Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 21:10   #3031
Hermiona111
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII

Cytat:
Napisane przez mangosteen Pokaż wiadomość
Super! Kojarzę, że mówiła parę razy, że bardzo chce mieć dziecko

Edytowane przez Hermiona111
Czas edycji: 2016-03-11 o 21:12
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:13   #3032
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
nigdy w życiu żaden żel mnie tak nie zapchał.
wielkie podskórne grudy, które leczyłam z miesiąc.
nigdy więcej
Ja mam rumiankowy i nie wiem, czy go zużyję, bo po każdym razie mam na twarzy nową krostkę, zawsze po jednej, jakby mi skóra wyliczała ile razy popełniłam grzech umycia sobie nim twarzy. Raz nawet zaskórnik który pewnie by się Czocherowi spodobał.

Szkoda, bo resztę ich produktów bardzo lubię.

Wróciłam grzecznie do używanego wcześniej mydła Aleppo i niech mówią, że za silny, że wysusza - u mnie doskonale zdaje egzamin.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:14   #3033
mangosteen
Raczkowanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;57204611]czy tylko u mnie w szkole na biologii mowiono o genie prochnicy i ze jest co cecha dominujaca? Myslalam,ze zawsze sie o tym mowi w szkole[/QUOTE]

U mnie nie mówiono ani na biologii w szkole, ani na zajęciach na studiach stomatologicznych.
Dziedziczyć można podatność na próchnicę (-> cienkie/grube szkliwo, wysoka/niska mineralizacja tkanek zębów, wady zgryzu itp.).
Żeby próchnica powstała, poza indywidualną podatnością potrzebne są jeszcze bakterie, substrat (węglowodany) i czas. Muszą zaistnieć wszystkie te cztery czynniki na raz, żeby doszło do rozwoju próchnicy.
Zostało to zbadane wiele lat temu na szczurach. Szczury z wyjałowioną jamą ustną karmione pokarmem z cukrami - zero próchnicy. Szczury zakażone szczepami próchnicotwórczymi z dietą bez węglowodanów - zero próchnicy. Szczury z bakteriami karmione cukrem - atak próchnicy.
Próchnica jest to choroba cywilizacyjna, zakaźna (dzieci najczęściej mają pierwszy kontakt z bakteriami próchnicotwórczymi podczas oblizywania przez rodziców łyżeczek, smoczków).
To tak w dużym skrócie.

PS A tak z ciekawości - uczyli Cię, że na którym chromosomie jest ten gen?

PS 2 Teraz się boję kupować coś z Sylveco. Chyba nie będę ryzykować, dopiero co byłam na zabiegu na twarz, nie chcę sobie zrobić jakiegoś kuku...

Edytowane przez mangosteen
Czas edycji: 2016-03-11 o 21:21
mangosteen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:22   #3034
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez pazza_polacca Pokaż wiadomość
moim zdaniem dwufazówka z Mixy jest świetna - mam bardzo wrażliwe oczy, więc nic nie może mnie szczypać (ta z Nivei prawie wypaliła mi oczy) i musi wsjo super domywać. Długo używałam tego fioletowego z Garniera, ale Mixa lepiej sobie radzi z tuszami (ten z L'Oreala bardzo ładnie domywa bez jakiegoś tarcia oczu) i od tego czasu używam tylko jej. Poluj na promocje, które często są w SuperPharm albo w Naturze
Dzieki za odp ;-)
Cytat:
Napisane przez iamdanifromcalifornia Pokaż wiadomość
Szusz w filmiku z bublami opowiada o mgiełce z Aussie tzn. że kiedyś użyła jej przed jakąś imprezą i ten produkt zrobił jej jakieś siano i kołtun na głowie. To czasem nie było w sylwestra?
To samo podejrzewalam kilka postow wczesniej. Tajemnica wielkiego koltuna wyjasniona!
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:22   #3035
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
No tak podejrzewam, że dochodzi do tego sukienka albo spódnica Myślę, że w takim zestawie od razu nabiera się pewności siebie, tylko bałabym się, że to się odepnie albo będzie widać. Nie nosiłam w sumie, to nie wiem. Polecisz dobry pas?
ja mam z atlantica już chyba z 10 lat. służy mi dalej nic się nigdy nie odpięło

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
jako paskudny stalker od akcji ze snapem obserwuje ich, a dokładniej to jego snapa. ten facet to jakis koszmar. ciekawość ich życia jeszcze zwycięża i oglądam dalej

Cytat:
Dziewczyny, któraś z Was była na filmie "Carol"?
widziałam
Stary 2016-03-11, 21:27   #3036
wraaakczasu
Rozeznanie

Może mi ktoś powiedzieć po co Kretka nagrała taki "test"? Przecież prawie nic nie obcięła, tak samo jej mama.

wraaakczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:44   #3037
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:

U mnie nie mówiono ani na biologii w szkole, ani na zajęciach na studiach stomatologicznych.
Dziedziczyć można podatność na próchnicę (-> cienkie/grube szkliwo, wysoka/niska mineralizacja tkanek zębów, wady zgryzu itp.).
Żeby próchnica powstała, poza indywidualną podatnością potrzebne są jeszcze bakterie, substrat (węglowodany) i czas. Muszą zaistnieć wszystkie te cztery czynniki na raz, żeby doszło do rozwoju próchnicy.
Zostało to zbadane wiele lat temu na szczurach. Szczury z wyjałowioną jamą ustną karmione pokarmem z cukrami - zero próchnicy. Szczury zakażone szczepami próchnicotwórczymi z dietą bez węglowodanów - zero próchnicy. Szczury z bakteriami karmione cukrem - atak próchnicy.
Próchnica jest to choroba cywilizacyjna, zakaźna (dzieci najczęściej mają pierwszy kontakt z bakteriami próchnicotwórczymi podczas oblizywania przez rodziców łyżeczek, smoczków).
To tak w dużym skrócie.

PS A tak z ciekawości - uczyli Cię, że na którym chromosomie jest ten gen?

PS 2 Teraz się boję kupować coś z Sylveco. Chyba nie będę ryzykować, dopiero co byłam na zabiegu na twarz, nie chcę sobie zrobić jakiegoś kuku...

dzieki za odpowiedz, jak rozumiem, studiowalas stomatologie? Dlatego zapytalam, bo pamietam, ze u nas na 100% nauczycielka przekazala taka informacje i myslalam, ze co do tego nie ma watpliwosci- a tu sie okazuje, ze jednoznacznych dowodow naukowych nie ma
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:45   #3038
tangledheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wraaakczasu Pokaż wiadomość
Może mi ktoś powiedzieć po co Kretka nagrała taki "test"? Przecież prawie nic nie obcięła, tak samo jej mama.

Też się nad tym zastanawiałam...Sensu w tym teście brak. Już mogła przyinwestować w jakąś najtańszą perukę i ją obciąć
Stary 2016-03-11, 21:48   #3039
Ace_
Raczkowanie

Basia CMB z nową torebką Chanel :

https://www.instagram.com/p/BC0qK8qJ...meblondieee_pl
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:51   #3040
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ace_ Pokaż wiadomość

"Coś poszło nie tak z czołem"
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:52   #3041
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Ma spokój na chwile z komentarzami pt "kiedy dzieci..." "dlaczego nie masz dzieci..." po urodzeniu pierwszego zaczną się 'kiedy planujesz drugie dziecko '
Z komentarzami typu kiedy dzieci ma spokoj, ale teraz sie zacznia wyklady o tym jak ma sie zachowywac w ciazy i jak wychowywac dziecko
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:53   #3042
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lamorela Pokaż wiadomość
Oglądałam Skandal, chyba dałam radę do końca 2 sezonu i odpadłam. Teraz jest lepiej i czy da się pominąć te okropne odcinki bez krzywdy dla fabuły? Uwielbiałam ten serial, ale zaczął mnie irytować i mówię obejrzałam chyba do końca 2 sezonu.
Tak, jest lepiej! Stary styl wrócił i stary Cyrus też

[QUOTE=szatanica1989;57205 496]

Dentystka mi taką poleciła, ale jak wiesz która dobra, to daj znać - zależy mi na tym żeby jakoś tej próchnicy przeciwdziałać. Szczęście w nieszczęściu, że odkryłam dziurę w zębie jedząc żelka - ugryzłam i poczułam ból, a Tż wypatrzył czarną kropkę na zębie [COLOR="Silver"]
Blanksy są super jeśli chodzi o podtrzymywanie wybielania, usuwanie przebarwień. 6 lat nie miałam leczonych zębów i tyle czasu tych past używam, ale wtedy też miałam wymieniane plomby.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:54   #3043
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Az ciezko temu zaprzeczyc. Basia ma strasznie wysokie czolo, taki przyliz pogarsza sprawe.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:55   #3044
mangosteen
Raczkowanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;57208046]dzieki za odpowiedz, jak rozumiem, studiowalas stomatologie? Dlatego zapytalam, bo pamietam, ze u nas na 100% nauczycielka przekazala taka informacje i myslalam, ze co do tego nie ma watpliwosci- a tu sie okazuje, ze jednoznacznych dowodow naukowych nie ma[/QUOTE]

Dowody powstawania próchnicy SĄ jednoznaczne - takie, jak przedstawiłam powyżej.
Żaden gen próchnicy nie istnieje, bo próchnica NIE jest chorobą genetyczną, tylko bakteryjną. Geny mogą odpowiadać za budowę, grubość, skład szkliwa czy zębiny, czyli czynniki pośrednie, ale nie za próchnicę samą w sobie. Jeśli nie wyhodujesz sobie w buzi bakterii próchnicotwórczych, to nieważne jakie masz geny - próchnicy mieć nie będziesz (oczywiście sytuacja taka jest niemożliwa, bo tych bakterii nie da się wyeliminować).
Możliwe, że nauczycielka użyła jakiegoś ogromnego uogólnienia

Stary 2016-03-11, 21:56   #3045
margo2
Raczkowanie

Dziewczyny madre i kochane! Prosze o rade na temat zielonej bazy pod makijaz. Czy macie jakas sprawdzona? Mam cere plytko unaczyniona, mieszana i wrazliwa (mix moich marzen!). Wyczailam INGLOTA i firmy MARIZA i na razie te dwie prowadza w moich notowaniach (bazuje na opiniach internetowych). Nie mieszkam w Polsce ale bede tam na Wielkanoc i planuje duze (a jakze inaczej ) zakupy kosmetyczne wiec wszelkie propozycje mile widziane (poszukuje tez korektora, kredki cielistej oraz kremu do twarzy - Sylveco wylecialo dzis z mojej listy ). Bede wdzieczna za pomoc!
margo2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 21:59   #3046
Konto usunięte

Cytat:

Dowody powstawania próchnicy SĄ jednoznaczne - takie, jak przedstawiłam powyżej.
Żaden gen próchnicy nie istnieje, bo próchnica NIE jest chorobą genetyczną, tylko bakteryjną. Geny mogą odpowiadać za budowę, grubość, skład szkliwa czy zębiny, czyli czynniki pośrednie, ale nie za próchnicę samą w sobie. Jeśli nie wyhodujesz sobie w buzi bakterii próchnicotwórczych, to nieważne jakie masz geny - próchnicy mieć nie będziesz (oczywiście sytuacja taka jest niemożliwa, bo tych bakterii nie da się wyeliminować).

zapewne tak. Dzieki
Stary 2016-03-11, 22:00   #3047
beznazwy2901
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ace_ Pokaż wiadomość

Jeeny, ona jest taka ładna a ulizuje te włosy i wyglada okropnie 😔
beznazwy2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:03   #3048
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny madre i kochane! Prosze o rade na temat zielonej bazy pod makijaz. Czy macie jakas sprawdzona? Mam cere plytko unaczyniona, mieszana i wrazliwa (mix moich marzen!). Wyczailam INGLOTA i firmy MARIZA i na razie te dwie prowadza w moich notowaniach (bazuje na opiniach internetowych). Nie mieszkam w Polsce ale bede tam na Wielkanoc i planuje duze (a jakze inaczej ) zakupy kosmetyczne wiec wszelkie propozycje mile widziane (poszukuje tez korektora, kredki cielistej oraz kremu do twarzy - Sylveco wylecialo dzis z mojej listy ). Bede wdzieczna za pomoc!
A nie wolisz żółtej? Ja tam wolę neutralizować czerwień żółtym kolorem, zielony jednak pozostawia taką dziwną jasną poświatę . Żółty jest o wiele bardziej naturalny.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:07   #3049
margo2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
A nie wolisz żółtej? Ja tam wolę neutralizować czerwień żółtym kolorem, zielony jednak pozostawia taką dziwną jasną poświatę . Żółty jest o wiele bardziej naturalny.

A nawet nie wiem czy wole bo ani zoltej ani zielonej nigdy nie uzywalam Teraz zapodalas nowy pomysl wiece lece szukac co tam z zoltych maja, znasz jakas dobra?
margo2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:10   #3050
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
https://www.instagram.com/p/BCyhj6OG...-by=aggie81irl
Czy tylko mi się wydaje dziwne mieszkać za granicą i zamiast lokalnej TV mieć polską

Teraz już się wyjaśniło czemu nasze polskie gwiazdy Youtuba np. Boogie tak kiepsko mówią po angielsku
Wiesz, że można mieć dwie opcje prawda?
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:14   #3051
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

A nawet nie wiem czy wole bo ani zoltej ani zielonej nigdy nie uzywalam Teraz zapodalas nowy pomysl wiece lece szukac co tam z zoltych maja, znasz jakas dobra?
Inglot oprócz zielonej ma też żółtą (chyba z właściwościami lekko matującymi), ale opinie ma takie se. Ja generalnie takich baz nie potrzebuję na duże powierzchnie, więc średnio pomogę, ale mam ich żółty korektor (w słoiczku) i sprawdza się rewelacyjnie do drobnych poprawek, np. na czerwone skrzydełka nosa.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:15   #3052
201607111008
Konto usunięte

Cytat:

Jest gen, który zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia próchnicy. Pewnie o to chodziło, tylko nauczycielka użyła skrótu myślowego
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:21   #3053
lamorela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Tak, jest lepiej! Stary styl wrócił i stary Cyrus też
Znaczy witaj z powrotem drogi Skandalu!
lamorela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:21   #3054
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:

ja mam ten z maca: http://www.maccosmetics.com/product/...ade/Neutralize

fajnie mi się sprawdzał, ale teraz zimą trochę jest dla mnie za ciemny niestety
pazza_polacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 22:25   #3055
mangosteen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
Jest gen, który zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia próchnicy. Pewnie o to chodziło, tylko nauczycielka użyła skrótu myślowego
Tak z ciekawości - o którym genie mówisz? Swego czasu było głośno o "szkliwnym" FAM20A, widziałam też badania o chyba MUC7.
Stary 2016-03-11, 22:34   #3056
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Tak z ciekawości - o którym genie mówisz? Swego czasu było głośno o "szkliwnym" FAM20A, widziałam też badania o chyba MUC7.
MUC7. Nie wiem czy to takie w 100% pewne, bo badania przeprowadzała studentka na grupie 200 osób (wszyscy ze stomatologii), a to nie jest szczególnie dużo jak na badania naukowe. Ale podobne wyniki były publikowane przez kogoś z PUMu, więc coś w tym pewnie jest
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 23:39   #3057
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
czy ktoś ogląda How to get away with murder?
Ja, dziś chyba nadrobię dwa ostatnie odcinki To najbardziej pokręcony serial jaki znam.
Cytat:
Napisane przez akkikka Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakiś żel, piankę czy emulsję do mycia twarzy? Mam cerę suchą, wrażliwą i zawsze używałam żelu micelarnego z Biedronki, ale chętnie wypróbuję coś innego. Macie coś sprawdzonego godnego polecenia?
Wiesz co, nie polecę Ci żelu, którego aktualnie używam, bo jest on do cery mieszanej/tłustej i pozostawia skórę raczej matową + ściąga pory (Planeta Organica Fito żel oczyszczający), ale rzuciła mi się ostatnio w oczy TA pianka w drogerii i sama mam zamiar ją kupić do porannego oczyszczania, więc może i Ciebie zainteresuje
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 23:40   #3058
mangosteen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
MUC7. Nie wiem czy to takie w 100% pewne, bo badania przeprowadzała studentka na grupie 200 osób (wszyscy ze stomatologii), a to nie jest szczególnie dużo jak na badania naukowe. Ale podobne wyniki były publikowane przez kogoś z PUMu, więc coś w tym pewnie jest
Ten gen koduje mucynę - składową śliny, która odpowiada m.in. za zlepianie kęsa pokarmowego. Wpływ na powstanie próchnicy jak najbardziej jest, ale bardzo pośredni.
Na tej samej zasadzie bada się pH śliny, jej zdolność buforową, ilość śliny spoczynkowej i stymulowanej. To się różni zależnie od osoby i każdy, kto ma niższe wyniki, ma też zwiększone prawdopodobieństwo zachorowania na próchnicę. Nie jest to żadna wiedza tajemna, każdy student stomatologii na zajęciach żuł kulkę parafiny i pluł do kubeczka.
Raczej nie ma się czym jarać, bardziej godny uwagi jest FAM20A, bo z tego w przyszłości coś może wyniknąć.

Kończę wywody, idę spać, dobranoc

Stary 2016-03-11, 23:46   #3059
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
w średniowieczu była taka moda - im wyższe czoło, tym bardziej arystokratyczny wygląd
Stary 2016-03-11, 23:59   #3060
201607111017
Konto usunięte

Oglądam najnowszego vloga Oleski i.... Co się z nią stało? Wygląda... Średnio
201607111017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości