|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII
Cytat:
Wracając jeszcze do filmiku Laury. Też macie wrażenie, że Kasia z LGS wygląda jakoś dziwnie, twarz jakby figury woskowej, taka nienaturalna? Nie chodzi mi o ilość makijażu, tapetę itp. Edytowane przez iamdanifromcalifornia Czas edycji: 2016-03-16 o 13:11 |
|
|
|
|
#4172 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Konto usunięte
|
Piona siostro!
Żel do twarzy Ziaja Med, kuracja przeciwtrądzikowa - najlepszy żel do mycia jaki miałam. Nie wysusza, nie ściąga. Krem też z tej samej serii. Do tego peeling Soraya 2 razy w tygodniu. No i jedynie filtr Vichy jest droższy. Kwasu używam w zależności od stopnia złuszczenia. Jak mnie za bardzo wysuszy, robię przerwę 1-2 dni. A normalnie Skinorenu używam praktycznie codziennie. W miejsce niedoskonałości czy blizn po nich, dokładam punktowo grubszą warstwę. Zdaję sobie sprawę, że każda skóra jest inna, ale możesz wypróbować moją metodę
|
|
|
|
#4175 | |
|
Czekoladożerca
|
Cytat:
Jak nie mam czasu to tylko pielęgnacja i wypad z domu robię, ale jak mam możliwości czasowe to sobie spokojnie siadam z kaweczką i nakładam co mi przyjdzie do głowy. No, ale bez 2-3* cieni się wtedy nie obejdzie. I lecę od podstaw - baza, a kończę na fixerze. Bo jak już się malować to trwale. Jak mam gorszy dzień to podkład, puder i tusz. Dlatego bywa różnie i sobie policzyłam tą bogatą wersję. *Jak używam 2-3 czy 5 cieni z palety to liczę koszt całej palety, a nie cieni w przeliczeniu do całości. Jak to w programach kulinarnych bywa ---> pyszne 25 W sumie patrząc na wydajność niektórych produktów to czasami te droższe wyjdą w eksploatacji taniej niż te "tańsze". --> Hania XS i korektor z Bell, który wystarczył jej na 2-3 tygodnie? Jak tu sobie wyliczamy kosmetyki do makijażu to może od razu podzielicie się ile kosztuje wasza codzienna pielęgnacja? ;> Bom ciekawa.
Edytowane przez koainka_ Czas edycji: 2016-03-16 o 13:18 |
|
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
Też to zauważyłam w poprzednich filmach, wydaje mi się, że aparat zmienił jej rysy twarzy.
|
|
|
|
#4177 | |
|
Konto usunięte
|
No to lekki hardkor, współczuję
![]() Cytat:
chyba niewiele, wyszło mi 315 zł /wliczając twarz, ciało, prysznic, włosy/ Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2016-03-16 o 13:25 |
|
|
|
|
#4178 |
|
Konto usunięte
|
Fajny ten vlog Laury, nawet Horodyńska wygląda przyjaźnie
Wysłane z mojego ARIES_785 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4179 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Konto usunięte
|
Próbowałaś używać kremów bez gliceryny, trójglicerydów, ciężkich olejów?
Oleje schnące + kwas hialuronowy? Mnie też wszystko zapychało, wiem jak to jest. Teraz używam serum korygującego Bielenda oraz oleju z pestek malin i kwasu hialuronowego 1,5%. Jest lepiej, mimo mojego kiepskiego odżywiania. Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam takie wrażenie. Poza tym w filmikach, gdzie jest sama, to wydaje się mega sztywna. Ogólnie jestem z obozu Justyny Widziałam dziewczyny kilka razy na żywo i Justyna wygląda super, tak jak na filmikach, naturalnie i swobodnie, Kasia niestety nieco słabiej przy niej.
|
|
#4182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w takich przypadkach jak mam wątpliwość, to wchodzę na ☠☠☠☠☠☠☠ i sprawdzam czy mogę dodać do koszyka jak tak to znaczy, że bez recepty ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Chodziło mi o aptekę internetową dbam o zdrowie
|
|
#4185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- mnie tak wysuszal, ze nie moglam go juz klasc po pewnym czasie, po prostu piekło |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hydrolat - 13-15 zł, zależy jaki, Olej z nasion malin - 20 zł, Kw. hialuronowy 1,5% - 8,50 zł, Masło shea (jako krem pod oczy i do ust) - 15 zł, Emulsja do twarzy Salvia Martina Gebhardt- 35 zł, Tropikalny peeling enzymatyczny - 22 zł, Mydło Aleppo - 30 zł, Błoto z Morza Martwego - 15 zł, Glinka żółta i czerwona - 100g/9 zł, Olejek eteryczny z szałwii - 9 zł, Tonik octowy - ocet jabłkowy ekologiczny 750 ml/14 zł, mieszam pół na pół z wodą przegotowaną. Maseczka z modlą indyjską Himalaya - 14 zł. Skoro była mowa o makijażu, to napisałam tylko pielęgnację twarzy
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
Wolę Acnederm, po Acnedermie widziałam jakieś efekty, chociaż wysuszał. Cera mi się rozjaśniła i wygładziła, pory lekko zmniejszyły. Teraz mam Skinoren w żelu i nie zauważam nawet że cokolwiek nałożyłam. Nie widzę żadnych efektów, jesienią wrócę do Acnedermu pewnie.
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
tonik różany- 15 zł
olejek różany-30 zł mydło aleppo-30 zł olej kokosowy-30 zł
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzalam 30sek Madzika świeczkowego, ale poległam. Ona ma cos miedzy zebami, albo tak zepsutego zeba, ochyda 😞
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pielęgnacja - całego ciała - mniej niż 100 złotych:
twarz: woda oliwkowa ziaja - 6 zł krem nivea soft - 5 zł olej kokosowy - używam pod oczy - 12 zł peeling ziaja - kupuje w saszetkach 1.5 zł do mycia żel biały jeleń - 6 zł usta: alterra rumiankowa 5 zł włosy: szampon ziołowy barwa 5 zł odżywka ziaja jakakolwiek 5 zł i od czasu do czasu olej kokosowy ciało: peeling kawowy, nie używam żadnego innego - najtańsza kawa sypana z biedry 5 zł raz na kilka miesięcy oliwka obojętnie jaka do ciała - kilka złotych
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2016-03-16 o 14:32 |
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Konto usunięte
|
jeju co ja mam
pharmaceris vita capilaril ok 40zł mydlo aleppo 30zł szampon z olejem lnianym 25zł i sam olej lniany na glowe 35zł maseczki z Misshy 5zł Peeling z pestek z Yves, nie pamietam, z 18? carmex do 10zl i milion rzeczy, o ktorych nie jestem w stanie pamietac w tej chwili |
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
mi sie ta zmiana nie podoba
przy okazji: zamówiłam odlewkę Nilu - ten zapach mnie totalnie zaskoczył, chyba nie wąchałam nigdy takiego zapachu, ale nie do końca mi przypad. Miałaś może inne ogródki Hermesowe? nie wiem czy próbować innych czy sobie odpuścić skoro ten mi nie podpasował..a szukam czegoś fajnego i niebanalnego na lato
|
#4194 | |
|
Wilk co zjadł babcie.
|
Cytat:
mnie też nie podoba się nowy styl Kwc. Wygląda jak te chinskie sklepy typu shein... |
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Używam teraz Acnatacu i to jest dla mojej skóry wybawienie. Twarz pięknieje, ale bez początkowego wysypu i złażącej płatami skóry. Tylko jest on na receptę, bo zawiera tretynoinę.Cytat:
Chyba też wieczorem wypiszę swoje kosmetyki do makijażu i pielęgnacji |
||
|
|
|
#4196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypróbuję na pewno, czas ulepszyć pielęgnację na wiosnę, dzięki |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedna apteka internetowa go ma, ale dostawa kurierem i koszt suma sumarum jest chory....a moja pielęgnacja to: żel do mycia - zazwyczaj ziaja manuka - ile to teraz kosztuje..8 zł? krem ziaja z olejkiem awokado - 7,50 ![]() krem pod oczy nacomi - w regularnej cenie chyba 40 zł, ale ja kupiłam w promo za 18 woda różana evree - 15 zł na noc używam olejku z dzikiej róży, z nacomi - 25 zł czasami benzacne (acne derm się skończył ) - 6 złsuma - 101,50 :P
Najważniejszą rzeczą jest, aby cieszyć się swoim życiem - być szczęśliwym - tylko to się liczy. Edytowane przez tangledheart Czas edycji: 2016-03-16 o 15:11 Powód: ciągle zapominam, że offtopy na szaro :< |
|
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Oglądam właśnie vlog madzika, pokazuje w nim między innymi łowy lumpeksowe i spodenki ciążowe z serii h&m mama
![]() Kurcze jak podliczyłam swoją pielęgnację to wyszło mi ponad 400 zł, chyba za dużo tego mam i za dużo używam, chociaż w sumie moja skóra ostatnio jest w calkiem dobrej kondycji. Edytowane przez wiki2501 Czas edycji: 2016-03-16 o 15:20 |
|
|
|
#4199 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Konto usunięte
|
ej, pytamie z serii idiotycznych, ale nie mam komu zadac: zrobilam przedwczoraj ogorkowa, byla w lodowce caly czas, moge zjesc dzis czy umre?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

A czego używasz oprócz kwasu? 

jak tak to znaczy, że bez recepty
jedna apteka internetowa go ma, ale dostawa kurierem i koszt suma sumarum jest chory....