Peema peemie peemą, czyli 46 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 21:12   #4051
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 46 zlot ślubnych zołz 2016!

Mój K. ma podobny kolor garnituru i do niego ma bordową poszetkę i muchę

kotzdzisiu - ja też tak marzyłam o barmanie i stwierdziłam, że jedno wesele będę miała i musi być jakiś mój wymysł, totalnie zbędny, ale taki co ja chcę i będzie barman

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:15   #4052
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ale znalazłam piękną pracownię tortów I to we Wrocławiu http://tort-artystyczny.pl/galeria-tortow/
Przepiękne Nie jadłabym ale mogłabym patrzeć i podziwiać. Aż szkoda byłoby taki tort kroić, serio
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:15   #4053
pestycyda
Zakorzenienie

Oczywiscie ze myslalm o wełnie a napisałam bawełna

Na tablecie nie widze zalacznika jaki to kolor? Granat ?
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:15   #4054
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość

kotzdzisiu - ja też tak marzyłam o barmanie i stwierdziłam, że jedno wesele będę miała i musi być jakiś mój wymysł, totalnie zbędny, ale taki co ja chcę i będzie barman
My już naprawdę nie chcielibyśmy budżetu poszerzać i tak mamy dodatkowo rozszerzony pakiet fotografa bo chcemy sesję na zamku .
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:16   #4055
pestycyda
Zakorzenienie

Wooow jaki torty!
Stary 2016-03-12, 21:19   #4056
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

No to mój podobnie tylko nie chciał bordowego krawata przymierzyć a ja bym wolała bordowy:P
edit. W sumie nie tak podobnie, doczytałam, że Twój ma muchę a nie krawat:P Chyba zmęczenie wychodzi

Barman też mi się marzył ale teraz nie ma sensu nikogo załatwiać Kupiliśmy poza wódką whisky, gotowe drinki Sobieskiego, będzie likier (Sheridans czy jakoś tak) oraz wino. Też jakiś tam wybór jest No ale kolorowe drinki i tak fajniejsze:P

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze myslalm o wełnie a napisałam bawełna

Na tablecie nie widze zalacznika jaki to kolor? Granat ?
Tak, taki jaśniejszy granat, nie żeby wpadał w czarny

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-03-12 o 21:20
Stary 2016-03-12, 21:21   #4057
pestycyda
Zakorzenienie

Sophie a Twoj Tz to blondyn, brunet?

Dziewczyny moze doradzicie! Moj Tz jest chudy, wysoki, brunet, oczy niebiesko- szare. No nie wiem jaki mu dac garniak. On to najlepiej by w czarnym szedl ale mis ie pogrzebowo kojarzy... No w kazdym razie ja mala blondynka suknia ecri.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Aj, a jeszcz na poprawiny go ubrac to juz w ogole dramat...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-12, 21:22   #4058
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
No to mój podobnie tylko nie chciał bordowego krawata przymierzyć a ja bym wolała bordowy:P

Barman też mi się marzył ale teraz nie ma sensu nikogo załatwiać Kupiliśmy poza wódką whisky, gotowe drinki Sobieskiego, będzie likier (Sheridans czy jakoś tak) oraz wino. Też jakiś tam wybór jest No ale kolorowe drinki i tak fajniejsze:P

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Tak, taki jaśniejszy granat, nie żeby wpadał w czarny
Kurde, to duży wybór alkoholi macie i to droższe alkohole, a w takim budżecie się zmieściliście My na samą wódkę wydamy około 4000k.
edit: muchę ma, taki mój mały kaprys, strasznie chciałam i w sumie mu tez się spodobało jak przymierzył

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2016-03-12 o 21:24
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:34   #4059
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny moze doradzicie! Moj Tz jest chudy, wysoki, brunet, oczy niebiesko- szare. No nie wiem jaki mu dac garniak. On to najlepiej by w czarnym szedl ale mis ie pogrzebowo kojarzy... No w kazdym razie ja mala blondynka suknia ecri.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Mój jest niskim bruneto-blondynem (ma mało włosów, kolor jasny brąz, oczy niebiesko-zielone a na brzuchu sterczy oponka:P). Od początku jak zobaczył te garnitury to chciał taki niebieski. No i pasuje. Czarny garnitur też jest w porządku. Daj wybrać TŻtowi to co mu odpowiada. Ma się czuć komfortowo w swoim stroju tak jak my w naszych sukniach
Ja kontroluje zakup garnituru dla M. ale staram się go raczej naprowadzać niż wybierać Dziś np. wyłapał granatowy ale taki z połyskiem lekkim. Musiałam mu trochę wytłumaczyć, że jednak na ślub ma mieć klasyczny a nie połyskujący, nawet jeśli tylko lekko połyskuje (chyba splot taki był, że taki efekt dawał bo sam garnitur nie był jednak taki typowo błyszczący). Ale krawat skomentowałam, ze się nie spodziewałam czerwieni a nie, że nie może jej mieć czy coś
Stary 2016-03-12, 21:39   #4060
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest niskim bruneto-blondynem (ma mało włosów, kolor jasny brąz, oczy niebiesko-zielone a na brzuchu sterczy oponka:P). Od początku jak zobaczył te garnitury to chciał taki niebieski. No i pasuje. Czarny garnitur też jest w porządku. Daj wybrać TŻtowi to co mu odpowiada. Ma się czuć komfortowo w swoim stroju tak jak my w naszych sukniach

Ja kontroluje zakup garnituru dla M. ale staram się go raczej naprowadzać niż wybierać Dziś np. wyłapał granatowy ale taki z połyskiem lekkim. Musiałam mu trochę wytłumaczyć, że jednak na ślub ma mieć klasyczny a nie połyskujący, nawet jeśli tylko lekko połyskuje (chyba splot taki był, że taki efekt dawał bo sam garnitur nie był jednak taki typowo błyszczący). Ale krawat skomentowałam, ze się nie spodziewałam czerwieni a nie, że nie może jej mieć czy coś

Jakbym mu dala wybrac to poszedlby w smokingu, z laseczka, w cylindrze i butach ala capone...

Ja mu dam wybrac poszetke, tudzież czy chce krawat czy muche, ale na pewno nie garnitur.

Moze brzmie jak bridezilla, ale czasem musze te jego fantazje hamowac bo wygladalby jak w filmie " Glupi i glupszy" :p Oczywisci wybierac bedziemy razem, ale to ja mam najwiekszy wplyw na jego decyzje ubiorowe bo on sam zdaje sobie sprawe ze z gustem to srednio.... :p
Stary 2016-03-12, 21:44   #4061
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
mam zwrot bardzo ładne! ja bym dała imiona na równi z końcem serduszka i data pod spodem
Cytat:
Napisane przez Kate_Mariposa Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ja bym zrobiła pod serduszkiem imiona i datę
Dzięki dziewczyny! mogę jeszcze to serduszko usunąć i na równi imiona zrobić a pod spodem date czy coś, jeszcze pomyślę nad tym

Właśnie jesteśmy po ciężkiem rozmowie z TŻ. Mamy w kilku kwestiach odmienne zdania, a że oboje jesteśmy uparciuchy to musimy iść na kompromis a tym ciężko Wiele spraw ustaliliśmy co kiedy załątwiać itp no ale jak doszliśmy do podróży poślubnej to się posprzeczaliśmy i koniec rozmowy. Tż nie lubi podróżować, najchętniej by nic nie zwiedzał i nigdzie nie jeździł tylko by oszczędzał, z kolei ja uwielbiam zwiedzać i podróżować oszczędzać też lubię ale uważam, że chociaż raz do roku można wydać trochę kasy na jakiś droższy wypad lub kilka tańszych
paula94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:47   #4062
Iskra14
Zakorzenienie

Ja uważam, że smoking jest extra, tylko problem z godziną jego założenia może laske i cylinder można odpuścić
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:49   #4063
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Paula a na co on chce oszczędzać? Moi rodzice po 25 latach wiecznego oszczędzania nagle stwierdzili że mają gdzieś remonty (a przydałoby się kuchni i łazience) i kupili sobie motor i jeżdżą w lecie po całej Polsce stwierdzili że bez sensu remontować skoro i tak za kilka lat trzeba będzie znowu a wspomnienia zostają na zawsze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 21:58   #4064
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula94_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny! mogę jeszcze to serduszko usunąć i na równi imiona zrobić a pod spodem date czy coś, jeszcze pomyślę nad tym

Właśnie jesteśmy po ciężkiem rozmowie z TŻ. Mamy w kilku kwestiach odmienne zdania, a że oboje jesteśmy uparciuchy to musimy iść na kompromis a tym ciężko Wiele spraw ustaliliśmy co kiedy załątwiać itp no ale jak doszliśmy do podróży poślubnej to się posprzeczaliśmy i koniec rozmowy. Tż nie lubi podróżować, najchętniej by nic nie zwiedzał i nigdzie nie jeździł tylko by oszczędzał, z kolei ja uwielbiam zwiedzać i podróżować oszczędzać też lubię ale uważam, że chociaż raz do roku można wydać trochę kasy na jakiś droższy wypad lub kilka tańszych

Na pewno sie dogadacie! U mnie tez moj TZ ma takie praktyczne podejscie czyli lepiej odlozyc i kupic cos z czego sie skorzysta lub wyremontowac nastepny pokoj.

Ja znowu mam podejscie bardziej jak Ty. Uwazam, ze pozniej zostana tylko wspomnienia. I to jest bezcenne. A poniewaz z oszczednosci przez 8 lat tylko raz mielismy prawdziwe wakacje to podrozy nie odpuszcze na pewno uda Ci sie Twojego TZa przekonac
Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że smoking jest extra, tylko problem z godziną jego założenia może laske i cylinder można odpuścić

Smoking o 16 w naszym przypadku odpada ah i na pierwszy taniec chce " no woman, no cry" za co ja Go kocham?
Stary 2016-03-12, 21:59   #4065
Iskra14
Zakorzenienie

Najlepiej znaleźć złoty środek, ale moim zdaniem nie ma nic lepszego niż podróże. Nic nas tak nie rozwija i kształci ani nowy samochód, remont ani nowe ciuchy
Stary 2016-03-12, 22:00   #4066
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Paula a na co on chce oszczędzać? Moi rodzice po 25 latach wiecznego oszczędzania nagle stwierdzili że mają gdzieś remonty (a przydałoby się kuchni i łazience) i kupili sobie motor i jeżdżą w lecie po całej Polsce stwierdzili że bez sensu remontować skoro i tak za kilka lat trzeba będzie znowu a wspomnienia zostają na zawsze
Aktualnie na dom/mieszkanie ale wiem, że jak już za x lat będziemy mieli gdzie mieszkać to nadal będzie oszczędzać tylko na samochód albo coś i tak w zasadzie bez końca mi się to nie podoba, bo właśnie moi Rodzice też oszczędzają ale bez przesady, raz na dwa lata zawsze jeździliśmy na wakacje. U TZ w rodzinie nie jeździ się nigdy nigdzie tylko oszczędza... w 2015 roku nie byliśmy na wakacjach bo niby zbieraliśmy na ślub mimo, że kasy było już wystarczająco. Teraz mamy sporą nadwyżkę i myślałąm, że w marcu/kwietniu gdzieś pojedziemy i później we wrześniu ale mój TŻ nie chce jechać, ewentualnie do grecji ale na tydzień maksymalnie i to last minute bo taniej...tragedia:/ jak się wkurzę to się spakuję i pojadę sama
żeby taki oszczędny był na wszystkim a nie tylko na tym
paula94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:02   #4067
Iskra14
Zakorzenienie

Ze smokingami jest ten problem, że na ślub trzeba by było inny garnitur

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez paula94_ Pokaż wiadomość
Aktualnie na dom/mieszkanie ale wiem, że jak już za x lat będziemy mieli gdzie mieszkać to nadal będzie oszczędzać tylko na samochód albo coś i tak w zasadzie bez końca mi się to nie podoba, bo właśnie moi Rodzice też oszczędzają ale bez przesady, raz na dwa lata zawsze jeździliśmy na wakacje. U TZ w rodzinie nie jeździ się nigdy nigdzie tylko oszczędza... w 2015 roku nie byliśmy na wakacjach bo niby zbieraliśmy na ślub mimo, że kasy było już wystarczająco. Teraz mamy sporą nadwyżkę i myślałąm, że w marcu/kwietniu gdzieś pojedziemy i później we wrześniu ale mój TŻ nie chce jechać, ewentualnie do grecji ale na tydzień maksymalnie i to last minute bo taniej...tragedia:/ jak się wkurzę to się spakuję i pojadę sama
żeby taki oszczędny był na wszystkim a nie tylko na tym
Oj ciężko by mi się było dogadać z nim
Stary 2016-03-12, 22:05   #4068
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To ja trafiłam na odmiennego faceta. On by tylko na wycieczki w kółko jeździł, a ja się tylko pytam "człowieku za co?" on już planuje podróż poślubna, nie ważne że nie mamy uzbierane jeszcze na ślub
Stary 2016-03-12, 22:09   #4069
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Nie nadrabiam, padam - cały dzień w rozjazdach żeby kupić prawie wszystkie napoje i alkohol. No i zostało do kupienia tylko wino i Mirinda/Fanta (były ale z krótkim terminem). Także z głowy Wydaliśmy o wiele mniej więc tym bardziej się cieszymy Fajnie było założyć więcej i się pozytywnie rozczarować
Super że udało Wam się tak wszystko załatwić i to w takich cenach!

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Pół dnia w rozjazdach ale omówiliśmy szczegóły na sali, wybraliśmy menu, poszły kolejne zaproszenia i w końcu mniej więcej ustaliliśmy co chcemy na oprawę ślubu w kościele. Dopiero teraz czuję, że ślub się zbliża
Gratuluję załatwionych spraw!

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ale znalazłam piękną pracownię tortów I to we Wrocławiu http://tort-artystyczny.pl/galeria-tortow/
I jeszcze te smaki!

Cytat:
Dla osób z koncesją jest osobna metka z ceną (różowy napis się wyróżnia więc nie można się pomylić i dobrze bo za dużo tam tego wszystkiego). Tak normalnie jest cena netto a obok, malutka, brutto. No i tu się nie pomyliliśmy bo sprawdziliśmy dobrze. Tylko właśnie słyszałam, że Selgros przy liczbie powyżej 60 sztuk na wódkę na wesele daje trochę niższą cenę (własnie ta oferta weselna), zbliżoną jak cena brutto dla osób z koncesją. A to zawsze kilka procent. Może też to nie jest stała oferta, w sensie ta weselna, może tylko czasem albo na niektórą wódkę ją dają. No nie ważne, jest jak jest:P To i tak najtańsza oferta jaką znaleźliśmy choć chyba w Tesco jest taka sama cena akurat.
Jak na pana tadzia to spoko cena My jak szukaliśmy to poniżej 23,49 ciężko było znaleźć. W końcu nam się udało za 22,39 ale to tylko ze wzgledu na oferte targową, normalna w promocji to też była 22,99

Cytat:

Jakbym o swoim czytała (i co do wyglądu i tego smokingu)
Mój dał sobie w końcu przemówić do rozsądku i już sam chce granatowy garnitur (choć jemu się bardziej niebieskie (ale nie błękitne) podobają, ale nazywa granatem), biała koszula, kontrastowa (siwa w kratę) kamizelka i krawat (ale to nawet nie wiem jaki - tylko tu mam pewność że będzie chciał, żebym mu doradziła Więc nie jest źle, bo jego wizja zgrywa się z moją już teraz Inspiracje czerpaliśmy STĄD, więc polecam

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:10   #4070
Stella275
Nawiedzona PeMa

Mój TZ też z tych oszczędzających ale podróży poślubnej powiedział, że nie odpuści. Ciekawe jak ma zamiar na nią jechać jak urlopu prawdopodobnie nie dostanie

Ja z kolei wychodzę z założenia,że jak trzeba zacisnąć pasa to trzeba ale też w granicach rozsądku bo mała przyjemność od czasu do czasu się należy

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:10   #4071
tija93
Zakorzenienie

Jesteście niesamowite PEEMY! Nie spodziewałam się, że dostanę od Was kwiaty. Dziękujemy bardzo!

Wszystko napiszę już na spokojnie po niedzieli
Stary 2016-03-12, 22:11   #4072
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, to duży wybór alkoholi macie i to droższe alkohole, a w takim budżecie się zmieściliście My na samą wódkę wydamy około 4000k.
edit: muchę ma, taki mój mały kaprys, strasznie chciałam i w sumie mu tez się spodobało jak przymierzył
Mamy na liście nie całe 70 osób więc nie jest nam trudno wydać mniej na alkohol:P Ale też nie kupiliśmy pokaźnych ilości - jest 6 rodzajów whisky (po butelce każdej, 0,7l) i 30 butelek tych drinków, likier 1 ale chyba dokupię drugą butelkę bo tak biednie może być:P Win będzie 20 (mamy dużo osób, które wina lubią) i myślę, że tak każde za 20zł wyjdzie. A ogólnie to porównywaliśmy ceny w 4 sklepach wszystkich napojów i alkoholi i wybraliśmy najtańsze opcje (prawie). Mieliśmy szczęście, że paliwo było firmowe to jeździliśmy za darmoszkę:P

pestycyda - to rozumiem Mój wspomniał o białym garniturze także ten No ale ładnie mu nagadałam o zasadach sv, o tym, że to poważna chwila itd. Także skłonił się do tradycji

paula94_ - zapytaj czy jest szczęśliwy nie pozwalając sobie na trochę szaleństwa. Może też fajnie gdybyś Ty coś zorganizowała i opłaciła jak masz warunki na to. Wtedy by pojechał i zobaczył czy aż tak szkoda na to kasy.
Stary 2016-03-12, 22:14   #4073
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja nie mogę przegadac tz że nie wolno ściągać marynarki i że to nie eleganckie itd. on twierdzi że nie będzie się gotowal tylko dlatego z powodu jakiś głupich zasady. Ale koszule z krótkim rękawem wyperswadowalam głośnym "nigdy w życiu!"
Stary 2016-03-12, 22:15   #4074
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jesteście niesamowite PEEMY! Nie spodziewałam się, że dostanę od Was kwiaty. Dziękujemy bardzo!

Czekamy na relację jeszcze raz wszystkiego najlepszego
Stary 2016-03-12, 22:15   #4075
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje! I wszystkiego najlepszego na Nowej drodze życia
Czekamy na relacje a teraz ciesz się tym dniem i wypocznij sobie potem
Stary 2016-03-12, 22:16   #4076
Iskra14
Zakorzenienie

Właśnie zapłaciłam za spersonalizowane wieszaki mam nadzieję że będą w tym tygodniu księga gości powinna być we wtorek albo środę
Stary 2016-03-12, 22:16   #4077
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:

Odpocznij i napisz nam wszystko bo wiesz, że my ciekawskie

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:36   #4078
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:

Napiszesz wszystko na spokojnie, a teraz wracaj do męża i gości i baw się

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:36   #4079
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja nie mogę przegadac tz że nie wolno ściągać marynarki i że to nie eleganckie itd. on twierdzi że nie będzie się gotowal tylko dlatego z powodu jakiś głupich zasady. Ale koszule z krótkim rękawem wyperswadowalam głośnym "nigdy w życiu!"
Mój na pewno ściągnie po pewnym czasie i nie ma szans żeby tego nie zrobił bo zaraz będzie z niego kapało. Ale jakoś się tym nie przejmuje co wypada, a co nie wypada. Mamy się dobrze bawić, a nie przejmować się czy aby na zdjęciach dobrze wyglądam.
Stary 2016-03-12, 22:38   #4080
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Tija wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości