Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 20:58   #4051
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Ciesze sie jak glupia, ze wszystko wygląda dobrze i mogę wracać

Znalazlam calkiem dobra ginekolog w Ginemedica, ma same dobre opinie i robi 3d, 4d z nagraniem na plyte. Umówilam sie online na 4 kwietnia
Maluszek bedzie wiekszy więc mam nadzieje na fajne zdjęcia.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 20:59   #4052
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
W dolmedzie za 180 zl jest usg ginekologiczne z zapisem 3d i 4d. Nie ma wiecej informacji i nie wiem czy przy takim usg beda sprawdzali tez plec czy nie.
Jak powiesz ze chcesz poznać płeć to na pewno zajrzy.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Gdybym miała taką przerwę w jedzeniu to by mnie wyniesli w czarnym worku. Mi jest słabo, ręce mi się trzesa...
Mam dokładnie tak samo i jeszcze czarno przed oczami mi się robi, duszno i poty mnie zalewają.
Dzisiaj czekałam godzinę na pobieranie krwi i coś czuje że glukoza na czczo wyjdzie cudowna...

Jutro mam wizytę u diabetologa na pewno mnie ochrzani za cukry. A ja chodzę non stop głodna. A przecież nie będę się głodziła bo to nie o to chodzi

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 21:28   #4053
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a ja nic nawet jak sobie przemyslałam, ze w nocy mam coś przekąsić to od razu mam wizję , że po tym nie będę mogła spać..jak czasem wieczorem coś zjem to też gorzej sypiam..

Ja w nocy też nie jestem w stanie jeść. Zresztą już rzadko budzę się na siku. Ale jak nie idę do pracy to ostatni posiłek mam 20-21. Zależy o której idę spać. Jak rano wstaję do pracy to ostatni ok 19.

Moja doba jest dosyć długa i najlepiej się czuję kiedy jem co te 3h.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:

Znalazlam calkiem dobra ginekolog w Ginemedica, ma same dobre opinie i robi 3d, 4d z nagraniem na plyte. Umówilam sie online na 4 kwietnia
Masz prawo się cieszyć Chyba każda z nas odlicza te kolejne tygodnie, a Tobie się już należy jak psu buda))

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo i jeszcze czarno przed oczami mi się robi, duszno i poty mnie zalewają.
Dzisiaj czekałam godzinę na pobieranie krwi i coś czuje że glukoza na czczo wyjdzie cudowna...

Jutro mam wizytę u diabetologa na pewno mnie ochrzani za cukry. A ja chodzę non stop głodna. A przecież nie będę się głodziła bo to nie o to chodzi

Wywaliłam dziś chleb prawie całkowicie, węgle tylko z warzyw i mam cukier baaaardzo w normie.
Na śniadanie serek wiejski z warzywami i pół kromki chleba ciemnego. Na drugie śniadanie sałatka z dwóch jaj, papryki i pomidora. Na obiad kurczak z grila i duuuuuuuuża sałatka warzywna plus kiszona kapusta.
Babcia kazała mi jeść kiszoną bo podobno obniża cukier.
Między posiłkami na przekąski to podjadam jabłko/orzechy/marchewka surowa - mają niski indeks. A na kolację resztki z obiadu. I dziś tylko rano na czczo było słabo.
Zobaczymy jutro jak będzie.

Tylko, że po kilku dniach tak na zwiększonych proteinach obawiam się, że znów będę mieć problem kibelkowy a już i tak mam problem w tym wstydliwym temacie;/
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 21:44   #4054
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zamówiłam ostatnio na allegro pas ciążowy, taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=5562655881
Czy któraś może używa coś podobnego? Czekam na przesyłkę, jak przyjdzie oczywiście szybko go przetestuje i napiszę czy warto. Nie jest drogi, a moje plecy baaaardzo potrzebują jakiegoś wsparcia. Brzuch mi wywaliło całkiem duży i już trochę ciężko mi go nosić.
Czekam na opinię, bo też już dodałam do obserwowanych

Cytat:
odebrałam dziewczyny wyniki moczu i morfologię i wszytsko git..żelazo również mam ponad normę , a od wielu lat nie jem mięsa, pierwszy raz sprawdzałam żelazo..tylko w moczu wyszły mi ciała ketonowe rozmawiałam z ginem , mówił, żeby więcej pić i powtórzyć mocz w poniedziałek..ale i tak się trochę martwię, miała z Was tak któraś? i jak z tym żelazem ponad normę - to źle? u mnie dużo nie przekracza, ale jednak
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pierniku, jak w poprzedniej ciąży wyszly mi ciała ketonowe w moczu, to gin przepytał mnie, ile trwa przerwa między kolacją a śniadaniem, okazało się, że za długo, kazał mi jeść coś małego w nocy, jak wstawałam do łazienki. I w kolejnym badaniu już nie było.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
To jest baardzo dobra rada Ostatni posiłek ok 21 i będzie lepiej
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:37   #4055
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
To już niedługo!

Nie kupiłabym tego fotelika, nie ma żadnych testów Ale gondola i spacerówka całkiem ładne

Dzięki za podpowiedz
Zwariuje z tym wózkiem i fotelikiem....to bedzie chyba najtrudniejszy zakup
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 23:05   #4056
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Powiedzcie mi czy tylko ja mam takie problemy dziś z wizażem?
Cały dzień mnie wywala :/
Nie mogę nawet posta napisać ...

Podoba mi się ten wózek http://olx.pl/oferta/maxi-cosi-mura-...tml#2c108b5685

Co sądzicie?

Jakie Wasze opinie o kołach piankowych?
Wywalało tak, że cała strona nie działała, a teraz to mnie ciągle wylogowuje, ciekawe czy uda się dodać w końcu posta.
Oglądałam ten wózek w sklepie, bo byłam już na wstępnym rekonesansie, i podobał mi się, poleca go też bardzo znajoma. Tylko spacerówka ponoć za niska.
Nad kołami piankowymi sama się zastanawiam, bo jednak wózki z nimi są lżejsze, no i się nie złapie gumy. :P Ale fajnie też jakby wózek dawał radę w trudniejszych warunkach czy jechał w miarę dobrze po śniegu.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
obstawiam, ze to ja przoduje na forum jeśli chodzi o nadwage... ale poki co na plusie tylko 2kg.

Tija jak zobaczyłam sukienke to zaniemówiłam! Mierzyłam ją w niedzielę bo chciałam cos prostego na zbliżające sie imprezy rodzinne i jak ja znalazłam w necie (do tego sż duze rozmiary)to sie zakochałam. Niestety po zmierzeniu. No także zazdroszcze na maksa bo jest piękna!

Melduję też, że u nas dziewczynka
za 2 tyg mam nadzieję potwierdzimy na 100% na genetycznym.
Super.

Cytat:
Sliczniachne

Byłam na wizycie. Wszystko wygląda bardzo dobrze. Odstawiłam luteine, duphaston kazał jeszcze brać. Powiedział, ze mogę wracać do uk jak chcę takze tez super. W aptece dostałam clexane bo gin zadzwonił i poprosił zeby mi dali.

Patrzyliśmy na płeć i stwierdził na 70% jednak chłopak Chyba pójde do gabinetu z lepszym sprzetem bo on wiecznie nic nie widzi.
Mamy dokładnie zaglądać za 2 tygodnie.

Cytat:

Cieszę się, że dobrze z dzidziusiem. Na pewno będą mieli dobry sprzęt i płeć się ujawni stuprocentowo.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedz
Właśnie się zainteresowałam tematem, bo póki mam L4 to mogę sobie godzinami oglądać dostępne modele w necie i coś wybrać. Jeśli chodzi o fotelik to tylko ustaliłam, że biorę taki, który ma dobre wyniki w testach ADAC i innych, tu jest zdaje się kilka dobrych wyborów, wezmę taki, który będzie kompatybilny z wózkiem. Ale co do wózka mam masę wątpliwości. Już mam coś upatrzone, ale zawsze jakiś problem jest. Nie ma dla mnie idealnego 2w1, nie wiem czy nie kupić osobno gondoli (lub 2w1 ze spacerówką uznawaną za kiepską) i potem jakiejś fajnej spacerówki.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 06:46   #4057
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry !
Ogólnie nie nam problemów ze spaniem ale przez to ciagle leżenie czuje juz kręgosłup, biodra i kości udowe. Dziś w nocy był mój pierwszy raz z moim rogalem. Obudziłam sie jak młody Bog. Nic mnie nie boli, nie ciągnie.
Teraz tylko żeby było słońce za oknem i dzień będzie cudowny.

Miłego dnia.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 06:56   #4058
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w nocy też nie jestem w stanie jeść. Zresztą już rzadko budzę się na siku. Ale jak nie idę do pracy to ostatni posiłek mam 20-21. Zależy o której idę spać. Jak rano wstaję do pracy to ostatni ok 19.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Masz prawo się cieszyć Chyba każda z nas odlicza te kolejne tygodnie, a Tobie się już należy jak psu buda))

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Wywaliłam dziś chleb prawie całkowicie, węgle tylko z warzyw i mam cukier baaaardzo w normie.
Na śniadanie serek wiejski z warzywami i pół kromki chleba ciemnego. Na drugie śniadanie sałatka z dwóch jaj, papryki i pomidora. Na obiad kurczak z grila i duuuuuuuuża sałatka warzywna plus kiszona kapusta.
Między posiłkami na przekąski to podjadam jabłko/orzechy/marchewka surowa - mają niski indeks. A na kolację resztki z obiadu. I dziś tylko rano na czczo było słabo.

Tylko, że po kilku dniach tak na zwiększonych proteinach obawiam się, że znów będę mieć problem kibelkowy a już i tak mam problem w tym wstydliwym temacie;/
dobrze,że miałas lepszy wynik..a te wszystkie specyfiki na problemu kibelkowe bedą Ci podnosić cukier? siemię/śliwki?
łojesu i nie śmieszą mnie już Twoje bujne sny..co ja dziś w nocy przeżyłam:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość

To jest baardzo dobra rada Ostatni posiłek ok 21 i będzie lepiej
ale ja o 21ej już często śpię..

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Właśnie się zainteresowałam tematem, bo póki mam L4 to mogę sobie godzinami oglądać dostępne modele w necie i coś wybrać. Jeśli chodzi o fotelik to tylko ustaliłam, że biorę taki, który ma dobre wyniki w testach ADAC i innych, tu jest zdaje się kilka dobrych wyborów, wezmę taki, który będzie kompatybilny z wózkiem. Ale co do wózka mam masę wątpliwości. Już mam coś upatrzone, ale zawsze jakiś problem jest. Nie ma dla mnie idealnego 2w1, nie wiem czy nie kupić osobno gondoli (lub 2w1 ze spacerówką uznawaną za kiepską) i potem jakiejś fajnej spacerówki.
ja miałam taki plan.. no i w sumie dużo się nie zmienił..tyle tylko,że chyba nie kupię gondoli, bo siora mi użyczy po swoim potomku, więc na te pół roku to chyba sobie odpuszczę wózek , mimo, że to nie szczyt moich marzeń wizualnie..a potem właśnie kupie jakąś super spacerówkę.. no i fotelik też jakiś lepszy osobno

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Ogólnie nie nam problemów ze spaniem ale przez to ciagle leżenie czuje juz kręgosłup, biodra i kości udowe. Dziś w nocy był mój pierwszy raz z moim rogalem. Obudziłam sie jak młody Bog. Nic mnie nie boli, nie ciągnie.

Miłego dnia.
ja śpię z takim wałkiem z ikea pomiędzy nogami i też jest lepiej
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 07:19   #4059
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:

ja śpię z takim wałkiem z ikea pomiędzy nogami i też jest lepiej

Ja wcześniej ratowalam sie kołdra. Teraz mam ImageUploadedByWizaz Forum1457677137.218596.jpg

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-11 o 07:23
Stary 2016-03-11, 07:26   #4060
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Super że już lepiej z cukrami. Kapustę kiszoną tez jem. Owoców praktycznie w ogóle bo mi skacze. Na obiad przeważnie na parze kurczaka robie. Faszeruje czymś żeby nie był taki suchy. Warzyw jem sporo. W sumie na obiad większa część mojego talerza to sałatka warzywna . No i z szaleństw smażonych mogę makaron ze szpinakiem, ricottą i kurczakiem .

Dziś ja wyszły w siuśkach ketony i to wg skali ostatni, największy poziom. W sumie nie wiem czemu bo jadłam dość późno kolacje... oczywiści nie zdążyłam po niej zbadać cukru bo zasnęłam czekając godzinę

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-11, 07:29   #4061
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam niestety ograniczony budżet na wózek i fotelik, dlatego myslalam ze znajdę cos 3 w 1, ale sie zapowiada a nie widziałam jeszcze dobrej gondoli z ktora byłby kompatybilny dobry fotelik i wszytsko nie byłoby mega drogie jak dla mnie..... Ale bede szukać
Stary 2016-03-11, 07:33   #4062
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wywalało tak, że cała strona nie działała, a teraz to mnie ciągle wylogowuje, ciekawe czy uda się dodać w końcu posta.
Oglądałam ten wózek w sklepie, bo byłam już na wstępnym rekonesansie, i podobał mi się, poleca go też bardzo znajoma. Tylko spacerówka ponoć za niska.
Nad kołami piankowymi sama się zastanawiam, bo jednak wózki z nimi są lżejsze, no i się nie złapie gumy. :P Ale fajnie też jakby wózek dawał radę w trudniejszych warunkach czy jechał w miarę dobrze po śniegu.

Super.

Cieszę się, że dobrze z dzidziusiem. Na pewno będą mieli dobry sprzęt i płeć się ujawni stuprocentowo.

Ja miałam gondolę na dmuchanych kołach, spacerowkę mam B piankach. Na nasze warszawskie chodniki pianka mi w zupełności wystarcza. Dla bliźniaków też kupiłam na piankach. Co do fotelika, to nie zapomnij też sprawdzić kompatybilności z samochodem, bo to nie takie oczywiste. Do niektorych modeli potrzeba B.długich pasów, czy dużo miejsca między fotelem tylnim, a przednim.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 07:35   #4063
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcześniej ratowalam sie kołdra. Teraz mam Załącznik 6268116
fajnie wygląda.. masz jakiś link?
Stary 2016-03-11, 07:38   #4064
asiulek8
Wtajemniczenie

Tak się zastanawiam, jak.sie objawia u was niewygodne spanie że już z rogalami spicie? Bo powiem szczerze, że mi nawet na brzuchu jeszcze wygodnie i często się tak w nocy przebudzam

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-11, 07:46   #4065
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam, jak.sie objawia u was niewygodne spanie że już z rogalami spicie? Bo powiem szczerze, że mi nawet na brzuchu jeszcze wygodnie i często się tak w nocy przebudzam
ja nie śpię z rogalem, ale z wałkiem tylko z wyłącznie z powodu bólu pleców..profilaktycznie.. spiąc na boku wałek jest pm kolanami, spiąc na plecach pod kolanami..niezależnie od ciązy tak czytałam ,ze fizjoterapeuci zalecają w trosce o zdrowy kręgosłup
Stary 2016-03-11, 07:57   #4066
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

U mnie sie zaczęło objawiać bólem kręgosłupa wiec pokornie powedrowalam (do szafy) po poduszkę ciążową. Wczesniej mi było na niej niewygodnie, teraz jest bosko <3
Stary 2016-03-11, 08:04   #4067
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry !

Miłego dnia.
Ja równiez doceniam Rogala bardzo bardzo
Stary 2016-03-11, 08:07   #4068
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
kupiłam używany na olx Producent to SuperMami:
http://supermami.pl/pl/
wierze ze gdzieś jest sklep, który ma je taniej.
Stary 2016-03-11, 08:12   #4069
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Super że już lepiej z cukrami. Kapustę kiszoną tez jem. Owoców praktycznie w ogóle bo mi skacze. Na obiad przeważnie na parze kurczaka robie. Faszeruje czymś żeby nie był taki suchy. Warzyw jem sporo. W sumie na obiad większa część mojego talerza to sałatka warzywna . No i z szaleństw smażonych mogę makaron ze szpinakiem, ricottą i kurczakiem .

Dziś ja wyszły w siuśkach ketony i to wg skali ostatni, największy poziom. W sumie nie wiem czemu bo jadłam dość późno kolacje... oczywiści nie zdążyłam po niej zbadać cukru bo zasnęłam czekając godzinę
A ja znów zapomniałam zbadać te ketonowe😠 ale na wadze stoję więc chyba nic złego się nje dzieje.
Jakby co to dowiem się i tak w przyszła środę u diabetologa.

Za to dziś mam cukier książkowy😁 ale jak będę tak jeść jak wczoraj to umrę z nudów przez te kilka następnych miesięcy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Witam się z pracy
Oj jak ciężko było wstać

Ale jestem w wyśmienitym humorze więc przewiduje że to będzie dobry dzień
No chyba że moja szefowa odmówi mi urlopu to wtedy będzie bardzo zły dzień bo już kupiłam bilety;(
Stary 2016-03-11, 08:14   #4070
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ja z racji tego ze praktycznie od stycznia leżę (z małymi przerwami) czuję każdą część kręgosłupa i bioder. Dziś rogal się sprawdził, nie czuję się połamana.

Niestety z moją ulubioną pozycją spania na brzuchu szybko musiałam się pożegnać ze względu na dolne przecieki
dziś nie musiałam się tak bardzo w nocy pilnować żeby nie spać na brzuchu, bo rogal mnie blokował
Stary 2016-03-11, 08:22   #4071
Origa
Rozeznanie

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że dziś piątek. Dał w mi w kość ten tydzień w pracy, a szczególnie wczorajszy dzień

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja jakoś nastawiam się na lekki poród Nie wiem czemu, ale czuję że nie będzie źle Tłumaczę to sobie że teraz i tak nic nie poradzę, a nadenerwować się zawsze zdążę na porodówce jak nie pójdzie jak po maśle
(...)
Bardziej się boję cc, bo poród sn jakoś sobie umiem ten ból wytłumaczyć, że zaraz zobaczę dziecko, że zaraz przejdzie a po cc koleżanki mówiły że dłużej je bolało no i jakoś tak... to operacja jednak
Ja na początku bałam się SN i braku znieczulenia strasznie (a mozliwe, że przez przepuklinę kręgosłupa nie będą mi mogli dać zewnątrzoponowego), ale im dalej w las tym jestem spokojniejsza. I pomogło mi bardzo oglądanie "Porodówki" itp. filmików - jakos mam wrażenie, że wiem, czego sie spodziewać. Tylko cc bardzo nie chcę

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubiłam sie smarować oliwka ale teraz przyznam szczerze ze jest jakos lepiej. Nie brudzi mi tak jakos specjalnie mocno piżamy i nie jest taka mega tłusta i uciążliwa moze jakos szybciej sie wchłania? Sama nie wiem ale nie przeszkadza mi to. No oprócz tego ze moj pies dostaje wariacji i prowokuje mnie z tej oliwki wylizać

Ja z kolei nie libię sie niczym smarować. I robię to od przypadku do przypadku jak sobie przypomnę, choć balsam na widoku leży i ciężko go przegapić Bede sie musiała zmobilizować chyba bardziej, bo jak czytam, że wy tak sumiennie do tego podchodzicie, to aż mi głupio

Cytat:
Dzień dobry !

Miłego dnia.
O tak, rogal jest tez moim przyjacielem od tygodnia

Cytat:
Bólem pleców, nie tylko podczas snu, ale tez podczas polegiwania wieczorem na kanapie. Ja jedną jego część wkładam pod kręgosłup szyjny, a dół między nogi i kładę się na boku/brzuchu - tak mi najwygodniej

Co za pogoda za tym oknem Myslałam, że w weekend będzie ładnie i sobie powędrujemy na jakis dłuższy spacer, a tu kicha totalna sie zapowiada
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 08:22   #4072
natalia_23
Zakorzenienie

witam

dziś połówkowe proszę o kciuki
Wczoraj byłam na spotkaniu z racji tygodnia godnego porodu było bardzo sympatycznie. A dziś dzień zaczęłam o 4 rano, syn nie mógł spać a teraz do przedszkola nie idzie bo spać mu się chce nie wiem jak przetrwam ten dzień...

Cytat:

cieszę się, że możesz wracać

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 08:50   #4073
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczniachne

Byłam na wizycie. Wszystko wygląda bardzo dobrze. Odstawiłam luteine, duphaston kazał jeszcze brać. Powiedział, ze mogę wracać do uk jak chcę takze tez super. W aptece dostałam clexane bo gin zadzwonił i poprosił zeby mi dali.

Patrzyliśmy na płeć i stwierdził na 70% jednak chłopak Chyba pójde do gabinetu z lepszym sprzetem bo on wiecznie nic nie widzi.
Mamy dokładnie zaglądać za 2 tygodnie.
Super, że wszystko dobrze na wizycie! tylko powiem Ci, że jak na taką kasę, którą bierze Twój gin to chyba mógłby zainwestować w sprzęt...;/ bez sensu, że musisz szukać jeszcze gdzieś lekarza z dobrym sprzętem, żeby potwierdzić płeć...

Cytat:
to u mnie jest jeszcze dłuższa przerwa..spróbuje się najpierw mocniej nawodnić, bo też czuje,że wody piję zdecydowanie za mało i w poniedziałek powtórzę badanie, jak będzie się utrzymywać to wprowadzę przekąske w nocy..
łoo kobieto jak Ty wytrzymujesz tyle bez jedzenia? szacun

Cytat:
Gdybym miała taką przerwę w jedzeniu to by mnie wyniesli w czarnym worku. Mi jest słabo, ręce mi się trzesa...
Ja dokładnie tak samo! Ogólnie nie jem dużo (mam wrażenie że przed ciążą jadłam więcej...), ale dość często i wieczorem tak z 2 godziny przed snem też coś przekąszam

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedz
zgadzam się nawet nie wiem na co patrzeć przy wyborze wózka i póki co odkładam tę decyzję ile mogę

Cytat:
Dzień dobry !

Miłego dnia.
Fajnie, że rogal Ci pomaga Tyle dobrego czytałam o nim, że sama zastanawiałam się nad zakupem, ale w sumie stwierdziłam, że nie mam problemu ze snem ani z bólami kręgosłupa to sobie odpuszczę chwilowo...

Rany laski, nie nadążam za Wami Ostatnio trochę się u mnie dzieje i nie mam czasu na wizaż.

Byłam wczoraj w ikei (4h łażenia), ale już chyba wybrałam łóżeczko! Jeszcze pewnie gdzieś pojedziemy, ale to mi się podobało, bo ma szufladki pod spodem. Niby niewielkie, ale u nas każde miejsce do schowania będzie na wagę złota, więc chociaż kocyki tam schowam

I kupiłam sobie nową pościel, nieco pierdółek, żeby odświeżyć sypialnię na wiosnę TŻ dojechał do mnie dopiero pod koniec, bo jak zwykle zaległ w pracy nadprogramowo i przy kasie tylko kręcił głową A ja się śmiałam, bo jakbym była z nim to połowy rzeczy bym nie kupiła
Stary 2016-03-11, 09:09   #4074
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam używany na olx Producent to SuperMami:
http://supermami.pl/pl/
wierze ze gdzieś jest sklep, który ma je taniej.
fajnie trafiłaś

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

dziś połówkowe proszę o kciuki
Wczoraj byłam na spotkaniu z racji tygodnia godnego porodu było bardzo sympatycznie. A dziś dzień zaczęłam o 4 rano, syn nie mógł spać a teraz do przedszkola nie idzie bo spać mu się chce nie wiem jak przetrwam ten dzień...

cieszę się, że możesz wracać
trzymam mocne kciuki..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Rany laski, nie nadążam za Wami Ostatnio trochę się u mnie dzieje i nie mam czasu na wizaż.

Byłam wczoraj w ikei (4h łażenia), ale już chyba wybrałam łóżeczko! Jeszcze pewnie gdzieś pojedziemy, ale to mi się podobało, bo ma szufladki pod spodem. Niby niewielkie, ale u nas każde miejsce do schowania będzie na wagę złota, więc chociaż kocyki tam schowam

I kupiłam sobie nową pościel, nieco pierdółek, żeby odświeżyć sypialnię na wiosnę TŻ dojechał do mnie dopiero pod koniec, bo jak zwykle zaległ w pracy nadprogramowo i przy kasie tylko kręcił głową A ja się śmiałam, bo jakbym była z nim to połowy rzeczy bym nie kupiła
za zakupy i szacun za 4h łażenia..

dziewczyny ogłaszam dziś wieczór panieński - Tija szykuj się na dzień pełen wrażeń
Stary 2016-03-11, 09:41   #4075
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ogłaszam dziś wieczór panieński - Tija szykuj się na dzień pełen wrażeń

To tak:
Oczywiście wszystkie trunki bezalkoholowe
Stary 2016-03-11, 09:44   #4076
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
cebuszka . pl

Ja na razie ratuje się dodatkową poduszką ale po wizycie w środę planujemy z TŻ małe zakupy jak poznamy płeć i planuje od razu zakupić cebuszkę

kupiłam w końcu wczoraj wagę! 57kg czyli od ostatniej wizyty 10.02 mam +1kg nie jest chyba najgorzej... od grudnia 4kg, w końcu wyskoczył mi brzuszek
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:54   #4077
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

To tak:
Oczywiście wszystkie trunki bezalkoholowe
poza trunkami przydałoby się coś jeszcze.. proponuję coś na słodko..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
cebuszka . pl

Ja na razie ratuje się dodatkową poduszką ale po wizycie w środę planujemy z TŻ małe zakupy jak poznamy płeć i planuje od razu zakupić cebuszkę

kupiłam w końcu wczoraj wagę! 57kg czyli od ostatniej wizyty 10.02 mam +1kg nie jest chyba najgorzej... od grudnia 4kg, w końcu wyskoczył mi brzuszek
fajnie wygląda ta cebuszka..
Stary 2016-03-11, 09:59   #4078
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

haha ale fajny tort

No to

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:02   #4079
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahahaha ekstra tort

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-11, 10:06   #4080
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w piątkowy poranek

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam, dla mnie must have, jak dużo się jeździ. Mam be safe.
I jak Ci się sprawdza?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości