Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 08:20   #4501
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Juz po wizycie wszytsko jest dobrze, miałam badania moczu i one tez sa ok, ale magnez w dolnej granicy wiec kazała brac dodatkowo :/
Chyba sie musze wybrać gdzies na usg.... Zapłacę prwnie ze 130 zł ale chociaż zobacze maluszka bo nie wiem jak wytrzymam do połówkowego 19 kwietnia

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ja kupiłam rożki, to wystarczy czy moze dokupić otulacz?
Super, że wszystko w porządku A dlaczego masz tak rzadko usg? Może faktycznie lepiej wydać pieniądze na dodatkowe badanie niż się zamartwiać, w końcu to jeszcze miesiąc
Stary 2016-03-16, 08:34   #4502
agisia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim regularność i bolesność. I skurcz to jest ból całej macicy (ten porodowy skurcz), a nie tylko podbrzusza. Ale co gorsze zazwyczaj nie czuć, że coś się dzieje z szyjką. Niewydolność cieśniowo - szyjkową zazwyczaj diagnozuje się przypadkiem. Wszelkie ciągnięcia po bokach, naciągania itp. to jest efekt rosnącej macicy. Ale wiadomo lepiej dwa razy za dużo sprawdzić czy coś się złego dzieje niż raz za mało

Ja w pierwszej ciąży czułam takie ciągnięcie brzucha, nie było zbyt bolesne, tylko się często powtarzało, brzuch wydawał się przy tym twardy. Na wizycie dowiedziałam się, że mam problemy z szyjką i zalecone leżenie. Teraz jest ok, ale profilaktycznie jak znajdę chwilę to lubię wypoczywać z nogami lekko uniesionymi do góry.
Gratuluję wszystkim znanej płci. Ja mam wizytę za tydzień i mam nadzieje, ze wtedy już będę wiedzieć kto mieszka w środku Jednak mam przeczucie, ze chłopak, zaczęłam nawet po cichu mówić do niego Mikołaj
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 08:40   #4503
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Juz po wizycie wszytsko jest dobrze, miałam badania moczu i one tez sa ok, ale magnez w dolnej granicy wiec kazała brac dodatkowo :/
Chyba sie musze wybrać gdzies na usg.... Zapłacę prwnie ze 130 zł ale chociaż zobacze maluszka bo nie wiem jak wytrzymam do połówkowego 19 kwietnia

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Super, że na wizycie wsio ok Jak masz się martwić to idź na dodatkowe usg

Tak myślę, że nasze dzieci nie poużywają rożka, bo się urodzą w ciepłych miesiącach. Ja chyba kupię duże pieluchy flanelowe i w to będę owijać jak dziecko sobie zażyczy
Stary 2016-03-16, 08:56   #4504
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry kobitki.

Ostatnio miałam parę ciężkich dni... Dzisiaj świeci słoneczko i od razu nastrój lepszy. Ja na razie nic dla dzidzi nie kupiłam ale sukcesywnie odkładam pieniążki. Myślę, że jak 30 się potwierdzi płeć wtedy zaczniemy zakupy I teraz się tak zastanawiam widziałam ze sporą zniżką kombinezony na zimę dla dzieciaczka i dziewczyny nie wiem czy kupić i jaki rozmiar miałby to być czy jednak odpuścić.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 09:01   #4505
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
za wizytę..
a kiedy miałaś ostatnio usg? do połówkowego rzeczywiście jeszcze trochę czasu
rożki chyba są dość grube, więc może na sam początek coś cieńszego? nawet pielucha duża bawełniana może być

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku A dlaczego masz tak rzadko usg? Może faktycznie lepiej wydać pieniądze na dodatkowe badanie niż się zamartwiać, w końcu to jeszcze miesiąc

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Super, że na wizycie wsio ok Jak masz się martwić to idź na dodatkowe usg

Tak myślę, że nasze dzieci nie poużywają rożka, bo się urodzą w ciepłych miesiącach. Ja chyba kupię duże pieluchy flanelowe i w to będę owijać jak dziecko sobie zażyczy

Miałam w lutym genetyczne miałam tez usg 7 marca ale takie dopochwowe "zeby tylko sprawdzić tętno" i pani doktor sie zlitowała i sprawdziła wtedy tez jaka płeć. Ale to było takie szybkie usg wiec sobie nic nie popatrzyłam, nic nie mierzyła
A tak rzadko mam bo chodzę do przychodni, a na NFZ przysługują 3 usg :/
Kurde to ja juz rożki kupiłam :/ trudno beda dla tż do noszenia małego dopóki sie bedzie bal albo jako kocyk posłużą
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 09:20   #4506
florencee
Zadomowienie

Witam.

Co do ubranek, ja się nastawiam raczej na 56/62. Jeszcze nic nie kupiłam i dopiero się zapoznałam z nazewnictwem. Na pewno coś z długim rękawem wezmę w tych najmniejszych rozmiarach, kto wie jaka będzie pogoda na koniec sierpnia. Kaftanik mi się wydaje mega niepraktyczny, więc też odrzucam.
Tak sobie myślę, że się zabiorę za zakupy jakoś w kwietniu.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej! Dołączam, jeśli można

Termin z OM mam na 05.08, z usg prenatalnego 15.08. Za tydzień idę na połówkowe, to się dowiem dokładnie, bo dziecko waży jednak jak na termin z OM Na pierwszym usg genetycznym dowiedziałam się, że będzie córka na 90%. Zakładaliśmy, że chcemy chłopca pierwszego, mieliśmy zgodnie wybrane imię (Mikołaj), a tu dziewczynka i...wojna na całego, bo nie mogliśmy dojść do porozumienia. W końcu w drodze kompromisu ustaliliśmy, że będzie Nina (choć ja nadal bardzo chciałabym Weronikę lub Polę...). Jeśli teraz na połówkowym okaże się, że Nina jednak postanowiła wykorzystać te 10% to chyba padnę trupem (ubranka już mamy!). Znając nasze "szczęście" tak właśnie może być Pani doktor zapewniała, że zalążek organu raczej już nie stanie, bo to byłoby trochę późno, choć nie niemożliwe, na co tż (przy lekarzu)"Ojej, to jak ma stanąć późno i gadżet miałby być jakiś mały przez to, to lepiej niech już będzie ta dziewczynka" Ta.. Co prawda moja gin. prowadząca ostatnio potwierdziła, że między nogami nic się nie pajta, ale zobaczymy w następny piątek

Ok. 6 tygodni bardzo źle się czułam (8-14 tc), miałam maratony rzyganiowe: 2 dni rzygania (non stop, nawet wypitą wodą), dzień przerwy (na elektrolity i nabranie sił przed kolejnymi dwoma dniami). W związku z tym do tej pory nic nie przytyłam i w ogóle nie mam brzucha.
Dziecior siedzi sobie na przedniej ścianie macicy i nie czuję jeszcze ruchów. Czasem mi się przelewa, ale myślę, że to jednak jelita

Poród...jeśli uda się naturalnie, to chciałabym w wodzie z ew. możliwością wyjścia i podłączenia zzo.

Dobra, to chyba wszystko o mnie

Uspokoiłyście mnie z tymi włosami na brzuchu. Mnie jeszcze rosną na nogach w zastraszającym tempie. Używam depilatora i muszę to robić raz w tygodniu, wcześniej raz na trzy:/ Nie mam tendencji do owłosienia, jestem blondynką. Masakra.

PS Używa któraś Epino lub Aniball?
PSII Jakie ciuchy kupujecie? Mi wszystkie koleżanki mówią, że tylko śpiochy, bo najpraktyczniejsze. No i body,jakie-z długim rękawem, z krótkim? Ja sporo rzeczy dostałam, ale i tak chcę jeszcze dokupić. Ciągle sobie obiecuję, że poczekam do 8 miesiąca, ale tak cholernie mnie korci...Ech..
Hej. Gratuluję córeczki! Śliczne imię wybraliście.

Cytat:

Cieszę się, że wszystko ok na wizycie. W takiej sytuacji też bym się wybrała na USG gdzieś prywatnie, bo jeszcze długie czekanie będzie na połówkowe.

Ja też dzisiaj idę na wizytę wieczorem, już się nie mogę doczekać. Oczywiście jak zwykle masa pytań o wszelkie dziwaczne objawy.

Wrzucam foty spodni - białe ok (tylko skrócę), szare odsyłam do wymiany na mniejsze (wyglądają śmiesznie a przy okazji uchwyciłam rozwój brzucha).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0729.JPG (88,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0730.JPG (85,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0731.JPG (78,8 KB, 33 załadowań)
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 09:24   #4507
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja pisałam wcześniej, że u mnie kompletnie nie przydały się body z długim rękawem. Zakładalam bodziaka z krotkim i na to normalną bluzkę i półśpichy, czy np pajaca. Body z długim pod coś takiego to wg mnie za ciepło juz ubrane dziecko. Może gdybym zakładała śpiochy, to bodziaki z dlugim by się przydały, ale że nie mialam ich (śpiochów) wcale, to i bodziaki się nie przydały. Kaftaniki to już w ogóle nie wiem, co z tym zrobić :P nie mialam, nie potrzebowalam, nie czulam braku

Co do rozmiarów, zaczynałam od 56. Trzeba wziąć poprawkę na to, że niektóre ubranka na 56 są większe niż te z innych firm na 62. Ja mialam wyprane na start 56 i 62 i stosowałam od początku wymiennie. Synek urodził się z wagą 3170, 55 cm długości, więc był chudy i długi. Dla bliźniaczek pewnie uzupełnię wyprawkę o trochę 50, bo one będą wcześniej i mniejsze.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Rożki to wg mnie zupełnie niepotrzebna rzecz. Miałam dwa i po wyjściu ze szpitala od razu poszły do szafy. Wiem, że są osoby, które boją się nosić noworodka bez rożka, ale ja wolałam tak "cialo do ciala".

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-16, 09:27   #4508
agisia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki.

Ostatnio miałam parę ciężkich dni... Dzisiaj świeci słoneczko i od razu nastrój lepszy. Ja na razie nic dla dzidzi nie kupiłam ale sukcesywnie odkładam pieniążki. Myślę, że jak 30 się potwierdzi płeć wtedy zaczniemy zakupy I teraz się tak zastanawiam widziałam ze sporą zniżką kombinezony na zimę dla dzieciaczka i dziewczyny nie wiem czy kupić i jaki rozmiar miałby to być czy jednak odpuścić.

Myślę, że zakup kombinezonu o tej porze to dobry pomysł, szczególnie kiedy są wyprzedaże. Ja mam synka z połowy lipca i rozmiar 74 był w listopadzie za duży, a w marcu już mały.

Piszecie różne opinie o beciku rożku. Mi się przydał w pierwszym i chyba drugim miesiącu, kiedy dziecko spało w łóżeczku. Położna, która przychodziła na patronaż, mówiła, że niemowlaki (szczególnie z małą masą urodzeniową) potrzebują więcej ciepła niż my. Na spacer w lato wystarczy cienki kocyk do wózka.
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 09:28   #4509
kasia_ruda
Zakorzenienie

Gdybym miala radzić, to na początek warto kupić tak z 10 zestawów body z króttkim rękawem i do tego pajace rozpinane jak najbardziej (od nóżek do samej szyi). 10 to niby sporo, ale na początku dużo sikowych wypadków się zdarza, więc warto mieć zapasik. Zwracajcie też uwagę przy kupowaniu, jak zapinane są ubranka. Ja dostałam kilka pajaców zapinanych na napy na plecach... W życiu ich nie zalożyłam, bo wydawalo mi się, że leżenie na napach jest średnio przyjemne (nie mówiąc o zakładniu ich przez mało wprawionego rodzica). Mialam też pajace wkładane przez głowę i zapinane w kroku, te już lepsze, ale jednak takie rozpinane po całości są najlepsze, kładzie się dziecko na rozpięte ubranko i tylko na nim się dopina.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 09:42   #4510
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie biorę pod uwagę rożka. Nie lubię, nie jest dla mnie wygodny. U moich bratanków po drodze ze szpitala do domu służyły jako kołderki, podkładki do przewijania, kocyki itp. ale nigdy jako rożek do owinięcia dziecka.
Rozmiar 50 może się pojawi, ale to jak się okaże na ostatnim usg, ze Bobo jest małe.
Stawiam na body z długi rękawem i półśpiochy, body z krótkim, pajace, body na ramiączka pod jakąś bluzkę. Ale to raczej nie dla noworodka tylko później.
Zdecydowanie jak najbardziej rozpinane, nie tylko pajace ale i body i kombinezon. Mężowi będzie wygodniej.
Zakupy odkładam do maja, chyba że się trafi super oferta w f&f, h&m albo innym dziecięcym.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:38   #4511
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No, na przykład pielęgniarka Bożenka pobierająca krew

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Mi dzisiaj przyszły spodnie ciążowe z Bebefield - skusiłam się na zamówienie po tym jak przysłali mi z tej firmy spodnie zamówione w Smyku i zobaczyłam, że spoko jakość. A też nawet fajne przeceny były na stronie Bebefield. Tamte ze Smyka były 36, nie przeszły mi przez biodra, więc odesłałam. Dlatego wybrałam sobie teraz dwie pary 38. Przysłali mi przez przypadek jedne 36 i te są dobre (no, do skrócenia, ale to u mnie standardzik w każdych gaciach), a drugie 38 za duże. Ale fajne są, więc wymienię na 36. Jestem zadowolona, bo już dość mam spinania guzików w spodniach gumką do włosów. :P
U mnie też się sprawdziły te spodnie. Co prawda są lekko za szerokie w biodrach ale zapewne troszke mi przybędzie i będą akurat
Dla dziewczyn z długimi nogami idealne. Ja często mam spodnie za krótkie więc polecam jeśli ktoś ma taki problem jak ja

Zastanawiają mnie te biustonosze z tej firmy. Wyglądają super ale nie wiem jak można kupić stanik przez neta ;p
http://bebefield.pl/28-biustonosze-do-karmienia
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-16, 10:44   #4512
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

U mnie też się sprawdziły te spodnie. Co prawda są lekko za szerokie w biodrach ale zapewne troszke mi przybędzie i będą akurat
Dla dziewczyn z długimi nogami idealne. Ja często mam spodnie za krótkie więc polecam jeśli ktoś ma taki problem jak ja

Zastanawiają mnie te biustonosze z tej firmy. Wyglądają super ale nie wiem jak można kupić stanik przez neta ;p
http://bebefield.pl/28-biustonosze-do-karmienia
Ja bym przez neta nie kupila, bo mam wieczne problemy z rozmiarami.
Teraz zakupilam piekny Samanty, za 130zl, ale lezy idealnie <3
Wlasnie wrocilam z 4.5km spaceru a raczej marszu uwielbiam taka pogode
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458125045122.jpg (255,6 KB, 18 załadowań)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:48   #4513
agnszp
Rozeznanie

Byłam wlasnie w studiocaramella.pl stacjonarnym....matko i córko jakie tam maja piękne rzeczy <3 drogie jak cholera ale piękne
Stary 2016-03-16, 11:06   #4514
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Na pierwszym usg genetycznym dowiedziałam się, że będzie córka na 90%. Zakładaliśmy, że chcemy chłopca pierwszego, mieliśmy zgodnie wybrane imię (Mikołaj), a tu dziewczynka i...wojna na całego, bo nie mogliśmy dojść do porozumienia. W końcu w drodze kompromisu ustaliliśmy, że będzie Nina (choć ja nadal bardzo chciałabym Weronikę lub Polę...). Jeśli teraz na połówkowym okaże się, że Nina jednak postanowiła wykorzystać te 10% to chyba padnę trupem (ubranka już mamy!). Znając nasze "szczęście" tak właśnie może być Pani doktor zapewniała, że zalążek organu raczej już nie stanie, bo to byłoby trochę późno, choć nie niemożliwe, na co tż (przy lekarzu)"Ojej, to jak ma stanąć późno i gadżet miałby być jakiś mały przez to, to lepiej niech już będzie ta dziewczynka" Ta..
Brawo dla TŻ za dowcipność
U nas pierwsza miała być córa, ale na połówkowym lekarz mówi, że na 90% facet więc wszystko jak u Was tyle, że na odwrót ;p
Jasiek, Franek, Mikołaj, Mieszko - takie propozycje i wojna na całego heheh
Będą jaja jak okaże się, że jednak Hania ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-16, 11:07   #4515
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

Co do ubranek, ja się nastawiam raczej na 56/62. Jeszcze nic nie kupiłam i dopiero się zapoznałam z nazewnictwem. Na pewno coś z długim rękawem wezmę w tych najmniejszych rozmiarach, kto wie jaka będzie pogoda na koniec sierpnia. Kaftanik mi się wydaje mega niepraktyczny, więc też odrzucam.

Cieszę się, że wszystko ok na wizycie. W takiej sytuacji też bym się wybrała na USG gdzieś prywatnie, bo jeszcze długie czekanie będzie na połówkowe.

Ja też dzisiaj idę na wizytę wieczorem, już się nie mogę doczekać. Oczywiście jak zwykle masa pytań o wszelkie dziwaczne objawy.

Wrzucam foty spodni - białe ok (tylko skrócę), szare odsyłam do wymiany na mniejsze (wyglądają śmiesznie a przy okazji uchwyciłam rozwój brzucha).
śliczny brzuszek..kciuki za wizytę.. ja u lekarza nigdy nie pamiętam o co mam pytać
a spodnie eleganckie..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
pięknie..Kobyla Góra?ale chyba coś podobnego
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:09   #4516
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny brzuszek..kciuki za wizytę.. ja u lekarza nigdy nie pamiętam o co mam pytać
a spodnie eleganckie..

pięknie..Kobyla Góra?ale chyba coś podobnego
Chodziez, woj Wlkp
Musze korzystac z takich widokow 3 mon od domu

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-03-16, 11:10   #4517
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wlasnie w studiocaramella.pl stacjonarnym....matko i córko jakie tam maja piękne rzeczy <3 drogie jak cholera ale piękne
idę obczaić tą stronkę..

Cytat:
Witamy

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Brawo dla TŻ za dowcipność
U nas pierwsza miała być córa, ale na połówkowym lekarz mówi, że na 90% facet więc wszystko jak u Was tyle, że na odwrót ;p
Jasiek, Franek, Mikołaj, Mieszko - takie propozycje i wojna na całego heheh
Będą jaja jak okaże się, że jednak Hania ;p
Mieszko
mi się bardzo to imię podobało dla chłopca, ale mąż był na
Stary 2016-03-16, 11:27   #4518
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Samanty ale w sklepie stacjonarnym?
Biustonosz do karmienia czy jeszcze taki zwykły?

Ps. Pogoda cudowna !! Zazdroszcze możliwości spaceru w taki dzień jak dziś. Ja się męcze w biurze i w taki dzień jak dziś cholernie mi żal, że nie siedzę na L4 :/

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

Mieszko
mi się bardzo to imię podobało dla chłopca, ale mąż był na
U mnie Mieszko się podoba wszystkim ale jak mówić do małego?
Jakies zdrobnienie? Mieszko to Mieszko i chyba nie ma nic innego ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-16, 11:27   #4519
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Samanty ale w sklepie stacjonarnym?
Biustonosz do karmienia czy jeszcze taki zwykły?

Ps. Pogoda cudowna !! Zazdroszcze możliwości spaceru w taki dzień jak dziś. Ja się męcze w biurze i w taki dzień jak dziś cholernie mi żal, że nie siedzę na L4 :/
Stacjonarnie i taki zwykly, bo piersi mi tak urosly ze nie miescily sie w zaden dotychczas uzywany stanik
Ogolnie polecam Samante, maja cudownie skrojone biustonosze

Ja zawsze w taka pogode zalowalam ze musze byc w pracy, a teraz czuje ze zyje, niech bedzie juz prawdziwa wiosna to obiecuje codziennie spacerowac!

Mani hybrydowy <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-16, 11:28   #4520
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Jak pięknie

A ja zaryzykowałam i kupiłam:

http://pl.aliexpress.com/item/Soft-P...349198704.html

Wyszło mi 12,50zł z kuponem rabatowym więc myślę, że nawet jeśli nie trafię z rozmiarem to mała strata. Tyle że poczekam na niego pewnie ze 3,5 tygodnia.
A spodnie kupowałam w H&M mama i również polecam dla długonogich kobitek. Jestem bardzo zadowolona (póki co)
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:32   #4521
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

U mnie Mieszko się podoba wszystkim ale jak mówić do małego?
Jakies zdrobnienie? Mieszko to Mieszko i chyba nie ma nic innego ;p
tak podpowiada internet:
Miech, Miecho, Miechol, Miechosław, Miechu, Mienio, Mieniu, Miesik, Miesio, Miesiu, Miesiulek, Miesiunio, Mieszaczek, Mieszek, Mieszkinson, Mieszkosław, Mieszkuś, Mieszulinek, Mietol, Miko
a tu z innej strony:
Mietol, Miechol, Mienio, Miech, Miesiunio, Misza, Mieszulinek, Mieszkosław, Mieszalski, Miechosław, Miesio, Mieniu, Miesiu, Miecho, Mieszaczek, Meszek, Miechu, Misio, Misiu, Miszka
Stary 2016-03-16, 11:38   #4522
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
tak podpowiada internet:
Miech, Miecho, Miechol, Miechosław, Miechu, Mienio, Mieniu, Miesik, Miesio, Miesiu, Miesiulek, Miesiunio, Mieszaczek, Mieszek, Mieszkinson, Mieszkosław, Mieszkuś, Mieszulinek, Mietol, Miko
a tu z innej strony:
Mietol, Miechol, Mienio, Miech, Miesiunio, Misza, Mieszulinek, Mieszkosław, Mieszalski, Miechosław, Miesio, Mieniu, Miesiu, Miecho, Mieszaczek, Meszek, Miechu, Misio, Misiu, Miszka

Hahaha to chyba i ja Mieszka rozważę
Na razie wybraliśmy Maksymilian
Stary 2016-03-16, 11:58   #4523
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Jak pięknie

A ja zaryzykowałam i kupiłam:

http://pl.aliexpress.com/item/Soft-P...349198704.html

Wyszło mi 12,50zł z kuponem rabatowym więc myślę, że nawet jeśli nie trafię z rozmiarem to mała strata. Tyle że poczekam na niego pewnie ze 3,5 tygodnia.
A spodnie kupowałam w H&M mama i również polecam dla długonogich kobitek. Jestem bardzo zadowolona (póki co)
To daj znac jak przyjdzie jak sie spisze, tez uwielbiam zakupy na ebay alliexpress

Mani hybrydowy <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-16, 12:10   #4524
asiulek8
Wtajemniczenie

Dobra dziewczyny wracam do was. Czytałam na bieżąco. Uporalam się w miarę możliwości z samopoczuciem.

TinkerrBell - tez mam problem od kilku dni z porannymi cukrami. Było ok. A teraz co bym nie zjadła zawsze ponad normę :/

U mnie waga stoi a bebzolek rośnie. Mała wypycha się już na wszystkie strony i brzuch lata raz z lewej na prawą.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:13   #4525
natalia_23
Zakorzenienie

witam, ja też dziś po wizycie u mojej ginekolog. Wszystko ok, szyjka dobrze trzyma

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Miałam dziś badanie połówkowe- jaki ten dzidziuś duży
Wszystko ok, dowiedziałam się, że będzie synek

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość

Ubranka wypiore, a potem wyprasuje, aby zniszczyc ewentualne bakterie.

Czytalam, ze nawet uzywana ubranka sa lepsze dla skory dziecka niz nowe. podobno chemia od farbowania jest w ubrankach i drazni skore, a takie uzywane sa juz n-razy wyprane i tej chemi nie maja juz w sobie.
A zeby je jeszcze odkazic po innych dzieciach najlepiej wyprasowac i bedzie Ok
też o tym czytałam

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Właściwie w necie czytałam że można niektóre robić ale moja nie robi, a do innych jakoś nie lubię chodzić Mówi że nawet teraz ciężko określić jaką mam skórę bo zmiany hormonalne itp.
Szkoda no ale jak by miało szkodzić to oczywiście odpuszczam

Kasmina gratulacje
dużo zależy od tego na jakich produktach kosmetyczka pracuje

Cytat:
witaj

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witamy
Gratuluję córeczki!

Jakie rozmiary kupiłaś?
Ja nie wiem czy kupować krótkie czy długie rękawy? Chyba trochę takich i trochę takich, ale zastanawiam się nad rozmiarem?
Kupujecie 56 czy 62? A może 50? Ja z TŻem jesteśmy dość niscy to może i dziecko nie być za duże ale przecież to nie jest reguła. TŻ przy urodzeniu miał prawie 4,5 kg czego dziś po nim w ogóle nie widać. Nie wiem jak go teściowa urodziła naturalnie
A co sądzicie o kaftanikach? wydają mi się niepraktyczne. Ktoś je w ogóle kupuje?
kaftaniki są nie przydatne
U mnie na pewno 50 wchodzi w grę. Syn jak się urodził to nie miałam mu co ubierać,wszystko miał za duże
Body na pewno z długim i krótkim rękawem.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
a ja znów otrzymałam rady, że kilka 50 warto mieć przy czym jak będę rodzić cesarskim cięciem, więc to jest zawsze troszkę wcześniej- chyba już ok 38tyg. Kupiłam 2 pajace na rozm. 50, dokupię ze 2 body i wystarczy Kupiłam na promocjach, żeby później nie przepłacać, bo to jednak malutki rozmiar- nie mam pewności, że założę, a nawet jeśli to może być 1 czy 2 razy.

Dzień dobry dziewczyny

U mnie dzisiaj znów piękne słonko jakie macie plany na dzisiaj?
dokładnie, czasem się przydaje rozmiar 50. Warto w ciucholandzie popatrzeć, bo takie rzeczy na prawdę się są zniszczone. No i zobaczymy pod koniec ciąży jakie predyspozycje będą miały nasze maluchy

Cytat:

Ja też dziś nie miałam USG moja gin nie jest za częstym wykonywaniem, chyba, że coś ją niepokoi.

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość

Ja w pierwszej ciąży czułam takie ciągnięcie brzucha, nie było zbyt bolesne, tylko się często powtarzało, brzuch wydawał się przy tym twardy. Na wizycie dowiedziałam się, że mam problemy z szyjką i zalecone leżenie. Teraz jest ok, ale profilaktycznie jak znajdę chwilę to lubię wypoczywać z nogami lekko uniesionymi do góry.
Gratuluję wszystkim znanej płci. Ja mam wizytę za tydzień i mam nadzieje, ze wtedy już będę wiedzieć kto mieszka w środku Jednak mam przeczucie, ze chłopak, zaczęłam nawet po cichu mówić do niego Mikołaj
Ja w ciąży z Mikołajem uwielbiałam sobie siedzieć w fotelu i mówić do niego synuś zawsze przy tym ryczałam, bo tak mnie to rozczulało
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Gdybym miala radzić, to na początek warto kupić tak z 10 zestawów body z króttkim rękawem i do tego pajace rozpinane jak najbardziej (od nóżek do samej szyi). 10 to niby sporo, ale na początku dużo sikowych wypadków się zdarza, więc warto mieć zapasik. Zwracajcie też uwagę przy kupowaniu, jak zapinane są ubranka. Ja dostałam kilka pajaców zapinanych na napy na plecach... W życiu ich nie zalożyłam, bo wydawalo mi się, że leżenie na napach jest średnio przyjemne (nie mówiąc o zakładniu ich przez mało wprawionego rodzica). Mialam też pajace wkładane przez głowę i zapinane w kroku, te już lepsze, ale jednak takie rozpinane po całości są najlepsze, kładzie się dziecko na rozpięte ubranko i tylko na nim się dopina.

Dokładnie, warto mieć więcej ciuchów. Jest dzień, gdzie maluch nie jest przebierany, a zdarzają się dni gdzie co chwilę albo mocno ulał, siki bokiem poszły albo i kupa
Pajace faktycznie warto patrzyć jak są zapinane

Cytat:

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:27   #4526
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziez, woj Wlkp
Musze korzystac z takich widokow 3 mon od domu
nie zauważyłam wcześniej Twojej odpowiedzi..
u mnie też 3minutowy spacerek i piękne widoki..choć nie jezioro..

Cytat:
Hahaha to chyba i ja Mieszka rozważę
Na razie wybraliśmy Maksymilian
skusił Cię Miechol

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam, ja też dziś po wizycie u mojej ginekolog. Wszystko ok, szyjka dobrze trzyma
i to najważniejsze

moja szwagierka idzie jutro na wywołanie..jest tydzień po TP
Stary 2016-03-16, 12:33   #4527
agnieszkaruta1
Raczkowanie

U nas na poczatku sprawdzily sie pajacyki, a pozniej to body kr rekaw jakas bluzka czy bluza i spodenki. Teraz tez zaopatrze sie w pajacyki bo nie mam ich za wiele po synku.

Ja sie okaze ze bedzie dziewczynka to boje sie ze wpadne w szal kupowania sukienek ktore pewie przeleza w komodzie;p
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:50   #4528
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
nie zauważyłam wcześniej Twojej odpowiedzi..
u mnie też 3minutowy spacerek i piękne widoki..choć nie jezioro..

skusił Cię Miechol

i to najważniejsze

moja szwagierka idzie jutro na wywołanie..jest tydzień po TP

Miesik i Mieszkinson tez
Stary 2016-03-16, 13:00   #4529
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.

Przypomnij skąd zamawiałaś te spodnie? bo białe na prawde fajne, może też bym sie skusiła

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-03-16, 13:01   #4530
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Podobają mi się te w paski Mają ładne kolory

Jakiej firmy bo nie widzę?

Coolclub ze smyka
Nie wiem jak kolory wyglądają u Was ale to co na zdjęciach wyglada na czerwone to tak naprawdę jest różowe

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witamy
Gratuluję córeczki!

Jakie rozmiary kupiłaś?
Ja nie wiem czy kupować krótkie czy długie rękawy? Chyba trochę takich i trochę takich, ale zastanawiam się nad rozmiarem?
Kupujecie 56 czy 62? A może 50? Ja z TŻem jesteśmy dość niscy to może i dziecko nie być za duże ale przecież to nie jest reguła. TŻ przy urodzeniu miał prawie 4,5 kg czego dziś po nim w ogóle nie widać. Nie wiem jak go teściowa urodziła naturalnie
A co sądzicie o kaftanikach? wydają mi się niepraktyczne. Ktoś je w ogóle kupuje?

Rozmiary rożne od 56 do 68, to pierwsze zakupy wiec na razie tak bez składu i ładu ;-)
Muszę zrobić jakąś listę, przejrzeć Wasze porady i potem z listą lecieć.

Co do rozmiaru 50 to kupie pod sam koniec w zależności od usg
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości