Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:00   #3901
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Ale perfekcyjne panie domu z Was! Ja nie robię ciepłego dania. Jedynie sałatki, tort i ciasto do kawy.
U nas sporo osób się uzbiera, ok.14, a też sami najbliżsi i to jeszcze nie w komplecie, bo siostry M nie zapraszamy, a narzeczona mojego brata jest we Francji i nie może wrócić na święta.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:05   #3902
siempre
Wtajemniczenie

Witam się i ja podczutuje w wolnym czasie ale ciężko się masz wbić. Wróciłam w sobotę do domu i sie ogarniam pomału. Brat do niedzieli posiedzial więc wesoło było.

Dzis byliśmy zapisać małego do przedszkola na rok 2018/2019 a później na termy skoczylismy. Miły dzień

SYLWIA - ja bym na pewno nie pakowala ponownie prezentu.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Co do urodzin to sama rodzinna jeszcze nie wiem gdzie będziemy robić prawdopodobnie u mojej mamy. Hmm zobaczy się.

Moja niania może nie być nianią bo fajna praca jej się trafiła i w środę idzie na rozmowę buu :/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:13   #3903
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Witam się i ja podczutuje w wolnym czasie ale ciężko się masz wbić. Wróciłam w sobotę do domu i sie ogarniam pomału. Brat do niedzieli posiedzial więc wesoło było.

Dzis byliśmy zapisać małego do przedszkola na rok 2018/2019 a później na termy skoczylismy. Miły dzień

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Co do urodzin to sama rodzinna jeszcze nie wiem gdzie będziemy robić prawdopodobnie u mojej mamy. Hmm zobaczy się.

Moja niania może nie być nianią bo fajna praca jej się trafiła i w środę idzie na rozmowę buu :/
No masz...jak tak można ludziom robić
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:11   #3904
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
No masz...jak tak można ludziom robić
O kurcze .. i co teraz?

Ale fajny temat jedzeniowy, tez się zrobiłam głodna przez Was
U nas też będą dwie sałatki, do tego ciasto i muffiny wędlina do tego i jakieś pomidorki. Nad ciepłym właśnie ciągle się zastanawiam
U nas będzie coś ok. 18 osób także mam nadzieje że będzie w miarę chociaż ciepło żeby dzieci na tarasie pobiegały A robię 10 kwietnia
Stary 2016-03-14, 21:50   #3905
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To restauracja z jakims miejscem dla dzieci? Pokaż wdzianko dla jubilata
Robimy tam gdzie chrzciny. Jest kącik dla dzieci a i maluchy mają dużo miejsca do biegania kupiłam Jane jeansy z hm i koszule Z Pepco. Są w praniu

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
I

Ile gości zapraszacie ? Fajnie że nie będziesz musiała nic szykować
12 dorosłych, 6 dzieci

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57336301]

jaki ten stilik edukacyjny? Chyba jakis ekstra skoro na godzine Jasia zajął
[/QUOTE]

Smoby. Z sorterem i wieża do układania. Nie jest jakiś wypasny, ale Jas ładnie się zajął

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:54   #3906
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super z tym domofonem i "tata😍 u nas Ada to "tata mówi na wszystko tak zauważyliśmy hehe tata jest dla niej wszystkim )
Dzwonkiem przy drzwiach dzwonią i to mega głośnym, domofonu nie mamy.
Kwiatek też mam ładnie wyglada i służy 😁
Na narty to mąż z kolegami chciał się wybrać, ewentualnie my i jego koledzy, a tego nie widzę, ja cały dzien z Adką w hotelu a on se śmiga he o nie

Biedaczek mały oby się nic nie rozwinęło.

Ja przed chwilà dostałam, cieszę się bo już wiem że stąd ostatnie moje humory wisielcze..
u nas tata też był wszystkim ale od jakiegoś czasu świadomie tego słowa używa i już nie na wszystko z tym domofonem to np całe popołudnie nie powie tata a slyszy te piknięcia i od razu
domofonu nie macie na dole na klatce, wchodzi sie z klucza?
ja bym jechala nawet dla siedzenia w hotelu hehe a tak na serio to bys pojezdzila, maz by sie wymienil widzialas ten filmik z bobasem na snowboardzie?? mega jest, slodka ta mała
https://www.youtube.com/watch?v=8cwAb5kQ2ZQ
Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Mała pomocnica

Położyłam właśnie Filipka na drzemkę i zabieram się za szukanie jakiejś cieńszej kurteczki widziałyście gdzieś jakieś ładne ?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Fajny ten prysznic, takie coś innego, no ale właśnie też bym się zastanawiała jak wygląda łazienka po kąpieli

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Fajny

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Coś dla mojego Tż
Może kiedyś pojedziecie, kto wie;-)

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Zabraniałam to za dużo powiedziane ogólnie byłam przeciwna posiadania motoru bo ciągle się słyszy ile wypadków . No ale jak już go ma to jeździ i nic nie mówię Też jeździ z głową no ale nigdy nie wiadomo co się spotka na drodze..
A jaki Twój mąż ma? coś typu ścigacz?
wiadomo ale ja już nie podchodzę tak do tego
nie, nie ścigacz, ma motocykl enduro Honda Transalp może dlatego się mniej boję, bo Twój ma ścigacz?

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wybaczcie ale ostatnio podobnie jak Mała Sylwia jestem ale mnie nie ma 😉 podczytuje Was, ale jakoś tak ciężko się ustosunkować. Generalnie spadek formy ciągnie się za mną dalej. Oby przyszła juz wiosna, czekam na nią jak na zbawienie!

Zosia coraz więcej raczkuje i spindra się na wszytko co się do tego nadaje lub nie nadaje 😉 ostatnio ulubionym zajęciem jest czolganie się pod ławą w salonie i nabijanie sobie guzów. Jak kto woli.
Poza wczorajszym dniem (ząbek się przebił w końcu) jest super. Dalej co prawda trzeba za panną biegać i asekurować, ale przynajmniej nie nudzi się jej co 3sek.jak dawniej, sama już kombinuje jakieś zabawy. Wczoraj zaliczylysmy z Zosią zakupy w Lidlu i była zachwycona jazdą w wózku sklepowym.

Teraz śpi już 3-cią godzinę, kto da więcej?

Jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy jak zinterpretuje te wszystkie moje wyniki.

Madzixx 😘
gratki za ząbka i nowe umiejętności
trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście słodko to wygląda;-)
My mieszkamy w domu więc domofony Tż nie używa ale jak wraca i słyszymy samochód to Filip też od razu leci do drzwi i ciągle powtarza takim szeptem tata tata tata i czeka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Baaardzo miło u nas takich długich nie ma

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

haha to idź koniecznie ja byłam wczoraj ale mieli przemeblowanie jakieś i cieżko było cokolwiek zobaczyć, muszę iść jeszcze raz

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Ja tu wiosny już wypatruje okulary przeciwsłoneczne szykuję, a Ty mi piszesz że gdzieś jest śnieg
Mama mnie straszy że jutro ma sypać?:/ szczególnie w małopolsce ona chyba mnie kłamie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Brałabym

Tak w ogóle to jakie duże torty będziecie mieć (ile kg mniej więcej) i na ile osób?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Kurde ! to jednak prawda z tym śniegiem i pewnie jutro do mnie dotrze ! Nie lubie tegooooo!

Majka- to dorobiłaś z paluchem

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Filip też lubi wózek sklepowy
Kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza
kochane maluchy
co do tortu to wszędzie slyszałam, że się liczy 100g na osobę
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:54   #3907
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
:-* póki co jest piękny

Mnie ta ścianka z szkła jakoś nie przekonuje wiec nie pomogę z wyborem niestety.

Wiesz to zależy czy jest druga drzemka czy nie, wczoraj nie było i dlatego już o 19 w łóżeczku. A tak to zwykle buszuje do 21-21.30. Nie wiem czy ząbki mam nadzieje bo to minie w końcu. ..

oj współczuję

No to oby się nie rozwinęło!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Mój ostatnio się do majtek dorwal w pepco. Ofc damskich czarnych z koronką

oj zdrówka !

Słodkie z tym domofonem ! ♡♡♡

Wow! U nas 35 min ma spacerku a chodziłam ponad 2 godziny.
ooo koneser czarne z koronką-typowy facet

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 22:01   #3908
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Ale perfekcyjne panie domu z Was! Ja nie robię ciepłego dania. Jedynie sałatki, tort i ciasto do kawy.
U nas sporo osób się uzbiera, ok.14, a też sami najbliżsi i to jeszcze nie w komplecie, bo siostry M nie zapraszamy, a narzeczona mojego brata jest we Francji i nie może wrócić na święta.
U nas na 14 to z cieplym sie prosi a na 17 sama zimna plyte, ciasta itp.

Mloda giluje dalej i ja to meczy i sie wybudza

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:04   #3909
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
u nas tata też był wszystkim ale od jakiegoś czasu świadomie tego słowa używa i już nie na wszystko z tym domofonem to np całe popołudnie nie powie tata a slyszy te piknięcia i od razu

domofonu nie macie na dole na klatce, wchodzi sie z klucza?

ja bym jechala nawet dla siedzenia w hotelu hehe a tak na serio to bys pojezdzila, maz by sie wymienil widzialas ten filmik z bobasem na snowboardzie?? mega jest, slodka ta mała

https://www.youtube.com/watch?v=8cwAb5kQ2ZQ

wiadomo ale ja już nie podchodzę tak do tego

nie, nie ścigacz, ma motocykl enduro Honda Transalp może dlatego się mniej boję, bo Twój ma ścigacz?

gratki za ząbka i nowe umiejętności

trzymam kciuki za wizyte

kochane maluchy

co do tortu to wszędzie slyszałam, że się liczy 100g na osobę

Ja jakoś niechcę, jeszcze gdyby jakaś dziewczyna jechała ale on aż takiego parcia na ten wyjazd też niema także luz. Dziś oznajmił że za rok na umówił haha Filmik widziałam, ładnie sunie malutka Ala napewno też będzie miała zajawkę i talent po rodzicach
U nas ani domofonu, ani zamka na klucz, kiedyś były, teraz pytali mieszkańców czy chcą i wyszło, że większość nie i niema, każdy może wejść. Ale u nas małe miasteczko, w miarę bezpieczne.
Stary 2016-03-14, 22:05   #3910
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
a koniecznie musi być coś na przeciw wejścia? Albo koniecznie wanna rogowa? Mi szczerze mówiąc się nie podoba taki prysznic

Moja też straaasznie chlapie już, i tylko na siedząco chce się kąpać, siedzi i rączkami "bije" wodę a my nie mamy wanny i tak małą łazienkę, że nie da się jej tam kąpać... lipa;/

wiem, że to nie śmieszne, ale wyobraź sobie, że ktoś tak robi

Ja ciągle się zastanwiam, jak oni w tym żłobku Zuzkę przymuszą do drzemek i pojęcia nie mam

Moja też biegnie do drzwi, ale nic nie mówi Za to jak Violki Adka mówi na wszystko tata, a na wsi przebiła wszystko - leżała obok mnie i kopała mnie nózkami, ciotka mówi: "Zuzia, kto bije mamę?" na co moje dziecko "tata"

:wow:

Tak mini wersja, takie ma dobre recenzje to wzięłam

Jak zaskoczył, ostrzegałam, że idzie

biedna ;( aż mnie zabolało ....

U nas już przestało, ale teraz jest mokro i beee ;(

Miałam coś pisać i zapomniałam...
noo musi coś być, z dwojga złego wolę prysznic albo wannę na przeciw a nie toaletę czy umywalkę..łazienki nie będziemy mieć jakiejś ogromnej
u nas to samo z "biciem" wody i małą łazienką, tzn wejdzie nam wanienka pod prysznic ale cięzko się schylać tam
rozkładamy takie wielkie coś nieprzemakalnego i jakos musimy dac rade z ta chlapaczka
hehe niezle Zuzia powiedziala

Cytat:
Oby nie - trochę jesieni troche zimy i znów w domu się kisimy
poetka

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Welcome 2 da club

A co robisz do jedzenia?

My w ten weekend.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

haha
oooo to już zaraz!

Cytat:
My tez tylko najbliższych.
Co dobrego będziesz robić do żarelka?

Julo dostanie kasę od chrzestnych. Super. Cieszę się bo kupimy buty i może coś w zarze. Zabawki dwie dostanie i książki i jedna niespodziankę (już się boję)
fajny plan niespodzianka od teściowej?:P

Cytat:
Nie wiem

Siekasz wszystko do tych ślimaczków?
Jakie wersje tortilek znalazłaś?
jak to nie wiesz?!?!

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość

już zapisy do przedszkola?
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Robimy tam gdzie chrzciny. Jest kącik dla dzieci a i maluchy mają dużo miejsca do biegania kupiłam Jane jeansy z hm i koszule Z Pepco. Są w praniu

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

12 dorosłych, 6 dzieci

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Smoby. Z sorterem i wieża do układania. Nie jest jakiś wypasny, ale Jas ładnie się zajął
fajnie z restauracja, sama myślałam nad nią albo nad cateringiem..
Stary 2016-03-14, 22:05   #3911
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

E tam. U mnie nie ma tradycji, by na urodzinach/imieninach był ciepły posiłek. Zwłaszcza, że będę prosić na 15:30 a po 18 juz koniec imprezki.
Stary 2016-03-14, 22:07   #3912
violka848
Zakorzenienie

W jaki dzień robicie imprezę? Sobota niedziela? Ja się wacham.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
E tam. U mnie nie ma tradycji, by na urodzinach/imieninach był ciepły posiłek. Zwłaszcza, że będę prosić na 15:30 a po 18 juz koniec imprezki.

I za☠☠☠iscie ja widzę same plusy 😋

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Wspolczuje nocki zdrowka
Stary 2016-03-14, 22:07   #3913
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w sobotę. Ale tylko dlatego, że akurat wypada Wielkanoc i w nd spotyka się u nas rodzeństwo mojej mamy, nie chcę łączyć imprez, bo wtedy spęd na 20 os conajmniej wyjdzie.
Stary 2016-03-14, 22:11   #3914
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
noo musi coś być, z dwojga złego wolę prysznic albo wannę na przeciw a nie toaletę czy umywalkę..łazienki nie będziemy mieć jakiejś ogromnej

u nas to samo z "biciem" wody i małą łazienką, tzn wejdzie nam wanienka pod prysznic ale cięzko się schylać tam

rozkładamy takie wielkie coś nieprzemakalnego i jakos musimy dac rade z ta chlapaczka

hehe niezle Zuzia powiedziala

poetka

oooo to już zaraz!

fajny plan niespodzianka od teściowej?:P

jak to nie wiesz?!?!

już zapisy do przedszkola?

fajnie z restauracja, sama myślałam nad nią albo nad cateringiem..

Mamy tak samo z kąpielą, ale jak zacznie wstawać, to wanienka pod prysznic ląduje, bo powódź w pokoiku będzie, teraz ręczniki rozkładamy Bedzie strasznie niewygodnie, tak jak i u Was i tylko jedna osoba wejdzie, no ale cóż. Zła trochę jestem, że jednak głębokiego brodzika nie zrobilismy.
Stary 2016-03-14, 22:12   #3915
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]

I za☠☠☠iscie ja widzę same plusy 😋[COLOR="Silver"]
Nie chcę żeby mi się z urodzin impreza pokroju chrzcin zrobiła. Swoją drogą najchętniej to spedzilibysmy ten dzień tylko we trójkę. Oboje nie za bardzo lubimy takie "okazje" jak nasze rodzinki (moja i męża) się spotykają. Nie ma między nimi jakiejś sympatii... 😜
Stary 2016-03-14, 22:14   #3916
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w sobotę. Ale tylko dlatego, że akurat wypada Wielkanoc i w nd spotyka się u nas rodzeństwo mojej mamy, nie chcę łączyć imprez, bo wtedy spęd na 20 os conajmniej wyjdzie.

No tak niech każdy ma swoją imprezkę
Stary 2016-03-14, 22:19   #3917
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakoś niechcę, jeszcze gdyby jakaś dziewczyna jechała ale on aż takiego parcia na ten wyjazd też niema także luz. Dziś oznajmił że za rok na umówił haha Filmik widziałam, ładnie sunie malutka Ala napewno też będzie miała zajawkę i talent po rodzicach
U nas ani domofonu, ani zamka na klucz, kiedyś były, teraz pytali mieszkańców czy chcą i wyszło, że większość nie i niema, każdy może wejść. Ale u nas małe miasteczko, w miarę bezpieczne.
no za rok to i Adka pośmiga
mój mąż nie jezdzi na nartach ani na snowboardzie(ma kolano po 3 rekonstrukcjach wiezadla-takie uroki pilki noznej) i jezdził na snowscoot albo ostatnio na ski trikke.
Te sprzety niby gwarantuja mniej ewentualych kontuzji
Cytat:
u nas to nie przejdzie, zresztą 2,5 h imprezki to wydaje mi sie za krotko..
Cytat:

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

I za☠☠☠iscie ja widzę same plusy 😋

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Wspolczuje nocki zdrowka
też się waham, robimy albo 30 kwietnia albo 1 maja.
Ale raczej się skłaniam ku sobocie
Stary 2016-03-14, 22:20   #3918
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy tak samo z kąpielą, ale jak zacznie wstawać, to wanienka pod prysznic ląduje, bo powódź w pokoiku będzie, teraz ręczniki rozkładamy Bedzie strasznie niewygodnie, tak jak i u Was i tylko jedna osoba wejdzie, no ale cóż. Zła trochę jestem, że jednak głębokiego brodzika nie zrobilismy.
My też właśnie mamy brodzik 5cm. Głupia ja! 😉

A kąpiemy na panelach w pokoju, Zoś ciapie wodą wszędzie, czasem wyleje kubek z wodą... czasem wiadereczko, generalnie jest fun. Jak zrobię pianę to na chwilę jest spokój, bo zajmuje się jej zjadaniem 😜 i wszystko jest super do momentu wyjścia z wody 😜 nieważne jak długo trwa kąpiel-dla Zosi zawsze za mało! 😉 Oj, będzie miała ubaw w lecie jak basenik rozlozymy 😊
Stary 2016-03-14, 22:24   #3919
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
wbrew pozorom jak Ala stoi to nie ma chlapania, ona tez sie wtedy wychyla mocno i koniecznie chce dotknac stolika na ktorym stoi wanienka, jest oczywiscie pochlapany a lubi rozmazywac ta wode. Jak na poczatku siedzi to wtedy najwiecej chlapie
głęboki brodzik by się przydał ale zupełnie mi się nie podoba :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 22:31   #3920
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę żeby mi się z urodzin impreza pokroju chrzcin zrobiła. Swoją drogą najchętniej to spedzilibysmy ten dzień tylko we trójkę. Oboje nie za bardzo lubimy takie "okazje" jak nasze rodzinki (moja i męża) się spotykają. Nie ma między nimi jakiejś sympatii... 😜

Bywa i tak

Cytat:
no za rok to i Adka pośmiga

mój mąż nie jezdzi na nartach ani na snowboardzie(ma kolano po 3 rekonstrukcjach wiezadla-takie uroki pilki noznej) i jezdził na snowscoot albo ostatnio na ski trikke.

Te sprzety niby gwarantuja mniej ewentualych kontuzji

u nas to nie przejdzie, zresztą 2,5 h imprezki to wydaje mi sie za krotko..

też się waham, robimy albo 30 kwietnia albo 1 maja.

Ale raczej się skłaniam ku sobocie

Ja też raczej ku sobocie. U nas 23 albo 24.
Mój miał składaną, bo była cała w rozsypce, do tej pory ma śrubę. To jak go boli kolano, to śmiga na takich króciutkich nartkach. Musiałam sprawdzić, aż co to za sprzęty na których śmiga Twój mąż ciekawe

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
My też właśnie mamy brodzik 5cm. Głupia ja! 😉

A kąpiemy na panelach w pokoju, Zoś ciapie wodą wszędzie, czasem wyleje kubek z wodą... czasem wiadereczko, generalnie jest fun. Jak zrobię pianę to na chwilę jest spokój, bo zajmuje się jej zjadaniem 😜 i wszystko jest super do momentu wyjścia z wody 😜 nieważne jak długo trwa kąpiel-dla Zosi zawsze za mało! 😉 Oj, będzie miała ubaw w lecie jak basenik rozlozymy 😊

Też się nie mogę doczekać dziś strój kąpielowy wyciągnęłam, jutro jej zmierzę
I głupia ja z tym brodzikiem. To wy dopiero pływacie, wiadrami kubkami mi szkoda podłogi i ją powstrzymuję jak coś głupiego robi Adka też lubi się chlupać

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
wbrew pozorom jak Ala stoi to nie ma chlapania, ona tez sie wtedy wychyla mocno i koniecznie chce dotknac stolika na ktorym stoi wanienka, jest oczywiscie pochlapany a lubi rozmazywac ta wode. Jak na poczatku siedzi to wtedy najwiecej chlapie

głęboki brodzik by się przydał ale zupełnie mi się nie podoba :P

Z tego też względu my nie mamy 😝
Ada też na wanience tak wodę rozmazuje he Mi się wydawało, że na stojąco jakoś nóżkami chlapie czy jak narazie to albo siedzi, albo na kolana staje i się wychyla jak tata się przed nią chowa
Stary 2016-03-14, 22:45   #3921
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Bywa i tak

Ja też raczej ku sobocie. U nas 23 albo 24.
Mój miał składaną, bo była cała w rozsypce, do tej pory ma śrubę. To jak go boli kolano, to śmiga na takich króciutkich nartkach. Musiałam sprawdzić, aż co to za sprzęty na których śmiga Twój mąż ciekawe
oo zawsze chciałam spróbować na tych krotkich
ten snowscoot jest super, sama próbowałam troche, mozna fajnie poskręcać, skakac jak jezdziliscie to widziałaś kogoś na czyms takim?
tak sobie myślę to sb wydaje mi sie lepsza

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Z tego też względu my nie mamy 😝
Ada też na wanience tak wodę rozmazuje he Mi się wydawało, że na stojąco jakoś nóżkami chlapie czy jak narazie to albo siedzi, albo na kolana staje i się wychyla jak tata się przed nią chowa
nie, nóżkami nie chlapie na szczęście
dziś to się schylała i rączką brałą wodę a potem nogi sobie myła :P
nam też podłogi szkoda :P teraz to w ogóle przed sprzedażą uważamy na wszystko, żeby było ok

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

a tak w ogóle Podlasianki nastraszyłyście tym śniegiem, byłam na spacerze to myślę jaki śnieg, a teraz mam go sama za oknem. WTF?!
Stary 2016-03-14, 22:45   #3922
kana158
Zakorzenienie

Madzixx, tak jak pisałam post wcześniej... Dla mnie 2,5h to nawet za długo 😜 taka sytuacja 😉
Zresztą u nas nie ma opcji, że trwa impreza a Zosia śpi. Podczas drzemki i snu nocnego musi mieć ciszę. Wiec siłą rzeczy goście przyjdą po drzemce, a pójdą przed kolacją i kąpielą.
Stary 2016-03-15, 00:07   #3923
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx, tak jak pisałam post wcześniej... Dla mnie 2,5h to nawet za długo 😜 taka sytuacja 😉
Zresztą u nas nie ma opcji, że trwa impreza a Zosia śpi. Podczas drzemki i snu nocnego musi mieć ciszę. Wiec siłą rzeczy goście przyjdą po drzemce, a pójdą przed kolacją i kąpielą.
no tak, w takim przypadku rozumiem dla mnie za krótko, bo u nas raczej odwrotna sytuacja
ja drzemki popołudniowej nie biorę pod uwagę, bo raz jest, raz nie..Ala do 18 wytrzyma z jedną drzemką a potem do spania

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Kana-masz już kreacje dla Zofiji?

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Wieszałam pranie o 00:30, kto mnie pobije ?
Stary 2016-03-15, 05:34   #3924
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, w takim przypadku rozumiem dla mnie za krótko, bo u nas raczej odwrotna sytuacja
ja drzemki popołudniowej nie biorę pod uwagę, bo raz jest, raz nie..Ala do 18 wytrzyma z jedną drzemką a potem do spania

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Kana-masz już kreacje dla Zofiji?

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Wieszałam pranie o 00:30, kto mnie pobije ?
Mam 😉 dzinsowa sukieneczka z Reserved i myślałam, by kupić do niej opaskę typu pin up, ale nie wiem co Zofijka na to, nigdy opasek nie nosiła, wiec może być problem 😜 Ala też w opaskach raczej nie chodzi?
Muszę jeszcze dobrać bluzeczke i rajstopki. Zastanawiam się nad kolorem 😉
Stary 2016-03-15, 05:59   #3925
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzinsowa sukieneczka z Reserved i myślałam, by kupić do niej opaskę typu pin up, ale nie wiem co Zofijka na to, nigdy opasek nie nosiła, wiec może być problem Ala też w opaskach raczej nie chodzi?
Muszę jeszcze dobrać bluzeczke i rajstopki. Zastanawiam się nad kolorem

A sukienka bez rękawków czy z krótkim ? Jasny jeans czy ciemny?
Moze nie pin Up tylko bardziej ozdobna ? Ala od święta ma opaskę ale tez planuje jakas na urodzinki

Dzien dobry u nas pobudka 6:10, 12h snu ale z 3 podawaniami smoka, nie czuje sie wyspana biorąc pod uwage, ze usnęłam koło 1:30 za oknem
Stary 2016-03-15, 06:04   #3926
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
A sukienka bez rękawków czy z krótkim ? Jasny jeans czy ciemny?
Moze nie pin Up tylko bardziej ozdobna ? Ala od święta ma opaskę ale tez planuje jakas na urodzinki

Dzien dobry u nas pobudka 6:10, 12h snu ale z 3 podawaniami smoka, nie czuje sie wyspana biorąc pod uwage, ze usnęłam koło 1:30 za oknem
Sukieneczka taka na ramiączkach (nie na szelkach), dzins ani jasny, ani ciemny 😉 wrzucę na fb może później. Chyba biała bluzeczka pod spód i białe rajstopki... I opaska granatowa..?

Zosia z płaczem obudziła się o 6, dalej ząbki chyba, bo napila się wody trochę i zasnęła wtulona, a ja mam po spaniu.
Zaraz trzeba się zbierać...
Stary 2016-03-15, 06:15   #3927
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Sukieneczka taka na ramiączkach (nie na szelkach), dzins ani jasny, ani ciemny wrzucę na fb może później. Chyba biała bluzeczka pod spód i białe rajstopki... I opaska granatowa..?

Zosia z płaczem obudziła się o 6, dalej ząbki chyba, bo napila się wody trochę i zasnęła wtulona, a ja mam po spaniu.
Zaraz trzeba się zbierać...

Wrzuć, bedzie łatwiej doradzić albo opaska srebrna
U nas były takie pobudki z jękiem ale smok i od razu zasypiała, tez podejrzewam zabki ale zajrzeć sobie nie da :/
Stary 2016-03-15, 06:27   #3928
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Moja wstała o 5.38. To kara za narzekanie na 6.18
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:58   #3929
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moja wstała o 5.38. To kara za narzekanie na 6.18
Och kobieto,Ty lepiej już nic nie mów!

Moja pobudka o 23 i 24 i 7.dziwne te moje dziecko,pobudki co raz dziwniejsze i to z rykiem.
Zaraz śniadanko.
Wy tak i tych roczkach a ja zamowie tort wegański, zrobię jedno ciacho(pewnie marchewkowe) zaproszę rodzinę i tyle-bez szału czy wielkiego planowania. Jakoś nie ogarnia mnie ten szał,i tak nie będzie pamiętała.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:03   #3930
madzixx88
Zakorzenienie

Moja cora niedospana i na drzemkę sie położyła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości