Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 10:07   #4111
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]
Czy ja wiem czy cieszyć.. Nie chcę teraz tu robić dramy roku ale wydaje mi się, że jestem zakupoholiczką-sknerą :P
zleee, byłam tam i nie chce wracać, skonczylam z setka tanich lakierow, ktore oddalam lub wywalilam, bo sie po prostu nie nadawaly, blyszczykow po horyzont, tez wielkie g, ogolnie duzo taniego guana, ale fajnie w szafce wygladalo, otwieram drzwiczki a tam od podlogi do sufitu rzeczy
tylko po to, zeby sie w koncu wkurzyc na ich jakosc i wywalic

przerzuc sie na srednia polke, to wystarczy
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:08   #4112
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez azalyn Pokaż wiadomość
wydaję mi się że cały filmik katosu miał za zadanie pokazać, że nie liczą się ceny a sposób nakładania i dobre dopasowanie kosmetyków do swoich potrzeb poza tym oczywiście kluczem jest odpowiednia pielęgnacja, bo na ładnej cerze wszystko wygląda ładnie a na brzydkiej nie... nasza ulubienica Słonilla jest tego najlepszym przykładem

ha! Pokaż mi kogoś komu pasuje Marc Jacobs podkład a filmik nie będzie prześwietlony/podrasowany Oglądałam kilka testów polskich juciuberek i jakoś za taką cene to on robi tyle co nasze dobre polskie odpowiedniki typu Inglot.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
zleee, byłam tam i nie chce wracać, skonczylam z setka tanich lakierow, ktore oddalam lub wywalilam, bo sie po prostu nie nadawaly, blyszczykow po horyzont, tez wielkie g, ogolnie duzo taniego guana, ale fajnie w szafce wygladalo, otwieram drzwiczki a tam od podlogi do sufitu rzeczy
tylko po to, zeby sie w koncu wkurzyc na ich jakosc i wywalic

przerzuc sie na srednia polke, to wystarczy
Nie do końca to jest tak. Jak byłam młodsza ok 20-24 lata to było tak jak mówisz. Teraz odkąd jestem na wizażu, tutaj na wątku [długo jako podczytywacz offtopów!] to celuje w "tańsze zamienniki". W mojej szufladzie nie znajdziesz dużo kosmetyków tego samego rodzaju. Najwiecej to pomadek i cieni [paletki]. Ale rozświetlacze mam 2, pudry też dwa, 2 eyelinery, bronzer jeden, baza jedna, jeden korektor, 4 podkłady [2 lekkie na codzien, 2 trwalsze, mocniejsze] itp. Świadomość się zwiekszyła o milion procent i raczej już kupuję jak zdenkuję/wywale ale zanim to zrobie to googluje co byłoby dobre , "tanie" i pasowałoby do mnie. Czasem się odezwie chochlik i jak coś mocno zachwalane i nie kostuje miliona monet to się połaszę [np. pomadki GR].
To taki wyższy poziom niz Olimpia i Madzik ale daleko od minimalizmu. Możliwe, że jesli zmienię prace i będę się malować codziennie postawię stópkę na wyższą i czesto niezawodną półkę.

Edytowane przez nerwussss
Czas edycji: 2016-03-16 o 10:20
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:12   #4113
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
wydaję mi się że cały filmik katosu miał za zadanie pokazać, że nie liczą się ceny a sposób nakładania i dobre dopasowanie kosmetyków do swoich potrzeb poza tym oczywiście kluczem jest odpowiednia pielęgnacja, bo na ładnej cerze wszystko wygląda ładnie a na brzydkiej nie... nasza ulubienica Słonilla jest tego najlepszym przykładem

Dokładnie, najważniejsza jest pielęgnacja, bez tego każdy kosmetyk będzie wyglądał jak najgorszy badziew. Ja na cerę nie narzekam, pryszcze są u mnie wydarzeniem, zawsze tak miałam i wiele razy słyszałam komplementy na temat tego jaką mam gładką i młodo wyglądającą cerę. Ale staram się zdrowo jeść, zawsze zmywam makijaż na noc, używam olejków na twarz i robię naturalny peeling cukrowy. Myślę że u mnie każdy podkład wygląda podobnie, zależy mi jak już to na rozświetleniu, mogę polecić ten fixer Inglot bo fajnie trzyma makijaż od rana do wieczora.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:13   #4114
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy widzicie dużą różnicę między podkładami za 120, 150 zł a takimi za maksymalnie 50 zł? Będę wdzięczna za opinie, zastanawiam się czy warto inwestować w coś droższego mając cerę bez żadnych problemów - taką normalną z czasami suchym nosem

U mnie lepiej sprawdza się azjatycki BB za 60 zł niż MACowy podkład za 120, tudzież MAP w podobnej cenie. Tak że ten Cerę też mam teraz bezproblemową raczej, więc w moim przypadku bez sensu wydawać dużo, skoro tańsze sprawdza się doskonale. No ale tu pewnie reguły nie ma, podkład to bardzo indywidualna sprawa.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:14   #4115
201604250941
Konto usunięte

prawda, strasznie mi sie łuszczy skóra, mam coś z nią nie tak, jakiego podkładu nie nałożę, zaraz mam caky flaky
Stary 2016-03-16, 10:15   #4116
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy widzicie dużą różnicę między podkładami za 120, 150 zł a takimi za maksymalnie 50 zł? Będę wdzięczna za opinie, zastanawiam się czy warto inwestować w coś droższego mając cerę bez żadnych problemów - taką normalną z czasami suchym nosem

Miałam Maca, kupiłam w ciemno zachęcona super opiniami i wylądował po jakimś czasie w koszu Z próbek testowałam: MUFE - robił piękną pomarańczkę, EL DW Light - ok, ale bez szału, Lancome Teint Idole Ultra i Dior Star - ciemniały. Zatem póki co podkładom wysokopółkowym mówię nie, a ulubieńcem jest Astor Skin Match Protect, który wygląda bosko
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:15   #4117
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
U mnie lepiej sprawdza się azjatycki BB za 60 zł
mam misshe i kanebo, rowniez polecam
Stary 2016-03-16, 10:15   #4118
201703241651
Konto usunięte

Aż podliczyłam z ciekawości swoje kosmetyki i wyszło około 130 zł, ale ja nie używam różu, bronzera, rozświetlacza, korektorów, bazy pod podkład, pudru...

Edytowane przez 201703241651
Czas edycji: 2016-03-16 o 10:17
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:15   #4119
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
poza tym oczywiście kluczem jest odpowiednia pielęgnacja, bo na ładnej cerze wszystko wygląda ładnie a na brzydkiej nie... nasza ulubienica Słonilla jest tego najlepszym przykładem
o to, to właśnie ja chyba mam nawet tak, że prędzej kupię coś drogiego z pielęgnacji niż z kolorówki właśnie, z tym że ja mam cerę wymagającą tzn. suchą, wrażliwą, naczynkową z tendencją do przebrawień i łatwo zapychającą się- dla mnie najgorsza kombinacja ever myślę, że gdyby nie odpowiednia pielęgnacja to nawet kolorówka za milony monet nie wyglądałaby dobrze
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:18   #4120
Lady in Blue
Zakorzenienie

Podliczyłam wszystkie swoje kosmetyki do makijażu (tak szczerze mówiąc to nie mam tego jakoś dużo) i wyszło mi 320 zł. Najdroższy jest krem CC z Lumene
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:21   #4121
surpi
Raczkowanie

[QUOTE=mangosteen;57410661][QUOTE=beznazwy2901;574086 71]

Cytat:
Napisane przez lamorela Pokaż wiadomość

Pamiętam, nie zapomnę[*]
A my się dziwimy czemu ten biedny Tomek nie chce twarzy pokazać bekanie, duny, widzowie debile, mówienie o diecie wegańskiej i wegetariańskiej nie mając pojęcia o tym i wiele innych kompromitujących sytuacji, w których panna Sz. powinna potrafić się zachować a nie umie, a on człowiek wykształcony na stanowisku pewnie byłby wytykany palcami jaką to głupiutką narzeczoną ma.
surpi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:22   #4122
kiss of night
Zakorzenienie

To mój "pełny" makijaż to jakieś 60 zł.
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:23   #4123
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
Siostro!
Stary 2016-03-16, 10:30   #4124
LineVekke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
U mnie z bronzerem Bahama Mama wyjdzie jakieś 130 zł, bez - połowa
LineVekke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:32   #4125
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nie do końca to jest tak. Jak byłam młodsza ok 20-24 lata to było tak jak mówisz. Teraz odkąd jestem na wizażu, tutaj na wątku [długo jako podczytywacz offtopów!] to celuje w "tańsze zamienniki".
mnie uratowal watek odwykowy najgorzej bylo z balsamami, mialam milion, a nigdy mi sie nie chce ich uzywac
Stary 2016-03-16, 10:35   #4126
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez surpi Pokaż wiadomość
A my się dziwimy czemu ten biedny Tomek nie chce twarzy pokazać bekanie, duny, widzowie debile, mówienie o diecie wegańskiej i wegetariańskiej nie mając pojęcia o tym i wiele innych kompromitujących sytuacji, w których panna Sz. powinna potrafić się zachować a nie umie, a on człowiek wykształcony na stanowisku pewnie byłby wytykany palcami jaką to głupiutką narzeczoną ma.
Wiesz co... Nie rzadko on też się prezentuje na podobnym poziomie a nie jako "człowiek wykształcony na stanowisku". Co to za określenie Ja odnoszę wrażenie, że początkowo Tomasz nie chciał być pokazany, bo nie czuł się związany z tematem kanału Szusz, co on tam ma do kosmetyków i odżywiania. Potem przy okazji np. wakacyjnych filmów był uchwycony, widzom się spodobało jego poczucie humoru i teksty, więc pokazywała go więcej ale z zastrzeżeniem "bez twarzy". Jak to się sprzedało to zrobili z tego "znak rozpoznawczy/markowy" kanału. Jakby go widzki nie zaakceptowały na początku to nie byłoby tyle LwaLwa. Proste jak dla mnie.

Cytat:
mnie uratowal watek odwykowy najgorzej bylo z balsamami, mialam milion, a nigdy mi sie nie chce ich uzywac
ja miałam problem głownie z lakierami tanioszkami, cieniami no name typu ruby rose czy jak madzikowy cosmetik. Reszta szła w miarę rozumnie wolę pielęgnacje niz kolorówke. obecnie.

Czas edycji: 2016-03-16 o 10:40
Stary 2016-03-16, 10:47   #4127
ajah
wańka wstańka

surpi
Cytat:
Przecież on ją sobie wybrał.
Funkcjonuje z nią w realu, gdzie spotykają mnóstwo osób. Nie sądze, by się obawiał wytykania palcami. Gdyby tak było, nie byłby z nią.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2016-03-16 o 10:48
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:47   #4128
kiss of night
Zakorzenienie

Cytat:
Siostro!

Cytat:
Napisane przez LineVekke Pokaż wiadomość
U mnie z bronzerem Bahama Mama wyjdzie jakieś 130 zł, bez - połowa
Ja brałam pod uwagę najtańszą wersję (ale nie "najgorszą", bo jak na moje potrzeby kosmetyki, których używam, są bardzo ok).
Cytat:
Mnie nie ratuje.
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:50   #4129
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Aż podliczyłam z ciekawości swoje kosmetyki i wyszło około 130 zł, ale ja nie używam różu, bronzera, rozświetlacza, korektorów, bazy pod podkład, pudru...
Hadi, dawno Cię nie było czy mi się wydaje? :-D

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:55   #4130
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Vlog Laury z eventu Avonu

Miło zobaczyć inne vlogerki/blogerki w takiej milszej odslonie. Nawet Horodyńska jakaś taka sympatyczna i przyjemna dla oka! Tak jest sporo Szuszy. Fajnie będzie ją zobaczyć w dobranym dobrze podkładzie. Jednak moro marynarka/kurtka u Laury jakos w moim odczuciu na nie. Za to jej biała to boska

Czas edycji: 2016-03-16 o 10:56
Stary 2016-03-16, 10:59   #4131
201605301111
Konto usunięte

Ogladam nowego madzika o swieczkach
Jestem na poczatku filmu i juz
"Ta czekoladka, to dokladnie jest zapach... cappuccino" XDDDD
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:03   #4132
201607111047
Konto usunięte

Cytat:
Pielęgnacja też nie zawsze musi być bardzo droga. Ja stosuję od października kwas azelainowy. W sumie z niewielkimi przerwami, bo zimy to my praktycznie nie mieliśmy. Najpierw używałam go jako Acnederm a teraz Skinoren. Mam pojedyncze niedoskonałości, bo mam cerę tłustą, ze skłonnościami do trądziku. Ale kwas powoduje, że moja twarz jest wygładzona i podkład ładnie na niej wygląda. Na pewno lepiej niż u Szusz W sumie, to mam nawet ochotę przesiąść się na lżejsze podkłady, bo moimi ulubionymi są Revlon Colorstay i Pierre Rene Skin Balance, które potrafią wyglądać jak szpachla. Tylko, że ja po tym drugim nawet, świecę się już po 5h. A mój puder to Rimmel Stay Matte, który i tak sobie w miarę dobrze radzi.
201607111047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:06   #4133
mangosteen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
U mnie lepiej sprawdza się azjatycki BB za 60 zł niż MACowy podkład za 120, tudzież MAP w podobnej cenie. Tak że ten Cerę też mam teraz bezproblemową raczej, więc w moim przypadku bez sensu wydawać dużo, skoro tańsze sprawdza się doskonale. No ale tu pewnie reguły nie ma, podkład to bardzo indywidualna sprawa.
U mnie to samo. Poległam szukając odpowiedniego dla siebie podkładu, przeżyłam załamanie przy testach podkładów Clinique (w cenie 140zł) i w końcu zrobiłam zamówienie azjatyckich BB.
Aktualnie mam w zapasie chyba jeszcze z 4 tubki różnych bb i mam spokój z podkładami, ten temat dla mnie nie istnieje.

mangosteen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:08   #4134
201604250941
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=DSPclf_eJOs

trafilam na jakis room tour i to nie pomaga w odwyku, one maja za duzo rzeczy zawsze i potem mi sie chce rzeczy

o, a tu mam przeciwwage, chociaz minimalistka na pewno nie zostane
lubie tez takie kanaly organizacji domu
https://www.youtube.com/watch?v=-4GsWp5mEs8

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2016-03-16 o 11:10
Stary 2016-03-16, 11:12   #4135
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=DSPclf_eJOs

trafilam na jakis room tour i to nie pomaga w odwyku, one maja za duzo rzeczy zawsze i potem mi sie chce rzeczy
Mam to samo ;_; ale potem wlqczam sobie to https://youtu.be/kx6BDrCWDo4 i filmy o pozbywaniu sie rzeczy i wracam do codziennej rownowagi
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:17   #4136
201604250941
Konto usunięte

tak, tak, obejrzalam kilka declutter video i sama zrobilam declutter, wywalilam 6 workow 80l rzeczy
i nadal tone w rzeczach i nadal mam ich za malo
Stary 2016-03-16, 11:22   #4137
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:

Miło zobaczyć inne vlogerki/blogerki w takiej milszej odslonie. Nawet Horodyńska jakaś taka sympatyczna i przyjemna dla oka! Tak jest sporo Szuszy. Fajnie będzie ją zobaczyć w dobranym dobrze podkładzie. Jednak moro marynarka/kurtka u Laury jakos w moim odczuciu na nie. Za to jej biała to boska
Bardzo przyjemnie to Laurze wyszło.
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:24   #4138
201607211122
Konto usunięte

pierwsza testerka gąbeczek na polskim yt i nanshy

czyli mamy taką samą opinię, tylko że u mnie z myciem jest gorzej
201607211122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:25   #4139
LineVekke
Raczkowanie

[QUOTE=kiss of night;57429446]

Ja brałam pod uwagę najtańszą wersję (ale nie "najgorszą", bo jak na moje potrzeby kosmetyki, których używam, są bardzo ok).

U mnie to też najtańsza wersja, bo innego bronzera nie posiadam. Kosmetyki mam raczej w wersji pojedynczej - oprócz podkładów - bo są 3 i cieni.
LineVekke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:25   #4140
iamdanifromcalifornia
Raczkowanie

Cytat:

Mnie się Laura podoba w tej kurtce moro.
Mam nadzieję, że Szusz weźmie sobie do serca taką fryzurę (moim zdaniem wygląda bardzo dobrze) i zrezygnuje w końcu z tego niedomytego przylizu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości