|
|
#2251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Dziewczyny, doradźcie, jak rozróżnić potówki od trądziku niemowlęcego?od paru dni Milan ma na buzi drobniusieńkie krostki, nawet troszkę pod włoskami. Jak śpi, albo jak jest chłodno praktycznie ich nie widać, ale jak leży przy cycu ( a u nas karmienie i ze 2 godz. trwa), to są bardziej czerwone i skóra i włoski w tym miejscu sa spocone. A moze to od mojej ręki, tzn. gięcia w łokciu, bo karmię na siedząco i też po takim czasie jestem zgrzana
.Nic z tym nie robię, tylko przemywam przegotowaną wodą .Kurcze, my tylko kapiemy w oilatum baby, a ja niczym małego nie smaruję- jak łuszczyła mu się skórka na nóżkach i stopkach to tylko i teraz też doraźnie linomag zielony. I czy teraz jak ma te krostki to przy kąpieli omijac buzię, żeby nie była myta w oiltaum? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
.Ja tam moze dziwna jestem, ale lubię kp i to do tego stopnia, ze mi nawet nocne karmienie które trwa i godzinę wcale nie przeszkadza. Szkoda tylko, że czasem dla małego nie starcza mojego mleka i się drze. Ale potanowiam odpuścić i na siłę i obsesyjnie nie skupiac się na kp, bo to chyba tylko odwrotny skutek przynosi. Położna mówi, ze zbyt się nastawiłam na kp i mogłam zablokowac się psychicznie, bo tak strasznie chciałabym karmić tylko i wyłącznie piersią. Tak więc zobaczymy... |
|
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 10 stron do nadrobienia...
U nas od tygodnia kolki a ja się wczoraj kapnęłam jak aż sie zanosił i pognaliśmy na sor...Od tygodnia kolo 16 płakusiał... Ale dawałam cycka, przewijałam, tuliłam, śpiewałam i jakoś się uspokajał... Jak by nam dziecia ktoś podmienił. A to kolki jak się okazało. Wczoraj kupiłam espunisan i jak ręką odjął. Waga Kluska to 5050g jak na 6 tygodniowego to sporo I wiecie co?? U nas oststnie karmienie o 24 i śpimy całą noc do 7-8. Pani doktor powiedziała żeby nie wybudzać bo nie ma potrzeby i cyckamy tak że niedługo może się uda bez dokarmiania mm
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Zważyliśmy naszą gadzinę
równe 4kg a więc od ostatniego ważenia w piątek przybrała 100g. A od wyjscia ze szpitala, czyli przez.10 dni przybrała 500g. Przekroczyla wagę urodzeniową 3800 ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Pytanko.do.cesarzowych mam. Jak długo goiła Wam się rana po cc? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Pupka się wygoiła po czym po kilku dniach z ładną pupą znowu wróciło delikatne zaczerwienienie i krostki, ale nie takie mocne... na razie cały czas jadę z zestawem clotrimazol- sudocrem- nadmanganian...
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka wspolczuje kolek. Co powuedzieki na sor?
Aninis u mnie teraz czerwona kreska czasem jak mocniej zahacze majtkami np to zaboli trochę. A tak to ok ;-)
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aninis wlasnie przeczytalam na jednej stronce o kp, ze do poki laktacja sie nie unormuje to nalezy wynudzac co 4h w nocy i co 2 w dzien. Podobno niektore dzieci to spiochy i spoko tylko, ze laktacja sie moze przez to pochrzanic. Z Lila na pewno ok, poprostu spioch, ciekawe po kim? ![]() |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis
u mnie tez czerwona kreska . tak to nie boli ale jak ubralam bardzo obcisle rurki i widocznie cisnelo to mnie zaczela bolec. No jak zaraz wyjde i przy****** tym robolom to im kaski odpadna ;( od 12 polozylam mala to co chwila sie budzi i na nowo ja kolysze, tak oni halasuja dzisiaj
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie rady ciekawe jak się skończy ten kryzys ale będę walczyć
) Justynka wspolczuje kolek... Aninis u mnie bardzo szybko się zagoilo od początku bardzo dobrze wyglądała jak strupki odpadły to uznalam że zagojone jakies dwa tygodnie ... Chciałam na spacer iść bo znów wiosna a mała śpi i śpi. i chyba pupa ze spaceru bo muszę potem czekać na kuriera
|
#2259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, skórka na stopkach znowu zaczęła się troszkę łuszczyć i dlatego tak kapiemy.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
, u mojej koleżanki u 2miesięcznego dziecka dopiero wystąpiły, kiedy ona się ich kompletnie nie spodziewała w takim wieku. Za to masz pociechę z długiego nocnego snu - coś za coś
|
||
|
|
|
#2260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moja Lilka by w nerwicę wpadla haha.Tak od 13-14 to ona sama chce cyca co 2h czasem co 1h. Ale do 14 ciężko. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
A z reguły w ciągu dnia włączamy muzykę i wręcz mam wrażenie, że jej się lepiej śpi jak coś gra. A wieczorem zasypia przy archiwum x haha. Bo jak cycamy to ja sobie oglądam z tż. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() Wiecie, że ja dopiero dzisiaj zalożyłam normalne majty i leginsy. A tak to w piżamkach chodziłam z majtami siateczkowymi i podkladami, bo bałam się tą ranę uciskać. Jutro będą 2 tyg. od cc. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- W ogóle.mam.dziwne dziecko, bo hałas jej nie przeszkadza ani kupa czy siki w pampku. Ona płacze tylko czasami jak kupę ciśnie... ale.to też nie zawsze. No i drze japę jak się ją przewija i przebiera. Nie drze się tylko jak wtedy śpi. I zawsze się.drze jak poczuje trochę wody... nawet na waciku :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ja pierwsze 2 tyg tez w siateczkowych chodzilan. Potem normalne zakkadalam ale malo uciskowe
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co by mnie trudne sprawy nie omineły - chociaz teraz mam swoje w domu a w nocy po ciemku na lozku i wtedy zasypia jej sie lepiej, w ogole od tyg nawet cotonbalsy juz na noc sie nie pala, ylko zegarek - a on daje duzo swiatla i tak. Chcemy ja przyzwyczaic do ciemnicy ze ma byc w domu. A widzisz u mnie odwrotnie , woda i przebieranie to jedyne co moze ja uspokoic jak zaczyna sie drzec :0 jak nie wiem co zrobic to ide ja przebrac moze to tez ma wplyw ze wtedy sciagam jej zbroje i moze fikac nozkami ? sama nie wiem.Oj dzisiaj cos czuje ze mnie nerw łapie, kiepski dzien bedzie ![]() niby noc ok a ja nie wiem co mi, moze to podswiadomosc ze juz czwartek zaraz i kontrol u ortopedy ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() a co do snu ;D To teraz mieszkasz w wawie nie? to tz siostra tam mieszka i snilo mi sie ze bylam u niej w wakacje i wtedy sie spotykalysmy na spacery i nie wiem jakim cucem ale sie poklocilismy bo ty mi zabralam z wozka moje mlkeo lactoza frei
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Paula hahahahahahahahah!!!!!!
No ja tez teraz bez laktozy pije ale tobie bym nie zabrala. Haha:-D
|
#2264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Zonia nadal ma katar i charczy, czasem zakaszlnie i tez sie boje przychodni, wiec kombinowalam z wizyta domowa... Cytat:
Jupiiiiiiiii SS go away! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki,zeby refluks szybko minal, a z serduchem bylo wszystko ok.
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
No jeestem.
Krzyś waży 4600 g. Przez tydzień przybył 250 g. Dodatkowo musieliśmy podjechać z nim do innej przychodni bo pani doktor się uparła i tam mu zmierzono żółtaczkę i cały czas jest.Za tydzień to samo... Ja tam o swoim też mogę powiedzieć, że śpi....duuuuużo śpi. Ale też wiem, że ten stan nie będzie trwał wiecznie więc póki co jestem rześka i wyspana.Co mi utkwiło: nursii-szmerami w serduszku nie przejmuj się na zapas. To może nie być nic groźnego. Ja podobno za bobasa miałam i teraz jestem 100% zdrowa. U mojej bratanicy ( 17 mies.) też dopiero teraz wykryto jakieś szmery i jak byli na kontroli to też powiedzieli, że powinno zniknąć. Wiem, że Cię to niepokoi ale pomysl, że może u Was też będzie dobrze Co do pupy- my też jakiś czas temu mieliśmy problem z krostkami w okolicach odbytu. Bepanthen Extra nie pomagał i przesiedliśmy się na Tormentiol. Już po 1 użyciu jest znaczna poprawa. A jeśli chodzi o refluks. Coś mi się kojarzy, że leżałam z dziewczyną której dziecko miało stwierdzony refluks i ostro ulewało (byłam świadkiem) i lekarz zalecił jej karmienie z bobasem na stojąco. Ręce jej mdlały ale chciałą, żeby temu maluchowi jak najwięcej doszło jak najdalej zanim znów bełtnie. justynka- współczuję kolek... Lola- no kryzys laktacyjny 6 tygodnia chyba Cie dopadł. Przystawiaj jak najwięcej i dużo pij i za kilka dni powinno byc ok.
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niczym ejj nie smaruje coby nie zapychac jej tego.Cytat:
jakos po 1,5-2 tygodnia nie bylo juz strupkow, normalne spodnie tez zaczelam nosic jakos wtedy. Nic mnie nie boli ani nie uciska. jedyne co jest kijowe to zgrubienie nad blizna:/ i to calkiem spore. Ale poprzdnio tez je mialam dosyc dlugo, pewnie to moj tluszcz---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Powiem Wam szczerze,ze ja sie boje nawet pisac cos dobrego odnosnie Zosi, bo z doswiadczenia wiem,ze jak cos pisalam to potem sie psulo haha
|
|
#2267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dobrze ze Espumisan dziala i juz sie biedaczek nie meczy Wow, pieknie przesypia noce i jasne, jak waga ladna to nie ma co wybudzac ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Aninis, gratki wagi ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w czwartek jak już będziemy po kardiologu idziemy z kompletem wyników do naszego pediatry, zobaczymy co powie na ten refluks... Staram się myśleć, że nic się złego nie dzieje w serduszku, no zobaczymy jak będzie.Mam Tormentiol w domu ale boję się go uzyć, bo naczytałam się że jest jakiś mega szkodliwy toksyczny i w ogóle...
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta w szpitalu go zważyli, obejrzeli dokładnie, osłuchali a on się uśmiechał
A że była już 21 to było po kolce i bólu... Łapało go od 16 i trzymało tak do 19-20 potem zasypiał zmęczony płaczem A ja głupia nie domyślilam się że to kolka.. Położna mi dopiero powiedziała wczoraj żeby jechać na sor bo on taki spokojny a tu sie zanosi. Opowiedziałam jej o objawach że codzienni o tej samej porze płacze i jest niespokojny powiedziała że to na 99% kolka ale niech go lekarz zobaczy. Mamy też kupić Biogaję, probiotyk no i dawać po kilka kropelek espunisanu.
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja popijać karmi na laktacje to zwykle
|
|
#2271 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
super ze juz Wami minęły
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to jest mój wybór.
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska spi od rana ciagle. Masakra juz boje sie wieczora. A dot ego ide na 19.45 na te ustne zaliczenie. Jejuuu aby przeżyć zaliczyc i będzie spokoj
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia trzymam kciuki 👍👍
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smarowania czymkolwiek to ja tylko po kapieli oliwka hipp a kapie 2 3 razy w tyg. A jak miala wysypke na buzi i szyi to latopic i to wszystko. Jak luszczyla się skora to bambino smarowalam w tych miejscach. I to tyle
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Chcialam tztowi sciagnac na wieczor mleko. No i po poprzednim karmieniu ktore nie bylo jakies dlugie sciagnelam bez problemu 60ml. Teraz z drugiej lewej piersi ktora wydaje sie pelna po tez niedługim karmieniu sciagbelam moze z 20.. Albo ten cyc jakis niepelnosprawny albo nie wiem :-P ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Pytanko. Chce zrobicc te batony http://weganon.blogspot.com/2016/03/...glane.html?m=1 Ale nie mam wiekszej blachy tutaj w wawce, tylko keksowke. Jak inaczej te batony zrobic żeby mialo to sens?na ten niskiej blasze jakos może?hmmm
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też tak jest x jednego sika a drugi mały. W ogóle ostatnio karmie mała i widzę ewidentnie ze za szybko leci i wyjelam sutka jej z buzi a tam szok A tam leci x trzech strumieni Ja lapie to w rękę bo oczywiście nie mam pod ręką teatrów ki A mała buzię otwarta i lapie to mleko Po oczach nosie polik ach wszędzie dostała
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła te batoniki w keksowce i po prostu wyższe a potem je pociąć na długość i grubość i juz tak jak blok czekoladowy robie w keksowce tak samo odkrajam plaster i potem go tnę na mniejsze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

.
Wczoraj za to mały cały dzień aktywny był. Eh nigdy nie wiadomo czego się spodziewać 

a ja się wczoraj kapnęłam jak aż sie zanosił i pognaliśmy na sor...
I wiecie co?? U nas oststnie karmienie o 24 i śpimy całą noc do 7-8. Pani doktor powiedziała żeby nie wybudzać bo nie ma potrzeby i cyckamy tak że niedługo może się uda bez dokarmiania mm
Ślub 

, u mojej koleżanki u 2miesięcznego dziecka dopiero wystąpiły, kiedy ona się ich kompletnie nie spodziewała w takim wieku. Za to masz pociechę z długiego nocnego snu
to moja Lilka by w nerwicę wpadla haha.