|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Jestem w szoku. Ola teraz się obudziła i poszla sama do łazienki zrobić siku
zawsze ja budzilismy
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suuper! Oby tak dalej.
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Zagladam na szybko, jutro was skrupulatnie jak zawsze nadrobie. Poproszę o kciuki dla męża, bo od jutra do piatku wlacznie ma egzamin radcowski...
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
ciekawe jak będzie u mnie bo idę w Sobotę A wiesz ja to ludzie chcieli jak najwięcej wziąć bo może myśleli że coś ciekawszego tam będzie Gratki za wygrana nagrodę ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Olinka ja po prostu kompletnie nie oddychalam nosem odkąd wręczono mi glukoze wiec nie mam pojecia jak pachnie i wypilac trzema duszkami, chyba to mnie uratowali
ja bylam kluta 3 razy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2348 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co to za egzamin? ![]() Idę się wykąpać i spać dobrej nocki
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Kaska ja tez widzialam siusiaka na wlasne oczy ktory jednak poznej magicznie zniknął :-D ale to byl 13 tydzień dopiero
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żebym była pazerna, ale torba była na każdym krześle, więc chyba powinni się z tym liczyć, że kto zajmuje miejsce = bierze torbę ze swojego krzesła We Wrocławiu nie widziałam żeby ktoś za kimś ganiał i prosił o zwrot
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że u mnie w mieście nie ma żadych warsztatów :/
coraz gorzej mi sie funkcjonuje na plecach nie mogę leżeć bo mi sie źle oddycha bardzo wieczorem mam nudności bo chyba uciska jakoś w okolicACH żołądka, a i jeszcze dzisiaj mi tak skopała lewa strone , że szok
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Olinka wypij na raz i nie wstawaj.Siedź grzecznie i weź sobie książkę do poczytania.
Mi pobierali na czczo,po godzinie i po dwóch.Nie bylo tak źle wcale. Ja mam muślinowe otulacze z Effii i są mega milutkie i mięciutkie ![]() Bambusowych nie miałam okazji dotykać. |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
a w tę środę idę na warsztat Mamo to ja
|
#2354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż w pracy a ja się rozerwę Popatrz i daj znać ciekawe czy to samo u mnie będzie
|
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
Motylek brawa za wizytę! Ładna waga maluchow, super!
ciekawe z tą płcią, obstawiam jednak dziewczynkę, uparciuszka Przyszła mi dzisiaj sukienka zamówiona z aliekspres za niecałe 3,5dolara. Fajna, młoda miała frajdę. Czekamy na jeszcze jedna ![]() Ale zgaga, omg.. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57352846]Motylek brawa za wizytę! Ładna waga maluchow, super!
ciekawe z tą płcią, obstawiam jednak dziewczynkę, uparciuszka Przyszła mi dzisiaj sukienka zamówiona z aliekspres za niecałe 3,5dolara. Fajna, młoda miała frajdę. Czekamy na jeszcze jedna ![]() Ale zgaga, omg.. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ile czekałas ? |
|
|
|
#2358 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam wreszcie
Miqesi, przesyłam spóźnione życzenia urodzinowe Witam nowe mamy, gratuluję udanych wizyt ( miszka- waga Twojego maluszka imponująca )!motylku, pewnie dziewczynka tak nadrobiła z wagą, pamiętam jakie ostatnio fotki nam tu wstawiałaś, ewidentnie było widać , że chłopak i dziewuszka kaska w drugiej ciąży brzuszek zawsze szybciej rośnie, Twoje fotki też to potwierdzają ( chociaż teraz i tak bardzo zgrabniutki!) Zapomniałam już do czyich wypowiedzi miałam się odnieść ![]() Z tym bujaniem to różnie bywa. Dużo raczej zależy od dziecka, ciężko przewidzieć jak będzie. Ja miałam dla syna kołyskę do 7. miesiąca jego życia i u mnie sę sprawdziła. Nie było też problemu z przestawieniem się potem na normalne łóżeczko. Nie nadużywałam jakoś specjalnie tego bujania i może dlatego. Monitora oddechu nie kupuję, bo dziecko będzie raczej spało w nocy u nas w łóżku. Już teraz wiem, że nie będzie mi się chciało w nocy z łóżka nawet podnieść jak będzie trzeba kilka razy karmić Zmykam chyba już do spania. Miłych snów Wam życzę, bo czytałam, że tu jakieś nocne koszmary co po niektóre przeżywają ![]() Mi się dzisiaj śniło, że nie jestem w ciąży i seksuję się NORMALNIE z mężem
|
|
|
|
#2359 | |
|
Konto usunięte
|
2,5 tygodnia. Chyba całkiem niezle
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc, jestem jakoś padnięta dziś. Jutro ćwiczenia aaa ja zapomniałam zaświadczenie od ginekolog
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam taką jak ta http://allegro.pl/super-kolyski-bial...955300851.html.
Mój tata zrobił dla wnuka Potem oddałam ją kuzynowi, on potem swojemu bratu i nawet nie wiem czy jeszcze jest cała. Trzeba było uważać tylko, bo starsza siostra chciała bujać dzidziusia, a nie miała za bardzo wyczucia co do tego ile siły użyć
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa też muszę o tym zaświadczeniu o gina pamietać - chodzi o takie do szkoly rodzenia, prawda o braku przeciwskazań do uczestnictwa w zajęciach?
|
|
#2363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
on lubi tskie wyzwania Też sie zastsnawiam właśnie czy zosia nie zmęczy małej pieszczotami, a też nie ma wyczucia teraz przychodzi do mnie, podnosi mi bluzkę i całuje po brzuchu ciekawa jestem bardzo jej reakcji jak już mala pojawi sie na swiecie. Wszystko przed nami Dzisiaj dostałam chustę i oglądałam filmiki na yt o wiązaniach. Wygląda to całkiem prosto, ciekawe jak wyjdzie z dzieckiem DZIEWCZYNY ile miały maluszki jak zaczęłyscie je nosic w chustach? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
Ja weekend u rodzinki więc tylko czasami podczytywałam co tam u Was
![]() Co do bujania itp - zgadzam się, że każde dziecko inne. Można zakładać jedno, a wyjdzie inaczej. Co do spania - również życie weryfikuje. U mnie się fajnie sprawdziła rutyna - kąpiel o tej samej porze (ok.19 i o 20 Córka albo zasypiała przy cycu albo jak nie zasnęła to była odkładana do spania). Ale po pierwszym nocnym karmieniu lądowała u nas w łóżku bo mi się nie chciało jej odkładać/wstawać itd. A tak to sobie przysypiałam karmiąc Warto mieć jakieś zasady, ale powiem Wam, że po ciąży wiele się zmienia. Ja przed urodzeniem myślałam inaczej, a już jak Iga na świecie była okazało się, że jestem o wiele bliższa rodzicielstwu bliskości niż sądziłam. Nie mam i nie miałam problemu z zaspokajaniem potrzeby bliskości o ile córka tego potrzebowała. Do tej pory czasami w nocy przychodzi do nas w nocy do łóżka i nie wyganiam jej. Cieszę się z tego, bo za kilka lat będę za tym tęsknić. To samo jeśli chodzi o zasypianie - córka w zasadzie zasypiała sama przy kołysankach. Ale jak wróciłam do pracy to wolałam położyć się koło niej, pośpiewać jej, opowiedzieć coś i czerpać radość z tych chwil wspólnych których tak mało mi zostało. I teraz na wieczór zasypia też przy mnie a potem ją przenosimy do jej łóżeczka i to dlatego, że ona tego chce i ja też to lubię ja mam taki http://www.ceneo.pl/17376190 i polecam agusiia, ale super dużo rzeczy dostaliście. Od kogo to tak? olinka, nie nastawiaj się negatywnie i wypij nie wąchając. Ja byłam kłuta 3 razy. My z mężem siedzimy dziś na dywanie, bo o 20 sprzedaliśmy narożnik z fotelem w sumie 2 tygodnie wisiało ogłoszenie na olx więc w miarę szybko poszło i tylko 50 zł mniej niż wystawione było. Nowy czeka już w piwnicy, jutro będziemy skręcać. Powoli dostosowujemy mieszkanie do zlikwidowania sypialni i zrobienia pokoiku dziecięcego dzanet, ja zaczęłam nosić jak młoda miała jakieś 3-4 miesiące, bo wtedy dopiero zainteresowałam się tematem. Ale teraz planuję od razu jak tylko będę JA w dobrym stanie fizycznym
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-03-14 o 22:41 |
|
|
|
#2365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam taki http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-ucha-irt-4520 Przez 2,5 roku służy nam bez zarzutów Cytat:
Pewnie dziewuszka tak nadrobiła Choć u mnie wśród znajomych kolejna zamiana dziewczynki w chłopca Na usg w 16tc i połówkowym u 2 innych lekarzy była dziewczynka. W piątek miała usg (23tc) i jednak jest chłopiec. Najlepsze jest to, że ma zdjęcie pipki i siusiaka... ciekawe kogo przywita na porodówce??? Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Miqesi kochana, spóźnione STO LAT!!!
Cytat:
Ja po 75g glukozy byłam kłuta 2 razy. W poprzedniej ciąży tylko raz po 2h.
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Co do bujania to ja też założyłam sobie przed urodzeniem Zuzi, że nie będę jej bujać nosić itp. żeby nie przyzwyczaić. Życie jednak zweryfikowało moje plany... stałam się ogromną fanką rodzicielstwa bliskości i moje dziecię jest wylulane, wybujane, wyprzytulane dość mocno. Nigdy nie czułam się więźniem Zuzi... po prostu noszenie jej, kołysanie, tulenie było dla mnie tak bardzo naturalne. Nie miałam problemu z "odzwyczajaniem" jej od kołysania. Z biegiem czasu ze wszystkiego wyrastała. Teraz przed spaniem czytamy książki, a później prosi, żebym zgasiła światło i cichutko z nią poczekała aż zaśnie... zasypia w 5 min i śpi calutką noc
![]() Każdy wychowuje swoje dziecko jak uważa. Dla mnie nienaturalną rzeczą było np. usypianie metodą Ferbera, lub sposobem T. Hogg z książki "Język niemowląt". Wiem, że te sposoby mają wielu fanów, ale totalnie gryzą się z moją naturą, to nie dla mnie
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Mnie na poprzedniej wizycie gin mówił, jak pytałam, żeby płeć sprawdził, że nic tam nie dynda, więc ciekawe jak to będzie. Od poprzedniej wizycie nic nie zgrubłam, więc jestem do przodu o 7 kg. Ja mówię, że jak na dwójkę, to jeszcze nie mam takiego wielkiego brzuszka, a on że duży, jak do porodu w ciąży pojedyńczej :-P. Mam sie nie przemęczać, dużo odpoczywać i oszczędzać, nie znaczy, że ciagle leżec, ale porządki i męczące rzeczy sobie odpuścić, bo ciąża mnoga, to ciąża wysokiego ryzyka itd.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

zawsze ja budzilismy 

Oby tak dalej.

Nie żebym była pazerna, ale torba była na każdym krześle, więc chyba powinni się z tym liczyć, że kto zajmuje miejsce = bierze torbę ze swojego krzesła
We Wrocławiu nie widziałam żeby ktoś za kimś ganiał i prosił o zwrot
wieczorem mam nudności bo chyba uciska jakoś w okolicACH żołądka, a i jeszcze dzisiaj mi tak skopała lewa strone , że szok

teraz przychodzi do mnie, podnosi mi bluzkę i całuje po brzuchu
Pewnie dziewuszka tak nadrobiła