|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ciężko to przeżywałam...Ale zrobiłam niedawno badania i skoro wyniki są dobre, to teraz staramy się od początku
|
|
|
#3483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Twój ból, moje maleństwo miało 8 tygodni Bolało strasznie, ale jakoś z TŻ przez to przeszliśmy i teraz znowu jestem w ciąży i noszę zdrowe dziecko Czego i Tobie życzę A skoro wyniki są dobre to dobry znak
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Niestety to nie mój tekst, ale jest świetny, nigdy go nie zapomnę
😀 hehehe 😀 😀
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-03-15 o 21:17 |
|
|
|
#3486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam pierwszy cykl starań, zobaczymy czy @ przyjdzie czy nie tak poczytywałam Wasze forum że aż sobie wkręciłam że może też jestem w ciąży :P ale nawet jeszcze nie nadszedł dzień @ więc nie ma co testować.Cytat:
Przecież dziewczyny chcą myśleć pozytywnie Ja dokładnie przeżyłam to w tym samym tygodniu co Ty.. też było strasznie ciężko.. teraz jestem niby dobrej myśli ale strasznie się boję. Musimy się wspierać!
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Nabita spermą trafiło i do mnie i naprawdę mnie zainspirowalo. W końcu pojęłam ze bez tego się nie da
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2016-03-15 o 22:54 |
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku był to szok, strach i kompletny dołek, kiedy zdałam sobie sprawę z tego co się działo (a było to w Niemczech, na tygodniowym wyjeździe do rodziny). Ginekolog telefonicznie kazał mi to niestety przeczekać i wytłumaczył, że to normalne, że dużo kobiet tak ma, żeby nie panikować. Luby strasznie się tym przejął i obwiniał siebie, że puścił mnie na ten wyjazd... Ale to nie jego ani wyjazdu wina. Od wtedy (październik) do Bożego Narodzenia często płakałam na samą myśl. Długo obwiniałam siebie, że może ja jestem "zepsuta"... Potem była rozpacz, lekkie oskarżanie, potem zdawanie sobie sprawy ze słów i wolne układanie na nowo zdrowych relacji między nami. Ale to wszystko przeszliśmy, Już nie płaczę, jesteśmy nadal razem, silniejsi i zdeterminowani na wspólne życie i powiększenie rodziny Jest ok! (ale tak lepiej jak człowiek to z siebie chociaż trochę wyrzuci)
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z moimi wyliczeniami dziś mam owulację i pięknie kłuje mnie jajnik. Ten cykl jest mój.
Witam nowe staraczki i powodzenia! |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne przeżycie ale dobrze że wzmocniło Wasz związek - niektóre pary nie potrafią sobie z tym poradzić Ja po tym jak TŻ reagował, jak przeżywał, jak się o mnie troszczył i cierpiał zaczęłam go bardziej doceniać I nie kłócimy się już non stop o bzdury bo mamy świadomość że są w życiu prawdziwe problemy. I ta pewność że możemy na siebie liczyć w każdej sytuacji dużo dajeWażne żeby dać sobie czas na żałobę ale potem nie poddawać się rozpaczy Mi na przykład zdarzyło się płakać dopóki znowu nie zaszłam w ciążę. Po zrobieniu testu włączyła mi się jakaś blokada na stres i płacz. Oczywiście serce nadal boli, nadal jest "co by było gdyby" ale... Trzeba iść do przodu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-15 o 21:33 |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heeh
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) DO DZIEŁA
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie, trzeba iść do przodu.
O jejciu, jakbym tak myślała o tym co by było gdyby, to bym chyba sobie nie dała rady
|
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia!Dziewczyny gratulacje! Cieszę się z Wami, ale trochę mi smutno, że u mnie raczej nic w tym cyklu nie będzie. Dziś czuję jakby mi rozpychało jajnik, boję się żeby jakaś torbiel się nie robiła czasem. Teoretycznie jutro 28 dc , ale nie wiem ile ten cykl ma trwać, bo to pierwszy po odstawieniu anty. Teoretycznie kiedyś jak odstawiłam to pierwszy cykl był normalny, ale to było dawno... Czekam do przyszłej niedzieli na @ jak nie przyjdzie to zatestuje
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
ciekawe czy to przypadek czy jednak coś w tym jest że te dziewczyńskie plemniki są wytrzymalsze a chłopięce szybsze? trzymam kciuki żeby @ nie przylazła i test pokazał piękne 2 kreski
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję tobie się udało wierze że mi też się uda z pcosem
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam gdzieś, że plemniki damskie dłużej żyją dlatego jeśli do zapłodnienia dojdzie przed owulacją to będzie dziewczynka. Natomiast plemniki męskie są lżejsze i szybciej umierają, dlatego większa szansa na chłopca w czasie owulacji. Zainteresowała mnie również prędkość spermy w momencie wytrysku, kiedyś o tym dziewczyny coś pisały. Doczytałam, że ta prędkość to jakieś 16 km/h, a mają do pokonania tylko 16 cm! Jeśli dobrze liczę to 444cm /s :P teraz doczytałam, że to nawet jakieś 45km/h
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-03-15 o 21:54 |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno prawdopodobieństwo płci można zwiększyć, ale to dalej jest loteria.
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale fakt, gwarancji nie ma
|
|
#3502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
powodzonka!Cytat:
życzę szybkiego zaciązenia i szczęśliwej ciąży! |
|||||
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to cześć laski.
Trzymajcie mnie bo nie dam rady już dłużej ze sobą... Brałam ten lek na cukier metformax 500 przez weekend z wc nie mogłam wyjść. Dzwoniłam do swojego gin wczoraj powiedział, że mam go odstawić. Ja mu mowie że zaczęłam plamić jakbym okresu dostała a przerwy miedzy jednym a drugim to jakieś 21 dni (za wcześnie). Teraz jest drugi dzień i powiem wam że @ pełną parą jest. I jak ma teraz dupka wziąć bo już nie wiem sama?! Rozkładam ręce....
|
|
#3504 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko Was nadrobić, ale spróbuję 😜
Cytat:
Cytat:
A Bromergon gin kazała mi odstawić stopniowo, więc wczoraj pół jeszcze wzięłam, ale dziś już wcale. Przykro mi kochana 😔 😙 No początek 😀 jeszcze raz oficjalnie gratuluję! 😀 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja testów owu w ogóle nie polecam, bo mnie żaden nie wyszedł pozytywny, a mnóstwo nerwów mnie kosztowało ich robienie😒 Cytat:
Panna_Izabela też ma trombofilię i teraz jest w ciąży. Cytat:
Cytat:
Uda się! 😀 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie @
|
|
|
|
#3506 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Super, jeszcze raz gratulacje! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Dziewczyny ale zaszalałyście z postami próbuje Was nadrobić. U mnie 16 dc. Wczoraj pokazał się nieśmiało płodny śluz Pobolewa mnie prawy jajnik. Trzymajcie kciuki aby wyskoczyło piękne jajo ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
ja kupowałam testy owu z rossmana. Ale poki co zrezygnowałam na razie z nich ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
powodzenia! Ważne, że wiesz o trombofili i możesz przeciwdziałać ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Hehe mi od razu do głowy przyszło apropo gwiezdnych wojen: "niech sperma będzie z Tobą!" ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Przykro mi |
|||||||
|
|
|
#3507 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie 2dc, więc jedziemy razem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
hehehehe
monika0185 Genialne "niech sperma będzie z Tobą!" |
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
rzucam na was zaklęcie dziewczyny
|
|
|
|
#3510 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Przykro mi Kochana. ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze żeby było zdrowe. Za to się codziennie modlę. Dziewczyny, czekać na wizytę do gina do tego 25 marca, czy zadzwonić i umówić się wcześniej?? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

mam nadzieję że wszystkie z tamtego wątku zostaniemy szczęśliwymi mamusiami 
Bardzo ciężko to przeżywałam...
Napiszę więc, że my z mężem się staramy póki co od początku roku, właśnie jestem w trakcie @. Badałam się ostatnio u gina, USG ok, cytologia ok, wyniki krwi ok, TSH i prolaktyna też. Pocieszam się, że to dopiero trzeci miesiąc i w sumie drugi pełny cykl. Dostałam tabletki dla ciężarnych, bo kwas foliowy z innych względów brałam już od początku roku.
A skoro wyniki są dobre to dobry znak