|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Kalpana ja kiedys cos czytałam żeby w trakcie porodu nie żuć gumy miętowej bo to zatrzymuje laktacje, nie wiem na ile w tym prawdy..
|
#1982 |
|
Winter is coming
|
wracając do moich nieszczęsnych siuśków, to wyszły mi jakieś szczawiany wapnia
i se czytam, że to może prowadzić do kamicy nerkowej, oby nie, bo już to kiedyś przerabiałam brr. To pewnie przez to, że piwa nie piję od tylu miesięcy Za to morfologia piękna jak nigdy, wszystko w normie, hemoglobina 12,9 byłam też w szkole rodzenia, były ćwiczenia i takie zajęcia najbardziej lubię. ja tez nie wiem, co to bogracz znaczy już teraz wiem, bo napisałyście, ale u mnie się nie je czegoś takiegolulka ja ze spaniem mam normalnie. Śpię tak 8-9 godzin, no i ostatnio bez problemów
|
#1983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tez się śmieje ze ciągle jakichś dziwnych rzeczy używam, a to suchy szampon a to te wszystkie oleje. Do maseczek juz się przyzwyczaił i nawet jak nakładam glinke na twarz to nie robi to na nim wrażenia. Zerkne sobie na te parówki. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić ☺ Cytat:
Co do puszczania młodemu bajek i przysypiania w tym czasie nie miej wyrzutów sumienia. Podziwiam ze dajecie rade w końcówce ciąży i jeszcze z maluchem obok. Az mi głupio ze czasem narzekam na zmęczenie. Oj blisko juz. Jak dziś wspomniałam mężowi ze jeszcze 24 dni to powiedział żeby go nie straszyć ![]() Cytat:
Po dłuższym chodzeniu tez nam takie klucia. Być może to właśnie skracająca się szyjka ... |
||||
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Maż własnie wziął Em na spacer wieczorny a ja odpoczywam. Ja chce rodzic najwcześniej za miesiąc.
![]() Skracania szyjki nie czułam, dopiero rozwieranie przez skurcze. Ała. Padam spać o 21 i chetnie bym sie kładła w dzień, ale nie mam jak. Po dzisiejszym dniu z dwulatką mam częstsze skurcze :/ Zaciskamy nogi! Velika- szczawiany moga byc tez od jakiegoś jedzenia, które zjadłas dnia poprzednioego. Mi na testach paskowych u gina wychodziła glukoza na 3 plusy, ale powiedziałam mu, że tak wychodzi przy wysokodawkowanej witaminie C, która sie faszeruje czasami.
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za piękną hemoglobine. Nawet przed ciążą takiej nie miałam. |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
PAROWKI
ja kupuję w biedrze parówki z szynki. Mają dużo mięsa i ogólnie dobry skład. Innych nie jem |
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z rozwierajacą sie szyjką to jedynei kojarzę straszne bóle krzyżowe, ale na prawdę straszne, że ani leżec ani siedziec, ani stac nie szło |
|
|
|
|
#1988 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
znowu się dzisiaj obżarłam. A na śniadanie miałam galaretkę oczywiście ![]() brzuchol mi się chyba obniżył, bo mi się niewygodnie siedzi. I na fotach też widzę, że jest niżej
|
|
#1989 |
|
Mama Land
|
Łaziłam dziś 5 godzin
Głównie po CH, bo w jednym były: Pepco, Kik i Jysk, więc chodziłam po wszystkich porównując ceny i asortyment, ostatecznie kupując tylko zasłony Nie są mi one niezbędne do szczęścia, ale TŻowi przeszkadza latarnia, która świeci nam prosto w oczy, jak leżymy/staramy się zasnąć. Więc w ramach podziękowania za pomysł ze sprzedażą sukni kupiłam mu zasłony zaciemniające ![]() Stwierdziłam, że póki nie mam przewijaka i jasnej wizji na kącik dla eM, to nie będę nic kupować. Tym bardziej, że wiklina nie pasuje mi do zamysłu ![]() Później pojechałam do drugiego CH i oblazłam je dwa razy, bo sobie ubzdurałam, że Poczta jest tam stoiskiem. W końcu się poddałam i sprawdziłam plan galerii - no i jest to regularny pawilon Mam szaloną potrzebę kupienia żółtej sukienki! Nie ma takich Ślubną sprzedałam przez komis - jak wisiała na OLX to nie miałam zainteresowania. Ale macie ogromne brzuchy Nic dziwnego, ze Maluchy mimo sporej wagi szaleją, skoro mają takie piękne domki
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe fajne puściłam mojemu TŻ, zgadł prawie wszystko, a jak beautyblender zobaczył to od razu wykrzyknął "wiem wiem!! JAJO!!" ![]() ![]() ![]() Spojenie mnie tak nawala, ze ledwo chodzę... Same kaczki na wątku ![]() Jutro wizyta i ktg ️
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż robił wczoraj i był też na dzisiaj ![]() Ja tam nie wiem jak objawia sie rozwierająca szyjka. Mnie kłuje w pochwie i boli krocze prawie od początku ciąży a rozwartą szyjke mam od jakichś 3 miesięcy, może ciut mniej. Kłucia mam po dłuższym chodzeniu, a gin mi nie mówił nic żeby coś sie bardziej rozwierało. Cytat:
24 dni? No ładnie. W sumie u mnie to jakiś miesiąc za tydzień w czwartek na wizyte ostatnią zdaje sie to wyznaczy mi date cesarki w końcu.
|
||
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bogracz, strogonow, nie ważne ale uwielbiam. Z pieczarkami i papryką Iwoncia, Patryśka tez myślałam gdzie wy się podziewacie ![]() Synek mi się tak gwałtownie rusza, to tez mnie martwi ![]() Parówki tylko te z ilością powyżej 90% mięsa. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-14 o 19:29 |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz swojego musze sprawdzić ☺ Brawa dla Twojego, chłop uświadomiony ☺ |
||
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie
pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.
|
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze z tym oczyszczaniem sie organizmu przed porodem to jakas ściema.. Od kilku dni chodzę regularnie i to nawet czasem 2 razy a dzis juz 3. Wczesniej kilka dni mialam zaparcia. A do to zostalo 22 dni
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Mi zostało 13! dni do terminu z OM
|
||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
makijaz
jak tak patrze na te akcesoria itp... ja nie wiem do czego to wszystko sluzy, chyba bym se slabiej poradzila niz ci faceci na filmiku. u mnie makijaz trwa 3 minuty. znaczy teraz to w ogole nie trwa, bo mnie podnoszenie rak do twarzy potwornie meczy ale jak do pracy jezdzilam, to te 3 minuty rano poswiecalam. nie lubie miec duzo na twarzy, dusze sie. no a z naturalkami moja skora dobrze wspolpracuje i mam sobie pare cudeniek z dr hauschka, living nature, perelki od alverde i no... te 3 minuty mi starczaja, zeby zrobic sie na ludzi ![]() skracajaca sie szyjka tego nie czuc... mialam stracha, ze mi sie skraca, jakos niedawno to bylo... bo czulam glowe miedzy nogami znaczy mialam takie wrazenie... a sie wtedy okazalo, ze szyjka ma 5cm wizyta czeka mnie jutro mam nadzieje, ze ginka mi powie, ze wszystko dalej pozamykane, bo mam zamiar w niedziele jechac 200km dalej do rodzinki na urodzinki i sie najesc bedzie w sumie 400km drogi, ale po niemieckich autobanach wiec nie ma co porownywac z telepaniem po drodze polnej... no i tylko kwestia dojechac i wrocic, bo z kolei siedzac w gosciach to juz pelen relaks - mlody uwielbia ta rodzine i sie kazdy troche zajmie, jedzonko podane bedzie, no nic tylko uzywac i nie rodzic ![]() suknia slubna oooj, ja mialam taka nietypowa kiecke, i w sumie chcialam ja miec. po prostu miec... ale moj malz wystawil to gdzies, na jakims forum chyba... nic mi nie powiedzial. akurat bylismy wtedy w polsce i po godzinie juz mial telefony
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska u mnie to samo z kibelkiem
ja jeszcze nie chce...
|
#2001 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ostatnie dni mam juz dosyć, naprawde... Sama nie wiem co juz chce, tyle dolegliwości, ale mam takiego stracha ze to moze dlatego tak biegam, tak juz malo zostalo czasu, nie wiem czy jestem gotowa.. Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A do tego mąż patrzy na mój brzuch i zadaje głupie pytania, jak on przejdzie przez moja bozene...
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dziś mały wypad zrobiłam z mamą do SH, nakupiłam bodziaków na ok 50 cm tych mega małych. także mam wszystko. ale rozbawiła mnie sytuacja dzisiejsza. jakaś babeczka szła z małym dzieckiem - ok 5-6 lat ? cos takiego. A ten przechodzc koło mnie mówi do swojej mamy " mamo ale ta Pani ma wieeeelki brzuch... co ona jadła" kobieta zawstydzona, ja w śmiech bo słodkie to było Tłumaczy mu że tam dzidzie mam i dlatego taki duży. na co z kolei moja mama dumnie mówi, że tu są nawet dwie dzidzie Babeczka nie załapała, patrzy na moją mamę i mówi " no tak , tak , widzisz tamta Pani też ma dzidzie w brzuchu" I odpowiada, że nie ma dzidzi ale ja mam bliźniaki. Kobieta zrbiła się cała czerwona, wzięła synka i wyszła A mi się smiać chciało patrząc jak moja matka stoi i się w witrynie sklepu przeglądać zaczęla
|
|
#2005 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Koszule i szlafrok hah
![]() Mam jeszcze jedną koszulę w niebieskie kwiatusie też rozpinaną do karmienia ale jest akurat w praniu ![]() WP_20160314_009.jpg WP_20160314_010.jpg WP_20160314_011.jpg WP_20160314_012.jpg WP_20160314_013.jpg WP_20160314_014.jpg WP_20160314_015.jpg WP_20160314_017.jpg KREW Wiecie co - krew mi się zmieniła. Tzn jej krzepliwość? Po 1. po ostatnim pobraniu krwi nadal miałam rankę, teraz jak mi pobrała to boli mnie to miejsce. Wcześniej szybko się goiło. Po 2. Po pobraniu nawet nigdy nawet nie musiałam dociskać bo szybko krzepło i nakładała plasterek - a dzisiaj, trzymam trzymam, dłużej niż zwykle, a tu dalej leci krew Pielęgniarka, która mnie już zna bo zawsze mi pobiera krew powiedziała, że przed porodem to się własnie często zmienia, by nie dochodziło do krzepnięcia?? coś takiego???Cytat:
![]() cały dzień tu słoneczko było hehhehe Ach, no a mi głupio jak mi się tak hormonowo dzieje Cytat:
Śpię ciągle ! uch ![]() a kolacja ! napisalam mężowi by kupił ciasto francuskie i ser to mu zrobię takie coś jak Ty hehhe ![]() Cytat:
może mi też się odmieni? Bo narazie to jestem leniuszek i śpioszek ![]() To masz wicie gniazdka włączone ![]() Cytat:
padłam rozumie, że wasi mężowie mają długie włosy? Bo mój ma bardzo bardzo krótkie, sam sobie maszynką strzyże więc on chyba nigdy w życiu nie używał szczotki czy grzebienia ![]() Cytat:
![]() mniami !!!! Cytat:
![]() to czekamy na jakies wieści od lekarzy! No coś więcej by mogli juz powiedzieć Cytat:
ja nie rodziłam ale mnei tak kłuje - i to nie ważne teraz czy chodzę, bo jak Sara się odpycha to kłuje nawet jak leżę.gin powiedziała, ze od tego się skraca i że to naturalne jest. ale też zaleciła by się nie wysilać.Cytat:
Babka opowiadała nam wtedy, że szukały u dziewczyny powodu czemu ma coraz mniej mleka a ona sobie paczuszkę gum miętowych żuła codziennie odstawiła mięte i jak ręką odjął.Cytat:
![]() Ładna hemoglobina!!!
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-03-14 o 20:18 |
|||||||||
|
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() może akurat twój nie będzie ciężki głowa do góry ![]() szkoda że nasi tżci nie ułatwiają nam tego wszystkiego :/
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2016-03-14 o 20:27 |
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
woda musi wystarczyć ![]() Cytat:
mój chłop też tego nie ogarnia. Co więcej on ma takie zmienne nastroje jak my, raz już by chciał, żeby mała była z nami, a za chwilę jednak dochodzi do wniosku, że jeszcze nie a już poród jest dla niego takim kosmosem, że dzisiaj to doszedł do wniosku, że może lepiej by było gdyby urodziła teraz jak on ma te egzaminy, to nie będzie musiał w tym uczestniczyć
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie czułam skracającej szyjki, kłucie, bol itp ale to nawet bez skracającej sie zdarza.
Mnie natomiast OKROPNIE boli kość ogonowa...masakra:/ i spojenie (chyba-w kroku mnie boli. Najbardziej jak kucam i próbuje potem wstać to mam takie wrażenie, ze mi zaraz cos strzeli miedzy nogami i rownież chodzę jak kaczka, witajcie w klubie! Straszna ta końcówka jest hahahahaha jak by ktos nas tak podczytal to by niezły polew miał Jeszcze tylko jutro, środa i o 17 wizyta...ehhhh ni ciekawa jestem co ten moj ginek wymyślił ![]() Moje NB jutro beda |
|
|
|
#2009 |
|
Winter is coming
|
mam nadzieję, że nie piwo
![]() ej fajna jest ta koszula pierwsza, skąd to? to ten italian fashion czy coś innego? taką bym mogła mieć. Na jutro mam plan przeszukania całej chaty moich rodziców w poszukiwaniu czegos co się nada do szpitala, ale jak nic się nie nada to będę musiała coś zamówić hmm
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też niby wszystko ok, ale wyjazd 300 km do domu na święta odpuszczam, za bardzo bym się stresowała ze coś się nagle zacznie dziać zaciekawiałaś mnie tą suknia, chętnie bym zobaczyła jakieś foto ![]() maz niezłą akcję zrobił ze sprzedażą, wkurzyłabym się, ale pewnie też bym sprzedała, sentyment sentymentem, ale po co ma miejsce w szafie zajmować |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

i se czytam, że to może prowadzić do kamicy nerkowej, oby nie, bo już to kiedyś przerabiałam brr. To pewnie przez to, że piwa nie piję od tylu miesięcy
znaczy już teraz wiem, bo napisałyście, ale u mnie się nie je czegoś takiego
dla innych to może zupa gulaszowa po prostu, albo jeszcze ewentualnie strogonow, choć nie wiem czy to do końca to samo :P no i bogracz obowiązkowo z kluseczkami 

czytam Was, czasem tylko szybko "przelece" bo ludzik (synek) starszy chce sie bawić i z odpisaniem trudno
aż mi czasem synka żal bo puszcze mu bajke żeby chociaż na 20min oko przymknąć 

Głównie po CH, bo w jednym były: Pepco, Kik i Jysk, więc chodziłam po wszystkich porównując ceny i asortyment, ostatecznie kupując tylko zasłony
Nic dziwnego, ze Maluchy mimo sporej wagi szaleją, skoro mają takie piękne domki
puściłam mojemu TŻ, zgadł prawie wszystko, a jak beautyblender zobaczył to od razu wykrzyknął "wiem wiem!! JAJO!!"