Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 12:42   #1861
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57133201]
Zapomniałam dodac że mam tylko zdjęcie stópki i ma juz prawie 5cm!!! Szok! [/QUOTE]

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:43   #1862
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja się zapisałam, ale nie wiem, czy dotrę.
Jakoś mi się nie chce.
Ale 06.04. idę na pewno na warsztaty "Bezpieczny maluch".
powiesz mi czy było fajnie ja sie wybieram 09.04
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Super!
Ale dziś polezalam 12 a ja dopiero wstaje Olusia w przedszkolu za godz po nią ide. Teraz jakiś obiad zrobię - dziś rybka kasza i surowka
Paulinagm który to tydz? Piękna waga
28. tzn 27 i 2 dni było wczoraj
troche nie ogarniam liczenia tych tygodni ja jestem w 28, a pani wczoraj powiedziała, ze to jest 27 bo skończony 27 wiec liczy sie jako 27.
to skomplikowane
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:47   #1863
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Sliweczka to fajnie ze nie mialas większych problemów! Ja się czasem obawiam jak to bedzie dlatego lubię podpytac mamusie które miały podobna sytuacje. A jak się córka z synem dogadywali? Bawili się razem?

Podobno drugie dziecko łatwiej się chowa, potwierdzacie?

Motylek jak lekarz kazał to trzeba się go słuchać

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:49   #1864
CarycaKatharina
Zadomowienie

Mozna rennie w ciazy?
Stary 2016-03-11, 12:52   #1865
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie inaczej Córkę chustowałam i teraz chusty czekają na synka Super jest ta bliskość i do tego mega wygodnie. Polecam każdemu.
Jakby co, służę radą w miarę mojej wiedzy.
Wczoraj od siostry dostałam właśnie chustę i dwa rożki , więc na pewno będę chciała z niej skorzystać

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Mozna rennie w ciazy?
Tak pani ginekolog wyraziła zgodę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 12:58   #1866
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny można też gaviscon, jest właśnie dla mam w ciąży. Mnie nie raz ratował

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Paulina super waga malucha!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:59   #1867
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mamuśki

Wczoraj miałam jakiś ciężki dzień...
W skrócie:
Pojechałam do siostry zobaczyć Malutką i sie nią nacieszyć Wieczorem Tż mnie odebrał , kupiłam mu perfumy na dzień mężczyzny. Wróciliśmy wieczorem to zaglądnęłam do Was ale nie miałam sił pisać.
Dzisiaj jestem bez mocy.. rano wychodząc z domu zrobiło mi się gorąco i duszno, ale pojechałam do sklepu wymienić sweter na tunikę i zahaczyłam o sh ( 9 zl wydałam)
Teraz leże i odpoczywam.. głowa boli mnie jak cholera. O 15 będę wychodziła bo do Tż podjadę pod pracę i jedziemy do lekarza nasze córcie zobaczyć
Wyniki odebrałam wszystko w normie
Na zgagę kupiłam sobie rennie i już jest wszystko ok.

Wrzucam fotki ubranek i idę Was nadrabiać
Super ciuszki Ty to masz fajne ciuchacze u siebie w KRK
Odpoczywaj i zbieraj siły do wyjścia na wizytę.
Czekamy na dobre wieści po

Mleko już u Ciebie nie działa na zgage? U mnie takie zimne prosto z kartonu daję radę

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
A jak i w jakich ilosciach przyrządzacie to siemie lniane? kurcze odebralam wyniki z glukozy i chyba sa dziwne 64 na czczo a pozniej 92 i 89 i mam adnotacje aby zbadac fluorek sodu:/ ktos wie o co chodzi? Moj gin napisal mi ze wynik w normie i ze resztę mi wyjasni na wtorkowej wizycie. A tak w ogole to rozbolal mnie kolejny zab i wlasnie wrocilam od dentysty, zalozyl mi lekarstwo i zobaczymy ale bolalo jak wiercil

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja daję dwie płaskie łyżko siemienia lnianego na 3/3 szklanki gorącej ale nie wrzącej wody. Czekam aż nie bedzie gorącę i staram się rozgryzać ziarenka a wodę wypić Mnie to nawet smakuje. Tylko pamięajcie, że siemienie zawiera dużo błonnika i trzeba dużo pić żeby sprawnie trwienie szło.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
powiesz mi czy było fajnie ja sie wybieram 09.04

28. tzn 27 i 2 dni było wczoraj
troche nie ogarniam liczenia tych tygodni ja jestem w 28, a pani wczoraj powiedziała, ze to jest 27 bo skończony 27 wiec liczy sie jako 27.
to skomplikowane
U mnie zarówno gin jak i położne przed wizytą u gin liczą skończone tygodnie. Ja też tak liczę

Cytat:
Mozna rennie w ciazy?
Można. Siostra TŻ brała z zalecenie lekarza bo miała taką zgagę, że wymiotowała

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:00   #1868
Kattarynnka
Raczkowanie

Dziewczyny, wbijam się tu do Was bo widziałam że rozmawiałyście o łóżeczku Chicco Next to Me i któraś z Was (o, już znalazłam -Kiara92) wspominała o sprzedawcy z dobrą ceną. Czy mogę prosić o szczegóły? Bardzo bym chciała kupić to łóżeczko na prezent bratu i bratowej, bo sama mam i jestem nim zachwycona (a moje pójdzie do siostry, bo się nam rodzina powiększa z każdej strony ). Jak sobie przypomnę wstawanie w nocy do starszego synka, to nie wierzę, że na to wcześniej nie wpadliśmy. Jak była masakra, to braliśmy go do siebie, chociaż jesteśmy oboje raczej przeciwko spaniu z dzieckiem. Teraz jest luksusowo, łóżeczko jest podłączone do naszego łóżka, więc mały śpi bardzo blisko, ale jednak na swoim terenie. Jak trzeba go pomiziać to się nawet tak całkiem nie budzę o, tak to wygląda:WP_20160310_10_30_58_Pro.jpg
Także, bardzo uprzejmie poproszę namiar na sprzedawcę
Kattarynnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:15   #1869
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Ja mam kupione już: rzeczy dla mnie do szpitala i artykuły higieniczne, ubranka, kocyki, pieluchy tetrowe i flanelowe, rożek, okrycia kąpielowe, nakładkę na przewijak, wanienkę, prześcieradła, butelkę, smoczki. Brakuje mi artykułów higienicznych dla maluszka, kosmetyków, łóżeczka, materaca, przewijaka, wózka, fotelika, monitora oddechu, laktatora, termometru bezdotykowego, fotela do karmienia i pewnie jeszcze wielu rzeczy, o których nie pamiętam.

A tak w ogóle to wróciłam właśnie z wizyty i trochę się martwię, bo mi się szyjka skróciła Mam leżeć i gdyby się coś działo to jechać na ip. Na szczęście z Felusiem wszystko w porządku. Za dwa tygodnie mam przyjść do kontroli.
Pogrubione rzeczy mam , resztę nie.

Odpoczywaj jak najwięcej !!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 13:16   #1870
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczyny a fotel do karmienia to takie must have?
Doświadczone mamusie miałyście fotel czy np na kanapie karmilyście i było ok?

Sophia Loren
Stary 2016-03-11, 13:17   #1871
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Super ciuszki Ty to masz fajne ciuchacze u siebie w KRK
Odpoczywaj i zbieraj siły do wyjścia na wizytę.
Czekamy na dobre wieści po

Mleko już u Ciebie nie działa na zgage? U mnie takie zimne prosto z kartonu daję radę
Dziękuje
Zawsze staram się coś kupić dla Mai i mojej chrzęśnicy bo i tak te ubranka do mnie potem trafią.
Oczywiście że dam znać ciekawa jestem ile waży

Ostatnio leczyłam się mlekiem i nic nie pomogła od 3 do 5 rano się męczyłam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 13:23   #1872
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Cześć!

Też sama się zastanawiam nad sensem posiadania rożka w lecie... Moje starszaki są zimowe, więc po urodzeniu nosiły body z długim rękawem i na to jeszcze pajacyki lub kaftaniki i śpioszki i spały w rożku, a latem rożek to chyba za gruby Ja kupię raczej jakieś otulacze naturalne- bambusowe albo bawełniane. Ubranka na razie mam raczej z długimi rękawkami, muszę zakupić jeszcze

Aaa, no i witam się już chyba od dzisiaj w 27 tygodniu
Gratuluję tygodnia A no i ja właśnie dumam nad tym rożkiem.. nie chce bez sensu pieniędzy wydawać, jak tego nie użyję..ale nie wiem, czy do szpitala wystarczy właśnie otulacz bambusowy? no i mam dylemat..

Cytat:
Ja się zapisałam, ale nie wiem, czy dotrę.
Jakoś mi się nie chce.
Ale 06.04. idę na pewno na warsztaty "Bezpieczny maluch".

elaine, obstawiam córcię.
Mam łopatkę wieprzową, rzućcie, dziewczynki, jakimś przepisem, bo nie mam pomysłu. Wszystko, tylko nie gulasz....
Ha ha a mi się chce, tylko kurcze, biorę tż, a nie pamiętam czy można z osobą towarzyszącą?

Cytat:
Mamuśki

Wczoraj miałam jakiś ciężki dzień...
W skrócie:
Pojechałam do siostry zobaczyć Malutką i sie nią nacieszyć Wieczorem Tż mnie odebrał , kupiłam mu perfumy na dzień mężczyzny. Wróciliśmy wieczorem to zaglądnęłam do Was ale nie miałam sił pisać.
Dzisiaj jestem bez mocy.. rano wychodząc z domu zrobiło mi się gorąco i duszno, ale pojechałam do sklepu wymienić sweter na tunikę i zahaczyłam o sh ( 9 zl wydałam)
Teraz leże i odpoczywam.. głowa boli mnie jak cholera. O 15 będę wychodziła bo do Tż podjadę pod pracę i jedziemy do lekarza nasze córcie zobaczyć
Wyniki odebrałam wszystko w normie
Na zgagę kupiłam sobie rennie i już jest wszystko ok.

Wrzucam fotki ubranek i idę Was nadrabiać
No do odpoczywaj
Ubranka

A i mam szczęśliwy dzień, mąż zmienia prace już nie będzie jeździł w tygodniowe delegacje tydzień w tydzień! będzie w domu!

Ja się zbieram, bo muszę jeszcze zwolnienie zawieźć do pracy! a później warsztaty
Miłego popołudnia

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-11 o 13:28
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:35   #1873
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
Zawsze staram się coś kupić dla Mai i mojej chrzęśnicy bo i tak te ubranka do mnie potem trafią.
Oczywiście że dam znać ciekawa jestem ile waży

Ostatnio leczyłam się mlekiem i nic nie pomogła od 3 do 5 rano się męczyłam
Uuuu biedna

Haneczkab super, że TŻ zmienia pracę i będzecie razem spędzać więcej czasu.
Koniecznie daj znać jak po warsztatach

Sophia Loren
Stary 2016-03-11, 13:37   #1874
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Hurrrrraaaaaa Madzia!!!!!
Dziewczyny ja czuje normalnie Michalka jakby bylo pod sama skora! Palcem czulam jego kończynę jak Boga kocham przerazilam się!
Cudownie ! wspaniałe wspomnienia będziesz miała

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

elaine-blath będzie chłopiec

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 13:39   #1875
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Gratuluję tygodnia A no i ja właśnie dumam nad tym rożkiem.. nie chce bez sensu pieniędzy wydawać, jak tego nie użyję..ale nie wiem, czy do szpitala wystarczy właśnie otulacz bambusowy? no i mam dylemat..

Ja mam rożek rodzę na początku czerwca i moze byc rożnie a taki maluch musi miec ciepło
A jeśli nawet nie wykorzystam go do takich celów to zawsze bede mogła podłożyć jak bede gdzieś w terenie przebierać czy przewijać
Czy nawet pózniej jako kołderkę
Kup zwykły jak ja
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:56   #1876
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A i mam szczęśliwy dzień, mąż zmienia prace już nie będzie jeździł w tygodniowe delegacje tydzień w tydzień! będzie w domu!

Ja się zbieram, bo muszę jeszcze zwolnienie zawieźć do pracy! a później warsztaty
Miłego popołudnia
Super więcej czasu będziecie mieli dla siebie i dzidzi !
Daj znać jak po warsztatach bo tez przecież za niedługo mam

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Wczoraj zafundowaliśmy dzidzi prywatne USG. Całą ciąże prowadzę na NFZ, jestem zadowolona, ale mój lekarz nie ma w gabinecie USG i pomysleliśmy, że mozna by dzidziusia od czasu do czasu popodglądać częściej tak w razie czego było super, wszystko z Krzysiem dobrze, waży już 1200 g, serduszko ładnie bije, widzieliśmy buźkę w 3d. jest ustawiony główką w dół, tak mi sie właśnie wydawało, jak czułam ruchy, że chyba ta główka jest na dole, a gorne części mojego brzucha tłucze kończynami
Ja mojego usg nigdy nie zapomnę ... jak Maje tylko zobaczyliśmy tak się wzruszyłam i u Tż też były świeczki w oczach... piękny widok Zdjęcie w ramkę i na ścianę
Super, że wszystko jest dobrze !!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=Dny3EMK8p58
posłuchałam sobie i już sie poryczałam
Też się popłakałam... i o swojej Mamie pomyślałam (*) ehh jak mi Jej brakuje

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś w końcu wybieram się na glukozę Opóźniałam to ile się da, bo boję się, że wyjdzie mi ta cukrzyca cholerna. Moja mama miała, moja siostra miała, to ja pewnie też W listopadzie glukozę na czczo miałam 92
Na pocieszenie w drodze powrotnej zajadę do lumpka, może coś znowu wyhaczę za złotówkę
Powodzenia przy glukozie i przy zakupach

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Mi ta ciaza o wiele szybciej leci i w sumie tez się dobrze czuje, gdyby nie te plecy...
W szkole rodzenie położna mówiła że jak bolą plecy żeby codziennie wykonać 5 kocich grzbietów i na pewno pomoże. Może warto spróbować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 14:01   #1877
ewka555
Zakorzenienie

Haneczko fajnie z ta praca !

Ja rożek kupie... W niektórych szpitalach wymagają.

Poza tym Haneczko na poczatku moze być Ci łatwiej trzymać/przenosić dziecko w rozku. Moja siostra rodziła w lipcu i ubierali tylko w kaftanik ale w rożek zawijali. Dziecko po porodzie potrzebuje ciepla moja Zuzia w szpitalu spala w różku, mimo ze jak to w szpitalu ciepluchno bo mega grzeją, prze karmieniem ja wyciagalam, ewentualnie delikatnie rozbieralam. Nawet jak za dużo nie pouzywasz, to w domu ja np wolalam gościom, którzy nie maja doświadczenia przy dziecku podać Zuzie na ręce w rożku, niz bez.. Przydal sie tez potem, bo jak Zuzia leżała u nas na łóżku to kladlam ja wlasnie na rozlozonym rożku a koleżanka wkladala rożek do wózka do gondoli rozlozony
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:04   #1878
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57177146]Sliweczka to fajnie ze nie mialas większych problemów! Ja się czasem obawiam jak to bedzie dlatego lubię podpytac mamusie które miały podobna sytuacje. A jak się córka z synem dogadywali? Bawili się razem?

Podobno drugie dziecko łatwiej się chowa, potwierdzacie?

[/QUOTE]

Mi się wydaje, że fajnie jest mieć dwójkę w podobnym wieku. Ja tam ogólnie nie narzekam. Bardziej się teraz boję, że najmłodsze nie będzie miało kompana do zabaw
Jak starszaki były małe to był czas, że byli na innym etapie rozwoju i nie umieli się razem bawić, córka np. bawiła się, że patyk to miecz, a syn tego nie czaił do końca Córka coś budowała, a syn jej niszczył itp. Nie pamiętam dokładnie kiedy zaczęli się razem bawić ale dawno już to było w każdym razie Oni w ogóle są tak do siebie przyzwyczajeni, że osobno nie umieją normalnie egzystować. Rozmyślają o sobie: co też brat/ siostra teraz robi, kiedy przyjedzie itp.. Pamiętają o sobie nawzajem np. jak jestem z jednym w sklepie i coś rozdają np. balony to zawsze proszą o drugiego dla brata/siostry. To samo jak proszą mnie żeby coś kupić. Nie mają też problemów z dzieleniem się. Wiadomo, że też się kłócą, czasem pobiją nawet ale za chwilę już coś razem robią. Całe lato bawili się w ogrodzie, pływali w basenie, a jak córka pojechała na tydzień do babci to syn nawet do basenu sam wchodzić nie chciał. Nudził się jak mops i cały czas marudził. A nawet jak zaczęłam się z nim bawić w coś to zwykle słyszałam, że ja to w ogóle nie wiem o co chodzi
Przypomniało mi się jak kiedyś weszłam do kuchni i przyłapałam dzieci na szukaniu słodyczy w najwyższej półce. Przy meblach stało krzesło na którym stał syn, a na blacie stało plastikowe krzesełko, na którym stała moja córka i brat ostro to krzesełko trzymał żeby nie spadła O mało zawału nie dostałam ale rozczuliła mnie ta ich współpraca
Aaaa no i martwią się o siebie. Jak się jednemu coś stanie to drugi zaraz pociesza, nawet plaster przyklei albo opatrunek z liścia zrobi

Cytat:
Mozna rennie w ciazy?
Można na szczęście! Na mnie mleko nie działa niestety...

Cytat:
A to są jakieś specjalne fotele czy ogólnie chodzi o obojętnie jaki fotel? Ja tam karmiłam byle gdzie. W łóżku, na kanapie, na krześle, fotelu... Czasem nawet na stojąco albo chodząc
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:06   #1879
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna rennie w ciazy?
Mozna

Cytat:
Ja karmie na kanapie- jest ok

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:08   #1880
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Też się popłakałam... i o swojej Mamie pomyślałam (*) ehh jak mi Jej brakuje

eh, Aniu, jak ja Cię rozumiem...
Ja mam termin na 22 czerwca, a właśnie w tamtym roku w czerwcu zmarła moja mama, a parę lat temu babcia, też w czerwcu. Życie jest jednak przewrotne...

haneczka, chyba można z osobą towarzyszącą, bo była taka opcja w formularzu.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:13   #1881
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
eh, Aniu, jak ja Cię rozumiem...
Ja mam termin na 22 czerwca, a właśnie w tamtym roku w czerwcu zmarła moja mama, a parę lat temu babcia, też w czerwcu. Życie jest jednak przewrotne...
o tak.

Zjadłam pierogi z truskawkami , idę suszyć włosy i będę się zbierać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 14:13   #1882
Miqesi
Wtajemniczenie

Muszę wymyślić jakieś menu na moje urodziny, bo mam w niedzielę.
Kurde, nie chce mi się stać przy garach

Stary 2016-03-11, 14:15   #1883
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego popołudnia
No to super, też mam "wyjeżdżającego" męża, więc znam ten ból

Ja się zapisałam na te warsztaty, ale też nie wiem czy się doczołgam, dopiero do domu weszłam, byłam na tej glukozie, a potem w paru sklepach i teraz padam na pysk. A sama glukoza spoko-loko, jak dla mnie jak woda z cukrem pudrem, wypiłam na kilka łyków
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:22   #1884
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
dużo gości się spodziewasz?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-11, 14:29   #1885
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez marcowa 😁 jesteś rybka jeszcze?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:31   #1886
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

U nas dzień jak zwykle czyli sprzątanie, pranie, obiad i takie tam

Olinko pytałaś o sok z czarnego bzu, ja jak najbardziej polecam. Jesienią byłam przeziębiona i popijałam codziennie szklankę wody z sokiem z bzu i obeszło się bez leżkowania kolejnym razem nie miałam syropu i leżałam prawie tydzień bo rozłożyło mnie na łopatki

Madziu pisałaś, że używasz XyloGelu. to jest ten sam składnik co Xylorin a on właśnie tak działa, że przy długotrwałym stosowaniu podrażnia śluzówkę i może wywołać lekkie krwawienie z noska

Haneczko super, że mąż będzie w domu tym bardziej teraz, kiedy będzie dzidzia

Jeśli chodzi o chustę to ja bym chciała spróbować bo od zawsze podoba mi się ta bliskość mamy i maluszka no i to, że ręce wolne ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie w praktyce i czy wysupłam 150 zł. Ja na szczęście mieszkam z mamą więc nie będę miała przymusu gotowania obiadu i sprzątania od samego początku

Pisałyście o liczeniu ruchów. Moje Dziecię jest aktywne jak zgłodnieje Na słodkie w ogóle nie reaguje. Denerwuje się tylko jak ją coś ugniata i głód dopada i wtedy daje znać, że minęło 3 godziny od posiłku

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:35   #1887
201711281320
Konto usunięte

misia spojrzałam na Twój wątek marcowy i jestem w szoku jak tam szalejecie! Dopiero 1/3 miesiąca, a już 29 porodów! I aż pięć od przedwczoraj. Się dzieje
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:36   #1888
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
dużo gości się spodziewasz?
aniu, będzie 12 osób.

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja tez marcowa 😁 jesteś rybka jeszcze?
ewka, si, si a Ty z którego jesteś marca?

Stary 2016-03-11, 14:36   #1889
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam sałatkę z brokuła+jajo+ pomidory i sos czosnkowy Szybka i u mnie znika pierwsza można jeszcze fetę do tego dorzucić.
Tradycyjnie muszę tez na stole postawić jajo w majonezie bo mój maż i szwagier po wódeczce uwielbiają
A na super szybko to deska serów + oliwki i inne mini marynaty

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 14:40   #1890
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja polecam sałatkę z brokuła+jajo+ pomidory i sos czosnkowy Szybka i u mnie znika pierwsza można jeszcze fetę do tego dorzucić.
Tradycyjnie muszę tez na stole postawić jajo w majonezie bo mój maż i szwagier po wódeczce uwielbiają
A na super szybko to deska serów + oliwki i inne mini marynaty
hehe, dzięki, ja taką sałatkę z brokuła często na kolację robię. Dobra jest.
Eh, myślałam o szaszłykach z pomidorków koktajlowych, kurczaka i cukinii, do tego sos czosnkowy i pomidorowy. Ponadto ciasto francuskie na słono. Pizzę i może faktycznie jakieś jajka w majonezie, jakaś sałatka. I tak później to zostanie, i będziemy musieli wyjadać, nie cierpię tego.

No i tort, chyba zrobię zwykły, szwarcwaldzki, bo nie chce mi się kombinować ze smakami.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości