|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Pomysł z kąpielą jest całkiem fajny... mogłam wczoraj tak zacząć.
Ale Hihi mnie zrozumiała- po prostu wkurza mnie, bo on leży i mówi: idź się pierwsza umyć. A ja oglądałam serial. Mówię mu: idź pierwszy bo jak za 15 minut sie skończy serial to ja będę chciała się umyć (bo on zmęczony leżał i nic nie robił). A on : NIE. PÓJDĘ ZARAZ. kiedy? PÓŹNIEJ. A żeby pościelić łóżko on musi z niego najpierw zejść ![]() Więc miałam wybór albo zrzędzić, albo czekać 15 minut, potem iść sie pierwsza myć, potem czekać aż on się umyje (minimum 20 minut), bo jak wróci z łazienki to mnie obudzi krokami... Jakiś pomysł? czy to beznadziejny przypadek? No i jak byście zareagowały na foch, ze ,,otworzyłam okno" i że nie chce mnie przytulić? |
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko czy siły witalne pozwolą , jak się wcześniej złazimy po mieście ![]() GOLD-FISH u mnie nie było przez dwa lata takich sytuacji, więc nie wiem co poradzić....My położenie do łóżka trochę celebrujemy....najczęscie j no dawaj szybko idziemy do łóżka, bo szkoda czasu ![]() Może zaproponuj mu, inne rozwiązanie.....Wracacie, kąpiecie się od razu a później kładziecie się wcześniej niż zwykle w łóżku na przytulanki i inne ![]() Chyba każdy facet to lubi ? Mój Tż nie uśnie jak mnie nie przytuli, więc nawet jak tak zaśniemy (pogniewani) to za dwie godziny jego ręce już wędrują na mnie....Ja mam tak samo, uzaleznienie jakieś czy co
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2007-11-07 o 12:18 Powód: gold-fish |
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam mojego Męża i On mnie, więc jak warknę "nie dotykaj mnie i idź stąd" to wie co ma zrobić, ale jakby ktos z boku to usłyszał, to pewnie by powiedział, że Mąż powinien się obrazić, i tak dalej i tak dalej...Nie nam oceniać... Cytat:
To perpetum mobile jest P.S. To po prostu nie łazić po mieście tylko od razu go do domu ciągnąć
|
||
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o ocenianie. Tylko jakis pomysł...
Przyda mi sie spojrzenie ,,z boku" |
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Gold problem jak dla mnie troche dziwny. Co za róznica kto pojdzie pierwszy się wykompac, dlaczego TZ ma kompac się wtedy kiedy Ty chcesz
. Moze ma ochotę o 2 w nocy- dlaczego Ci to w ogóle przeszkadza???. (No chyba że myje się raz w tygodniu wtedy bym walczyła ostro ).Ja często wczesnie biorę prysznic- TZ jest ostro zafascynowany TVN Turbo najczęściej- czekam az konczy cos tam ogladac i razem scielimy łózko. Choc często robi mi niespodzianke i czeka na mnie po wyjsciu z łazienki pieknie pościelone lózeczko, goraca herbatka i actimel przy łózku Róznie to bywa czasem bierzemy prysznic razem, czasem ja o 21 on o 2 w nocy. Często tez jest tak ze ja w pizamce zasypiam przykryta kocykiem wtulona w męz, a on poźniej rozespana zonkę znosi z łózka scieli łózeczko i kładzie do niego spowrotem ![]() .Kurcze zycie nie moze bys ustawione jak w zegarku- o 22 kompiel, o 23 zasypiamy.
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż na brak przytulenia zareagowałabym pewnie nerwami, bo u nas niezależnie o tego, czy się pokłóciliśmy, czy jakieś tarcie było, to potrafimy złapać się za rękę, przytulić i pocałować, zgodnie z zasadą, że jesteśmy ze sobą, a kłotnie i jakies niesnaski nie mogą nas od siebie oddalić
|
||
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Hania, zazdroszę. Ale z tego co rozumiem to macie salon i sypialnię oddzielnie. Jak napisałam wcześniej- u nas mamy rozkładana kanapę, więc to pewien problem... ja chcę do pościeli , a on leży nieprzytomny w ubraniu i nie chce sie zwlec do łazienki
Gdybym miała sypialnię to spoko... i nie chcę go zmuszać - w tej chwili do łóżka. To jest podobna sytuacja jak z dzieckiem: widzisz że zasypia przed telewizorem, że ledwo patrzy, ale nie chce się umyć i iść spać. Przecież jak widzę go w takim stanie to robię to dla jego dobra. Chcę zeby sie wreszcie wyspał. |
|
|
|
#2768 |
|
Gość
|
U nas to praktycznie norma już, że kładziemy się osobno do łóżka, ale to dlatego, że mój TŻ robi po nocach często projekty. Nigdy nie bylo z tym żadnych problemów, czasem to ja siędzę dłużej. Zawsze ta druga osoba przytula się do tej już śpiącej i jest wszystko dobrze
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo podobne zdanie jak Hania, dlatego zacytowałam
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu musi być luz , przeciez nie moze codziennie byc tak samo, bo ziałoby nudą straszną ![]() Tylko ja patrząc ze swojego punktu widzenia, przy założeniu że mieszkanie nie jest zbyt duże i jakoś musimy funkcjonowac wspólnie pewne sprawy muszą być oczywiste, a nie codzienna walka np. o prysznic , albo przysłowioy pilot od telewizora ?DZIEWCZYNY DOSTAŁAM KOSZULĘ CZARNĄ VILA JEST BOSKA , normalnie ta M jest idealna a rękawy super, one nie mają zadnych kokardek tylko są wiązane paseczkiem.Bluzka nówka, z metką, na metce nie ma ceny w PLN, a w euro wychodzi ok.130 zł. Teraz zasadzam się na taką białą |
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak łózko nie jest poscielone i maz w ciuchach ogląda telewizję to ja w kocyk się pakuję i zasypiam obok niego ![]() Dorinko to ja też kupuję . Sprawdzałas czy sa juz białe???PS. zreszta czarna tez by mi się przydała ![]() Ja malutka jestem to na mnie raczej S- bo rekawy bedą za długie...
|
|
#2772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Chyba bym tak nie umiała. No i wkurzyłabym się gdyby mnie obudził o 0.00 żebym szła się myć, albo wstała bo on chce pościelić łóżko....
Niezgodność charakterów?????? ![]() Ja strasznie tak się lubię wtulić w Męża i beztrosko usnąc [/quote]Ja też się lubię wtulać ale jak mam wtać o 7.00 to chcę sie wyspać... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-07 o 13:58 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego, może za kilka lat będę sie denerwowała jak mnie Mąz obudzi, ale teraz nie mam tego problemu ![]() Czasami jak nie może spać, to np. laskocze mnie w szyję i jakieś bzdurki opowiada, a ja zupełnie nieprzytomnie zaspana z nim rozmawiam Jak zaproponuje paczkę ciastek i herbatę o 2 w nocy to się obudze i wypiję z nim przy jakimś horrorze, mając świadomość, że za 2,5 powinien wstawać do pracy.ale my spontaniczne typy jesteśmy ![]() Cytat:
i bywa, że śpimy po 4-6h na dobę... I wiesz co? Jeśli mam sie noc wcześniej wydurniać z Mężem pod prysznicem i być piekielnie reano niewyspana albo iść grzecznie spać i się wyspać - wole być nieprzytomna z braku snu...
|
||
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie ze zdaniem Hani ale tez rozumiem troche gold-fish
![]() jak spie u TZa to wyglada mniej wiecej tak ze po 19 TZ mowi ze idzie sie kapac. ja w tym czasie albo cos ogladam albo sciele lozko. on wychodzi to ja ide bo wiem ze potem beda sie jego siostry kapac to trzeba z wolnej lazienki korzystac. i potem razem sie kladziemy. ale np wczoraj TZ sie wykapal wczesniej a potem lezal na nieposcielonym lozku w spodniach i koszulce. to mowie kochanie ide sie wykapie, przy okazji zrobilam pranie wiec sie troche zeszlo. wracam a tu juz goraca herbata i herbatniki czekaja ale TZ nadal nie poscielil. wiec mowie ze moze bysmy sie pod koldre machneli bo bedzie mi zimno(spie u niego w spodenkach). nie zdazylam ciuchow odlozyc a juz lozko poscielone mialam fajne to jest
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, Ci Mężczyźni, oni nas wszystkie gorącą herbatą do łóżka kupują |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
tez wole sie TZ nacieszyc niz wyspac. np. wczoraj go meczylam chyba do 1 w nocy bo spac nie moglam
a on mi dzis rano pobudke o 6 zrobil bo do pracy szedl. ale to takie mile bylo jak przed wyjsciem usiadl jeszcze przy lozku, wyprzytulal, dal buziaka. od razu i sennosc i zlosc ze jest tak rano przeszly
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem spontan jest niezbędny ![]() My z mężem czasami w nocy budzimy sie na wzajem z "głupim" pytanie - śpisz kochanie? bo ja nie moge zasnąć No i wtedy zawsze kończy sie przytulańcami i jesteśmy na nastepny dzień super-zaspani w pracy Ale co z tego? Młode małżeństwo jestesmy, nie?
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze do tej herbaty.."pij, będziesz łatwiejsza" - rozwala mnie to:P
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
z ta herbata to on nie ma tak latwo
bo ja ogolnie herbaty nigdy nie lubilam pic i nie pilam. zawsze jak u niego jestem i proponuje to odmawiam. ale ostatnio jakos mi sie odmienilo, pierwsze co po wejsciu do domu to wstawic wode na herbate lub czekolade. moze to dlatego ze tak zimno na dworzu i milo sie rozgrzac ![]() 18 osob przeglada watek
|
#2782 |
|
*sportaddict*
|
Mój Tż też mnie zaczepia jak nie może spać
![]() Ale te nasze nocne rozmowy są najfajniejsze
|
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam to ![]() ![]() I oczywiście oglądamy albo obcego albo Vanilla Sky, zależnie od tego kto kogo budzi I za nic na świecie nie gniewam się ![]() Cytat:
Kiedyś odpowiedziałam obojętnie i zrobił zwykła czarną, a jak zapytałam, czemu się nie postarał bardziej, to odparł "jakbyś powiedziała - wybierz sam coś dla mnie, to ja rozumiem, ale skoro Ci obojętnie jaką ja herbate Ci robię, to co się jeszcze czepiasz?" robija mnie takimi tekstami Cytat:
Mąż dowiedział sie wtedy jak nabawiłam się blizn na nogach, czy skąd mam bliznę na głowie, itd Takie bzdurki sobie opowiadamy, że jakby ktoś podsłuchał, toby nas do czubków wysłał
|
|||
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przywyklam. Oczywisscie, jesli chce aby poscielil loznko bo ja chce juz spac, to robi to do razu.. Norma. A jesli chodzi o ta kapiel, to nawet jak mojemu sie nie chce ruszyc aby sie wykapac to zawsze proponuje wspony prysznic i natychmiast sie budzi Mozesz to wprowadzic do waszego reopertuaru AA co do fochow, to pod tym wzgledem jestem chyba podobna do twojgo faceta ;] jak sie obraze, to na amen i on zawsze musi wyciagnac reke 1szy. Co na szczescie robi zawsze bo wie ze ja sie nie ugne Choc moim skromnym zdaniem, takie "foszki" przystoja dziewczynom, ale facetom juz niebardzo. A co, dyskryminacja
|
|
|
|
|
#2785 |
|
*sportaddict*
|
A co do podglądających niezarejestrowanych gości, to się zawsze zastanawiam, czy to nie jacyś przyczajeni Tż kilku z nas
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż lubi grać na kompie pisałam już i jak mam ochotę zmienić jego plan, to mówię zalotnie "A może pod prysznic razem pójdziemy??? |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu myślę, że dla Ciebie S będzie idealna, bo moja M ma rękawy na mnie w sam raz, a ja mam ręce długie jak przysłowiowy złodziej
|
|
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wypłacie pójdę do mnie do Vilii oglądać ofertę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie jeszcze to nie udalo ![]() ![]() ![]() Na szczescie na mojego tez taka propozycja dziala, nawet jesli akurat "robie_najwazniejszy_proj ekt_na_swiecie" i "nie_mam_ani_sekundy"
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strzelam rzęsami (mąż mówi, że huragan nimi wzniecić mogę ) i robię oczka maślane, wielkie błyszczące Rodem ze shreka, więc jak ma się nie poddać? Czasami to wręcz mówi "nie patrz tak na mnie, bo nie mogę..." i idzie ze mną |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Bo zawsze jak ja ogląda to momentalnie tylko jedno mu w głowie...

by powiedział, że Mąż powinien się obrazić, i tak dalej i tak dalej...
. Moze ma ochotę o 2 w nocy- dlaczego Ci to w ogóle przeszkadza???. (No chyba że myje się raz w tygodniu wtedy bym walczyła ostro

W życiu musi być luz
, albo przysłowioy pilot od telewizora ?
, normalnie ta M jest idealna a rękawy super, one nie mają zadnych kokardek tylko są wiązane paseczkiem.

I za nic na świecie nie gniewam się
Mozesz to wprowadzic do waszego reopertuaru
) i robię oczka maślane, wielkie błyszczące