![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Chcę mieć narkozę, bo: 1) miałam podpajęczynkowe i narkozę: po pierwszym umierałam dwa dni (nie mogli mnie spionizować i rzygałam), po drugiej biegałam na drugi dzień jak obalała sarenka 2) mam przykurcze w plecach i wykręcone mięśnie więc nie chcę by mi ktokolwiek grzebał przy kręgosłupie... 3) po dokręgosłupowych należy dłuuugo leżeć na wznak, a z racji problemów z plecami i nogami nie mogę tak leżeć ani tym bardziej spać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GGI koniecznie pisz skargę, rozumiem, że się boisz i oni to na pewno wiedzą. Ale ktoś musi w końcu zareagować, inaczej oni zostaną bezkarni. Skoro pracują w służbie zdrowia to muszą się ogarnąć... Kiedyś komuś krzywdę zrobią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Jowita coś czuję, że możesz nie doczekać następnego tygodnia.
Mi dzisiaj co chwilę brzuch się spinał ale przechodziło zaraz po tym jak się położyłam. GGI madakra z tym szpitalem, aż mi slabo jak to czytam. Teraz też nic bym nie robiła ale po wyjściu chociaż skargę złóż. Wstawiam na razie zdjęcie gondoli uploadfromtaptalk1458073829042.jpg oraz kołyski i mowych kolorów w pokoju (wcześniej dwie ściany byly migdałowe, a dwie burgundowe, ciemnica straszna) uploadfromtaptalk1458073839586.jpg Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-15 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ggi ja pierniczę co za lekarz ci się trafił. A z tą kroplówka innej pacjentki to w ogóle przegięcie na maxa. Co za szpital. Trzymaj się jutro masz 34 tc więc maluszek sobie poradzi bo miałaś sterydy.
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Madzia ! Szoooook ! Dwie kromki z masłem rządzą! (hahha ja czasem jem kromkę z masłem i solą
![]() Lin och a skąd ta zoltaczka ? To czekamy na dalsze wiadomości ![]() Magnum jako nabial ![]() To ja zjem czekoladke w takim razie bo została mi jeszcze z dnia kobiet. Idę spac. Nie mam sily - myślicie ze przed porodem znów nabiorę enrgii? Bo czuje się ciągle tal zmęczona że sama nie rozumie tego , ale w koncu gdzies te 9 kilogramów jest i obciąża. Branoc ![]()
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, czyli jakiś tam kontakt z lekarzem był ![]() Ano we Wrocku, bo tu mieszkam ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Linaewen u nas dopiero jak juz jestes przyjeta na oddzial przychodzi anestezjolog. No wlasnie tak myslalam ze u Ciebie to grubsza, bardziej przemyslana sprawa. Ja z kolei po narkozie (na 15 minut) rzygalam jak kot....ale boje sie tego w kregoslup
![]()
#2288 |
Zadomowienie
|
Musze wam poprawić humor.
Sytuacja nr 1. Mowie do męża ze mnie zebra bola i kręgosłup i z chęcią polezalabym na brzuchu. A on na to: Ręce i nogi fruwalyby w powietrzu, no chyba ze wykopiesz dziurę w piasku na brzuszek... Sytuacja nr 2. Ja: Tak mi ciezko, czuje sie jak balon.. On: Jak taka bojka co plywa na jeziorze?
#2289 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska nieźle
![]() Sunshine dzieki za pocieszenie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Zjadlam 2 magnum ![]() ![]() Kupilam mezowi Call of Duty i moge sobie w spokoju ksiazke poczytac, takze spadam ![]() Do jutra ![]()
#2291 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Ten w kręgosłup wcale nie boli i faktycznie gorsze jest zwykle pobranie krwi
![]() Sunshine współczuję takiego karmienia. Zawsze to lepiej niż mm,ale pewnie wiesz,że tak długo laktacji nie utrzymasz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2016-03-15 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sorbety ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko sie zdziwiłam bo pierwszy raz sie spotykam z takim czymś ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracaj szybko do normy!! Kochana- mnie dziś też wszystko boli, ale to przez córę- opiekunka chora, a z mojego oszczędzania się w takiej sytuacji nici. Od 18 miałam skurcze mniej więcej co 10 minut i uspokoiły sie trochę dopiero po wejsciu do lóźka poprzedzonego kąpielą. Byle wytrzymać do 28 marca, to będę szczęsliwa. Trzymaj się! Kejka- u mnie dziś na raz pękła paczka Haribo wielkanocnych- w końcówce ciąy to nie obżarstwo, tylko zbieranie energii na następne tygodnie ![]() Lin- znieczulenie ogólne jest rzadziej proponowane, bo się wiąże z potrzebą intubacji- jak im powiesz o co chodzi, to nie będzie pewnie problemu. Pozdrów ekipę anestezjologów z B. - większość młodych to mój rocznik ![]() Też ide spać- już się boję mojej diabelskiej dwójki, jak z jedną dwulatką nie daję rady... Danika- duzo zdrowia dla Twojej malej ![]()
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek
![]() ![]() ![]() Lucy malinowy pycha, mango tak samo...ale ja uwielbiam cytrynowy (najlepiej jak nie jest barwiony na zolto, tylko taki przezroczysty bo wtedy jest raczej pewne ze bedzie kwasny ![]() ![]() Trisdom pocieszylas mnie ![]() ![]() Linaewen powolaj sie na Tris i bedzie gites ![]() Jestem od Was uzalezniona ![]() ![]()
#2298 |
Rozeznanie
|
Meldunek z wizyty: Adaś urósł mega, 2960 waga, dwa tygodnie temu była 2300
![]() Szyjka króciutka, doktor sie śmiał, ze juz idzie ku wielkiemu dniu, mam umówiona wizytę na 1 kwietnia, ale moge juz nie doczekać ![]() Kurczę jakoś strach mnie obleciał... Velika gratuluje wizyty ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z dzieciaczkami--- podziwiam Was! Jesteście mega dzielne, opieka nad dziećmi i końcówka ciąży to naprawdę wyczyn ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam żadnych objawów w pierwszym trymestrze, za to teraz nadrabiam kręgosłupem i ciśnieniem ![]() Cytat:
Masz duuży brzuszek, więc wszystko możliwe, ale mam nadzieję, że to nie rozstępy ![]() Cytat:
O kurcze, ciśnienie kosmiczne. Trzymam kciuki by teraz było już tylko lepiej ![]() Velika super, że wizyta udana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Co do trójki to ja mam tak samo. I teraz już nie wiem co z tym znieczuleniem ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Rozeznanie
|
GGI
Skoro tu masz drugi stopień referencyjności to faktycznie lepiej zostać.. Ja tez z tego powodu wybrałam szpital w remoncie i 6 łóżkami na sali a nie ten komfortowy z dwoma.. Dla Malucha wszystko ![]() ![]() Velika No Młoda robi mase ![]() Madzia dobrze, ze jestes w szpitalu! Lez az Ci nie ustabilizują cisnienia ![]() ![]() Malos! Jaki przyrost ![]() ![]() Szpital Wiecie ja to mam tak, ze porod jak porod trzeba przeżyć, specjalnie jakos sie nie boje. Ale sam pobyt w szpitalu mnie przeraża. Ja nigdy, przenigdy nie leżałam w szpitalu ![]() ![]() Zaliczyłam dzis niezłego ciążowego kalafiora. Siedzę sobie w dresie i starej koszulce, włosom do ideału brakuje jaj stad na księżyc i z powrotem a tu dzwonek do drzwi. Mysle sobie listonosz, schodzę a tu położna! Byłam przekonana ze spotkanie mam w czwartek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
GGI gdzie Ty leżysz w tym szpitalu?
Jutro napiszę, co u mnie bo jestem w takim ciężkim stanie zmęczenia i bólu nóg wraz z kręgosłupem, że po prostu tylko przekleństwa mi się cisną na usta. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Tak na szybko GRATKI ZA ZDANĄ TEORIĘ!!!! WSPÓŁCZUJE Teściowych, moja na serio jest w porządku i kompletnie nie ogarniam jak można być takim człowiekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeszcze nie udzielałam się nigdy na waszym forum, ale czytam dość regularnie, bo też w kwietniu zamierzam powitać nowego obywatela. Mam na imię Alicja (33 l.). To jest moje pierwsze dziecko i raczej nic nie pisałam, bo stwierdziłam, że co ja mogę wnieść do rozmowy. U nas będzie chłopak, imienia jeszcze nie wybraliśmy. Za duża odpowiedzialność ![]() Ale postanowiłam napisać odnośnie pielęgnacji pępowiny. Nie mam doświadczenia, ale mogę wam napisać to co na szkole rodzenia nam mówi położna. Udało mi się znaleźć też jakieś badania potwierdzające jej słowa. Generalnie są Wytyczne Nadzoru Krajowego w Dziedzinie Neonatologii dot. Pielęgnacji Kikuta Pępowinowego. Ale samego dokumentu w oryginale nie mogę znaleźć w internecie, ale znalazłam jakieś strony, które mówią o tych wytycznych: http://www.ptmp.com.pl/png/png6z2_20...-06-Rzanny.pdf http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=52307 Tam się odradza traktowanie pępowiny alkoholem. Wiadomo, że każdy ma swoją teorię, ale te badania są dość fajne i mnie przekonują. No i też jest o tym, że wcześniakom dłużej odpada pępowina. Więc mama wcześniaczka nie musi się martwić na zapas. Położna nam kazała patyczki namoczyć Octeniseptem (to niby takie mydło z środkiem septycznym) lub mydłem i wybierać tkanki martwicze, aż patyczek będzie czysty. Żeby przemywać kikut go raz na dobę, po kąpieli. I żeby nie bać się go moczyć w trakcie kąpania. Do lekarza trzeba iść jak po odpadnięciu kikuta prześwituje szare naczynie, wtedy nie wolno moczyć i to oznacza że pępowina będzie się goić poprzez ziarnowanie. Z kolei moja siostra mi mówiła, że ona była zbyt delikatna i też się długo trzymał kikut. Dzisiaj miałam o karmieniu piersią na szkole rodzenia. Jak dla mnie, nieświadomej kompletnie osoby było wiele fajnych informacji. Mogę wam napisać, ale muszę zebrać wszystko ładnie w całość ![]() Tym czasem idę spać, bo ostatnio coś gorzej mi się śpi... Mam nadzieję, że nie namieszam wam tu za bardzo w estetyce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Kejka to chodź do mnie mam jeszcze snickers i marsy
![]() Malos no pięknie Adaś przybrał ![]() Alien witamy ![]()
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
Iwoncia
Ale ten Twój synek słodki, taki troskliwy. Liczę, że moja córka nie odczuje tej rozłąki tak bardzo. Chociaż podobnie jak u Ciebie, jestem z nią cały czas, a mąż tylko rano i czasem wieczorem, więc jest ze mną silnie związana. Poli Ale sytuacja z tym wzruszeniem. Z jednej strony zabawna, ale z drugiej pewnie dziewczyna myślała, że coś jest nie tak ![]() Tabaska Mnie też cały czas gorąco. Co do bólu szybko się zapomina. Kabriela Też mam takie podejście, że nie dopuszczam nawet klapsa. Staram się jej tłumaczyć wszystko, choćby 10 razy, bo wg mnie powinna zrozumieć, a nie robić czegoś ze strachu. Kopycio W pierwszej ciąży KTG trwało z 20-30 minut, potem konsultacje z lekarzem i ew. USG. Ducha Gratuluję zdanej teorii ![]() Madzia Kciuki za Was. Niezła dieta ![]() Malos Ładnie dzieciaczek przybrał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Nie śpię. Co jakiś czas spina mi się brzuch, robi się twardy. Dalej boli podbrzusze i krzyze.
Liczę na to że przejdzie... Piekna waga! Dzieciaczki rosną a porod coraz bliżej ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
A co tu taka cisza o tej godzinie???
![]() Wczoraj wzięłam nospe i jakos usnelam. Teraz niestety muszę się potoczyć na praktyki... Miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Winter is coming
|
patulinka wizaż nie działał, więc cisza. Ja nie śpię od 4
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
Ja miałam jakieś problemy z wejściem na forum :/
Przyznam się, że czytałam Was pobieżnie więc nie wiem do czego się odnieść za bardzo. Aaa chciałam o tym kikucie z pępowiny napisać. Nam przy traktowaniu octeniseptem dopiero po jakimś miesiącu odpadł! Tak więc Sunshine moim zdaniem póki jakoś brzydko nie pachnie i nie babrze się to nie masz się o co martwić ![]() ![]()
#2309 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Cześć z rana, ja się wczoraj przeforsowałam.
Miałam Was pytać jak doprawiacie ugotowane, starte na tarce o grubych oczkach buraki? Wena mi się skończyła i nie wiem jak mam to zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.