|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gosiaczek padlam
nie zyczy sobie no tak, Antonio poczeka bo siostrze nie pasuje![]() Tabaska ciesze sie ze sie przydala koncepcja na obiad Patulinka jak wytrzymamy do 20.03 to bede w mega szoku!! oby tak bylo! Nadal twierdze ze Gosia bedzie nastepna ze swoja CC![]() Martinix no nie dziwie sie, w koncu na mame musisz poczekac ![]() Ineso faktycznie podobno jest tak ze w okolicy (dzien wczesniej np tez) nowiu i pelni sie dzieci pchaja na swiat..swoja droga to bardzo ciekawe... GGI trzymaj sie tam...i nie przejmuj sie gadaniem ze szyjki nie ma. Pamietasz moj pobyt w szpitalu ostatni? Co u tesciowej w szpitalu mnie nastraszyla baba 24.01 ze "szyjki nie ma" a w badaniu USG u mnie wyszlo ze mam 38 mm. Wiec loozik...jak widzisz trzymam sie i mam sie dobrze wiec z Toba i malenstwem tez tak bedzie!! ![]() ![]() Swoja droga, apropos badania dowcipnego przez lekarzy. Moja kolezanka urodzila w 38 tygodniu (3 lata temu) bo narzekala u lelarza ze jej strasznie ciezko, ze ma dosyc i on kej powoedzial ze al ja zbada ze urodzi. Urodzila o 14, u lekarza byla o 9. Wody jej sie saczyly juz w drodze do domu...lekarz kretyn (ten sam co mnie potraktowal tak milo w niedziele) bo Natalka sie urodzila za wczesnie...byla pod tlenem 3 dni i ma cechy wczesniactwa do dzis. Dooobra czas wychodzic z wanny ![]() Maz ma dzis matki boskiej pienieznej i az sie boje w☠☠☠☠ienia jak przyjdzie
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-15 o 16:00 |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
nie wiem kur wa! ja to tak odebrałam jak tylko oni czekaja bo lada chwila urodze!
jak wstaje do toalety to młoda czuje w Bożenie dosłownie!
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra! Trzymaj się kochana I dawaj znać co u Was. |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
GGI co za lekarz
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet ginowi mowilam kiedyś "niech sie pan nie wazy robic mi cc 23.03 bo sam sie pan bedzie Hance tłumaczył" haha Widzę kolejny mądry doktorek... Masakra:/ a nie mozesz poskarżyć do ordynatora? Chociaż moze byc jeszcze gorzej potem. Ktory masz tc? |
|
|
|
|
#2198 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek jego w k u r w i e n i a na szefa
maz pracuje u prywaciarza i dostaje dwie wyplaty, wiesz o co kaman a co do gina to pamietam...
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest nic !!!!!!!!!!!!!! wczoraj podpieły mi kroplówke innej pacjetki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! kapnęłam sie w połowie butli.
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro skończysz 34 tydzień. Poród w tym momencie dla dziecka nie jest juz tak straszny, wiadomo że to nadal wcześniak ale poradzi sobie. Trzymam kciuki! Głowa do góry |
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wytrzymac. później z tad z p i e r da lam!
|
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro juz mam 35 tydzien, w piatek wizyta więc zobaczymy co u mnie powie gin. Mam nadzieję że juz teraz moglabym trafic normalnie do mojego szpitala
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze troszkę wczesna ciaza by ja rozwiązywać, ale miejmy nadzieje ze jeszcze wytrzymasz, oby jak najdłużej
Odebrałam wyniki morfo wciąż parametry rbc,hgb i htc zaniżone ale od poczatku ciąży sukcesywnie wzrastają hgb 11.7 mocz tez w porządku no i nawet cukier haha z moimi możliwościami ostatnio do jedzenia słodyczy to nawet poniżej normy -69 na czczo robiłam próby watrobowe, cholestaza mi nie grozi i wszystko w normie ciesze sie
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki dziewczyny, że się wcinam, ale mam problem.
Mam nadzieję, że są tutaj kobietki przyjmujące Euthyrox. Mianowicie, wczoraj zrobiłam test ciążowy-widoczna blada kreska, dzisiaj beta HCG 21,1. Zrobiłam dzisiaj również TSH bo mam lekką niedoczynność i z wyniku 1,2 (na dawce euthyrox 18,5) wzrosło do 2,7 i moje pytanie, czy zwiększyć dawkę i wziąć już np pół tabletki, czyli 12,5 na noc? dzisiaj rano brałam taką co zawsze dawkę, czyli 18,5. Boje się, że TSH może już zaszkodzić Maluszkowi Z lekarzem mogę najwcześniej porozmawiać w piątek... Od jutra będe brac dawkę 25 Euthyroxu, ale zastanawiam się, czy nie wziąć już dzisiaj tej dawki na noc 12,5. Dziewczyny doradźcie. Prolaktyne również zbijałam i na Norprolacu była 5,25 a dzisiaj zrobiłam i jest 38,2. Wiem, że w ciąży rośnie, ale nie wiem, czy ni za dużo mi urosła? Norprolac odstawiłam wczoraj po pozytywnym teście. Progesteron dzisiaj wynosi 47,05. |
|
|
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
GGI
Jakas masakra! Jeszcze wczesna ta ciaza, ale tak jak dziewczyny piszą, Msluszek sobie poradzi. Nie mozesz zadzwonić do swojego gin i podpytać? Ewentualnie przenieść sie tam gdzie on pracuje? Trzymaj sie ![]() Tabaska No fajne wyniki, fajne
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Majwija ja mogę doradzić tylko odnośnie norprolac, brałam go przed ciaza a jak zaszlam to powoli schodzilam do ćwiartki 75mg, wiec stopniowo odstawialam, mimo ze inny lekarz z którym takze sie konsultowalam kazał mi od razu odstawić
|
#2208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
macie przeboje z karmieniem, też się boję jak to będzie brawa z wage cudownie ![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam, ze jeszcze planujesz do egzaminu podchodzić, ja miałam plan ze zrobię prawko ale odpuściłam z brzuszkiem Cytat:
|
||||
|
|
|
#2209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam żadnej rozpiski ciążowej nie mam ale normalnie robie wszystkie badania jakie chce, nie spotkałam sie zeby był jakiś problem. Jak laboratorium nie ma umowy to biorę fakturę i mi oddają kasę. Przed ciąża robiłam już 2 razy cały panel hormonów, wszystkie wymazy, nawet markery nowotworowe. Tyle ból ze nie wszyscy lekarze wypisują recepty z refundacja ale mamy wyszczególnione, którzy to robią wiec można sobie wybrać. Mój mąż jak diagnozował migreny swoje to zrujnował luxmed bo tomografia, rezonans, eeg zreszta on sie ogólnie nie opłaca bo lubi chodzić po lekarzach :pJa tam kocham luxmed ![]() Cytat:
U mnie pizza ale sama robiłam. Pychotka wyszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie jesteś, w Tarnowie? Nie w tuchowie? Cytat:
O ja pierdziu. Mojemu tacie kiedyś dali kartę i opaskę na rękę jakiejś KOBIETY!!! I sie nikt nie kapnął, dopiero moja mama. Na szczęście leków nie zdążył dostać (chemioterapia....) |
|||||
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GGI napisz skargę na szpital. Jak można pomylić kroplówkę?! To się w głowie nie mieści. No i to "czekanie", ciekawe na co... Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-15 o 17:03 |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
GGI jakiś nienormalne ten lekarz. Pewnie miał grube paluchy. U mnie w badaniu szyjka wychodziła mega krótka a na usg ponad 3 cm. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać
![]() Bez jaj. U nas jest 20 stopni Młoda je obiad na balkonie
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow zazdroszczę u nas zero i topniejący śnieg, bleeee
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę przylecieć? brakuje mi tego ciepła...
|
#2214 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ciąża niby donoszona, ale maleństwo zdecydowanie nie było gotowe do wyjścia po takich historiach boje się isć do jakiegoś innego lekarza niż mój, a chcę w poniedziałek ten gbs pobrac Cytat:
dobrze ze nic sie nie stało i ze zwróciłas na to uwagę Cytat:
![]() a słodycze możesz nadal bezkarnie jeść
|
||||
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, od paru godzin mam bardzo twardy brzuch, aż skóra mnie ciągnie. Tak to jeszcze nigdy nie miałam, co to może być? Nie ustępuje po zmianach pozycji.
|
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam wodę na kawę,też się uwalimy na tarasie
|
|
|
|
#2218 |
|
Winter is coming
|
GGI ten szpital to jakaś pomyłka. Współczuje, że musisz tam leżeć ;/
duchaa gratuluję zdanej teorii prawo to świetna sprawa ![]() byłam na sr, akurat były zajęcia z oddychania, więc fajne potem pojechałam z ojcem w jedno miejsce i jak szłam to się wyrżnęłam na szczęście nic się nie stało, mam starte kolano i rękę, ale będę żyć, mała się rusza, więc ok, ale stres mnie złapał niezły. a za godzinę wizyta
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-15 o 17:26 |
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
mi znowu internet szwankuje, wpadłam tylko zobaczyć czy któraś urodziła, ale wygląda że oprócz sunshine1551 jeszcze nie ![]() byłam wczoraj oddać mocz na posiew i odebrałam wyniki GBS Wyszedł mi wynik dodatni, trochę się zdenerwowałam, a przez brak internetu nie miałam nawet jak sprawdzić co i jak. Z tego co dziś wyczytałam, to nic strasznego, muszę dostać antybiotyk przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło. Wizytę mam dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że lekarz mnie uspokoi a nie nastraszy... Jadąc dzisiaj po synka do przedszkola, wjechałam na małe zakupy do biedronki. Nabrałam takiej ochoty na banany, że zjadłam jednego zaraz w samochodzie
|
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała wziąć ciepłą kąpiel ![]() Swoją drogą też mam to dziwne uczucie że cały czas jest twardy (od 30 minut), ale zdecydowanie to mały mi się tak przekręcił i naciąga wszystko, bo jak dotykam to się okazuje że miękki brzuch jest..tylko ze 2 razy był twardy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

nie zyczy sobie
oby tak bylo! Nadal twierdze ze Gosia bedzie nastepna ze swoja CC

hgb 11.7 mocz tez w porządku no i nawet cukier haha z moimi możliwościami ostatnio do jedzenia słodyczy to nawet poniżej normy -69 na czczo
Z lekarzem mogę najwcześniej porozmawiać w piątek... 
cudownie 
Młoda je obiad na balkonie