|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Patryska może coś czym sie interesuje Twoja druga połówka?
A może tematycznie coś z wydarzeniem tego roku, mianowicie, żeby zawsze jak spojrzy na prezent z tego roku to przypominał sobie, że jest On związany z oczekiwaniem na dziecko? A może jakiś upominek, który sama możesz wykonać. Nie wiem jakie macie podejście do różnych spraw: ale możesz np: wykonać kilka kuponów, na których będą różne ciekawe rzeczy jakie wykonasz dla męża...od ugotowania czegoś specjalnego, po nie taniec na krześle w skąpej bieliźnie. Ja zawsze mam problem z prezentem dla mojego męża, na szczęście On ma bardzo specyficzne zainteresowania. W tym roku np. na urodziny dostanie kolejną grę Lego ( najnowszą) na playstation. A w sierpniu jedzie na festiwal muzyki szatankowej jak to On mówi- czyli metal i bardzo ciężkie brzmienia. |
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja wczoraj zostawiłam córkę z mama i wybralam się z siostra juz ostatni raz na zakupy lumpkowe. Kupiłam mega fajne ubranka tak się trafiło że prawie wszędzie byl nowy towar wiec same perełki
i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle bo chodzilysmy 3 godziny plus załatwienia w dwóch urzędach i nawet zmeczona nie byłam Pozatym w końcu nas rozliczylam i założyłam pit, szykuje się całkiem niezły zwrot wiec tylko czekać na kasę Musze zrobić ostatnie badania ale dzisiaj mi się juz nie chce zwlekać z łóżka pozatym nie kupiłam sobie pojemnika na mocz wiec musze się zmobilizować jutro bo we wtorek wizyta U mnie dzisiaj zapowiada się kolejny dzień ślicznej pogody i jestem zachwycona taki przypływ energii mam ze chyba umyje okna bo boje się ze w przyszłym tygodniu znowu śnieg będzie. Gratulacje dla wszystkich za udane wizyty i duże dzieciaki szykują się porody ale widzę że u nas na spokojnie. Ciekawe czy ktoras na święta trafi na porodówkę
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mnie w nocy męczyły bóle brzucha, takie jak na okres. Ale nic z tego nie wynikło. Patryska ja nie biorę wiesiołka, z resztą herbaty z liści malin też nie piję. Chciałam kupić, ale nie mogłam znaleźć stacjonarnie to olałam :P Mój Tż też ma za niedługo urodziny i dostanie gry planszowe ![]() Tabaska u mnie toxo chyba 70 zł kosztowało, chyba 35 za jeden ten wynik.
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Gratuluje udanych wizyt. Gosia na Twoim miejscu już bym sie zaczeła stresować, bo został Ci tylko tydzień ![]() Objadłam sie 6 skibkami chleba i zastanawiam sie czy zmieszcze jeszcze kawe. Synek ma imieniny dzisiaj i myśle co mu kupić. Chociaż od kilku dni zrobił sie niegrzeczny i nie bardzo zasłużył. Od którego tygodnia ciąży można współżyć z meżem jak wcześniej był zakaz? Od 37 tyg czy 38? |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie dzisiaj pobiłam rekord nocnego siusiania. 5 razy wstawałam :/
Gosiulka22 Poka coś tam wygrzebała. Mój ostatni lump będzie w piątek po wizycie u położnej :p
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka
tak tak! Wczoraj kupiłam dwa opakowania francuskiego ma długą datę ważności to zrobię go z jablkami musze tylko jabłka na mus zrobic z cynamonem 😍Patryska no to ładnie! Nie robily sie regularne? Uff heh Malosja widze plusy i minusy wiedzenia kiedy i nie wiedzenia kiedy hehe. W zasadzie każdy poród jest dla mnie piękny <3 Kabriea nie wiem co za warsztaty ale nazwa w moim stylu 😍 huhu poszłabym Justynka bo życie moje jest pełne malych przygód hihihi ![]() Pamiętam jak jeZdzilam prawie co weekend do Krk do męża, czy a tak 5 lat, to co podróż miałam przygodę lub widziałam cos ciekawego co mogłam opowiedzieć jeheheh ![]() Patrysla ja sobie biorę w tabletkach jak sobie przypomnę.olej za to warto podobno wcierać? Ja mojemu kupiłam książkę, potem Ci podam tytuł i autora jak na kompa wejde, bardzo za☠☠☠ista :P polecam każdemu, i lot motoparalotnia ![]() Oprócz tego zrobię jakąś sałatkę na wieczór, kupie mu jakieś piwka dziwne musze tylko się przespacerować do sklepu z alkoholami ufff dobrze ze jest blisko! No i cos słodkiego upiekę by mogl sobie do pracy wziac ![]() A i sie wystroje hahah prezent jak prezent ale bede się czuła prezentowo niz czekając na niego w moich ulubionych domowych wdziankachKayra - nie biorę krwi pepowinowek. Powiedz cos więcej o wplywwie naszego zachowania w ciąży na dziecko? Bo ja od razu widze moje wzruszenia i jestem przerażona hah Gsiulka - PIT ! Och musze to załatwić. Moge tez dać tacie, by dal dziadziowi i dziadziu mi uzupełni hm hm. Moze lepiej to tak zrobię hihi Groszekpad - 38 mysle ze bezpieczniej ![]() Ale najbezpieczniej jak zapytasz na wizycie
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Ja żadnej krwi pępowinowej przechowywać nie będę. Nie wiem czemu ale jakoś nie jestem przekonana do całej tej polityki, płatności, przechowywania itp.
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli szykuję się na ktg. Ciekawe co pokaże i co doktorek powie.
Krwi pępowinowej nie będziemy pobierać i przechowywać, za droga impreza. Luście malin piję od tygodnia. Czy tylko ja mam problem z apetytem? Muszę wmuszać w siebie jedzenie, mało co mi ostatnio podchodzi. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-17 o 08:15 |
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Już dużo razy był tutaj wałkowany temat krwi pępowinowej. I któraś z Was właśnie pisała (nie pamiętam która
), że w Polsce to nie ma sensu w ogóle. Ja na pewno nie będę pobierać ani przechowywać. Drogie to niestety. Teraz może nas i stać, ale co będzie za kilka lat
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj przez cały dzień nie zjadłam obiadu, kompletnie nie mogłam wpaść na to co chciałabym zjeść. A dzisiaj mam pełną lodówkę i szczerze powiedziawszy dalej mam problem.
Ale jem, i staram się dostarczać jakąś energię tej swojej Małej złośnicy, bo po prostu jawnie wiem, że jak nie zjem to Ona zje mnie.
|
|
|
|
#2502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tragedia. Chodzic moge co najżywiej 10 min ciurkiem, bo sie zaczyna masakra. Położna z gabinetu ginka mowi, ze mi bardzo brzuch wyskoczył. Tez to zauważyłam bo kurtki juz na zamek nie zapne. Na szczęście od po iedzialku nie bede musiała ![]() No tak z tym ze na święta dzieci beda u teściów. Ja sie nie wybieram nigdzie. W piątek pewnie wyjdę ze szpitala, maz nas zawiezie do nas, w sobotę to nie wiem co bedzie-zależy jak bede sie czuć to albo on sam pojedzie albo zostanie ze mną i pojedzie w niedziele dopiero a w pon chciałam dzieci spowrotem juz. Nie wiem jeszcE jak to wszystko rozplanować-nie mniej jednak Wielkanoc dla mnie w tym roku nie istnieje. Cytat:
mi zostały 4 dni My nie obchodzimy imienin dzieci, aczkolwiek Hania ostatnio sie upomniała bo jej kuzynki obchodzą. Ja bym poszła w cos małego-sa teraz w biedrze te wielkie jaja niespodzianki i sa nawet spoko zabawki w nich. Albo takie pieczątki (tez w biedronce) za 9 zł (2sztuki) Dziewczyny, ktore juz maja dziexi-czy nowonarodzone rodzeństwo "przynosi ze szpitala prezent" dla starszaka? Ja to praktykuje, Kuba "przyniósł" Hani prezent i teraz Antoś tez bedzie cos dla nich miał. Co myślicie o tym? Takie małe przekupstwo, zeby nie byli obrażeni czy nie czuli sie "zagrożeni" przez to małe na hanke mocno to wtedy podziałało, ona miała 3 lata jak sie urodził i sie bardzo cieszyła . Teraz jest starsza, mądrzejsza no ale juz zamówiłam zabawki, to dostaną od brata Patryka no ty wiesz najlepiej co kupic mężowi u nas zawsze jest to cos, co wiemy ze sie "przyda" lub co dana osoba chciała. Kiedyś sobie dawaliśmy jakies misie, poduszki i inne bzdety, ale pogadaliśmy raz o tym i uznaliśmy, ze lepiej wiedzieć co dana osoba "chce" wiec często sobie pokazujemy różne rzeszy, ktore nas interesują, a potem jest w czym wybrać a ten obdarowany dostanie to co i tak chciał ale bedzie miec niespodziankę. U mojego meza zawsze sprawdzają sie: książki (choć juz teraz mniej bo ma czytnik poza tym nie ma czaSu na "nienaukowe" książki), ciuszki (zwłaszcza tshirty), gry na pleja, jakies rzeczy związane z siłownia (rękawiczki, koszulka) lub akcesoria do telefonu (nowe etui) mozesz zrobic mu ulubiona potrawę (choć cieżko bedzie teraz juz ) ja bym poszła w zainteresowania, jeśli ma.Moj sie jara teraz jakimiś okularami 3d do pleja, maja byc w listopadzie. Powiedziałam mu ze moze sobie sprawić na nasz rocznice poznania bo akurat w listopadzie mamy. My sobie lubimy robic prezenty na każda byle-okazje No i co do wizyty w końcu-wiec przepływy mam ok, aczkolwiek łożysko jest juz totalnie beznadziejne, pomiary ok, szyjki nie ma praktycznie i jest miękka jak to powiedział. Blizny w srodku sie trzymają, mały wazy 3363... Co mnie dziwi, bo 1.5 tyg temu miał taka wagę. wiec albo sie machnął wtedy albo wczoraj. No nic-wagę ma ładna. Wg usg termin mam na 24 marca młody jest juz donoszony, to najważniejsze (w pon czyli w dniu narodzin bede miec 39 tc ) i gin jest ze mnie dumny, ze wytrzymałam... Kazał kupic wodę z niekapkiem, maz bedzie szukał teraz bo mam 6 butelek sportowych ale "kapkow" heh. Ktore wody maja niekapki? Pytałam o zakaz odwiedzin-niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Z ta moja sala jednoosobowa to nie wiem, troche sie migał od odpowiedzi-na listę jestem wpisana (on stwierdził ze jestem "on top") ale cos czuje, ze nie trafie na jedynkę od razu. Także korki do uszu biorę, poduchę biorę, słuchawki biorę bo nie mam zamiaru słuchać chrapiących bab musze przeszperac torbę jeszcze...A no i w niedziele rano mam wziac ostatnie leki, ostatni posiłek zjesc o 13-lekki i do poniedziałku do rana juz nic mam nie jesc nie lubię byc głodna...mam sie stawić w szpitalu w niedz o 16, tam badania itp i w pon rano cc. Nie wiem o której...jezu...to juz tak blisko...boje sie troche...widziałam raz babę po 3 cc i wygladała srednio...ehhh To tyle. Rozpisałam sie. Zaraz sie porycze... |
|||
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Gosia ja też coś kupie Patrykowi i dam mu jak wyjde ze szpitala. Nie bede go widziała dwa dni i bede sie martwić o niego. Jak sobie o tym pomyśle to płakać mi sie chce. Bede jak najszybciej chciała pojechać do domu.
Tylko 4 dni? Ale szybko ten czas leci Zanim ja urodze to Twój synek bedzie miał już kilka tygodni chyba że zechce wyjść wcześniej Na pewno po cesarce szybko dojdziesz do siebie Silna i wytrzymała babka jesteś
|
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Brr... Zacytowałam, zaczęłam odpisywać i mnie wywalilo z wizaz... Z tego co pamietam: Polinezyjka akcja zabijania moli przez twojego męża- nieźle się usmialam ![]() Tabaska ją za badanie toxo placilam coś ponad 50 zł. Trisdom kurcze tak niefajnie wyszło z tą opiekunką. Jeszcze troszkę dasz radę z Emilka No i ten czop. Do twojego tp jeszcze daleko ale czytałam że czop może odpaść nawet 2 tyg wcześniej. Gosiaczek będziemy mocno trzymać kciuki w poniedziałek! Długo każą ci być na głodzie. Wody małe z "niekapkiem" są w biedrze, takie dla dzieci :P Aaaa i super pomysł z prezentem od nowonarodzonego. Wtedy rodzeństwo też będzie inaczej patrzeć na nowego członka rodziny ☺ Nie stresuj się kochana, wszystko będzie dobrze! Pomysl że jeszcze 4 dni i będziesz miala swojego Antosia w ramionach |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek: moja córa dostanie prezent od braciszka
uważam że to fajne Niekapek ma taka woda dla dzieci coś ABC, chyba to jest jurajska dla dzieci. wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na ktg i trzy laski krążą po korytarzu, wszystkie mają koszule z sercem
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także pod tym względem mam luz Hani kupiłam autko z petshopow a Kubie zestaw hotwheels z autkami zmieniającymi kolor. Hania miała warunki narodzin brata ze ma sie nie urodzić 23.03 (wtedy ona ma) i ma zakaz wchodzenia do jej pokoju
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
wody z niekapkiem mają w biedronce, chyba jedne z nieclicznych jak szukałam córce kiedyś.
Prezenty dla starszego rodzeństwa- na starszym wątku dziewczyny praktykowały. Ja nie mam nic dla córki w sumie ani z tyt narodzin siostry, ani jeszcze na święta, ani na urodziny które ma 26 marca ![]() U mnie temat świąt i urodzin młodej które wypadają w święta jest tematem zakazanym i wywołuje u mnie strach przed najazdem teściów (niby nic nie mówią ale na 100% jestem pewna najazdu, bo córa ma urodziny w święta, a teściowa ma w zwyczaju dzwonic z informacją że"właśnie wyjeżdża do nasKrew pępowinowa- nie przechowujemy |
|
|
|
#2510 | ||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hemoglobina Widzę, że dużo z nas ma na końcówce wyższą - ja też. Lekarz skomentował ostatnio, że tak jest przed porodem właśnie. Nie wiedziałam. Plan porodu Ja będę spisywać w postaci kilku prostych zdań. Przeglądałam ostatnio ten kreator na rodzic po ludzku, ale tam dużo oczywistych rzeczy - które raczej u mnie w szpitalu są stosowane. Podobno plan powinien być krótki, bo nikt nie zapamięta i nie będzie miał czasu, żeby co chwilę studiować całość. Aktywny poród Jeśli któraś planuje, to polecam przećwiczyć pozycje i oddychanie przeponowe - piszą niby o tym wszędzie, ale ja olewałam. A wczoraj na gimnastyce w sr robiliśmy oddychanie podczas skurczów - i to jest mega męczące.Plus kilka pozycji - np. kolankowo-łokciową, po kilku minutach miałam dość, bo ręce słabną - a niby ćwiczę sporo całą ciążę. Powoli zaczynam rozumieć, że poród to harówka i maraton
|
||||
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już dawno taką chciała. Moja zostaje z tatą a ma sam poród z dziadkami. Też się nie martwię ale tęsknić będę na pewno wysłane przez tapatalka |
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten cudny dzionek
Ciężko mi Was nadrobić ale staram sie... Odebrałam gbs i jest ok bo nie mam ![]() Już więcej badań mieć nie będe. Plecy nadal bolą ale mniej,mam masaże i gimnastyke w domu. Gosiaczek wierze że sie denerwujesz bo też mnie to czeka... Dopiero będe srac w gacie jak pójde 5.04. ale bądzmy dobrej mysli ![]() Prezent dla dzieci od najmłodszego bobka dajemy tylko Kubie(8lat) bo bo Zuza (14) nic nie chce.
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ani w aptekach ani w zielarskich nie mieli własnie. A z neta już mi się nie opłacało zamawiać Prezent dla starszaka Myślałam, żeby coś kupić. Choć mój młody pewnie i tak nie ogarnie, że to od braciszka ![]() Jak zacznę rodzić, to albo teściowa do nas przyjedzie, albo my jej zawieziemy Mikołaja. Zobaczymy co ogarniemy szybciej
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gosia glowa do gory. Bedzie dobrze przeciez
bedziesz tulic w poniedzialek Antosia wiesz ile z nas Ci zazdrosci mino strachu co do prezentow dla pozostalych dzieci to ja sie z tym nie spotkalam (moze dlatego ze u na w rodzinie bardziej sie dzieciom tlumaczylo niz przekupywalo- ale tak bylo zawsze) ale z kolei moj maz wspomina ze jak sie brat urodzil to dostal pegazusa? Albo cos podobnego tak czy inaczej robil jazdy, byl zazdrosny i nie rozumial a mial lat 6 wiec nie podzialalo![]() Ineso oddychanie koniecznie trzeba cwiczyc bo inaczej na porodowce zakreci sie w glowie i padniesz dlatego SR fajna jest a w domu powinno sie cwiczyc okolo 200 oddechow z jednej fazy, a masz kilka![]() Madziara moze to sa laski ktore nas podczytuja
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-17 o 09:27 |
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj jej kupilam bluzkę i getry z koronami, takie księżniczkowe, dla brata nic, to sie czuła wyróżniona I tak pewnie odwali niejedną akcję, choć może się mylę, zobaczymy. W nocy znowu miałam biegunke To już chyba stres, że młody za wcześnie mi wyjdzie. 38 tydzień u progu, teście za tydzień mi się zwalą na chatę Jedno dobre,że spakuję sobie torbę do szpitala..
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Jowita czyli ze i ja juz mogę brać i to i to?
mam dokładnie 36+4. I ile razy dziennie? Kayira Kabriela właśnie tak pomyślałam w ostateczności ze mu balantinesa kupie mąż nie ma jakiś tam szczególnych zainteresowań jak juz to bmw i kamerowanie. .Annihilate mnie dzisiaj znowu zbudzily o 5:30 ból jak na miesiączkę ale chwile i przeszło. .. Poli wczoraj szczerze mówiąc nie liczyłam bo akurat zajechalam pilnować 2 dzieci ale regularne nie były ![]() Poli mąż Twój napewno się ucieszy! mojego tez bym wysłała w górę albo gokarty ale u nas nic takiego nie ma. . Gokarty najbliżej 30 km ale nikt nie chce jechać. .Gosiaczek nie słyszałam o czymś takim ale dzieci napewno będą zadowolone co do cc nie ma co ryczec tylko się ciesz kobieto ze będziesz miała to za sobą i Antka przy sobie! ja Ci zazdroszczę!
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezent to taki dodatek :P
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek jak tak opisalas w szczegółach wszystko to zaczelam sie stresować, jeju to juz tak blisko, aż sie wierzyć nie chce, wczesniej to do mnie nie docieralo, jakies malo realne bylo a tu za chwile porody beda się sypać.. Troche Ci zazdroszczę ze tak szybko będziesz tulić Antosia.. Ajj
Postanowiłam ze kupie dzisiaj maliny i wiesiolka.. Jesli to ma pomoc w lżejszym porodzie to sprobuje tylko napiszcie jak to sie stosuje, mam juz 37+5 wiec spokojnie mogę zaczynać? Ciekawy pomysl z tym prezentem od braciszka ![]() Wrocilam juz z labo, zaplacilam 60zl za toxo.. Omg Tesciowa dostala 2 tyg zwolnienia, jakos pewniej sie czuje ze na końcówce ktos będzie pod ręką w pobliżu no ale ja nie chce rodzic w marcu jeszcze...
|
#2520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z apetytem to samo, wczoraj pisałam o tym ![]() Gosia Bedzie dobrze, juz tak blisko i Antoś będzie z Tobą ;-) U mnie dziś kolejny piękny, słoneczny dzień ;-) Mimo tego jakoś energi nie mam. Wam też gin kazali ruchy liczyć?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

i chyba jeszcze nie jest ze mną tak źle bo chodzilysmy 3 godziny plus załatwienia w dwóch urzędach i nawet zmeczona nie byłam

20.03 ide do szpitala, 21.03 bedzie cc z rana. Także na pierwszy dzien wiosny moj synu sie rodzi 

tak tak! Wczoraj kupiłam dwa opakowania francuskiego 

), że w Polsce to nie ma sensu w ogóle. Ja na pewno nie będę pobierać ani przechowywać. Drogie to niestety. Teraz może nas i stać, ale co będzie za kilka lat

tragedia. Chodzic moge co najżywiej 10 min ciurkiem, bo sie zaczyna masakra. Położna z gabinetu ginka mowi, ze mi bardzo brzuch wyskoczył. Tez to zauważyłam bo kurtki juz na zamek nie zapne. Na szczęście od po iedzialku nie bede musiała
wiec albo sie machnął wtedy albo wczoraj. No nic-wagę ma ładna. Wg usg termin mam na 24 marca 

wiesz ile z nas Ci zazdrosci mino strachu
tak czy inaczej robil jazdy, byl zazdrosny i nie rozumial a mial lat 6 wiec nie podzialalo
dlatego SR fajna jest
To już chyba stres, że młody za wcześnie mi wyjdzie. 38 tydzień u progu, teście za tydzień mi się zwalą na chatę