|
|
#2371 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
O to dużo. Możliwe, że to jest przyczyna. Cytat:
![]() U nas 4 różnych lekarzy na różnych usg potwierdziło chłopca, więc mam nadzieję, że się już nic w tym temacie nie zmieni
|
||
|
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z samego rana!
odprawilam tz do pracy . Sama lezakuje jeszcze z pieskiem :P Śnieg u mnie spadł, biało na dworze. Srednio mi się to podoba, po 9 muszę ruszyć się z mieszkania na ktg a letnie opony mam :P Miłego dnia Kochane
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
miło że jest tu kilka zwolenniczek rodzicielstwa bliskości ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.Nie będę sie rozpisywać bo mogłabym pisać i pisać... ![]() Idziemy dziś do kina na ta komedię 7 rzeczy coś tam nawet nie pamiętam tytułu, maz wybierałWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana, u mnie też biało :-(
|
|
|
|
#2377 |
|
Konto usunięte
|
U nas też, ale cieszę sie bo musimy iść na spacer i bałam się ze będzie padać
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57361891]Dzień dobry!
miło że jest tu kilka zwolenniczek rodzicielstwa bliskości ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.Nie będę sie rozpisywać bo mogłabym pisać i pisać... ![]() Idziemy dziś do kina na ta komedię 7 rzeczy coś tam nawet nie pamiętam tytułu, maz wybierałWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też jestem za rodzicielstwem bliskości, tylko z 2 strony nie chciałabym, żeby Basia była do mnie aż tak przywiazana,że potem nie będzie chciała z nikim zostać jak np.będę musiała coś załatwić bez niej. Mam nawet takie wspomnienie z synem kuzynki,który mnie zna,często do nich wpadalam itd. Kuzynka wyszła na 5 minut do sklepu,a młody tak wył,że myślałam że się udusi |
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57361891]Dzień dobry!
miło że jest tu kilka zwolenniczek rodzicielstwa bliskości ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.Nie będę sie rozpisywać bo mogłabym pisać i pisać... ![]() [/QUOTE] No właśnie i o to chodzi moim zdaniem, żeby robić to co Ci podpowiada serce. Ja co prawda czytałam różne książki - czytałam "Język niemowląt" Hogg i czytałam o rodzicielstwie bliskości, ale wybrałam z tego wszystkiego to, co pasowało mojej naturze i tego jak czułam i to chyba najważniejsze. Żeby nie "słuchać" poradnikom ani obcym osobom.
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki siedzę juz od 8 . Dziękuję wam za wsparcie! Wypilam!! Od 8-9 prawie zasnęłam na krześle. Później pobranie i teraz czekam na 10 znowu pobranie. Jak wyszłam z gabinetu to tak mi się odbilo ze gdyby nie mój kochany maz glukoza wyladowalaby na podłodze.... Czekam dalej....
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do 10 już niedaleko ![]() Ja w przyszły piątek mam,ale akurat z kuzynka nam się zsynchronizowalo, więc sobie pogadamy za wszysttkie czasy ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- A ja dziś z łóżka nie wstane. Wczoraj posprzątalam,więc dziś tylko gotowanie i ogarniecie się przed warsztatami. Jakoś jak mam więcej do zrobienia to łatwiej podnieść dupke i zacząć żyć |
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Mi się gadać nie chce nawet. Marzylam tylko żeby usnac. Juz jest lepiej
Michalek tak szaleje chyba mu też za słodko...
|
|
|
|
#2384 |
|
Ania
|
Dzień dobry. U mnie niestety też śnieg napadał, ale tak trochę i jest brzydko;/
Idę jeść śniadanko
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas też pada śnieg :/ ale mam dobry humor bo idę do fryzjera
|
#2386 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak samo u tesciow których widuje znacznie rzadziej. W bawialniach bawi się sama z innymi dzuecmi bardzo chętnie. Wie że ze jestem obok, czuje się pewna. Wydaje mi się ze to tez dzięki temu że od początku robiłam wszystko by zaspokajać jej potrzeby. Wie że jak 'zawola' to ktoś bliski jej pomozeCytat:
teraz już będzie z górki! Fajnie ze Maz jest z tobąCytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzi się u mnie przysłowie "szewc bez butów chodzi" i będę kochającą mamą, ale taką bez rozmemłania właśnie Jakiś złoty środek musi być
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie mi sie czyta Was doświadczone juz mamy bo dla mnie dziecko w domu to na razie abstrakcja
i fajnie tak poczytac cos madrego wyplywajacego z doswiadczenia a my dzisiaj mamy wizyte bardzo się cieszę aaaa i jakby ktoras miała ochotę na arbuza to w biedronce są pyszne :-oWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- pospałam i tak wczas wstałam o 8 u mnie też śnieg i na samą myśl że mam wyjść to mi się nie chce :/ostatnio mam tak głupie sny że trudno je opisać... Madziu czemu robisz ktg?
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
co będziesz robić na głowie ?
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
ja muszę zadzwonić do mojej gin i zapytać czy mogę podejść i mi napisze aaa dziś na ćwiczeniach po porostu powiem że mi się zapomniało. Oby przeszło. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
Witam się!
Dzisiaj jestem w domku, bo o 12:00 mam wizytę u gina. Odprawiłam dzieciaki do szkoły i leniuchuję ![]() Oj, mi się bardzo nie podoba metoda wychowawcza z hartowaniem i wypłakiwaniem się dzieci. Karne jeżyki i inne takie też nie są najlepsze... W sumie to nie wiem czy jestem za rodzicielstwem bliskości, bo nawet nie znam wszystkich jego założeń. Ze starszakami postępuję raczej intuicyjnie, traktuję ich tak jak sama chciałabym być traktowana. Zawsze pozwalałam im na dużo samodzielności chociaż dużo mnie to czasem kosztowało (np. pozwolenie im samym pójść pieszo do szkoły). Jak karmiłam piersią to dzieci spały ze mną ale to raczej z mojego lenistwa Najważniejsze moim zdaniem jest zdroworozsądkowe podejście. Chyba żadna kochająca matka nie pozwoliłaby na to żeby jej nowonarodzone lub starsze niemowlę płakało tak długo aż zaśnie samo z wyczerpania, bo po prostu pękłoby jej serce Olinka- za glukozę
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
oj serce by pękło
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() wczoraj pojechaliśmy w końcu po tego laptopa, potem w nocy Zuzia pierwszy raz mi wymiotowała, nie wiem co jest grane, ja nie spałam wiec jestem nie do zycia. Muszę sobie potem pozapisywać linki do tych otulaczy, żeby mi nie umknęły. Miłego dnia !
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla córci
|
#2397 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
U nas też brzydko. W nocy, gdy wstawałam do łazienki było biało, a teraz już niewiele z tego śniegu zostało. Ja jestem za rodzicielstwem bliskości. Chciałabym tak traktować swoje dziecko, jak sama byłam traktowana i mieć z nim takie same relacje , jakie sama mam z rodzicami. Cytat:
Przez pierwszą godzinę po wypiciu też mnie muliło strasznie i przysypiałam na krześle.
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już? Szybko!Ewka zdrówka dla córci! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57370011]Arbuz
już? Szybko![/QUOTE] Arbuz
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mam smaka na borówki
Są teraz drogie, więc zbankrutuję przez nie, ale co tam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

odprawilam tz do pracy . Sama lezakuje jeszcze z pieskiem :P
ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.

tak samo u tesciow których widuje znacznie rzadziej. W bawialniach bawi się sama z innymi dzuecmi bardzo chętnie. Wie że ze jestem obok, czuje się pewna. Wydaje mi się ze to tez dzięki temu że od początku robiłam wszystko by zaspokajać jej potrzeby. Wie że jak 'zawola' to ktoś bliski jej pomoze
teraz już będzie z górki! Fajnie ze Maz jest z tobą
Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzi się u mnie przysłowie "szewc bez butów chodzi" i będę kochającą mamą, ale taką bez rozmemłania właśnie
u mnie też śnieg i na samą myśl że mam wyjść to mi się nie chce :/
oj serce by pękło
już? Szybko!