![]() |
#2191 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gosiaczek padlam
![]() ![]() ![]() Tabaska ciesze sie ze sie przydala koncepcja na obiad ![]() Patulinka jak wytrzymamy do 20.03 to bede w mega szoku!! ![]() ![]() Martinix no nie dziwie sie, w koncu na mame musisz poczekac ![]() Ineso faktycznie podobno jest tak ze w okolicy (dzien wczesniej np tez) nowiu i pelni sie dzieci pchaja na swiat..swoja droga to bardzo ciekawe... GGI trzymaj sie tam...i nie przejmuj sie gadaniem ze szyjki nie ma. Pamietasz moj pobyt w szpitalu ostatni? Co u tesciowej w szpitalu mnie nastraszyla baba 24.01 ze "szyjki nie ma" a w badaniu USG u mnie wyszlo ze mam 38 mm. Wiec loozik...jak widzisz trzymam sie i mam sie dobrze wiec z Toba i malenstwem tez tak bedzie!! ![]() ![]() Swoja droga, apropos badania dowcipnego przez lekarzy. Moja kolezanka urodzila w 38 tygodniu (3 lata temu) bo narzekala u lelarza ze jej strasznie ciezko, ze ma dosyc i on kej powoedzial ze al ja zbada ze urodzi. Urodzila o 14, u lekarza byla o 9. Wody jej sie saczyly juz w drodze do domu...lekarz kretyn (ten sam co mnie potraktowal tak milo w niedziele) bo Natalka sie urodzila za wczesnie...byla pod tlenem 3 dni i ma cechy wczesniactwa do dzis. Dooobra czas wychodzic z wanny ![]() Maz ma dzis matki boskiej pienieznej i az sie boje w☠☠☠☠ienia jak przyjdzie ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-15 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
nie wiem kur wa! ja to tak odebrałam jak tylko oni czekaja bo lada chwila urodze!
jak wstaje do toalety to młoda czuje w Bożenie dosłownie!
#2193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra! Trzymaj się kochana ![]() I dawaj znać co u Was. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
GGI co za lekarz
![]() ![]()
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet ginowi mowilam kiedyś "niech sie pan nie wazy robic mi cc 23.03 bo sam sie pan bedzie Hance tłumaczył" haha Widzę kolejny mądry doktorek... Masakra:/ a nie mozesz poskarżyć do ordynatora? Chociaż moze byc jeszcze gorzej potem. Ktory masz tc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek jego w k u r w i e n i a na szefa
![]() ![]() ![]()
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest nic !!!!!!!!!!!!!! wczoraj podpieły mi kroplówke innej pacjetki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! kapnęłam sie w połowie butli.
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro skończysz 34 tydzień. Poród w tym momencie dla dziecka nie jest juz tak straszny, wiadomo że to nadal wcześniak ale poradzi sobie. Trzymam kciuki! Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wytrzymac. później z tad z p i e r da lam!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro juz mam 35 tydzien, w piatek wizyta więc zobaczymy co u mnie powie gin. Mam nadzieję że juz teraz moglabym trafic normalnie do mojego szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
To jeszcze troszkę wczesna ciaza by ja rozwiązywać, ale miejmy nadzieje ze jeszcze wytrzymasz, oby jak najdłużej
![]() Odebrałam wyniki morfo wciąż parametry rbc,hgb i htc zaniżone ale od poczatku ciąży sukcesywnie wzrastają ![]() ![]() ![]() ![]()
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Sorki dziewczyny, że się wcinam, ale mam problem.
Mam nadzieję, że są tutaj kobietki przyjmujące Euthyrox. Mianowicie, wczoraj zrobiłam test ciążowy-widoczna blada kreska, dzisiaj beta HCG 21,1. Zrobiłam dzisiaj również TSH bo mam lekką niedoczynność i z wyniku 1,2 (na dawce euthyrox 18,5) wzrosło do 2,7 i moje pytanie, czy zwiększyć dawkę i wziąć już np pół tabletki, czyli 12,5 na noc? dzisiaj rano brałam taką co zawsze dawkę, czyli 18,5. Boje się, że TSH może już zaszkodzić Maluszkowi ![]() Od jutra będe brac dawkę 25 Euthyroxu, ale zastanawiam się, czy nie wziąć już dzisiaj tej dawki na noc 12,5. Dziewczyny doradźcie. Prolaktyne również zbijałam i na Norprolacu była 5,25 a dzisiaj zrobiłam i jest 38,2. Wiem, że w ciąży rośnie, ale nie wiem, czy ni za dużo mi urosła? Norprolac odstawiłam wczoraj po pozytywnym teście. Progesteron dzisiaj wynosi 47,05. |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
GGI
Jakas masakra! Jeszcze wczesna ta ciaza, ale tak jak dziewczyny piszą, Msluszek sobie poradzi. Nie mozesz zadzwonić do swojego gin i podpytać? Ewentualnie przenieść sie tam gdzie on pracuje? Trzymaj sie ![]() Tabaska No fajne wyniki, fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
Majwija ja mogę doradzić tylko odnośnie norprolac, brałam go przed ciaza a jak zaszlam to powoli schodzilam do ćwiartki 75mg, wiec stopniowo odstawialam, mimo ze inny lekarz z którym takze sie konsultowalam kazał mi od razu odstawić
#2208 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
macie przeboje z karmieniem, też się boję jak to będzie brawa z wage ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() podziwiam, ze jeszcze planujesz do egzaminu podchodzić, ja miałam plan ze zrobię prawko ale odpuściłam z brzuszkiem Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam żadnej rozpiski ciążowej nie mam ale normalnie robie wszystkie badania jakie chce, nie spotkałam sie zeby był jakiś problem. Jak laboratorium nie ma umowy to biorę fakturę i mi oddają kasę. Przed ciąża robiłam już 2 razy cały panel hormonów, wszystkie wymazy, nawet markery nowotworowe. Tyle ból ze nie wszyscy lekarze wypisują recepty z refundacja ale mamy wyszczególnione, którzy to robią wiec można sobie wybrać. Mój mąż jak diagnozował migreny swoje to zrujnował luxmed bo tomografia, rezonans, eeg ![]() Ja tam kocham luxmed ![]() Cytat:
U mnie pizza ale sama robiłam. Pychotka wyszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie jesteś, w Tarnowie? Nie w tuchowie? Cytat:
O ja pierdziu. Mojemu tacie kiedyś dali kartę i opaskę na rękę jakiejś KOBIETY!!! I sie nikt nie kapnął, dopiero moja mama. Na szczęście leków nie zdążył dostać (chemioterapia....) |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GGI napisz skargę na szpital. Jak można pomylić kroplówkę?! To się w głowie nie mieści. No i to "czekanie", ciekawe na co... ![]() Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-15 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
GGI jakiś nienormalne ten lekarz. Pewnie miał grube paluchy. U mnie w badaniu szyjka wychodziła mega krótka a na usg ponad 3 cm. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać
![]() Bez jaj. U nas jest 20 stopni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() mogę przylecieć? brakuje mi tego ciepła...
![]() |
#2214 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciąża niby donoszona, ale maleństwo zdecydowanie nie było gotowe do wyjścia po takich historiach boje się isć do jakiegoś innego lekarza niż mój, a chcę w poniedziałek ten gbs pobrac Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrze ze nic sie nie stało i ze zwróciłas na to uwagę Cytat:
![]() a słodycze możesz nadal bezkarnie jeść ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, od paru godzin mam bardzo twardy brzuch, aż skóra mnie ciągnie. Tak to jeszcze nigdy nie miałam, co to może być? Nie ustępuje po zmianach pozycji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Wstawiam wodę na kawę,też się uwalimy na tarasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Winter is coming
|
GGI ten szpital to jakaś pomyłka. Współczuje, że musisz tam leżeć ;/
duchaa gratuluję zdanej teorii ![]() ![]() byłam na sr, akurat były zajęcia z oddychania, więc fajne ![]() ![]() ![]() ![]() na szczęście nic się nie stało, mam starte kolano i rękę, ale będę żyć, mała się rusza, więc ok, ale stres mnie złapał niezły. a za godzinę wizyta ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-15 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() byłam wczoraj oddać mocz na posiew i odebrałam wyniki GBS Wyszedł mi wynik dodatni, trochę się zdenerwowałam, a przez brak internetu nie miałam nawet jak sprawdzić co i jak. Z tego co dziś wyczytałam, to nic strasznego, muszę dostać antybiotyk przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło. Wizytę mam dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że lekarz mnie uspokoi a nie nastraszy... Jadąc dzisiaj po synka do przedszkola, wjechałam na małe zakupy do biedronki. Nabrałam takiej ochoty na banany, że zjadłam jednego zaraz w samochodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała wziąć ciepłą kąpiel ![]() Swoją drogą też mam to dziwne uczucie że cały czas jest twardy (od 30 minut), ale zdecydowanie to mały mi się tak przekręcił i naciąga wszystko, bo jak dotykam to się okazuje że miękki brzuch jest..tylko ze 2 razy był twardy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.