|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Wiecie co....pisałam to już w wątku o przetłuszczających sie włosach ale chcę to też poruszyć tutaj.
Nie narzekam na ich stan - są odbudowane po lecie, regularnie ścinane i nawilżone. Ale tej łojotok sprawia że moje włosy wychodzą przy każdej możliwej okazji w ilościach nienaturalnie dużych ![]() Zrobiłam sobie jednodniowy odpoczynek od mycia a z rana gdy tylko przeczesałam - poszła garść, umyłam - poszła garść i przeczesałam grzebieniem po umyciu...poszła garsć ![]() Dodam że używam Nerilu od początku września i wogóle nie widzę poprawy. Toniku też używałam ale on tylko sprawił że się bardziej przetłuszczała skóra. Poza tym zdradziłam moją barwę tataro-chmielową z Farmoną Seboravitem. Niby ma działać na łojotok i wypadanie włosów ale aż nie mam siły czekać na efekty. Biorę doustnie wyciąg ze skrzypu i pokrzywy, witaminy Centrum i dodatkowo cynk. Wiem że nie mam po 2 miesiącach co liczyć na efekty gdyż to działa dopiero na włosy nowe. Więc zobaczymy jakie kudły będe miała za 2 lata. Ale jak mamę kocham...już tracę siły..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle, ze zanim zmieni sie lek trzeba zuzyc ze 2 opakowania. Zanim skladniki w lekach zawarte dotra do wloso, skory czy pznokci mija wiele czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
Dołaczam sie do grona walczących z wypadaniem włosów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, skoro ja nie wyłysiałam od marca to ty przez 3 miesiące tym bardziej nie wyłysiejesz ![]() Cytat:
![]() ![]() W składzie Vitapilu jest tylko witamina B12 (i to do niej odnosi sie to 600% czyli 6 ug) a drożdży jest TYLKO 5 mg, czyli prawie nic, nawet nie odważyli się policzyć dziennego zapotrzebowania na inne wit. z grupy B więc uznałam że nie ma ich wcale ![]() ![]() ![]() A teraz myślę że w gwoli porównania tabletek na włoski zamieszczam zestawienie mojego autorstwa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4807 |
Wtajemniczenie
|
Gagatko,ha,ha..wiesz,ze ja zrobiłam tez taką samą tabelkę? Muszę ją gdzieś odnalezć..w moich dokumentach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4809 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
No i z tej tableki jasno wynika, że trzeba co jakiś czas zmieniać tabletki, bo w składzie nie mają wszystkiego co włoskom mogłoby się przydać. Mnie jednak zastanawia to, czy różnica między Merz a Vitafeminem byłaby taka duża gdyby brać na dzień tylko jedną tabletkę Merz...
![]() |
#4811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko że mnie bardziej zastanawia inna kwestia - wchłanialności witamin. Na pewno żelazo (którego ilość w Merz jest bezkonkurencyjna i najlepszej postaci chelatowanej - dlatego go wybrałam) wchłania się w kwaśnym środowisku, czyli w obecności witaminy C (też kwasu foliowego), a Vitafemin ma z kolei spore ilości zasadowych składników takich jak wapń czy magnez utrudniających wchłanianie i tak już małych ilości żelaza. Dodatkowo jeśli chodzi o witaminy z grupy B to najlepiej przyswajane są one w naturalnej postaci (np. z drożdży) i tu też Merz pod względem ilości drożdży jest bezkonkurencyjny ![]()
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziewczyny rozkładają tu skład tabletek na czynniki pierwsze
![]() Super ![]() A ja mam do Was dwa pytania. 1. Związane z tematem tabletek. Kończę teraz Vitapil (3 miesiąc kuracji) i zastanawiam się czy zmienić go teraz może na polecany Merz? Vitapil na pewno trochę pomógł moim włosom i zmniejszył wypadanie, ale jeszcze nie jest to efekt w pełni zadowalający...Sama nie wiem co robić. 2. Używam kuracji wzmacniającej z Joanny serii rzepa. Po pierwszym użyciu było rewelacyjnie (tak jak Wam pisałam wypadło malutko włosów przy czesaniu, około 20), po drugim użyciu już więcej, ale jeszcze dopuszczalnie. Natomiast po trzecim użyciu wypadło kosmicznie dużo włosów, całych długich z cebulkami i cały dzień wypadały przy każdym przeczesaniu włosów...Tego problemu już nie miałam...I powiem Wam, że się wystraszyłam jak to zobaczyłam i czwarty raz już kuracji nie powtórzyłam, bo się boję...Czy to normalne, takie zmasowane nagłe wypadanie? Co robić? Bardzo Was proszę o radę i pomoc ![]()
#4813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Virka powiem Ci prawde ze ja juz sama nie wiem. Poprostu ostatnio zdurnialam i sama nie wiem co myslec. Mysle ze wylecialy Ci te wlosy, ktore byly poprostu osłabione. Ale glowy za to nie dam. jakos juz nie mam zaufania do jakichkolwiek szmponow, tonikow i odzywek. Uzywam Nerilu i bylo dobrze no i znowu sie zaczelo mega wypadanie. Wcale sie nie dziwie ze juz 4 raz nie zaryzykowalas , ja tez bym tego nie zrobila. A co masz w zanadrzu?? Jak nie rzepa to co??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Ja znam ten przypadek bardzo dobrze. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie mogę nigdzie znaleźć tej kuracji wzmacniającej Joanny
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W kolejnych dniach już było przyzwoicie, tak jak przed trzecią wcierką. Ale może już organizm przyzwyczaił się do tych składników z Vitapilu i warto coś zmienić. Więcej niż do tej pory mi pomógł przez te 3 miesiące, już mi nie pomoże (chyba...) Cytat:
Poszukaj w takich małych niepozornych, sklepikach kosmetycznych. Ja tak znalazłam ![]() Wiecie co się jeszcze zastanawiałam. Bo w tej kuracji na drugim miejscu w składzie jest alkohol denat, który z tego co się zdążyłam zorientować na wizażu nie jest dobry. Ja wiem, że alkohol musi być, celem konserwacji i penetracji, ale jest wiele innych rodzajów alkoholów stosowanych w kosmetyce. Może to wina tego denatu? Poza tym nie wiem czy jest to dobry składnik w przypadku skóry przetłuszczającej się, łojotokowej...
![]() |
#4817 |
Raczkowanie
|
Mi tak włosy zaczęły lecieć po nafcie, ale często na wizażu czytam, że to reakcja organizmu na odżywienie i pobudzenie mieszków włosowych, które pozbywają się starych, obumarłych włosów i zaczynają produkować nowe, żywe i zdrowe - czyli dokładnie to, co pisała gaagatka. Może Twój organizm tak właśnie zareagował?
Co do alkoholu denat. to on szybko paruje i nie powinien wyrządzać szkody, jest przecież w wodzie brzozowej i pokrzywowej, którą z powodzeniem stosują wizażanki, nawet we wszelkich babcinych przepisach na wcierki stosuje się alkohol, ale jeśli masz skórę łojotokową i wrażliwą, to faktycznie mógł podrażniać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4819 |
Raczkowanie
|
U mnie niestety po nafcie wypada coraz więcej i więcej
![]() ![]() Po rzepie natomiast miałam trochę mnie wypadających włosów a ponadto ładnie odświeża włosy i wolniej się przetłuszczały, a po nafcie dosyć szybko musiałam myć włosy od nowa. Bardzo dużo źródeł podaje, że ten sok ma taki dobroczynny wpływ na włosy, ale widocznie nie na wszystkich działa, każdy musi znaleźć optymalny środek dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u mnie po nafcie są dłużej świeże, a po tej kuracji rzepą krócej (może wina tego denatu...). A Ty też używałaś tej kuracji co ja? Czy miałaś jakąś inną rzepę?
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Tej samej, w biało-zielonym pudełku.
I naftę też miałam z wyciągiem z rzepy. Nie wiem od czego zależy skureczność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo bym prosiła użytkowniczki Belissy o przepisanie szczegółowego składu z opakowania/ulotki
![]()
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby wam było trudno odczytać to spróbujcie powiększyć to (u mnie widać wtedy wyraźniej )
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
Mysza dziękuję za pomoc
![]() ![]()
#4825 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Być może to reakcja włosów na zmianę sposobu pielęgnacji i tak jak pisała Gaagatka, wypadają włosy osłabione i obumarłe, które zostały wypchnięte przez pobudzone nowym czynnikiem mieszki, tak przynajmniej zwiększone wypadanie na początku tłumaczą producenci tego typu preparatów... Tak jak na wątku o nafcie sporo dziewczyn się skarżyło na początkowe wypadanie, a Tobie ona bardzo pomogła. Być może i rzepę, jak naftę, trzeba stosować dłużej, żeby mogła skutecznie zadziałać? Sama nie wiem... Kurczę, jestem zdziwiona i zmartwiona tą reakcją Twojego organizmu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że najgorsze jest to, że za każdym razem wypadających włosów było coraz więcej, a nie coraz mniej jak przy nafcie. I to mnie najbardziej zastanawiało. Tak czy siak dla mnie ta kuracja odpada z powodu alkoholu denat na drugim miejscu w składzie. Zgodnie z tym co podejrzewałam, potwierdziły biochemiczki, przy tłustej skórze denat odpada.
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
a ja jestem juz podlamana..Ostatnio znowu wypadaja mi wlosy klebami..A przy tak mizernej ilosci (jaka JESZCZE posiadam) kazdy zmasowany atak wypadania jest widoczny.Ech...Wiem,ze myslenie o tym tylko pogarsza sprawe ale coz zrobic..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Wtajemniczenie
|
Ja również mam problem z sypiącymi się włosami, parę dni temu pani w aptece poleciła mi Vitapil, narazie za wcześnie na jakieś efekty, ale zobaczymy... mam nadzieję, że coś pomoże bo mam wrażenie że niedługo zamiast do apteki będę musiała iść po peruke
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.