|
|
#2521 | |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
gosiaczek super, że znasz już termin. Kurcze ale teraz musza tobą targać emocje
ciekawe z jaką wagą się Antoś ostatecznie urodziCytat:
pospałam do 9
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejjj, ja nie watpie, bo akurat znajac Ciebie to nie ma innej mozliwosci niektorzy nie tlumacza za bardzo tego co nastapi, tylko mowia ze bedzie siostryczka/braciszek i ze trzeba bedzie kochac. A wg mnie wazniejsze jest uswiadomienie dzieciom ze niestety, ale na poczatku moze byc tak ze czasu mama za duzo miec nie bedzie itp. Czyli takie codzienne sytuacje a nie "trzeba bedzie kochac"![]() Akinomka ja juz licze od ponad miesiaca, ale przez pepowine wokol szyi.
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo! Nadrobiłam was.
Ja też mam przeczucie, że przed Gosi Antosiem pojawi się jeszcze jakieś dziecko ![]() Kurcze nie dostałam skierowania na toxo, nie wiem może miałam a nie pamiętam ![]() Ja w pon dowiem się kiedy szpital, i sama już z niego raczej nie wyjdę... Telefon mi świruje, bo bateria trzyma tylko kilka godzin i nie wiem czy dam radę z wami pisać wymieniałam baterię, ale dalej to samo.dziś jest pięknie, może poczytam na dworze. |
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Wiecie co przeglądałam papiery i przypomniałam sobie jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka naszej kruszynki. 9 miesięcy nosimy pod sercem nasze maleństwa, staralysmy się by niczego im nie brakowało. A tu jeszcze troszke i te nasze skarby będą po drugiej stronie brzucha. Popłakałam się... |
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka az już dawałam do naprawy, teraz muszę dać drugi raz, ale boję się żebym wcześniej nie poszła do szpitala
![]() Mi ta ciaża tak szybko zleciała...Ostatnio powiedziałam do TZ , że ja chcę jeszcze trochę pochodzić bo to było na prawdę wspaniałe, i wiem, że już się nie powtórzy taka sytuacja
|
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Gosiaczek ja się zaczynam z toba stresowac hehe:p qrde nie wiem co lepsze...znać termin czy nie:p ostatni weekend "wolności" przed tobą:p
Dziś w nocy miałam bol jak na okres trwający z 1minute...i rano tak samo...czyżby przepowiadając? Dzisiaj przyjeżdża mama z ciuszkami dla Zosi...wypiore je i w końcu mogę zacząć się pakować Ta herbata z malin to na szybszy poród?To sobie kupie:p ani nie pasuje krocza, nie ucze się oddychać..to może przynajmniej herbatę sobie wypije:p ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie. Bardzo szybko zleciało... |
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Agata to nie ta świąteczna reklama? Ja przed wigilią płakałam na niej za każdym razem
|
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka a czemu zakladasz ze sie ten stan nie powtorzy?
![]() Ja bym sie cofnela do okresu 4-6 mc ciazy...inne mnie nie interesuja. A dzis w nocy musialam wstac do kibelka i tak sobie na spiochu mysle...boze, zeby mnie nawet pelny pecherz budzil. A zaraz sie ogarnelam....przeciez za chwile bedziesz wstawac co chwile, ogarnij kobieto Wstalam, zjadlam moj deser na sniadanie i co...brzuch mnie boli jak na okres. Ciraz czesciej tak mam. No cholipa...mam nadzieje ze mi sie nie rozkreci nic do konca marca ![]()
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ok sobie widzę ze jednak to durne leżenie dużo daje...
Wiec moze leżcie ile wlezie. Ja musze trzymać sie do niedzieli. Boże jaki mam teraz podły nastrój...przerasta mnie juz to wsystKo ide se jakaś melisę zaparzyć...Ja nie musze liczyć ruchów. Nawet nie wiedziałabym jak. Dziewczyny jeszcE troche. Dacie rade
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-17 o 10:44 |
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kejka mnie też właśnie od dłuższego czasu boli podbrzusze jak na okres i do tego krzyże :/ |
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia wszystkie za XCiebie bedziemy trzymac kciuki bedzie dobrze. pomysł z prezentem dla starszego rodzenstwa super!!! bardzo mi sie spodobał. Kuba
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- masz 100 % racji taki stan się już nie powtórzy dlatego trzeba korzystać Cieszenie się każdym kopniakiem, wsłuchiwanie się w ten brzuszek, długie godziny leżenia i obserwowania falującego brzuszka ehh piękny czas i raczej nierealny w drugiej ciąży. W pierwszej mieliśmy z mężem leniwe niedziele przed tv z brzuszkiem, rozmyslalismy jak się zmieni nasze życie heh fajne to było. Teraz no cóż cieszymy się tak samo mocno ale nie mamy czasu na to. ja caly tydzień sama w domu z córką. W weekend jak się ułożymy z tz na kanapie przed tv to zaraz przybiega elizka i skacze po nas i tyle z tego mamy. Heh wiec trzeba jej organizować jakos czas
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Z wodą to nieźle - ja wczoraj zadowolona kupiłam takie 0,75 sportowe właśnie, a tu się okazuje że inne mają być. Dobrze, że biedronka jest tak blisko ![]() Trzymaj się, jeszcze parę dni nerwów i pełnia szczęścia! Cytat:
![]() Cytat:
A propos mojego szpitala - pisałam już, że babki podkreślają brak finansów - i ostatnio z tej bajki też był dobry tekst: omawiały dezynfekcję krocza po nacięciu/peknięciu i mówiły, że dawniej robiły to 70% spirytem, ostatnio starają się octeniseptem, bo wtedy nie szczypie, ale on drogi i nie zawsze jest na stanie, więc nadal często spirytem. Także do torby porodowej pakuję jeszcze ocetnisept - zawsze to mniejszy szok, chyba że wtedy zaleją mnie hormony i będzie mi wszytsko jedno
|
|||
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
moje wczorajsze łowy. Mam jeszcze sporo dla córki ale mi się zdjęć już nie chciało robić
|
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
cd
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ci powiem jak było u nas. Hania miała niecałe 3 latka jak sie Kuba urodził. Nie kumala o co chodzi przez ciąże, dopiero pod koniec cos tam zaczęło do niej docierać. Pozwalałam jej rysować po brzuchu, naklejac naklejki na brzuch-"bawiła" sie wywody z bratem. Jak sie urodził to nie dopuściłam nigdy do sytuacji, w której ona mogłaby sie poczuć odepchnięta, bo ja musze sie zając Kuba. Było cieżko, bo po karmieniu i przewijaniu po prostu go odkładałam i poświęciłam Hani czas. Ale Kuba był totalnie bezproblemowy, nie miał kolek i nie był marudny. Siła rzeczy musiałam sie nim mniej "zajmować" ni bym chciała, ale potem jak miał juz miesiac dwa to kładliśmy go na podłogę na macie i bawiłyśmy soe obok niego, Hania mu przynosiła zabawki swoje itp. Ja ja mocno angażowałam w opiekę na nim, pozwalałam głaskać, przynosić krem, podawać pieluchy, watki do mycia, wybierać ubranka. Tak troche jak opieka nad lalą. Ona nie czuła zagrożenia z jego strony bo nie była odsunięta. Prowadziła wozek (mimo ze zawału czasem dostałam, ze wywali). Nie było łatwo ale idzie to jakoś dograć. Zwłaszcza ze wiosna juz z pasem, ciepło bedzie wiec wspólne spacery itp. Dacie rade ![]() Teraz to ja mam luz, moge sie skupić na Antku w ciagu dnia bo starszaki beda w szkole i przedszkolu, ale wiem, ze tez od tej 15 czy wcześniej bede musiała rozdzielić sie na 3. Zwłaszcza poświęcać Kubie dużo uwagi teraz, bo raz ze ma poważnego konkurenta (ta sama plec) a dwa ze juz widzę, ze on broi jak np z Hania robie lekcje. On wtedy domaga sie uwagi bo przecież Hani poświęcam czas a jemu nie-on nie kuma, ze to lekcje-widzi mamę która skupia sie tylko na Hani a na nim nie. Ostatnio łobuzuje wiecej...ja nie moge soe z nim bawić bo na podłodze nie usiedzę, ba nawet na kanapie nie usiedzę a na leżąco to co za zabawa :/ wiec sie cieszę na wiosnę, place zabaw, spacery, rower, rolki, potem lato wiec basen itp...bedzie super
|
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olga wybrała dla niego grzechotke i zrobi pewnie jakaś laurke albo obrazek narysuje tak na przywitanie Ona wszystko wie że będzie brat, malutki, będzie leżał tylko i czasem płakał, bedziie trzeba go nosić i będzie pił mleko z mamy piersi a ona będzie mogła dawać smoczka czy pieluszki. niemowlaki jej nie obce bo maa rocznego kuzyna i moja przyjaciółka ma mała córeczkę. Cytat:
Ale dla mnie priorytetem jest bezpieczeństwo moje i dziecka pod koniec ciąży i w czasie porodu i szybko potem do domu I to mi gwarantuje łącznie z niedostępnym w tym szpitalu znieczuleniem zzo, którego nie chce, ale przy pierwszym porodzie anestezjolog czekał czy nie zmienię zadania wysłane przez tapatalka |
||
|
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hah sobie wyobraziłam Twoją Hanie pchającą ten wózek heh u nas na pewno będzie tak samo na spacerach
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj myślałam, że umrę normalnie. Brzuch miałam twardy niczym kamień, bolał mnie żołądek i miałam mdłości. Mąż chciał już do szpitala jechać, ale dziś przeszło. Nie wiem od czego to było
![]() Czapeczka biorę jedną wiązana i 2 bez sznureczków. Nie wiem jak duża będzie główka. Poza tym zamówiłam u koleżanki, która szyje ubranka dla dzieci czapeczkę dwustronną i taką apaszkę pod szyjkę na wyjście ze szpitala. Pokażę Wam jak już go dostanę.
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiulka Twoj strach przed ta nowa sytuacja jest chyba normalny. Ale pomysl sobie ile kobiet przechodzilo to samo, a to znaczy ze jest to do przejscia. Czasem mam wrazenie ze niektore 3 latki rozumieja wiecej niz 6-8 latki
takze glowa do gory, bedzie dobrze fajne łupy![]() Gosia no i wlasnie o taka madrosc chodzi bardzo minsie podoba Twoje podejscie![]() Danika widzisz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia nie mam dzieci wiec mam inne podejscie...z reszta zawsze mialam. Nigdy nie rozumialam dlaczego idac na urodziny do mlodszego kuzyna mama niosla drobne prezenty starszym. No heloł, to byl jego dzien a nie calej reszty no ale to moje zdanie i w zadnym wypadku nie krytykuje Waszego podejscia![]() Ineso trend jest taki jak mowisz, ale chodzi o nauczenie sie roznych rodzai oddechow preponowych i dostosowanie ich do siebie w poszczegolnych fazach. Ale co do oszczednosci na oddziale...szok...krocze spirytem
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego nie śpicie póki jeszcze możecie
aż mi głupio, że u mnie dopiero śniadanko, a tu już tyle postów naprodukowałyście ![]() herbatka z lisci malin kompletnie zapomniałam o tym, ale kupię i za tydzień zacznę pić wiesiołek pijąc herbatkę bierzecie też wiesiołka? juz teraz mozemy zaczynac go brać? spirytus na rane Ineso az mnie ciary przeszły jak przeczytałam o spirytusie na ranę po nacięciu nie wiem jak jest u mnie ale octenisept na wszelki wypadek mam spakowany czas w ciąży podobnie jak Wam, mega szybko mi zleciało i mimo że mam dni, ze bardzo szybko się męczę z chęcią jeszcze miesiąc bym pochodziła ale przenosić aż tyle bym nie chciała starsze dzieci i noworodek zwyczaj z prezentem znam i bardzo mi się podoba, szwagierki synek miał 3,5 roku jak urodziła mu się siostra i dostał prezent "od niej" jak wróciła ze szpitala okazuje się, że takie maluchy pamiętają wiecej niż nam się wydaje, kiedyś jak się z nim bawiłam opowiadał mi ze ten samochód dostal od siostry Gosiaczek juz któryś raz powtarzam, ze jesteś moim mistrzem organizacji naprawdę podziwiam to w jaki sposób ogarniałaś sytuację z Hanią i maleńkim Kubą, aż chyba sobie zapiszę gdzies w wordzie zeby mieć ściąge nie masz co się bać, masz taką wprawę, że z trójką sobie spokojnie poradzisz ![]() padłam jak przeczytałam czego Kuba zamierza nauczyć Antosia Czekamy na Twój poród i wieści od Ciebie prawie jakbyśmy same miały rodzić ![]() Gosiulka super łupy, dresy z gwiazdkami i koszula body są mega u mnie też dziś nowy towar, może się wybiorę jak bede z luxmedu wracała Młody ma juz mnóstwo ciuchów, ale moze coś dla siebie upoluję, marzy mi się szary kardigan |
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda w poprzedniej ciąży małam termin na 1 maja, ale po poronieniu długo zajść nie mogłam i juz mi było wszystko jedno kiedy, byleby było ![]() Też liczę na spokojniejsze dziecko Modlę się żeby kółek nie miało, koszmar. Sab simplex i tak zamówiłam, ale chętnie oddam jak się nie przyda
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne prezenty kupiłaś dzieciakom. Twój kuba jest najlepszy takie słowa niech uczy gorzej jak by to miały być przekleństwa.
|
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zestresowałam się tym rozwarciem
niby wiem że długo można z tym chodzić ale dotarło do mnie ze to już i trochę się cykam ![]() Cytat:
solenizant dostaje prezent a reszta np. Po jajku niespodziance, resorówkę, książeczkę, naklejki tak żeby wszystkim było miło. mam w domu szufladę z takimi rzeczami bo u nas dużo dzieci ale ja lubię dawać prezenty i u nas w rodzinie to norma Odnosnie oddychania: teoretycznie masz rację praktycznie ja przy bólach krzyżowych musiałam się skupić żeby w ogóle oddychać jakkolwiek mam nadzieję że teraz mnie one ominą Cytat:
moze nas tym razem wynagrodzi spokojnymi maluchamiwysłane przez tapatalka |
||
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już teraz miewam drobne bóle w krzyżu i przy każdej miesiaczce były, dlatego się obawiam że przy porodzie też mnie czekają... Słyszałam że są gorsze niż same bóle brzucha. Ale aż tak??? |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi nospa, magnez, leżeć pod koniec chyba juz każda to ma...młode ci cos uścisnęlo mozeMartinix gdzie ten sab simplex sie kupuje? A jak dwójka dziexi była bezkolkowa to to trzecie tez bedzie, prawda??? nie wiem czemu, ale mam jakies dziwne przeczucie, ze dosyć "tego dobrego" i tym razem trafi mi sie dziecko kolkowe. A ja nie wiem co to kolka obym sie myliła...Wiecie, ja miałam 2 razy watki mamuskowe, a tylko z wami jestem tak zżyta. Tez sie martwię waszymi wizytami i przeżywam jak sie cos dzieje. Trzeba sie kiedyś spotkać z tymi naszymi bąkami. Nam w 1 wątku wyszło spotkanie ale były nas chyba 3 tylko. A czapkę do szpitala mam 1 wiązana to na wyjście i 1 taka nakładana. Nie wiem czy soe przyda. Groszek dla Kuby to sa przekleństwa. Ja im nie pozwalam mowic do kogos nawet "głupi". W zoraj w ddtvn był zwiastun rozmów w toku, o rodzicach i dzieciach ktore nimi rządzą. Była taka mała, która nazwała matkę "debilka" a ciekawe kto ja tego nauczył...musiała tak do dzieci mowic, same by sobie niw wymyśliły. Nie ogarniam jak mozna do czegos takiego doprowadzić...
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Liczenie ruchów
Ja w pierwszej ciąży liczyłam, bo chciałam, gin nic nie mówiła na ten temat. Teraz nie liczę, chyba żeby mnie coś zaniepokoiło. Czapka Ja do szpitala wzięłam 2 takie wkładane bez wiązania, ale nie wiem czy się przydadzą. Poprzednio w ogóle nie używaliśmy w szpitalu, tylko na wyjście dopiero. Mój Mikołaj jak był malutki to był bezproblemowy w obsłudze, bez kolek. Od drugiego miesiąca na mm całkowicie musiał być to i nawet się nam wyspać dawał, bo się tylko raz w nocy budził na mleko. Teraz to nam daje popalić. W nocy się dzisiaj 6 razy budził. Jeszcze kataru dostał od tych trójek chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

ciekawe z jaką wagą się Antoś ostatecznie urodzi

prezent to taki dodatek :P
niektorzy nie tlumacza za bardzo tego co nastapi, tylko mowia ze bedzie siostryczka/braciszek i ze trzeba bedzie kochac. A wg mnie wazniejsze jest uswiadomienie dzieciom ze niestety, ale na poczatku moze byc tak ze czasu mama za duzo miec nie bedzie itp. Czyli takie codzienne sytuacje a nie "trzeba bedzie kochac"
wymieniałam baterię, ale dalej to samo.

ide se jakaś melisę zaparzyć...

wiec albo sie machnął wtedy albo wczoraj. No nic-wagę ma ładna. Wg usg termin mam na 24 marca
bedziesz tulic w poniedzialek Antosia
nie wiem jak jest u mnie ale octenisept na wszelki wypadek mam spakowany