|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
u mnie też jako pierwsze znikają razem z sałatką jarzynowa albo kebabową ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Jeszcze chwila i zmykam... głowa mnie ćmi a nic przeciwbólowego nie mam.
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie mało kiedy zostaje coś po imprezie bo moi siostrzeńcy w wieku 16- 18 lat wymiatają wszystko jak leci
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio zrobilam salatke po tuningu
![]() -szpinak baby -brokul -pomidorki koktajlowe -feta -czerwona cebulka -slonecznik,rodzynki -sos czosnkowy
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi ja 1
![]() Amoze rollsy z kurczakiem i pieczarkami / szynka i serem/ szpinakiem i do tego sosik czosnkowy lub musztardowy z kulkami😁? U mnie najszybciej znikają z szynka i serem i ze szpinakiem. Albo pieczarki z serkiem topionym w cieście naleśnikowym? Te rzeczy dobre na zimno i cieplo
|
|
|
|
#1895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sliweczka super opisałaś relacje dzieci, aż się usmiechnelam to czytając dzięki!Czas zrobić obiad i ruszamy się bawić. U nas dzisiaj ziemniaki i tuńczyk Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a szaszłyki na ciepło Cytat:
Pieczarki ostatnio robiłam, ale w bułce tartej, i smażone na oleju, tez wyszło dobre. A te z topionym serem, to trzeba je najpierw posmarować i zanurzyć w cieście? ![]() ania, powodzenia na wizycie ![]()
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rollsy to kładziesz farsz na tortille, zawijasz jak naleśnika i do piekarnika jak wyciągniesz to kroisz na mniejsze kawałki, mozna wbić w każdy kawałek wykalaczke ![]() Z szynka i serem to wiadomo, ja daje szynkę konserwowa np tala zwykla ![]() A do szpinaku daję czosnek, mozna fetę dać, przesmażyć i na tortille. Sosy robiłam 3: Jogurtowy, czosnkowy i musztardowy z ta musztarda z kuleczkami, zdecydowanie musztardowy i czosnkowy najbardziej chodliwy 😁 Pieczarki moja mama robi w cieście nalesnikowo-piwnym, piwa nie czuć bo się wysmazy, po prostu kapelusze zanurzamy w b.gestym cieście nalesnikowym z dodatkiem piwa. I smażymy Ja robię z serkiem topionym - w kapelusze nalozyc serek topiony (sporo), obtoczyć w gęstym cieście naleśnikowym z dodatkiem soli i pieprzu i smażyć najlepiej w rondelku na większej ilości oleju najpierw na malutkim ogniu, potem zwiększyć. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Miqesi jeszcze fajna jest mumia z ciasta francuskiego 😍 kurczak, pieczarki, papryka konserwowa, ser 😁 |
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka, dzięki, zrobię te pieczarki z serkiem. I może rollsy.
A ta mumia, to co to? Owijasz składniki ciastem francuskim, jak bandażem? ![]()
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
ja termin na 30 czerwca a to jest 4 rocznica śmierci mamy tż
|
|
|
|
#1900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które są w klubie, dlaczego nie wstawiacie zdjęć? Tylko ja do galerii klubowej wrzuciłam:////
powodzenia! Cytat:
Stwierdziłam, że sok z buraka i tak wprowadzę ![]() powodzenia! dobre pytanie ![]() Nie wiem. W tej ciąży tak jakoś mam, że jak się przebudzę to potem nie mogę zasnąć. Cytat:
maniaczka sh:P Cytat:
pierwsza opcja - nie wyobrażam sobie bez, druga opcja - karmiłam na łóżku, ale trochę mi zajęło znalezienie odpowiedniej pozycji. ja też z marca, ale końca
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-blath, ja jeszcze natkę pietruszki zacznę do wszystkiego dodawać :-D
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Rano kurier przywiózł kocyk poduszke i ochraniacz na łóżeczko, kolejna część z listy
![]() wysprzątałam dom, na obiad pierogii gotowe ![]() ale na kolacje robie dla tż tortille ![]() wykąpałam sie, nawet włosy naolejowalam Jak my sie przeprowadzimy i nie będzie fotela albo wygodnej kanapy to zamierzam kupić fotel bujany jakiś używany pragne taki |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi http://m.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-piers-ku...reberko80.html
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Kurczę wchodzi cenzura 😁 tam jest http:/m.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ (i dalej jak leci) Tyle ze ja nie robię tej marynaty - pierś przyprawiam przyprawa do kurczaka zlocista, na to pieczarki z cebula, ja klade jeszcze cale platy papryki konserwowej, na to ser i zawijam w jodełkę jak tam jest. I smaruje jajem ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- M . S m a k e r . P l / 😁 |
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, ja karmiłam na zwykłym fotelu, na początku podparta poduszkami.
Śliweczka, jak Ty pięknie opisałaś swoje pociechy Jakaś zmęczona dzisiaj jestem
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteśmy w końcu w domu
Miałam dzisiaj badanie krwi pod kątem tego crp i wyszło że spada. Co prawda ciągle ten wskaźnik jest za wysoki ale myślę że to kwestia czasu bo będę brała jeszcze przez tydzień antybiotyk. Za tydzień mam wizytę to jeszcze dopytam lekarki mojej co o tym myśli wszystkim, a wcześniej planuje jeszcze raz zrobić sobie badanie krwi więc będzie widać wszystko. Najważniejsze że bóle brzucha i skurcze przeszły, z małym wszystko dobrze, prawidłowo się rozwija i szyjka jest długa. Teraz Tymek jest już ułożony główkowo, a jeszcze nie tak dawno był poprzecznie więc może to jego przekręcanie tak odczuwałam. Będzie mi brakowało tylko codziennego słuchania serduszka
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Anuszka jak możesz zapisz mi wizytę 7.4 a wykresl 30.3
Zapisalam się do starego lekarza Uswiadomilam sobie ze juz niewiele nam zostalo zobaczcie Zalozmy: będę miala wizytę w 30 TC, 33,36,39 cc niewiele wow!---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Wczoraj robilam CRP wynik ujemny Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-11 o 16:59 |
|
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam i mieć nie zamierzam. Karmiłam tam gdzie było akurat miejsce, ale najczęściej na kanapie i często na lezaco |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
MAMNINY oo dobry pomysl z ta natką
![]() PAULA super, ze w domu jestescie )MISIA tez Cie tak suszy przy kp?
|
#1914 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujesz 1 rożek czy 2? Korcił mnie minky, ale w takim może być chyba za ciepło dziecku ![]() Cytat:
![]() Tez chyba będę karmiła na kanapię, ew na łóżku w sypialni. Mam poduszke ciążową będę jej przy karmieniu używala żeby wygodnie dziecko ułożyć. ![]() Też mam zamiar na kanapie karmić, nie będę chyba miala miejsca w pokoiku u małej na fotel poza tym nie miałabym pomysłu co potem z nim zrobić :P Cytat:
![]() Cytat:
Moje smaki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam żadnego fotela wmieszkaniu, ale myślę że na kanapie się da spokojnie karmić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eleine chodzi mi o fotel do karmienia piersią małej. Obstawiam u Ciebie chłopca Będzie pasował do Gałganka
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Tak haha pije takie ilosci wody ze szok
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA tak myslalam, chociaz poerwsze skojarzenie było, że do rozszerzania diety
Rozka nie kupuje. W sumie mam.dwa chyba, ale sluzyly, jak materacyk do wózka
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zatoki potrafią wykończyć Mam telefon
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybka sałatka puszka kukurydzy puszka tuńczyka puszka czerwonej fasoli i pokrojony w kostkę ogórek kiszony dodajemy majonezu i wcinamy
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś pampersy w rossmanie,też dostałam chusteczki velvet baby chyba pure i jak tak patrzę na skład to całkiem spoko. No i przyznam się,że otworzyłam paczkę pampersow tak z bliska nigdy ich nie oglądałam spodziewałam się,że będą większe i bardziej plastikowe.A tu zaskoczenie i teraz widzę,że może pupka Basi się zmieści w polspiochy z taką pielucha
|
|
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Super, że Cię wypuścili i już w domku jesteś
Cytat:
Karmiłam na łóżku na leżąco i rzadko w fotelu, bo mi było niewygodnie. Po CC ciężko się siedzi na początku, bo okropnie plecy bolą- nie mogłam się wyprostować. Mały często zasypiał przy karmieniu i tak było najwygodniej- spał na środku łóżka, a ja szłam coś ogarniać w domu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

u mnie też jako pierwsze znikają razem z sałatką jarzynowa albo kebabową 

dzięki!

można jeszcze fetę do tego dorzucić.

spodziewałam się,że będą większe i bardziej plastikowe.A tu zaskoczenie i teraz widzę,że może pupka Basi się zmieści w polspiochy z taką pielucha