![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Wiesz jeśli chodzi o pomoc pielęgniarek to super do puki leżałam to sprawdzały czy podlkadu nie trzeba zmienić. O 22 miałam cesarkę to w nocy przychodziły i sprawdzały jak z podkładem. Rano przed wizytą wszystkie po cesarce były myte. Ja akurat mocno krwawiłam ale tego nie czułam za bardzo. Po pionizacji jeszcze mi cewnika nie wyje-li a ja się ogarnęłam w łazience.
#2162 |
Rozeznanie
|
Ja miałam 2 razy - na początku ciąży i teraz jakoś pod koniec. Kota mam w domu. Zrób na wszelki wypadek. Toxo nie tylko od kota można się zarazić, ale także przez warzywa czy mięso. Gdzieś czytałam, że szansa zarażenia się tym od kota jest mniejsza niż właśnie przez niedomyte warzywa czy owoce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze żeby dokładnie myć owoce i warzywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-15 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poli Tak, siostra często płakała i mała po urodzeniu też dużo płakała. Z druga córką bardzo sie hamowała i faktycznie pomogło, za to ta druga mega złośnica ![]() ![]() Wiadomo do każdego dziecka trzeba podejść indywidualnie, najważniejsze, aby rodzice objęli wspólny front a nie wzajemnie się zwalczali. Kiepskim pomysłem jest też tumaczenie dziecka "ona jest jeszcze malutka/w złym humorze ![]() Ostatnio Martyna była u swojej kuzynki o 2 lata młodszej. Bawiły się jakiś czas, po czym Aniela zaczęła zabierać jej zabawki. Wszystkie. Po czym wszedł jej tata i powiedział:"No wiesz Martynko, ona jest jedynaczką i tak ma" ![]() ![]() Moja miała butelki lovi, ale sie strasznie wkurzała i zasysała smoczek.Dr Browns rozwiązał problem. Była strasznym żarłokiem i budziła się z rykiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
Sunshine super ze sie odezwalas
![]() ![]() ![]() Kurde będę musiała zrobic na toxo jeszcze przed porodem, a co jesli wyjdzie ze jestem zarazona?
#2168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Leżałam już na zwykłej sali z dziewczyną której synek miał tak długie,gęste i piękne włosy że aż nienaturalnie to wyglądało ![]() ![]() ![]() No niema szans na cacanie. Gdyby była urodzona o czasie to myślę ze by z tym nie było problemu a tak nie miała odruchu ssania. Nie miałam tam tez pomocy doradcy laktacyjnego czy dobrze to robię. udało mi się samej dostawić do piersi i ssala ale tylko raz a potem się krzywiła i wypluwała sutka
![]() |
#2169 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() A co do wypisywania badań to też już nie zawsze jest tak łatwo - LM ich zaczął mocno nadzorować w tym względzie - bo wiadomo oni najbardziej zarabiają jak ktoś płaci za abonament a nic nie korzysta z tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
No to odciąganie jest kłopotliwe. Mi tam wszyscy mówili żebym nastawiła się na odciąganie i dawanie przez butelkę bo wtedy kontroluje ile mi je. Nie napierały na mnie żebym do cycka przystawiała a ja chcialam.
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Martynixx no jak słyszę takie teksty to mnie szlag trafia. "Bo jedynaczka", "bo ona jeszcze małą jest"...a co to ma do rzeczy... Dziś 15 marca, a u nas tylko Sunshine rozpakowana...ale spoko, pełnia 23 marca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2172 |
Matka Smoka
|
A co jest 7 kwietnia? Bo ja mam wtedy pierwsze ktg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Debilna papierologia i tyle. Obecnie jestem w CMP i baaardzo sobie chwalę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A badania czy masz refundowane to nie od decyzji lekarza zależy ale od twojego pakietu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Kejka to 23 marca będzie pewnie gorąco
![]() Zrobilam pyszny smoothie ananas, kiwi, jabłko, grapefruit. Młody dostal czkawki i roznosi mi wnętrzności tak skacze ![]()
#2176 |
Wtajemniczenie
|
Księżyc w nowiu, wtedy też się dzieciaczki pchają na świat
![]() Tabaska smoothie brzmi smacznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nudzi mi się, biorę książkę i idę do wanny ![]()
#2177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Co do badań - to nie do końca tak działa. Raczej sytacja jest taka, jak pisała Moniczki. To, że masz w pakiecie bezpłatnie nie oznacza, że możesz wejść i sobie zażądać tych badań. Tak czy tak kieruje na nie lekarz jak widzi uzasadnienie. Owszem dawniej prawie każdy internista bez problemu wypisywał te skierowania, ale teraz większość się boi i tłumaczy, że nie może. Akurat moja ginka dała mi kilka skierowań na moją prośbę ale wiele razy zdarzyło mi się, że jakiś lekarz mi nie wypisał. Ciążowa rozpiska badań to trochę co innego - to faktycznie po założeniu karty ciąży można robić bez skierowań i bez wizyt u lekarza. Ale tam np. morfologii i moczu nie ma co miesiąc, tylko chyba co drugi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
To ja 23 marca nogi do góry a 7 kwietnia zrobię maraton po schodach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
O, to nie słyszałam. Trochę wcześnie, ale pasi mi ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to juz wiem co jutro zrobie na obiad, udka z kurczaka ahhh aż mi ślina leci 😝
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
Sunshine fajnie, ze sie odezwałas! Jeju to w ogole nie karmisz piersią? Dziwne, ze w szpitalu Ci nie pomogli chociaz chciałaś. Moja położna mowi, ze tu butla to ostateczność i na rzęsach stają, zeby dzieciaczek ciągnął cyca
![]() ![]() Tabaska ja tez miałam dwa razy badanie. A jak kiedys miałam problemy i jeździłam do instytutu chorób zakaźnych to babeczka mówiła ze Toxo mozna sie zarazić jedząc sałatę, bo to trudno domyć i najlepiej odstawić surowe warzywa ktore rosną w ziemii czyli marchew, buraki itp. I jesc tylko poddane obróbce termo. Ale mówiła tez, ze skoro do tej pory sie noe zarazilam to juz małe szanse, także głowa do gory! ![]() Na obiad miałam krokiety z barszczem czerwonym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Wlasnie weszłam na marcowki poczytać opisy porodów i znowu mi lży poleciały. Dziewczyny nie piszą duzo o bólu, ciekawe czy ten bol taki slaby czy tak szybko zapomniany/wyparty po tym jak się pojawia malenstwo
#2186 |
Zakorzenienie
|
ja ochłonełam i zmobilizowałam sie do Was napisać wczesnirj nie byłam w stanie bo ryczałam jak dziecko.
Rano po obchodzie mnie zbadał lekarz szyjki nie ma ale choc tyle ze zamkniete ujscie. Ale mnie tak zzbadał lekarz ze zaczęłam krwawić mocno.... Wizja lezenia w szpitalu w swieta straszna no ale co ja nie zrobie dla swojej córy.
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ci mówią lekarze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
pytałam pielegniarek to powiedziały ze to po badaniu sie zdaza...
lekarze mnie olewaja bo w tym szpitalu co jestem nie ma mojego lekarza prowadzacego! powiedzieli czekamy! ![]()
#2189 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.