![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Dlatego wlasnie rozwarzam betde rozmawiala z tata jak polecimy i bede wiedziala co i jakie kroki poczynic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Kasia - trzymam kciuki, bardzo trudne decyzje przed Tobą.. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji :-(
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Kasia, trzymam kciuki za decyzje. bardzo trudne
![]() kiedy wyprawiasz? duże??? ale mam leniwą niedzielę. jest t., więc miałam wychodne. teraz ona się nimi zajmuje, a ja labuję. nie powiem, fajne uczucie ![]() byłam w kinie, połaziłam po galerii, sikam bez obstawy ![]() mothercare zwija się z Polski i są potężne przeceny. np. buty - cena jednych, drugie za grosz. a że przecenione to wychodzi 50 zł za dwie pary ![]() moje dzieci nic nie potrzebują i w sumie pierdółki kupiłam (skarpeciory, jakieś gadżety, majty).
![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jutro jadę podpisać umowę z prywatnym przedszkolem. O co powinnam spytać na co zwrócić uwagę ??
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- czesne -dofinansofanie, czy jest, a jesli nie ma to ile wynosi oplata w miesiacach bez dofinansowania - posilki, stawka zywieniowa - oplaty stale, np. za materialy - zajecia dodatkowe czy obowiazkowe jesli tak to cena
![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wygląda dzień, czy dzieci cały czas są z tymi samymi paniami (u nas rano i po południu są łączone grupy, mniej nauczycielek) Jak często wychodzą na spacery, czy ubierają dzieci adekwatnie do pogody czy jak leci wszystko co rodzic zostawi mimo że będzie dużo ciepłej niż rano Lezakowanie, czy dziecko ma możliwość nie spać Liczebność grup, ilość pań na grupę Menu Co dziecko musi mieć swojego (poduszka, koc, kapcie, itp) Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś wie, czy ten mothrtcare jest w Lublinie? Nie moge znaleźć... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Pani tak ma taka fotę ![]() ![]() ![]() A ja dzis byłam na bieganiu;p 3km w 21 minut- taki ze mnie sprinter;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-03-13 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
ANika, miłej rozmowy jutro w przedszkolu
![]() Pani, a gdzie galeriowałaś? w bonarze jest... może podejdę jutro dla relaksu ![]() Urodzinki odprawione. Najpierw torta dmuchał Filip i dzieciaki. Potem tort niespodzianka dla tż bo ma we wtorek trzydziechę. Umęczyłam się. Obsługiwanie gości, zabawianie Zofii i pilnowanie, żeby dzieci nie niszczyły zabawek mnie wykończyło. Zofia ewidentnie nie lubi takich imprez... uryczała się noszona, potem, jak już goście poszli, dopiero za trzecim cycem usnęła. Ryczeć mi się chcę jak widzę jak kuzynostwo Fi wyciąga jego zabawki i rozrzuca, rozwla, depta - nie szanuje. Nienawidzę, NIENAWIDZĘ rozczłonkowanych gier, zabawek a oni wszystko otwierają i robią rozpierduchę. A mojemu Fifiem w to graj. Jak zobaczyłam rozpieprzone pod łóżkiem warcaby... a potem geomagi nowe... a potem usłyszałam, żeby ni eodkurzać pod kanapą bo są tam dwie głowy chłopków z lego... W☠☠☠☠ia mnie nie szanowanie przedmiotów, swoich, cudzych. Wiem, że to dzieci, ale na Boga! A już opieprzyłam (bo zwracałam uwagę do tej pory) jak zaczęli mi papierki rzucać po gumach na podłogę - dla kuzyna Fi to był naturalny odruch. Owszem, Fi nie zawsze idzie prosto do kosza, ale np odłoży papierek na miseczkę czy talerzyk, a tamto ryp - od razu na ziemię. Opisywać nie będę jak tygrysek z torta z masy cukrowej robił za ciastolinę i znalazł się na pożyczonym krześle... ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- A, szwagierka fizjoterapeutka wyoglądała mi Pchłę, porobiła jakieś tam testy, posprawdzała - rozwija się pięknie ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- A2, Klementyna -jutro biegamy razem ![]()
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Sorce gratki za impreze ze dalas rade
![]() Tez mnie wnerwia to ze inne dzieci nie szanuja. Jakies 2miechy temu mialam przyjemnosc opiekowania sie 2 dzieci (juz bylej przyjaciolki) o ile byly grzeczne i ladnie sie z Milusiem bawily. To ciagle mam w pamieci sytuacje jak nas kiedys odwiedzili w wakacje bawili sie na tarasie basen byl nadmuchamy z woda - wiadomo dzieci jak dzieci, ale w ktoryms momencie w basenie wyladowal samochod Milusia co dostal od mojego wujka zdelnie stersowany nie musze mowi ze auto juz nie dziala. A Nadmi to zrobil z premedytacja bo Milus nie chcial mu sie dac nim bawic :-( ogolnie to jej dzieci jakies dziwne mowililam tysiac razy zeby nie jezdzily na aucie (waga do 20kg - ! A one juz ponad jak nie wiecej 30 maja ) raz drugi dziesiaty az w koncu urwaly/naderwaly kolo zadnego przepraszam ani z ich strony ani od strony Lidii nie bylo ( a pofdobno takie madre sa 😂 ) Ide spac jakos bo z rana do przedszkola trzeba zaprowadzic mlodwgo ale sie wyspalam w dzien to na noc mi sie nie chce. Jeszcze 48h i bd w Sosnowcu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Hej
Kasia trzymam za Was kciuki. A jest opcja, że tata nie zgodzi się na Wasz przyjazd? Byou kiedy robicie impreze? Moderna ja tylko napiszę, że warto utrzymywać kontakt z dziadkami. Widzę po Karolu, ile oni dla niego znaczą. Nie pamiętam kto ale ktoś dobrze napisał i ja mam podobne zdanie, że do pewnego momentu to przede wszystkim rodzice dbają o kontakt z dziećmi itd ale później paleczka idzie w drugą stronę i jednak dzieci powinny się postarać o dobre relacje, zaopiekowac się rodzicami, dopytywac co u nich, utrzymywać kontakt. I my po imprezie. Sorce mam podobne odczucia do Ciebie. Karol rozwala rzeczy ale ich nie niszczył nigdy. Do tej pory może 1 albo 2 zabawki wyrzucilam, bo coś tam się polamalo. A wczoraj np. puzzle piankowe, które Karol dostał jak miał 3 miesiące i tyle lat przetrwały, zostały porwane. Ogólnie dużo ryku było o zabawki i tak sobie oceniam ta impreze. Lolek dostał ogromną kopare i juz nic więcej go nie interesowało ![]() A najgorsze, że zaczął dzień od rzygania. Myśleliśmy, że może wymiotowal, bo położył się na krzesło na brzuchu ale później raz powiedział, że go brzuch boli. Jak przyszli goście, zachowywał się normalnie ale jak trzeci raz próbowałam zacząć jeść zupę to zwymiotowal za moimi plecami na podłogę ![]() ![]() Był cały jeden dzień w przedszkolu i już coś zniósł. A miałam jakieś dziwne przeczucie, żeby go nie puszczac. Zuzia przygwiazdorzyla ![]()
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Kwiatku moj tata rok temu mi powiedzial ze jak bedzie "tobie dziecko tam zle to pamietaj ze zawsze mozecie wrocic" wiec mysle ze nie ma opcji by sie nie zgodzil - musi tylko zgodzic sie by mlody tam sam u nich zostal na te kilka miesiescy a ja potem dojechala.
Nie wiem.kiedy usnelam Milus przyszedl do mnie do lozka o 4 i zesmy do 6.45 spali teraz po malu szykujemy sie do przedszkola. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | ||||||
Zakorzenienie
|
Filipku, wyściski wielkie! Rośnij zdrów Mądraliński!
Cytat:
![]() Cytat:
napisz jak oceniasz asortyment i czy mam po co jechać taki szmat miasta ![]() Cytat:
Cytat:
a ich rodzice jakoś reagowali? bez przesady ![]() ![]() ![]() Cytat:
pokaaaaa ![]() Karol już lepiej? Cytat:
![]() ![]() Olka dziś w nocy przyszałała, najgorsza noc ever. jeszcze nigdy żadne moje dziecko nie wrzeszczało w nocy. w najgorszym przypadku budzą się i łazikują po łóżku 2 godziny. a dziś... od 23 do 3 ej darcie. pierwszy raz ever mój chłop przejął dziecko :/ i o 3ej wziął ją na kanapę. ciekawe jak dziś w pracy da radę. już nie wiem czy przebodźcowanie czy te nieszczęsne zęby czy chora... heh ![]() najlepsze, że Michał nawet oka nie otworzył.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Panika - mamusia nawet nie przeprosila ani nie zwrocila mu uwagi ze zle zrobil bo np jest starszy (8lat wtedy bo to w zeszylm roku bylo) nic a nic :-O
Co do warunkow mamy 3 pokoje , 2sypialnie - 1zajmuje moja siostra 2ga jest dla Gosci - rodzice spia w salonie (bo tylko tam jest telewizor hahaha) ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- I dla Fifiego najlepszego I spozione wczorajsze dla Kini ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
MBZ♥
|
Kiniusiu dużo zdrowia i uśmiechu Slicznotko i powiedz Mamie żeby wracała do nas ![]() ![]() Fifi samych słonecznych, bezsmogowych dni, wielu okazji do odkrywania świata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
Jejku jak mogłam
Filipku! Wszystkiego najlepszego maluchu! ![]() Pani współczuję nocki. Może to zeby. Kolezanka miała właśnie taką nocke dzień przed przebiciem sie ząbków. Corki ząbków oczywiście. Karol na razie niby ok ale wczoraj też było ok dopóki nie wymiotowal więc obserwuje. Zaraz spakujeny się i pojedziemy do dziadków, może trochę pospi w samochodzie Dziewczyny jak ja nie cierpię kupować dzieciom butów (oprócz sandalow bo tam widać gdzie paluch) Kupiłam Karolowi buty na wiosnę w lidlu. Wzięłam rozmiar 26 i 27. Zrobiłam patyczek o długości od wielkiego palucha do piety. Miara z odrysowanej stopy. No i tak w 26 od patyczka jest ok 0,5 cm, moze odrobine więcej a w 27 z 1,5cm i które byście zostawily? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Kasia no to dobrze. Tez mysle, ze dziadek nie wypusci juz Milusia ![]() Byou znalazłam Cię na instagramie ![]()
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Kinia, Fifi kochane maluchy! wszystkiego najlepszego w dniu trzecich urodzin!
![]() ![]() Villga napisz co u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ___________ Wczoraj bylismy u t., w jeden dzien tam i z powrotem 400km jednak to za duzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku, a to Ty
![]() Mniejsze bym zostawiła. 1,5 cm to dużo i mogą klapac. Imprezkę robimy w I dzień świąt. Na szczęście mam przyjaciółkę, która upiecze mi tort na sobotę ![]() Pani to mieliście nockę ![]() Sorce też tego nienawidzę. Zoś nie niszczy zabawek, książek, a jak przyjdzie ktoś to chce zrobić burdello. Na szczęście już nauczeni że nie ma wyciągania pierdyliarda rzeczy nim inne nie sprzatniete. Foty!!!!Obie dawajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze śpi. ona, która wstaje najpóźniej (i z rzadka) o 7:30 ![]() Cytat:
![]() ![]() będę miała do podglądania, bo za trudne dla mnie ![]() i jak było?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
U nas nie latają zabawki, do nas nikt nie przychodzi :-( w ogóle od kiedy Jakub w przedszkolu to ani siostra z córką nie przychodzi ani my do nich nie chodzimy bo ciągle J. albo zakatarzony, kaszlacy, ciągle coś. Rzadko ale zdarza się że z D. jestem u nich i biedna boi się tam, nie zna tego mieszkania..
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
MBZ♥
|
Moderna ny w tamtym tygodniu też zrobiliśmy tyle km
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, M. bardzo lubi babcie - to on nalegal na wyjazd, babcia babcia babcia ![]() (z mezem mialam na koniec spiecie, bo to maz niereformowalny ![]() i jestem domowo wypalona - praca w domu to najbardziej niewdzieczna praca swiata - caly dzien zapieprzu bez "wyplaty" (nawet baba raz na rok kwiatka czy dziekuje nie dostanie, nie mowiac juz o raz na jakis czas o pozbieranie czegos z podlogi czy umycie garow po kolacji - chce mi sie juz tylko ryczec). Dzisiaj nie robie nic - wlasnie sie ubieramy i jedziemy do miasta na nicnierobienie. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() cos musialo byc, ze tak dlugo plakala ![]() daj znac, co z Ola ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Sorce w jakim wieku kuzynostwo? a rodzice nic, zero reakcji? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kochane
![]()
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
Krakowianki, kolezanka mi pisze, że w Bonarce sklep Mothercare był do konca lutego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a babcia jak z nim spędza czas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() uuu, to wprowadziłam w błąd. w krakowskiej mi powiedziały, że mothercare w Polsce jest do 23 marca (i w Galerii Krakowskiej jest do 23 marca; tylko nie wiem czy włącznie?!). i wtedy się całkowicie zwijają.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-03-14 o 10:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | ||
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, to tak jak u nas zawsze Z gwiazdorzy na rodzinnych spotkaniach
![]() Sorce, Kwiatku czekamy na foty urodzinowe ![]() Moderna to długa podroz.. --------- K kaszle od weekendu, wiec został w domu. Chciałam na spacer sie wybrac bo słonko jest, ale zimno i wiatr. Czekam z utęsknieniem na wiosnę! Kto to pisał, że nie lubi kupowac butów? Ja jestem na etapie rozglądania się za butkami dla Z na wiosne. Ogladałam w CCC i Deichmannie, nic mi nie pasowało ![]() I nie wiem czy trzewiki, czy trampki a moze balerinki zapinane u gory ![]() A poza tym wszystkiego najpiekniejszego dla dzisiejszych Solenizantów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Wiecie, ja niedawno szukałam New Yorkera w nowej galerii (na stronie była informacja, że jest), natomiast na miejscu okazało sie, że 'w budowie' ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Aaa co do Instagrama to dlatego w nocy zostałam zasypana powiadomieniami ![]() ![]() Nagle kilka z Was dołączyło ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
U nas dwójka małych dzieci, 2 koty i dom. Naprawde nie mam sił -dzień w dzień jest sajgon. Codziennie pranie, zmywarka, czasem 2 razy na dzień. Góra prasowania czeka, wczoraj poszli wczesnie spac to prasowałam. Duzo sprzatam a mam wrażenie, że w każdym pokoju, kuchni, lazience bajzel ![]() ![]() ![]() Aa i jeszcze czeka nas malowanie bo K pomalował ściany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
W domu zostawiłam taki rozpierdzielnik, ze aż strach wracać do domu
![]() Na podłodze leży wszystko, jak rzuciłam brudne skarpetki i piżamę dziecka, tak lezą, podarte papiery, zabawki, kosz z praniem, kubek po kawie, plamy na podłodze z nakapanego przez dziecko mleka, niepościelone łóżka, itd. ![]()
![]() |
#927 |
MBZ♥
|
Demeter wg mnie ccc do rozmiaru 23-24 ma świetne buciki z serii lasocki kids
![]() Moderna mam ochotę huknac męża Twego.... Mój docenią jaki ma skarb ![]() ![]() Demeter u mnie pies generuje takie ilości sierści teraz, że odkurzacz chodzi dwa razy. B mi zmywa podłogi jak przejmuję Zoś w usypianiu. prasowanie w nocy jak coś oglądamy.A Ty masz dwa koty, dwoje dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 | ||
Wtajemniczenie
|
W imieniu Filipcia dziękuję za życzenia. Trzy lata, dokładnie o tej porze pojawił się przy nas
![]() ![]() Jak Karol? Uwielbiam "pilnowanie"dziecka z łakociami! UWIELBIAM! Foty Zuzanny! Cytat:
Ja już urodzin nie obchodzę ![]() Cytat:
Współczuję nocki... ależ masz dużego syna! Fifi nosi 24, w porywach 25. może słoiczek? ![]() zero! totalne zero! oni jakby przyjmowali że to dzieci i one niszczą zabawki. Mam prawopierśną nadprodukcję mleka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
MBZ♥
|
Sorce, rozwiń myśl o sloiczku? mi chodzi o to, że jak się Jej zachce w trakcie jazdy, trzeba się zatrzymać, a na autostradzie nie zawsze jest odpowiednie miejsce. Tzn na odcinku płatnym A4 spoko ale za Wrocławiem już kiepsko jest.
E tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.