|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Dokładnie. A nie ze skrajności w skrajność. Ani głodówka nie jest dobra, ani obżarstwo. Dieta
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka wlasnie mialam Agnesssie to samo napisac. Malo tego ze "dieta" praktycznie zadna to o 15 pisze ze zje jeszcze tylko jogurt dzis. To sie nazywa: najpierw sie najem, a co tam...a pozniej glodowka zeby zle nie bylo. Oj Agnessssa nie dziw sie ze takie masz problemy zoladkowo jelitowe...
Kielbasa, bounty, kopytka i jogurt...mieszanka masakra, wartosci zadnej a zoladek pusty przez wiekszosc dniax
|
#2403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama sobie robię jogurty ^^ mój ukochany naturalny z koło Krakowa boże jaki on pyszny, i do niego daję albo jakieś płatki owsiane i owoce albo kawałek konfitury domowej Cytat:
Po za tym zmiana jedno dniowa nic nie da - to musi być ciągłość. Ja bym jednak skupiła się na gotowanych/parowanych warzywach, mięsach. Nie łączeniu Mięsa z ziemniakami itd. W ogóle na diecie rozłącznej. Może masz te problemy bo jesz coś co wyzwala różne soki żołądkowe i masz w jelitach i brzuchu potem taki mix, że organizm sobie nie radzi? tak jest np. jak zjesz mięcho i ziemniaki - niektórzy szybko to trawią, a inni (np. ja) męczą się potem jak nienormalni. Ogólnie praca nad żywieniem to długa droga zmiany i obserwacja.Kopytka i sos pieczarkowy - ja bym po takim czymś miała zgagę i ładne rewolucje. Po 1 sos - jeśli z torebki to w ogóle by mnie zmasakrował. Po drugie ja po daniach mącznych się źle czuję więc u mnie odpadły pierogi, kopytka, naleśniki i inne takie. Pozawalam sobie jedynie na ciastka czasem Cytat:
łajzy hehehe
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
Warzywa i owoce jak to się ładnie mówi... tak większosc owoców nie moge jeść w sumie cytrusów wcale. Zostają mi winogrono, truskawki, jabłka i śliwki. Po reszcie dostaje plam także owoce odpadają. Po jabłkach i tu Wam powiem są wzdęcia.
Warzywa: marchew, pieczarka, ziemniak, por, cebula, czosnek i buraczki tyle moge jeść na reszte podobnie reaguje wystepowaniem plam. Owszem czasami odpuszczam i zjadam ale potem plamy na rękach i twarzy murowane. Jestem alergikiem. Jedyne co moge bez ograniczeń to mięsa, ryby, nabiał, kasze i właśnie produkty mączne. Mój mąż ma podobnie uczulony na warzywa. Zresztą to zawsze jadłam co teraz i nigdy nie miałam problemów z jelitami. Więc to nie wina diety, tylko bardziej braku ruchu. Jak sie w miare dobrze czułam to codziennie spacery i było ok. Teraz na 3 pietro wejscie to jest ogromny wyczyn. Serce moje dostaje takiego obciążenia że hej i stad skoki tetna do 160. Wlasnie przez to że mam przepone ok 10cm wyżej i sie mecze. Ze szpitala mnie puscili tylko dlatego że mam leżeć i ograniczyć wysiłek do minimum. Zresztą każda przechodzi ciąże inaczej. Jedna ma zgage, druga zaparcia, trzecia biegunki, a czwarta własnie wzdecia.
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2016-03-16 o 16:00 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam moją zupę .... BOŻE JAKIE TO DOBRE!
Lepsze niż na tej bio kostce. Ostra ..... bo się mi sypło dużo kurkumy, curry, papryki ostrej i kminku ![]() ![]() Ale takie dobre to. Kasza jęczmienna mazurska i warzywa wszelkiego rodzaju mrożone i niebo w gębie! Dobra skoro zjadłam to +5 do siły można iść do sklepu hehehhe trzeba kupić coś na te pulpeciki PREZENTY przyjaciółka mi kupiła taką pozytywko lampkę nocną z projektorem tzn mi jak mi kupiła Sarze Ale cudo! No cuuudo! Najlepsze jest to, że wczoraj czy przedwczoraj mówię do męża: specjalnie nie kupiłam jeszcze kilku rzeczy gdyby ktoś chciał nam coś sprezentwoać, nie wiedziałby co to akurat mam pewną listę ![]() bujaczek, pozytywka z projektorem na sufit szumiś o ile uznam po porodzie, że się przyda hmmm... coś jeszcze, ale nie pamiętam. a wiem! Zabawki kontrastowe wszelkiej maści. No i tu taka niespodziewanka. A przyjaciółki synuś ma roczek niedługo, chwilę temu byłam w sklepie i jesuu jakie fantastyczne zabawki są ! Kupiłam mu to co na zdjęciach WP_20160314_002.jpg WP_20160314_004.jpg WP_20160314_005.jpg WP_20160314_006.jpg aaaaach no cholernie mi się podobają ![]()
|
|
#2406 | ||
|
Matka Smoka
|
Cudowna pogoda - faktycznie zaczynam czuć, że rodzimy w najlepszym możliwym terminie
Cytat:
).Torba prawie spakowana. Jeszcze tylko kosmetyczka i ciuszki dla małego, ale na razie są jeszcze u mamy. U nas dają szpitalne, ale panie jak na sr opowiadają to mam wrażenie, że bida z nędzą na oddziale, więc wolę wziąć swoje z sh i nawet zostawić im. Może jeszcze skoczę dziś do kauflanda po ciastka belvity do szpitala, bo w promo są - to zapas większy zrobię ![]() Cytat:
Albo z jakiegoś powodu nie widzisz obiektywnie tego, jak się odżywiasz, albo faktycznie nie chce Ci się tego zmieniać, tylko masz potrzebę pomarudzić.
|
||
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Dobra koniec tego tematu. Bo zaraz sie wojna rozpęta i krew sie poleje
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Poli no se wyobraź, że tak mówią
|
|
|
|
#2409 |
|
Winter is coming
|
Agnessa ja też pewnych rzeczy nie mogę jeść, bo mam alergię, ale to żadne usprawiedliwienie. Nie masz alergii na wszystko.
Kropcia pisała o swoich ograniczeniach dietetycznych i jakoś sobie daje radę z dietą. Zresztą rób jak chcesz, jesteś dorosła. Poli super prezent aż musiałam wygogolać co to jest lampka nocna z projektorem
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie z tych tabelek wynika, że jeszcze średnio powinien przytyć ok. 0,5kg.Jadłyście krupnik ze śmietaną? Pyyycha ![]() Jutro jadę złożyć papiery do przedszkola. Ciekawe czy się dostaniemy, chociaż wątpię Pierwszeństwo mają rodzice oboje pracujący i rodziny wielodzietne, oraz z dziećmi które już tam chodzą do szkoły/przedszkola. No ale spróbujemy. Fajnie by było, bo tam jest psycholog, logopeda i fachowa opieka. A u nas jest takie niby przedszkole, w którym jest tylko jedna przedszkolanka, a reszta pań do opieki ma takie pojęcie o dzieciach jak ja, czyli że wychowują swoje, a wykształcenie całkiem inne Z resztą nawet fajnych zajęć nie potrafią zorganizować, tylko bawią się ze sobą te dzieciaczki i tyle.
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystarczy chcieć ale widocznie Agnessa nie chce i woli sie zle czuc i ponarzekać
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Poli- wydawanie kasy na dziecko zaczyna się, jak młode potrzebuje zabawek. Jest tyle cudów, że można przepuścić majątek.
Co do dnia z dzieckiem- mamy "mały" problem ze spaniem w dzień, jak młoda jest w domu- śpi w samochodzie, albo zasypia dopiero po dłuższym spacerze w wózku, a u niani nie ma tego problemu. No i efekt jest taki, że jak nie śpi, to marudzi i się wiesza na mnie ciągle. Dziś zasnęła w spacerówce, ale po krzykach, że ona spac nie pójdzie. Co level, to ciekawiej- ogarnianie noworodka to czasem pikuś przy starszych dzieciakach. Gosiaczek- kciuki za wizytę i wiadomości, co dalej. MiniMonix- deal miesiąca
|
#2413 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Was też tak mocno miednica boli? Boje sie żeby przy porodzie bardziej nie bolała.
|
|
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Groszek jak chcesz to oddam Ci moj bol spojenia i miednicy za Twoj
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Kurde jak Was czytam o tym co macie do jedzenia i na co ochotę to czuję sie jak jakiś odmieniec :-P
Mi się tak w ciąży poprzewracało z jedzeniem, dużo rzeczy jest po prostu bleee... Przed ciąża jadłam praktycznie wszystko, miałam kilka dań ze nie zjadłam a teraz mam tylko kilka co zjem. Mięso poszło w odstawke, wogole patrzeć nie mogę, robię mięsne rzeczy mężowi, kilka razy próbowałam zjeść ale od razu odruch wymiotny i mi śmierdzi :-\ Zupy zjem ale też nie wszystkie, pierogi nie bardzo. Ryż, kasza nawet ok. Warzywa zależy które, owoce mało słodkie. Nie będę Was zanudzac i wymieniac wszystkiego :-P ale naprawdę czasem ciężko mi coś zrobić żebym zjadła. Kto mnie zna to nie wierzy że z takiego zarloka slodyczowego teraz slodycze sporadycznie i trochę. Wogole na słodycze tak dziwnie reaguję bo zjem i za 5-10 minut mam gorzko w buzi, czasem aż musze wypluc sline. Jakieś to dziwne jest :-P No to się rozpisalam... mam nadzieję ze po porodzie wróci mi wcześniejszy apetyt. Zbieram sie na wizyte, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
|
#2416 | |
|
Raczkowanie
|
Mnie tak boli jak sie położe na plecach że aż chce mi sie płakać. Z pierwszym synem tylko mnie męczyla zgaga a teraz sie czuje jak po jakimś wypadku samochodowym.
Będziesz rodzić naturalnie czy cc? ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Minimonix ale deal zrobilas, to jest bujaczek ingeniuty? Ja za uzywke dalam 160
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ciąży ma prawo boleć miednica, po porodzie będzie jak ręką odjął. Ale jeśli boli tylko jak się kładziesz to nie ma tragedii, choć wiem..tego się nie docenia póki się nie doświadczy czegoś gorszego ![]() Spróbuj może poćwiczyć Czekam na wiadomość od Gosi jakby to co najmniej o moje rozwiązanie chodziło
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-16 o 16:44 |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ludzie od których kupiliśmy to tacy dziwni byli i może sami nie wiedzieli co sprzedają. Grunt, że ja skorzystałam a Ty masz taki sam?---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Ja zrobiłam właśnie pizzę, na razowym cieście. Mąż wszamał, ale chyba nie smakuje mu tak jak że zwykłej mąki :/ chciałabym wprowadzić zmiany u niego, ale nie da rady chyba. Zastanawiam się, jak ochronię swojego dziecia m.in. przed coca colą :/
|
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszylam sie ze za niego dałam 160, bo stoją grubo ponad 300 nowe
|
|
#2421 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u niego prawie wszyscy sa z 17 i Mlody ma ciagnąć tradycje.haha! Zrobie wszystko, zeby nie urodzić 17 niech ma swój własny numerek a nie jakis tam 17...Cytat:
![]() Cytat:
Poli zaszalalas! Ta jedna zabawka to od roku? Twoja lista dla kogoś kto bedzie pytał co kupic jest taka sama jak moja No ząb w ząb![]() Pytania Tez uwielbiam, szczególnie te z serii: wiesz ze bedzie bolało? Nie boisz sie? Ja to w zyciu nie urodzę.. 🤔 niech sobie gadaja ![]() Wczoraj na SR dostaliśmy plan porodu. I położna mowi, ze jedna babeczka im daje przy porodzie, cały wypełniony a na koncu w uwagach napisane"wyrażam zgodę na tylko i wyłącznie ciecie cesarskie" ![]() ![]() Położyłam sie na chwile, i spałam prawie 3 godziny! Juz naleśników nie zrobie, ale mam pełnoziarnisty chlebek, wiec wszamam z białym serem i miodem i moze jeszcze kakao.. ![]()
|
|||
|
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od kosmetyczki, jestem w miarę zadowolona z henny. Dziś oczywiście brwi mega ciemne, ale już jutro powinno być ok
![]() Jestem z siebie dumna, bo zrobiłam dziś dwa kursy na to swoje 3 piętro, do tego jeszcze odkurzyłam mieszkanie i umyłam podłogi. Teraz czekam na męza i hot dogi wieczorem ![]() Poli teraz narobiłaś mi smaku na zupkę, dziwne bo za jarzynową nie przepadam ale opis o tej kaszy i warzywach i wszystkich przyprawach mnie przekonał ![]() a co do wypraw to i tak dzielnie dawałyśmy radę, ja jeszcze w poniedziałek musze być w formie bo ide gbs pobrac i do dermatologa, niestety to w dwóch roznych miejscach wiec znów czeka mnie jeżdżenie Tabaska fakt śmiesznie z tym jedzeniem, ale u nas to ostatnio tematu nr jeden, non stop któras pisze ze coś pysznego jadła albo ma chęc na coś i zaraz połowa forum się nakręca na to samo słodycze to chyba teraz u nas wszystkich królują dziś znów zjadłam 3 ptysie do kawki ![]() Kalpana też bym się wizytą wkurzyła dobrze, że to już jedna z ostatnich, z terminem porodu będę mądrzejsza w drugiej ciązy i podobnie jak Ty nie podam konkretnej daty, teraz niestety zrobiłam ten błąd i tylko czekać na telefony ![]() Kciuki za przedszkole ![]() Kejka już po 17 wiec moze niedługo się czegoś dowiemy od Gosi ![]() Martini dziękujemy pięknie za słoneczko |
|
|
|
#2423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A propos planu porodu, jak coś ja drukuję ten:
http://www.malinowerodzenie.pl/Plan%...0wz%C3%B3r.pdf macie lepszy? Jak tak to proszę podesłać na dniach otwartych położna przypominała kilka razy by przyjść z planem to nei będzie musiała o wszystko pytać. no poważnie, a tak z ciekawości kobiety czy mężczyźni ![]() Cytat:
Cytat:
jesu ja też , szlam do sklepu i myślę - byleby zdążyć i przyjść i zobaczyć co tam Gosiaczek na forum napisała ![]() Cytat:
No szaleństwo z tymi 17 macie!! hahh ![]() dobra to mnie przekonałaś, teraz już na pewno nie cisnę bym dotrwała do 17 - a zresztą nei czuję by to się miało wydarzyć. CO do zabawek - obie są od 12 miesięcy. Pytania: nie boisz się? pffff ludzie głupki hihihi chociaż szczerze to zależy kto o to spyta - jak bardzo bliska mi osoba to luzik ![]() Anegdotka z SR fajna ludzie są ciekawi hehhehe ![]() Cytat:
Lucy och jak fajnie być na hennie <3 a ja sobie sama już zrobię na dniach ![]() co do zupki - rób rób pyszności heheheCo do słodyczy ![]() cały dzien mam ochotę na słodkie - zjadłam ogromne ilości owoców hah nawet 2 jabłka ugotowane bo po surowych mi niedobrze (Sara zrobiła wtedy dyskoteke) i nic.teraz byłam w sklepie i właśnie wcinam milke
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Ja nie będę miała planu porodu. Chciałabym tylko, żeby wszystko poszło dosyć szybko ale jak będzie to się okaże. Na pewno skorzystam z piłki, bo w domu przy skurczach mi pomagało machanie bioderkami na boki albo podskakiwanie na rogu materaca od łóżka. Tylko coś te skurcze u mnie przeszły, może to cisza przed burzą Gosiaczek, czekamy na wieści.
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Poli dawaj na fejsa, Gosia napisala
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
W końcu was nadrobiłam ☺
Po całym dniu praktyk padam- do południa szpital, po południu poradnia metaboliczna. Cytat:
Trzymamy kciuki. Też coś czuję że jutro będzie kolejny dzieciaczek na wątku Pisałam wczoraj że tak czulam. Ostatnio bardzo często :P |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mnie ciekawi ile Antek waży teraz hihi ![]() Patulinka co Ty robisz na praktykach? chodzi mi o - dużo chodzisz? raczej siedzisz? i do kiedy będziesz je miała? INESO - przez Ciebie wtryniłam właśnie całą czekoladę milkę! Boziuniu nie mogłam się oprzeć. Po prostu bedąc w sklepie miałam w pamięci to co napsiałaś i słowo MILKA.
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynki co chwilę piszą, że one by zwariowały na moim miejscu ze strachu, czy zdaję sobię sprawę jak to mocno boli (słowa bezdzietnych ). Oszaleć idzie.
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka
W szpitalu spoko babeczki więc mnie oszczedzają. Głównie rozdaje śniadanie i obiad. Trochę z nimi wypełniam dokumentację W poradni muszę ważyć mierzyć pacjentow. Pomiar ciśnienia, tkanki tłuszczowej itd. Tam chcą jak najwięcej wykorzystać. Jakoś daje radę. Doczytałam na fb że gosiaczek ma już ustalony termin
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Ahahahha
przeszukuję 1 post bo chcę zobaczyć co tam w tych wyprawkach pisze a tam na liście groszkowy synek na jakiś inny kolor - taki jak linki. Okazuje się, że Groszekpad = Twojego synka podlinkowało do jakiś agd czy coś ![]() ![]() Padłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

a kg i tak spadną, nie ma się co przejmować 
my się strasznie rzadko rozstajemy i nie lubię jak go nie ma.
ala:
łajzy hehehe

).
Albo z jakiegoś powodu nie widzisz obiektywnie tego, jak się odżywiasz, albo faktycznie nie chce Ci się tego zmieniać, tylko masz potrzebę pomarudzić.

Ale w sumie z tych tabelek wynika, że jeszcze średnio powinien przytyć ok. 0,5kg.

ale ludzie od których kupiliśmy to tacy dziwni byli i może sami nie wiedzieli co sprzedają. Grunt, że ja skorzystałam
u niego prawie wszyscy sa z 17 i Mlody ma ciagnąć tradycje.haha! Zrobie wszystko, zeby nie urodzić 17
niech ma swój własny numerek a nie jakis tam 17...
Twoja lista dla kogoś kto bedzie pytał co kupic jest taka sama jak moja
No ząb w ząb
dobrze, że to już jedna z ostatnich,