|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Justynka ja bym nie zmuszała. Daj mu troche czasu. Moja pola darła sie w niebogłosy na brzuchu
az pewnego dnia jak zaczęła byc juz silna i udawało jej sie dłużej niz sekundę trzymać głowę to pokochała ta pozycje. Miała jakoś dwa miesiące i pozniej juz tylko na brzuchu chciała leżeć ![]() Lilka poki co wytrzyma chwile a pozniej sie zlosci wiec obracam na plecki. Mozesz dodatkowo na klacie swojej na brzuchu kłaść albo na nogach w poprzek na udach przy czym jedno udo wyżej. Zawitkowski to hdzies pokazywał. I jeszcze mozesz zwinięty w rulon ręcznik podkładać pod paszki jak jest na podłodze to bedzie mu łatwiej. Dzis byłam na rehabilitacji stopek z Lilka i pokazała mi jeszcze jak układać rece i jak barki łapać i plecki dotykać zeby zachęcić aktywność glowki ale to cieżko mi tu opisać w słowach.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie ja chce sprobowac jej w koncu dac z butli bo nadejdzie taki czas ze bede musiala na dluzej niz 2h wyjść.ostatnio mi zajelo dluzej i ona sie darla w nieboglosy rodzicom..
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar ja pisałam o tum 3-6 tyg jako czas na przyzwyczajanie do butli. Nam tak doradca laktacyjny na zajęciach mowil. Ja spróbuje w weekend. A twoja butli nie chce od ciebie czy od tz tez? Bo niektóre dzieci jak czuja mamę to butli nie wezmą a od innej osoby juz tak
a niektóre nie wezmą butli tak czy siak ja spróbuje w weekend niech tz ja nakarmi bedzie miec 4.5 tygodnia.Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-03-15 o 22:09 |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
to znaczy od ciebie wiem. Nie chce od nikogo. Ale moze nie byla glodna. Zobaczymy moze dzis sprobuje.Wlasnie.. Mleko stoi w lodowce od jakiejs 13. Jesli byloby raz podgrzane ale nie uzyte bo nie zechce to moge jeszcze raz uzyc go?
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
My dzis u dziadków spimy. Ja pola i lila. Pierwsza noc lilki poza domem
spimy w trzy w jednym pokoju wiec mam nadzieje ze Lilka bedzie łaskawa i nie obudzi starszej siostry poki co wszystkie spia i jest gitara ![]() Tz chory i kuruje sie w krk. Mam nadzieje se nas nie zarazi. I mieliśmy dzis ostatnia wizyte położnej Lilka wazy 4,5kg. Dokładnie jak Pola w tym wieku ale Pola urodziła sie 300g lżejsza niemal ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze jak raz podgrzane to juz niestety do wyłania ale poczytaj jeszcze na necie, chyba na stronie medeli było o przechowywaniu?Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- I w ogole przyszło mi info z banku komórek ze krew pępowinowa nie zdatna do przechowania bo zanieczyszczona bakteriami. Takimi z wedżajny. Musiała zostać złe pobrana smutno mi.. No ale mam nadzieje ze nikgdy noe bedzie sie musiała przydać..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- A z dobrych wieści przyszły mi dzis kartki z ogłoszeniem narodzin ktore roześle do rodziny jutro jak wrócę do domu to zrobie fotę I sie wam pochwale bo chyba sa fajne (chyba bo tz odbierał i nie widziałam ich jesXze na żywo )Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytam o tym podgrzabiu. Koniecznieka rtkami sie pochwal!
|
|
#2318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero ja to jestem niewolnica cyca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja sie wyryczala przy kapieli i teraz spi. A potem bedzie harcowac ![]() Dziwczyny ktore rodzily sn ile krwawilyscie? Kurde przedwczoraj chodzilam juz tylko na wkladce a wczoraj wrocilo lekkie krwawienie i to dziwne uczucie ucisku na miesien kegla, a dzisiaj jak poszlam mala kapac to az chlusnelo sory nie moge wyszarzyc na tablecie
|
|||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam kilka razy tak ze juz nic przez dzien a na następny dzien znowu powrót ;/ teraz minęło 4tyg równe a ja dalej z wkładka chodzę bo lekko plamie.. A po pierwszym porodzie maks 2 tyg i zero śladu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Marciar szczęściara z Ciebie, że Ci się udaje jednak z tym laktatorem
ja nadal ściągam 10ml w pocie czoła
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra lecę spac bo nie wiadomo jak noc bedzie z dwoma dziewczynami w jednym pokoju..
Poki co spia smacznie jedna z prawej mojej druga z lewej i pierdza na zmiane prawdziwe damy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia, ja to długo krwawiłam. Dobre 3 tygodnie mocno, nastepne 2 tyg plamienia.
Jutro mija 7 tygodni a tam dalej nie czysto.
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Figa staralam się ją cały czas przystawiac co h i trochę ciumkala i słyszalam że łyka za chwilę chciała całego cyca wciągnąć bo już pusto i w ryk... U nas na szczęście mała i cyca i butle uff bo nie wiem co bym dzisiaj zrobiła
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest taki jeden, góra kilka to ok, ale jakby to miało trwać to szukaj przyczyny, żebyście się nie meczyli (nie wiem jak w uk jest z pomocą laktacyjne).
|
|
|
|
|
#2326 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
Dziewczyny jak mozecie powpisujcie w docsie ktory jestna puerwszej stronie pt. Rzeczy naszych maluszkow i masze opinie jakie macie chociaz laktatory i oznaczcie kolorami chociaz czy sprawdza sje czy nie.. Np mi by to bardo pomoglo bo pewnie bede przymierzac sie do kupna czegos innego ;-)
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały tak mi dał dzisiaj w kosc, że mam dość. Wisi na cycu od 19 i ani myslu spać. Teraz go położyłam i nadal nie wiem czy się najadł, bo słyszę to mlaskanie.... jak nie będzie spać conajmniej do 5 rano to chyba wyjdę z siebie |
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ja chyba po researchu również się skuszę na to 5w1. Oprócz tego też rotawirusy pewnie i mooooze pneumokoki ale to nie od razu i jeszcze muszę odczytać. Cytat:
taki 5ciodniowy około i tż dzisiaj stwierdził że w takiej konfiguracji on w ogóle nie widzi żadnej blizny. Na środku nie ale po bokach wyczuwalne zgrubienia pod skórą. Mam wrażenie że sama rama na zewnątrz już zagojona tylko w środku nie - np jak myje się to delikatnie masuje bo czuje dyskomfort albo raz tż mnie złapał tam i zabolało. Generalnie od około tygodnia nie myślę o niej totalnie.Co do Twojej Lilki i jej sennosci to ja bym się tylko cieszyła Aninis serio gratuluję wagi!Nursii kciuki za serduszko Alicji!!! Ja jako noworodek spędziłam kilka dni w szpitalu bo miałam szmery w serduszku i chcieli mnie pobadac i okazało się że taki urok i wyroslam z tego mam zdrowe serce i mama mówiła mi że zdarza się tak u dzieci i właśnie ze wyrastają z tego ale warto sprawdzić Justynka współczuję kolek ale widzę że super podchodzisz do sprawy ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Dokładnie ![]() Aninis co do majtek ja po wyjściu ze szpitala zamienilam siateczkowe na takie babcine wysokie i sporo zabudowane, sporo też chodziłam w gaciach tż
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Uprosilam i pospala 4.5h 💜 teraz ja ululalam i jak narazie śpi. Ciekawe jal dlugo 😜
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dybryyy...
Tusia dzisiaj wstaa o 6.30, co sie jej ubzduralo?chyba to,ze zaczelo sie wczesniej jasno robic i sie nie rprzestawila. Musze kupic te rolety 100% zaciemniajace... Cytat:
Cytat:
i co teraz, zwracaja wam jakies koszty?dziewczyny wiecie gdzie dostane taka pilke do skakania, ale z tymi uchwytami do lapania, dla dzieci????
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Ja widziałam taka piłkę w jakims zwykłym sklepie u moich rodzicow w mieście - no name. Pola tez dzis wstała wczesniej bo o 6 a oStatnio 7 albo nawet pozniej. Ale u rodzicow wlasnie nie ma rolet a w mieszkaniu mamy. A pieniądze za krew nam zwracają prócz pierwszej opłaty ale to juz mału problemy, szkoda tej krwi no ale trudno, widac tak musiało bycSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dzien dobry nocka spoko, Lilka jadła 1 i 5 wiec spoko raz pole obudziła i ta tez mleko chciała jak zobaczyła poza tym luz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szkoda ze sie nie udalo:-\
Zoska od tej 2 w nocy budzila sie co godzine:-\ od 4 do 7 cyc.. A stekala tak ze caly blok słyszał. Ze kupe robi.. Hehe :-P mam nadzieje ze zarsz przysnie to i ja seo drzemne ;-)
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Stęskniłyście się za nami? Pewnie bardzo U nas szaleństwo i nie mam czasu na nic. Co chwilę goście, dodatkowe zajęcia itd. Nie mam czasu na "urlop" macierzyński Martusia już ochrzczona, grzeczniutka była całą mszę Imprezka też udana, bardzo się cieszę, że wzięłam catering i 2 babki do obsługi w kuchni, bo miałam czas na ogarnięcie dzieci i przegadanie z gośćmi Ja wyżyłam się na torcie, ciasteczkach i wystroju salonu Mam nadzieję, że u Was wszystko ok! Doczytałam tylko że u ja z tą krwią nie wyszło Szkoda, ale wierzę, że i tak by się nie przydała!
|
|
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
U nas kolejna dobra noc, chociaż wieczór był ciężki. Koło 21 zaczęła płakać i nic nie pomagało dopiero jak położyliśmy ją na brzuszku to na chwilę przestała płakać a później od nowa. Dopiero na leżaku się uspokoiła jak ją rozebraliśmy do golasa włącznie z pieluchą i to pomogło Nie wiem czy ona preferuje negliż :P Usnęła nam i o 23 była kolejna pobudka, zjadła 120 ml i spanie i tak do 4.30 i to samo jedzonko i spanie. Spała mi w sumie do 8.30 I też zjadła i o 9 znowu spanie Zobaczymy jak dzisiaj będzie... J a z ta krwią to niezbyt dobrze... My też pobieraliśmy - pakiet błękitny i wszystko jest ok, teraz czekamy już tylko na certyfikat potwierdzający przechowywanie. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Mamusiaczek fajnie że masz już za sobą chrzciny. My mamy 9 kwietnia i też już chciałabym mieć to za sobą. Co do pomocy przy chrzcinach osób trzecich tak chyba jest najlepiej. My zdecydowaliśmy się na restaurację i tez nie będę musiała siedzieć w kuchni. Bardzo chciałabym żeby już była wtedy fajna pogoda ale jak widać za oknem różnie może być
|
|
|
|
#2337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pogody, to faktycznie ciężko powiedzieć. U mnie dzisiaj jest pięknie!! Żeby święta takie były to pospacerujemy! |
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci mają białawe języczki? Pediatra zaglądał w poniedziałek, mówił, że pleśniawek nie ma. Ale do tej pory ten języczek był białawy na chwilkę po karmieniu a teraz od wczoraj jest ciągle biały, tak tam głęboko, przy samym gardziołku. Już się naczytalam że z tego mogą się robić pleśniawki. I dumam co z tym zrobić.
Piszą o przecieraniu gazikiem nasączonym wodą, no ale gdzie ja tam mu tak głęboko wsadzę. Tyci wody dostał to nie wypłukało.
|
#2339 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam robić w domu ale nie mam nikogo do pomocy a tutaj gdzie mieszkam od kilku lat nie znam nikogo kto mógłby się tym zająć tak żebym była pewna że będzie wszystko ok stąd ta decyzja o restauracji. Pogody zazdroszczę u nas szaro buro... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() jeśli to pleśniawki to trzeba tym się zająć bo ponoć przechodzą na gardełko i to może spowodować że dziecko będzie odczuwało ból. |
||
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

az pewnego dnia jak zaczęła byc juz silna i udawało jej sie dłużej niz sekundę trzymać głowę to pokochała ta pozycje. Miała jakoś dwa miesiące
i pozniej juz tylko na brzuchu chciała leżeć 

a boje się ze jak teraz nauczę to cyca się oduczy.

sory nie moge wyszarzyc na tablecie 

serio
teraz ja ululalam i jak narazie śpi. Ciekawe jal dlugo