Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 11:34   #2851
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Evelinke mnie bola zrosty po cc
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:36   #2852
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Witam się kobietki w 3 trymestrze
Wczoraj stuknął nam równiutko 28 tc

Ostatnio, przyznaję się nie bardzo miałam czas do Was zaglądać i tak z doskoku czytałam

Ale pisałyście o molach parowych, wrócę do tematu, ja mam i bardzo sobie chwalę
Fakt jest drogi, mam z firmy Black&decker
http://www.blackanddecker.pl/steammop/
ale jest to nie tylko mop, bo można wyjąć pojemnik i są różne końcówki którymi można czyścić wszystko bez chemi, co dla moich rąk jest rewelacyjnym rozwiązaniem.

Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że jak pochodzę dłużej albo za dużo na raz zrobię w domu typu sprzątanie, to potem boli mnie podbrzusze. I trochę sie martwię, bo tyle rzeczy jeszcze chciałabym zrobić a tu jakieś boleści się pojawiają.
Najgorzej było wczoraj, dostałam boleści, ale takich innych, czułam taki jakby ciągły skurcz i ból wchodzący w tyłek.
Na szczescie brzuch był miękki, nie stawiał się.
Wzięłam no-spę i przeszło, ale już myślałam że będę jechać na IP.

Wam też już dokuczają jakieś boleści ???
Jak to u was wyglada, coś wam dokucza ?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Śliweczko dobrze, że zadzwoniłaś, przynajmniej się uspokoilaś

Soffinka przybij piątkę, bo ja dostałam w tamtym tygodniu pisemko z ZUS że mój pracodawca ma złożyć wyjaśnienia no i wypłata oczywiście jest wstrzymana

A chciałam, zacząć robić zakupy higieniczne i kosmetyczne, bo ciuszków to już mam i to sporo.
Stwierdzam, że SH powinni wprowadzić limit wejść, bo zakupy malutkich ciuszków są uzależniające
Ostatnio wyszłam z pełną reklamówką ciuszków w stanie idealnym, zero zmechacenia, tylko metki brakowało i śpiworkiem do spania z metką za ok 11 zł !!!!!
Nie wierzyłam, jak babka powiedziała ile do zapłaty
Była wyprzedaż - 12 zł za kg
Klaski za zakupy:-D. U mnie też czasem bóle się pojawiają i jak szybko wejdą tak szybko wyjdą. Natomiast mam problem z przewracaniem się z boku na bok, bardzo mi ciężko i jak to robię, to bolą mnie uda po wewnętrznej stronie :-( no ale u mnie dwa ancymonki mieszkają, więc liczę się z tym, że będzie ciężej. No i jak nawet trochę chce mi się siku, to mam wrażenie, że na dole brzucha mam kamienie :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:37   #2853
malykocio99
Raczkowanie

Evelinke ja mam to samo a dodatkowo jak posiedze np. 2 godziny to odczuwam taki ból jakb y ciagniecie od góry brzucha i muszę się kłaść, ostatnio po kinie ledwo doczlapalam do auta także po prostu trzeba się już oszczędzać

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:46   #2854
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja czasem mam problem jak chwilę z pieskiem na dworze pochodzę i wbiega do bloku, potem już w mieszkaniu ściągam jej szelki i smycz. Jak już się schyle do niej to czasem ledwo wstaję, jak stara babka się czuje wtedy.:P
Jak wstaję po spaniu z poduszki rogala to też się muszę rozbujac żeby się ruszyć.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:49   #2855
Evelinke
Zakorzenienie

Ech, pierwsza ciąża i tyle znaków zapytania, ale to chyba normalne
Nie żeby cieszyły mnie wasze dolegliwości, ale jestem spokojniejsza, że nie tylko mi coś już dokucza

No, jestem po 2 laparoskopiach i histero więc ingerencja była i może faktycznie dolegliwości bardziej są odczuwalne.

Dzisiaj, mam przykaz leżenia w domu i jakoś nie jest mi smutno z tego powodu

A malutka sprzedaje kopniaki , czas na drugie śniadanie

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:00   #2856
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Klaski za zakupy:-D. U mnie też czasem bóle się pojawiają i jak szybko wejdą tak szybko wyjdą. Natomiast mam problem z przewracaniem się z boku na bok, bardzo mi ciężko i jak to robię, to bolą mnie uda po wewnętrznej stronie :-( no ale u mnie dwa ancymonki mieszkają, więc liczę się z tym, że będzie ciężej. No i jak nawet trochę chce mi się siku, to mam wrażenie, że na dole brzucha mam kamienie :-(
Mam dokładnie tak samo tyle, że nie bolą mnie przy obracaniu uda tylko dół brzucha po bokach. Z tym pęcherzem identycznie.

Poza tym nie mogę leżeć na plecach ani być w pozycji takiej półleżącej, bo się duszę, jakby mi ktoś jakiś ciężki kamień położył Bardzo szybko mam mocną kolkę jak spaceruję, jak za szybko wstaję to pojawiają mi się mroczki przed oczami. No i ogólnie już niewygodnie... Ciężko się schylić, założyć skarpetki, siedzieć to najlepiej w rozkroku jak pokraka. Ale nie ma co narzekać, damy radę! Bo jak nie my to kto?!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:07   #2857
haneczkab92
Ania

U mnie piękna pogoda, w słonku termometr pokazuje 20 stopni! mama akurat szła na spacer z moim siostrzeńcem więc i ja się z nimi wybrałam krótki, delikatny spacerek! czuje się dotleniona, ale najchętniej usiadłabym na dworze z herbatką, albo kawką, ale sama nie lubię..

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,Malykocio dziękuję
Dzwoniłam do swojej przychodni ale okazało się, że żadnego gina teraz nie ma, dopiero od 14:00 będzie mój.
Dzwoniłam też do szpitala i tam mi powiedzieli, że jeżeli czuję ruchy i nie mam żadnych plamień/ krwawień to wszystko ok., tym bardziej, że dziecko ułożone jest główkowo. Poza tym pani położna przestrzegła mnie, że do 18:00 mogą mnie odprawić z kwitkiem, bo przychodnie są otwarte i normalnie musiałabym czekać na izbie przyjęć, bo to nie jest przypadek zagrażający życiu Mam obserwować ruchy i jakby się coś działo to wtedy się zgłosić.
Najbardziej ucierpiały chyba moje dłonie
Ale wiesz co i jak i jesteś spokojniejsza oby nic się nie działo

Cytat:

Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że jak pochodzę dłużej albo za dużo na raz zrobię w domu typu sprzątanie, to potem boli mnie podbrzusze. I trochę sie martwię, bo tyle rzeczy jeszcze chciałabym zrobić a tu jakieś boleści się pojawiają.
Najgorzej było wczoraj, dostałam boleści, ale takich innych, czułam taki jakby ciągły skurcz i ból wchodzący w tyłek.

O tak dokucza często coś, ale takie uroki ciąży..

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Sliweczka, obserwuj sie, ale jestem dobrej mysli
Dziekuje za dobre slowa. Jestem w pracy i teraz czuje sie lepiej. Dlatego mam mieszane uczucia co do zwolnienia. Eh kobiecie w ciazy sie nie dogodzi. Ale martwi mnie ta infekcja nosa i gardla. W sumie zaczela sie trzy tygodnie temu, w polsce powiedzieli lekarze ze powinno za pare dni przejsc, kazdego dnia bylo lepiej, a odkad jestem w ie znowu gorzej, Mimo kurowania sie maturalnymi srodkami. Wiec jutro na pewno lekarz.
Mam pytanie mozna miec infekcje pochwy, ale tego nie odczuwac? Nic mnie nie piecze i nie swedzi, sluz mam jak woda, duzo i przezroczysty i niesmierdzacy. Za to u mojego juz trzeci raz w ciagu miesiaca pojawiaja sie biale krostki i po zastosowaniu clotrimazolum i tatmtum rosa przechodzi, no i po jakims czasie wraca.

Idź na to zwolnienie, należy Ci się odpoczynek

Można. Mój ginekolog powiedział, że można mieć infekcje nie mając kompletnie żadnych objawów. A w ciąży to już w ogóle.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:13   #2858
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Haneczka, dziekuje za odpowiedz. To ciekawe co wymysli moj lekarz jutro jak mu o tym powiem bo oni nie zerkaja w dziurke

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:16   #2859
Evelinke
Zakorzenienie

Ja tam skarpetki jeszcze ubieram, nawet paznokcie u stóp jeszcze obcięłam dzisiaj, ale trochę cięźko było musiałam się na bok wychylić.
A brzuszek to taka piłeczka
Może jutro uda mi się zrobić fotkę to się pochwale

Aaa, i przypomniało mi się.
Jakie kupujecie termometry ???
Ja myślałam o bezdotykowym.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:27   #2860
kiara92
Rozeznanie

Ania Gratuluję wygranej!

Miszka Zdrówka dla synka! Musiałaś się strasznie przestraszyć

Justyna Uważaj na siebie i może faktycznie lepiej już weź to zwolnienie Myślę, że i tak bardzo długo wytrzymałaś, jak na pracę, którą wykonujesz, a ta przeciągająca się infekcja może też w jakimś stopniu wynikać z przemęczenia organizmu.

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj zjadłam śniadanie i od razu przytulanie muszli, stare, dobre czasy się wracają :-( nie za późno na takie rewolucje??
Ja wymiotowałam ciągle do 16 tygodnia ciąży, potem przeszło, a ostatnio zauważyłam, że znowu coraz częściej mi niedobrze, a rano to mnie nawet pociąga.

Śliweczka O matko! Dobrze, że Ignaś się rusza Obserwuj się bacznie i gdyby tylko działo się coś niepokojącego to od razu jedź do szpitala.

Evelinke Mi też dokuczają różne "boleści", ale tłumaczę sobie, że to normalne. Nawet teraz mimo leżenia, co trochę wchodzi mi jakiś ból, powiedziałabym, że nawet częściej, niż wtedy gdy byłam na chodzie. Normalnie jak wstaje z łóżka to jak stara babka, jak przewracam się z boku na bok to samo
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 12:58   #2861
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj stuknął nam równiutko 28 tc

Ostatnio, przyznaję się nie bardzo miałam czas do Was zaglądać i tak z doskoku czytałam

Ale pisałyście o molach parowych, wrócę do tematu, ja mam i bardzo sobie chwalę

Fakt jest drogi, mam z firmy Black&decker

http://www.blackanddecker.pl/steammop/

ale jest to nie tylko mop, bo można wyjąć pojemnik i są różne końcówki którymi można czyścić wszystko bez chemi, co dla moich rąk jest rewelacyjnym rozwiązaniem.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Śliweczko dobrze, że zadzwoniłaś, przynajmniej się uspokoilaś

Soffinka przybij piątkę, bo ja dostałam w tamtym tygodniu pisemko z ZUS że mój pracodawca ma złożyć wyjaśnienia no i wypłata oczywiście jest wstrzymana

A chciałam, zacząć robić zakupy higieniczne i kosmetyczne, bo ciuszków to już mam i to sporo.

Stwierdzam, że SH powinni wprowadzić limit wejść, bo zakupy malutkich ciuszków są uzależniające

Ostatnio wyszłam z pełną reklamówką ciuszków w stanie idealnym, zero zmechacenia, tylko metki brakowało i śpiworkiem do spania z metką za ok 11 zł !!!!!

Nie wierzyłam, jak babka powiedziała ile do zapłaty

Była wyprzedaż - 12 zł za kg

A z jakiego powodu konkretnie to wstrzymanie? Tez zmieniłaś prace albo podwyżka przed ciaza??

Kupiłam ręczniczek w biedrze
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:04   #2862
olinka012
Zadomowienie

http://www.magicznedwiekreski.blogsp...-page.html?m=1
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:05   #2863
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mam bułki, dziewczyny polecam! Pyszności! Co prawda jedna blacha wylądowała na podłodze przed trafieniem do piekarnika.. Tak ta ruchowa sprężystość w ciąży.. Były łzy rozpaczy, ale było warto ;-)
Przepis stąd http://www.truffle-in-a-rum-chocolat...nocne.html?m=1

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:13   #2864
malykocio99
Raczkowanie

MamaNiny bułeczki apetyczne a ja kurcze miałam suche powietrze w sypialni i dostałam taki katar że leci mi z nosa jak z kranu, żeby tego było mało zakrztusilam się i tak kaszlalam ze az boli mnie teraz w klatce piersiowej i zdarlam sobie gardło:-( radzcie dziewczyny czym się ratować

malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:16   #2865
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Na katar, to woda morska. Mi lekarka profilaktycznie kazała się wysmarować sie amolem. na gardło napój z miodu i połowy cytryny. Rozpuszczasz łyżkę miodu w szklance ciepłej przegotowanej wody i dodsdajesz sok z połowy cytryną. Nawilża.

Mikołaj <3
Stary 2016-03-17, 13:18   #2866
misia880
Zakorzenienie

Ja na katar polecam sudafed

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:22   #2867
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

A sudafed można?

Mikołaj <3
Stary 2016-03-17, 13:30   #2868
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Laseczki

Ja już po glukozie i 3 wkłuciach. Nie było tak źle, tylko teraz trochę mnie przedramię boli od igły.
Jutro odbieram wyniki.
W kolejce dantejskie sceny. Jakaś babka z facetem się wyzywali od wieśniaczek i prostaków. Masakra. Jakby naprawdę te 10 minut nie mogli postać w kolejce.... eh.

Mały wczoraj zrobił śliczną laurkę dla Izuni Narysował całą naszą rodzinkę, pieska, kotka, biedronkę, a na środku wielkie serce

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:32   #2869
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
A sudafed można?

Nigdzie nie pisza ze mozna ani ze nie mozna. Uzywalam cala ciaze przy katarze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:33   #2870
madzius90
Zakorzenienie

mamaNiny wyglądają przepysznie bułeczki, mniam!

Justyna można mieć infekcje bez objawów- ja tak miałam w styczniu, przez przypadek ginekolog dopatrzyla się infekcji mimo że nie miałam żadnych dolegliwości ani nic.

Jestem ciągle głodna
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:34   #2871
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch, to właśnie ratownik mówił o wożeniu dziecka jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy. On mówił, że swoje dziecko woził do bodajże ponad 3 roku życia,jak nie dalej. Mówił, że co prawda nogi dziecko miało np na oparciu siedzenia, ale w razie nie daj boże wypadku,w przypadku dziecka dużo bardziej "bezpieczniejsze" jest połamanie nóg, niż kręgosłupa, karku...
No moja córcia ma już ponad 2 lata i będzie jeździła w foteliku tyłem dopóki młodsze do niego nie dorośnie (czyli pewnie będzie miała jakieś 3,5 roku do 4 lat).

Cytat:
Ja tam skarpetki jeszcze ubieram, nawet paznokcie u stóp jeszcze obcięłam dzisiaj, ale trochę cięźko było
skarpetki to pikuś, ja ostatnio robiłam akrobacje przy goleniu to dopiero jest jazda coś tam jeszcze widziałam, ale potem to już tylko z lusterkiem da radę, albo na czuja
Stary 2016-03-17, 13:35   #2872
Madzia9999
Zakorzenienie

U mnie na uporczywy katar hormonalny i zapchany nos woda morska i produkty niwelujace śluz, inhalacje, parówki itd nie działają! Działa Xylogel na zmianę z Otrivinem. Sudafed to praktycznie to samo co Xylogel tylko dłuższy skład więc laryngolog sklaniala sie ku tym żebym ns dłuższa metę xylogel używała.
Odradzam Prenalen spray poza lekkim nawilzeniem noska nic nie robi:/ zeby się lepiej oddychalo maść majerankowa i olejek olbasss parę kropelek na pizame.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:39   #2873
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
MamaNiny bułeczki apetyczne a ja kurcze miałam suche powietrze w sypialni i dostałam taki katar że leci mi z nosa jak z kranu, żeby tego było mało zakrztusilam się i tak kaszlalam ze az boli mnie teraz w klatce piersiowej i zdarlam sobie gardło:-( radzcie dziewczyny czym się ratować

Polecam jeszcze czosnek- przekroić ząbek na pół albo naciac sama koncowkę jak mniejszy ząbek i do nosa na jakiś czas, tak jak tampon
Czasem trochę piecze na początku ale pomaga

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Tez juz mam problem z depilacja TAM. Skarpetki i malowanie paznokci ciężko ale jakoś daje rade , jeszcze
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:43   #2874
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

O matko, ale się objadłam placuszkami Anuszki
A mnie Anuszka na placuszki nie zapraszała

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

O matko! Zjadłabym Ale na razie muszę kombinować z innymi plackami Robiłam już parę razy Zuzi i tak mnie korciły, ale nie wzięłam nawet gryza

olinka ja ksylitolu też nie używam. Wolę nie nakręcać apetytu na słodkie... z każdym dniem jest mi coraz łatwiej obejść się bez słodyczy i owoców
Ja przed zajściem w ciążę nie jadłam słodyczy przez ... UWAGA, 68 dni!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Ale mam dzisiaj poranek Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok...
Jak zawsze się tak rusza, że aż brzuch podskakuje tak teraz jedynie bardziej delikatnie ( chociaż i tak poczułam ulgę, że się poruszył w miarę szybko). Jestem w pracy i nie wiem co robić. Dziecko się rusza więc teoretycznie ok... Dłonie mnie szczypią, bo mam zdarty naskórek... Boże, co za oferma ze mnie
Wiem, że już dzwoniłaś do lekarza, ale ja na Twoim miejscu pojechałabym na USG, żeby to sprawdzić. Nie darowałabym sobie, gdyby coś się później działo, a ja to zbagatelizowałam. No ale zrobisz, jak uważasz.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Już ok ale jedzenie frytek, chickera, puszka coli a za chwilę mcflurry to nie był dobry pomysł :P w takiej euforii po usg byłam, że smieciowego jedzenia się najadlam.
Ja tak miałam ze 2 miesiące temu po wieśmaku, nigdy go nie biorę, ale się skusiłam i potem miałam silną biegunkę. Bleee, nigdy więcej maca, stamtąd to tylko lody, shaki i McFlurry.

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj zjadłam śniadanie i od razu przytulanie muszli, stare, dobre czasy się wracają :-( nie za późno na takie rewolucje??
Współczuję.... Może zjadłaś coś nieświeżego po prostu.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Super wieści

Ja nie lubię ciuchów z biedry, jakościowo są do d.... a i cena niezbyt kusząca. Zdecydowanie wolę lidla
Ja w ogóle unikam Biedarenki, mój mąż tam robi nieraz zakupy, ale ogólnie nie lubię tego sklepu. Warzywa są często nieświeże i szybko się psują, mięso też nieciekawe. Ciuchów nigdy tam nie kupiłam.

Cytat:

Można. Mój ginekolog powiedział, że można mieć infekcje nie mając kompletnie żadnych objawów. A w ciąży to już w ogóle.
Dokładnie, mój też tak mówił, dlatego dla pewności wziął próbkę na posiew podczas ostatniej wizyty

ewka, jak się czujesz??

ANIA, możesz mi zapisać kolejną wizytę na 01.04. Dziękuję

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-17 o 13:50
Stary 2016-03-17, 13:45   #2875
201711281320
Konto usunięte

Ciekawy i wyczerpujący wpis A przepisy baaardzo apetyczne! Nie będzie tak źle olinko, 3 miesiące szybko miną
A kiedy masz tego diabetologa?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:49   #2876
ewka555
Zakorzenienie

Kociak, albo ktos kto sie zna. Chusta tkana z almelle uzywana będzie w porządku? Jakas spoko firma? Bo mam okazje kupic...

Albo przypomnij prosze jakie firmy na początek, żeby uzywke upolować? Na nowa szkoda mi kasy bo Zuzia nie chciała w chuście.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Miqesi dzięki, srednio :/ dzisiaj dalej wymioty itd, jeszcze jakiś dziwny bol mnie lapie u góry pleców i w mostku jakby na wylot i jak złapie to ciężko oddech wziac :/
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:51   #2877
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mam bułki, dziewczyny polecam! Pyszności! Co prawda jedna blacha wylądowała na podłodze przed trafieniem do piekarnika.. Tak ta ruchowa sprężystość w ciąży.. Były łzy rozpaczy, ale było warto ;-)
Przepis stąd http://www.truffle-in-a-rum-chocolat...nocne.html?m=1

Mniam wyglądają pysznie

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość

Na katar lejący to kurcze nie wiem co..;..

A cytryna nie podrażni jeszcze bardziej gardła?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:52   #2878
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Mniam wyglądają pysznie

Na katar lejący to kurcze nie wiem co..;..

A cytryna nie podrażni jeszcze bardziej gardła?
Z miodem działa antyseptycznie i nawilżająco.

Mikołaj <3
Stary 2016-03-17, 13:54   #2879
ewka555
Zakorzenienie

Malykocio miód z cytryna na gardlo spoko, byle nie za wiele bo w nadmiarze niestety wysusza gardło. Kuruj sie

Sliweczka ojej pewnie stracha sie najadlas. Dobrze ze maly sie rusza, ja mimo wszystko jechalabym do gina albo ip, jednak spadlas na brzuch...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:54   #2880
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Miqesi dzięki, srednio :/ dzisiaj dalej wymioty itd, jeszcze jakiś dziwny bol mnie lapie u góry pleców i w mostku jakby na wylot i jak złapie to ciężko oddech wziac :/
Ojej, ja bym pojechała do lekarza, żeby to sprawdzić. Bo może to nie jest zwykła jelitówka, ale co innego ( np. zapalenie osierdzia, opłucnej przylegającej do osierdzia). Przy tych schorzeniach pojawiają się wymioty, ból w mostku.

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-17 o 13:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości