Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-13, 16:27   #1771
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

U mnie z racji słoneczka humor bardzo dobry. Wróciliśmy z prawie 2 godzinnego spaceru po parku. O dziwo brzuszek prawie wcale się nie spinal. Tylko młody uparł się na okopywanie z prawej strony, niedługo chyba do kręgosłupa sięgnie
Zjadłam wąte cukrową, nie mogłam się powstrzymać bo chyba z 10 lat nie jadłam. W drodze powrotnej zgrzesxylam jeszcze hot dogiem napatrzylam się na dzieciaczki w wózkach i jeszcze bardziej się nie mogę doczekać Leona i spacerkow ☺

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
zaraz połowa marca, kiedyś musimy zacząć rodzić
u mnie wyszło słonko tylko teraz widać, jakie brudne mam okna

A daj spokój, okna to tragedia. Trzeba męża zagonic do mycia

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
dokładnie u nas też już tuż tuż i maleństwa będą na świecie !
Marcówki w większości już rozpakowane To teraz czas na nasze szaleństwo

Ja zamówiłam pizze ! Mąż pojechał do teściowej mówiąc " ja do twojej rodziny też nie będę jeździł" i poszedł To co ja się będę :P Smutków w ciąży nie zapije to się chociaż będę obżerać a któraś tu wczoraj mówiła o pizzy i mi smaka zrobiła ! nie ładnie

I masz rację, smacznego
Nie rozumiem czemu mąż się burzy, po ostatniej akcji z teściowa masz prawo nie chcieć kontaktu z ta kobieta ...

Cytat:
w ogóle miałyscie jakieś takie ciążowe zachcianki ? czy wszystko w normie jak przed ciążą?

Bo u mnie zachcianek w sumie zero. nie jem nic czego wcześniej nie jadłam i nie mam ochoty na nic szczególnego. Zachcianki na pizze czy słodkie miałam i przed ciążą więc się nie liczą.

U mnie to raczej fazy na konkretne produkty. Ostatnio cześć jest tak ze napiszecie tu o czymś, minie dzien czy dwa i tez bym to chciała. Przez Gosie np. obzeram się od kilku dni ananasem :p

Te fazy na konkretny produkt zazwyczaj trwają jakiś czas. Na początku przez kilka tygodni jadłam borówki i maliny, później mandarynki, teraz ananasa. W międzyczasie hitem były też kanapki z serkiem i pomidorkami albo serkiem i dżemem malinowym.

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Wymyśliłam! Nasze wątkowe ciastka owsiane z przepisu Poli! Na chandrę i smutki, na wkurzającego TŻ i ból Bożeny bedą najlepsze
biore sie do roboty
Smacznego. Ja się jeszcze nie zebralam do zrobienia tych ciasteczek. A przy mojej chęci na słodycze by się przydały ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:35   #1772
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Poli - jak wrażenia z Rydygiera? Wyjaśniło się w ogóle keidy ten remont i jak to w praktyce będzie wyglądać? Tzn. przenoszą wszystko na inne piętro?

Z zachcianek - to mnie wczoraj napadło na popcorn. Muszę gdzieś kupić zwykły i spróbować zrobić na patelni na kokosie - to by była idealna zdrowa przekąska, bo ten z mikrofali to niekoniecznie

Ręczniki kąpielowe
Pewnie tylko ja nie miałam jeszcze ale na wszelki wypadek - polecam bardzo te: http://www.dlabobasow.pl/a/Okrycia-k...-100x100-zebry Są grubaśne i mięciutkie, ładnie obszyte - niebo a ziemia w porównaniu do pepcowych. Zobaczymy jak po praniu się jeszcze będą sprawować.

Pokrzywa
Nie wiem czemu, ale zawsze miałam uprzedzenia - nawet nie wiem czy kiedyś piłam, choć pewnie tak, bo swego czasu była modna na wizażu I teraz kupiłam expressową z biedrony z trawą cytrynową i to jest po prostu dobre

Pokrzywa oj tak ja mialam kiedyś taki okres że potrafiłam pić pokrzywę zamiast herbaty. kilka kubków dziennie, nie wiem czemu w sumie przestałam tylko ja kupowałam tą nie w torebkach ekspresowych a taką sypaną.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja sobie leżę i wspomniałam że zjadla bym sobie bezy. Schodzę za pól godziny do kuchni a tam w piekarniku juz bezy się pieka moj kochany mężus
cudowny ten twój tż tak o żonkę dbać no

lucy dokładnie! też uważam że mam takie prawo i zamierzam korzystać z niego już wrócił naburmuszony hihi . a ja mam chociaż spokoj bo trzeba się za naukę zabrać skoro chce jeszcze studiować . moja ostatnia szansa bo tamte egzaminy niestety oblalam tak jak myślałam.

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2016-03-13 o 16:37
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:38   #1773
Kayira
Zakorzenienie

Zazdroszcze Wam sloneczka...
U nas szaro i pochmurno... az sie czlowiekowi ruszyc nie cgce...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:43   #1774
velika
Winter is coming

gosiulka mąż na medal
tak się obżarłam u teściowej, że się ledwo ruszam już dzisiaj nic nie jem, bo pęknę
co do zachcianek, to ja jakiś specjalnych nie mam. Ostatnio sporo słodyczy wciągam, miałam fazę na mandarynki, ale i bez ciąży miewałam fazy na jakieś produkty. Natomiast nie jem niczego czego bym nie jadła wcześniej, nie mam dziwnych smaków czyli tak jak u większości.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:44   #1775
a_g_ata
Rozeznanie

Oo widzę,ze pesymistyczny dzionek u was...
U mnie pogoda piekna, był nawet krotki spacerek zakończony wizyta w cukiernii:p zjadlam babeczke z malinami!mniam
TŻ po wczorajszej imprezie lekko skacowany miał mi przykręcić obrazki ale nie dal rady:p juz pojechał do pracy....do końca marca siedzi we wrocku a potem juz będzie ze mną (nami)
Miałam pakować torbę ale jakoś nie mam weny:p brakuje mi parę rzeczy:p klapek i kapci...jakieś kapcie polecacie z Neta?W czym będziecie chodzić po szpitalu?
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:49   #1776
beth007
Zadomowienie

ja kapcie kupiłam stacjonarnie.

czyli ciążowe zachcianki to faktycznie tylko mit

Stary 2016-03-13, 16:52   #1777
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
U mnie pogoda piekna, był nawet krotki spacerek zakończony wizyta w cukiernii:p zjadlam babeczke z malinami!mniam
TŻ po wczorajszej imprezie lekko skacowany miał mi przykręcić obrazki ale nie dal rady:p juz pojechał do pracy....do końca marca siedzi we wrocku a potem juz będzie ze mną (nami)
Miałam pakować torbę ale jakoś nie mam weny:p brakuje mi parę rzeczy:p klapek i kapci...jakieś kapcie polecacie z Neta?W czym będziecie chodzić po szpitalu?
Ja mam kapcie z biedry, jakiś czas temu były. Z neta to nie wiem, może w textil market jest coś ładnego i taniego. Stacjonarnie polecałbym pepco i tesco.
Stary 2016-03-13, 16:52   #1778
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Madzia jak sie czujesz? Nadal takie cisnienie? Ja bym pojechala na ip...

Niulka niezle!! Ale porod w domu? Myslalam ze to sie tylko zdarza na filmach i w patologi- zeby ukryc dziecko...

Danika ja mam tak samo...pomarancze musza byc w domu i serek waniliowy

Agata przeczytalam "Neta" i o malo zawalu nie dostalam...tylko nie to ale nie polece Ci zadnych

Smarrita, Velika ...on by chcial juz syna "na zewnatrz", ale zaczyna panikowac widze, ze to juz, zaraz

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:59   #1779
Martinixxx
Zadomowienie

A wy znowu o jedzeniu To ja zrobiłam galaretke z truskawkami ale będę też bym opracowała

Kapcie kupiłam w pepco

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:59   #1780
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja sobie leżę i wspomniałam że zjadla bym sobie bezy. Schodzę za pól godziny do kuchni a tam w piekarniku juz bezy się pieka moj kochany mężus
Ale super, kochany mąż ;-)

Cytat:
Ja kupilam w auchanie, jedne takie zwykle, plastikowe klapki, drugie miekkie kapcie.

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Madzia jak sie czujesz? Nadal takie cisnienie? Ja bym pojechala na ip...

Niulka niezle!! Ale porod w domu? Myslalam ze to sie tylko zdarza na filmach i w patologi- zeby ukryc dziecko...

Danika ja mam tak samo...pomarancze musza byc w domu i serek waniliowy

Agata przeczytalam "Neta" i o malo zawalu nie dostalam...tylko nie to ale nie polece Ci zadnych

Smarrita, Velika ...on by chcial juz syna "na zewnatrz", ale zaczyna panikowac widze, ze to juz, zaraz
Znajomy męża odbierał poród żony w domu. Drugi poród i jakoś szybko sie potoczyło że zbierali sie już do szpitala i ona poczuła ze już główka nisko i urodziła w łazience z pomocą męża i dyspozytorki pogotowia, także zdarzają się takie porody

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-03-13 o 17:02
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:00   #1781
Martinixxx
Zadomowienie

Bezę miałam na myśli

Stary 2016-03-13, 17:03   #1782
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
A wy znowu o jedzeniu To ja zrobiłam galaretke z truskawkami ale będę też bym opracowała

Kapcie kupiłam w pepco
Galaretka tez bym zjadła. I chyba nawet jakaś w szafce jest, hmmm...
Dziś koniecznie muszę zrobić budyń czekoladowy bo chodzi za mną od kilku dni

Młody mi jeździ stopka po prawym boku, może liczy ze dzięki temu zrobi sobie więcej miejsca 😊
Stary 2016-03-13, 17:05   #1783
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę crocsy. Albo japonki, zobaczę czy crocsy sie zmieszczą. Nie cierpię zwykłych kapci. Tez mam galaretkę, idę szamać
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:05   #1784
Polinezyjka
Zakorzenienie

Akinomka cudowny sen 😍 :-*

Malos haha no to zdrowe ciasteczka na poprawę humoru

Niulka - ach to pewnie mieli ze sobą jakiś sprzęt by od razu dzieci tlen dostarczać.

Ineso - to co teraz jest remontowane ma obsunięcia. Oni milei wskoczyć tam od kwietnia ale skoro tamci dalej cos tam robią to przesunęli na czerwiec wiec ja mam bezpiecznie - caly kwiecień i maj na pewno nie bedzie remontu

A wrażenia no nie wygląda ten szpital tak jak pro famolia z Rzeszowa gdzie wszyscy znajomi i rodzina wrzucają zdjęcia po porodzie tam chyba caly Rzeszów rodzi i tam to wygląda jak hotel

Wygląda tam tak no szpital nie i depresyjnie - ale jestem przekonana ze nie bedzie mnie to wtedy obchodzic.

Pokrzywa ale jajka tak Ci posmakowala? hehee no mi ten smak tak w sumie obojętny ale pije raz na dzień

Gosiulka bezy mężuś robi? Zdolniacha

Agata ja kupiłam pantofle i klapki pod prysznic w Tesco calkiem duży wybór papci tam jest wzięłam mięciutkie wsuwane

Ja zjadłam wczorajszy mix truskawek kiwi i banana 😍 mniami !!

To skoro wstalam po drzemce u mam więcej energii to zagonie męża do skręcania lozeczka
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:10   #1785
velika
Winter is coming

ja mam jakieś zwykłe gumowe japonki, nawet nie wiem skąd.
Heh mam galaretkę w lodówce, wczoraj zrobiłam! dzisiaj zjadłam trochę na śniadanie ale już nic więcej w siebie nie wcisnę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:15   #1786
gosiaczek071
Zakorzenienie

Hahaha co my nawet jemy to
Samo! Patrzcie ile z nas albo ma juz zrobiona albo naszła ochota na galaretki ja miałam, bo na Hani urodziny robiłam wlasnie zjadłam miałam truskawkowa i pomarańczowa. Zostały jesczcze 2
Stary 2016-03-13, 17:20   #1787
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Hahaha co my nawet jemy to
Samo! Patrzcie ile z nas albo ma juz zrobiona albo naszła ochota na galaretki ja miałam, bo na Hani urodziny robiłam wlasnie zjadłam miałam truskawkowa i pomarańczowa. Zostały jesczcze 2

Trzeba Ci przyznać ze zarazamy się nawzajem wieloma rzeczami heheheh 😁 😍

Smacznego galaretkowe wariatki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:32   #1788
Martinixxx
Zadomowienie

A wczoraj też budyń zrobiłam.Mala nosem kręciła to sama wszystko zjadłam

Stary 2016-03-13, 17:43   #1789
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość

Znajomy męża odbierał poród żony w domu. Drugi poród i jakoś szybko sie potoczyło że zbierali sie już do szpitala i ona poczuła ze już główka nisko i urodziła w łazience z pomocą męża i dyspozytorki pogotowia, także zdarzają się takie porody
oby u nas na wątku nie było takiej sytuacji!!! to jest przerażające!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:44   #1790
beth007
Zadomowienie

a ja chyba jakaś dziwna jestem bo galaretki nie cierpię Nie wiem dlaczego Nawet z ciast galaretkę ściągam

Stary 2016-03-13, 18:09   #1791
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
a ja chyba jakaś dziwna jestem bo galaretki nie cierpię Nie wiem dlaczego Nawet z ciast galaretkę ściągam

Hehe faktycznie jestes nieprzeciętna myślałam, ze nie ma na świecie osoby, ktora NIE lubi galaretki

To ja kisiel robię dla odmiany

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 18:17   #1792
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez nie przepadam za galaretka haha ale z chęcią zastapie go kisielem :P widzę ze po wisielczym nastroju na wątku zrobilo sie bardziej slodko i od razu humorki lepsze

wróciliśmy z targów dziecięcych, kupilam książeczkę materiałową kontrastową (pierze sie je przed pierwszym użyciem?) i wanienke, wychodzi na to, ze mamy juz wszystko

Krzyż znowu mnie boli i zebra - ma ktoras tez takie bole? Mnie sie wydaje ze to żebra sie rozchodzą.. Ale nie wiem.. Moze ktos pomoże? Mąż wymasowal i trochę przeszlo bo juz się poryczałam z bolu. A dogodziłam sobie właśnie kakaem z czekolada mleczna.
Stary 2016-03-13, 18:20   #1793
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Galaretka tez bym zjadła. I chyba nawet jakaś w szafce jest, hmmm...
Dziś koniecznie muszę zrobić budyń czekoladowy bo chodzi za mną od kilku dni

Młody mi jeździ stopka po prawym boku, może liczy ze dzięki temu zrobi sobie więcej miejsca 😊
Ja właśnie zrobiłam budyń bo córcia nie chce nic jeść bo gardło boli i sama też wcinam młoda z dżemem je a ja z pomarańczą

Cytat:
Hehe faktycznie jestes nieprzeciętna myślałam, ze nie ma na świecie osoby, ktora NIE lubi galaretki

Mój mąż też ściąga z placka galaretkę

KAPCIE
Ja biorę takie crocsowate z Ikei i japonki pod prysznic

Kurde musze chyba z młodą jechać jutro do przychodni bo strasznie narzeka na to gardło. Może to angina jakąś taką nietypowa bez gorączki...

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 18:39   #1794
lulka19
Zakorzenienie

Byliśmy na KTG, a potem przyjechali moi rodzice, i tak dzień zleciał

Moja znajoma urodziła synka, a miała termin na 15 maja. Szybka cesarka, bo były jakieś komplikacje.

U mnie pokoik nabiera kształtów, jeszcze zostało mi ubranie łóżeczka, i literki nad nim.

Nadrabiam
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 18:42   #1795
beth007
Zadomowienie

Cytat:

Za to kisiel uwielbiam

Stary 2016-03-13, 18:49   #1796
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle miałyscie jakieś takie ciążowe zachcianki ? czy wszystko w normie jak przed ciążą?

Bo u mnie zachcianek w sumie zero. nie jem nic czego wcześniej nie jadłam i nie mam ochoty na nic szczególnego. Zachcianki na pizze czy słodkie miałam i przed ciążą więc się nie liczą.

Na początku miałam fazę na pikantne, a potem na mandarynki <3

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy z moja ginka jest cos nie tak. Od rana wysokie to cisnienie, leze. Obrzeki w wiekszosci zeszly. Leze wstalam o 14 mierze, a tu zas 152... . Nic mowie zadzwonie do niej. A ta mi ewidentnie z fochem, ze mowila ze jak bedzie 160 to mam dzwonic ????? Jaka jest roznica miedzy 152,a 160?????shit! I ze mam tabletke wziac juz teraz??? Mimo ze powinnam ja wziac za 2h. Wzielam i czekamna cud. Aaaa i nie mam isc na IP bo mnie zostawia (jej slowa)... zaczynam sie czuc niezbyt bezpiecznie... . I glowa zaczyna mnie bolec.

Nie fajny ten twój lekarz. Moja co prawda nie odbiera telefonów, bo jest ordynatorem, ma mnóstwo pracy, i do tego przyjmuje pacjentki, ale zawsze mnie uczula, że mam jechać na IP w razie czego.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 18:51   #1797
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Ja pod prysznic mam jakieś zwykłe gumowe japonki.
A do chodzenia po szpitalu tz kupił mi ostatnio w textil market, fajne i niedrogie ☺

Budyń galaretka kisiel
Uwielbiam wszystkie trzy! I chyba wszystkie smaki :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 19:00   #1798
duchaa123
Wtajemniczenie

Helo helo . No i po weekendzie wczoraj bylismy u tesciow , a dzisiaj lezelismy calutki dzien odpoczynek na calego . Powiem wam ze od wczoraj mecza mnie takie skurcze tylko caly czas nieregularne raz chce jechac na ip a zaraz odchodzi i ok siedzi y w domu , mam nadzieje ze we wtorek gin na wizycie powie mi dobre wiesci i ze niedlugo sie juz rozpakuje . Teraz mam lekture na wieczor bo tych stron do nadrobienia jest

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 19:01   #1799
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja klampki kupilam jakiś czas temu w biedrze za 9.99 ostatnio jeszcze lezaly w koszach.

Mm budyń i to z sokiem malinowym i owocami ahhh

Mnie wlasnie dopadla chęć na cole i wypilam cala szklankę, niedobra ja:/
Stary 2016-03-13, 19:09   #1800
gosiaczek071
Zakorzenienie

Heh weszłam na chwile ma marcowki i one tez cos o budyniach piszą
Meza jeszcze z dzieciarnia nie ma, cisza w domu...poszłam se poleżeć do wanny ale juz mi nudno jeszcze 3 dni i sie dowiem co i jak...w sumie to juz bym chciała byc po. Chce juz byc "mobilna"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości