![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() a zmieniły mi się dziś plany ![]() ![]() ![]() Dobra czas na mycie główki i ogarnięcie siebie. CHCE SMSA Z PACZKOMTU ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Aaaa kurde. Sprawdziłam gdzie jest paczka a wczoraj o 18 była umieszczona w paczkomacie. No to mogę się nastawiać na jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Mi dzisiaj wysłają zamówienie z gemini
![]() ![]() Plany nam się trochę rozjechały, bo malż w sobotę pracuje ale tylko do 12 więc spokojnie zdąży pomalować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
A ja się dzisiaj czuję do
![]() ![]() ![]()
#1114 |
Mama Land
|
Pffff... dzień mężczyzny! Wystarczy im dzień chłopaka, który jest bardziej popularny. Poza tym aż dwa prezenty
![]() NOC: Taka se. Wstawałam co chwila na siku i za każdym razem, jak już się podniosłam z kibelka, to ze mnie dalej leciało ![]() Kot za to po 4 się obudził i pajacował ![]() ![]() Wczoraj nudziłam się jak mops, dziś chyba dzień drugi tej nudy. Generalne porządki zostawiłam na jutro, bo w sobotę mam gości, a jakbym sprzątnęła dziś, to by się nasyfiło do soboty ![]() Na szczęscie dziś przyjdą paczki z dzieckowymi fantami, więc trochę pocieszę puchę ![]() ![]()
#1115 |
Zadomowienie
|
hejka pogoda do dupy spac mi się chce ale nie ma tak dobrze JULITKA chce sie bawic więc nici ze spania.....chyba trzeba sie brac za pakowanie torby
dziewczyny szyjące jakie macie maszyny ???
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2016-03-10 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie trochę poćwiczyłam. Rano byłam na ktg u położnej i teraz sobie poleżę :p
#1117 |
Rozeznanie
|
Warszawskie mamy i te ktore mają blisko
![]() ![]() ![]() Moj zażyczył sobie gulasz na dzien chlopa ![]() ![]() Kajaja ja mam maszynę juno by janome ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie czy wam tez "napuchły" trochę usta??
Ja wyglądam jakbym sobie cis wstrzyknęła ![]() Cos sie święci ![]()
#1119 |
Zakorzenienie
|
Mi twarz puchła w grudniu, usta rano miałam jak napompowane... Policzki też. Samo przeszło po jakimś czasie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
DobrY!
U mnie nocka kiepska. Ciągle wstawałam na siku, mąż chrapał i sapał, a mała strasznie się kręciła. A później mi się śniło,że urodziłam przez cc i nie mogłam się ruszać, a mąż uczył się jak brać młodą na ręce..i nie chciał słuchać położnych i trzymał po swojemu jakoś głóką w dół ![]() Na szczęście mogłam sobie odespać.Dziś się muszę brać za porządki, bo jutro znów mi się rodzinka zwala na chatę. Będą robić pokoik malutkiej ![]() Na dzień mężczyzny może jakieś ciasteczka upiekę ![]() Puchnięcie Też niestety zauważyłam,że puchnę na twarzy...i w ogóle zrobił mi sie 2 podbródek i wyglądam jak świnka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka ostatnio pokazywala mi zdejcie z czasu gdy byla tuz przed porodem, taki miala nos spuchnięty i buzie ze wygladala jak Fiona. Masakra, ja póki co nie zauwazylam zmian na twarzy.
Musiałam dzisiaj odespać i oczywiście telefon dzwoni jak ja potrzebuje chwili spokoju, nie mam ochoty nic robic a zapal taki byl od rana, nawet mi sie za obiad nie chce wziac...
#1124 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Widzę, że więcej było takich ciężkich nocy. Wczoraj na obiad mieliśmy pierogi teściowej i skończyło się bólem brzucha przez pół nocy. Małemu chyba też nie do końca pasowały bo wyczyniał jakieś dziwne rzeczy. Nadal czuję ciężar w brzuchu Właśnie dotarł ostatni kurier ![]() ![]()
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodobaŁ mi się Twój pomyśł z tymi torbami i podmianka w aucie ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
GRATULACJE CÓRKI jesteś NR 1 na wątku ![]() a zakłady szlak tfaił ![]() Payulinka yak czytam i czytam posty i mi przypomniałaś o 34 Cloche spóźnione ale szczere 100 lat! Gratuluje udanych wizyt u duzych dzieciaków. Musze się przyznać że miałam dużo nadrabiania. Postów naprodukowałyście co niemiara ale dziś jakaś wyjątkowa cisza wiec o przyzwoitej porze udało się mi Was przeczytać. Miałam pisać wczoraj ale nie miałam siły troche wpadłam w DEPRESJE ryczeć mi sie chciało i w ogóle... Jestem w szpitali wiem wiem już miały być tyklo pobyty porodowe no ale.... Przyjechałam na KTG bo małą się nie ruszała i co okazało się że musze zostać w szpitalu Lekrz stwierdził że brzuch twardy i badał mnie bardzo dokłądnie szyjka bardzo krótka 18 mm a to dopiero 34 i 1 dzień wiec podłamałam sie leże na cegłach mega dawki magnezu dożylnie i już dostałam pierwszą dawkę sterydów na płucka dziecka bo lekarz stwierdził że akcja porodowa może sie zacząć w każdej chwili strasznie się przeraziłam jeszcze za wcześnie żeby córa przyszła na świat ![]() to tak w skrócie badanie miałąm robione krew i mocz i CrP i wszystko oki także chociaż tyle....
![]() |
#1126 |
Rozeznanie
|
Groszek---- pochodzę z okolic Środy, ale nie mieszkam tam juz jakies 15 lat
![]() Kopycio---- moja siostra miała w ciąży drętwienie dłoni, przeszło wszystko po porodzie ![]() PUCHNIĘCIE --- tez to zauważyłam, usta mam jak Siwiec i w ogóle jakoś skóra na twarzy mi sie zmieniła, przebarwienia mam jakies i zaczerwienienia ![]() Zobaczcie jaki widoczek udało mi sie złapać... Oj coś czuje, ze to będą przyjaciele na życie ![]()
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
PYTANIE:
Dziewczyny, jak pierzecie/czyścicie foteliki i wózki? Normalnie to da się w pralce czy trzeba gdzieś oddać do jakiejś pralni?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
właśnie piję późną poranną kawkę
![]() ![]() ale jestem z siebie dumna bo wyprałam ręcznie kocyk i podusie minky i jakieś drobiazgi dla Leona typu czapeczki, szaliczki itp., trochę poprasowałam, wstawiłam pranie, zaraz wstawiam zupkę ogórkową wiec nie jest źle ![]() po kawie biorę się za torbę do szpitala, zacznę od kosmetyczki bo to powinno dośc szybko i sprawnie pójść naszykuję tez mezowi ciuszki dla Młodego na wyjście może wezmę się też za sterylizację butelek laktatora itp. tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie i czy nie lepiej trochę poczekać co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Hej, ja mam dzis zly dzien... Rano moj autobus sie spoznil pol godziny! Tak mnie to wkurzylo ze nic mi dzis nie idzie
![]() GGI, wspolczuje szpitala ![]() Cytat:
![]() Chyba lepiej poczekac. Czytalam w instrukcji sterylizatora do mikrofali ze wysterylizowane rzeczy takie pozostaja tylko przez 24 h, o ile oczywiscie nie otworzymy pojemnika. Wiec chyba lepiej to zrobic na ostatnia chwile bo wiadomo ze te rzeczy sie wyciagnie i wsadzi to torby i tak wiec ta sterylnosc bedzie jeszcze krotsza.
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
GGI: może trochę dmuchaja na zimne ale pewnie to i lepiej. Przynajmniej cie przypilnują. Trzymaj się.
A mój pomysł z torba jest wynikiem doświadczenia ![]() Ciemny recznik Kosmetyczka która później sobie zostawię (mała bo make up-u nie planuje ![]() Koszula do porodu Szlafrok Skarpetki Klapki gumowe Szminka nawilżająca Chusteczki zwykle i mokre (mała paczka) Woda Coś słodkiego No i dokumenty Wszystkie te rzeczy mi się przydały przy porodzie ![]() Podkłady, podpaski, szampon do włosów i inne rzeczy mam w drugiej torbie. Mąż obleci na parking w 5 minut ![]() wysłane przez tapatalka ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Lucy: wydaje mi się, że jest o wiele za wczesnie na sterylizowanie. Przeciez to jest parę minut raptem ![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MiniMonix, nie chodzi mi o ryzyko tylko właśnie czy to się da spakować do pralki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Winter is coming
|
GGI współczuję, trzymaj się jak najdłużej w dwupaku
![]() ja chyba nie puchnę na twarzy, ale sama nie wiem ![]() Malos cudny widok ![]() Ja siedzę dzisiaj przedostatni dzień w pracy, trochę porobiłam, a teraz się obijam bardziej ![]() Lin, ja jeszcze wózka nie prałam, ale jak już to bym normalnie w pralce puściła. Hmm w sumie nie myślałam nad tym w ogóle ;]
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-10 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Wózek/fotelik
Ja dużo razy już prałam w pralce, zgodnie z tym co na metkach jest napisane. Nic się z tym nie stało ![]() Sterylizacja Ja będę sterylizować laktator i butelki po prodzie, teraz nie ma sensu moim zdaniem. GGI oj biedna, trzymam za Ciebie kciuki ![]()
#1136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęłam pokrowiec z fotelika i wrzuciłam na dziecięcy program 3h na 40 stopni do pralki i tyle ![]() GGI--- trzymaj sie tam dzielnie w szpitalu, jeszcze troszkę wytrzymaj z rodzeniem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję ze to tylko fałszywy alarm i jeszcze zostaniesz w dwupaku ![]() całe szczęscie ze wyniki dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ze sterylizowaniem poczekam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||||
Zadomowienie
|
Kurde,chyba zakumałąm wielocytowanie,ale to ułątwia sprawę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę tylko nad fotelikiem nowym,bo był zapakowany i zalakowany w kartonie i dla nas pan otworzył celem demonstracji koloru,ale chyba też wypiorę ,mimo,że nie okurzony. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
GGI wytrzymaj jeszcze troche, niech sie maluszek nie pcha tak szybko na swiat!
Justyna ja to co sie dalo to pralam w pralce zgodnie z instrukcja na metce, reszte ręcznie, wszystko w dzieciowym proszku. Mam juz obiad zrobiony i deser- Napoleonka ![]() Kejka w sobotę i w niedziele są targi w NAszym Lesznie "u Kubusia"
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.