|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
perpedes-a Ty jesteś może wf'istą albo jakkolwiek związany ze sportem?
No, oprócz biegania itp. ![]() Bo jeśli nie miałbyś nic przeciwko, to czy mogłabym liczyć na Twoją pomoc?
|
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
a jakies wskazowki dla mnie odnosnie pezygotowan do maratonu? to mialby byc moj pierwszy i powiem,ze sie stresuje juz samym zbieraniem informacji na ten temat
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,tak to prawda . Dziś mi się świetnie biegało....z koleżanką zrobiłyśmy 10km w 50 minut i nie czułyśmy zmęczenia. Najgorzej mi sie rano biega wtedy mnie wszystko boli...ehhh ;/
|
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
skad ja to znam
|
|
#2076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Na razie biegaj więc spokojnie (stopniowo wydłużając dystans) do końca roku (głównie owb1) plus wzmocnienie ud (np telemarki=Małysze lub przysiady). 2. Od stycznia wprowadzimy drugi zakres (wb2) i siłę biegową (skipy i podbiegi). Taki trening będzie trwał do 9 tygodni przed godziną zero (Wrocławski Maraton). 3. Ostatnie 8 tygodni przed maratonem to BPS (Bezpośrednie Przygotowanie Startowe). Trening podobny do tego z punktu 2, z tą różnicą, że w niedzielę robisz WB (wycieczkę biegową) 25km, 30km i na koniec 35km na 2 tygodnie przed startem. Maraton przeraża, ale da się go oswoić - treningiem regularnym. |
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Perpedes za tyle informacji
choc nie pytalam bardzo to wszystko ciekawe, ile km dziennie lub tez jak dlugie te treningi z punktu1&2powinny byc (osmielam sie nawiazywac do tego co napisales powyzej)?
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Hej biegam w Redbridge Essex wlasciwie to przedmiescia samochodem 20min do centrum jak nie ma korkow.teraz chodze do malej kameralnej silowni w barkingside,nie przepadam za takimi miejscami jak fitness first faceci nasterydowani a babsztyle jakies nidnpieszczone..za duzo za glosno..a jak z Toba co porabiasz i gdzie biegasz?zaproszenie na bieg razem super
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W drugim punkcie trening trwałby 1h15' - 1h30' ciągłego biegu. |
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam basen, saune, laznie parowa, aromaterapie, fryzjera, kosmetyczke i solarium oraz oczywiscie tradycyjnie - kardio, silownie i sale do cwiczen. Najchetnie bym stamtad nie wychodzila, ale pracowac kiedys trzeba. Na towarzystwo tam tez nie narzekam Skupiam sie na swoich cwiczeniach Byloby super razem pobiegac!
|
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Hej potrafie wydolic godzine w wb3 bez przerwy czyli zwalniam i RObie 1,5 godziny..
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Hej potrafie wydolic godzine w wb3 bez przerwy czyli zwalniam i RObie 1,5 godziny..
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Przyczajenie
|
A jak się ubieracie podczas biegania zimą? Czy zakładacie kurtkę, czy nawet jeśli jest zimno, biegacie w samym dresie? W jakich butach biegacie? I co robicie z włosami podczas biegania, jeśli macie dłuższe?
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
tez bardzo lubie biegac ale niestety w zime nigdy nie biegalam ciekawe
jak biegac w kurtce?? kocham biegac moge wtedy porozmyslac o wszystkim i lubie te wzroki ludzi ktorzy sie ogladaja za mnie napewno z zazdroscia mieszkam w miescie prawie na jego koncu niedaleko mam gorke spora na ktorej stoi klasztor otoczona lasem troche niebezpiecznie no ale coz z kolezankami nie lubie biegac bo sa hm wolniejsze a co do facetow to trafiam na leni planuje sie wybrac do lasu gdzie sa sciezki porobione dla biegaczy ale to musze chyba autobusem tam podjechac :| najgorzej jest jak biegne sobie sluchaweczki na uszkach a tu zza drzewa wybiega inny biegacz to normalnie szok !!! jak wpada na ciebie a ty jestes w "swoim " swiecie ![]() a jak nie ma nikogo to ciagle sie odwracam za siebie jakies paranoje ;P ale wiecie jakiego wtedy dopalacza dostaje wcale mnie nogi nie bola potrafie caly las przebiec w polowe czasu co jak sa ludzie w nim :Pciekawe czy sie doczekamy takich czasow ze bieganie bedzie na porzadku dziennym jak w ameryce ehhh
|
|
#2085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
Perpedes - to sie ciesze i trzymam kciuki oby tak dalej
![]() a co do maratonow to skad sie o nich dowiedziec mieszkam w kielcach woj. swietokrzyskie nie slyszalam zeby tu jakies byly
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
zapomnialabym o tym biegu co roku biegam tam ze szkoly a teraz zapomnialam bo juz nie chodze tam do szkoly
za pozno do jutra nie zdaze pocwiczyc cokolowiek . ale zobacze moze pojde):
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Girls... wydaje mi się, że moje pochodzenie zaważyło na mojej kondycji fizycznej Bo jeśli chodzi o bieganie, to czuje się.... ekhym..... - jak poznańska pyra Proszę szanowną publikę o nieśmianie się - ale wyobraźcie sobie, że nie przebiegnę truchtem więcej niż 5 minut ![]() :conf used: Prawda - do ćwiczeń to ja ciągnęłam się jak dziecko do zjedzenia brokuł, ale moja koleżanka też całe życie, prócz WFu nie ćwiczyła, a spokojnie przebiegnie 5 km, z kolei inna jest nałogową palaczką, a w klasie miala wytrzymalosc jedna z najlepszych. Skad taka różnica między nami? Jak poprawić kondycję?Czy jest tu ktoś z Poznania? Może by tak razem pobiegać ze mną (czytaj: pociągnąc płóg za sobą ).pzdr Beata |
|
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
toffi_frunie dobry pomysł !! jest ktos moze z Kielc??
moze umowimy sie kiedys wszyscy na jakis bieg po lesie na stadionie ![]() ![]()
|
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
hehej znam sporo Poznaniakow i to bardzo porzadni ludzie z niezachwianymi zasadami - przynajmniej ja takich spotkalam i za takich na lubelszcZyznie uchodza!
rozbawil mnie Twoj post bo to tak jak bym o sobie czytala..dla mnie przelom nastapil gdy ciezka praca nauczylam sie plywac odkrylam sily i ochote do pedalowania i biegania, a tak poza tym dzis 1km w 5min!ok 5.02...i 18km rowerek tetno 142 minut 30..wczoraj godzinny i 5min bieg z tetnem nie przekr.152 zrobilam mniej bo jakies 8.4km ale nie bylam zajechana a raczej szczesliwa!
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomo ze Poznaniacy to porzadni kolesie i nawet czasami biegaja
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie przebieglam 10km w godzine i jestem bardzo szczesliwa i dumna z siebie
Uwielbiam biegac
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
kłania się kolejna biegająca poznanianka do kolekcji
![]() kolejne z rzędu pytanie i cicha nadzieja na odpowiedź Waszą i perpedesa. Chcę kupić pulsometr, żeby zoptymalizować trening i natknęłam się na taką aukcję. Koszt: 30 zł. Zastanawiam się... czy myślicie, że warto kupić i czy ta cena nie jest za niska? http://www.allegro.pl/item266591026_...50_taniej.html |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie 40 minutek biegu i jest fajnie
|
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
a dlaczego Andzya? Pytam bo to moj pierwszy sezon na silowni..co prawda nie uzywam nic na silowni oprocz rowerow i biezni..
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro mam zawody
i to na 3,5 km .buuuu.....a ja formy nie mam .... . Dziś także biegałam 40 minutek.... ale tak jakoś ciężko...hmmm....
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieganie,to sa aeroby. jezeli idziesz na silownie,robisz rozgrzewke aerobowa.ale nie moze byc ona trwac za dlugo wlasnie z wyzej wymienionego powodu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

. A na dole to już lżej - spodnie dresowe, bawiełniana koszulka (jakoś nie mam przekonania do sztucznych tkanin). Na górę nieprzewiewną ortalionową bluzę z zapięciem pod szyję.
wtedy mnie wszystko boli...ehhh ;/

I do jakiego klubu nalezysz? 

Bo jeśli chodzi o bieganie, to czuje się.... ekhym..... - jak poznańska pyra