|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Jak to się mówi? Chyba "nie dziękujemy" żeby się powiodło
![]() Cytat:
No nic, do pracy! Może się uda. Ja też teoretycznie 30 mam dostać @, zobaczymy
|
|
|
|
|
#3362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Ci mówiłam, że jesteś następna ![]() coś jest na rzeczy. Jutro rano zrób test, a potem leć na betę moim skromnym zdaniem powinna być dodatnia ![]() Cytat:
![]() Teraz trzymam kciuki za resztę dziewczyn, a wiem że każda z was w końcu zobaczy te II kreski ![]() ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-14 o 20:36 |
||
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Czy zdazylo sie juz kiedy zeby tempka spadla a ciaza byla?? |
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też marzę aby odpocząć od pracy. I właśnie obecną chcę wykorzystać na rodzicielstwo a dopiero potem się rozglądać ewentualnie za czymś innym. Oj jak bardzo chcę posiedzieć w domu ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
if you know what I mean hahahaha Jutro z rana pokaż zdjęcie testu!
|
||
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ja też mam takie długie, czasem nawet do 35 dni. |
||
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
MajWija, spokojnie, jest bardzo wcześnie jeszcze. Nie denerwuj się, bo to teraz nic nie zmieni. A rano czekamy na wieści. Słodkich snów
![]() A ja się przez te dzisiejsze wieści znowu napaliłam na ciążę Znalazłam normy progesteronu z mojego labu i faktycznie jest do 27 w fazie lutealnej, a ja mam 27,4, może to cos znaczy...![]() Ehh...na pewno się wszystkie kiedyś doczekamy, nie ma innej opcji, takie dni na wątku jak dziś, dają dużo pozytywnego myślenia i nadziei! |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno każdej z nas kiedyś się uda
![]() Ile u nas śniegu
|
|
#3371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mam taki kalafior ciążowy i pociążowy jeszcze, że ledwo daję radę cokolwiek nadrobić....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- 3majcie kciuki za jutrzejsze usg!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3372 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A nawiasem mowiac jestem po wizycie. Gin powiedziala ze ladne grube endo ale ciazy nei widac ... wiec albo za wczesnie albo to przed okresem. Mam luteine 2x2 i... zobaczymy...chyba ze pojade na wycieczke do laboratorium i zrobie bete... bo chyba nie wytrzymam z nerwow ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- wogule wszystkie super kobity jestescie, waleczne i napewno wkoncu kazdej sie uda... |
|
|
|
|
#3373 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jejku ale emocje!!
Nie rób testów w ciągu dnia i do tego po piciu, bo nie wyjdzie wczesna ciąża. Zrób spokojnie betę, ale coś na pewno jest na rzeczy 😀 Ja dochodzę do wniosku, że mój dzisiejszy test "utopiłam" trochę, bo tak chciałam żeby wyszedł pozytywny,że zamiast dać 3 krople moczu, to ja prawie całe 3 pipetki wrąbałam. I potem wszystko było dość mocno rozmyte, dopiero jak wysechł po godzinie to wyszły dwie mocne krechy 😊 No, mój mąż jak mu powiedziałam że może bliźniaki to się zaczął śmiać że to by były dopiero jaja, od razu tysioncpińcet na dzieciarnię hehehe Cytat:
Cytat:
Kochana, odczekaj trochę i znowu zrób test. One wbrew wszystkiemu są dość kapryśne, mojej koleżance wyszły 3 negatywy jak już przeszło miesiąc była w ciąży. Przytulam Cię mocno😙 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś w ogóle jestem wypompowana. Babci się pogorszyło, są problemy z krążeniem i zaczęło się zapalenie płuc. Lekarka dzwoniła dzisiaj do mamy że stan jest krytyczny i na drodze wyjątku, bo jest zakaz odwiedzin przez świńską grypę możemy się z babcią w sumie pożegnać. No i pojechaliśmy, każdy osobno do niej mógł wejść, powiedziałam jej o ciąży i parę słów, ale jest nieprzytomna i raczej nie rozumie przy tej chorobie już nic. Rodzicom nie mogłam się przemóc żeby powiedzieć, ale mama chyba się domyśla trochę. Jestem dziś już psychicznie wyczerpana, a jutro do pracy a rano do przedszkola. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj fotę
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=geosmina;57355166]
Ja dochodzę do wniosku, że mój dzisiejszy test "utopiłam" trochę, bo tak chciałam żeby wyszedł pozytywny,że zamiast dać 3 krople moczu, to ja prawie całe 3 pipetki wrąbałam. I potem wszystko było dość mocno rozmyte, dopiero jak wysechł po godzinie to wyszły dwie mocne krechy 😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE ty jestes the best!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3376 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
prosze.. |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno byłam w ciąży ale już zapomniałam, jak to czasem potrafi zakłuć. Ale dam radę. Najgorzej odmówić siostrzenicy tż, ma 1,5 roku i strasznie mi włazi na ręce. Dzisiaj powiedzieliśmy siostrze tż, więc mi już trochę małą zabierała, ale jak tylko się boi czegoś albo chce coś zobaczyć albo mama czegoś zabroni to jest "siosia" i ręce w górę i płacze jak jej nie wezmę... Ciężko odmówić, ale swoje waży... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3378 |
|
Przyczajenie
|
jest tam cos...? albo mi sie wydaje..tylko ze to odrazu nie wyskoczylo... moze fak za wczesnie albo za malo hormonu w moczu... albo mam ciaze...urojona!!!!
|
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info. To za jakieś 2-3 cykle się umówię - nadal mam cichą nadzieję, że nie będę musiała.
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Test zrobiony z porannego moczu w załączniku.
Wkurzyłam się bo weszłam na stronę Invicta-u Nas jest punkt pobrań tego labo i patrzę a wyniki praktycznie wszystkich badań sa tego samego dniaa beta HCG 3 DNI ![]() Kumacie coś z tego? Dlaczego tak długo? Zawsze jak robiłam hormony PRL, TSH w tym punkcie pobrań to wynik miała popołudniu na necie. Niezależnie od rodzaju badania. |
|
|
|
#3382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja czuję że mam różne niedobory, bo co chwilę mam skurcze łydek i ogólnie strasznie słaba jestem... A ten femibion jest dostępny z kapsułkami omega? Bo w ciąży brałam właśnie to i tam też były kapsułki, ale to był już chyba nr 2 Cytat:
Wiesz co, ja widzę jakiś cień. U mnie zawsze były te testy białe jak śnieg, a u Ciebie jest delikatny ślad. Zrób jeszcze raz rano i jutro sprawdzaj czy ciemnieje 😊 Ja już od godziny nie mogę spać, za dużo myśli mam w głowie i mi niedobrze ciągle 😞 Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też widzę cień cienia! Powtarzałas test dziś rano?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cien cienia jest ale nie wiem bo mowilas ze troche lezal,najlepiej bete dla pewnosci i trzymam kciuki,zebys sie zalapala na szczęsliwy poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
tylko zmienila tożsamosc w konspiracji![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
niepotrzebnie sie wczoraj stresowalas tym drugim testem gratuluję Ci bardzo,ja wlasnie lezakuje po ciezkiej pracy z męzem wiec moze ten cykl bedzie szczesliwy dla mnie bo tz akurat bedzie caly tydz w domku a ja jakos bede miec na dniach owu no ale nie napalam się zbytnio
|
|||
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej z łóżka nie wychodzić
|
|
|
|
|
#3386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() A to myślisz, że jak test poleży to się upozytywni?? Ja kiedyś tam robiłam testy, nie planując dziecka to nigdy nie pojawił się żaden cień nawet po kilku dniach. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Nie dowierza, zresztą tak samo jak ja... Pytał dzisiaj, kiedy powiemy, a ja, że dopiero, jak będzie potwierdzone przez gina bo to wczesna ciąża i różnie bywa, a On pyta to, kiedy to będzie pewne, to mówię Mu, że nie wiem, zobaczymy jaka beta dzisiaj będzie, a On to co beta nie potwierdza ciąży A ja cały czas patrze w te testy i zastanawiam się, czy to nie jakieś anomalia... Mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu, jakby na @, ale takie troszkę inne i co jakiś czas delikatne zakłucie jajników, ale częściej prawego, tak delikatne. I taka jakbym była zamulona troszkę. |
|||
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na skurcze to magnez przede wszystkim. Femibion 1 chyba jest bez omega z tego co pamiętam... Mi się najbardziej podobały składem Pregna Plus, ale muszę brać lepiej wchłanialny kwas, którego ona nie ma, więc jestem skazana na Femibion jaki by nie był... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Coś tam widać, zrób bete
Cytat:
jak ostatnio pisała to mieli mieć tą wizytę ovufriend ale nie wiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

co prawda teoretycznie @ powinien mi przyjść 29 czyli w moje urodziny, ale obiecałam sobie nie testować wcześniej, więc razem będziemy czekać.

Ja Ci mówiłam, że jesteś następna 
(( Codziennie rano wstaje z złym humorem (no może oprócz piątku gdyż się cieszę ze weekend tuż tuż) i zmuszam się do pójścia do pracy :-/// A w pracy już wszystko mnie denerwuje i robię tylko najbardziej niezbędne rzeczy z których mogę być rozliczona, nic poza tym. No i zmiana branży teraz za bardzo nie wchodzi w grę bo pensje teraz mam bardzo dobra wiec idąc na macierzyński chciałam z tego skorzystać, a zmiana branży na inna nie wiązała by się odrazu z takimi warunkami... No i cały czas czuje się nieszczęśliwa i czuje ze odkładam życie na potem - cały czas na to czekam i nie wiem kiedy doczekam się 

Niedawno byłam w ciąży ale już zapomniałam, jak to czasem potrafi zakłuć. Ale dam radę. Najgorzej odmówić siostrzenicy tż, ma 1,5 roku i strasznie mi włazi na ręce. Dzisiaj powiedzieliśmy siostrze tż, więc mi już trochę małą zabierała, ale jak tylko się boi czegoś albo chce coś zobaczyć albo mama czegoś zabroni to jest "siosia" i ręce w górę i płacze jak jej nie wezmę... Ciężko odmówić, ale swoje waży... 

bo tz akurat bedzie caly tydz w domku a ja jakos bede miec na dniach owu
no ale nie napalam się zbytnio