Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 08:05   #3781
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A Violka miałam pytać - wózek kupowałas stacjonarnie? Pytam na wypadek, jak znajdę sponsora. Ale mój Tzet to GH... Miałam komplet wódek smakowych Finlandii, kiedyś dostałam, zostawiłam na urodziny, a teraz patrzę, a z 5 zostały 2! Co za dupek! On w ogóle noe widzi problemu, dla niego wziąć cudza rzecz pomimo wyraźnego zakazu to norma. Tak go cudownie mamusia wychowała... Przecież odkupimy, o co mi chodzi. Pewnie, bo mamy tyle kasy, zeby sobie 3 Finlandie wypijać co weekend. I to ja jestem nienormalna, ze sie czepiam

Mam wózek z Wrocławia. Mori Lee była tak kochana i kupiła mi wózek i wysłała)

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😘 jak u Was pogoda? U mnie znów świeci piękne słońce, nooo id razu chce się żyć 😉

Violka Nadia wstaje zazwyczaj ok 8:30.

Goczek hehe a to Hania 😁 przynajmniej nie pozostawia Ci zludzen. A te Wasze buciki befado mają skórę w środku czy materiał? Oglądałam je wczoraj z ciekawości, fajne lekkie, giętkie ale dwa modele na wystawie już miały poodklejana podeszwe miejscami :-/

Kupiłam butki ecco, później wkleje foto na pewno tylko jeszcze nie wykluczam zamiany na inny model tylko czekam aż mi koleżanka napisze dostępność w innych sklepach.

To fajna godzina) ale poźniej jednak się kładzie.
A czemu inny model ? Ładniejszy wklej oba modele

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57304896]No i moje dziecko poszlo w kime pierwszy raz tak wcześnie, 2 h po wstaniu,w Szymka sie bawi? 😜 tyle że wczoraj poszla spac o 20:30 czyli 9,5h snu z 4ma przerwami.[/QUOTE]

To fajnie, ja moją właśnie układam i ukrywam się za łóżeczkiem ciekawe co potem, czy wyjdzie nam druga drzemka czy wcześniejsze spanie nocne i wcześniejsza pobudka jutro brr

Cytat:
Najlepsza cieleca ale najdroższa 😞 bydleca jest taka wysrodkowana a równie popularna jak świńska 😉
Cenne informacje, dzięki, a w ecco z jakiej skory są ?

Majka gdzie jest outlet ecco u nas ?
Stary 2016-03-14, 08:10   #3782
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jaaaa cud! Środki nasenne Julowi dajesz?
Nie mów że nie można? :P

Cytat:
Jeju ją to nawet nie wiem jak kroton wygląda :P ale gratuluje jesli to zadkosc

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ja też mam takiego kolegę co nawet nie przyjechał Szyma zobaczyć. Uważa że się przeprowadził (kupił mieszkanie) i to my powinniśmy go odwiedzić teraz bo ostatnio on był u nas (jak w ciąży jeszcze bylam). Nie chce urywac całkiem kontaktów, ale wyciagam wnioski.
W odwiedki samemu wychodzi się z inicjatywą a na wchodziny zaprasza

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Widziałam jakieś w Gal.Podlaskiej ale wybór raczej marny. Nie wiem jak w tym drugim
Stary 2016-03-14, 08:27   #3783
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Znów wizaz sie sypie..?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 08:32   #3784
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
A ile razy karmisz jeszcze? u nas w nocy jak się przebudzi to dosłownie i chwile i na noc jak zasypia i to by było na tyle;-) a dzisiaj nawet na noc nie chciał bo trochę przed kąpielą jadł kaszkę

Ja już odpoczywam, pojechaliśmy dzisiaj do sklepu pochodzić, zabraliśmy siostry syna bo on tak lubi z nami przebywać Tż kupił mu karabin i się cieszył
W ogóle mój Mąż wymyślił dzisiaj że rzuci palenie , i pieniądze które miałby wydawać na fajki będzie wrzucał do skarbonki i za 2 lata kupi sobie wymarzony motor (teraz już ma ale chce inny)...
On wie że jestem przeciwniczką tego pojazdu,ale tak sobie myślę że pożytek z tego będzie taki że nie będzie się truł papierochami a motor i tak już ma to nie odczuje różnicy jestem ciekawa czy uda mu się rozstać z nałogiem
Oby sie udalo wygrac ze wstretnym nalogiem!

Cytat:
Dobrze chociaż że tata się zrefleltowal 😃

a tak, wieczorna panna 😉

brawa dla tata no i fajnie ze dobrze się bawiłas 😃

😘 gratki dla Jasia i współczuję @

te wkładki się wyjmuje 😉

Dokładnie, ja jeszcze nie dostałam 😁

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Ale nam zleciala niedziela,byliśmy na zakupach a później u tesciowej na imieninach. W międzyczasie zaliczylismy długi spacer. No i Nadia ma już swoje pierwsze poważne buty ❤ ehh kiedy to tak zlecialo 😖
Jakie buty wybrałas?

Cytat:
Hej! U nas dziś 5.46 chyba Ada stopniowo chce Szymka przebić, ahh to nienormalna godzina.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

No właśnie ... Też nie myślalam ze będzie z tym problem.

A o której Nadia wstaje ?
Pochwal się butkami

Wiesz, chętnie oddamy podium

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57304896]No i moje dziecko poszlo w kime pierwszy raz tak wcześnie, 2 h po wstaniu,w Szymka sie bawi? 😜 tyle że wczoraj poszla spac o 20:30 czyli 9,5h snu z 4ma przerwami.[/QUOTE]

Ej ej 😝

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie mów że nie można? :P

W odwiedki samemu wychodzi się z inicjatywą a na wchodziny zaprasza

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Widziałam jakieś w Gal.Podlaskiej ale wybór raczej marny. Nie wiem jak w tym drugim
Chce nazwę albo receptę!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziś była pobudka ok. 5.40, wczoraj o 6.00 więc szaleństwo jak na ostatnie dni mieliśmy fajny weekend, w sobotę byliśmy na meczu a wczoraj u znajomych i było razem 5 dzieci: Szymek, kumpel młodszy 3 dni, starszy 4 miesiące, 2.5 i 3 latek. Szalenstwo, jak domowe przedszkole Było baardzo głośno :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 08:35   #3785
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

a tak, wieczorna panna 😉

te wkładki się wyjmuje 😉

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Ale nam zleciala niedziela,byliśmy na zakupach a później u tesciowej na imieninach. W międzyczasie zaliczylismy długi spacer. No i Nadia ma już swoje pierwsze poważne buty ❤ ehh kiedy to tak zlecialo 😖
:-*
Super niedziela i fajnie ze pierwsze butki są!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57304156]Hejo! Moja Hanka dolaczyla do klubu wczesnowstajacych,dziś 6:08 koniec spania. Kp interwencyjne jej nie uspilo potem na przewijaku mowie do niej, "co mloda,cycek juz cie nie usypia?" A ona "nie!",przynajmniej szczere dziecko 😊

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Moze niedospana? Moja ma troche oczy spuchniete po nocy,siebie wole nie oglądac
KAMILOVE,jakie butki kupilas? Te befado mojej Hanki,jak w sobote pochodziła na wsi to aż troche spocone byly hm.. a cienkie dosc rajstopy miala. A one niby jakies "oddychajace", no ale sporo tuptala.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Wlasnie w radio slyszalam, ze w Krakowie z kranow bardzo zdrowa,dobra woda leci [/QUOTE]
Hehe mój dziś tez mi "nie" powiedział jak mu powiedziałam ze go zaraz dogonie hehe. Współczuję wczesnej pobudki!

Cytat:
A Violka miałam pytać - wózek kupowałas stacjonarnie? Pytam na wypadek, jak znajdę sponsora. Ale mój Tzet to GH... Miałam komplet wódek smakowych Finlandii, kiedyś dostałam, zostawiłam na urodziny, a teraz patrzę, a z 5 zostały 2! Co za dupek! On w ogóle noe widzi problemu, dla niego wziąć cudza rzecz pomimo wyraźnego zakazu to norma. Tak go cudownie mamusia wychowała... Przecież odkupimy, o co mi chodzi. Pewnie, bo mamy tyle kasy, zeby sobie 3 Finlandie wypijać co weekend. I to ja jestem nienormalna, ze sie czepiam
Ja też bym się wkurzyla bardzo na tzta! Ech Ci faceci. ..

Dzień dobry mateczki!

U nas dziś noc do d.upy. pobudek chyba z 5 w tym od 21.40 do 23 nie chciał mi spać a spał juz od 19.15. Chyba za wcześnie jak na niego go położyłam.
Piękne słonko dziś po śniadaniu i prysznicu idziemy koniecznie na spacer

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 08:38   #3786
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

To fajnie, ja moją właśnie układam i ukrywam się za łóżeczkiem ciekawe co potem, czy wyjdzie nam druga drzemka czy wcześniejsze spanie nocne i wcześniejsza pobudka jutro brr

Ale super! To chyba spora różnica w cenie, że się opłacało?

Moja usnęła pomimo odwiertów w ścianach, ja poćwiczyłam, a TŻet się obraził, że jak ja mogłam tak powiedzieć. Zwariuje... idę się umaluje na poprawę nastroju

Majka - Julo wyrzucił nianię bo nie chce być obserwowany
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 08:41   #3787
madzixx88
Zakorzenienie

hej Dziewczyny, witam po weekendzie
u nas goście sb i nd, intensywnie i aktywnie ale tak lubię
podczytywałam Was wieczorami, ale nie miałam już siły odpisywać, może zaraz nadrobię zaległości
od rana sprzątałyśmy z Alicją w szafie-przegląd moich ubrań itd a ona sobie otworzyłą swoją szufladę i zamaszystym ruchem wszystko wyrzucała, się działo zmęczona porządkami(niech wie od małego ) poszła wcześniej na drzemkę
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 08:42   #3788
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Moja usnęła pomimo odwiertów w ścianach, ja poćwiczyłam, a TŻet się obraził, że jak ja mogłam tak powiedzieć. Zwariuje... idę się umaluje na poprawę nastroju

Podsluchiwany. Terwz moda na taką inwigilacje

Hanka - nieciekawa nocka ale dzień będzie piękny
Stary 2016-03-14, 08:44   #3789
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie buty wybrałas?

Ej ej 😝

Chce nazwę albo receptę!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziś była pobudka ok. 5.40, wczoraj o 6.00 więc szaleństwo jak na ostatnie dni mieliśmy fajny weekend, w sobotę byliśmy na meczu a wczoraj u znajomych i było razem 5 dzieci: Szymek, kumpel młodszy 3 dni, starszy 4 miesiące, 2.5 i 3 latek. Szalenstwo, jak domowe przedszkole Było baardzo głośno :P

Oj nie nie dziękuje za takie podarunki
Ale super spotkanie fajnych macie znajomych często się spotykacie.

Cytat:

Spora, tam wózek kosztował 1099 zł z pałąkiem i uchwytem na kubek, w necie to chyba 1350 by wyszło!
Stary 2016-03-14, 08:49   #3790
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Warto podczas kupna spytać się o rodzaj skóry z jakiej są buty wykonane. Skóra świńska z jakiej są w większości buty np lasockiego nie oddycha, świnka się nie poci 😉
O kurcze a nam się spodobały z lasockiego
właśnie. ..

Cytat:
Niefajnie :/

U mnie w nocy był mróz ale od rana słonko i nie jest zimno bo wozilismy Sz.do przedszkola.
Czekamy na foto butów. Ja myślę o Ecco. Jak w outlecie znajdę to kupię.

Dzień dobry
Julo tez o 6 się obudził ale vw łóżeczku cicho się bawił (poza jednym głośnym łupnięciem nianią elektr. o podłogę

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Goczek - w befado poci się stopa. To że oddychajace niby to ściema. Dobrze jak jest wkładka skórzana ale tez cudu nie zdziała.

Julo podrapal się na środku czoła a paznokcie scielam wczoraj

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Julo wczoraj jadł chrupki i babcia pytała czy jej da a on tak śmiesznie głową machal na nie hehe.

Wczoraj robilam pranie. Wyjmuje z pralki a tam m oje leginsy 3 razy mniejsze. Myślę kurcze ale się spraly ale jak to możliwe że tylko getry Patrzę potem a to dół od piżamy starszego haha
Dobre z tymi getrami

Cytat:

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ja też mam takiego kolegę co nawet nie przyjechał Szyma zobaczyć. Uważa że się przeprowadził (kupił mieszkanie) i to my powinniśmy go odwiedzić teraz bo ostatnio on był u nas (jak w ciąży jeszcze bylam). Nie chce urywac całkiem kontaktów, ale wyciagam wnioski.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 08:51   #3791
madzixx88
Zakorzenienie

poproszę Was jeszcze o głosy czy wolałybyście mieć na przeciw wejścia wannę (narożna) czy prysznic z taką ścianką szklaną(tylko z jednej strony)
http://regiodom.pl/portal/sites/regi...a-aquaform.jpg
muszę dzis ostatecznie podjąć decyzje co do miejsca tych rzeczy :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 08:58   #3792
violka848
Zakorzenienie

http://allegro.pl/skaczacy-konik-sko...858288970.html
Taki konik fajny? Ciągle mi go na Facebooku pokazują.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
poproszę Was jeszcze o głosy czy wolałybyście mieć na przeciw wejścia wannę (narożna) czy prysznic z taką ścianką szklaną(tylko z jednej strony)

Bałabym się takiego prysznica, wszystko wokół pochlapane hmm Kolega w bloku przerobił sobie toaletę na prysznic, wysunął tak ściankę i tam wstawił prysznic bez żadnych drzwi, taki otwarty z łazienką za ścianką.
Stary 2016-03-14, 08:58   #3793
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Hej nie mogę się wbic bo młody mi jojczy albo apka nawala :/ Pakujemy się i za niedługo do Szczawnicy wyruszamy. Dzięki za gratki zabka jeszcze trochę płacze i mnie pilnuje bo kolejny idzie :/ oby szybko wyszedł.

We wtorek oficjalnie wracam do pracy na godzinę 11 do 16 to tak na początek żebym się nie przerobila Poustalamy grafiki i zobaczymy jak to będzie.
powodzenia jutro w pracy, kciuki

Cytat:
hehe sorry, że tak się wtrynię w Waszą rozmowę zrobiłam dziś na kolację nam placuszki http://frankoweblw.blogspot.com/2015...z-owocami.html polecam pyyyszka dodałam jeden banan i dwa posiekane daktyle ale słodkości
zapisuje przepis

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja jeszcze młodego nie przenioslam do wanny :-/ - jakoś mam stresa :-/ - a każdy kąpieli u nas ostatnio też bunt :-( - I przy przebieraniu pieluchy - kaszmar normalnie...
A idziesz prywatnie czy miałaś wizytę umowiona?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

He he dawaj to do nas a nie jakieś sorry :-P

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Ha ha ha no a jakże by inaczej - dumny z siebie to te piórka będziesz mu wyrywać teraz przez miesiąc :-D

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

No mówiłam Ci z ta głowa - dlatego pytalam czy nie odczuwasz różnicy w powietrzu. No u nas naprawdę jest z tym dramat :-(
Super ze tak Cię Dzieciaczki przywitały - musiało to rozkosznie wyglądać Kochane Dzieciaczki - steskieni wszyscy
ja jakbym miała wannę to bym na pewno już przeniosła, u nas jest chlapanie na maksa łącze się w bólu z przebieraniem pieluchy :/

Cytat:
To nocny Marek z Nadii

Nie wiem. Może zadzwonić można.
Super że tata przyjechal i impreza udana

Dzień dobry
Julo pobil rekord spania. Od 18.40 do 8.30. Bez żadnej pobudki
pięknie pospał
u nas rekord to 13h także punkt dla Jula

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
6tki idą 5-6 latkom więc w sumie już czas. Rozmawiałam z,mama (dentystka) i mówi że całkiem możliwe.
Boli Ale nie aż tak żeby dawać przeciwbólowe. Przed obiadem czy kolacja psikam tantum.
Ale on dumny ze już stale rosną więc jest dzielny. Wszyscy w przedszkolu wiedzą😁-facet😁😁
kciuki za 6stki!

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Podróżnicy się zbierają i są prelekcje- opowiadają gdzie byli itp. Są wystawy zdjęć które robili. I jeden z najepsza historia wygrywa statuetkę. We wszystkie zakątki świata. Fantastyczna sprawa gdzie ludzie jeżdżą,co widzą, jakie mają przygody!
super sprawa u nas też coś takiego organizują ale nigdy nie byłam..
Stary 2016-03-14, 08:58   #3794
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ale będzie kabina i wanna, tak? A wtedy to drugie gdzie będzie?

jestem mamą
Stary 2016-03-14, 09:02   #3795
boleczka93
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57304156]Hejo! Moja Hanka dolaczyla do klubu wczesnowstajacych,dziś 6:08 koniec spania. Kp interwencyjne jej nie uspilo potem na przewijaku mowie do niej, "co mloda,cycek juz cie nie usypia?" A ona "nie!",przynajmniej szczere dziecko 😊

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Moze niedospana? Moja ma troche oczy spuchniete po nocy,siebie wole nie oglądac
KAMILOVE,jakie butki kupilas? Te befado mojej Hanki,jak w sobote pochodziła na wsi to aż troche spocone byly hm.. a cienkie dosc rajstopy miala. A one niby jakies "oddychajace", no ale sporo tuptala.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Wlasnie w radio slyszalam, ze w Krakowie z kranow bardzo zdrowa,dobra woda leci [/QUOTE]

Tak podobno mamy w Krk dobra wode

Cytat:

a tak, wieczorna panna 😉

te wkładki się wyjmuje 😉

Supee niedziela
Pokazuj butki

Cytat:
Dobry kto nastawił mojej córce budzik na 6.18? Już 3 dzień tak wstaje. A panowie od 6.50 z młotkami po rusztowaniach łażą... A córka łazi po mnie. Jakiś markotny mój groszek, mam nadzieje, ze tylko ma zły humor.

Jeju 6 to jest okropna godzina wpsolczuje

Cytat:
dla tz gh

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Hehe mój dziś tez mi "nie" powiedział jak mu powiedziałam ze go zaraz dogonie hehe. Współczuję wczesnej pobudki!

Dzień dobry mateczki!

U nas dziś noc do d.upy. pobudek chyba z 5 w tym od 21.40 do 23 nie chciał mi spać a spał juz od 19.15. Chyba za wcześnie jak na niego go położyłam.

Ojej okropna no faktycznie
O ktorej go kladziesz zwykle?
Zeby dokuczaja ze tyle pobudek?

Cytat:
hej Dziewczyny, witam po weekendzie
u nas goście sb i nd, intensywnie i aktywnie ale tak lubię
podczytywałam Was wieczorami, ale nie miałam już siły odpisywać, może zaraz nadrobię zaległości
od rana sprzątałyśmy z Alicją w szafie-przegląd moich ubrań itd a ona sobie otworzyłą swoją szufladę i zamaszystym ruchem wszystko wyrzucała, się działo zmęczona porządkami(niech wie od małego ) poszła wcześniej na drzemkę
Super weekend
A co do szafy, to masz racje niech sie wprawia od malego.

Dzien dobry
U nas pogoda calkiem calkiem.
Z M sie pogodzilam wczoraj, rano wstalismy o 7, ja jestem nie przytomna. Nie wiem czemu ona sie z 8 przestawia na 7. Klade ja o tej samej porze caly czas.
Buziaki

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 09:10   #3796
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo! Ja dziś pospałam dłużej, mąż miał jakieś "ale" ale to olałam, mi też się należy! Myslałam że na fochy będzie, ale chyba przemyślał sprawę he i nawet mieszkanie po imprezce ogarnął i pozmywał szok Miło się wczoraj siedziało, Adka poubawiała i ładnie spać poszła Znajomi dzieci nie mają jeszcze, ale już tak w niedalekich planach i się zachwycali a to tym pojemniczkiem z przegródkami na mm, a to suszarką na Adki rzeczy (butelki smoczki). Zapoznanie z gadżetami robili Koleżanka mówi że świetny wózek i że kupi taki sam Fajnie że się zdecydowali, cieszę się choć jeszcze to potrwa Jak Adka wstanie i zje to idziemy do siostry, na obiad nas zaprosili Ale pogodę mamy piękną! Może jakiś spacer niedługi zrobimy hmm

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Aha to jak Oscary w świecie filmowym
Nie słyszałam o tym serio z dziećmi tam idzecie?
brawa dla męża i córy
fajnie, że znajomi tak komplementowali a jaką masz suszarkę? ja jakoś nie korzystam
Cytat:
Dzień dobry tak w ogóle to witam się i czuje się jak na kacu chodź wypiłam wczoraj tylko dwa karmi
Dzień kobiet rodzinny udany bardzo, pobiłysmy w tym roku frekwencję było nas aż 18 babeczek i trójka dzieciaczków. Filip najmłodszy potem 1.5 roczny synek kuzynki i 3.5 letni synek kuzyna pilnowali nas mężczyźni mali
Filip był wyjątkowo grzeczny wszystkie ciocie się nim zachwycaly i pospal mi w wózku przy tym halasie od 16
40 do 18! I w związku z tym wieczorem był problem z uspaniem. Zasnął dopiero przed 22 to ja się ubrałam i zostawiłam go z Tż z bólem serca ale i ulgą jednocześnie ( swoją drogą dziwne uczucie).
Poplotkowalysmy sporo, po godzinie przyczepił się do nas kuzyn koleżanki i zaczął nam odstawiac taniec brzucha ha ha miałyśmy niezły ubaw! wróciłam do domu o 2 w nocy, Filipek spał słodko z tatą. Rano okazało się ze okupione to było pół godziny płaczem, wypił 70 ml mm i suszarką ujarzmil go w końcu ufff
super, że wyjście udane i brawa dla TŻ za ogarnięcie sytuacji

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Witam się, melduje że jestem ale mnie nie ma. Czytam was regularnie. Pozdrawiam mamusie i całuję dzieciaczki, obecnie czasu mi brak
pozdrawiamy

Cytat:
Chciałabym taką girlandę z napisem " pierwsze urodziny Adrianki" ale nigdzie nie widzę żeby ktoś coś takiego robił hmm może widziałyście ???
podpinam się

Cytat:
A ile razy karmisz jeszcze? u nas w nocy jak się przebudzi to dosłownie i chwile i na noc jak zasypia i to by było na tyle;-) a dzisiaj nawet na noc nie chciał bo trochę przed kąpielą jadł kaszkę

Ja już odpoczywam, pojechaliśmy dzisiaj do sklepu pochodzić, zabraliśmy siostry syna bo on tak lubi z nami przebywać Tż kupił mu karabin i się cieszył
W ogóle mój Mąż wymyślił dzisiaj że rzuci palenie , i pieniądze które miałby wydawać na fajki będzie wrzucał do skarbonki i za 2 lata kupi sobie wymarzony motor (teraz już ma ale chce inny)...
On wie że jestem przeciwniczką tego pojazdu,ale tak sobie myślę że pożytek z tego będzie taki że nie będzie się truł papierochami a motor i tak już ma to nie odczuje różnicy jestem ciekawa czy uda mu się rozstać z nałogiem
kciuki za rzucenie palenia
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Postaram się.

Jas od wczoraj staje sam na środku dywanu. Robi to bardzo szybko i utrzymuje sie chwilę po czym laduje na pupę. Popisuje się przy tym i czeka na oklaski.
Tz jest gh. A mi hormony buszują.
Dostałam pierwszy okres pk porodzie

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No właśnie nie. A tęskni mi się! Wczoraj już szukałam wykojow. Może teraz po tym prawku mu się trochę czasu zwolni, choć Jas go teraz dużo potrzebuje
brawa dla Jasia
Stary 2016-03-14, 09:11   #3797
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Niefajnie :/

U mnie w nocy był mróz ale od rana słonko i nie jest zimno bo wozilismy Sz.do przedszkola.
Czekamy na foto butów. Ja myślę o Ecco. Jak w outlecie znajdę to kupię.

Dzień dobry
Julo tez o 6 się obudził ale vw łóżeczku cicho się bawił (poza jednym głośnym łupnięciem nianią elektr. o podłogę

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Goczek - w befado poci się stopa. To że oddychajace niby to ściema. Dobrze jak jest wkładka skórzana ale tez cudu nie zdziała.

Julo podrapal się na środku czoła a paznokcie scielam wczoraj

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Julo wczoraj jadł chrupki i babcia pytała czy jej da a on tak śmiesznie głową machal na nie hehe.

Wczoraj robilam pranie. Wyjmuje z pralki a tam m oje leginsy 3 razy mniejsze. Myślę kurcze ale się spraly ale jak to możliwe że tylko getry Patrzę potem a to dół od piżamy starszego haha
W outlecie fajne ceny bo od 130-200zl

Hehe dobre z tymi legginsami 😁

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57306386]u nas 0 stopni i słońce. Tztowi w aucie rano akumulator zdechl i pojechal godzine później do pracy. Befado tenisowki takie z materiałem w środku. Mokre nie byly butki ani stopki, tylko takie cieple,no ale w domu też tesciowa nagrzala. Nas nie stac na takie drogie butki i to co 3 miesiące. Z tego co czytałam opinie inne tego typu kapcie, co befado też sie niektórym poca, zależy pewnie od osoby.

oj, to przekichane z deka. Moj TZ ma taki stosunek do własności slodyczy,które leżą w domu,przeciez skoro leżą we wspólnym domu (niewazne kto dostał i czy np. odlozylam na okazje jakąś) to z definicji wspólne. Najśmieszniejsze, że tesciowa się MNIE pyta czasem,czy TZ sie odchudzac nie zamierza jakby to moje małe dziecko było czy cos 😛 swoja drogą to ja przez ostatnie 3-4miesiace też troche na wadze przybralam chociaż w ciuchach nie widze zmian. większych.[/QUOTE]

ja wczoraj widziałam w deichmannie te butki i większość po 150zl... Bartek do 200zl. Ecco w outlecie w tych samych cenach

Cytat:

ładniejsze dla mnie 😁 ale oczywiście kwestia przymiarki bo jednak najważniejsze by stopka dobrze się trzymała a w tych jest super stabilnie także wszystko się okaże 😉 później pokaże jak będę na kompie 😚

Cytat:

Jakie buty wybrałas?

Ej ej 😝

Chce nazwę albo receptę!

ale wesoło było 😁

Cytat:

Dzień dobry mateczki!

😚

Cytat:

jak na widoku to chyba wolałabym ta ściankę 😃

Cytat:

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Bałabym się takiego prysznica, wszystko wokół pochlapane hmm Kolega w bloku przerobił sobie toaletę na prysznic, wysunął tak ściankę i tam wstawił prysznic bez żadnych drzwi, taki otwarty z łazienką za ścianką.

fajny jest ten konik, widzialam właśnie na insta niedawno i tez mnie ciekawi 😃

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Supee niedziela
Pokazuj butki

dla tz gh

Super weekend

Dzien dobry
Z M sie pogodzilam wczoraj, rano wstalismy o 7, ja jestem nie przytomna. Nie wiem czemu ona sie z 8 przestawia na 7. Klade ja o tej samej porze caly czas.
Buziaki
Wkleje na fejsa 😚
Stary 2016-03-14, 09:12   #3798
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

a tak, wieczorna panna 😉

te wkładki się wyjmuje 😉

ahhhh pierwsze buty <3
doczytałam jakie też nas czeka zakup, jakoś w tygodniu albo w przyszły weekend trzeba podjechać

Cytat:
Ja ani jednej nie znalazłam tylko takie gotowe "moje urodziny" napis. Jak się dokopiesz daj znać Nie dzisiaj bo mam jeszcze trochę czasu

Oczywiście jak tylko coś namierzę

Hehe fajnie też bym pewnie była uszczypliwa ale jednak Tż zmęczony po tylu godzinach pracy, oby się unormowało

Kciuki za niepalenie ✊🏻✊🏻 i sprzedanie motoru hehe Mój mąż co raz też coś o motorze przebąkuje, ja jestem bardzo przeciwna. Narazie zacichł oby mu się nie zachciało z rozpoczęciem sezonu.

Jaś bryluje
O to chyba ostatnia z okresem jesteś.
Czy ktoś jeszcze niema ?
oj tam, nie bądz taka przeciwna
ja odwrotnie-bym sobie pojeździła chętnie a nie mam jak za bardzo, tzn ja jako plecak jeżdzę ale i tak radocha niesamowita
mój mąż się wybiera od 26 maja na pare dni na wypad motocyklowy w 8 kumpli, jeden z nich bierze żonę i córkę(starszą niż nasze ofc) mają plan cała wchodnią granicę przejechać, zaczynają od Mazur, po drodze zwiedzanie, spanie w namiotach chętnie bym się wybrała na taką wyprawę
Stary 2016-03-14, 09:15   #3799
kamilove
Zakorzenienie

Kurcze któras spytała o skóry w ecco nie zacytowalo mi chyba, w większości bydleca, cielece są też ale w formalnych damskich/męskich i torbach no i z yaka ale to w tej serii biom i innych sportowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 09:20   #3800
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar sama taką zrobić. Na bazie girlandy z gwiazdkami, która wrzucala Flight, dołożę napis "Roczek Zosi". Zamowilam różową wstążkę, kupię brulion srebrny, pudrowy róż i niebieski.
a pomijając girlandę to co u Was?

Cytat:
Będę szukać , mam nadzieję że coś znajdę
No o sprzedaniu to nie ma mowy niestety... tzn owszem sprzeda ten żeby kupić nowszy... widzę jaki jest "napalony" w tym temacie i nie ma opcji zeby mu to wybić z głowy, były kłótnie, groźby, obrażanie się... i g*** to dało Jedynie co to on jeździ w sezonie do pracy i czasami gdzieś się przejechać , no i nie jest nienormalny żeby świrować, mam nadzieje że się to nie zmieni No i że w końcu kiedyś się znudzi.Oby Twój Tż nie przeszedł do czynów
hehe serio? ja nigdy nie zabraniałam jazdy, ale jeździ z głową to mu ufam
Cytat:
Hej! U nas dziś 5.46 chyba Ada stopniowo chce Szymka przebić, ahh to nienormalna godzina.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

No właśnie ... Też nie myślalam ze będzie z tym problem.

A o której Nadia wstaje ?
Pochwal się butkami
coraz wcześniej się jasno robi to może dlatego
Cytat:

hehe ja też nie wiedziałam ale wujek google pomógł

Cytat:

nie nie, o dziwo nic nie jest pochlapane więcej niż w normalnym kąpałam się w takim i bardzo fajnie
Stary 2016-03-14, 09:22   #3801
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Supee niedziela
Pokazuj butki

dla tz gh

Super weekend

Dzien dobry
Buziaki
Oby tylko na 7 pozostalo. Moj sie przestawil na bardzo wczesna godzine, bylo ze i o 4 wstawal ostatnio :/

Cytat:
Kurcze któras spytała o skóry w ecco nie zacytowalo mi chyba, w większości bydleca, cielece są też ale w formalnych damskich/męskich i torbach no i z yaka ale to w tej serii biom i innych sportowych
Odrobilas lekcje o butach widzę

jestem mamą
Stary 2016-03-14, 09:27   #3802
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - wybierz układ ktory jest bardziej funkcjonalny i bardziej Wam się podoba. Twój Tz jaki wariant woli?

Violka - my mamy krowke tootiny. Ona dla 2 latka bardziej. Czasem z Julem skaczemy na niej ale siła moich mięśni

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Przed chwilą myślałam że umrę. Miałam takie skurcze brzucha jak na poród. Nospe szybko wzięłam. W wannie leżę teraz. Pierdziele, coraz gorsze te moje @ :banghead:
Stary 2016-03-14, 09:27   #3803
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale będzie kabina i wanna, tak? A wtedy to drugie gdzie będzie?
tak, kabina i wanna
drugie by było po lewej stronie w rogu, na tej stronie też jest okno ale nie wypada aż tak centralnie pod wanną/prysznicem
Stary 2016-03-14, 09:27   #3804
mori_lee
Rozeznanie

Madzixx ja tak na szybko bo musze się pakować może nie pomogę co do umiejscowienia ale na pewno nie zrobiłabym z takiej szyby scianki ... mam prysznic taki i idzie się zajechać chcąc to utrzymać w czystości. .. jak nie powycierasz do sucha po kąpieli to wygląda jakby od miesiąca nie była myta... chyba ze macie 'dobra' wodę bo u nas to kiepsko :/
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 09:29   #3805
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
ahhhh pierwsze buty <3

doczytałam jakie też nas czeka zakup, jakoś w tygodniu albo w przyszły weekend trzeba podjechać

oj tam, nie bądz taka przeciwna

ja odwrotnie-bym sobie pojeździła chętnie a nie mam jak za bardzo, tzn ja jako plecak jeżdzę ale i tak radocha niesamowita

mój mąż się wybiera od 26 maja na pare dni na wypad motocyklowy w 8 kumpli, jeden z nich bierze żonę i córkę(starszą niż nasze ofc) mają plan cała wchodnią granicę przejechać, zaczynają od Mazur, po drodze zwiedzanie, spanie w namiotach chętnie bym się wybrała na taką wyprawę

Fajna wyprawa, ja też bym coś takiego chętnie przeżyła Mąż na narty trochę ma chęć jechać, ale mocno nie prosi to ja się nie wychylam 😁 niech siedzi w domu
A motor to sprzęt nie dla niego, on jest za bardzo wariatem drogowym i bym miała schody ciągle. Jego rodzice jemu bratu młodszemu kupili motor, a jemu absolutnie to już o czymś świadczy
Suszarka taka trawa zielona, ja ciagle korzystam ale chodziło mi ogólnie że gadżetami się podniecali, nie mając dzieci to nie interesuje się takimi gadżetami, a jak plany mają to już wszystko oglądali
Cytat:
Stary 2016-03-14, 09:29   #3806
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Noc nie fajna bo mloda bida sie z placzem budzila co kawalek. Rano wstala z gilem :/ mam nadzieje ze sie nie rozwinie nic. Teraz kima a ja rachunki oplacilam i kawkuje

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 09:33   #3807
madzixx88
Zakorzenienie

u nas pobudka dziś była też o 5, Ala sobie pogadała chwilę i zasnęła do 7 uff ) ja o tej 5 już wyspana byłam i miałam wstawac ale jednak zasnęłam a potem byłam w gorszej formie piękna pogoda dziś u nas, spacer zrobimy długi ale ostatnio córka mi sie rozbrykała w wózku, siedzi z prostymi plecami, nie chce się oprzeć i we wszystkie strony się rozgląda a najchętniej to by już z tego wózka wyszła. Wczoraj do Pepco zajechałyśmy na chwilę to nie mogłam na spokojnie pooglądać, bo Ala ściągała z wieszaków skarpetki w końcu jakoś ją zajęłam ozdobami wielkanocnymi i udało mi się wybrać spódniczkę, białą tiulową, na Wielkanoc panience założę fajne są też leggi w zajączki-wzielysmy i w ogóle już takie wiosenne ubranka jak coś polecam się wybrać
Stary 2016-03-14, 09:34   #3808
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

To ja pytałam dzięki!
Kciuki ze u drugie butki pasowały!

Kurcze listonosz mi Adkę obudził, od razu dzwonkiem bimboli brr no ale i tak 1,5 h drzemki 😁
Stary 2016-03-14, 09:34   #3809
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
u nas pobudka dziś była też o 5, Ala sobie pogadała chwilę i zasnęła do 7 uff ) ja o tej 5 już wyspana byłam i miałam wstawac ale jednak zasnęłam a potem byłam w gorszej formie piękna pogoda dziś u nas, spacer zrobimy długi ale ostatnio córka mi sie rozbrykała w wózku, siedzi z prostymi plecami, nie chce się oprzeć i we wszystkie strony się rozgląda a najchętniej to by już z tego wózka wyszła. Wczoraj do Pepco zajechałyśmy na chwilę to nie mogłam na spokojnie pooglądać, bo Ala ściągała z wieszaków skarpetki w końcu jakoś ją zajęłam ozdobami wielkanocnymi i udało mi się wybrać spódniczkę, białą tiulową, na Wielkanoc panience założę fajne są też leggi w zajączki-wzielysmy i w ogóle już takie wiosenne ubranka jak coś polecam się wybrać
Ja bylam w czwartek i u mnie bez szalu :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 09:37   #3810
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx - wybierz układ ktory jest bardziej funkcjonalny i bardziej Wam się podoba. Twój Tz jaki wariant woli?

Violka - my mamy krowke tootiny. Ona dla 2 latka bardziej. Czasem z Julem skaczemy na niej ale siła moich mięśni

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Przed chwilą myślałam że umrę. Miałam takie skurcze brzucha jak na poród. Nospe szybko wzięłam. W wannie leżę teraz. Pierdziele, coraz gorsze te moje @ :banghead:

Ahh a niby po ciąży lżejsze miały być :/ wspolczuje.
A w necie pisze że niby ta krówka 12+, a na niektórych aukcjach 3+ widziałam he

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości