Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 06:56   #2491
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Patryska może coś czym sie interesuje Twoja druga połówka?
A może tematycznie coś z wydarzeniem tego roku, mianowicie, żeby zawsze jak spojrzy na prezent z tego roku to przypominał sobie, że jest On związany z oczekiwaniem na dziecko?

A może jakiś upominek, który sama możesz wykonać. Nie wiem jakie macie podejście do różnych spraw: ale możesz np: wykonać kilka kuponów, na których będą różne ciekawe rzeczy jakie wykonasz dla męża...od ugotowania czegoś specjalnego, po nie taniec na krześle w skąpej bieliźnie.
Ja zawsze mam problem z prezentem dla mojego męża, na szczęście On ma bardzo specyficzne zainteresowania. W tym roku np. na urodziny dostanie kolejną grę Lego ( najnowszą) na playstation. A w sierpniu jedzie na festiwal muzyki szatankowej jak to On mówi- czyli metal i bardzo ciężkie brzmienia.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:04   #2492
gosiulka22
Wtajemniczenie

Hej. Ja wczoraj zostawiłam córkę z mama i wybralam się z siostra juz ostatni raz na zakupy lumpkowe. Kupiłam mega fajne ubranka tak się trafiło że prawie wszędzie byl nowy towar wiec same perełki i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle bo chodzilysmy 3 godziny plus załatwienia w dwóch urzędach i nawet zmeczona nie byłam

Pozatym w końcu nas rozliczylam i założyłam pit, szykuje się całkiem niezły zwrot wiec tylko czekać na kasę

Musze zrobić ostatnie badania ale dzisiaj mi się juz nie chce zwlekać z łóżka pozatym nie kupiłam sobie pojemnika na mocz wiec musze się zmobilizować jutro bo we wtorek wizyta

U mnie dzisiaj zapowiada się kolejny dzień ślicznej pogody i jestem zachwycona taki przypływ energii mam ze chyba umyje okna bo boje się ze w przyszłym tygodniu znowu śnieg będzie.

Gratulacje dla wszystkich za udane wizyty i duże dzieciaki szykują się porody ale widzę że u nas na spokojnie. Ciekawe czy ktoras na święta trafi na porodówkę
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:11   #2493
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Hejo, napisze tylko na szybciora bo umieram na plecy 20.03 ide do szpitala, 21.03 bedzie cc z rana. Także na pierwszy dzien wiosny moj synu sie rodzi wagę itp podam jutro, nie doczytałam nawet na kartce, ale soe walnął albo teraz albo wyedy na usg.
Do jutra
Gosia to super znasz dokładną date na swieta bedziecie już wsszyscy razem
Stary 2016-03-17, 07:12   #2494
annihilate
Rozeznanie

Hej
Mnie w nocy męczyły bóle brzucha, takie jak na okres. Ale nic z tego nie wynikło.

Patryska ja nie biorę wiesiołka, z resztą herbaty z liści malin też nie piję. Chciałam kupić, ale nie mogłam znaleźć stacjonarnie to olałam :P
Mój Tż też ma za niedługo urodziny i dostanie gry planszowe

Tabaska u mnie toxo chyba 70 zł kosztowało, chyba 35 za jeden ten wynik.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:42   #2495
groszekpat
Raczkowanie

Hejka
Gratuluje udanych wizyt.
Gosia na Twoim miejscu już bym sie zaczeła stresować, bo został Ci tylko tydzień
Objadłam sie 6 skibkami chleba i zastanawiam sie czy zmieszcze jeszcze kawe. Synek ma imieniny dzisiaj i myśle co mu kupić. Chociaż od kilku dni zrobił sie niegrzeczny i nie bardzo zasłużył.
Od którego tygodnia ciąży można współżyć z meżem jak wcześniej był zakaz? Od 37 tyg czy 38?
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:59   #2496
MiniMonix
Zakorzenienie

Normalnie dzisiaj pobiłam rekord nocnego siusiania. 5 razy wstawałam :/

Gosiulka22
Poka coś tam wygrzebała. Mój ostatni lump będzie w piątek po wizycie u położnej :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:00   #2497
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka tak tak! Wczoraj kupiłam dwa opakowania francuskiego ma długą datę ważności to zrobię go z jablkami musze tylko jabłka na mus zrobic z cynamonem 😍

Patryska no to ładnie! Nie robily sie regularne? Uff heh

Malosja widze plusy i minusy wiedzenia kiedy i nie wiedzenia kiedy hehe. W zasadzie każdy poród jest dla mnie piękny <3

Kabriea nie wiem co za warsztaty ale nazwa w moim stylu 😍 huhu poszłabym

Justynka bo życie moje jest pełne malych przygód hihihi

Pamiętam jak jeZdzilam prawie co weekend do Krk do męża, czy a tak 5 lat, to co podróż miałam przygodę lub widziałam cos ciekawego co mogłam opowiedzieć jeheheh

Patrysla ja sobie biorę w tabletkach jak sobie przypomnę.olej za to warto podobno wcierać?

Ja mojemu kupiłam książkę, potem Ci podam tytuł i autora jak na kompa wejde, bardzo za☠☠☠ista :P polecam każdemu, i lot motoparalotnia

Oprócz tego zrobię jakąś sałatkę na wieczór, kupie mu jakieś piwka dziwne musze tylko się przespacerować do sklepu z alkoholami ufff dobrze ze jest blisko!

No i cos słodkiego upiekę by mogl sobie do pracy wziac

A i sie wystroje hahah prezent jak prezent ale bede się czuła prezentowo niz czekając na niego w moich ulubionych domowych wdziankach

Kayra - nie biorę krwi pepowinowek.

Powiedz cos więcej o wplywwie naszego zachowania w ciąży na dziecko?

Bo ja od razu widze moje wzruszenia i jestem przerażona hah

Gsiulka - PIT ! Och musze to załatwić. Moge tez dać tacie, by dal dziadziowi i dziadziu mi uzupełni hm hm. Moze lepiej to tak zrobię hihi

Groszekpad - 38 mysle ze bezpieczniej

Ale najbezpieczniej jak zapytasz na wizycie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:10   #2498
Kabriela
Zadomowienie

Ja żadnej krwi pępowinowej przechowywać nie będę. Nie wiem czemu ale jakoś nie jestem przekonana do całej tej polityki, płatności, przechowywania itp.
Stary 2016-03-17, 08:12   #2499
madziara889
Zakorzenienie

Powoli szykuję się na ktg. Ciekawe co pokaże i co doktorek powie.

Krwi pępowinowej nie będziemy pobierać i przechowywać, za droga impreza.

Luście malin piję od tygodnia.

Czy tylko ja mam problem z apetytem? Muszę wmuszać w siebie jedzenie, mało co mi ostatnio podchodzi.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-03-17 o 08:15
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:16   #2500
annihilate
Rozeznanie

Już dużo razy był tutaj wałkowany temat krwi pępowinowej. I któraś z Was właśnie pisała (nie pamiętam która ), że w Polsce to nie ma sensu w ogóle. Ja na pewno nie będę pobierać ani przechowywać. Drogie to niestety. Teraz może nas i stać, ale co będzie za kilka lat

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-17, 08:41   #2501
Kabriela
Zadomowienie

Ja wczoraj przez cały dzień nie zjadłam obiadu, kompletnie nie mogłam wpaść na to co chciałabym zjeść. A dzisiaj mam pełną lodówkę i szczerze powiedziawszy dalej mam problem.
Ale jem, i staram się dostarczać jakąś energię tej swojej Małej złośnicy, bo po prostu jawnie wiem, że jak nie zjem to Ona zje mnie.
Stary 2016-03-17, 08:45   #2502
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Hej

patryska nie tylko Ty masz taki apetyt ja obecnie jestem jak odkurzacz, wszystko zjem

wiesiołek i napar z liści malin

Ja wiesiołka biorę od ok. 36 tygodnia, tak samo z naparem - tylko to drugie niestety nieregularnie.

Dzisiaj ktg i wizyta. Mam nadzieję, że coś mi się rozjaśni...
Kciukasy za wizyte!! Cos czuje ze chociaż jedna urodzi przed tym moim poniedziałkiem... Czy sie mylę

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Hej. Ja wczoraj zostawiłam córkę z mama i wybralam się z siostra juz ostatni raz na zakupy lumpkowe. Kupiłam mega fajne ubranka tak się trafiło że prawie wszędzie byl nowy towar wiec same perełki i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle bo chodzilysmy 3 godziny plus załatwienia w dwóch urzędach i nawet zmeczona nie byłam

Pozatym w końcu nas rozliczylam i założyłam pit, szykuje się całkiem niezły zwrot wiec tylko czekać na kasę

Musze zrobić ostatnie badania ale dzisiaj mi się juz nie chce zwlekać z łóżka pozatym nie kupiłam sobie pojemnika na mocz wiec musze się zmobilizować jutro bo we wtorek wizyta

U mnie dzisiaj zapowiada się kolejny dzień ślicznej pogody i jestem zachwycona taki przypływ energii mam ze chyba umyje okna bo boje się ze w przyszłym tygodniu znowu śnieg będzie.

Gratulacje dla wszystkich za udane wizyty i duże dzieciaki szykują się porody ale widzę że u nas na spokojnie. Ciekawe czy ktoras na święta trafi na porodówkę
Ja wczoraj po wizycie poszłam z mężem na chwile do Lidla. Byliśmy tam moze 20 minut (szukałam tych amerykańskich lodów ale były tylko 2 smaki, wy cos mówiliście o ciasteczkowych a były o smaku masła orzechowego i truskawek. Wzięliśmy inne) i tak mnie masakrycznie zaczęły plecy i brzuch bolec, ze myslalam ze sie tam wyłożę na palecie z wodą i urodze tragedia. Chodzic moge co najżywiej 10 min ciurkiem, bo sie zaczyna masakra. Położna z gabinetu ginka mowi, ze mi bardzo brzuch wyskoczył. Tez to zauważyłam bo kurtki juz na zamek nie zapne. Na szczęście od po iedzialku nie bede musiała potem dam ja tesciowej jest mega ale jednak wole rozmiar 38 a nie 42

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Gosia to super znasz dokładną date na swieta bedziecie już wsszyscy razem
No tak z tym ze na święta dzieci beda u teściów. Ja sie nie wybieram nigdzie. W piątek pewnie wyjdę ze szpitala, maz nas zawiezie do nas, w sobotę to nie wiem co bedzie-zależy jak bede sie czuć to albo on sam pojedzie albo zostanie ze mną i pojedzie w niedziele dopiero a w pon chciałam dzieci spowrotem juz. Nie wiem jeszcE jak to wszystko rozplanować-nie mniej jednak Wielkanoc dla mnie w tym roku nie istnieje.

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Hejka
Gratuluje udanych wizyt.
Gosia na Twoim miejscu już bym sie zaczeła stresować, bo został Ci tylko tydzień
Objadłam sie 6 skibkami chleba i zastanawiam sie czy zmieszcze jeszcze kawe. Synek ma imieniny dzisiaj i myśle co mu kupić. Chociaż od kilku dni zrobił sie niegrzeczny i nie bardzo zasłużył.
Od którego tygodnia ciąży można współżyć z meżem jak wcześniej był zakaz? Od 37 tyg czy 38?
kochana mi zostały 4 dni
My nie obchodzimy imienin dzieci, aczkolwiek Hania ostatnio sie upomniała bo jej kuzynki obchodzą. Ja bym poszła w cos małego-sa teraz w biedrze te wielkie jaja niespodzianki i sa nawet spoko zabawki w nich. Albo takie pieczątki (tez w biedronce) za 9 zł (2sztuki)

Dziewczyny, ktore juz maja dziexi-czy nowonarodzone rodzeństwo "przynosi ze szpitala prezent" dla starszaka? Ja to praktykuje, Kuba "przyniósł" Hani prezent i teraz Antoś tez bedzie cos dla nich miał. Co myślicie o tym? Takie małe przekupstwo, zeby nie byli obrażeni czy nie czuli sie "zagrożeni" przez to małe na hanke mocno to wtedy podziałało, ona miała 3 lata jak sie urodził i sie bardzo cieszyła . Teraz jest starsza, mądrzejsza no ale juz zamówiłam zabawki, to dostaną od brata

Patryka no ty wiesz najlepiej co kupic mężowi u nas zawsze jest to cos, co wiemy ze sie "przyda" lub co dana osoba chciała. Kiedyś sobie dawaliśmy jakies misie, poduszki i inne bzdety, ale pogadaliśmy raz o tym i uznaliśmy, ze lepiej wiedzieć co dana osoba "chce" wiec często sobie pokazujemy różne rzeszy, ktore nas interesują, a potem jest w czym wybrać a ten obdarowany dostanie to co i tak chciał ale bedzie miec niespodziankę.

U mojego meza zawsze sprawdzają sie: książki (choć juz teraz mniej bo ma czytnik poza tym nie ma czaSu na "nienaukowe" książki), ciuszki (zwłaszcza tshirty), gry na pleja, jakies rzeczy związane z siłownia (rękawiczki, koszulka) lub akcesoria do telefonu (nowe etui) mozesz zrobic mu ulubiona potrawę (choć cieżko bedzie teraz juz ) ja bym poszła w zainteresowania, jeśli ma.
Moj sie jara teraz jakimiś okularami 3d do pleja, maja byc w listopadzie. Powiedziałam mu ze moze sobie sprawić na nasz rocznice poznania bo akurat w listopadzie mamy. My sobie lubimy robic prezenty na każda byle-okazje

No i co do wizyty w końcu-wiec przepływy mam ok, aczkolwiek łożysko jest juz totalnie beznadziejne, pomiary ok, szyjki nie ma praktycznie i jest miękka jak to powiedział. Blizny w srodku sie trzymają, mały wazy 3363... Co mnie dziwi, bo 1.5 tyg temu miał taka wagę. wiec albo sie machnął wtedy albo wczoraj. No nic-wagę ma ładna. Wg usg termin mam na 24 marca także tez ładne jaja młody jest juz donoszony, to najważniejsze (w pon czyli w dniu narodzin bede miec 39 tc ) i gin jest ze mnie dumny, ze wytrzymałam... Kazał kupic wodę z niekapkiem, maz bedzie szukał teraz bo mam 6 butelek sportowych ale "kapkow" heh. Ktore wody maja niekapki? Pytałam o zakaz odwiedzin-niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Z ta moja sala jednoosobowa to nie wiem, troche sie migał od odpowiedzi-na listę jestem wpisana (on stwierdził ze jestem "on top") ale cos czuje, ze nie trafie na jedynkę od razu. Także korki do uszu biorę, poduchę biorę, słuchawki biorę bo nie mam zamiaru słuchać chrapiących bab musze przeszperac torbę jeszcze...
A no i w niedziele rano mam wziac ostatnie leki, ostatni posiłek zjesc o 13-lekki i do poniedziałku do rana juz nic mam nie jesc nie lubię byc głodna...mam sie stawić w szpitalu w niedz o 16, tam badania itp i w pon rano cc. Nie wiem o której...jezu...to juz tak blisko...boje sie troche...widziałam raz babę po 3 cc i wygladała srednio...ehhh

To tyle. Rozpisałam sie. Zaraz sie porycze...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:58   #2503
groszekpat
Raczkowanie

Gosia ja też coś kupie Patrykowi i dam mu jak wyjde ze szpitala. Nie bede go widziała dwa dni i bede sie martwić o niego. Jak sobie o tym pomyśle to płakać mi sie chce. Bede jak najszybciej chciała pojechać do domu.
Tylko 4 dni? Ale szybko ten czas leci Zanim ja urodze to Twój synek bedzie miał już kilka tygodni chyba że zechce wyjść wcześniej
Na pewno po cesarce szybko dojdziesz do siebie Silna i wytrzymała babka jesteś
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:01   #2504
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry
Brr... Zacytowałam, zaczęłam odpisywać i mnie wywalilo z wizaz...

Z tego co pamietam:
Polinezyjka akcja zabijania moli przez twojego męża- nieźle się usmialam

Tabaska ją za badanie toxo placilam coś ponad 50 zł.

Trisdom kurcze tak niefajnie wyszło z tą opiekunką. Jeszcze troszkę dasz radę z Emilka
No i ten czop. Do twojego tp jeszcze daleko ale czytałam że czop może odpaść nawet 2 tyg wcześniej.

Gosiaczek będziemy mocno trzymać kciuki w poniedziałek!
Długo każą ci być na głodzie. Wody małe z "niekapkiem" są w biedrze, takie dla dzieci :P
Aaaa i super pomysł z prezentem od nowonarodzonego. Wtedy rodzeństwo też będzie inaczej patrzeć na nowego członka rodziny ☺
Nie stresuj się kochana, wszystko będzie dobrze! Pomysl że jeszcze 4 dni i będziesz miala swojego Antosia w ramionach
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:03   #2505
danika
Zakorzenienie

Gosiaczek: moja córa dostanie prezent od braciszka uważam że to fajne

Niekapek ma taka woda dla dzieci coś ABC, chyba to jest jurajska dla dzieci.

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:04   #2506
madziara889
Zakorzenienie

Czekam na ktg i trzy laski krążą po korytarzu, wszystkie mają koszule z sercem Czyli to hicior nie tylko wątkowy.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:06   #2507
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Gosia ja też coś kupie Patrykowi i dam mu jak wyjde ze szpitala. Nie bede go widziała dwa dni i bede sie martwić o niego. Jak sobie o tym pomyśle to płakać mi sie chce. Bede jak najszybciej chciała pojechać do domu.
Tylko 4 dni? Ale szybko ten czas leci Zanim ja urodze to Twój synek bedzie miał już kilka tygodni chyba że zechce wyjść wcześniej
Na pewno po cesarce szybko dojdziesz do siebie Silna i wytrzymała babka jesteś
A ile twój synek ma? Ja sie nie martwię o starszaki-juz duzi sa i u babci uwielbiają byc także pod tym względem mam luz
Hani kupiłam autko z petshopow a Kubie zestaw hotwheels z autkami zmieniającymi kolor. Hania miała warunki narodzin brata ze ma sie nie urodzić 23.03 (wtedy ona ma) i ma zakaz wchodzenia do jej pokoju a Kuba stwierdził ze nauczy brata "brzydkich słów" --> cytuje kupa, dupa, bąk, stary dziad rozwalił mnie. Powiedział to mojej sąsiadce nie nam
Stary 2016-03-17, 09:06   #2508
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Czekam na ktg i trzy laski krążą po korytarzu, wszystkie mają koszule z sercem Czyli to hicior nie tylko wątkowy.
Hahaha
Może to hicior wizazu i wszystkich wątków ciazowych tego roku
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:09   #2509
Smarrita
Wtajemniczenie

wody z niekapkiem mają w biedronce, chyba jedne z nieclicznych jak szukałam córce kiedyś.

Prezenty dla starszego rodzeństwa- na starszym wątku dziewczyny praktykowały. Ja nie mam nic dla córki w sumie ani z tyt narodzin siostry, ani jeszcze na święta, ani na urodziny które ma 26 marca

U mnie temat świąt i urodzin młodej które wypadają w święta jest tematem zakazanym i wywołuje u mnie strach przed najazdem teściów (niby nic nie mówią ale na 100% jestem pewna najazdu, bo córa ma urodziny w święta, a teściowa ma w zwyczaju dzwonic z informacją że"właśnie wyjeżdża do nas") i wściekłośc.

Krew pępowinowa- nie przechowujemy
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:09   #2510
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Ja wiesiołka biorę od ok. 36 tygodnia, tak samo z naparem - tylko to drugie niestety nieregularnie.
Konsultowałaś z lekarzem od kiedy brać? Bo ja zapomniałam zapytać, i wydawało mi się, że bezpieczniej zacząć po 38, więc jeszcze się wstrzymuję.
Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Mielismy spotkanie z babka od przechowywania krwi prpowinowej.
Co w ogole o tym sadzicie? Bierzecie?
Nie pobieram.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
INESO - przez Ciebie wtryniłam właśnie całą czekoladę milkę!
Boziuniu nie mogłam się oprzeć.
Po prostu bedąc w sklepie miałam w pamięci to co napsiałaś i słowo MILKA.
Dobrze, że nie tylko ja mam tak, że jak tu coś przeczytam to zaraz muszę zjeść
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Patryska ja nie biorę wiesiołka, z resztą herbaty z liści malin też nie piję. Chciałam kupić, ale nie mogłam znaleźć stacjonarnie to olałam :P
Liście malin to w aptece - tylko to nie taka stricte herbata, tylko susz

Hemoglobina
Widzę, że dużo z nas ma na końcówce wyższą - ja też. Lekarz skomentował ostatnio, że tak jest przed porodem właśnie. Nie wiedziałam.

Plan porodu
Ja będę spisywać w postaci kilku prostych zdań. Przeglądałam ostatnio ten kreator na rodzic po ludzku, ale tam dużo oczywistych rzeczy - które raczej u mnie w szpitalu są stosowane. Podobno plan powinien być krótki, bo nikt nie zapamięta i nie będzie miał czasu, żeby co chwilę studiować całość.

Aktywny poród
Jeśli któraś planuje, to polecam przećwiczyć pozycje i oddychanie przeponowe - piszą niby o tym wszędzie, ale ja olewałam. A wczoraj na gimnastyce w sr robiliśmy oddychanie podczas skurczów - i to jest mega męczące.Plus kilka pozycji - np. kolankowo-łokciową, po kilku minutach miałam dość, bo ręce słabną - a niby ćwiczę sporo całą ciążę. Powoli zaczynam rozumieć, że poród to harówka i maraton
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:10   #2511
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A ile twój synek ma? Ja sie nie martwię o starszaki-juz duzi sa i u babci uwielbiają byc także pod tym względem mam luz
Hani kupiłam autko z petshopow a Kubie zestaw hotwheels z autkami zmieniającymi kolor. Hania miała warunki narodzin brata ze ma sie nie urodzić 23.03 (wtedy ona ma) i ma zakaz wchodzenia do jej pokoju a Kuba stwierdził ze nauczy brata "brzydkich słów" --> cytuje kupa, dupa, bąk, stary dziad rozwalił mnie. Powiedział to mojej sąsiadce nie nam
Ja zamówiłam Oldze taka pluszowa papuge wielką bo już dawno taką chciała.
Moja zostaje z tatą a ma sam poród z dziadkami. Też się nie martwię ale tęsknić będę na pewno

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:13   #2512
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
2 lata temu sporo był z miśkami
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:20   #2513
NieIdealna82
Raczkowanie

Dzień dobry w ten cudny dzionek

Ciężko mi Was nadrobić ale staram sie...

Odebrałam gbs i jest ok bo nie mam
Już więcej badań mieć nie będe.
Plecy nadal bolą ale mniej,mam masaże i gimnastyke w domu.

Gosiaczek wierze że sie denerwujesz bo też mnie to czeka...
Dopiero będe srac w gacie jak pójde 5.04. ale bądzmy dobrej mysli

Prezent dla dzieci od najmłodszego bobka dajemy tylko Kubie(8lat) bo bo Zuza (14) nic nie chce.
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:20   #2514
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Liście malin to w aptece - tylko to nie taka stricte herbata, tylko susz
Wiem, że to susz ja głównie piję tylko takie herbatki, a nie torebkowe U mnie ani w aptekach ani w zielarskich nie mieli własnie. A z neta już mi się nie opłacało zamawiać

Prezent dla starszaka
Myślałam, żeby coś kupić. Choć mój młody pewnie i tak nie ogarnie, że to od braciszka

Jak zacznę rodzić, to albo teściowa do nas przyjedzie, albo my jej zawieziemy Mikołaja. Zobaczymy co ogarniemy szybciej

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-17, 09:25   #2515
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Gosia glowa do gory. Bedzie dobrze przeciez bedziesz tulic w poniedzialek Antosia wiesz ile z nas Ci zazdrosci mino strachu co do prezentow dla pozostalych dzieci to ja sie z tym nie spotkalam (moze dlatego ze u na w rodzinie bardziej sie dzieciom tlumaczylo niz przekupywalo- ale tak bylo zawsze) ale z kolei moj maz wspomina ze jak sie brat urodzil to dostal pegazusa? Albo cos podobnego tak czy inaczej robil jazdy, byl zazdrosny i nie rozumial a mial lat 6 wiec nie podzialalo

Ineso oddychanie koniecznie trzeba cwiczyc bo inaczej na porodowce zakreci sie w glowie i padniesz dlatego SR fajna jest a w domu powinno sie cwiczyc okolo 200 oddechow z jednej fazy, a masz kilka

Madziara moze to sa laski ktore nas podczytuja

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-17 o 09:27
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:26   #2516
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Kciukasy za wizyte!! Cos czuje ze chociaż jedna urodzi przed tym moim poniedziałkiem... Czy sie mylę

Ja wczoraj po wizycie poszłam z mężem na chwile do Lidla. Byliśmy tam moze 20 minut (szukałam tych amerykańskich lodów ale były tylko 2 smaki, wy cos mówiliście o ciasteczkowych a były o smaku masła orzechowego i truskawek. Wzięliśmy inne) i tak mnie masakrycznie zaczęły plecy i brzuch bolec, ze myslalam ze sie tam wyłożę na palecie z wodą i urodze tragedia. Chodzic moge co najżywiej 10 min ciurkiem, bo sie zaczyna masakra. Położna z gabinetu ginka mowi, ze mi bardzo brzuch wyskoczył. Tez to zauważyłam bo kurtki juz na zamek nie zapne. Na szczęście od po iedzialku nie bede musiała potem dam ja tesciowej jest mega ale jednak wole rozmiar 38 a nie 42

No tak z tym ze na święta dzieci beda u teściów. Ja sie nie wybieram nigdzie. W piątek pewnie wyjdę ze szpitala, maz nas zawiezie do nas, w sobotę to nie wiem co bedzie-zależy jak bede sie czuć to albo on sam pojedzie albo zostanie ze mną i pojedzie w niedziele dopiero a w pon chciałam dzieci spowrotem juz. Nie wiem jeszcE jak to wszystko rozplanować-nie mniej jednak Wielkanoc dla mnie w tym roku nie istnieje.

kochana mi zostały 4 dni
My nie obchodzimy imienin dzieci, aczkolwiek Hania ostatnio sie upomniała bo jej kuzynki obchodzą. Ja bym poszła w cos małego-sa teraz w biedrze te wielkie jaja niespodzianki i sa nawet spoko zabawki w nich. Albo takie pieczątki (tez w biedronce) za 9 zł (2sztuki)

Dziewczyny, ktore juz maja dziexi-czy nowonarodzone rodzeństwo "przynosi ze szpitala prezent" dla starszaka? Ja to praktykuje, Kuba "przyniósł" Hani prezent i teraz Antoś tez bedzie cos dla nich miał. Co myślicie o tym? Takie małe przekupstwo, zeby nie byli obrażeni czy nie czuli sie "zagrożeni" przez to małe na hanke mocno to wtedy podziałało, ona miała 3 lata jak sie urodził i sie bardzo cieszyła . Teraz jest starsza, mądrzejsza no ale juz zamówiłam zabawki, to dostaną od brata

Patryka no ty wiesz najlepiej co kupic mężowi u nas zawsze jest to cos, co wiemy ze sie "przyda" lub co dana osoba chciała. Kiedyś sobie dawaliśmy jakies misie, poduszki i inne bzdety, ale pogadaliśmy raz o tym i uznaliśmy, ze lepiej wiedzieć co dana osoba "chce" wiec często sobie pokazujemy różne rzeszy, ktore nas interesują, a potem jest w czym wybrać a ten obdarowany dostanie to co i tak chciał ale bedzie miec niespodziankę.

U mojego meza zawsze sprawdzają sie: książki (choć juz teraz mniej bo ma czytnik poza tym nie ma czaSu na "nienaukowe" książki), ciuszki (zwłaszcza tshirty), gry na pleja, jakies rzeczy związane z siłownia (rękawiczki, koszulka) lub akcesoria do telefonu (nowe etui) mozesz zrobic mu ulubiona potrawę (choć cieżko bedzie teraz juz ) ja bym poszła w zainteresowania, jeśli ma.
Moj sie jara teraz jakimiś okularami 3d do pleja, maja byc w listopadzie. Powiedziałam mu ze moze sobie sprawić na nasz rocznice poznania bo akurat w listopadzie mamy. My sobie lubimy robic prezenty na każda byle-okazje

No i co do wizyty w końcu-wiec przepływy mam ok, aczkolwiek łożysko jest juz totalnie beznadziejne, pomiary ok, szyjki nie ma praktycznie i jest miękka jak to powiedział. Blizny w srodku sie trzymają, mały wazy 3363... Co mnie dziwi, bo 1.5 tyg temu miał taka wagę. wiec albo sie machnął wtedy albo wczoraj. No nic-wagę ma ładna. Wg usg termin mam na 24 marca także tez ładne jaja młody jest juz donoszony, to najważniejsze (w pon czyli w dniu narodzin bede miec 39 tc ) i gin jest ze mnie dumny, ze wytrzymałam... Kazał kupic wodę z niekapkiem, maz bedzie szukał teraz bo mam 6 butelek sportowych ale "kapkow" heh. Ktore wody maja niekapki? Pytałam o zakaz odwiedzin-niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Z ta moja sala jednoosobowa to nie wiem, troche sie migał od odpowiedzi-na listę jestem wpisana (on stwierdził ze jestem "on top") ale cos czuje, ze nie trafie na jedynkę od razu. Także korki do uszu biorę, poduchę biorę, słuchawki biorę bo nie mam zamiaru słuchać chrapiących bab musze przeszperac torbę jeszcze...
A no i w niedziele rano mam wziac ostatnie leki, ostatni posiłek zjesc o 13-lekki i do poniedziałku do rana juz nic mam nie jesc nie lubię byc głodna...mam sie stawić w szpitalu w niedz o 16, tam badania itp i w pon rano cc. Nie wiem o której...jezu...to juz tak blisko...boje sie troche...widziałam raz babę po 3 cc i wygladała srednio...ehhh

To tyle. Rozpisałam sie. Zaraz sie porycze...
Ja nic nie kupuje malej. Bedzie miała babcię, to musi jej wystarczyc Wczoraj jej kupilam bluzkę i getry z koronami, takie księżniczkowe, dla brata nic, to sie czuła wyróżniona I tak pewnie odwali niejedną akcję, choć może się mylę, zobaczymy.

W nocy znowu miałam biegunke To już chyba stres, że młody za wcześnie mi wyjdzie. 38 tydzień u progu, teście za tydzień mi się zwalą na chatę Jedno dobre,że spakuję sobie torbę do szpitala..

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:34   #2517
patryska0804
Zadomowienie

Jowita czyli ze i ja juz mogę brać i to i to? mam dokładnie 36+4. I ile razy dziennie?
Kayira Kabriela właśnie tak pomyślałam w ostateczności ze mu balantinesa kupie mąż nie ma jakiś tam szczególnych zainteresowań jak juz to bmw i kamerowanie. .
Annihilate mnie dzisiaj znowu zbudzily o 5:30 ból jak na miesiączkę ale chwile i przeszło. ..
Poli wczoraj szczerze mówiąc nie liczyłam bo akurat zajechalam pilnować 2 dzieci ale regularne nie były
Poli mąż Twój napewno się ucieszy! mojego tez bym wysłała w górę albo gokarty ale u nas nic takiego nie ma. . Gokarty najbliżej 30 km ale nikt nie chce jechać. .
Gosiaczek nie słyszałam o czymś takim ale dzieci napewno będą zadowolone co do cc nie ma co ryczec tylko się ciesz kobieto ze będziesz miała to za sobą i Antka przy sobie! ja Ci zazdroszczę!

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:43   #2518
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosia glowa do gory. Bedzie dobrze przeciez bedziesz tulic w poniedzialek Antosia wiesz ile z nas Ci zazdrosci mino strachu co do prezentow dla pozostalych dzieci to ja sie z tym nie spotkalam (moze dlatego ze u na w rodzinie bardziej sie dzieciom tlumaczylo niz przekupywalo- ale tak bylo zawsze) ale z kolei moj maz wspomina ze jak sie brat urodzil to dostal pegazusa? Albo cos podobnego tak czy inaczej robil jazdy, byl zazdrosny i nie rozumial a mial lat 6 wiec nie podzialalo

Ineso oddychanie koniecznie trzeba cwiczyc bo inaczej na porodowce zakreci sie w glowie i padniesz dlatego SR fajna jest a w domu powinno sie cwiczyc okolo 200 oddechow z jednej fazy, a masz kilka

Madziara moze to sa laski ktore nas podczytuja
Nie no my tez rozmawiamy i tłumaczymy prezent to taki dodatek :P
Stary 2016-03-17, 09:44   #2519
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gosiaczek jak tak opisalas w szczegółach wszystko to zaczelam sie stresować, jeju to juz tak blisko, aż sie wierzyć nie chce, wczesniej to do mnie nie docieralo, jakies malo realne bylo a tu za chwile porody beda się sypać.. Troche Ci zazdroszczę ze tak szybko będziesz tulić Antosia.. Ajj

Postanowiłam ze kupie dzisiaj maliny i wiesiolka.. Jesli to ma pomoc w lżejszym porodzie to sprobuje tylko napiszcie jak to sie stosuje, mam juz 37+5 wiec spokojnie mogę zaczynać?

Ciekawy pomysl z tym prezentem od braciszka

Wrocilam juz z labo, zaplacilam 60zl za toxo.. Omg

Tesciowa dostala 2 tyg zwolnienia, jakos pewniej sie czuje ze na końcówce ktos będzie pod ręką w pobliżu no ale ja nie chce rodzic w marcu jeszcze...
Stary 2016-03-17, 09:45   #2520
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Hej

patryska nie tylko Ty masz taki apetyt ja obecnie jestem jak odkurzacz, wszystko zjem

Dzisiaj ktg i wizyta. Mam nadzieję, że coś mi się rozjaśni...
Kciuki za wizytę.

Cytat:
Powoli szykuję się na ktg. Ciekawe co pokaże i co doktorek powie.

Krwi pępowinowej nie będziemy pobierać i przechowywać, za droga impreza.

Luście malin piję od tygodnia.

Czy tylko ja mam problem z apetytem? Muszę wmuszać w siebie jedzenie, mało co mi ostatnio podchodzi.
Ja też krwi pepowinowej nie będę pobierać,
Ja z apetytem to samo, wczoraj pisałam o tym

Gosia
Bedzie dobrze, juz tak blisko i Antoś będzie z Tobą ;-)

U mnie dziś kolejny piękny, słoneczny dzień ;-)
Mimo tego jakoś energi nie mam.

Wam też gin kazali ruchy liczyć?
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości