Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 20:13   #1801
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Dziewczyny czy Wasze maluszki jeszcze strzelają kupami?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 20:18   #1802
Aninis
Zakorzenienie

Ja chyba dzisiaj oszaleje. Jak z trudem obudziłam Lilkę do karmienia po 13tej to od tamtej pory nie śpi :-(
14 cyc przez 10 min
15 cyc przez 30 min
18 cyc przez 20 min
19 cyc przez 15 min

Co przyśnie i się ją odkłada to darcia takie że aż sie zanosi.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 20:45   #1803
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja chyba dzisiaj oszaleje. Jak z trudem obudziłam Lilkę do karmienia po 13tej to od tamtej pory nie śpi :-(
14 cyc przez 10 min
15 cyc przez 30 min
18 cyc przez 20 min
19 cyc przez 15 min

Samara jej się włączyła
Moja pocycała, znowu mnie ustrzeliła kupą, popuszczała bąki o zasnęła podczas dojadania... Teraz śpi u nas na łóżku i drżę żeby się za wcześnie nie obudziła, bo musimy spakować prezent dla Młodego, a czasem zdarza mu się obudzić jak Mała się rozedrze...

Nana co do twojego pytania to jak wyżej Najdłuższy dystans to jakieś 1,5 m. I pediatra wmawia mi że to normalne
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 20:52   #1804
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Samara jej się włączyła
Moja pocycała, znowu mnie ustrzeliła kupą, popuszczała bąki o zasnęła podczas dojadania... Teraz śpi u nas na łóżku i drżę żeby się za wcześnie nie obudziła, bo musimy spakować prezent dla Młodego, a czasem zdarza mu się obudzić jak Mała się rozedrze...

Nana co do twojego pytania to jak wyżej Najdłuższy dystans to jakieś 1,5 m. I pediatra wmawia mi że to normalne
Hahah mnie jeszcze nie ustrzelil ale tż prawie dostał

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-10, 20:59   #1805
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Samara jej się włączyła

Też pomyslałam o syndromie Samary.

Znowu cyca z moca sokowirowki... jak teraz nie zaśnie to ja wymiękam.

Stary 2016-03-10, 21:02   #1806
NanaR
Zadomowienie

Haha w ten oto sposób powstał nowy syndrom na wątku syndrom smary haha mojemu właśnie się włączył ;p

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-10, 21:07   #1807
zonameza90
Raczkowanie

Mój ten syndrom ma od 17.00... Zwariuje chyba, cały czas na rękach inaczej wisk... A tz jak nie było tak nie ma.. Grrrrrr
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 21:23   #1808
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Motyl ma na główce pod wloskami, na buzi trochę zeszly po latopicu. Mateż na szyi i klatce ;/ czerwone krotstki przechodzące w plamki czasem
chyba spróbuję z tym Latopikiem...

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Może to taki dzień ...

Moj dziś dużo śpi z kolei i od dziś zaczął się do mnie świadomie uśmiechać <3 <3
Zosia wczoraj, z kazji urodzin. I to na pewno nie było z powodu pełnego brzucha, tylko DO MNIE- obudziła się, leżała na przewijaku bo ją przewijałam i normalnie na mnie patrzyła jak do niej mówiłam i się uśmiechnęła.
Zresztą dzisiaj też dwa razy

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
A nie możesz najpierw stelaż a później gondoli znieść ? Ja tak robię i daje rade sama

Może olejek kokosowy pomoże? Mi pomógł a też miałam coś takiego sama

Mamusie kiedy na ten bilans trzeba do lekarza?
ja już próbowałam olejkiem migdałowym i z pestek moreli i doooopa

Cytat:
Ja mialam zalecone po 2 tyg od wypisu ze szpitala i po 6 tyg na szczepienie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

A olejku probowalam ale nje dal rady:-(
My z Zosią byliśmy na pierwszym patronażu w 6 dobie jej życa bo tak chciała pani doktor. Potem znowu po tygodniu i potem po dwóch tygodniach znowu.Teraz idziemy na szczepienie za 2 tygodnie, drżę...

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
A znalazłam takie coś:
Dopiero po trzech-czterech tygodniach w miejscu wkłucia pojawia się czerwona grudka. Grudka powiększa się i uwypukla, zmieniając się w krostę, pod którą zbiera się ropa. Po kolejnym tygodniu lub dwóch krosta zwykle pęka. Z ranki może wypłynąć kilka kropel ropnej wydzieliny. Nie powinno to być powodem do niepokoju, bo krosta i owrzodzenie są objawami dobrze wykonanego szczepienia (to znak, że szczepionka "przyjęła się").

no to chyba dobrze
U Tusi też tak było, nic niepokojącego to nie jest

Cytat:
Lucy Michałowi długo ten ślad ropiał, aż lekarka kazała nakłuć i wylazło tego trochę. Później nie było już śladu...

U nas sytuacja taka że urodziła się pierwsza dziewczynka od 18 lat w rodzinie tak to same chłopy prababcia aż się popłakała...

Zuza za tydzień kończy miesiąc :-o Ależ ten czas zapitala...
u mojego taty w rodzinie ostatni raz dziewczynka urodziła się 30 lat temu...to byłam ja. Przede mną jakoś 50 lat wcześniej tylko moja BabciaMiła 3 braci zresztą. A tak to same chłopaki, nawet i po czterech w rodzinie. Więc nie wiecie jaka była radość, jak ja się urodziłam.
I teraz też moje dwie dziewczyny to po prostu ewenement Moja Babcia zachwycona jest nimi, zarówno przy Tusi jak i Zosi była pierwszą osobą na odwiedzinach w szpitalu

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Jeeejaaa nie chcę Syndromu Samary. SS w skrócie, omg, ale to brzmi...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-03-10 o 21:21
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 21:37   #1809
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Może to taki dzień ...

Moj dziś dużo śpi z kolei i od dziś zaczął się do mnie świadomie uśmiechać <3 <3
Moja tez od wczoraj się uśmiecha do mnie

Cytat:
Samara jej się włączyła

Cytat:
Też pomyslałam o syndromie Samary.

Znowu cyca z moca sokowirowki... jak teraz nie zaśnie to ja wymiękam.

Cytat:
Haha w ten oto sposób powstał nowy syndrom na wątku syndrom smary haha mojemu właśnie się włączył ;p

Dziewczyny bo padnę zaraz

Widzę ze moje hasło sie przyjęło

Oby samarka byla tylko śmiesznym odległym wspomnieniem

A ja dzisiaj dzień oceniam na bardzo dobry !

Moja samarka kochana darla się dwie godziny to ja wykapalismy I padła
Do 1 mam wolne )

Dostałam decyzję o przyznaniu pieniążków na dziecko
Tak sie ciesze !!! Jeszcze tylko wychowawczy załatwić i cala papierologia za nami będzie
Spokój na dwa lata będzie

Po leżałam troszkę w wannie i teraz nie wiem co robić
Chyba idę spać

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:10   #1810
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy Michałowi długo ten ślad ropiał, aż lekarka kazała nakłuć i wylazło tego trochę. Później nie było już śladu...

U nas sytuacja taka że urodziła się pierwsza dziewczynka od 18 lat w rodzinie tak to same chłopy prababcia aż się popłakała...

Zuza za tydzień kończy miesiąc :-o Ależ ten czas zapitala...
U nas w sobotę mija miesiąc e zleciało masz rację : D

Cytat:

zdarza się

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zosia wczoraj, z kazji urodzin. I to na pewno nie było z powodu pełnego brzucha, tylko DO MNIE- obudziła się, leżała na przewijaku bo ją przewijałam i normalnie na mnie patrzyła jak do niej mówiłam i się uśmiechnęła.

My z Zosią byliśmy na pierwszym patronażu w 6 dobie jej życa bo tak chciała pani doktor. Potem znowu po tygodniu i potem po dwóch tygodniach znowu.Teraz idziemy na szczepienie za 2 tygodnie, drżę...

u mojego taty w rodzinie ostatni raz dziewczynka urodziła się 30 lat temu...to byłam ja. Przede mną jakoś 50 lat wcześniej tylko moja BabciaMiła 3 braci zresztą. A tak to same chłopaki, nawet i po czterech w rodzinie. Więc nie wiecie jaka była radość, jak ja się urodziłam.
I teraz też moje dwie dziewczyny to po prostu ewenement Moja Babcia zachwycona jest nimi, zarówno przy Tusi jak i Zosi była pierwszą osobą na odwiedzinach w szpitalu

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Motyl bo Ty się dobrze znasz : D
Odnośnie szczepień lepsze te 6 w 1? One są płatne prawda? Jak szczepi las Tusie? Juz musze zmienić pediatre tak mi się ta moja nie podoba nic się dowiedzieć od niej nie mogę we wtorek idę do innej...wszystko przez najlepiej wiedząc panią t.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Paula jak miło czytać takie posty od Ciebie : D ciesze się ze masz humor

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:18   #1811
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Nie moge sie doczekac usmieszkow u mojej moja sie czesto usmiecha czasem bez powodu, ale to jeszcze nieswiadome

Syndrom Samary brzmi groznie, tez sie go boje, mam nadzieje ze nas ominie

A co do tego na buzce to moja pediatra przy Poli mowila ze moge smarowac czym chce a i tak nikle szanse ze pomoze na tradzik niemowlecy - mowila ze on zejdzie wtedy kiedy ma zejsc i nic z tym sie nie da zrobic. Ja jedynie nawilzalam. U nas bylo na buzi jedynie i trwalo nie wiem z miesiac a moze i troche dluzej. I charakterystyczne bylo ze w cieple sie robilo mocno wyrazne a na chlodnyms spacerze prawie nie bylo widac

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Moja tez od wczoraj się uśmiecha do mnie

Dziewczyny bo padnę zaraz

Widzę ze moje hasło sie przyjęło

Oby samarka byla tylko śmiesznym odległym wspomnieniem

A ja dzisiaj dzień oceniam na bardzo dobry !

Moja samarka kochana darla się dwie godziny to ja wykapalismy I padła
Do 1 mam wolne )

Dostałam decyzję o przyznaniu pieniążków na dziecko
Tak sie ciesze !!! Jeszcze tylko wychowawczy załatwić i cala papierologia za nami będzie
Spokój na dwa lata będzie

Po leżałam troszkę w wannie i teraz nie wiem co robić
Chyba idę spać
Same dobre wiesci super!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
U nas w sobotę mija miesiąc e zleciało masz rację : D

zdarza się

Motyl bo Ty się dobrze znasz : D
Odnośnie szczepień lepsze te 6 w 1? One są płatne prawda? Jak szczepi las Tusie? Juz musze zmienić pediatre tak mi się ta moja nie podoba nic się dowiedzieć od niej nie mogę we wtorek idę do innej...wszystko przez najlepiej wiedząc panią t.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Paula jak miło czytać takie posty od Ciebie : D ciesze się ze masz humor
Ja tez musze zmienic pediatre, problem w tym ze nie wiem na jakiego ;/
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 23:00   #1812
marciar7
Zakorzenienie

O matko a co to za szczepienie 6w1? Ja szczepie tylko podstawowymi k nieskojarzonymi.. Jedynie co to engerix zamiast euvaxu.

Jestem bezmadziejna. Zawsze podaje espumisan na brodawke i do buzi ale z tej cholernej bitelki slabo leci wiec strzasam. I jej w oko trafilam :-( teraz ma czerwone mocno. Przemywam woda i swietlikiem... Beznadziejna..

Paula dobre wieści super
U mnie dzis SS od 19 do teraz. Ja nie wiem jak to moja mama robi ze ja usypia raz dwa i to ze smoczkiem!! Zasnela przy mnie odlozylam poszłam sie myc. Wychodze s po d prysznica slysze jeki ale slysze tez ze mama przyszla więc sie ubieram wychodzę a ona juz spi haha

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Slyszalyscie? ... https://m.facebook.com/story.php?sto...d=220709446954
Stary 2016-03-10, 23:03   #1813
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Cytat:

Wygląda mi, że coraz mniej.

Cytat:
14 cyc przez 10 min
15 cyc przez 30 min
18 cyc przez 20 min
19 cyc przez 15 min

Hmm... są 2 opcje:
- taki dzień - zdarza się i starszym dzieciom
- ona jeszcze nie skończyła jeść, tylko sobie przyznała w trakcie Pisałam tutaj o minie "opilam się mlekiem" i wyglądzie jakby się było pijanym wtedy jest pewność że to koniec jedzenia a nie tylko krótka przerwa

Kasia ja bym chciała 3w1 ale lipa z dostępnością... więc chyba będę szczepic 5w1.

Ja z pediatry (nowa u mnie w osrodku) póki co jestem zadowolona. Wypisuje skierowania, tłumaczy co i jak, wyszukuje namiary na specjalistów

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-03-10 o 23:12
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 23:09   #1814
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
O matko a co to za szczepienie 6w1? Ja szczepie tylko podstawowymi k nieskojarzonymi.. Jedynie co to engerix zamiast euvaxu.

Jestem bezmadziejna. Zawsze podaje espumisan na brodawke i do buzi ale z tej cholernej bitelki slabo leci wiec strzasam. I jej w oko trafilam :-( teraz ma czerwone mocno. Przemywam woda i swietlikiem... Beznadziejna..

Paula dobre wieści super
U mnie dzis SS od 19 do teraz. Ja nie wiem jak to moja mama robi ze ja usypia raz dwa i to ze smoczkiem!! Zasnela przy mnie odlozylam poszłam sie myc. Wychodze s po d prysznica slysze jeki ale slysze tez ze mama przyszla więc sie ubieram wychodzę a ona juz spi haha

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Slyszalyscie? ... https://m.facebook.com/story.php?sto...d=220709446954

to są te skojarzone... Marcia ja cokolwiek podaje to na łyżeczkę takiej małej w rosmannie kupiłam 3 za 5 zł bardzo wygodnie tak no przynajmniej dla mnie w ie sz ze ja zerowe doświadczenie miałam

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie moge sie doczekac usmieszkow u mojej moja sie czesto usmiecha czasem bez powodu, ale to jeszcze nieswiadome

Syndrom Samary brzmi groznie, tez sie go boje, mam nadzieje ze nas ominie

A co do tego na buzce to moja pediatra przy Poli mowila ze moge smarowac czym chce a i tak nikle szanse ze pomoze na tradzik niemowlecy - mowila ze on zejdzie wtedy kiedy ma zejsc i nic z tym sie nie da zrobic. Ja jedynie nawilzalam. U nas bylo na buzi jedynie i trwalo nie wiem z miesiac a moze i troche dluzej. I charakterystyczne bylo ze w cieple sie robilo mocno wyrazne a na chlodnyms spacerze prawie nie bylo widac

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Same dobre wiesci super!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ja tez musze zmienic pediatre, problem w tym ze nie wiem na jakiego ;/
A nie masz kogo popytać o kogoś dobrego ? najgorzej jak człowiek chce się dowiedzieć jakie pediatra ma zdanie i co by polecił no bo skąd jak mogę wiedzieć a zostaje olana. ...echhh. ...Ola a Ty jak będziesz szczepić i jakie masz zdanie o tych skojarzonych?

Stary 2016-03-10, 23:10   #1815
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
14 cyc przez 10 min
15 cyc przez 30 min
18 cyc przez 20 min
19 cyc przez 15 min

A ja dzis tez cyc, cyc i jeszcze raz cyc. Teraz tez z nad cyca pisze. Moja polozna dzisiaj byla i mowi, ze pierwszy kryzys jest wlasnie okola dnia 9, wiec by sie zgadzalo. I jeszcze chyba ja brzuszek boli bo niby spokojna a coraz sie nagle rozplacze.

W noce mnie znowu zlapaly takie bole ze yslalam ze bedziemy pogotowie wzywac, ale po nospie mi przeszlo. Podobno jak wiezadla sie schodza to tak moze bolec, masakra. I dowiedzialam sie ze mi sie miesnie na brzychu rozeszly i bede miala chyba fizjoterapie Nici z kaloryferka na lato
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 23:10   #1816
wykalacka
Zadomowienie

Odpukać ale tż chyba znalazł na małego sposób! Jakby co to zdradzę jutro
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 23:10   #1817
marciar7
Zakorzenienie

Kasia ja wszystko tez na lyzeczke ale ten espumisan tako gesty ze masakra nie splywal..
Stary 2016-03-10, 23:12   #1818
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

No samara oszalała. .. dopiero 23 a nie 1 a ta już wrzask ; (

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-10, 23:24   #1819
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
A ja dzis tez cyc, cyc i jeszcze raz cyc. Teraz tez z nad cyca pisze. Moja polozna dzisiaj byla i mowi, ze pierwszy kryzys jest wlasnie okola dnia 9, wiec by sie zgadzalo. I jeszcze chyba ja brzuszek boli bo niby spokojna a coraz sie nagle rozplacze.

W noce mnie znowu zlapaly takie bole ze yslalam ze bedziemy pogotowie wzywac, ale po nospie mi przeszlo. Podobno jak wiezadla sie schodza to tak moze bolec, masakra. I dowiedzialam sie ze mi sie miesnie na brzychu rozeszly i bede miala chyba fizjoterapie Nici z kaloryferka na lato
Ojej a to juz pewne z mięśniami ? może jeszcze czadu potrzebujesz więcej

U mnie spokój póki co chociaż w dzień trochę pomarudzil przez brzuszek ale zniesienia ponosił am pomasowalam i przeszło ale widzę ze coraz bardziej aktywny jest dziś mu książeczkę kolorowa pokazałam myślałam że to za wcześnie ale takie wielkie oczy zrobił

Stary 2016-03-11, 01:35   #1820
lamia12344
Rozeznanie

U nas SS trwa spała jak nigdy do 23.30 wiec teraz odpowiednio dlugie awantury trza urządzać

Ale tez zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy świadomy uśmiech
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 02:13   #1821
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
U nas SS trwa spała jak nigdy do 23.30 wiec teraz odpowiednio dlugie awantury trza urządzać

Zazdroszczę tych uśmiechów.. Mojemu zdarza sie ale to raczej nieswiadomie jeszcze... U nas jak zasnął o 21.00 tak teraz się obudził... W szoku jestem... 😮
Stary 2016-03-11, 03:25   #1822
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje z uśmiechu

Ja właśnie cycalam

Odlozylam ja I czekam aż samara z niani zniknie

Chyba w tym czasie zrobię listę na zakupy i dzisiaj po pracy z tż pojedziemy żeby jutro nie tracić dnia na to

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-11, 03:41   #1823
Aninis
Zakorzenienie

Moja Samara w koncu padła po 22.
Teraz wybudziłam na cyca i aż się boję co będzie jak ją odłoże po jedzeniu.
Cyca już 25 min.

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

Dziewczyny czy któraś z Was tak ma/miała?
W ciągu dnia nic mi nie jest a w nocy się ze mnie leje tak się pocę. Cała poduszka i kołdra mokra. Piżamę można wykręcać... muszę się przebierać w inną. Nawet włosy przy szyi mam mokre :/

Nie wiem o co chodzi... i trwa to już od soboty czyli odkąd wyszłam ze szpitala. Mój tż twierdzi że to jakiś efekt uboczny zastrzykow Fraxiparine które jeszcze sobie aplikuję w brzuch... ale jakoś nie wiem.
Może któraś z Was cesarzowych miała podobnie?

Stary 2016-03-11, 03:52   #1824
Lola2828
Zadomowienie

Aninis ja tak miałam ! Masakra była kurde nie myslalam ze to po tym ... Myslalam że w domu za gorąco czy co i jakoś samo minęło już jest ok ale nie wiem ile to trwało . My dzisiaj 4.5 h snu ) dała czadu , my zaliczyliśmy pierwsze przytulanki i dla mnie masakra gorzej niż mój pierwszy raz tak mnie wszystko bolalo kiedy to wróci do normy ... Trza ćwiczyć
Stary 2016-03-11, 04:28   #1825
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Cyca już 25 min.

---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

W ciągu dnia nic mi nie jest a w nocy się ze mnie leje tak się pocę. Cała poduszka i kołdra mokra. Piżamę można wykręcać... muszę się przebierać w inną. Nawet włosy przy szyi mam mokre :/

Nie wiem o co chodzi... i trwa to już od soboty czyli odkąd wyszłam ze szpitala. Mój tż twierdzi że to jakiś efekt uboczny zastrzykow Fraxiparine które jeszcze sobie aplikuję w brzuch... ale jakoś nie wiem.

Połóg, miałam to samo Po jakimś czasie przeszło mi na trzęsienie się z zimna w nocy. Ponoć to hormony.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-11, 04:46   #1826
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Aninis ja tak miałam ! Masakra była kurde nie myslalam ze to po tym ... Myslalam że w domu za gorąco czy co i jakoś samo minęło już jest ok ale nie wiem ile to trwało . My dzisiaj 4.5 h snu ) dała czadu , my zaliczyliśmy pierwsze przytulanki i dla mnie masakra gorzej niż mój pierwszy raz tak mnie wszystko bolalo kiedy to wróci do normy ... Trza ćwiczyć
Co nie

Aninis tez mialam tak. Ponoc tak w pologu moze byc organizm osłabiony i tak to...

Zoska dzis spala 3 i 2h. Szkoda bo juz bylo tak ladnie i spalapo 5 ;-)
Stary 2016-03-11, 05:16   #1827
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Cyca już 25 min.

Przez kółka dni jak wróciłam do domu po cc tez tak miałam ze strasznie się pocilam ale po paru dniach się uspokoilo moja koleżanka po cc tez tak miała wiec myślę że to normalne

---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ----------

My cycalismy teraz mały stęka i kupę ciśnie.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-11, 06:46   #1828
Aagaciorek
Zadomowienie

Wczoraj tz malego uspal o 20, bylam w szoku, ze tak wczesnie sie udalo, bo zazwyczaj zasypial ok 22.30. Oczywiscie wieczorny koncert rowniez mial miejsce, ale nie byl tak intensywny jak poprzednie, wiec moze idzie ku lepszemu Od tego czasu mielismy cztery pobudki na jedzenie.

Ja nie po cc, ale tez sie pocilam po porodzie. Mysle, ze to schodzi woda, ktora sie zatrzymala w organizmie, zobaczysz na wadze pewnie pare kg mniej

My tez po przytulankach i powiem, ze niezle bylo

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-11, 07:19   #1829
Magdzinska85
Rozeznanie

Dzień dobry I w końcu mamy piątek

U nas noc była wyjątkowo dobra, Zuza zjadła przed 20, później obudziła się o 23.40 a kolejne jedzonko o 4.30 a teraz smacznie śpi

Mam pytanie do dziewczyn których ta ciąża była kolejną... byłam w poniedziałek na wizycie kontrolnej u mojej Pani Dr i okazało się moje endometrium jest bardzo grube a okres powinnam już dawno dostać skoro nie karmię piersią już 4 tyg. dostałam tabletki na prolaktynę które brałam już wcześniej a do tego tabl. na wywołanie które mam brać 5 dni a po 3 dniach od odstawienia ma się pojawić okres. Mam pytanie czy któraś z Was tak miała? I czy później okres już regularnie występował?
Ponoć okres po takim czymś ma być bardzo intensywny... :/

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ponadto zaczęłyście temat szczepień, u nas Zuza miała mieć je 8 marca ale u nas w ośrodku zdrowia szczepią dopiero po ukończeniu 8 tyg. żeby dziecko miało większą masę że lepiej ponoć przechodzą szczepienie. Wybieramy się na nie wobec tego 18ego lub 21ego. Ponoć jak szczepi się 5w1 plus żółtaczka to tego samego dnia nie można na pneumokoki i trzeba czekać 6 tyg. Natomiast przy 6w1 można. My już zakupiliśmy to 6w1 a na pneumokoki mamy już receptę, ale te szczepienia muszę przyznać wychodzą bardzo drogo. Za 6w1 INFANRIX HEXA zapłaciliśmy 210 zł natomiast za pneumokoki PREVENAR 13 będzie 240 zł.

Czytałam fora i jest duży problem właśnie z tym 6w1 i zastanawiam się czy nie wykupić już do przodu ich i będą sobie siedziały w lodówce, tak żeby później nie okazało się że z danej firmy nigdzie nie dostaniemy.

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2016-03-11 o 07:20
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 07:32   #1830
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry I w końcu mamy piątek

U nas noc była wyjątkowo dobra, Zuza zjadła przed 20, później obudziła się o 23.40 a kolejne jedzonko o 4.30 a teraz smacznie śpi

Mam pytanie do dziewczyn których ta ciąża była kolejną... byłam w poniedziałek na wizycie kontrolnej u mojej Pani Dr i okazało się moje endometrium jest bardzo grube a okres powinnam już dawno dostać skoro nie karmię piersią już 4 tyg. dostałam tabletki na prolaktynę które brałam już wcześniej a do tego tabl. na wywołanie które mam brać 5 dni a po 3 dniach od odstawienia ma się pojawić okres. Mam pytanie czy któraś z Was tak miała? I czy później okres już regularnie występował?
Ponoć okres po takim czymś ma być bardzo intensywny... :/

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ponadto zaczęłyście temat szczepień, u nas Zuza miała mieć je 8 marca ale u nas w ośrodku zdrowia szczepią dopiero po ukończeniu 8 tyg. żeby dziecko miało większą masę że lepiej ponoć przechodzą szczepienie. Wybieramy się na nie wobec tego 18ego lub 21ego. Ponoć jak szczepi się 5w1 plus żółtaczka to tego samego dnia nie można na pneumokoki i trzeba czekać 6 tyg. Natomiast przy 6w1 można. My już zakupiliśmy to 6w1 a na pneumokoki mamy już receptę, ale te szczepienia muszę przyznać wychodzą bardzo drogo. Za 6w1 INFANRIX HEXA zapłaciliśmy 210 zł natomiast za pneumokoki PREVENAR 13 będzie 240 zł.

Czytałam fora i jest duży problem właśnie z tym 6w1 i zastanawiam się czy nie wykupić już do przodu ich i będą sobie siedziały w lodówce, tak żeby później nie okazało się że z danej firmy nigdzie nie dostaniemy.
My bedziemy tymi 5w1 szczepic i nam lekarka powiedziała żeby kupić tego samego dnia a jak dzien wcześniej to przynieść do nich do punktu szczepień i oni przetrzymaja. Ze we wlasnej lodowce nie można... A jak jest naprawdę to nie wiem... Mówię to czego wczoraj sie dowiedziałam ale w kazdej przychodni może być inaczej 😉
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości