|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Paula, moj tez tak czasem dziko wierzga przy cycu!
Marciar, moze nie posiedza dlugo i nie trzeba bedzie karmic Albo na krzesle/ fotelu sobie usiac jakos na uboczu jesli jest taka mozliwosc i przykryj sie pieluszka ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Moja też czasem szaleje jak dzikus przy cycu ... Ale właśnie ją odbijam i jest lepiej zazwyczaj
Aninis mnie też tak karczycho bolalo od patrzenia na mała jak je ... Patrzyłam czy nie łyka powietrza i czy nosek ładnie oddycha i potem spać nie mogłam
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sie tak rzuca przy cycku jak jej za szybko leci. Jak ściągnę troszkę mleka na początku - dosłownie minutę laktatorem -to jest ok.
Druga opcja to rzuca sie sie jak chce tylko possać i wkurza ja ze mleko leci. Wyedy daje smoka i jest gitara Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Tz ze starsza u dziadków a ja mam labe ide zaraz spac bo z własnej głupoty spałam ostatnie noce po 5h z przerwami. No ale jak sie chce filmy po kocach oglądać to tak sie to konczy.. Także czeka na mnie góra prania ale prasowanie nie zając wiec najpierw zbieram siły Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam juz chyba 10 pare nakladek z aventu i zawsze bylo ok. na postrzal nie doradze, nigdy nie mialam. Cytat:
![]() oj tam, odseparujesz sie i bedzie ok. w koncu jestes u siebie ![]() Cytat:
ech niech te katary w koncu przejda, juz mam wnerwa... ja odkad jest Zosia zawsze prasuje na biezaco. Kiedys rosly mi sterty prasowania i za jednym razem robilam, a teraz jednak wole mniejszymi partiami,zeby nie prasowac caly wieczor tylko sie polozyc spac jak czlowiek
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Nie dość, że przez szyje nie mogę się ruszać i chodzę jak zombie z głową wykręconą w lewo to jeszcze mnie biegunka męczy... i nie wiem po czym. Wczoraj tylko biszkopty jadłam i ryż z jabłkiem :/
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Spacer zaliczony
tż robi mi ciasto : D a my cycamy Czytam o kryzysach laktacyjnych ale u siebie nie zauważyłam raz jak mniej piłam w ciągu dnia pokarmu chyba było mniej ![]() Marciar fajnie ze juz sami jesteście ![]() Lola Ty tam nie płacz
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak robiłam ale kilka dni temu zrobiłam kilka pralek na raz i suszylam od razu i w ciagu jednego dnia zrobiła sie taka góra ze teraz omijam ja ze strachem szerokim łukiem ![]() Trzymam kciuki zeby katar sobie poszedł! Ja i tak długo nie pospalam bo Lilek sie zbudził i zarządał przytulania ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Oj Zdrowka kochana Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Ja tez u siebie nie zauwazylam. Przy poli tez nie.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lola zalaz placzu!
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Leoś też szaleje przy cycku: ciągnie, płacze, odpycha. Myślałam że to skok rozwojowy, albo kryzys laktacyjny, ale nie przechodzi... teraz moja teoria jest taka, że to efekt gazów w brzuchu/robienia kupy, bo po tym płaczu zawsze się wypróżnia. Nie powiem-czasem mam ochotę płakać z nim, bo widzę że jest głodny a się wydziera... staram się być spokojna i czekam, aż przejdzie...
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dzisiaj spokojniejsza, dalam rade troche posiac na mojej byczek rabatce 2x2 teraz cycamy. Po wczorajszym spacerze znowu czuje taki ucisk w bozenie i chyba te szwy ciagna. Boje sie ze znowu zapalenie bede miala |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałaś juz kiedyś zapalenie ?---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A dużo masz tych szwów? Może na kontrola u lekarza wcześniej żebyś czegoś tak się nie do robiła
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Poszli juz znajomi. Nie obylo sie bez cyca ale sie odwrocilan na fotelu i bylo ok
|
#2024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ze szwami nie pomoge, bo nie miałam, ale wydaje mi się, że jak ciągnie to raczej szwy. To są rozpuszczalne? Jakoś tak tu cicho dzisiaj
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
No cicho ;-) ja lapie stresa przed zaliczeniami..
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
No cisza az strach
![]() Szwy mam rozpuszczalne ale nadal je widze ![]() Marcia wez Zosie ze soba to gladko pojdzie ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Moj dziec w niedzielnym nastroju dzisiaj, je i spi az strach pomyslec co bedzie w nocy
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny u mnie dziś dzień małego marudy. Od 10 rano mały spał może łącznie 2 h w tym godzinę na spacerze. A tak nie śpi ale jest grzeczny rozgląda się leży coś posteka ale spać nie chce :p
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś była mama, to się mała 3h u niej na rękach przesłała
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dziewczyny próbowała któraś Prenatal femaltiker? Popularny na laktacje na innych wątkach. |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
O femaltikerze chyba mama mi mowila ze jest ok .
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj zauważyłam że mała ma na linii włosków nad korkiem takie mocno bordowe plamki. Tak w skupisku one są. Co to może być ? Ja nie pamiętam żeby to miała wcześniej albo może nie widziałam bo włosami było zakryte. ... sama Juz nie wiem
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Plamy lososiowe?
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie czytałam w necie o tym ze lubią się pojawiać w 6 tyg życia . To by pasowało . Albo te uszczyoniecia bociana - taka nazwę tex znalazłam. Pasuje tez mi pod obrazek naczyniaka płaskiego - ze to samo znika po jakimś czasie. Tego prawie nie widać bo włoski zasłaniają ale się przestraszylam jak to dzisiaj odkryłam. W tyg będzie położna to jej zapytam. Pewnie będzie wiedziała
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
A na powiekach pocałunki anioła
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski na oddziale piły niektóre i miały hektolitry mleka. Pity regularnie chyba faktycznie skuteczny
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
widzę temat femaltiker- właśnie miałam Was o to pytać, bo dziś koleżanka oddała mi opakowanie tego i jeszcze 2 paczki herbatek laktacyjnych, bo sama krótko karmiła. Wypiłam dziś ten femaltiker, jak dla mnie okropny, bleee...ale licze, ze pomoże, bo jak nie to załamka. Ni wiem, czy mam kryzys laktacyjny, b od jakiegoś czasu nie zmniejsza sie ale i nie zwiększa ilość mleka, ale wczoraj na noc mały wypił aż 120 l mm!szok, wprawdzie w ratach i przez 2 godz. ale jednak. Myślałam, ze padnę, mąz też, nerwy by nam zaraz pusciły, ale po 2 godz. mały zasnął opity mm. Najgorsze to, ze on robi kupę podcas karmienia, zasypia, biorę go do przebrania, budzi sie, chce jesć, robi kupę i tak w kółko. Dlatego tyle czasu nam wczoraj zajęło położenie go spać. ale jak zasnłą, spał ponad 4 godz, na śpiocha zaczęłam go karmić, bo na szczęście w nocy je cyca, wypił z jednej, bo były twarde i duze jak balony, a z drugiej musiałam trochę odciągnąć, bo wyczułam guzki i bardzo bolała, ale jak wróciłam, przystawiłam małego i znów zjadł i dalej spał, do rana. Dziś cały dzień śpiocha, budził się tylko na jedzenie, zasypiał przy cycu i tak na okrągło. zjedliśmy obiad w spokoju, potem jak mały spał, ja też sie przespałam, bo od wiatru bardzo bolała mnie głowa. Aaaa- pytanie dnai, jak uspać dziecko?! przy cycu sam usypia, przy butli nie bradzo . Noszenie i kołysanie nie pomaga, smoczkiem gardzi.
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Elena moja zasypia jak jesteśmy w pozycji polsiedzacej / leżącej i się ja położy na klatę, przytulić i zrobi parę razy głośno "ciii" lub włączy szumisia. Ja muszę z nią dłużej powalczyć, bo cyca szuka, ale tz to zajmuje z 5 min. Za to np. noszenie, śpiewanie to około 1h i po kolejnej h się budzi :p
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Elena moja mała usypia na ramieniu jak się ją odbija i do łóżeczka
Paula moją mała i bocian pigryzl na szyi i aniołki wycalowaly między oczami ale to minie może twoja też tak ma a nie widzialas
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do usypiania to moja zasypia albo przy cycku, albo jak jest zmeczona ale nie bardzo zła jeszcze to gdzie ją sie polozy tam zasnie. czasem potrzebuje smoka, a czasem potrzebuje zeby ją pobujać troszke na rekach czy na swojej klacie. ogólnie to chyba od dziecka zalezy - Pola zasypiala tylko przy piersi albo w wózku przez długi czas.. |
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, czesto wydaje mi się, ze zasnął, a ti oczy jak 5 zł!---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
cyc rzadzi
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Albo na krzesle/ fotelu sobie usiac jakos na uboczu jesli jest taka mozliwosc i przykryj sie pieluszka 

Aninis mnie też tak karczycho bolalo od patrzenia na mała jak je ... Patrzyłam czy nie łyka powietrza i czy nosek ładnie oddycha 

mysle ze był świadomy bo dała mi go gdy do niej mówiłam

Zdrowka kochana
Albo sphagetti 
Jakaś babeczka wstała, ale to i tak lipa jak siedzisz i karmisz a obok ciebie jakiś obcy facet