Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 22:15   #2131
kiara92
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Napisane przez HALI Pokaż wiadomość
Witam was " Wizażanki" czy można jeszcze do was dołączyć? Przyznam się szczerze, że niestety nie zdążyłam przeczytać całego wątku, bo jest go bardzo dużo a interesuje mnie czy macie już może całą wyprawkę dla maluszka. Ja mam termin wg om na 9.06 a wg usg na 06.06 Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Witam się w sobotnie wieczór
Melduję się po wczorajszej wizycie, Aleksander waży już 1100g, wszystko u nas w porządku. Poza tym, że od kilku dni pojawiły się u mnie duszności, chwilami robi mi się wręcz słabo, ale lekarz pocieszył mnie, że do 36 tygodnia to normalne (tj. do momentu, aż brzuch się "opuści"). Teraz macica jest na tyle duża, że uciska na przeponę, płuca również są ściśnięte. No i dodatkowo utrudniony przepływ w żyle dolnej głównej dlatego należy jak najwięcej odpoczywać na lewym boku.
Duży chłopczyk już z Olusia!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj wizytowałam u nas 27tc się zaczął dziecko ułożone głòwką w gòrę no ale jeszcze ma czas, waży 980g wszystko w porzadku ja mam +4kg od początku ciąży
Gratulacje tygodni oraz pięknej wagi dzidziusia i Twojej
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:20   #2132
masuriangirl
Raczkowanie

kaska87 gratuluję udanej wizyty
ania230 i australia87 u mnie właśnie też różnie z tym lewym bokiem. Śpię w poduszce - rogalu, ale i tak w nocy jak się budzę to najczęściej leżę bardziej na plecach chociaż staram się układać na lewy bok. I też czasem mam wrażenie, że Maluszkowi nie odpowiada taka pozycja ale muszę przyznać, że jak na wizycie złapała mnie ta duszność w trakcie usg i lekarz kazał szybko położyć się na lewy bok to dosłownie po chwili mi przeszło

Edytowane przez masuriangirl
Czas edycji: 2016-03-12 o 22:23
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:41   #2133
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
ania230 i australia87 u mnie właśnie też różnie z tym lewym bokiem. Śpię w poduszce - rogalu, ale i tak w nocy jak się budzę to najczęściej leżę bardziej na plecach chociaż staram się układać na lewy bok. I też czasem mam wrażenie, że Maluszkowi nie odpowiada taka pozycja ale muszę przyznać, że jak na wizycie złapała mnie ta duszność w trakcie usg i lekarz kazał szybko położyć się na lewy bok to dosłownie po chwili mi przeszło
gorzej jak taka duszność złapie np w autobusie lub na spacerze.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 22:43   #2134
motylek1984
Zadomowienie

My remontowaliśmy dom już 3 lata przed ślubem, więc po ślubie rok mieszkaliśmy w moim domu rodzinnym, a w tym czasie wyposrządzaliśmy środek, mieliśmy trochę kasy z wesela, w między czasie oboje pracowaliśmy, więc jak po roku się wprowadzaliśmy to mieliśmy kuchnie i lazienkę, a reszta mebli kupowana w trakcie, dużo rzeczy na raty braliśmy, tj stół i krzesła, meble, a teraz wypoczynek, wszystko 0 procent, kanapy mam rozłożone na 30 rat po 200, gdyby nie to, to pewnie do tej pory mielibyśmy stare okropności. Wiadomo, że najważniejsze być na swoim, a potem powoli wykończać, ale faktem jest, że jak remont to tylko jak się w mieszkaniu nie mieszka, bo potem armageddon, do tej pory sie jeszcze nie odnalazłam. Mnie choroba rozłożyła na łopatki, dość, że mam zajady w obu kacikach to jeszcze zimno mi się robi :-( ja też staram się leżeć na lewym boku, ale czasem mam potrzebę też na prawym poleżec, mnie duszności i zatykanie ciagle lapie bez względu na którym boku leżę, ale u mnie to przepona pewnie mega wysoko.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 23:01   #2135
ania230
Zakorzenienie

motylku wracaj do zdrowia
jak czujesz że już wychodzi zimno posmaruj je maścią cynkowa a zniknie na mnie to działa a na zajady witamina b complex.

Ja coraz bardziej zdaje sobie sprawe ze pewnie będziemy brac kredyt oczywiscie jak się uda na mieszkanie w stanie pierwotnym i je wykanczac a pomieszkiwac bedziemy u taty albo teściów... bo inaczej to finansowo czlowiek nie da rady... nie przy takich zarobkach .

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-12, 23:02   #2136
olinka012
Zadomowienie

Wlasnie skonczylismy oglądać na zalukaj - "czy naprawdę wierzysz?" swietny film.
Dobrej nocy kochane
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 23:07   #2137
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Wlasnie skonczylismy oglądać na zalukaj - "czy naprawdę wierzysz?" swietny film.
Dobrej nocy kochane
dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-12, 23:17   #2138
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
motylku wracaj do zdrowia
jak czujesz że już wychodzi zimno posmaruj je maścią cynkowa a zniknie na mnie to działa a na zajady witamina b complex.

Ja coraz bardziej zdaje sobie sprawe ze pewnie będziemy brac kredyt oczywiscie jak się uda na mieszkanie w stanie pierwotnym i je wykanczac a pomieszkiwac bedziemy u taty albo teściów... bo inaczej to finansowo czlowiek nie da rady... nie przy takich zarobkach .
Nie mam tej maści w domu, mam jakąś, ale raczej w ciąży sie jej nie stosuje. My teraz na poddasze braliśmy kredyt 30 tys, niby nie dużo, w porównaniu jak ludzie biorą po kilkaset tysięcy, no ale jednak co miesiąc musi być te kilkaset złotych dodatkowych, ale nie mieliśmy innego wyboru, wszystkie oszczędności pochłonęło nam leczenie, a tak sobie odłożyć tyle kasy to ciężko by było w tym momencie. Też zawsze się zapierałam, że kredytu nigdy, przenigdy nie wezmiemy, ale sytuacja się zmieniła i musielismy wziać.
Stary 2016-03-12, 23:32   #2139
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Nie mam tej maści w domu, mam jakąś, ale raczej w ciąży sie jej nie stosuje. My teraz na poddasze braliśmy kredyt 30 tys, niby nie dużo, w porównaniu jak ludzie biorą po kilkaset tysięcy, no ale jednak co miesiąc musi być te kilkaset złotych dodatkowych, ale nie mieliśmy innego wyboru, wszystkie oszczędności pochłonęło nam leczenie, a tak sobie odłożyć tyle kasy to ciężko by było w tym momencie. Też zawsze się zapierałam, że kredytu nigdy, przenigdy nie wezmiemy, ale sytuacja się zmieniła i musielismy wziać.
Dokładnie... życie weryfikuje niestety.
Najważniejsze Kochana że będziesz Mamą! a kredyt wcześniej czy później się spłaci i z czasem będzie lżej.

Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-13, 00:03   #2140
motylek1984
Zadomowienie

Też się już kladę lulu, dobrej nocki :-D
Stary 2016-03-13, 01:21   #2141
Madlis
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie, mam nadzieję że mogę jeszcze do Was dołączyć termin z USG mam na 6 czerwca, spodziewam się córeczki. Postanowiłam tu dołączyć, bo czuje że mogę na Was liczyć i Wy jak nikt inny mnie najlepiej zrozumiecie. Zastanawiam się jak się teraz czujecie we własnych ciałach. U mnie ciąża przebiega prawidłowo co oczywiście jest najważniejsze tylko nastąpiły problemy z samoakceptacją. Staram się mieć jak najzdrowszą dietę, pić dużo wody itd. ale mimo to widzę jak zmienia się ciało, podświadomie byłam na to przygotowana, tylko są pewne "ale". Widzę pierwszy raz w życiu otłuszczone śmiesznie plecy, dużo większe ramiona, piersi, jedynie nogi i pupa praktycznie się nie zmieniły, brzuszek jest słodki także nie stanowi dla mnie problemu. Tylko ta reszta, czuję się nietrakcyjnie i to się też odbija na moim związku, bo przez to wszystko nie potrafię nawet przytulić partnera bo mam blokadę co o mnie myśli, że nic nie powie ale na pewno ma zastrzeżenia do mnie. Teraz przede wszystkim czekam na poród mając nadzieję że wszystko będzie jak najlepiej, ale potem zacznie się kolejna presja bo tak się złożyło że we wrześniu tego roku będę mieć własny ślub wraz z weselem i będzie pasowało jakoś w miarę wyglądać a co jeśli to się nie uda.

Edytowane przez Madlis
Czas edycji: 2016-03-13 o 01:26
Madlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 06:59   #2142
malykocio99
Raczkowanie

Witaj Madlis rozumiem Cię jak najbardziej, ja z kolei od poczatku ciąży przytylam 8 kg tylko ze przed nią planowalam kilka kg zrzucic ale nie udalo się i w efekcie czuje się teraz jak slon i boje się bo gdzie tam jeszcze koniec

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 08:08   #2143
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
2w1 - 1899

No z tym lewym bokiem właśnie... Ja mogę leżeć, ale młoda mi wtedy bardzo dokazuje, że długo nie daję rady, muszę na prawy bok się odwracać :P

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Haha, to tak jak u nas, po prawie 3 latach
To mnie pocieszacie,bo my pół roku mieszkamy, a w sypialni,WC i salonie gole zarowy. A jeden żyrandol chyba pamięta czasy wojny
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 08:18   #2144
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madlis Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Mamusie, mam nadzieję że mogę jeszcze do Was dołączyć termin z USG mam na 6 czerwca, spodziewam się córeczki. Postanowiłam tu dołączyć, bo czuje że mogę na Was liczyć i Wy jak nikt inny mnie najlepiej zrozumiecie. Zastanawiam się jak się teraz czujecie we własnych ciałach. U mnie ciąża przebiega prawidłowo co oczywiście jest najważniejsze tylko nastąpiły problemy z samoakceptacją. Staram się mieć jak najzdrowszą dietę, pić dużo wody itd. ale mimo to widzę jak zmienia się ciało, podświadomie byłam na to przygotowana, tylko są pewne "ale". Widzę pierwszy raz w życiu otłuszczone śmiesznie plecy, dużo większe ramiona, piersi, jedynie nogi i pupa praktycznie się nie zmieniły, brzuszek jest słodki także nie stanowi dla mnie problemu. Tylko ta reszta, czuję się nietrakcyjnie i to się też odbija na moim związku, bo przez to wszystko nie potrafię nawet przytulić partnera bo mam blokadę co o mnie myśli, że nic nie powie ale na pewno ma zastrzeżenia do mnie. Teraz przede wszystkim czekam na poród mając nadzieję że wszystko będzie jak najlepiej, ale potem zacznie się kolejna presja bo tak się złożyło że we wrześniu tego roku będę mieć własny ślub wraz z weselem i będzie pasowało jakoś w miarę wyglądać a co jeśli to się nie uda.
Uda się, trzeba być dobrej myśli! Bardzo dobrze ze dbasz o siebie w ciazy, to na pewno pomoże.
Jeśli chodzi o to jak zmienia się cialo w ciazy to pewnie każdej to i owo się nie podoba. Ja mam teraz wielki nochal i widzę jak zmienia mi się twarz. Ale to tymczasowe, niedługo wszystko wroci do normy. Tak jak mówisz-teraz najważniejsze jest zdrowie malucha i szczęśliwy poród!

Dzień dobry! Już drugi dzień pod rząd miałam fajny sen!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 08:22   #2145
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KASKA87 brawa za wizytę u mnie OkRuszek w 29tc ponownie główką w górę. Trochę sie zmartwilam, ale jeszcze jest sporo czasu. Do tego położna na szkole rodzenia (jak bylam z Igim) pokazywala fajne sposoby na przekrecenie dziecka glowa w dol.
MOTYLEK zdrowka
MADLIS witaj a jaka wagę miałaś początkową? Ile przytylas? Współczuję problemów z samoakceptacja, mam nadzieję ze pomozemy Ci z tym tutaj na forum.
RADENA do uslug mielismy kupowac zyrandole, ale okazalo sie zevjestem w ciazy z Igim, no i zmienily sie priorytety
W ogole to musimy sie fo tej położnej wybrać i przypomniec sobie kilka kwestii (oddychanie).

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 08:44   #2146
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

ja dzisiaj wizytowałam u nas 27tc się zaczął dziecko ułożone głòwką w gòrę no ale jeszcze ma czas, waży 980g wszystko w porzadku ja mam +4kg od początku ciąży
Super, że wszystko ok

Cytat:
Super! rośnie rośnie

U mnie czasami tez występują takie duszności :/ a z leżeniem na lewym boku to różnie mi wychodzi bo zauważyłam że Małej to się nie podoba i ląduje na plecy albo prawy bok.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Super że mieszkacie " na swoim" .. ja nie wiem czy nasze plany wypalą bo coś Tż wspominał że jedna firma może się zamykać i wtedy zostanie o jednej pracy i będziemy musieli wszystko przełożyć na czas aż znajdę dobrą pracę i dostanę umowę na czas nieokreślony i nie wiadomo czy nie będę musiała wtedy wrócić do taty albo do teściów ... jak nie urok to sraczka
u mnie z kolei, jak leżę na prawym boku to Zuzce się nie podoba, wtedy tak mnie nawala, że muszę się przekręcić na lewy bok i wtedy już jej ruchy normalnieją ale ileż można leżeć na lewym boku

Aniu nie zamartwiaj się na zapas. Może akurat wszystko się ułoży po Waszej myśli Trzymam kciuki!

Cytat:
Mnie choroba rozłożyła na łopatki, dość, że mam zajady w obu kacikach to jeszcze zimno mi się robi :-(.
Dużo zdrówka!

Opryszczkę polecam smarować sokiem wyciśniętym z cytryny i przykładać jak najczęściej czosnek w plasterku, żeby szczypało. Mi ostatnio bardzo szybko zniknęła po tym szybciej niż po jakichkolwiek maściach itd.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 09:06   #2147
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Witaj :-D To normalne u ciężarówek, dużo dziewczyn tak to postrzega, mnie sie wydaje, że tż nawet nie zauważył zmiany w twoim wygladzie, poza rosnącym brzuszkiem oczywiscie. Po porodzie, szybko dojdziesz do siebie, ja też się zmieniłam, tylko że ja o ta zmianę walczyłam długie 4 lata, więc inaczej na to patrzę. Będzie dobrze.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

A mnie się sniło, że miałam już z sobą coreczkę, a taka nieogarnięta byłam, wynioslam ja na balkon bez czapeczki, zapomniałam ja nakarmić, a jak przystawiłam ja, to się okazało, że obok sutka, wyrosły mi jeszcze dwa malutkie, co jest? Potem przypomniałam sobie, że pasowałoby ja przebrać, pieluch pełna, a ja nie wiem jak :-( masakra jakas.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Już czuję się znacznie lepiej, przeziębienie przechodzi :-D
Stary 2016-03-13, 09:09   #2148
anuszka1984
Zadomowienie

dzanet piękny brzuszek

kiara bardzo Ci współczuje przeżyć

masuriangirl, kaska gratuluje udanych wizyt i pięknej wagi chłopaków

U nas dziś wreszcie słońce świeci!!! Także niedługo ruszamy na spacer

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 09:11   #2149
__Veronique
Wtajemniczenie

Witam się w niedzielny poranek

Cytat:
Witaj wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie martw się zmianą ciała! Dbasz o siebie, łatwiej będzie Ci potem wrócić do figury z przed ciąży. Poza tym masz konkretny cel więc tym bardziej dasz radę
Miałam w pierwszej ciąży podobny problem (pisałam o tym kiedyś, nie chce się powtarzać, bo to duuużo pisania ), więc rozumiem i doskonale wiem co czujesz.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KASKA87 brawa za wizytę u mnie OkRuszek w 29tc ponownie główką w górę. Trochę sie zmartwilam, ale jeszcze jest sporo czasu. Do tego położna na szkole rodzenia (jak bylam z Igim) pokazywala fajne sposoby na przekrecenie dziecka glowa w dol.
A czy mogłabyś coś przybliżyć na ten temat? Bo mam koleżankę w 36tc z maleństwem z główką w górę. Niby ma jeszcze dwa tygodnie czasu żeby się przekręcić, ale jeśli można mu pomóc to czemu nie

Tak piszecie o mieszkaniach, remontach... Jak ja was rozumiem ja mam tylko łazienkę na tip top. Teraz nas czeka pokoik dla małej, kuchnia to nie wiem czy w tym wcieleniu no raczej bez pożyczki się nie obejdzie jeśli o nią chodzi... A jeszcze mi się marzą nowe meble do pokoju dziennego... I przedpokój jak mi się cały czas podobał, to teraz doszłam do wniosku, że przydałoby się tapetowanie

Jakoś malutka od wczoraj bardzo spokojna, kopie tyle co nic

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:26   #2150
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam ja juz w domu w ie. Wczoraj przylecialam, podroz spoko tylko meczaca, 4,5 h w samochodzie 2 h na lotnisku i 2,5 h w samolocie. Dzis na szczescie dzien wolny wiec czeka mnie sprzatanie i zakupy. A jutro do pracy. Az mnie to przeraza po dwoch tugodniach obijania sie
Pozdrawiam nowe mamusie na watku.
Gratuluje udanych wizyt, slicznych brzuszkow ktore widzialam na zdjeciach i wspolczuje kiara przejsc na wizycie w szpitalu. Niestety, zalezy na kogo sie trafi. Ja zrazilam sie do bab ginekologow, bo mialam przyjemnosc byc na wizycie u dwoch roznych i obie byly niedelikatne, opryskliwe i chamskie. Za to panow trafoalam zupelnie innych. Nie liczac mojego ulubionego ginekologa ktory, jak pisalam, ma czasami humorki ale super z niego fachowiec wiec mu wybaczam

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Madilis, nie przejmuj sie zmianami ciala podczas ciazy, to tylko chwilowe, a Twoj partner na pewno to rozumie i podobasz mu sie taka jaka teraz jestes. Przeciez nosisz pod sercem jego dziecko i musi byc dzidzi jak najlepiej, a natura poniekad wie co robi. Ja tez juz mysle ze gdzies zgubilam swoja atrakcyjnosc, 16 kg na plus, dodatkowo stopy i lydki mi tak puchna ostatnio ze wygladam jak ogr. A moj maz znajduje atuty, typu 'a tyleczek wciaz piekny i jedrny' . do wesela bedziesz miala troche czasu, szybko wrocisz do poprzedniej figury

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

W ogole ostatnio coraz gorzej sypiam, budze sie o 4 lub 5 i spac nie moge :/
Troche przysypiam i znowu budze sie.
A dzis Gabrys napedzil mi stracha, bo przez ostatnie tygodnie jak budzilam sie w nocy to czulam ze sie wierci. O 5 i 8 rano przewaznie kopie, a dzis nic. Od 4 rano nic, jak bym w brzuchu miala tylko tluszcz. Zadniego smyrania, przelewania, nic a nic. I przez to tym bardziej usnac juz nie moglam. Obracalam sie na boki, klepalam lekko brzuch i nic. Lerzalam na plecach dlugo, bo czasami w takiej pozycji bylo mu nie wygodnie i sie ruszal, a tu znowu nic. W koncu wstalam i uzylam tajnej broni, zjadlam trzy czekoladki merci, bo lodowka pusta. I w koncu odezwal sie i troche pokopal. Co za leniuszek. I napedzil stracha tylko mi. Widocznie moze wymeczyla go wczorajsza podroz i zmiana kraju i odsypial, jak jego tatus, ktory jeszcze chrapie.
Wiem, ze dzieci w brzuszkach moga miec dluzsze przerwy snu niz zwykle, ale wpadlam w lekka panike, no bo wvzoraj praktycznie caly dzien na siedzaco, i podroz. A jak juz czulam systematyczne ruchy to panika skoro powinny byc, a ich nie ma.
Dobrze ze jednak jest ok. Czuje jak Gabrys sie wierci.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:34   #2151
haneczkab92
Ania

Dzień dobry w niedzielny poranek
Ja się wyspałam, choć śniły mi się dziwne sny.. nie mogłam rozpoznać, czy już mam skurcze do porodu czy nie.. i tak pół nocy mi się śniło. Co się budziłam, to dalej to samo;/

Mam w planach kupić lustrzankę, czy któraś z Was może coś polecić? okolo 2,5tys.(na raty).??

Cytat:
Witam się w sobotnie wieczór
Melduję się po wczorajszej wizycie, Aleksander waży już 1100g, wszystko u nas w porządku. Poza tym, że od kilku dni pojawiły się u mnie duszności, chwilami robi mi się wręcz słabo, ale lekarz pocieszył mnie, że do 36 tygodnia to normalne (tj. do momentu, aż brzuch się "opuści"). Teraz macica jest na tyle duża, że uciska na przeponę, płuca również są ściśnięte. No i dodatkowo utrudniony przepływ w żyle dolnej głównej dlatego należy jak najwięcej odpoczywać na lewym boku.
Super wieści! Duży chłopak już

Cytat:
Super! rośnie rośnie

U mnie czasami tez występują takie duszności :/ a z leżeniem na lewym boku to różnie mi wychodzi bo zauważyłam że Małej to się nie podoba i ląduje na plecy albo prawy bok.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Super że mieszkacie " na swoim" .. ja nie wiem czy nasze plany wypalą bo coś Tż wspominał że jedna firma może się zamykać i wtedy zostanie o jednej pracy i będziemy musieli wszystko przełożyć na czas aż znajdę dobrą pracę i dostanę umowę na czas nieokreślony i nie wiadomo czy nie będę musiała wtedy wrócić do taty albo do teściów ... jak nie urok to sraczka
Aniu, może nie będzie tak źle? narazie się tym nie martw

Cytat:

Super wieści

Cytat:
To pisz u nas śmiało, postaramy się pomóc, pocieszyć prawie każda z nas ma takie myśli i jest jej w jakis sposób źle ze swoim ciałem.
Trzeba być myśli, że wrócimy do formy i ciała z przed ciąży

Cytat:

A mnie się sniło, że miałam już z sobą coreczkę, a taka nieogarnięta byłam, wynioslam ja na balkon bez czapeczki, zapomniałam ja nakarmić, a jak przystawiłam ja, to się okazało, że obok sutka, wyrosły mi jeszcze dwa malutkie, co jest? Potem przypomniałam sobie, że pasowałoby ja przebrać, pieluch pełna, a ja nie wiem jak :-( masakra jakas.

Już czuję się znacznie lepiej, przeziębienie przechodzi :-D
Snu współczuję;/ A co do przeziębienia, super, że Ci lepiej

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam ja juz w domu w ie. Wczoraj przylecialam, podroz spoko tylko meczaca, 4,5 h w samochodzie 2 h na lotnisku i 2,5 h w samolocie. Dzis na szczescie dzien wolny wiec czeka mnie sprzatanie i zakupy. A jutro do pracy. Az mnie to przeraza po dwoch tugodniach obijania sie
Pozdrawiam nowe mamusie na watku.
Gratuluje udanych wizyt, slicznych brzuszkow ktore widzialam na zdjeciach i wspolczuje kiara przejsc na wizycie w szpitalu. Niestety, zalezy na kogo sie trafi. Ja zrazilam sie do bab ginekologow, bo mialam przyjemnosc byc na wizycie u dwoch roznych i obie byly niedelikatne, opryskliwe i chamskie. Za to panow trafoalam zupelnie innych. Nie liczac mojego ulubionego ginekologa ktory, jak pisalam, ma czasami humorki ale super z niego fachowiec wiec mu wybaczam

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------
Wiem, ze dzieci w brzuszkach moga miec dluzsze przerwy snu niz zwykle, ale wpadlam w lekka panike, no bo wvzoraj praktycznie caly dzien na siedzaco, i podroz. A jak juz czulam systematyczne ruchy to panika skoro powinny byc, a ich nie ma.
Dobrze ze jednak jest ok. Czuje jak Gabrys sie wierci.
Boziu, Ty dalej do pracy kobieto? podziwiam...
A co do Gabrysia, to dobrze, że sie już uspokoilaś

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:47   #2152
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Haneczko, taki jest plan ze do pracy. Ale zobaczymy jak bedzie i jak jutro sobie poradze. Moja szefowa ogolnie przestala mnie lubic bo podczas urlopu dzwonilam do niej ze chce chodzic na popoludnia, a ona zaczela wymyslac problemy i ze musi sie naradzic czy w wogole moge tak. Jestem ciekawa co mi juto powie. Ogolnie mam w nosie ja i ta cala prace, bo 3,5 roku w niej spedzilam, bez zadnego dluzszego zwolnienia, staralam sie i czesto bralam nadgodziny i bylam ugodowa. Teraz jak jestem w ciazy chce wsxystkie profity wykorzystac jakie mi sie naleza, czyli musza mi zaplacic za czas na wizytach lekarskich. Gdzie normalnie bylabym w pracy, no i tak dostosowywac moje obowiazki zebym sie nie przemeczala. Bo pomyslalam ze idac na zwolnienie lekarskie trace kase na wlasne zyczenie. A zostajac w pracy i bycie bardzie rozszczeniowa bardziej mi sie oplaca. Inni kombinuja czemu ja mam byc nadal potulna. Chyba ze jednak stwierdze ze caly dzien w ruchu to juz nie dla mnie to wtedy odejde no zobaczymy. Tak naprawde liczylam ze lekarze mi sami karza isc na zwolnienie, zebym miala czyste sumienie, ze chcialam pracowac na szczescie ciaza prawidlowa wiec co poczac trzeba pracowac

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:50   #2153
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczko, taki jest plan ze do pracy. Ale zobaczymy jak bedzie i jak jutro sobie poradze. Moja szefowa ogolnie przestala mnie lubic bo podczas urlopu dzwonilam do niej ze chce chodzic na popoludnia, a ona zaczela wymyslac problemy i ze musi sie naradzic czy w wogole moge tak. Jestem ciekawa co mi juto powie. Ogolnie mam w nosie ja i ta cala prace, bo 3,5 roku w niej spedzilam, bez zadnego dluzszego zwolnienia, staralam sie i czesto bralam nadgodziny i bylam ugodowa. Teraz jak jestem w ciazy chce wsxystkie profity wykorzystac jakie mi sie naleza, czyli musza mi zaplacic za czas na wizytach lekarskich. Gdzie normalnie bylabym w pracy, no i tak dostosowywac moje obowiazki zebym sie nie przemeczala. Bo pomyslalam ze idac na zwolnienie lekarskie trace kase na wlasne zyczenie. A zostajac w pracy i bycie bardzie rozszczeniowa bardziej mi sie oplaca. Inni kombinuja czemu ja mam byc nadal potulna. Chyba ze jednak stwierdze ze caly dzien w ruchu to juz nie dla mnie to wtedy odejde no zobaczymy. Tak naprawde liczylam ze lekarze mi sami karza isc na zwolnienie, zebym miala czyste sumienie, ze chcialam pracowac na szczescie ciaza prawidlowa wiec co poczac trzeba pracowac
No rozumiem, tylko właśnie pamietam, jaką masz pracę, a przed komputerem ona nie jest..
No obyś nie musiała się męczyć i żeby wyszło, tak jak chcesz;*

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:53   #2154
__Veronique
Wtajemniczenie

Justyna, ale z Ciebie twarda babka!! Ja w pierwszej ciąży na tym etapie byłam na L4 od tygodnia. I nie wyobrażam sobie inaczej, bardzo już się męczyłam.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 10:58   #2155
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
SZACUN
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 11:15   #2156
kanwa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Nie cytuję bo naskrobałyście tyle że nie sposób:P

Gratulacje udanych wizyt.Ale te Wasze dzieciaczki już duże♡
Ciakawe ile moja córeczka już waży.W środę wizyta

Oglądam program "przygarnij mnie" o adopcji piesków i ryczę cały czas.Boże takie biedne te psiaki w schronisku
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 11:45   #2157
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Justynka brawa za wytrwałość i kciuki by w pracy poszli ci na rękę!

Ogarnęła mnie niemoc... Odkąd zmieniłam wit na fenibion (były akurat w promocji) po ich zazyciu rano ucieka ze mnie powietrze! Zastanawiam sie czy to może być od nich? Czy to przypadek? Wczoraj rano zapomniałam ich wziąć i mylam podłogi, byłam z mala na zakupach. Kapnelam się dopiero wieczorem
Może spróbuję je brac od teraz wieczorem i zobaczę czy będzie poprawa. A przy okazji zakupów w gemini wracam do swoich-pregna

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 11:52   #2158
Radena
Zadomowienie

Hej Laseczki, już pisałam dziś, ale kij w oko,witam nowe Brzusie
Dziś o 2 w nocy kuzynka mojego męża urodziła synka i zaskoczę Was,bo właśnie taki miała termin, 13 marca;-)
Madlis, nie przejmuj się wyglądem, kazda z nas tyje, ja niby tylko 6 kg na razie przytylam,na aplikacji mi pokazuje,że mogę mieć niedowage,a w lustrze widzę celulit i też te plecy właśnie,ale już myślę o cwiczonkach jakie bd robić po ciążymoże to nie jest zbyt zdrowe co powiem,ale też ze stresu przed ślubem bardzo schudłam i to w ostatni miesiąc
Justyna, ja bym na Twoim miejscu bardzo uważnie siebie obserwowała. Byłam ostatnio baaaardzo mądra i wróciłam do mojego starego systemu sprzątania,tzn.wysprzatam bez przerw cały dom. A na wizycie podejrzenie skracajacej się szyjki. Na szczęście wyszlo wszystko ok,ale teraz już staram się nie forsować za bardzo
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 12:27   #2159
madzius90
Zakorzenienie

Krwiotworczy napój burak + jabłko.
Myślałam że będzie ohydne a nawet mi smakuje, bardzo słodkie. Mam nadzieję że pomoże mi ppodnieść hemoglobine

Sorki za przekrecone zdjęcie, w telefonie widzę normalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160313_122210.jpg (49,3 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-03-13 o 12:31
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 12:48   #2160
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Krwiotworczy napój burak + jabłko.
Myślałam że będzie ohydne a nawet mi smakuje, bardzo słodkie. Mam nadzieję że pomoże mi ppodnieść hemoglobine

Sorki za przekrecone zdjęcie, w telefonie widzę normalnie
Ja na samym początku piłam taki eliksir, bo czytałam że obniża ciśnienie, ale po jakimś czasie mi okropnie zbrzydł, no i jak miałam wstręt do jedzenia to mnie po soku rwało, więc zaprzestałam, ale hemoglobina leci na dół, więc będę musiała wrócić to tej mikstury. Pamiętaj że sok z buraka, musi trochę odstać, nie wolno go pić od razu po wycisnięciu i ja mieszałam z jabłkowym tuż przed wypiciem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości