|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
marcia snilas mi sie dzisiaj
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
U nas wczoraj 7 tygodni
) ja nie wiem kiedy to zlecialo ... Trzymam kciuki za serduszko Alusi Paula super że Samara poszła papa oby już na zawsze już dość się wycierpiałas---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ej a mnie się dzisiaj śniło że zostawilam mała w lozeczko stoje w kuchni a ona wchodzi na nogach !!! Tak się wystraszylam że wypadła z tego lozeczka sprawdzam główkę i w ogole . polecialam do położnej czy to normalne że dziecko dwu miesięczne chodzi ) a ona że tak jak ma tam jakieś wzmocnienia a ja że ona sama bez niczego i czy ok z kręgosłupem haha i nikt mi potem nie chciał wierzyć że chodziła
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wiem, że marudzę ale już nie wiem co robić :-( mam doła i martwię się, że z moim dzieckiem jest coś nie tak. :-(
Wczoraj wieczorem postanowiłam dać Lilce pospać. Zjadła 22.30. O 23 zasnęła... i co ??? Spała 6 godzin i ani myślała się obudzić. Wystraszyłam się, że za długa przerwa i obudziłam o 5. Przewinęłam i dałam cyca. Cycała przez godzinę. Przez kolejną godzinę się gapiła... zrobiła mega kupę. Przewinęłam ją i o 7.00 znowu zasnęła... i co??? Spała znowu 5 godzin i nie myślała o pobutce, więc znowu ją obudziłam po 11 i teraz cycamy. To chyba nie jest normalne żeby przez tyle godz. spać? Chciałam ją zostawić aż się sama obudzi, ale wymiękam przy niej :-( Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale minelo poki co, oby na zawsze ![]() ![]() trzymam kciuki za serduszko Cytat:
hahah dobre ja jeszcze nie miałam ani jednego snuz Mijka w roli głownej ![]() Cytat:
Aninis ja na twoim miejscu bym sie tylko cieszyla ze mam takiego spiocha - mysle ze jej to minie - ona malenka jeszcze jest ![]() co 5 godzin zeby jadla bym pilnowala tylko, zeby dluzszych przerw nie robic w karmieniu bo i mleka bedzie mniej i moze slabo przybierac. A tak to nieh spi jakpotem wisi godzine na cycu taki jej urok!![]() ja zazdroszcze takiego spiocha! ![]() nie martw sie! A położne masz ? kiedy do was przychodzi? zeby spr ile wazy mala i czy przybiera? byla bys spokojniejsza![]() Ja wyjelam malutka bo płaała dalam dwa cyce ponosilam i wlasnie odlozylam do lozeczka a niech spi sobie z 3 godzinki ![]() ![]() ja sie nie obraze ![]() musze sie przygotowac na niedzielna sesje - mam 3 tyg nikole ![]() aaa i wczoraj tak dla jaj wazylam mala na naszej wadze - jest dokladna tak mi sie wydaje i mala ma 5600 g ciekawe ile bedzie miala jak polozna w tym tyg ja zwazy
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ona na 100% nie ma zoltaczki? Dzieci z zoltaczka tak śpią, mogliście na wyjściu ze szpitala nie mieć. Kiedy masz wizytę u pediatry? Ja bym chyba w takiej sytuacji budziła do wizyty.
|
|
|
|
#2226 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nursii Oby z serduszkiem malutkiej było ok,trzymam kciuki!
Cytat:
Cycus tak, smoczek nie i wielki płacz.Cytat:
![]() No leci, leci, tez sama nie mogę w to uwierzyć, że u nas w sobotę będzie 7 tygodni! ![]() ![]() Gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć rozumiem Twoje obawy.My wrocilismy że spaceru. Pogoda przepiękną
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
Trzymam kciuki za zdrówko. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Jestem załamana czy to możliwe że mam kryzys laktacyjny ... Od wczoraj popołudnia czułam że cyce nie przybieraja normalnie bo zwykle po 3-4 h to mam dwie donice a tu dwa rodzynki w nocy to samo zwykle musialam ściągać z jednego bo by eksplodował ... Teraz zjadła z dwóch rodzynek była głodna i zjadła z butli 70 ml mojego na szczęście ... Ktoś coś doradzi ?
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę patronażową mam dopiero 23.03. A w piątek przychodzi położna. Paula moja położna nie ma przenośnej wagi. Jak ostatnio ważyłam na swojej to wyszło 3900. Dzisiaj też sprobuję zważyć jak się obudzi... bo znowu zasnęła po cycu. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
A pijesz dużo? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Lola i też mi się wydawało, że nie mam mleka... a jak dzisiaj mała spała.6h to mi z cyców kapało. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy kryzysach dawalam pierś, druga, powrót do pierwszej i tak w kółko... Pokarm się non stop produkuje, więc za tą chwilę znowu coś tam sobie pociągnie. Tylko wtedy to miewalam 2h karmienia i pół h spania, ale po kilku dniach wszystko wracali do normy. Tylko te kilka dni była wyjetych z życiorysu ![]() Aninis jeszcze kwestia spadku poziomu cukru u noworodków :/ jak sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę, ale ja bym jej pozwoliła na 1 dłuższa przerwę na dobę. A da się karmić na spiocha? |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Hehh Paula Twoja Samara chyba poszła do mnie:p po tym zaśnięciu w bujaczku odłożyłam Alcię do łóżeczka i nie pospała za wiele, pół godzinki
zdążyłam umyć się na szczęście, ponosiłam trochę na rekach ale zasnąć nie chciała, zmieniłam pampra i siedzi koło mnie w bujaczku znowu i widzę że jej się oczy przymykają ciekawe czy zasnie:p
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak siedzę i myślę o tym spaniu Lilki... jej godziny śpioszkowania kiedy muszę ją na siłę wybudzać to od 24 do 13. I te godziny pokrywają się totalnie z moimi godzinami snu jak byłam w ciąży. Może ona się przyzwyczaiła do takiego trybu dnia i długiego spania??? Czy to możliwe?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Figa dzięki
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Aninis ja nie pomoge bo moja stosunkowo do twojej mało śpi ... A godziny mojego snu się totalnie nie pokrywają
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Jejku sorry dziewczyny że Wam tak smęcę ale mam mega doła
Cały czas jestem zestresowana tymi Ali przypadłościami, tym refluksem a teraz serduchem no i tym jej niespaniem... ona ma mega problemy z zaśnięciem, strasznie ciężko jej zasnąć a jak zaśnie ma taki płytki sen że łatwo i szybko się wybudza. No a w nocy nie chce spać wcale... martwię się czy to jest normalne, boję się że coś jest mojemu dziecku
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie tym spadkien cukru martwie i dlatego w koncu i tak ją obudzilam w nocy po 6h i o 11 po 5h snu. Chyba nadal.będę ją wybudzać w dzień co 3h. A w nocy dam jej raz pospać 6h. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się martwisz tym, że Alcia za mało śpi. A ja tym, że Lilka za dużo. :-( I też marudzę non stop o tym samym, ale nie mam gdzie się poradzić. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
u nas pobudki w nocy są około 3 razy , ale na szczęście cyc, czasem oba i zasypia od razu- raz tylko dałam w nocy mm, bo się wydzierała głodomorra jedna. Tyle dobrego, ze nie trzeba go w nocy usypiać, za to w dizeń odpukać!- śpi dużo , mogę naprawdę wiele zrobic w domu .U nas leżaczek TL sprawdza sie super, wprawdzie melodyjki jeszcze nie budzą dużego zainteresowania, ale wibracje uspokajają. O tyle dobrze, ze milan nie płacze bez wyraźnego powodu, tylko jak jest głodny. Aha- i najlepiej zasypia jednak sam w łózeczku, nie lubi bujania- ma tak samo jak jego siostra .
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dziś dzień cuda - nie odczepila się od 9 rano... Nawet się nie umylam
![]() Lola mam nadzieję, że się Wam uda przetrwać ![]() Aninis u mnie się częściowo sprawdza. W nocy śpi, ale po pobudce o 6 rano zaczyna się walka o dalsze spanie, a ja po wyprawieniu lobuza jednak spałam :p |
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktator? posciagaj troszke! ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
moja w dzien w brzuchu spala- za zycia tak samo a w nocy tak tanczyla ze ja przeciez na bezsennosc cierpialam - i mam samarke (miałam ) ![]() wiec moze cos w tym jest
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Esor 5w1 przede wszystkim ze względu na to że nie zawiera pełnokomórkowego krztuśca. Poza tym mniej wkłuć, to mniej miejsc które ewentualnie będą się paprać jakby co i mniej stresu dla dziecka. Te 2 argumenty mi utkwiły najbardziej, bo przyznam że sama rozmowa o szczepieniach trwała z 10 minut :-o Mamy bardzo drobiazgową lekarkę... Wizyta to minimum pół godziny. Zawsze ważenie, mierzenie, oglądanie z każdej strony. Jak coś ja zaniepokoi to od razu odpowiednie skierowanie, o nic się nie trzeba prosić. Cud nie lekarka.
|
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak?hahaha:-D
Cytat:
Co do kryzysu to tak jak mowia dziewczyny. Przystawiac, moze laktator i jakas herbatla laktacyjna? Cytat:
Ja bym Bogu dziekowala za takie dziecko:-D wiadomo musisz sprawdzic czy przybiera ale jeslibtak to masz najlepszy efzemplarz na wątku i wcale bym soe nie martwila tym Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Zosia jak wstala przed7 zasnela o 7 do 9 potem 10-11 potem 11.30-13.30 i znow zasypia przy cycku.. Ale niech tylko zabiore cyca to spac nie bedzie :-D
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Nursii- nie martw się na zapas
Figa- pytanie do ciebie, bo jestes zorientowana - kiedy u dziecka moze wyjść skaza? Córka miała, ale nie pamietam, kiedy dokładnie zaczęło ja sypać .Dopiero teraz do mnie dotarło, ze po co mi było unikać nabiału i mleka, skoro co jakis czas dokarmiałam mm?! Wprawdzie Milana nic nie sypie wskazujacego na skazę,ale mam stresa... i co zjedzeniem jajek?podobno białko jest mega uczulające, ja od porodu zjadłam 2 razy tylko, a bardzo lubie. |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka ![]() A pupka chociaż wygojona już?
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jak nie ma problemów brzuszkowych już teraz to bym niczego nie unikala. My mamy już akcje (choć mam jeszcze nadzieję ), ale jajek nie unikam, lobuzowi nie szkodzily, u Lusi też nic złego nie zaobserwowalam. |
|
|
|
|
#2247 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Agaciorek moze masz racje, ze ona chce tylko pocycac a tu jej mleko leci ale nie chce smoka wziac ![]() Nursi bedzie dobrze, postaraj sie jeszcze nie zamartwiac bo dziecko czuje twoj stres, a przecierz takie szmery na tym etapie rozwoju nie musza wcale nic znaczyc, kciukamy zeby bylo dobrze ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-03-15 o 14:01 |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problemów brzuszowych nie ma, ja juz jem normalnie nabiał, i wszystko inne, tylko jajek i orzechów unikam, kupy normalne, żółte, w każdą pieluchę, baki puszcza, nie ma kolek i płaczów. |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś dzień spiocha. Teraz przy cycu spimy
Wczoraj za to mały cały dzień aktywny był. Eh nigdy nie wiadomo czego się spodziewać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

) ja nie wiem kiedy to zlecialo ... Trzymam kciuki za serduszko Alusi

Z tego wszystkiego zasnelam a J przekrecila sie jakims cudem na brzuszek i ciezko jej bylo oddychac a ja spalam. Dobrze, ze sie tz obudzil i ja zabral. Udusilabym wlasne dziecko, co ze mnie za matka
Cycus tak, smoczek nie i wielki płacz.

.