Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 11:12   #1681
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Moja mama w niedziele pojechała na 9 tygodnii do Niemiec do pracy, ojczym ciągle nadgodziny łapie także znowu siedze sama całymi dniami
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:18   #1682
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Moja mama w niedziele pojechała na 9 tygodnii do Niemiec do pracy, ojczym ciągle nadgodziny łapie także znowu siedze sama całymi dniami
Współczuję,że sama musisz siedzieć,znam ten ból.
Moja mama w sobotę jedzie na 2.5 miesiąca. Mam nadzieję,że zdąży przed porodem wrócić.
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:28   #1683
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Kurczę, ale ja z tych niezwierzęcych moi rodzice nigdy nie uznawali zwierząt w domu (pochodzą ze wsi, dla nich zwierzę powinno być na podwórku, pies przy budzie, kot swoimi drogami). Mnie zwierzę w domu niby nie przeszkadza, ale jakoś nie umiałabym znieść sierści, szczekania, wychodzenia z nim za zewnątrz żeby załatwił potrzebę. Okropna jestem, wiem tż za to marzy o husky. Temat do przemyślenia, ale na za parę lat, jak dziewczynki będą starsze. Nie odważyłabym się przynieść psa do domu przy malutkich dzieciach, albo tuż przed narodzinami...
Także tego... Madzia podziwiam
No Madzia będzie miała dwoje dzieci, jakby nie patrzeć Ja jestem bardzo "psiarska", ale przełożyliśmy
z mężem myśli o psie na za kilka lat

Cytat:
A koleżanki jakieś czy coś? Ja mam to szczęście, że mam kilka ciężarnych w otoczeniu, więc jest z kim pogadać, a i z nieciężarnymi czasem się spotykam, bo inaczej bym ześwirowała
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:30   #1684
soffinka
Zadomowienie

Mój TŻ co jakiś czas mi takie zdjecia podsyła :p
ImageUploadedByWizaz Forum1457605803.248257.jpg
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:32   #1685
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, ale ja z tych niezwierzęcych moi rodzice nigdy nie uznawali zwierząt w domu (pochodzą ze wsi, dla nich zwierzę powinno być na podwórku, pies przy budzie, kot swoimi drogami). Mnie zwierzę w domu niby nie przeszkadza, ale jakoś nie umiałabym znieść sierści, szczekania, wychodzenia z nim za zewnątrz żeby załatwił potrzebę. Okropna jestem, wiem tż za to marzy o husky. Temat do przemyślenia, ale na za parę lat, jak dziewczynki będą starsze. Nie odważyłabym się przynieść psa do domu przy malutkich dzieciach, albo tuż przed narodzinami...
Takie rzeczy się chyba właśnie z domu wynosi. My z siostrą przerobiłyśmy chyba wszystkie możliwe zwierzątka - rybki, chomiki, żółwie lądowe i wodne, pauge i oczywiście psa
Stąd jak tylko zamieszkaliśmy razem to jakoś tak pusto w domu było i wzięliśmy kota a potem stwierdziłam, że taki biedny sam i pewnie się nudzi - to wzięliśmy drugiego.
Co do Huskego to super psy, ale jak nie zrobi dziennie przynajmniej 20km, to straszny szkodnik z niego. Znajomi mieli i nie szło tego pas wybiegać - wulkan energii

Dobrze Olinka, że próbowaliście psa zatrzymać, wierze że inaczej się nie dało. Ja uczulona jestem na takie teksty - przyszło dziecko pozbyliśmy się psa/kota choć rzeczywiście czasami się
nie da inaczej.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:40
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:35   #1686
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny gratuluję wczorajszych udanych wizyty i kciuki za wizyty i glukoze

Ja ani razu nie miałam dowcipnego usg, mysle ze moja gin wie co robi w końcu u to ona jest lekarzem a nie ja. Najgorzej to się naczytac czasami na internecie i sobie wkrecac że coś jest nie tak. Kiedyś bez internet się żyło i babki rodziły

Chyba sobie dzisiaj dzień lenia zrobię bo ostatnio to ciągle coś miałam do załatwienia.
Nooo! I bez USG! Mama mi opowiadała, że tętno sprawdzali słuchawką. A babcia rodziła w domu tylko położna przychodziła. Teraz to nie do pomyślenia... bez USG? Badań na krzywą cukrową?
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ja już po usg dowicipnym i wszystko ok a już miałam takiego stresa że szok. Nie wyobrażałam sobie leżeć ponad 3 miesiące w łóżku
Super!
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Wydalismy ok 2 tys na szkolenie indywidualnego behawioryste
Postawilam niebo i ziemie aby pies zostal z nami - nadszedl dzień w którym stanelismy przy wyborze: pies czy Ola. Nikomu nie życzę takich sytuacji
Oddalismy go pani której pies zdechl po 12 latach. Do dziś cierpie z tego powodu
Aż mnie w sercu ukłuło Współczuję

U nas w rodzinie w tym roku urodzi sie 5 maluchów!!! Z tego 2 na śląsku, a reszta w rodzinnych stronach mojego TZ. Oprócz tego mam na miejscu dwie koleżanki, które swoje pierwsze dzieciaki też mają z okolic wrzesnia (jak moja Zosia) i też są w ciązy Jutro się z nimi widzę.

Ja kocham psy! Moi rodzice mają owczarka niemieckiego, bardzo mądra sunia. Moja córa ją uwielbia, zresztą z wzajemnością. Ale na dużego psa w mieszkaniu bym sie nie zdecydowała. A za małymi nie przepadam
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:39   #1687
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
witam się z rana cieszę się, że glukoza Wam całkiem smakowała Dziewczyny hihihih oby wyniki były super!! powodzenia

ja już zrobiłam owsiane i czekoladowe naleśniki z jabłkiem,malinami i orzechami poleciałam po chleb i bułki, bo jutro wyjeżdżamy. Zaraz zabieram się za porządny trening, bo w weekend nie zrobię nic!
dziś trochę wszystko na wariackich papierach, bo mąż szybciej kończy pracę i idziemy na dobry obiad mamy 4 rocznicę ślubu (cywilnego, bo kościelny był w wakacje ).

Pamiętacie o Dniu Mężczyzny? hahahaha
Lala mąkę owsianą sama robisz tzn mielisz platki owsiane czy kupujesz?
Miłego świętowania

Cytat:
Mój gin nie robi mi usg dowcipnego, tylko palcem bada. Mówił przy tym czy szyjka jest miękka, w która stronę skierowana, czy zamknięta i coś tam jeszcze chyba mówił, nie pamiętam. Pewnie każdy lekarz ma swój sposób.
Ja tylko pierwsze usg na potwierdzenie ciaży miałam przez pochwę. Co wizyta gin bada mnie na fotelu i mówi jaka jest szyjka.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ale pospalam
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Wyspana mama i wypoczeta to szczęsliwe dziecko

Cytat:
Mam uraz do szczeniaka i noworodka. Tez dostalam od meza. Wszystko bylo dobrze dopoki dziecko sie nie pojawilo.Wezme ze schroniska pieska jak ola skończy 10 lat.
Życzę ci z calego serca aby twój pies bylo normalny
Też chcemy wziąć psa ze schroniska! NA to też przyjdzie u Nas czas. Jak tylko uda się nam wybudować dom

Cytat:
Hej Dziewczyny Ja już po usg dowicipnym i wszystko ok a już miałam takiego stresa że szok. Nie wyobrażałam sobie leżeć ponad 3 miesiące w łóżku
Ufff co za ulga! Cieszę się, że jest dobrze

Cytat:
Oj też sie napalilam na ten Anex Sport szczególnie w odcieniu Mustard mam nadzieje, że gdzieś we Wrocku go odnajdę
Też mi chodzi po głowie ten Anex Sport. Waga mnie przekonuje i wygląda na taki porządny

Cytat:
Wydalismy ok 2 tys na szkolenie indywidualnego behawioryste
Postawilam niebo i ziemie aby pies zostal z nami - nadszedl dzień w którym stanelismy przy wyborze: pies czy Ola. Nikomu nie życzę takich sytuacji
Oddalismy go pani której pies zdechl po 12 latach. Do dziś cierpie z tego powodu
Straszna sytuacja Dobrze, że psiak nie trafił do schroniska tylko do dobrej kobiety Jesli zrobiłaś wszystko co się dało to podziwiam bo domyslam się, ze dużo Was kosztowało oddanie pieska.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Moja sunia, rasy bokser, została u moich rodziców, jak ja się przeprowadzilam do meza. Tęsknię za nią strasznie mimo że to już prawie 4 lata od mojej wyprowadzki.
No ale jak przyjezdzamy do moich rodziców z Bartkiem to jest taki szał i taka miłość między nimi
trzeba uważać bo to jednak potężne psisko, 34 kg wazy, wiec coś niechcący może zrobić, ale ta radość jak są razem to jest coś pięknego
Bokser to jednak kawał psa

Cytat:
Nie ma co podziwiać My już dawno chcieliśmy psa Tylko a to wynajmowane mieszkanie, a to brak czasu. Teraz ja min 1/5 roku bedę w domu. Mam duzo czasu żeby poświecić się na wychowania psa i dziecka. Zrobie wszystko, żeby piesek ładnie wychowywal się z dzieckiem. Bierzemy pod uwagę, że może nie być łatwo. Ale damy radę
Ja też wychowalam się na wsi, na podwórku mamy 2 psa. Jeden mieszaniec przyganięty, drugi rottwailer - wydaje się groźny, ale przy odowiednim ułożeniu jest naprawde oddanym i grzecznym psem. W domu od ok 10 lat mamy domowego psiaka. Mama sama chciała w domu pieska odkąd tata zaczal na wyjazadach pracowac, jednak coś szczeka jak się obcy zbliża no i bliskość zwierzeka. Koty akurat mamy na dworze, tzn śpią w garażu lub piwnicy. Zimą maja ciepłe legowisko przy piecu w centralnym Takz źle nie mają
Na studiach jeździłam jako wolontariuszka do schroniska dla zwierzat, początkowo ze łzami w oczach wracałam tak mi szkoda tych psiaków bylo
Aaaa i mój TŻ jest lek weterynarii także wiecie pasuje, żeby jakieś zwierzątko po mieszkaniu się krzątało Coby nie było jak w pzysłowiu "Szewc bez butow chodzi"

Cytat:
Dasz radę Ja tak od począku lutego sama siedzę. TŻ dużo pracuje niestety

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:39   #1688
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Takie rzeczy się chyba właśnie z domu wynosi. My z siostrą przerobiłyśmy chyba wszystkie możliwe zwierzątka - rybki, chomiki, żółwie lądowe i wodne, pauge i oczywiście psa
Stąd jak tylko zamieszkaliśmy razem to jakoś tak pusto w domu było i wzięliśmy kota a potem stwierdziłam, że taki biedny sam i pewnie się nudzi - to wzięliśmy drugiego.
Co do Huskego to super psy, ale jak nie zrobi dziennie przynajmniej 20km, to straszny szkodnik z niego. Znajomi mieli i nie szło tego pas wybiegać - wulkan energii

Dobrze Olinka, że próbowaliście psa zatrzymać, wierze że inaczej się nie dało. Ja uczulona jestem na takie teksty - p0rzyszło dziecko pozbyliśmy się psa/kota choć rzeczywiście czasami się
nie da inaczej.
A no tak, złotą rybkę miałam

Madzia, ciężko na pewno będzie, ale mówią, że jak się dziecko wychowuje przy zwierzątku to same plusy

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:44
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:46   #1689
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No Madzia będzie miała dwoje dzieci, jakby nie patrzeć Ja jestem bardzo "psiarska", ale przełożyliśmy
z mężem myśli o psie na za kilka lat

A koleżanki jakieś czy coś? Ja mam to szczęście, że mam kilka ciężarnych w otoczeniu, więc jest z kim pogadać, a i z nieciężarnymi czasem się spotykam, bo inaczej bym ześwirowała
3 hihih bo jeszcze TŻ on duży chłop a też czasem jak dziecko

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Mój TŻ co jakiś czas mi takie zdjecia podsyła :p
Załącznik 6267001
Jak słodko
Mamy w otoczeniu dużo znajomych którzy mają małe dzieci i psiaki. Koleżanka ma kundelka, i dwa buldożki i jak widzę jak u niej dziecko 2 latka bawi się z pieskami to normalnie
A z kolei inny znajomi oddali psa bo nie chciało im się nim zajmowac się jak pojawiło dziecko zero odpowiedzileności po co brali psa...

Cytat:

Dobrze Olinka, że próbowaliście psa zatrzymać, wierze że inaczej się nie dało. Ja uczulona jestem na takie teksty - przyszło dziecko pozbyliśmy się psa/kota choć rzeczywiście czasami się
nie da inaczej.
Ojej my też z rodzeństwem chomiki mieliśmy, brat krolika miniaturkę, rybki w kuchni, papużki też były Trochę tego się przewinęło przez Nasz dom Teraz u rodzicow piesek kundelek w typie jamnika dlugowłosego Któreg zresztą uratowalismy z TŻ przed schroniskiem

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:47
Stary 2016-03-10, 11:52   #1690
misia880
Zakorzenienie

My po wizycie u pediatry!!! Dobrze trafilismy, normalna lekarka!
Zbadala Igora dokladnie, powypisywala skierowania. Doradzila gdzie isc na badania.
Chciala nam przemycic darmowe szczepienia bo niby 37+5 dni, no ale w karcie wypisu wpisali 38 tydz wiec dupa.

Duzo gadala o szczepieniach, tlumaczyla co i jak. o pneumo i rota nam mowila.

pow mi gdzie mam kupic dobre staniki do karmienia :p zapisala mi wapno jakies zeby przy kp mi wlosy i zeby nie polecialy

Pytala o chuste jak sie zapatruje :p i pogadalysmy o chustach, pow ze mam sie zamotac i wpasc do niej sie pokazac to powie mi czy jest ok
w deche lekarka kitu nie wciskala.
Mama 4 swoich dzieci, po 40 mysle.

Ciesze sie ze dobrze wybralisz

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:55   #1691
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
3 hihih bo jeszcze TŻ on duży chłop a też czasem jak dziecko
Haha, przynaję, że jak dodałam tamtego posta to od razu sobie pomyslałam "a w sumie 3 dzieci"
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:56   #1692
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Zbadala Igora dokladnie, powypisywala skierowania. Doradzila gdzie isc na badania.
Chciala nam przemycic darmowe szczepienia bo niby 37+5 dni, no ale w karcie wypisu wpisali 38 tydz wiec dupa.

pow mi gdzie mam kupic dobre staniki do karmienia :p zapisala mi wapno jakies zeby przy kp mi wlosy i zeby nie polecialy

Pytala o chuste jak sie zapatruje :p i pogadalysmy o chustach, pow ze mam sie zamotac i wpasc do niej sie pokazac to powie mi czy jest ok

Suuper, że na taką fajną lekarkę trafiliście Wybieraliście kotoś z polecenia czy tak totalnie w ciemno?
Misia planujesz Igorka w chuście nosić?

W niedzielę idę na warsztaty Mama Wie. Dziś pani dzoniła do mnie, żebym potwierdziła swoją obecność

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Haha, przynaję, że jak dodałam tamtego posta to od razu sobie pomyslałam "a w sumie 3 dzieci"
Czyli rozumiesz jak jest

Sophia Loren
Stary 2016-03-10, 12:01   #1693
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Suuper, że na taką fajną lekarkę trafiliście Wybieraliście kotoś z polecenia czy tak totalnie w ciemno?
Misia planujesz Igorka w chuście nosić?

W niedzielę idę na warsztaty Mama Wie. Dziś pani dzoniła do mnie, żebym potwierdziła swoją obecność

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Czyli rozumiesz jak jest
położna nam powiedziała, żebyśmy tam poszli bo lekarka fajna no i miala racje

tak planuje mam chuste ale on taki maleńki że bałam sie go jeszcze zamotać

Stary 2016-03-10, 12:08   #1694
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
położna nam powiedziała, żebyśmy tam poszli bo lekarka fajna no i miala racje

tak planuje mam chuste ale on taki maleńki że bałam sie go jeszcze zamotać
Super, że taką fajną lekarkę Ci poleciła! Jednak fajna położna dużo podpowie i doradzi
Kurczę tez myślę o chuście tylko ja bojna du.pa jestem i też pewnie będę się bała motać Hanię coby mi nie wypadła czy coś. Ale z drugej strony tyle ludzi widuję z niemowlakiem w chuście Więc na pewno się da bezpiecznie dziecko zmotać
Może spotkanie z doradcą hustowym pomoże rozwiać wątpliwości co do motania naszych maleństw

Sophia Loren
Stary 2016-03-10, 12:11   #1695
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

nie da inaczej.
Uwierz mi ja tez' dlatego bylo mi potwornie ciężko nie moglam dojść do siebie po tej sytuacji. Psa oddalismy w dobre ręce kilka osób go chcialo wybralismy odpowiednią osobę z która mamy kontakt.
Dziewczyny a jak ten lekarz zapyta mnie dlaczego zrezygnowalam z tamtego? Oni się znaja
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:13   #1696
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi ja tez' dlatego bylo mi potwornie ciężko nie moglam dojść do siebie po tej sytuacji. Psa oddalismy w dobre ręce kilka osób go chcialo wybralismy odpowiednią osobę z która mamy kontakt.
Dziewczyny a jak ten lekarz zapyta mnie dlaczego zrezygnowalam z tamtego? Oni się znaja
Powiedz jakoś ładnie i dyplomatycznie prawdę Tylko nie tak wprost jak nam tutaj napisałaś

Sophia Loren
Stary 2016-03-10, 12:24   #1697
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Powiedz jakoś ładnie i dyplomatycznie prawdę Tylko nie tak wprost jak nam tutaj napisałaś
Hmm ze czuje się bardziej komfortowo? Noi kontakt z lekarzem . Do tego mam tel a do tego do którego chodze nie to dla mnie wazne
Stary 2016-03-10, 12:26   #1698
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm ze czuje się bardziej komfortowo? Noi kontakt z lekarzem . Do tego mam tel a do tego do którego chodze nie to dla mnie wazne
Jeśli nie czujesz się zbyt komfortowo to powiedz to ladnie. Poza tym nie masz gwarancji, że zapyta czemu zmieniasz lekarza
Aż taki zły ten obecny lekarz, że chcesz go zmienić?

Sophia Loren
Stary 2016-03-10, 12:35   #1699
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Aż taki zły ten obecny lekarz, że chcesz go zmienić?
Jest dobrym specjalista ale przy tym trzeba być bardziej ludzkim. Najpierw mój maz zauwazyl totalnie inny standard gabinetu i dlugosci wizyty a kasa ta sama. Wczoraj dowiozl poloznej 100 za ta minutowa wizytę a ta przegiela ludzie w poczekalni a ona przy otwartych drzwiach na cale gardlo: 100? Doktor bierze 150! I mój biedny maz musial się jej tlumaczyc
Brakuje w tym wszystkim intymności która zapewnia mój byly lekarz - prawdziwy dżentelmen i CZLOWIEK
Stary 2016-03-10, 12:38   #1700
malykocio99
Raczkowanie

Misia a co mowila Ci ta lekarka o szczepieniacg?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:43   #1701
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
Misia a co mowila Ci ta lekarka o szczepieniacg?

Wlasnie troche nam zamieszala. Bo ja bylam zdecydowana na szczepienia na nfz plus pneumo. A ta odradzila te na nfz - ale nie tak nie bo nie tylko wyjasnila nam czym sie roznia itp.

Stary 2016-03-10, 12:45   #1702
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo w domu coś mi net szwankuje, a teraz jestem u mamy i korzystam. Madzia, super, że zdecydowaliście się na pieska, jeszcze 3 mies do porodu, to trochę zdąrzycie go wychować. Ja też taka psiara jestem i kocham nad życie mojego psiełka :-D. Nie planuję go odizolować oddzieci, wprost przeciwnie, dzieci wychowujące sie ze zwierzętami są bardziej odporne na alergię i uczą się wrażliwości, inną kwestia jest to, że mój żabel to jedynaka tym samym straszny zazdrośnik i już teraz muszę nad nim zacząć pracować. Dobrze wiedzieć, że twój tż jest weterynarzem :-D. Jutro jadę na badania w tym na glukozę, mogę wziąć rano euthyrox i popic go wodą? Nie słafszuje glukozy? /Tsh nie będe robić/. Kciuki za glukozy i wizyty :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:46   #1703
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie troche nam zamieszala. Bo ja bylam zdecydowana na szczepienia na nfz plus pneumo. A ta odradzila te na nfz - ale nie tak nie bo nie tylko wyjasnila nam czym sie roznia itp.
Mieliśmy NFZ+ rota+pneumo po 2roku
Wszystko ok. Z drugim dzieckiem planujemy tak samo

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-10 o 12:49
Stary 2016-03-10, 12:47   #1704
motylek1984
Zadomowienie

Jestem zakaszlana i zasmarkana :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:50   #1705
Konto usunięte

Cytat:

Super pediatra z tego co mówisz! My na miejscu nie mamy dobrego, na NFZ chodze tylko na wymagane wizyty i po skierowania a priv mam fajnego lekarza.
Super że też pogadałaś z nią o chustach! Ja przy pierwszej trochę sie bałam (choć mała nie była, bo urodziła się 3810 ) ale teraz jestem co raz bardziej przekonana. Tylko niestety temat mi obcy. Jaką chuste wybrać? Będzie lato, że być ciepło, żebyśmy obie nie zwariowały. Mozesz coś polecić?
Na yt są filmiki instruktażowe, jakos to ogarniemy

Czy któraś mama jeszcze planuje chustonoszenie?

Cytat:
Jest dobrym specjalista ale przy tym trzeba być bardziej ludzkim. Najpierw mój maz zauwazyl totalnie inny standard gabinetu i dlugosci wizyty a kasa ta sama. Wczoraj dowiozl poloznej 100 za ta minutowa wizytę a ta przegiela ludzie w poczekalni a ona przy otwartych drzwiach na cale gardlo: 100? Doktor bierze 150! I mój biedny maz musial się jej tlumaczyc
Brakuje w tym wszystkim intymności która zapewnia mój byly lekarz - prawdziwy dżentelmen i CZLOWIEK
To bardzo ważne aspekty, które przyczyniły się do tego, że chodze akurat do tej a nie innej gin. Bo mam w okolicach równie dobre, gdzie ceny są jednak niższe. Jeżeli to dla Ciebie istotne - to nie zastanawiaj się tylko wracaj do starego gina
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:50   #1706
malykocio99
Raczkowanie

Misia a co nie tak z tymi na nfz w sensie zeby wykupic te skojarzone tak?

malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:56   #1707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Z lekami nie pomogę. Najlepiej zadzwoń do laboratorium i się zapytaj

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Szczepienia to był chyba najgorszy temat z którym trzeba się było zetknąć :/ My wybraliśmy 6w1, pneumo po pol roku i meningo po roku. I drugą tak samo chcemy zaszczepić.
Ale co osoba to inne opinie. A wiadomo że każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka
Stary 2016-03-10, 13:08   #1708
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misia a co nie tak z tymi na nfz w sensie zeby wykupic te skojarzone tak?

Ona gadala ze te na nfz zawieraja ta nieszczesna rtec i cala dawkdm krztusca. Ze to nic innego jak zabita paleczka krztusca wpuszczana w szczepionke.
O pneumo pow -jak macie kase to zaszczepcie. Bo u nas duzo jest zachorowan itp
A o rota pow, rota to rota, sa tacy co szczepia :p i sie usmiechnela, dajac do zrozumienia ze to bez sensu

Stary 2016-03-10, 13:09   #1709
fiazo
Zakorzenienie

olinka012 ja się lepiej u tamtego czułaś to zmień, nie wiadomo czy będzie pytał czy nie, choć zazwyczaj pytają

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57105661]Olinka jak u tamtego się czułas lepiej traktowana to wróć do niego. Czemu wtedy zmieniłaś lekarza?
Dzień dobry! Dziś moja wizyta o 17
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] kciuki

Cytat:
Witam się z glukozy z wypiciem nie bylo problemu ale jakos żołądek mnie pobolewa :-/ ania ja tez się smaruje i strasznie popekaly mi naczynka na piersiach i brzuchu ale ja mam bardzo kruche naczynka i przez tydzień nawet leciala mi krew z nosa codziennie. Gin powiedzial mi ze nic z tym nie mozna zrobic, rutyny brac nie mozna a ona uszczelnia naczynia krwionosne.
kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja też właśnie po drinku. Ohydne świństwo :-(
Odebrałam cytologię i próbka fo powtórki, bo za dużo krwi
Tak mi pobrala :-(
Naczynka na brzuchu mi popękały.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
witam się z rana cieszę się, że glukoza Wam całkiem smakowała Dziewczyny hihihih oby wyniki były super!! powodzenia

ja już zrobiłam owsiane i czekoladowe naleśniki z jabłkiem,malinami i orzechami poleciałam po chleb i bułki, bo jutro wyjeżdżamy. Zaraz zabieram się za porządny trening, bo w weekend nie zrobię nic!
dziś trochę wszystko na wariackich papierach, bo mąż szybciej kończy pracę i idziemy na dobry obiad mamy 4 rocznicę ślubu (cywilnego, bo kościelny był w wakacje ).
Pamiętacie o Dniu Mężczyzny? hahahaha
najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:

Cytat:
ja mam podobnie, choć mieliśmy w domu kiedyś rybki i chomika, ale jakoś nie przepadam za zwierzętami w domu, np bardzo mnie denerwuje przy psach i kotach sierść, niby gospodarze dbają , mówią, że nie ma , a jak wracam do domu to jestem cała sierścią oblepiona

Cytat:

fajnie , że znaleźliście taką pediatrę

Cytat:
zdrówka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:06   #1710
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę, bo w domu coś mi net szwankuje, a teraz jestem u mamy i korzystam. Madzia, super, że zdecydowaliście się na pieska, jeszcze 3 mies do porodu, to trochę zdąrzycie go wychować. Ja też taka psiara jestem i kocham nad życie mojego psiełka :-D. Nie planuję go odizolować oddzieci, wprost przeciwnie, dzieci wychowujące sie ze zwierzętami są bardziej odporne na alergię i uczą się wrażliwości, inną kwestia jest to, że mój żabel to jedynaka tym samym straszny zazdrośnik i już teraz muszę nad nim zacząć pracować. Dobrze wiedzieć, że twój tż jest weterynarzem :-D. Jutro jadę na badania w tym na glukozę, mogę wziąć rano euthyrox i popic go wodą? Nie słafszuje glukozy? /Tsh nie będe robić/. Kciuki za glukozy i wizyty :-D
Ja czytałam, żeby nie brać euthyroxu na insulinoopornosc .com jest cały artykuł jak się przygotować. I jeśli jesteś chora to też lepiej odłożyć to badani.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości