|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Motyl 25 centyl jest całkiem ok
|
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
My sie witamy z porannej drzemki po wielkiej histerii bo mama zabrala smierdzaca kupe a taka byla mila i ciepla
W nocy trzy pobudki normalnie chyba ciasto upieke z radosci ![]() Motyl u nas jak sie dziecko miesci w normie a jest blisko granicy to mowia ze jest ok bo jest w normie. Zosia sobie rosnie w swoim tempie
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Moja od urodzenia spadła z 89 na 75
ale to mnie akurat cieszy - mniej do noszenia ![]() Pola cały czas była na 75 od urodzenia a po około 1.5 roku spadła na 50 (i waga i wzrost ten sam centyl mniej wiecej) i tak jest do dzis ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
No lepiej to niż 10 jak Tusia
![]() Ale długościowo wyszła 90 centyl ![]() Cytat:
wzrostowo na 75
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej mamy koleżanka z pracy ma córkę ktora ma 8 lat a wazy 16kilo
rodzice od małego zjeździli nia juz wszystkich lekarzy, zrobili cała masę badań, odwiedzili specjalistyczne przychodnie w całym kraju - i nikt nie wie czemu ona tak mało od urodzenia przybiera. Chuda jak patyk jest. Ale zdrowa, je normalnie, energi ma za dwóch i rozwija sie prawidłowo. Także ja na te centyle nie patrzę az tak bo nie każde dziecko można wpisać w schemat wiadomo ze jak wyniki jakieś nie teges to jest wskazówka zeby sie przyjrzeć ale na pewno nie od razu wpadać w panikę (a lekarze sami to robia i starsza) Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Motyl a ile Tusia teraz wazy? I ile mierzy? Ona zawsze wysoka była ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
My spakowani. Ale rzeczy omg niby tylko na tydzień.. Teraz czekam na tz i aby te 120km jakos przejechac..
|
#1958 |
|
MamaKarolci28
|
Marcia gdzie sie wybierasz ? Bo nie w temacie? U mnie nadal trwają poszukiwania niani, zgłaszają sie same stare baby ktore na moje pytanie czy potrafi miała doświadczenie w opiece nad niemowlakiem odpowiadają...pani kochana ja swoich 3 dzieci wychowałam , sadzać po głosie dodalabym wychowałam ale pol wieku temu
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hah no z niania ciezko..
|
|
#1960 |
|
MamaKarolci28
|
U nas kołki niemilosierne...wczoraj byliśmy u pediatry z dwójka naraz bo teściowa czepia sie ze mała ma platfusa...na co jej odpowiedziałam to samo co i dr ze do 2l prawie każde ma bo stopa sie jeszcze kształtuje. Z małym byliśmy bo ma tak ostry przebieg kołki ze nic juz nie pomaga i to 2 razy dziennie
małej kolka przy jego to nic była bo sab simplex pomagał a tu nic i debridat nic nie zadziałał
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Jejkuuu ale mnie po czyms przeczyściło i nie wiem po czym, bo nic podejrzanego nie zjadłam.
A teraz boję się, że Lilka będzie miała sensacje po moim mleku :-( Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nanosiłam się klocuszka I te pytania pediatry za każdym razem:- a czym jest karmiona? lub "jakie mm pije?" - piersią - a to ok - a tata ile ma wzorstu? - 1,9m - a to po tatusiu ![]() Cytat:
to fakt, lepiej 25 niż 10, a i tak do 50 mogłaby dobić wagą Ale myślę, że nadgoni szybko ![]() Cytat:
![]() Chociaż z 3 latką zapakowałam się do grecji na tydzień w jedną walizkę (ona i ja), ale tylko raz mi się to udało ![]() Cytat:
![]() Chwycić może, ale przy kp dajesz jej ochronę, więc jest mniejsza szansa. Natomiast zwaracaj na nią uwagę, bo takie maluszki jak złapią to się bardzo szybko odwadniają. |
||||
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam wczoraj to samo. Tez się bałam o małego ale zrobił 2 kupki z odrobiną śluzu i było po wszystkim.
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w jedną walizkę?nie wierzę mój małż to się zawsze ze mnie śmieje,że ja jestem mistrzem pakowania wszystkiego, na zapas. Dlatego teraz kupiliśmy takie duże auto, z dużym bagażnikiem na wyjazdy jak znalazł. Jak ja nie znoszę się ograniczać
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
A my robimy wietrzenie magazynu haha
Lilka leży z gołą pupą szczęśliwa. Zobaczymy jak długo poleży sucha 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1967 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny
![]() Podczytuje Was po trochu, ale jakoś nie mam siły pisać. Mała jest grzeczna, ale jak to dzidziuś absorbuje dużo czasu, do tego obowiązki domowe i częste wizyty jak nie znajomych to rodziny do Hani. Aaa no i odpadł nam dzisiaj kikut Wczoraj z tż się zachwycalismy jak doszliśmy do wniosku, że Hania odkąd się urodziła jeszcze ani razu nam nie ulala ![]() Aaaa no i we wtorek urodziła siostra tż te bliźniaki. Udało jej się załatwić cesarke Są zdrowe i maja się dobrze, jedno 2800, drugie 2700 g.Cytat:
|
|
#1968 |
|
MamaKarolci28
|
Dziś mamy mieć nieproszonych gości którzy zaprosza na wesele, najpierw przyjadą do teściów a pózniej do nas mowię do tz zeby zostawili zaproszenie u teściów a oni nie ze chcą osobiście ...
Masakra jakby nie rozumieli ze tak mi sie chce ich wizyty, |
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko, czy wasze dzieciaki robią kupki ze śluzem? Ja już chyba świrować zaczynam i cały czas się zast czy to śluz i czy powinnam jakoś np biec pędem do lekarza.... no matka wariatka
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mi jakos dzień dzisiaj leci ![]() Po szkole pojechaliśmy do apteki po witaminę dla malej i stał wóz z kurczakami z różna to kupiłam całego i obiad z głowy Dobre było Potem tż poszedł z mala na długo spacer a ja posprzatalam cały dom i zdarzylam wyprasowac ubranka malej dopiero usiadłam na dupe Zbliża się godzina samary i aż się boję co będzie dzisiaj .... Zjadła ulala i teraz już marudzi ![]() Byle do 20 kąpiel i spacku ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() Ja z mojej perspektywy babci bym nie brala... tylko młoda dziewczynę jakaś. Np studentkę czy coś widziałam jak te babcie nie mają siły ganiac za dzieckiem i bawić się z nim. Jak by co to pisz
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Tez ciągle oglądam kupy i się zastanawiam mój mały robi kupy ze jak pieluszke sklejam i rozłoż to ta kupka się ciągnie jak śluz ale to chyba ok ale np wczoraj wieczorem jak miałam jednorazowe przeczyszczenie to mały miał 2 kupki z niewielką ilością śluzu ale było widać osobne białe pasma śluzu.
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-03-12 o 18:28 |
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Jeju jestem makabrycznie niedospana :-o Tak mi się nic nie chce
Jeżeli chodzi o centyle to Zuza wagowo na 90 centylu :-o w tym tempie za tydzień będzie już ponad 5kg Za to Michał wiecznie ledwo 10 centyl, był okres że był pod siatką...Moja ulewa bardzo ale podejrzewam że ten mój mlekopij się przejada. Przybiera pięknie więc się nie martwię. Tyle że kupiłam za mało tetry i w kółko piorę Jutro urodziny Młodego, zjedzie się rodzina, a ja leżę i nic nie robię. Upiekłam szarlotkę sypaną, poprasowałam ubranka i przebrałam pościel... Posprzątam jutro ![]() U nas wietrzenie odpada, albo zrobi kupę albo usika, poza tym nie lubi na golasa i od razu mamy ryk... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-12 o 18:35 |
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez się bałam ale on takie od urodzenia robi a przybiera ładnie wiec chyba wszytko ok
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Cytat:
A szarlotka sypana z jakiego przepisu? Tego z moje wypieki? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Moja siusia namiętnie w ręcznik po kąpieli
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze martwi mnie trochę ze ona tak ulewa... Ale przybiera ładnie :/ Poza tym znowu stęka więc pewnie nałykała się powietrza i dlatego tak ulewa
Figa tak, przepis z moich wypieków tyle ze na dużą blachę wiec 1,5 porcji ale chyba nie będę fanką
|
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
Nie daje rady dzisiaj z moja pijawka. Od rana spala dwa razy po 20 minut i kilka razy na cycu po pare minut. Potem poszlismy na spacer i juz w polowie drogi byla awaria, wiec poszlismy do kafejki na kawe zebym mogla ja nakarmic. Potem pospala jakies 30 minut w drodze powrotnej i tyle. A tak to ciagle cyc i cyc. Co jest grane, nie mam pokarmu? Juz mam cyce takie miekkie, juz wszystko chyba wypila pijawka. Zalamka, nie wiem juz co robic
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja lubi wietrzenie wiec praktykujemy kilka razy dziennie
mam zapas małych jednorazowych podkładów wiec moze sikać i robic kupy do woli ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Chyba ssak ci sie trafił i juz.. Co robic nie wiem pewnie przeczekać az sie unormuje a na pewno sie unormuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

W nocy trzy pobudki
normalnie chyba ciasto upieke z radosci
ale to mnie akurat cieszy - mniej do noszenia 

małej kolka przy jego to nic była bo sab simplex pomagał a tu nic i debridat nic nie zadziałał