Wszystko o Avonie - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-07, 07:00   #4651
xal
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
widze ze niektore z was nadal mysla ze to ze cien sie walkuje to wina cienia. ehhh
A czego to jest wina? Pytam z ciekawości, bo też myślałam, że to zależy od cieni, a że ja mało się maluję, moja mama wcale ... to nie mam skąd się dowiedzieć, więc proszę podpowiedz co zrobić, żeby się nie rolowały.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 07:24   #4652
ilo16na
Zakorzenienie

A co do napelnienia atomizerka igla powiedzcie mi czy mozna kupic w aptece bez recepty strzykawke z igla?W sumie strzykawke w domu mam ale taka wielka co by miala wielka igle pewnie.
To sie prosi na przyklad mala strzykawke i do tego mala igle tak?

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 07:31   #4653
isa666
Zakorzenienie

Przyszłam zdać relację z użycia scrubu jeżynowo-miętowego FW

No więc, wg. mnie niewiele się różni np. od tego z solą morską, który był w zeszłe lato w sprzedaży, drobinki są dość małe, ale nawet ostre, z tym, że nie jest ich jakoś bardzo dużo i na bardzo zaniedbane stopy mogą nie pomóc Ja właśnie borykam się ostatnio ze zrogowaciałą skórą na podbiciach stopy i niestety nie zedrę jej inaczej jak pumeksem, ale np. na skórę na piętach i palcach scrub dobrze zadziałał, bo stała się miękka i lepiej wchłonęła na noc krem
Zapach mocno miętowo-żurawinowy, kwaskowaty.

Ogólnie oceniłabym go w KWC póki co na 3, ale zobaczymy po dłuższym stosowaniu.
Stary 2007-11-07, 07:41   #4654
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
I mam do was prośbę, bo z waszych opinii wynika ze ten cien shadowstix jest fajny, bo się nie zbiega w kreskę w załamaniu. Moja klientka dała się na niego namówić, ale pyta jak wychodzi kolor na powiece. Taki jak w katalogu ?? Chodzi o kolor chocolade. Jak macie pięknie proszę o fotki.
Ja się zawiodłam na tym cieniu - złamał mi się już 2 razy A muszę dodać, że nie jestem jakąś amatorką Za każdym razem odłamało mi się ok. 0,5 cm Mam ten jaśniejszy odcień brązu i bardzo ładnie wygląda na powiece - naturalny brązik, idealny do pracy. Chocolate też mam w domu - to ciemny brąz, do smokey eyes i na wieczór, ładny, ale tego łamiącego się sztyftu nie wybaczę

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A co do napelnienia atomizerka igla powiedzcie mi czy mozna kupic w aptece bez recepty strzykawke z igla?W sumie strzykawke w domu mam ale taka wielka co by miala wielka igle pewnie.
Myślę, że spokojnie Ci sprzedadzą.

Mnie też kusi ta Szminka z musem - Mango Sorbet. Myślicie, że będzie podobna do Melted Sun?? Zaskoczyło mnie, że Nude Glow jest taka ciemna ale z tego co widzę, to bardzo ładnie błyszczy. Szkoda, że nie ma próbek...

Z 14 katalogu nie przyszły mi na razie tylko żele Celebrate Me, ale to już wiecie. Za to jednorożec z intenetowej będzie i kawowy krem do stóp z netto
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 08:20   #4655
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A czego to jest wina? Pytam z ciekawości, bo też myślałam, że to zależy od cieni, a że ja mało się maluję, moja mama wcale ... to nie mam skąd się dowiedzieć, więc proszę podpowiedz co zrobić, żeby się nie rolowały.
pisalam juz kiedys o tym. chodzi o to jak nakladasz cien. najpierw powieke pokrywasz podkladem, nastepnie pudrem sypkim ale dokladnie bo inaczej tak czy siak sie zwalkuje. potem cien podkladowy [czyli jakis w kolorze skory jasny bezowy. i dopiero na tak przygotowana powieke nakladasz cien.

gwarantuje ze cien trzyma sie caly dzien i noc, i nie ma znaczeia czy jest to cien kupiony za 30 zl jakiejs drogiej firmy czy za 2 zl kolo dworca.
Stary 2007-11-07, 08:25   #4656
xal
Zakorzenienie

Cytat:
pisalam juz kiedys o tym. chodzi o to jak nakladasz cien. najpierw powieke pokrywasz podkladem, nastepnie pudrem sypkim ale dokladnie bo inaczej tak czy siak sie zwalkuje. potem cien podkladowy [czyli jakis w kolorze skory jasny bezowy. i dopiero na tak przygotowana powieke nakladasz cien.

gwarantuje ze cien trzyma sie caly dzien i noc, i nie ma znaczeia czy jest to cien kupiony za 30 zl jakiejs drogiej firmy czy za 2 zl kolo dworca.
Dziękuję bardzo za radę, skorzystam przy najbliższej okazji

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 08:48   #4657
madzia29
Przyczajenie

Cytat:

Zgadzam sie całkowiecie. Zanim zaczęlam malowac powieki w w/w sposób zbiegał mi sie nawet cień Perfect Wear. Obecnie nie mam tego typu problemów nawet ze zwykłym cieniem.
madzia29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 08:50   #4658
emi26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
emi26 nie martw się
Ja też się wolę zawsze upewnić...Dziekuje za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
A ja sie nie dziwie, ze nie mogła zrozumieć,że Avon daje coś za darmo.

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5709070]ejj dziewczyny, ktora ma podklad mineralny?
Ja mam warmest beige

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
ja mam odcien almond,nie polecam zle sie rozprowadza i zamiast kryc niedoskonalosci to je uwydatnia.kolor zupelnie inny niz podkladu w plynie.nie polecam!!!!!!!!!
Podpisuje sie pod tym w 100%
A ten kolor to juz wogóle paskudztwowzielam warmest bo taki kolor zawsze kupuje podkładu antystresowego ale mineralny kolor jest dwa razy ciemniejszy od koloru warmest antystresowego jestem zła i nie polecam a poza tym to mam sucha cere i lubie wszystko co jest tłusciutkie a ten mineralny jest tępy
emi26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 08:58   #4659
gwiazdeczka179
Raczkowanie

GG do gwiazdeczka179

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość

TAK BEZ OBAW,aczkolwiek uważaj. Mojej koleżance była kiedyś potrzebna strzykawka do drukarki, wyskoczyła z domu do apteki (miałyśmy pod blokiem) w ubraniach "domowych" i bez makijażu i Pani mgr nie chciala jej sprzedac bo potraktowała ją jak narkomankę . TAKZE DOBRA RADA UBIERZ SIĘ PRZYZWOICIE I UMALUJ
gwiazdeczka179 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 09:05   #4660
kana23
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanko: czy naszjnik ilumine ten co obecnie jest w ofercie internetowej był na łańcuszku czy na sznurku???. Ja sobie go zamówiłam i przysłali mi na beznadziejnym białym sznurku
kana23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 09:13   #4661
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze niektore z was nadal mysla ze to ze cien sie walkuje to wina cienia. ehhh
Cytat:

Nie moge sie z tym zgodzić Bo jak wytłumaczysz fakt, że niektóre cienie się rolują a inne nie (stosowane u jednej osoby, w ten sam sposób). Od cieni też to zależy.

Nutko: Mogłabyś edytować swój post ze zdjęciem szminki z musem i dopisać że jest to Ultra Color Rich z musem (tak bedzie łatwiej ją wyszukać przez wyszukiwarke)

I jeszcze pytanie do Ciebie nt. tej szminki: czy ona jest bardzo jasna? Czy kolor odpowiada temu z K15?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 09:29   #4662
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie moge sie z tym zgodzić Bo jak wytłumaczysz fakt, że niektóre cienie się rolują a inne nie (stosowane u jednej osoby, w ten sam sposób). Od cieni też to zależy.
naprawde nie od cieni tylko od tego jak nakladasz, nawet jak zle pokryjesz pudrem to sie beda walkowaly. i to bez znaczenia zy za 2 zl czy za 30.
Stary 2007-11-07, 09:44   #4663
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde nie od cieni tylko od tego jak nakladasz, nawet jak zle pokryjesz pudrem to sie beda walkowaly. i to bez znaczenia zy za 2 zl czy za 30.
Przetestowałam duuużo cieni - jedne się wałkowały, inne nie - nie zależnie od sposobu aplikacji. Jedne nie rolowały się na czystej skórze (bez pudru) ani na pokrytej pudrem. Jeszcze inne na pokrytej pudrem się rolowały, miałam tez takie które rolowały się zawsze - czy z pudrem czy bez Cienie bardzo kapryśne są

Instagram

Stary 2007-11-07, 10:07   #4664
ankoro
Wtajemniczenie

Proszę o pomoc dziewczyny, ktore przeszły TPS. Czy, aby dostac te darmowe prezenty z tego programu trzeba mieć zamowienie na dana kwotę za jednym razem, czy może byc rozbite?
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 10:08   #4665
gwiazdeczka179
Raczkowanie

GG do gwiazdeczka179

Cytat:

a ja uważam ze to zależy od skóry. Dlatego ze niektóre osoby mają tłusta skjorę nawet na powiekach moze nie błyszczy sie jak na twarzy ale jest jednak tłusta, do tego jak nałoży sie nawet puder to ona i tak się przetłuszcza. A cienie jak to cienie, maja rózna konsystencję, nawet te pudrowe nie wspominając już w kremie. Ja np. mam tłusta cerę i mi się rolują. Takie w kremie to na bank ale zdarza się ze nawet te sypkie. Takze to napewno nie zalezy tylko i wyłącznie od sposobu nałozenia.
Stary 2007-11-07, 10:22   #4666
pasywno-agresywna
Zakorzenienie

GG do pasywno-agresywna

Cytat:

Nijak się zgodzić nie mogę. Niestety meoda ta nie podziała na pewno na cienie w kremie (testowałam, z bazą, bez, z podkładem, pudrem, korektorem i co tam jeszcze). Niestety niektóre cienie (nieważne czy drogie czy tanie) nie utrzymają się na niczym. Podobnie jak Hosenka* przetestowałam masę cieni. Na niektóre nie ma sposobu i już. I tak jak pisze gwiazdeczka179, wiele zależy od skóry. To co na mnie trzyma się świetnie, z powiek mojej koleżanki znika po 2h. Myślę jednak, że najlepsze rozwiązanie to baza. na niej nawet Avon się trzyma
pasywno-agresywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 10:41   #4667
bryczek18
Raczkowanie

ja nie jestem zadowolona z tego cienia shadowstix
bryczek18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 10:54   #4668
gwiazdeczka179
Raczkowanie

GG do gwiazdeczka179

Cytat:
Napisane przez bryczek18 Pokaż wiadomość
ja nie jestem zadowolona z tego cienia shadowstix
bądzmy szczerzy : NIE NARODZIŁ SIĘ JESZCZE TAKI CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ

jednym się ten cień podoba innym nie, wazne jest w tym wszystki aby nie sugerowac się w kwestii trwałości na forujm bo tu wypowiadaję się osoby o róznym cerach. warto zapytać o opinię osoby które maja cerę taka jak ty bądz inne wizażanki. Przepraszam za szczerośc ale ja własnie tak robię i teraz jestem zadowolona a wczesniej kupowałam wszystko jak leci, rzeczy ktore były wychwalana, ale odkąd kupuje to co dla osób o podobnej cerze jak moja, to jestem naprawde zadowolona. No i przede wszystkim moja szafka odpoczeła od nadmiaru kosmetyków
Stary 2007-11-07, 11:04   #4669
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka179 Pokaż wiadomość
a ja uważam ze to zależy od skóry. Dlatego ze niektóre osoby mają tłusta skjorę nawet na powiekach moze nie błyszczy sie jak na twarzy ale jest jednak tłusta, do tego jak nałoży sie nawet puder to ona i tak się przetłuszcza. A cienie jak to cienie, maja rózna konsystencję, nawet te pudrowe nie wspominając już w kremie. Ja np. mam tłusta cerę i mi się rolują. Takie w kremie to na bank ale zdarza się ze nawet te sypkie. Takze to napewno nie zalezy tylko i wyłącznie od sposobu nałozenia.

zgadzam się to zalezy od cery, ja nie maluję się żadnymi fluidami, podkładami, pudrami i czym tam jeszcze mozna się malować, maluję tylko oczy i powieki, mam cerę normalną ze skłonnością do przesuszeń(no ale nie na powiekach) i mnie się nie rolują, co prawda były kiedyś takie cienie w avonie z CT w takiej tubce były podobne do błyszczyka i ich za nic nie moge nałożyć takie mokre są , jakby tłuste a takie zwykłe to nakładam i cały dzień mam na oku.
uważam ze zalezy to od cery i konsystencji cienia
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 11:18   #4670
illusija
Raczkowanie

Dzwoniłam na info i pani powiedziała, że jeśli chodzi o szminki z musem to bardziej prawdziwa jest kolorystyka w katalogu niż ta w Panoramie.
Spodziewałam się innej odpowiedzi ale otrzymałam taką
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 12:14   #4671
Scarlet23
Zadomowienie

Właśnie dzwoniłam do avonu w sprawie zestawu today i pani powiedziała że maja 1600sztuk więc wystarrczy na jekieś 4-5 dni, ja dziś zamawiam więc pewnie dostane , wpgóle to kazałam jej usunąć z zamówienia żeby zamówić jeszcze raz bo nie mam 50zł na małą paczkę więc żeby nie ponosić kosztów chcę zamówić jeszcze raz pani się zdziwła deko ale usunęła
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 12:16   #4672
sandra p
Raczkowanie

dziewczyny,ale ten almond i ivory mineralny to tonacja zółta czy rózowa?i który jest nastepny odcien po ivory.bardzo prosze,pomózcie..musze dzis napisac konsultantce a nie wiem jaki wziasc..
sandra p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 12:45   #4673
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Czy któraś z Was miała może szminkę UCR Sheer Natural? Poszukuje jasnej smzinki czegoś takiego jak na zdjęciu ze strony 28 kat.1/2008 -niestety kolory w kat są często przekłamane więc może któraś z Was widziała ten kolorek na żywo?
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 12:53   #4674
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Dzwoniłam na info i pani powiedziała, że jeśli chodzi o szminki z musem to bardziej prawdziwa jest kolorystyka w katalogu niż ta w Panoramie.
Spodziewałam się innej odpowiedzi ale otrzymałam taką
Ratujcie mnie, bo mam chrapkę na 3 kolorki szminki z musem : Frozen Rose, Cappuccino i Nude Glow. Za jakieś 2 tyg będe w Kraku więc nie omieszkam ich przetestować

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała może szminkę UCR Sheer Natural? Poszukuje jasnej smzinki czegoś takiego jak na zdjęciu ze strony 28 kat.1/2008 -niestety kolory w kat są często przekłamane więc może któraś z Was widziała ten kolorek na żywo?

W poprzednim watku o Avonie napewno była fotka Jeśłi masz jego subskrycję to sprawdż. Możesz tez na forum plotkowym wpisać w "przeszukaj to forum" nazwę koloru.

Instagram

Stary 2007-11-07, 13:02   #4675
illusija
Raczkowanie

Cytat:
No ja ją mam. Wygląda dość podobnie jak na tym zdjęciu.
Stary 2007-11-07, 13:11   #4676
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ratujcie mnie, bo mam chrapkę na 3 kolorki szminki z musem : Frozen Rose, Cappuccino i Nude Glow. Za jakieś 2 tyg będe w Kraku więc nie omieszkam ich przetestować

W poprzednim watku o Avonie napewno była fotka Jeśłi masz jego subskrycję to sprawdż. Możesz tez na forum plotkowym wpisać w "przeszukaj to forum" nazwę koloru.
zaraz spróbuje

Cytat:
No ja ją mam. Wygląda dość podobnie jak na tym zdjęciu.
a wpada bardziej w róż czy w beż?
Stary 2007-11-07, 13:19   #4677
illusija
Raczkowanie

Cytat:
a wpada bardziej w róż czy w beż?
Aż się umalowałam, żeby sprawdzić . I w sumie trudno mi powiedzieć. Kolor jest jaśniutki i w zasadzie jest go niewiele a ja mam dość jasne usta. Chyba jednak troszkę w róż (ale to jest ociupina). W beż wpada Sparkling Nude, a obie są dość podobne (oczywiście Sheer Naturale nie ma drobinek). Ja wolę Sheer Naturale od Sparkling Nude. Na mnie wygląda lepiej. Ale fakt, że gdzieś na pewno są fotki bo na ich podstawie się na nią zdecydowałam.
Stary 2007-11-07, 13:22   #4678
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż się umalowałam, żeby sprawdzić . I w sumie trudno mi powiedzieć. Kolor jest jaśniutki i w zasadzie jest go niewiele a ja mam dość jasne usta. Chyba jednak troszkę w róż (ale to jest ociupina). W beż wpada Sparkling Nude, a obie są dość podobne (oczywiście Sheer Naturale nie ma drobinek). Ja wolę Sheer Naturale od Sparkling Nude. Na mnie wygląda lepiej. Ale fakt, że gdzieś na pewno są fotki bo na ich podstawie się na nią zdecydowałam.
znalazłam tyko jedną fotkę-mianowicie próbki-ale widać dość dokładnie i chyba się zdecydujeWielkie dzięki za pomoc
Stary 2007-11-07, 13:25   #4679
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam tyko jedną fotkę-mianowicie próbki-ale widać dość dokładnie i chyba się zdecydujeWielkie dzięki za pomoc
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2748 jeszcze ktoś wklejał

EDYCJA: Wklejam na Katalogach fotke naszyjnika Arabella

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2007-11-07 o 14:01
Stary 2007-11-07, 13:53   #4680
illusija
Raczkowanie

ja jeszcze takie znalazłam, ale wg mnie jest trochę mniej różowa niż tu widać, ale może to kwestia koloru ust

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1193822825
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości