|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4502 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży czułam takie ciągnięcie brzucha, nie było zbyt bolesne, tylko się często powtarzało, brzuch wydawał się przy tym twardy. Na wizycie dowiedziałam się, że mam problemy z szyjką i zalecone leżenie. Teraz jest ok, ale profilaktycznie jak znajdę chwilę to lubię wypoczywać z nogami lekko uniesionymi do góry. Gratuluję wszystkim znanej płci. Ja mam wizytę za tydzień i mam nadzieje, ze wtedy już będę wiedzieć kto mieszka w środku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak myślę, że nasze dzieci nie poużywają rożka, bo się urodzą w ciepłych miesiącach. Ja chyba kupię duże pieluchy flanelowe i w to będę owijać jak dziecko sobie zażyczy ![]()
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry kobitki.
Ostatnio miałam parę ciężkich dni... Dzisiaj świeci słoneczko i od razu nastrój lepszy. Ja na razie nic dla dzidzi nie kupiłam ale sukcesywnie odkładam pieniążki. Myślę, że jak 30 się potwierdzi płeć wtedy zaczniemy zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam w lutym genetyczne ![]() ![]() A tak rzadko mam bo chodzę do przychodni, a na NFZ przysługują 3 usg :/ Kurde to ja juz rożki kupiłam :/ trudno beda dla tż do noszenia małego dopóki sie bedzie bal albo jako kocyk posłużą |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zadomowienie
|
Witam.
![]() Co do ubranek, ja się nastawiam raczej na 56/62. Jeszcze nic nie kupiłam i dopiero się zapoznałam z nazewnictwem. Na pewno coś z długim rękawem wezmę w tych najmniejszych rozmiarach, kto wie jaka będzie pogoda na koniec sierpnia. Kaftanik mi się wydaje mega niepraktyczny, więc też odrzucam. Tak sobie myślę, że się zabiorę za zakupy jakoś w kwietniu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dzisiaj idę na wizytę wieczorem, już się nie mogę doczekać. Oczywiście jak zwykle masa pytań o wszelkie dziwaczne objawy. ![]() Wrzucam foty spodni - białe ok (tylko skrócę), szare odsyłam do wymiany na mniejsze (wyglądają śmiesznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Ja pisałam wcześniej, że u mnie kompletnie nie przydały się body z długim rękawem. Zakładalam bodziaka z krotkim i na to normalną bluzkę i półśpichy, czy np pajaca. Body z długim pod coś takiego to wg mnie za ciepło juz ubrane dziecko. Może gdybym zakładała śpiochy, to bodziaki z dlugim by się przydały, ale że nie mialam ich (śpiochów) wcale, to i bodziaki się nie przydały. Kaftaniki to już w ogóle nie wiem, co z tym zrobić :P nie mialam, nie potrzebowalam, nie czulam braku
![]() Co do rozmiarów, zaczynałam od 56. Trzeba wziąć poprawkę na to, że niektóre ubranka na 56 są większe niż te z innych firm na 62. Ja mialam wyprane na start 56 i 62 i stosowałam od początku wymiennie. Synek urodził się z wagą 3170, 55 cm długości, więc był chudy i długi. Dla bliźniaczek pewnie uzupełnię wyprawkę o trochę 50, bo one będą wcześniej i mniejsze. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Rożki to wg mnie zupełnie niepotrzebna rzecz. Miałam dwa i po wyjściu ze szpitala od razu poszły do szafy. Wiem, że są osoby, które boją się nosić noworodka bez rożka, ale ja wolałam tak "cialo do ciala". Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że zakup kombinezonu o tej porze to dobry pomysł, szczególnie kiedy są wyprzedaże. Ja mam synka z połowy lipca i rozmiar 74 był w listopadzie za duży, a w marcu już mały. Piszecie różne opinie o beciku rożku. Mi się przydał w pierwszym i chyba drugim miesiącu, kiedy dziecko spało w łóżeczku. Położna, która przychodziła na patronaż, mówiła, że niemowlaki (szczególnie z małą masą urodzeniową) potrzebują więcej ciepła niż my. Na spacer w lato wystarczy cienki kocyk do wózka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Gdybym miala radzić, to na początek warto kupić tak z 10 zestawów body z króttkim rękawem i do tego pajace rozpinane jak najbardziej (od nóżek do samej szyi). 10 to niby sporo, ale na początku dużo sikowych wypadków się zdarza, więc warto mieć zapasik. Zwracajcie też uwagę przy kupowaniu, jak zapinane są ubranka. Ja dostałam kilka pajaców zapinanych na napy na plecach... W życiu ich nie zalożyłam, bo wydawalo mi się, że leżenie na napach jest średnio przyjemne (nie mówiąc o zakładniu ich przez mało wprawionego rodzica). Mialam też pajace wkładane przez głowę i zapinane w kroku, te już lepsze, ale jednak takie rozpinane po całości są najlepsze, kładzie się dziecko na rozpięte ubranko i tylko na nim się dopina.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Nie biorę pod uwagę rożka. Nie lubię, nie jest dla mnie wygodny. U moich bratanków po drodze ze szpitala do domu służyły jako kołderki, podkładki do przewijania, kocyki itp. ale nigdy jako rożek do owinięcia dziecka.
Rozmiar 50 może się pojawi, ale to jak się okaże na ostatnim usg, ze Bobo jest małe. Stawiam na body z długi rękawem i półśpiochy, body z krótkim, pajace, body na ramiączka pod jakąś bluzkę. Ale to raczej nie dla noworodka tylko później. Zdecydowanie jak najbardziej rozpinane, nie tylko pajace ale i body i kombinezon. Mężowi będzie wygodniej. Zakupy odkładam do maja, chyba że się trafi super oferta w f&f, h&m albo innym dziecięcym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Dla dziewczyn z długimi nogami idealne. Ja często mam spodnie za krótkie więc polecam jeśli ktoś ma taki problem jak ja ![]() Zastanawiają mnie te biustonosze z tej firmy. Wyglądają super ale nie wiem jak można kupić stanik przez neta ;p http://bebefield.pl/28-biustonosze-do-karmienia
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zakupilam piekny Samanty, za 130zl, ale lezy idealnie <3 Wlasnie wrocilam z 4.5km spaceru a raczej marszu ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
Byłam wlasnie w studiocaramella.pl stacjonarnym....matko i córko jakie tam maja piękne rzeczy <3 drogie jak cholera ale piękne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas pierwsza miała być córa, ale na połówkowym lekarz mówi, że na 90% facet więc wszystko jak u Was tyle, że na odwrót ;p Jasiek, Franek, Mikołaj, Mieszko - takie propozycje i wojna na całego heheh ![]() Będą jaja jak okaże się, że jednak Hania ;p
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spodnie eleganckie.. pięknie..Kobyla Góra?ale chyba coś podobnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musze korzystac z takich widokow 3 mon od domu ![]()
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi się bardzo to imię podobało dla chłopca, ale mąż był na ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Biustonosz do karmienia czy jeszcze taki zwykły? Ps. Pogoda cudowna !! Zazdroszcze możliwości spaceru w taki dzień jak dziś. Ja się męcze w biurze i w taki dzień jak dziś cholernie mi żal, że nie siedzę na L4 :/ ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Jakies zdrobnienie? Mieszko to Mieszko i chyba nie ma nic innego ;p
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogolnie polecam Samante, maja cudownie skrojone biustonosze ![]() Ja zawsze w taka pogode zalowalam ze musze byc w pracy, a teraz czuje ze zyje, niech bedzie juz prawdziwa wiosna to obiecuje codziennie spacerowac! ![]()
![]() |
#4520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja zaryzykowałam i kupiłam: http://pl.aliexpress.com/item/Soft-P...349198704.html Wyszło mi 12,50zł z kuponem rabatowym ![]() ![]() A spodnie kupowałam w H&M mama i również polecam dla długonogich kobitek. Jestem bardzo zadowolona (póki co) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miech, Miecho, Miechol, Miechosław, Miechu, Mienio, Mieniu, Miesik, Miesio, Miesiu, Miesiulek, Miesiunio, Mieszaczek, Mieszek, Mieszkinson, Mieszkosław, Mieszkuś, Mieszulinek, Mietol, Miko a tu z innej strony: Mietol, Miechol, Mienio, Miech, Miesiunio, Misza, Mieszulinek, Mieszkosław, Mieszalski, Miechosław, Miesio, Mieniu, Miesiu, Miecho, Mieszaczek, Meszek, Miechu, Misio, Misiu, Miszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha to chyba i ja Mieszka rozważę ![]() Na razie wybraliśmy Maksymilian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny wracam do was. Czytałam na bieżąco. Uporalam się w miarę możliwości z samopoczuciem.
TinkerrBell - tez mam problem od kilku dni z porannymi cukrami. Było ok. A teraz co bym nie zjadła zawsze ponad normę :/ U mnie waga stoi a bebzolek rośnie. Mała wypycha się już na wszystkie strony i brzuch lata raz z lewej na prawą.
#4525 | ||||||||
Zakorzenienie
|
witam, ja też dziś po wizycie u mojej ginekolog. Wszystko ok, szyjka dobrze trzyma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj ![]() Cytat:
U mnie na pewno 50 wchodzi w grę. Syn jak się urodził to nie miałam mu co ubierać,wszystko miał za duże ![]() Body na pewno z długim i krótkim rękawem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pajace faktycznie warto patrzyć jak są zapinane ![]()
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam wcześniej Twojej odpowiedzi..
u mnie też 3minutowy spacerek i piękne widoki..choć nie jezioro.. skusił Cię Miechol ![]() Cytat:
![]() moja szwagierka idzie jutro na wywołanie..jest tydzień po TP |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
U nas na poczatku sprawdzily sie pajacyki, a pozniej to body kr rekaw jakas bluzka czy bluza i spodenki. Teraz tez zaopatrze sie w pajacyki bo nie mam ich za wiele po synku.
Ja sie okaze ze bedzie dziewczynka to boje sie ze wpadne w szal kupowania sukienek ktore pewie przeleza w komodzie;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4530 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Coolclub ze smyka Nie wiem jak kolory wyglądają u Was ale to co na zdjęciach wyglada na czerwone to tak naprawdę jest różowe ![]() Cytat:
Rozmiary rożne od 56 do 68, to pierwsze zakupy wiec na razie tak bez składu i ładu ;-) Muszę zrobić jakąś listę, przejrzeć Wasze porady i potem z listą lecieć. Co do rozmiaru 50 to kupie pod sam koniec w zależności od usg |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.