|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Ale u mnie dziasiaj wiosna🌞normalnie tylko sie grzac w sloneczku,wpisalam sobie z nudów w kalendarz porodu kiedy bym miala termin jakby sie udalo w tym cyklu,podalam termin ostatniej miesiączki i podali termin porodu z dopiskiem ze jest to raczej ciąża urojona😂😆
|
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzwoniłam do ginekologa. Powiedział, że nie ma sensu żebym przychodziła do niego wcześniej niż 25 marca, mógłby mnie wcisnąć na upartego nawet jutro bo ciężarne poza kolejnością przyjmuje, ale nie ma sensu bo nic nie zobaczy przy niskiej becie. Powiedział, że pęcherzyk widać z reguły przy becie 1000. Powiedziałam mu o progesteronie to powiedział, że bardzo dobry i że to dobrze wróży ![]() Kazał jutro powtórzyć bete, ale mówi, że przy wczesnej ciąży beta troszkę słabiej rośnie no i przyjść 25 marca
|
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko się przywitać i pogratulować nowym mamusiom
Geosmina - jak przeczytałam Twoją cudowną wiadomość, aż się wzruszyłam, tak bardzo Ci kibicowałam Uzupełniłam też pierwszy post bo trochę go zaniedbałam Wiem, wiem należy mi się Mam nadzieję, że nie pominęłam żadnej nowej staraczki, jeśli tak - to zażalenia proszę na priv ![]() No i na tyle wystarczyło mi czasu, uciekam Wieczorem idziemy do kina, więc muszę dzisiaj wcześniej się ze wszystkim wyrobić ![]() Aaaa Panna Izbaela- czekam na wiadomość od Ciebie! Napisz jak było na wczorajszym USG? Mam nadzieję, że wszystko dobrze?
|
|
#3545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3546 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też uważam że lepiej badania zrobić wcześniej, bez szaleństw, ale podstawowe hormony i morfologia na pewno nie zaszkodzą😊 Cytat:
Myślałam wczoraj o Tobie pod prysznicem hehe, że pewnie zapracowana teraz jesteś i czasu na wszystko brak 😉 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wyskoczyl termin porodu na 24.12
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj linka, bo musze to zobaczyc ![]() mój tż w piątek idzie na badania, w srodę za tydzien będzie wynik. Ogólnie do świąt dużo nam się wyjaśni, bo mamy wizytę w klinice i się mega denerwuje! |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuuuuuuuuu Kochana |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malaMi długi czas oczekiwania na wynik
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2016-03-03-28
Link do kalkulatora z moją ciązą urojoną ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Ktoś tu ma kosmate myśli
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-16 o 14:43 |
|
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
haha no pięknie, jakie mysli :d z tego jednak dzieci nie bedzie chyba
![]() długi, bo robimy badania poza klinika manualne+komputerowe jak mi polecił gin, ponoc dokładniejsze. Cytat:
jestem tez w urojonej ale termin porodu na 15 grudnia mi pasi, po mikołajkach, zgadzam sie no kurczę 7 cykl, losie zlituj się skoro na urodzinowy cykl się nie udało to może chociaż na urodzinowy tż i mikołajkowy ![]() ![]() :pro si:
Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-03-16 o 14:53 |
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
I to ze mną w roli głównej
![]() ![]() Spokojnie Geosmina, ja pamiętam o Twoim zaproszeniu na kawę ( mówiłaś tylko o kawie ), przy okazji następnych wydarzeń sportowych w Krakowie, oj pamiętam! Także tego ![]() malaMi - masz rację dzieci z tego nie będzie, ale narazie ja nie planuję, a Geosmina ma już prawie dwójkę, więc wiesz, w sumie to by pasowało
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-03-16 o 14:51 |
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Mi termin wychodzi na 6 Grudnia
![]() Tak, tylko, ze teraz nawet nie zdążyłoby się chyba nawet zagnieździć Niby to 3 tydzień, ale samej ciąży byłby chyba 4/5 dzień
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo trójkę patrząc na jej betę
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Pisał ale ja mam ciężką głowę do myślenia teraz.... Tak źle działał bo biegunkę miałam teraz juz jest ok gdy ich nie biorę.
|
|
#3557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skorzystałam z kalkulatora i nawet nie mam ciąży urojonej termin - 24 listopada. Piękny dzień, 24 to moja ulubiona liczba
|
|
|
|
|
#3558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, i tak cud że o czymkolwiek pomyślałam, bo jestem od paru dni taką amebą, że wcale nie myślę 😲
Cytat:
Bardzo proszę bez straszaków hehe😜 Cytat:
A jak miałam cesarkę, to ten personel na sali operacyjnej miał mnie chyba za jeszcze inne warzywo, bo kompletnie nie kumałam co się wokół dzieje😓 dopiero jak usłyszałam płacz małej to dopiero się ocknęłam Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam jakiejś przeczucia, ze ci sie udało, ten progesteron taki wysoki jak dla mnie nie bez powodu jest, trzymam kciuki mocno, jak sie uda pociagnij mnie za sobą, bo cos mi sie za duzo dziewczyn do kolejki wpycha
|
|
|
|
|
#3560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się dostać wczoraj na usg. Trochę to było bez sensu, bo 4 tc, było widać tylko pęcherzyk ciążowy, bez zarodka. Mam przyjść za 2 tyg, więc pewnie już po Świętach. Wolałabym przyjść raz np tuż przed Świętami niż tak jeździć... Jedyne, czego się dowiedziałam, to że jestem w ciąży i nie jest to ciąża pozamaciczna, na zarodek trzeba poczekać jakieś 2 tyg i że widać tam jakieś płyny - albo to śluzu sporo, albo będę miała jakieś plamienia. Także wcale się nie uspokoiłam tak naprawdę. Jeszcze musiałam szukać lekarki nie na izbie przyjęć a na porodówce - byłam blisko sali, w której rodziłam, widziałam położną, która była przy mnie gdy wyszło, że Wiki nie żyje, widziałam, że mnie poznała... Widok jej i tego miejsca tak mnie sparaliżował, że o nic lekarki nie spytałam. Ręce mi się trzęsły i ledwo się rozebrałam do usg
Nie wiedziałam, że widok tego miejsca mnie tak ruszy. Czułam się tam jak przerażona mała dziewczynka...No i nie pochwalimy się rodzinie na Święta, chciałam moim rodzicom powiedzieć wcześniej, albo chociaż na Wielkanoc, ale trzeba będzie poczekać Cytat:
Cytat:
Utrata dziecka to najgorsze, co człowieka może spotkać, wiem coś o tym. Mam nadzieję, że wszystkie będziemy niedługo tulić nasze maluchy!Cytat:
Też mam trombofilię. A miałaś robione badania odnośnie krwotoków? Żeby sprawdzić, czy możesz brać te zastrzyki? Cytat:
Dzięki temu wciąż się czujemy rodzicami.Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam jeszcze u jednego lekarza.. idioty. Powiedział mi że no mam wyniki jakie mam, ale jak mam drugi raz poronić to poronię i nic mi w tym nie pomoże, więc on nie rekomenduje mi branie czegokolwiek tylko zdanie się na szczęście i że skoro raz poroniłam to kolejny raz to już mniej będzie bolało. Idiota jeszcze wspomniał że nikt nie udowodnił że te zastrzyki pomagają, i że on często leczy dzieci z białączką i bez przeszczepu szpiku przecież też by żyły.. ale nie wiadomo ile.. Tylko mnie wkurzył.. ![]() ![]() ![]() Panna Izabela - czy orientowałaś jak należy się zachować w tym przypadku gdy jest się w ciąży? Mówisz o jakiś badaniach związanych z krowotkami - co dokładnie masz ma myśli? Mi lekarz powiedział (ten normalny) że powinnam brać zastrzyki od razu po pozytywnym teście ciążowym i trochę się stresuje że będę w ciąży i nie będę o tym wiedziała i zacznę brać za późno czy coś.. ale z tego co widzę to Ty nie bierzesz tego jeszcze? Jakie jest stanowisko Twojego lekarza? Cytat:
i aż dziwne że sam na to wpadł.. ja to nie miałam zamiaru najpierw tak leżeć.A tak poza tym co widzę że mi się @ zbliża
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-03-16 o 18:38 |
||
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela równo w 4tc jesteś, czy 4 z hakiem? Bo jak jest np 4t3d to mówi się jako 5 tydzień z tego co czytałam
A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Taaa przywitałam się na listopadowym, żeby podpytać o coś. |
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyliczył mi termin na 29 listopada ale to mało wiarygodne bo ja mam późno owulacje
|
|
|
#3564 |
|
Przyczajenie
|
Mogę dołączyć?
|
|
|
|
#3565 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie, witamy ![]() Cytat:
W razie czego, rodzimy prawie razem ![]() Cytat:
Ehh, z największą przyjemnością Cię pociągnę dziękuję! Ale to byłby naprawdę cud, więc mam nadzieję, że mocno nie przeżyję jutrzejszej jednej kreski, jakby co...Cytat:
Daj znać po lekarzu, umieram z ciekawości który to tydzień, czy bliźniaki itd. I trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!! Tez chciałabym być takim warzywem
|
||||
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
Bylam dzis u lekarza i jest pecherzyk nawet cos tam malego bylo w srodku widac
Martwie sie teraz o bete bo jest za maly przyrost wczesniej bylo 3944 a po 5 dniach 5000 na dodatek te plamienie nie ustepuje lekarz mnie pocieszyl ze moglo byc gorzej bo mogla spasc a tak troche urosla. Odebralam dzis wyniki na antykoagulant tocznia i jest dodatni a powinien byc ujemny. Dostalam zastrzyki fraxiparine i na kontrole za tydzien. Ktoras z was brala ten lek?
|
#3568 |
|
Przyczajenie
|
Mąż wrócił niedawno z pracy z 10 sztukami testów na zapas, pierwszy miałam zrobić w dzień @, ale przeczytałam kilka ostatnich stron tego wątku z dobrymi wiadomościami i tak mnie pokorciło... zrobiłam test, a tam 2 kreski!!!!!!! na drugim to samo!!!! udało się!!! umieram ze strachu!! co teraz robić?? gin?? czy poczekac??
Edytowane przez Bodvilda Czas edycji: 2016-03-16 o 18:51 |
|
|
|
#3569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj ostatnio co która tu zajrzy to szybko zachodzi wiec kto wie
|
|||
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!Do ginekologa to za wcześnie jeszcze. Możesz zrobić betę na potwierdzenie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Tak na prawdę mój cykl wynosi od 28-30dni tak więc czekam na @... Cycki mam wielkie bolące, śluz nie zapowiada @, ale testy nic nie wykazują. Dzisiaj przed pracą kupie kolejny test, a jeżeli @ nie przyjdzie zrobię test z krwi. Liczę na to, że nie przyjdzie a zawsze mam jak w zegarku
Wiem, wiem należy mi się

), przy okazji następnych wydarzeń sportowych w Krakowie, oj pamiętam! 

Nie wiedziałam, że widok tego miejsca mnie tak ruszy. Czułam się tam jak przerażona mała dziewczynka...
Utrata dziecka to najgorsze, co człowieka może spotkać, wiem coś o tym. Mam nadzieję, że wszystkie będziemy niedługo tulić nasze maluchy!
Dzięki temu wciąż się czujemy rodzicami.

dla mnie cała pierwsza, i ta ciąża zresztą też, jest abstrakcją. Chodzę w kółko jak w transie, o niczym nie pamiętam, taka kalarepa ze mnie.
dopiero jak usłyszałam płacz małej to dopiero się ocknęłam