|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
![]() Nie weszły ci nogi do dupy? ![]() Moja tez od razu zasypia i jak się jeździ to i jej dobrze. Gorzej jak staniesz - chyba że twardo śpi to i nic się nie dzieje . Teraz słyszę jak burczy i steka - ale oczy ma zamknięte
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Lola 4h ????? Ostro :-D
Tz byl wczoraj w parku saskim z Zoska to mu sie rozryczala na srodku a nie mial smoczka ani noczego :-D ale ja podziugal i zasnela hehe
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sposób też mojego tż ![]() Jak mu placze to ja smyra po policzku a ta zaciesz od razu ![]() Szkoda ze tak każda mieszka daleko bo można by było razem łazić na spacery ![]() Ja to sie przyznam że ciągle poluje na jakąś. Mamusie niemke z wózkiem Bym język podszkolila i miała z kim lazic ![]() Ale.póki co nic a nic na tym moim zadupiu nie ma. Juz bym wolała w mieście mieszkać tam by były sklepy itp gdzie chodzić. A u mnie same domki las.pola i jezioro. Nudaaa
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tu to metrem do parku trzeba podjechac..
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam w ostatnim domku na mojej ulicy i dalej ttlko pola lasy i stadnina mega wielka koni - co mi daje nikla przyjemność czasami konskim lajnem ciągnie A dalej jest jezioro i tyle. Tam są różne ścieżki spacerowe można kilometry tam kręcić ale samemu to nudno mi .... ja to lukalam gdzie ławki są i jak ją ululam to klapne z książką na.ławce ![]() A ze mam z okresu ciąży wszystkie tomy gry o tron nawet nie tkne te - bo czasu nie było
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
I powiem jeszcze ze moja rozrywka jaka są robole zaczynają mnie wkurzać
![]() Mała mi śpi a oni na☠☠☠☠zaja tymi koparkami pod oknem. Juz by mogli skończyć te durne rury klasc ![]() Zrobię im zdjęcie z ukrycia 1457958383183422987163.jpg
|
#2108 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Jezu ile się napisałam i wszystko się usunęło
Hej laski Na początek przypominam o liście produktów (leżaczków, laktatorów itp itd gdzie możecie dodawać produkty do listy i swoje opinie) - proszę jak któraś ma chwilę czasu niech coś doda od siebie, bo to bardzo pomocne dla innych https://docs.google.com/document/d/1...t?pref=2&pli=1 Widzę, że u Was jak u nas - raz masakra, a raz dobrze Pocieszajmy się, że z każdym miesiącem będzie lepiej , teraz nasze Maluszki są naprawde Maluszkami i nie ma łatwo ![]() My jutro pierwsza wizyta u pediatry ![]() Co u nas. U nas różnie. Dziś odpukać dobrze, mała od rana śpi, w nocy spała jak zawsze świetnie (to trzeba jej przyznać, daje nam się Hania wyspać). Ale dziewczyny co było ostatnie dwa dni... Przykład wczoraj: od około 13 do 23:30 zero spania. Zero. Do tego 2x po około 30-40 min darcie jakby ją ze skóry obdzierano ![]() Czuje sie wtedy fatalnie, łzy mi ciekna z bezilnosci. Co ciekawe musze dokarmiac ja mm tak raz dziennie, bo wypije z jednego cyca, z drugiego (oba do zera) i po 30-60 min znowu chce pic, a ja nie zdaże na tyle naprodukowac... Wiec musimy siegac po mm. Ale czy mm czy moje mleko zamrozone z butli ja uspokaja, ale nigdy nie usypia. Do usniecia ona musi sie napic z piersi ![]() No nic, ale takie spokojne godziny jak dziiaj mam od rana ładuja mnie pozytywna energia i siłami na ewentualne wieczorne trudosci. Po prostu ciezko jest jak to caly dzien trwa
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Poszlismy na taka ścieżkę spacerowa super długa po drodze obiad na dworze no było 17 stopni
|
#2110 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
ahhahahah Paula jak zwykle mnie rozbawiasz Ale jaka macie pogode!
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
No pogoda jest super
![]() Zabrałam ja do domu bo mi się rozdarla i robole aż patrzyli Dalam cyca i zasnęła mi na kolanach ![]() Lola A to się nie dziwie jak tak ciepło to czemu nie ![]() Ja to mam zamiar od kwietnia chodzić na spacery po dwie chodziny i to dwa razy dziennie ![]() Gdzieś koło 11 i potem kolo 15 ![]() Czas jakos zleci
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A schodzi faktycznie na brzuszki i delikatnie w okolicach uszu/skronii. Na raczkach i nóżkach nic nie schodzi. |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeszła co miała zejść i juz jest dawno ok. A teraz tak patrzę na jej główkę i chyba zaczyna wychodzić ciemieniucha. Trzeba zacząć olejowac jej główkę przed kąpielą.
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co na potowki na twarzy? wczoraj za ciepło ubralam małego chyba na spacer i ma potowki na całej twarzy szyi i brzuchu wykapie go dziś w krochmalu ale na twarzy tez? I ile się utrzymują potowki?
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem mi się nie chciało, bo to woda fioletowa, ręczik może brudzić na brazowo, więc zrobiłam delikatnie różowy roztwór w kubku i maczałam w tym wacik. Tego naprawdę ociupinkę się bierze, bo to dość mocno barwi wodę. A starczy rózowy lekki roztwór. U nas zdziałał cuda Jak Ci wyjdzie mocno ciemn roztwór to odlej i podlewaj wodą. Dosłownie kilka drobinek na łyżeczce starczy
|
|
#2118 |
|
MamaKarolci28
|
Dziewczyny których dzieci maja kolkę /refluks macie jakieś niezawodne specyfiki? Ja od dziś jestem na mm nutramigen lgg ochydny w smaku i do tego mamy dodawać do każdego krople delikol...czego my juz nie przerobilismy a mały drze sie w nieboglosy 3 razy dziennie,..niech mu to cholerstwo juz minie
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaszczepiliśmy się. Aż się boję jaka będzie reakcja, na razie śpi, ale darcie japki ostre było
Dziś dostał drugą dawkę żółtaczki, 5w1 i dobrałam rotawirusy. Bo jak pediatra usłyszał, że czeka nas chodzenie na rehabilitację między ludzi do przychodni to zamiast czekac do maja, jak bło ustalone, to radził wziąc treaz, żeby się uodparniał.Mierzymy równo 56 cm i ważymy 4900 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładnie obsuszyło, a na to latopic, złazi w dzień.
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-03-14 o 15:11 |
||
|
|
|
#2120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
normalnie jaszczurka ale moja przenoszona 9 dni. Skora jej schodzi z calego ciala, najbardziej z raczek, nozek i brzuszka, ale z twarzy tez. Do tego wyskoczyly jej takie tycie krostki, chyba ten tradzik ale nie mam jeszcze pewnosci. Jak sie rozgrzeje przy cycu to wyglada koszmarnie ![]() Cytat:
![]() Byla u mnie pielegniarka srodowiskowa i mala przybrala 200 w 4 dni Costam jednak jest w tych moich rodzynkach |
||
|
|
|
#2121 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Badzia - powrót ze spaceru na sygnale hahaha
![]() Siasia z tą skórka za kilka dni powinno się już unormowac Dziewczyny jak poznać ewentualną alergie na krem? Mam trzy różne (tuba opakowanie i pompka) kremy z Nivea baby i wiem że ogólnie to nie najlepsza firma, ale ze dostaliśmy to żal nie Spróbować. Moja od urodzenia ma trochę problematyczna skórę, ale ma od kilku dni pogorszenie - na skórze się pojawiło sporo więcej, powiedzmy z 15 grudek/wypryskow drobnych. Wcześniej tak nie miała,, było ich powiedzmy 5... Ciężko mi powiedzieć dokładnie czy to ten krem, fakt wcześniej używałam innego (próbki że szpitala) ale nie umiem powiedzieć co do dnia kiedy zaczęłam niveę a kiedy się pogorszyło na buzi...
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A musisz w ogole uzywac kremu? Bo jak nie musisz to moze nie uzywaj? U nas w Pl kremy dla dzieci sie uzywa a np tu w UK jest taka polityka, ze jak nie ma potrzeby to zeby nie uzywac. A potrzeba podobno jest tylko wtedy jesli lekarz stwierdzi jakies problemy skorne i zaleci. No nie wiem, tutaj tak mowia
|
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jeszcze fajnie na problemy skorne kapac w korze debu. Cytat:
rownie dobrze moze to byc tradzik niemowlecy, potowki itp. To wlasnie ten czas. Czasem i alergie pokarmowe. Po prostu obserwuj.Ja teraz zaczelam mala kapac w krochmalu i jest lepiej![]() No i jak Siasia pisala- musisz tego uzywac?Ja ogolnie jestem przeciwniczka takich kremow i balsamow dla maluchow jak nie ma potrzeby.Jak juz zaczyna sie luszczyc skorka to najlepiej cos naturalnego. mytez dostalismy jakies kremy i plyny z Mixy,ale jak popatrzylam na sklad i te pegi to spakowalam i pewnie dam komus dalej jak bedzie chcial
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak myślę wlasnie ze nie będzie łatwo to wyczesac. ... ale.moja z przodu jest już prawie całą lysa ![]() Tylko z tyłu ma włosy dlugasne ale pewnie też się wytra zaraz. Kurcze nienwiem co jej się dzieje. Zasnęła o 16;30 i śpi do teraz. Az sie boje nocy
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, jakos nie mialam czasu dzisiaj tu zajrzec
![]() w nocy Lilka bidula ucierpiala sie na brzuch od 2 w nocy do rana ja trzymal i pozniej w dzien. Dopiero kolo poludnia poszlo co trzeba i wszystkie troski przeszly ![]() Ale dzien i tak piekny byl bo slonce wspaniale wiec zaliczylysmy w trojke dluuuugi spacer. Jutro jedziemy do dziadkow i czeka nas pierwsza noc poza domem No i jutro 4 tyg konczy mloda i mamy ostatnia wizyte poloznej. Mam nadzieje ze przybrala sensownie ten moj Tadek niejadek
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Moja spala w sumie 4,5 h na spacerze i po
a teraz tatuś bawi oby dała matce pospac żebym zdrowa była to inaczej tak wszystko mnie irytuje przez te zatoki zapchane ehh... Ja też jestem przeciw jako takim kosmetykom ja jestem wierną fanką oleju kokosowego organicznego )
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem, że marudzę z tym spaniem, ale mam pytanie do tych z Was, których dzieci ładnie przesypiają noc tzn. ok.5-6 h.
Kiedy przestałyście je wybudzać i pozwoliłyście im na tak długie spanie? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Podjełam męska decyzję kupujemy tiny love
ja wiem że temat już był ale czy te wibracje uspakajają wasze maluchy ? Skusiłam się z lenistwa :P nie chce mi się nogą machac a z reszta ciężko mi jak coś robię ...
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to będzie w nocy ja się pytam ?! I jakim cudem ona tak długo śpi. .. Rekord bije swój
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

i w sumie wszystkie oliwki i balsam ale uzywam tylko oleju kokosowego
Naszej małej też skórka schodziła pierwszy tydzień może dwa i tylko olejem ją smarowałam 

tam by były sklepy itp gdzie chodzić. A u mnie same domki las.pola i jezioro. Nudaaa