|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#3182 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie jedyny.. Z tego co kiedyś czytałam w regulaminie to nie można zakładać 2 takich samych wątków
Ale może coś się zmieni za jakiś czas ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości pytałam, sądzę, że jak się coś pisze publicznie, to chyba można o to pytać
Po coś się chyba to pisze w końcu. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
No cóż, najwyżej się przemogę Ale jeszcze nawet nie byłam na usg więc nie myślę o tym...Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja oczekiwałam wsparcia, mój post o tym, że ja o żadnej aborcji nie chcę, został w zupełności pominięty. Widziałyście to, co chciałyście widzieć. Oczekiwałam wsparcia i dobrego słowa w sytuacji, gdy mojemu partnerowi odbiło i niektóre serdeczne dziewczyny mnie je faktycznie dały. Nie wiem, jak tłumaczyć Wasze zachowanie. Chyba po prostu zwykłą, ludzką, zazdrością. Ja natomiast życzę każdej z Was z osobna powodzenia w staraniach, byście mogły założyć ten swój listopadowy wątek i nie wiem, czego jeszcze życzyć - po prostu szczęścia i powodzenia. Pierwszy raz będę mamą, może pośpieszyłam się z wątkiem, ale naprawdę pragnę poznać kobiety, które są w tej samej sytuacji, co ja. Wierzę, że wszystko będzie dobrze z dzieckiem. Tutaj dostałam baty zamiast wsparcia. Tłumaczę to sobie, że każdy z nas jest tylko człowiekiem i czasami trudno nad swoim człowieczeństwem zapanować. Zazdrość, złośliwość jest ludzka, szczególnie nieobca kobietom przecież. |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet jesli cos odwinie to nie panikuj bo napewno sama tez dasz rade z bobasem![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wszystkie bardzo się cieszymy, że masz takie wspaniałe życie, ale ja uważam że wspaniały mężczyzna to taki, który zawsze Cię wspiera, i nie śmie nawet myśleć w taki sposób. Więc jak widać - wspaniałe sielankowe życie nie zawsze wiąże się ze wspaniałym partnerem. Cytat:
Ja osobiście mogę powiedzieć, ze ściskam kciuki za Twoją ciążę, ale faceta masz do d... Myślę, ze wszystkie usłyszały że Ty chcesz tego dziecka, ja nie oceniam Ciebie, tylko mężczyznę a raczej dzieciaka którego masz u boku. Żeby jeszcze sie wyprowadzał i narażał Cię na taki niepotrzebny stres? Dajcie spokój, az mnie nosi. Pewnie jesteś fajną dziewczyną, i szkoda że tak Ci się przytrafiło. |
||
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnie ☺
Nie będę poruszać tematu nonpic, bo chyba wszystko zostało powiedziane, życzę jej tylko jeszcze raz spokojnej ciąży i żeby nie panikowała za bardzo, bo to nie zdrowe 😉 Ja chciałam się poradzić w innej sprawie, otóż odkąd zaczęłam starania zaczęłam tyć... Wyglądam już jak w 4 miesiącu ciąży, wywalony brzuszek, boczki no jednym słowem kulka się ze mnie robi, a idzie lato... Ma któraś z Was taki problem? Urojona ciąża normalne 😀 Nic się nie zmieniło w mojej diecie, zajęciach, ruchu tyle samo co zawsze itd. Wiem, że trzeba zacząć więcej ćwiczyć i mniej jeść, ale z niczego się raczej nie tyje... |
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Pater86 ja też trochę przytyłam teraz, ale u mnie wiąże się to z tym, że dałam na luz odnośnie jedzenia i ćwiczeń. Ruszam się i nie obżeram, aż tak mocno, jednak nie pilnuję się jak wcześniej. Nie powinnam tak robić, ale to silniejsze
Wiem, że przytyję w ciąży, ale nie przejmuję się tym, bo jak byłam w ciąży, mimo kilogramów dodatkowych, czułam się fantastycznie w swoim ciele. Jednak na tą ciążę mam plan trochę bardziej się pilnować, ale jak to z planami, zobaczymy co z tego wyniknie.
|
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny olejcie posty od tej osoby. Jak na moje oko, to komuś po protu się nudzi
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjemne i pozyteczne
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam to samo! Zawsze byłam szczupła i taka sama, a teraz boczki, brzuszek tez jakis taki większy. No ja nie wiem co to... A co do nonpic, to ja jednak muszę sie odezwać. Nie dziw się, że taki był odzew na to co pisałaś i to nieprawda, ze dziewczyny nie zauważyły, ze to nie Ty chciałaś aborcji. Chodzi o to, ze to tu napisałaś i ze strasznie to wszystko jest dziecinne, Twoje posty i Twój chłopak, który sie zachował jakby miał 15 lat, a Ty jeszcze go bronisz i piszesz ze znowu wszystko jest pięknie. Życzę Ci zdrowej ciąży, jeśli faktycznie jest prawdziwa. |
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
A Twój pomysł jest świetny 😉 ja jestem raczej bierna w łóżku i może czas to zmienić 😉 No dokładnie, nawet po ciąży wyglądałam dużo lepiej, po pół roku od porodu nawet mi się moją figura podobała, a teraz coraz gorzej się z sobą czuję... Zamówiłam sobie komplet bielizny, przyszedł i stanik super, a majtki się wpijają... Masakra jakaś... Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-03-12 o 13:48 |
||
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słabo się dzisiaj czuję. Musiałam wcześniej wrócić z zajęć. Dobrze, że Mąż przy mnie obrabia Herbatki, obiadek itd a ja leżę na kanapie pod kocykiem
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez bym poleniuchowała, ale niestety musze robić projekt A jeszcze teraz doszłam do wniosku że mi się wymiary niezgadzają i musze jechać jeszcze raz wymierzyć działke OMG ale mi sie nie chce ![]() Hehe a jadnak nie jade, właściciel mi wymierzy
Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-03-12 o 14:14 |
|
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
oficjalnie gołębie balkonowe zostały dziś eksmitowane
Są duże, umieją latać więc mąż teraz czyści balkon, bo jest OKROPNIE zasrany :/ Mam nadzieję, że już nie wrócą
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze próbowałam pisać posta przez wizaż ale dwa razy mnie wywaliło i zapisało wiadomość Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-03-12 o 14:59 |
|
|
|
|
#3205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które biorą Bromergon, bo pojawiły się u mnie dziwne rzeczy ostatnio, a mianowicie ból nóg z lekkim opuchnięciem, mdłości i zaparcia. Co prawda mam stojącą pracę, ale to pół etatu więc nie przesadzajmy że to takie obciążenie. No a zaparcia z mdłościami to już zupełnie nie wiem od czego, jem to samo, w miarę zdrowo, a coraz częściej nie mogę nic z siebie wydusić 😏 no i do tego jakby niedobór Mg, ciągle skurcze nóg i rąk w nocy... Obawiam się że mogą to być jakieś skutki uboczne, bo Bromergon to jedyny lek który zażywam (nie zaliczam do leków suplementów typu kwas foliowy czy Żurawit) Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dziewczyny, czy przy staraniach są jakieś inne normy dla progesteronu i prolaktyny. Mam juz wyniki, prolaktyna 485,5 mIU/l (norma do 496). Progesteron 27,4 ng/ml robiony w 23dc. To chyba ok?
Edytowane przez cavagirl Czas edycji: 2016-03-12 o 15:09 |
|
|
|
#3207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wspomniał, że to badanie zadecyduje czy mi poda właśnie ten lek clostilbegyt. A przy tym clostilbegyt będziesz miała monitoring? ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Wyleż, odpocznij i szybciej Ci przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
A Ty gdzie pracujesz? W budowlance. A co robisz? Wykańczam elewacje ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że progesteron masz bardzo ładny, prolaktyna w normie, więc chyba nie ma się czym martwić ☺
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Ale może coś się zmieni za jakiś czas
Po coś się chyba to pisze w końcu.
Ale jeszcze nawet nie byłam na usg więc nie myślę o tym...
Gaaamoń ze mnie 

A jeszcze teraz doszłam do wniosku że mi się wymiary niezgadzają i musze jechać jeszcze raz wymierzyć działke OMG ale mi sie nie chce