|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Dzwoniłam do mojego gina, glukoze kazał przełorzyc na inny termin, a morfologie i mocz zrobić, a na poniedziałkowej wizycie zapytam o resztę.
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Piesek
Madzia ale super! Też mam JRT suczkę ![]() Ekstra psy ale wymagające baaaaardzo.Dużo ruchu i uwagi.W domu pieszczoszki![]() Laktator Lovi-apteka Gemini Miałam komuś napisać odnośnie laktatora Lovi kupionego w Gemini.Więc mam paragon a do laktatora są 3 książeczki i w jednej jest strona z gwarancją na 2 lata.Tylko nie podbita.Ale myślę że paragon wystarczy.W srodku jest tez książeczka o karmieniu piersią ![]() We wtorek byłam na glukozie i wyniki bardzo ładne A tak się bałam tego.Tak naprawdę myślę że niepotrzebnie się straszy jakie to okropne.Jak się wypije na raz to jest ok.Chwila zamułki i potem luzik.Wczoraj zamówiłam resztę rzeczy potrzebnych z apteki i już w samej aptece zostawiłam poprzednio około 600 zł a teraz ponad 700. Już niewiele mi brakuje do kompletnej wyprawki. Wózka,łóżeczka,materaca,p rzewijaka,fotelika do auta,niani z monitorem oddechu i kilku drobnych rzeczy. Ciuszki już będę kupowała większe bo tych małych mam aż dużo za dużo ![]() Olinka a czemu masz się tłumaczyć czemu zmieniasz kekarza?Zmieniasz i tyle. Gratki udanych wizyt i dobrych wyników
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-03-10 o 14:19 |
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57116996]Nooo! I bez USG! Mama mi opowiadała, że tętno sprawdzali słuchawką. A babcia rodziła w domu tylko położna przychodziła. Teraz to nie do pomyślenia... bez USG? Badań na krzywą cukrową?
![]() U nas w rodzinie w tym roku urodzi sie 5 maluchów!!! Z tego 2 na śląsku, a reszta w rodzinnych stronach mojego TZ. Oprócz tego mam na miejscu dwie koleżanki, które swoje pierwsze dzieciaki też mają z okolic wrzesnia (jak moja Zosia) i też są w ciązy Jutro się z nimi widzę. [/QUOTE]W domu to luksus, ja tu często od starszych Pań słyszę jak to w polu rodziły i na drugi dzień już z powrotem w polu..Ciekawe ile z tego jest prawdą?(z tą pracą na drugi dzień...) Zazdroszczę koleżanek w ciąży, ja nie mam nikogo. Spotykam się z koleżankami, ale one nie w ciąży i glupio mi cały czas gadac o jednym(a wiadomo jak jest)![]() Cytat:
Tak jak pisze Olinka to już całkiem inna sytuacja, czasami nie ma wyjścia, ale żeby oddać zwierzę, bo teraz jest zbędne? bo nie ma na niego czasu? o nie!! Cytat:
Oj;/ odpoczywaj i domowe sposoby w ruch ![]() Co do lekarzy pediatrów- ja nie mam niestety u siebie dobrego pediatry;/i dużego wyboru też nie. i zastanawiam się co zrobię, jak już Hania sie urodzi.. Lekarka, która daje antybiotyk na wszystko, mnóstwo nie potrzebnych leków i wymyśla choroby, których dziecko nie ma.. No cóż, zobaczymy jak to będzie. Co do zwierzątek- ja miałam tylko chomiki, ale po tym, jak miałam dwa i jeden drugiego zagryzł powiedziałam nigdy więcej;/ Co do psa. U mnie rodzice nigdy nie chcieli zwierząt w domu, więc ich nie miałam. Ale moja mama pracowała na ochronie i postanowiła wziąć psa, takiego większego, żeby z nią chodził do pracy. Tylko, że facet od którego wzięła psa "zapomniał" jej powiedzieć, ze to będzie mini piesek, i chcąc nie chcąc Pusia została w domu ale nie wyobrażam sobie, żeby jej nie było, takie malutki piesek 8 kg Ale w tym samym czasie urodził sie mój chrześniak, i wychowywali się razem- fajnie się obserwowało jak mały spał a psinka przy nim![]() Co do dnia Mężczyzn- zrobię tż wafla, bo sobie zażyczył, więc prezent ma
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję chusty używać.Ułatwiłoby mi to życie bo muszę wychodzić z psem i dzieckiem i byłoby mi łatwiej nawet znieść wózek albo wyskoczyć z psem bez wózka. |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
No to ci się uzbierało, ja butelki, pieluchy tetry, flanelki, podkłady, smoczki kupowałam osobno, więc pewnie też by się uzbierało.
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie nie będę się lekarzowi tlumaczyc
Ciekawe na kiedy wypadnie wizyta pewnie z miesiac ![]() Zjadlam kluski na parze Boże jakie dobre
|
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Mama mi robi pierogi z truskawkami, zjem i jadę do domu, ugotuję sobie soczek z malin i chyba się położę.
|
|
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a laktatora nie kupuje. PS czy kupujecie poduszkę klin?? za 50zł jest w gemini i myślę. Ja na początek daruje sobie też pościel - stawiam na śpiworki i zobaczymy jak będzie . I to woombie chodzi mi strasznie po głowie...Czy któraś z was jest już na to zdecydowana? Ja zrobię mężowi z okazji Dnia Mężczyzny te mumie z ciasta francuskiego kupiłam też po kremówce i sobie ziemniaczka za karę poszłam na spacer dookoła bloku ...
|
|
#1720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nooo ![]() Kluski na parze z gulaszem bym zjadła ![]() Ja zajadam kiwi Pokroiłam sobie 2 .PyszotkaCytat:
soczek malinowy mniam. Cytat:
Woombie też nie mam w planie.Mam otulacze muślinowe.A woombie mi się wydaje jakieś takie grube jak na lato. Kremówka ![]() Jadłabym
|
||||
|
|
|
#1721 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ja poduszki nie kupuję pościeli też nie kupuję, tylko właśnie śpiworek, albo coś takiego, sama jeszcze nie wiem
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
buuu bidulka Cytat:
Powoli kupię też pampersy, materac i trochę higienicznych rzeczy dla siebie. Mam dwie paczki podpasek bella mama od kuzynki, paczkę podkładów semi. Cytat:
I tak żeby łączyć z wyjściem z dzieckiem to fajnie by było. Tylo wózek to juz traganie się robi:PNasza piesia to też pieszczoch mega, na dwór powoli ją zbieramy zeby czystości ją od razu uczyć. Biega po dworze jak szalona. Muszę jej szelki kupić i smycz. Bo poza teren ogorodzony bloku z nia nie wychodzę, ale po drugium szczepieniu zaczniemy ![]() Cytat:
Hahaha dobra jesteś ![]() Zabieram sie za robienie obiadu. TŻ dziś na wieczór do pracy jedzie a ja na 18:20 mam wizyte kontrolną u urologa.
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę wam wieczorkow z tż-ami, mój dopiero jutro wróci :-(
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma dziś i jutro drugą zmianę więc ulotnię się zaraz do mamy na pogaduszki
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------ a ze mnie typowa psiara hahaha kocham psiaki,całe życie byłam wychowywana z psami, aktualnie mamy dwie małe chihuahua, kochane, ciuchutkie, przytulasy, jedna ma 5 lat, druga 2 lata, ta młodsza wariatka lata całe dnie z miękką piłką, nie brudzą, nie niszczą, nie szczekają prawie w ogóle, mam nadzieję, że nie przeżyją szoku jak pojawi się córcia dla mnie dom bez zwierząt to nie dom... ![]() jutro zaczynamy 26 tydzień ciąży, już wpisałam sobie zmianę w podpisie, bo z rana wyjeżdżam i pewnie odezwę się po weekendzie także wszystkim życzę przyjemności na najbliższe dni jadę odwiedzić chrześniaka a przy okazji rozejrzeć się za furką,ale decyzja chyba już zapadła wrzucam zdjęcie moje i Marcelinki dwa fajne treningi znalazłam na youtubie - Brittany Bendall - 50min. ponad godzinny dla kobiet w ciąży, wg mnie dla zaawansowanych, zrobiłam jeden i drugi, mimo to pewne ćwiczenia opuściłam,ale nooogiii ogniście bolały!a tym czasem z okazji rocznicy za godzinkę wybywamy do fajnej włoskiej knajpki, prowadzonej przez Włocha i jego żonę.Gość siada na schodach w lokalu i gra na gitarze, domowy klimacik, super
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-03-10 o 15:44 |
||
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
FITTI- mialam jak dla mnie niefajne wole dada Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-10 o 16:38 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia999 fitti mialam, nie przepadam, poza tym jak dla mnie brzydko pachna
Ale moze to w ciąży tal mam, no ale ten zapach az mnie mdli. Tez wole dady a przez pól roku używaliśmy pampersa albo cleanic kindii różowe
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja uwielbiam fitti
|
|
#1730 |
|
Konto usunięte
|
Melduję sie po wizycie.mała waży 960g. Podwozie sprawne, mogę chodzić na basen
po basenie mam sobie aplikować lactovaginalWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Chusteczek fitti nie trawiłam ze względu na zapach właśnie. My musieliśmy zrezygnować z chusteczek nawilżanych ze względu na wiecznie chorą pupę i do dziś używamy waciki kosmetyczne z wodą. Chusteczki na wyjście-lubię te z babydream ;-) u mlodszej od razu będę używać samej wody i tych wiekszych wacikow. Może uda się uniknąć tych wstętnych odparzen Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57131096]Melduję sie po wizycie.mała waży 960g. Podwozie sprawne, mogę chodzić na basen
po basenie mam sobie aplikować lactovaginal[/QUOTE]
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam fitti super sa. Pampersy maja ciu.la.ty sklad
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet gratuluję!
To teraz ja mam głupie pytanie 😁 zwłaszcza do mam, które rodzily latem. Moja Zuzia się urodziła zima wiec zawsze miala jakiegoś pajaca, śpiochy i body z długim itd, a co Wy ubieralyscie letnim dzieciom w szpitalu i potem? Bo przejrzałam co mam w rozm 0-3 i 3-6 i nie wiem czy w 0-3 dokupić pajace? Jak będzie ciepluchno to na dwór styknie raczej body z krótkim plus cienki kocyk/pielucha... Ale w szpitalu? Co ubieralyscie? Samo body? Czy śpiochy? Co najlepiej dokupić? Moze jakies rampersy? Taka mam rozkmine 😁 |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z rzeczy higienicznych to narazie mamy pieluszki, chusteczki nawilżane i wczoraj kupiłam balsam i żel do mycia dla maluszka. Jutro jedziemy na weekend do mojej rodziny od której dostaniemy trochę rzeczy Jak wrócę robię listę co jeszcze nam brakuje A z tego co widziałam to sporo rzeczy.. Dobrze, że mam ciuszki dla małej Przynajmniej mam ją w co ubierać![]() Dzanet gratuluję
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Moglaby któraś wrzucić swoja listę? Veronique, anuszka??
Ja swoja z 1 ciąży zgubiłam
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57131096]Melduję sie po wizycie.mała waży 960g. Podwozie sprawne, mogę chodzić na basen
po basenie mam sobie aplikować lactovaginalWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Chusteczek fitti nie trawiłam ze względu na zapach właśnie. My musieliśmy zrezygnować z chusteczek nawilżanych ze względu na wiecznie chorą pupę i do dziś używamy waciki kosmetyczne z wodą. Chusteczki na wyjście-lubię te z babydream ;-) u mlodszej od razu będę używać samej wody i tych wiekszych wacikow. Może uda się uniknąć tych wstętnych odparzen Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Super ze wszystko ok Tez lubiłam na wyjścia chusteczki z babydream, ale tylko rozowe. Niebieskie mi smierdzialy ![]() A w domu to tez waciki i woda albo pod prysznic. |
|
|
|
#1740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapomniałam dodac że mam tylko zdjęcie stópki i ma juz prawie 5cm!!! Szok! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Jutro się z nimi widzę.
[/QUOTE]

wrzucam zdjęcie moje i Marcelinki
po basenie mam sobie aplikować lactovaginal