Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 18:19   #1981
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Kalpana ja kiedys cos czytałam żeby w trakcie porodu nie żuć gumy miętowej bo to zatrzymuje laktacje, nie wiem na ile w tym prawdy..
Stary 2016-03-14, 18:22   #1982
velika
Winter is coming

wracając do moich nieszczęsnych siuśków, to wyszły mi jakieś szczawiany wapnia i se czytam, że to może prowadzić do kamicy nerkowej, oby nie, bo już to kiedyś przerabiałam brr. To pewnie przez to, że piwa nie piję od tylu miesięcy muszę jeszcze więcej wody pić, chociaż wydaje mi się, że sporo piję.
Za to morfologia piękna jak nigdy, wszystko w normie, hemoglobina 12,9
byłam też w szkole rodzenia, były ćwiczenia i takie zajęcia najbardziej lubię.
ja tez nie wiem, co to bogracz znaczy już teraz wiem, bo napisałyście, ale u mnie się nie je czegoś takiego
lulka ja ze spaniem mam normalnie. Śpię tak 8-9 godzin, no i ostatnio bez problemów

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 18:24   #1983
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Lucy, Tabaska nawet nie pomyślałam, że ktoś może nie wiedzieć co to bogracz dla innych to może zupa gulaszowa po prostu, albo jeszcze ewentualnie strogonow, choć nie wiem czy to do końca to samo :P no i bogracz obowiązkowo z kluseczkami
A to nie jest jakaś regionalna nazwa?

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mój też by zgadł tangle teezer bo mam. Tak poza tym to pewnie nic. Zawsze się śmieje z moich kosmetyków, że jakby do szafki wrzucić zapałkę, to by to wszystko wybuchło

Włącz mu filmik, tylko opisów nie pokazuj i zobacz czy coś zgadnie
Z parówek fajny skład mają lidlowe piratki, chociaż smak trochę inny niż tradycyjnych i sokoliki też są w porządku. Jedne i drugie kupuję synkowi, a przewertowałam swojego czasu cały internet w poszukiwaniu najlepszych, żeby dziecku syfu nie kupić

Moj tez się śmieje ze ciągle jakichś dziwnych rzeczy używam, a to suchy szampon a to te wszystkie oleje. Do maseczek juz się przyzwyczaił i nawet jak nakładam glinke na twarz to nie robi to na nim wrażenia.

Zerkne sobie na te parówki. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić ☺

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aż mi sie miło zrobiło
Dziękuje czytam Was, czasem tylko szybko "przelece" bo ludzik (synek) starszy chce sie bawić i z odpisaniem trudno a wieczorami to już ledwo zipie

Też bym spała ostatnio wiecznie. Szczególnie mnie bierze po obiedzie.
Zjem, pozmywam i jak siąde to już mam ochote spać aż mi czasem synka żal bo puszcze mu bajke żeby chociaż na 20min oko przymknąć

Pewnie sie niebawem zacznie
Wierzyć sie nie chce że to już tak blisko

Co do puszczania młodemu bajek i przysypiania w tym czasie nie miej wyrzutów sumienia. Podziwiam ze dajecie rade w końcówce ciąży i jeszcze z maluchem obok. Az mi głupio ze czasem narzekam na zmęczenie.

Oj blisko juz. Jak dziś wspomniałam mężowi ze jeszcze 24 dni to powiedział żeby go nie straszyć

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja nie czułam nic. Krocze bolało owszem tak jak mnie w sumie teraz boli ale bolało mnie przez pół ciąży. A szyjka to nie wiem kiedy się skróciła po prostu pewnej pięknej nocy obudziłam się ze skurczami i przed południem tego samego dnia urodziłam. wiec albo nie czułam skracającej się szyjki albo tak szybko się złagodziła do porodu. Sama się zastanawiam. Mnie teraz bardzo często kłuje w pochwie czego w pierwszej ciąży nie miałam
Tez bym chciała taka szybka akcje.

Po dłuższym chodzeniu tez nam takie klucia. Być może to właśnie skracająca się szyjka ...
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 18:33   #1984
Trisdom
Zadomowienie

Maż własnie wziął Em na spacer wieczorny a ja odpoczywam. Ja chce rodzic najwcześniej za miesiąc.

Skracania szyjki nie czułam, dopiero rozwieranie przez skurcze. Ała.

Padam spać o 21 i chetnie bym sie kładła w dzień, ale nie mam jak.
Po dzisiejszym dniu z dwulatką mam częstsze skurcze :/ Zaciskamy nogi!

Velika- szczawiany moga byc tez od jakiegoś jedzenia, które zjadłas dnia poprzednioego. Mi na testach paskowych u gina wychodziła glukoza na 3 plusy, ale powiedziałam mu, że tak wychodzi przy wysokodawkowanej witaminie C, która sie faszeruje czasami.
Stary 2016-03-14, 18:34   #1985
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
wracając do moich nieszczęsnych siuśków, to wyszły mi jakieś szczawiany wapnia i se czytam, że to może prowadzić do kamicy nerkowej, oby nie, bo już to kiedyś przerabiałam brr. To pewnie przez to, że piwa nie piję od tylu miesięcy muszę jeszcze więcej wody pić, chociaż wydaje mi się, że sporo piję.
ja tez nie wiem, co to bogracz znaczy już teraz wiem, bo napisałyście, ale u mnie się nie je czegoś takiego
lulka ja ze spaniem mam normalnie. Śpię tak 8-9 godzin, no i ostatnio bez problemów
U mnie raz wyszły fosforany i go kazał pić dużo wody. W ogóle nie ogarniam tego ze wyszły tylko raz, 3 tygodnie wcześniej i 3 później wszystko było ok.

Brawo za piękną hemoglobine. Nawet przed ciążą takiej nie miałam.
Stary 2016-03-14, 18:35   #1986
patulinka94
Zadomowienie

PAROWKI
ja kupuję w biedrze parówki z szynki. Mają dużo mięsa i ogólnie dobry skład. Innych nie jem
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 18:39   #1987
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
U

Dziewczyny które juz rodzily.. Mozna jakos odczuć rozwierajaca sie szyjke macicy? Mnie od jakiegoś czasu krocze tak boli jakby sie rozchodzilo..
chyba to nie to. Mnie też jakiś czas temu strasznie krocze bolało i nic się nie działo.
z rozwierajacą sie szyjką to jedynei kojarzę straszne bóle krzyżowe, ale na prawdę straszne, że ani leżec ani siedziec, ani stac nie szło
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 18:40   #1988
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Velika- szczawiany moga byc tez od jakiegoś jedzenia, które zjadłas dnia poprzednioego. Mi na testach paskowych u gina wychodziła glukoza na 3 plusy, ale powiedziałam mu, że tak wychodzi przy wysokodawkowanej witaminie C, która sie faszeruje czasami.
hmm może teściowa czymś nafaszerowała obiad :d no nic, na razie się nie przejmuję, będę pić więcej wody i powinno być ok. Poprzednio mi wyszły bakterie, nic z tym nie zrobiłam i zniknęły.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
U mnie raz wyszły fosforany i go kazał pić dużo wody. W ogóle nie ogarniam tego ze wyszły tylko raz, 3 tygodnie wcześniej i 3 później wszystko było ok.

Brawo za piękną hemoglobine. Nawet przed ciążą takiej nie miałam.
dzięki będę pić!
znowu się dzisiaj obżarłam. A na śniadanie miałam galaretkę oczywiście
brzuchol mi się chyba obniżył, bo mi się niewygodnie siedzi. I na fotach też widzę, że jest niżej

Stary 2016-03-14, 19:16   #1989
AsiaPo
Mama Land

Łaziłam dziś 5 godzin Głównie po CH, bo w jednym były: Pepco, Kik i Jysk, więc chodziłam po wszystkich porównując ceny i asortyment, ostatecznie kupując tylko zasłony
Nie są mi one niezbędne do szczęścia, ale TŻowi przeszkadza latarnia, która świeci nam prosto w oczy, jak leżymy/staramy się zasnąć. Więc w ramach podziękowania za pomysł ze sprzedażą sukni kupiłam mu zasłony zaciemniające
Stwierdziłam, że póki nie mam przewijaka i jasnej wizji na kącik dla eM, to nie będę nic kupować. Tym bardziej, że wiklina nie pasuje mi do zamysłu

Później pojechałam do drugiego CH i oblazłam je dwa razy, bo sobie ubzdurałam, że Poczta jest tam stoiskiem. W końcu się poddałam i sprawdziłam plan galerii - no i jest to regularny pawilon przechodziłam obok jakieś 5-6 razy :brokuł:

Mam szaloną potrzebę kupienia żółtej sukienki! Nie ma takich A jak sobie coś ubzduram, to nie ma zmiłuj.

Ślubną sprzedałam przez komis - jak wisiała na OLX to nie miałam zainteresowania.

Ale macie ogromne brzuchy Nic dziwnego, ze Maluchy mimo sporej wagi szaleją, skoro mają takie piękne domki
Stary 2016-03-14, 19:18   #1990
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki Czyli wygląda na to że zieloną mogę pić

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Oglądałyście? https://wizaz.pl/Kobieta/Do-czego-sl...daja-mezczyzni

Hehe fajne puściłam mojemu TŻ, zgadł prawie wszystko, a jak beautyblender zobaczył to od razu wykrzyknął "wiem wiem!! JAJO!!"

Spojenie mnie tak nawala, ze ledwo chodzę... Same kaczki na wątku
Jutro wizyta i ktg

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:25   #1991
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam strogonowa

Dziewczyny które juz rodzily.. Mozna jakos odczuć rozwierajaca sie szyjke macicy? Mnie od jakiegoś czasu krocze tak boli jakby sie rozchodzilo..
Też uwielbiam strogonowa!
Mąż robił wczoraj i był też na dzisiaj

Ja tam nie wiem jak objawia sie rozwierająca szyjka. Mnie kłuje w pochwie i boli krocze prawie od początku ciąży a rozwartą szyjke mam od jakichś 3 miesięcy, może ciut mniej. Kłucia mam po dłuższym chodzeniu, a gin mi nie mówił nic żeby coś sie bardziej rozwierało.

Cytat:
Co do puszczania młodemu bajek i przysypiania w tym czasie nie miej wyrzutów sumienia. Podziwiam ze dajecie rade w końcówce ciąży i jeszcze z maluchem obok. Az mi głupio ze czasem narzekam na zmęczenie.

Oj blisko juz. Jak dziś wspomniałam mężowi ze jeszcze 24 dni to powiedział żeby go nie straszyć
Mnie to jakoś żal że zostawiam go samemu sobie na ten czas. Niby nie śpie bo wszystko słysze i nawet w miedzyczasie z nim rozmawiam na temat bajki bo mi opowiada, ale jakoś tak dziwnie mi.

24 dni? No ładnie. W sumie u mnie to jakiś miesiąc za tydzień w czwartek na wizyte ostatnią zdaje sie to wyznaczy mi date cesarki w końcu.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:27   #1992
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy, Tabaska nawet nie pomyślałam, że ktoś może nie wiedzieć co to bogracz dla innych to może zupa gulaszowa po prostu, albo jeszcze ewentualnie strogonow, choć nie wiem czy to do końca to samo :P no i bogracz obowiązkowo z kluseczkami

Bogracz, strogonow, nie ważne ale uwielbiam. Z pieczarkami i papryką
Iwoncia, Patryśka tez myślałam gdzie wy się podziewacie

Synek mi się tak gwałtownie rusza, to tez mnie martwi

Parówki tylko te z ilością powyżej 90% mięsa.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-14 o 19:29
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:28   #1993
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Bogracz, strogonow, nie ważne ale uwielbiam. Z pieczarkami i papryką
Też uwielbiam!!!
Stary 2016-03-14, 19:35   #1994
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Łaziłam dziś 5 godzin Głównie po CH, bo w jednym były: Pepco, Kik i Jysk, więc chodziłam po wszystkich porównując ceny i asortyment, ostatecznie kupując tylko zasłony
Nie są mi one niezbędne do szczęścia, ale TŻowi przeszkadza latarnia, która świeci nam prosto w oczy, jak leżymy/staramy się zasnąć. Więc w ramach podziękowania za pomysł ze sprzedażą sukni kupiłam mu zasłony zaciemniające
Stwierdziłam, że póki nie mam przewijaka i jasnej wizji na kącik dla eM, to nie będę nic kupować. Tym bardziej, że wiklina nie pasuje mi do zamysłu

Później pojechałam do drugiego CH i oblazłam je dwa razy, bo sobie ubzdurałam, że Poczta jest tam stoiskiem. W końcu się poddałam i sprawdziłam plan galerii - no i jest to regularny pawilon przechodziłam obok jakieś 5-6 razy :brokuł:

Mam szaloną potrzebę kupienia żółtej sukienki! Nie ma takich A jak sobie coś ubzduram, to nie ma zmiłuj.

Ślubną sprzedałam przez komis - jak wisiała na OLX to nie miałam zainteresowania.

Ale macie ogromne brzuchy Nic dziwnego, ze Maluchy mimo sporej wagi szaleją, skoro mają takie piękne domki
Podziwiam ze Ci się chce jeszcze po CH łazić. Ja odwiedzam tylko te sklepy w których nie da się zamówić przez neta i to tak na szybko po konkretna rzecz. No chyba ze idę do Tkmax to wtedy juz nie jest tak szybko ☺ wszystko inne kupuje przez neta.

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Hehe fajne puściłam mojemu TŻ, zgadł prawie wszystko, a jak beautyblender zobaczył to od razu wykrzyknął "wiem wiem!! JAJO!!"

Spojenie mnie tak nawala, ze ledwo chodzę... Same kaczki na wątku
Jutro wizyta i ktg

zaraz swojego musze sprawdzić ☺ Brawa dla Twojego, chłop uświadomiony ☺
Stary 2016-03-14, 19:35   #1995
groszekpat
Raczkowanie

Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:37   #1996
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mam nadzieje ze z tym oczyszczaniem sie organizmu przed porodem to jakas ściema.. Od kilku dni chodzę regularnie i to nawet czasem 2 razy a dzis juz 3. Wczesniej kilka dni mialam zaparcia. A do to zostalo 22 dni
Stary 2016-03-14, 19:40   #1997
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.
Stary 2016-03-14, 19:43   #1998
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

5 godzin??? Masakra, ja wczoraj do tesco wyskoczyłam po KILKA rzeczy i wróciłam wymordowana. Już nigdzie nie wychodzę na zakupy, NIGDZIE. Na podwórko mogę wyjśc, najdalej na plac zabaw. Żadnych zakupów!!!

Cytat:
za wizytę.

Mi zostało 13! dni do terminu z OM
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:46   #1999
cloche
Zakorzenienie

makijaz
jak tak patrze na te akcesoria itp... ja nie wiem do czego to wszystko sluzy, chyba bym se slabiej poradzila niz ci faceci na filmiku. u mnie makijaz trwa 3 minuty. znaczy teraz to w ogole nie trwa, bo mnie podnoszenie rak do twarzy potwornie meczy ale jak do pracy jezdzilam, to te 3 minuty rano poswiecalam. nie lubie miec duzo na twarzy, dusze sie. no a z naturalkami moja skora dobrze wspolpracuje i mam sobie pare cudeniek z dr hauschka, living nature, perelki od alverde i no... te 3 minuty mi starczaja, zeby zrobic sie na ludzi

skracajaca sie szyjka
tego nie czuc... mialam stracha, ze mi sie skraca, jakos niedawno to bylo... bo czulam glowe miedzy nogami znaczy mialam takie wrazenie... a sie wtedy okazalo, ze szyjka ma 5cm takze tego... a w poprzedniej ciazy tak lazilam do gina i nigdy nic nie czulam specjalnego, az tu na ostatniej wizycie sie dowiedzialam, ze szyjki juz nie mam i jest lekkie rozwarcie. wiec no... raczej chyba tego nie czuc.

wizyta
czeka mnie jutro mam nadzieje, ze ginka mi powie, ze wszystko dalej pozamykane, bo mam zamiar w niedziele jechac 200km dalej do rodzinki na urodzinki i sie najesc bedzie w sumie 400km drogi, ale po niemieckich autobanach wiec nie ma co porownywac z telepaniem po drodze polnej... no i tylko kwestia dojechac i wrocic, bo z kolei siedzac w gosciach to juz pelen relaks - mlody uwielbia ta rodzine i sie kazdy troche zajmie, jedzonko podane bedzie, no nic tylko uzywac i nie rodzic

suknia slubna
oooj, ja mialam taka nietypowa kiecke, i w sumie chcialam ja miec. po prostu miec... ale moj malz wystawil to gdzies, na jakims forum chyba... nic mi nie powiedzial. akurat bylismy wtedy w polsce i po godzinie juz mial telefony zaraz na drugi dzien przyjechala dziewczyna mierzyc, a ja w szoku ze jak o co chodzi... a ona, ze da wiecej! i w sumie pomyslalam, kurde dziewczynie tak zalezy... a co ja z tym zrobie niby... no i suknia poszla... nie ma co, szybka akcja byla...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:59   #2000
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska u mnie to samo z kibelkiem ja jeszcze nie chce...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:10   #2001
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Prosze http://kotlet.tv/eklerki/ warto w piekarniku potrzymać dluzej, bo lubią wychodzic mokre w srodku..
dzięki

Cytat:
ja też tej nazwy nie znam, wpisałam w google i nie lubie takich zup

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Melduje sie ze jeszcze nie rodze troche mnie nie bylo i zanim nadrobilam to troche zeszlo...
od wczoraj mam mega energie... cos bym caly czas robila...

ja chce rodzic z mama...tzn na pozatku chcialam a teraz tak na 90% chce... cholera wogole nie wiem co i jak bo maz na poczatku mowil ze bedzie ze mna a teraz sie wykrusza... mowi ze nie da rady i wogole... wiec ja juz wiem ze nie bedzie ze mna... chociaz mam cicha nadzieje ze na poczatku chociaz bedzie mnie wspieral... nie chce byc sama wiec chyba wole aby byla ze mna mama... z mama mam super kontakt... no ale pewnie wszystko wyjdzie w trakcie...
skoro mąż ma wątpliwości to rzeczywiście jak masz dobry kontakt z mama to dobry pomysł, wsparcie napewno Ci sie przyda.

Cytat:
mi też kiedyś wyszły te szczawiany wapnia to mi lekarka kazała pic wodę filtrowaną albo jak ze sklepu to źródlaną a nie mineralną i jak dobrze kojarze to nie jeść czekolady
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:12   #2002
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja w ostatnie dni mam juz dosyć, naprawde... Sama nie wiem co juz chce, tyle dolegliwości, ale mam takiego stracha ze to moze dlatego tak biegam, tak juz malo zostalo czasu, nie wiem czy jestem gotowa.. Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A do tego mąż patrzy na mój brzuch i zadaje głupie pytania, jak on przejdzie przez moja bozene...
Stary 2016-03-14, 20:12   #2003
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Ja w ostatnie dni mam juz dosyć, naprawde... Sama nie wiem co juz chce, tyle dolegliwości, ale mam takiego stracha ze to moze dlatego tak biegam, tak juz malo zostalo czasu, nie wiem czy jestem gotowa.. Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..
Damy radę! To już końcówka więc normalne że każda z nas dopada strach. Głowa do góry będzie dobrze
Stary 2016-03-14, 20:15   #2004
beth007
Zadomowienie

Cytat:

ja dziś mały wypad zrobiłam z mamą do SH, nakupiłam bodziaków na ok 50 cm tych mega małych. także mam wszystko.

ale rozbawiła mnie sytuacja dzisiejsza. jakaś babeczka szła z małym dzieckiem - ok 5-6 lat ? cos takiego. A ten przechodzc koło mnie mówi do swojej mamy " mamo ale ta Pani ma wieeeelki brzuch... co ona jadła" kobieta zawstydzona, ja w śmiech bo słodkie to było Tłumaczy mu że tam dzidzie mam i dlatego taki duży. na co z kolei moja mama dumnie mówi, że tu są nawet dwie dzidzie Babeczka nie załapała, patrzy na moją mamę i mówi " no tak , tak , widzisz tamta Pani też ma dzidzie w brzuchu" Mama widzę już ciśnienie podskoczyło bo przewrażliwiona na punkcie wyglądu a brzuszka troche ma I odpowiada, że nie ma dzidzi ale ja mam bliźniaki. Kobieta zrbiła się cała czerwona, wzięła synka i wyszła A mi się smiać chciało patrząc jak moja matka stoi i się w witrynie sklepu przeglądać zaczęla

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:16   #2005
Polinezyjka
Zakorzenienie

Koszule i szlafrok hah
Mam jeszcze jedną koszulę w niebieskie kwiatusie też rozpinaną do karmienia ale jest akurat w praniu
WP_20160314_009.jpg

WP_20160314_010.jpg

WP_20160314_011.jpg

WP_20160314_012.jpg

WP_20160314_013.jpg

WP_20160314_014.jpg

WP_20160314_015.jpg

WP_20160314_017.jpg

KREW
Wiecie co - krew mi się zmieniła. Tzn jej krzepliwość?
Po 1. po ostatnim pobraniu krwi nadal miałam rankę, teraz jak mi pobrała to boli mnie to miejsce. Wcześniej szybko się goiło.
Po 2. Po pobraniu nawet nigdy nawet nie musiałam dociskać bo szybko krzepło i nakładała plasterek - a dzisiaj, trzymam trzymam, dłużej niż zwykle, a tu dalej leci krew

Pielęgniarka, która mnie już zna bo zawsze mi pobiera krew powiedziała, że przed porodem to się własnie często zmienia, by nie dochodziło do krzepnięcia?? coś takiego???

Cytat:
Przyznać się która zabrała mi słońce było tak pięknie z rana, a teraz już pochmurno i nie wiem czy deszczu z tego nie będzie...

hormony
Poli uwielbiam Cię za te ciązowe nastroje jeszcze tak uroczo to opisujesz
No to do mnie wysłałaś
cały dzień tu słoneczko było hehhehe

Ach, no a mi głupio jak mi się tak hormonowo dzieje

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poli też Cię uwielbiam za te wzruszenia hihi

Też tyle śpicie ostatnio? ja na chwilę się położę i już spię, a kiedyś to męczyłam się by zasnąć.

A dziś na kolację serwuję parówki w cieście francuskim z serem
Heh

Śpię ciągle ! uch

a kolacja ! napisalam mężowi by kupił ciasto francuskie i ser to mu zrobię takie coś jak Ty hehhe
Cytat:
Lulka taki okres spania miałam, ale już mi się skończył teraz na okrągło coś robię, mam straszny przypływ energii i co chwilę coś sprzątam
Dobra jesteś może mi też się odmieni? Bo narazie to jestem leniuszek i śpioszek
To masz wicie gniazdka włączone

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Moj tez mi zawsze kradnie moja tt, czym doprowadza mnie do szweskiej pasji bo wykrzywia mi te zabki I oczywiscie jaki powod jest? Bo wydaje taki fajny dzwiek przy czesaniu
hehehehhe
padłam

rozumie, że wasi mężowie mają długie włosy?
Bo mój ma bardzo bardzo krótkie, sam sobie maszynką strzyże więc on chyba nigdy w życiu nie używał szczotki czy grzebienia

Cytat:
Lucy, Tabaska nawet nie pomyślałam, że ktoś może nie wiedzieć co to bogracz dla innych to może zupa gulaszowa po prostu, albo jeszcze ewentualnie strogonow, choć nie wiem czy to do końca to samo no i bogracz obowiązkowo z kluseczkami
Na podkarpaciu często na weselach jest bogracz
mniami !!!!

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
jak masz łózko to pod kulka podkladaja klocki okolo 30 cm wysokosci wiec łózko jest pod skosem zeby tylek byl wyzej a tym samym g łłówka odbija sie od szyjki i ma pomoc na jej skracanie czyli zatrzymuje jej skracanie.
ooo ho ho nie słyszałam o czymś takim
to czekamy na jakies wieści od lekarzy! No coś więcej by mogli juz powiedzieć
Cytat:
Uwielbiam strogonowa

Hm ja nie rodziłam ale mnei tak kłuje - i to nie ważne teraz czy chodzę, bo jak Sara się odpycha to kłuje nawet jak leżę.
gin powiedziała, ze od tego się skraca i że to naturalne jest. ale też zaleciła by się nie wysilać.

Cytat:
Kalpana ja kiedys cos czytałam żeby w trakcie porodu nie żuć gumy miętowej bo to zatrzymuje laktacje, nie wiem na ile w tym prawdy..
Ja o tym pisałam po tych warsztatach laktacyjnych
Babka opowiadała nam wtedy, że szukały u dziewczyny powodu czemu ma coraz mniej mleka a ona sobie paczuszkę gum miętowych żuła codziennie odstawiła mięte i jak ręką odjął.

Cytat:
Kochana oplułam monitor jak to czytałam! Akurat piłam

Ładna hemoglobina!!!
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-03-14 o 20:18
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:18   #2006
beth007
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A do tego mąż patrzy na mój brzuch i zadaje głupie pytania, jak on przejdzie przez moja bozene...
w takim razie PORÓD NIE JEST TAKI STRASZNY
może akurat twój nie będzie ciężki głowa do góry

szkoda że nasi tżci nie ułatwiają nam tego wszystkiego :/

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2016-03-14 o 20:27
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:20   #2007
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
mi też kiedyś wyszły te szczawiany wapnia to mi lekarka kazała pic wodę filtrowaną albo jak ze sklepu to źródlaną a nie mineralną i jak dobrze kojarze to nie jeść czekolady
ee no czekolady to nie odstawię, nie teraz woda musi wystarczyć

Cytat:
Ja w ostatnie dni mam juz dosyć, naprawde... Sama nie wiem co juz chce, tyle dolegliwości, ale mam takiego stracha ze to moze dlatego tak biegam, tak juz malo zostalo czasu, nie wiem czy jestem gotowa.. Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..A do tego mąż patrzy na mój brzuch i zadaje głupie pytania, jak on przejdzie przez moja bozene...
ehh no to chyba normalne na tym etapie, człowiek sam nie wie, czego chce. Z jednej strony urodzić i być wreszcie zdrowym i sprawnym, a z drugiej się boi porodu i tego co będzie potem ;]
mój chłop też tego nie ogarnia. Co więcej on ma takie zmienne nastroje jak my, raz już by chciał, żeby mała była z nami, a za chwilę jednak dochodzi do wniosku, że jeszcze nie a już poród jest dla niego takim kosmosem, że dzisiaj to doszedł do wniosku, że może lepiej by było gdyby urodziła teraz jak on ma te egzaminy, to nie będzie musiał w tym uczestniczyć ja go pocieszam, że on chociaż w każdej chwili będzie mógł wyjść, no a ja nie

Stary 2016-03-14, 20:21   #2008
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja tez nie czułam skracającej szyjki, kłucie, bol itp ale to nawet bez skracającej sie zdarza.
Mnie natomiast OKROPNIE boli kość ogonowa...masakra:/ i spojenie (chyba-w kroku mnie boli. Najbardziej jak kucam i próbuje potem wstać to mam takie wrażenie, ze mi zaraz cos strzeli miedzy nogami i rownież chodzę jak kaczka, witajcie w klubie!

Straszna ta końcówka jest hahahahaha jak by ktos nas tak podczytal to by niezły polew miał

Jeszcze tylko jutro, środa i o 17 wizyta...ehhhh ni ciekawa jestem co ten moj ginek wymyślił

Moje NB jutro beda i od razu wam bebzol wrzucę z rana bo dzis jakaś niewyjściowa byłam.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:24   #2009
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Kochana oplułam monitor jak to czytałam! Akurat piłam
mam nadzieję, że nie piwo
ej fajna jest ta koszula pierwsza, skąd to? to ten italian fashion czy coś innego? taką bym mogła mieć. Na jutro mam plan przeszukania całej chaty moich rodziców w poszukiwaniu czegos co się nada do szpitala, ale jak nic się nie nada to będę musiała coś zamówić hmm

Stary 2016-03-14, 20:24   #2010
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
makijaz
jak tak patrze na te akcesoria itp... ja nie wiem do czego to wszystko sluzy, chyba bym se slabiej poradzila niz ci faceci na filmiku. u mnie makijaz trwa 3 minuty. znaczy teraz to w ogole nie trwa, bo mnie podnoszenie rak do twarzy potwornie meczy ale jak do pracy jezdzilam, to te 3 minuty rano poswiecalam. nie lubie miec duzo na twarzy, dusze sie. no a z naturalkami moja skora dobrze wspolpracuje i mam sobie pare cudeniek z dr hauschka, living nature, perelki od alverde i no... te 3 minuty mi starczaja, zeby zrobic sie na ludzi

skracajaca sie szyjka
tego nie czuc... mialam stracha, ze mi sie skraca, jakos niedawno to bylo... bo czulam glowe miedzy nogami znaczy mialam takie wrazenie... a sie wtedy okazalo, ze szyjka ma 5cm takze tego... a w poprzedniej ciazy tak lazilam do gina i nigdy nic nie czulam specjalnego, az tu na ostatniej wizycie sie dowiedzialam, ze szyjki juz nie mam i jest lekkie rozwarcie. wiec no... raczej chyba tego nie czuc.

wizyta
czeka mnie jutro mam nadzieje, ze ginka mi powie, ze wszystko dalej pozamykane, bo mam zamiar w niedziele jechac 200km dalej do rodzinki na urodzinki i sie najesc bedzie w sumie 400km drogi, ale po niemieckich autobanach wiec nie ma co porownywac z telepaniem po drodze polnej... no i tylko kwestia dojechac i wrocic, bo z kolei siedzac w gosciach to juz pelen relaks - mlody uwielbia ta rodzine i sie kazdy troche zajmie, jedzonko podane bedzie, no nic tylko uzywac i nie rodzic

suknia slubna
oooj, ja mialam taka nietypowa kiecke, i w sumie chcialam ja miec. po prostu miec... ale moj malz wystawil to gdzies, na jakims forum chyba... nic mi nie powiedzial. akurat bylismy wtedy w polsce i po godzinie juz mial telefony zaraz na drugi dzien przyjechala dziewczyna mierzyc, a ja w szoku ze jak o co chodzi... a ona, ze da wiecej! i w sumie pomyslalam, kurde dziewczynie tak zalezy... a co ja z tym zrobie niby... no i suknia poszla... nie ma co, szybka akcja byla...
o kurczę, odważna jesteś z tą podróżą, ale skoro nic sie nie dzieje i szyjka długa to luz
u mnie też niby wszystko ok, ale wyjazd 300 km do domu na święta odpuszczam, za bardzo bym się stresowała ze coś się nagle zacznie dziać

zaciekawiałaś mnie tą suknia, chętnie bym zobaczyła jakieś foto
maz niezłą akcję zrobił ze sprzedażą, wkurzyłabym się, ale pewnie też bym sprzedała, sentyment sentymentem, ale po co ma miejsce w szafie zajmować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości