Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 14:17   #631
Petit_Papillon
luckygirl

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 47 zlot ślubnych zołz 2016!

Dziewczyny po ile sie dostaje zaswiadczen stwierdzajacych brak okolicznosci wylaczajacych zawarcie malzenstwa? Ja mam 2, a wydawalo mi sie, ze 3 sie dostaje
I dostalismy 3 kartki do wypelnienia - zaswiadczenie stwierdzajacd, ze oswiqdczdnia o wstapenuu w zw.malzenski zostaly zlozone w obecnosci duchownego.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:18   #632
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula94_ Pokaż wiadomość
Ja też nie chadzam w pierścionkach po mieszkaniu bo się boję, że coś im się stanie ale jak tylko gdzieś wychodzę, nic nie robię w mieszkaniu to ubieram bo mi brakuje na palcach czegoś
Mój TZ będzie nosił na pewno akurat ma pracę biurową więc nic nie stoi na przeszkodzie.
A propo podrywania to u nas już było kilka akcji teraz jestem bardzo zazdrosna o Tz np. każdego dnia wozi do pracy taką dziewczynę bo razem pracują i mieszka w bloku obok, dawniej mnie to meega wkurzało, teraz już nie, no chyba, że jestem na Niego o coś zła to wtedy mi się przypomina ta babka my ogólnie sobie ufamy
No akurat to, że razem jeżdżą to normalne i nie ma o co się złościć

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Chyba, że dziecko było tak rozpieszczone przez rodziców jak i resztę rodziny, a obcy ludzie nie chcieli się wtrącać.
Ja bym się wtrąciła jakbym była świadkową/siostrą/koleżanką PM, zresztą jacy obcy ludzie - skąd obcy ludzie na ślubie?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:19   #633
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam ten wpis.. Aż mi się to w głowie nie mieści.. http://anonimowe.pl/81wq0
Nie wiem co bym takiemu bachorowi, a przede wszystkim rodzicom zrobiła :/ koszmar jakiś :/ u nas w rodzinie dzieci są akurat grzeczne i nie powinno być problemu, ale boję się o chrześnicę tż, bo jest strasznie rozkapryszona.
Nawet mi się śniło, że się uwiesiła na mojej sukience i poodrywała mi wszystkie zdobienia i koraliki.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:20   #634
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Dziewczyny po ile sie dostaje zaswiadczen stwierdzajacych brak okolicznosci wylaczajacych zawarcie malzenstwa? Ja mam 2, a wydawalo mi sie, ze 3 sie dostaje
I dostalismy 3 kartki do wypelnienia - zaswiadczenie stwierdzajacd, ze oswiqdczdnia o wstapenuu w zw.malzenski zostaly zlozone w obecnosci duchownego.
Ja chyba nie wiem o czym mówisz I nie wiem czy to dobrze

Stary 2016-03-17, 14:20   #635
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ja bym się wtrąciła jakbym była świadkową/siostrą/koleżanką PM, zresztą jacy obcy ludzie - skąd obcy ludzie na ślubie?
Coś wątpię, że rodzina M wtrąciła by się w zabieranie z kościoła obcego dziecka:P
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:21   #636
Iskra14
Zakorzenienie

Petit kurde nie pamiętam ile tego dostaliśmy, mogę sprawdzić, ale dopiero w domu.
Stary 2016-03-17, 14:22   #637
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Coś wątpię, że rodzina M wtrąciła by się w zabieranie z kościoła obcego dziecka:P
Tu juz nie chodzi o wychowanie dziecka, ale o to, że PM płacze, ma zniszczony bukiet, welon i fryzurę Ja wiem, że gdyby ktoś coś zaczął odstawiać na moim ślubie, to moje rodzeństwo by się tym zajęło, tak żebym ja się nie stresowała. Mają tak napowiedziane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 14:25   #638
Iskra14
Zakorzenienie

Historia może w całości dość nieprawdopodobna, ale niektóre dzieci kompletnie niewychowane przez rodziców zachowują się okropnie.

Mojej znajomej jedna z dziewczynek na weselu wypaprała suknię czekoladą z fontanny, mówiąc jej przy tym: "to za to, że nie sypałam kwiatków". Serio.
Stary 2016-03-17, 14:25   #639
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Tu juz nie chodzi o wychowanie dziecka, ale o to, że PM płacze, ma zniszczony bukiet, welon i fryzurę Ja wiem, że gdyby ktoś coś zaczął odstawiać na moim ślubie, to moje rodzeństwo by się tym zajęło, tak żebym ja się nie stresowała. Mają tak napowiedziane
Dla mnie to Panna młoda chyba zapomniała po co jej język,dziecko niszczy jej suknie, fryzurę a ona zamiast poprosić świadka o zabranie jej stoi i płacze.. Co nie zmienia faktu, że rodzice gwiazdy są do odstrzału.. A no i u mnie też na 100% świadkowie od razu zareagują gdyby miała miejsce jakimś cudem taka sytuacja.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:27   #640
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Historia może w całości dość nieprawdopodobna, ale niektóre dzieci kompletnie niewychowane przez rodziców zachowują się okropnie.

Mojej znajomej jedna z dziewczynek na weselu wypaprała suknię czekoladą z fontanny, mówiąc jej przy tym: "to za to, że nie sypałam kwiatków". Serio.
Niestety, ale takie akcje się zdarzają, z tym, że może to być jednorazowe, a nie przez pół mszy

xXBlankaXx to prawda, że PM tez mogła zareagować, a nie się żali teraz a sama sobie pozwoliła na to

Stary 2016-03-17, 14:34   #641
fioleciasto
Zakorzenienie

Petit 3 się dostaje.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A co do dzieci na ślubie to my już mamy 4 odmowy właśnie w postaci dzieci więc widzę, że za dużo ich na ślubie nie będziemy mieli.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Potrzebne są 3 egzemplarze, bo jeden jest do Kościoła, jeden do urzędu, a jeden do was.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 14:37   #642
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Ja chyba nie wiem o czym mówisz I nie wiem czy to dobrze

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Petit kurde nie pamiętam ile tego dostaliśmy, mogę sprawdzić, ale dopiero w domu.
Ooo sprawdz prosze
Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Petit 3 się dostaje.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A co do dzieci na ślubie to my już mamy 4 odmowy właśnie w postaci dzieci więc widzę, że za dużo ich na ślubie nie będziemy mieli.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Potrzebne są 3 egzemplarze, bo jeden jest do Kościoła, jeden do urzędu, a jeden do was.
Ale 3 ktorego? Bo my odnosnie przeciwwskazan dostalismy 2 - na trzecim W.sie podpisal i zostalo w urzedzie. I trzy mamy tych do wypelnienia przez ksiedza.

Dzizas! Ja juz nic nie wiem

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:39   #643
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość

Ooo sprawdz prosze

Ale 3 ktorego? Bo my odnosnie przeciwwskazan dostalismy 2 - na trzecim W.sie podpisal i zostalo w urzedzie. I trzy mamy tych do wypelnienia przez ksiedza.

Dzizas! Ja juz nic nie wiem
Aaaa to już chyba wiem! no to my tak samo, dostaliśmy 2 takie kartki z naszymi danymi, danymi naszych ojców i jakie nazwiska chcemy po ślubie i do tego 3 takie kartki do podpisania już z księdzem i świadkami

Stary 2016-03-17, 14:43   #644
fioleciasto
Zakorzenienie

3 te do wypełnienia z księdzem i świadkami

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:43   #645
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
Ale wcześniej były różne akcje i dlatego mnie to wkurza. Uważam, że nie powinien Jej zabierać. Jeszcze jakby Mu płaciła za paliwo czy coś a Ona nic, za free sobie z Nim jeździ i zadowolona

Dziewczyny, czy któraś z Was miała gramature zaproszeń 300? Wiem, że popularna jest 240, taką też chciałam ale oddaliśmy zaproszenia do druku i chcemy je na jutro i mają tylko 300 i nie wiem co robić boję się, żeby nie były zbyt sztywne a nie mam jak porównać
paula94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:45   #646
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Mój tata nie nosi obrączki, na kopalni nie mógł a teraz ma tak zgrubione palce że nie przeciśnie. Chciała mu dać do powiększenia ale mówi, że już się przyzwyczaił, że chodzi bez

Mój Tż będzie nosił. Ja się nie mogę doczekać tego bo jak założył przykładową to to tak seksownie wyglądało nie wiem czemu ale obrączki u facetów mega mi się podobają
Inna sprawa, że inne laski obrączka przyciąga

Edit. to, że podobają mi się obrączki u innych facetów nie znaczy, że ich podrywam
mam tak samo! Tż się ze mnie śmieje bo czasami mi się zdarzy, że się zapatrzę za długo na obrączkę u jakiegoś faceta no nic nie poradzę, że obrączki przyciągają mój wzrok

do mojego też zarywała jedna z roku, ale sam szybko ją spławił bo od razu wiedział co się święci na szczęście go jakiekolwiek bliższe relacje z innymi kobietami nie interesują

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:46   #647
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wcześniej były różne akcje i dlatego mnie to wkurza. Uważam, że nie powinien Jej zabierać. Jeszcze jakby Mu płaciła za paliwo czy coś a Ona nic, za free sobie z Nim jeździ i zadowolona
Nie dziwne, że zadowolona jak za darmo ma podwózkę Skoro z nią nie ustalił, że ma się dorzucać to już jego wina pogadajcie z nią niech się dorzuca

Stary 2016-03-17, 14:47   #648
paula94_
Raczkowanie

Ta sytuacja na ślubie wydaje mi się nieprawdopodobna.. Może dlatego, że nie wyobrażam sobie aby rodzice tego dziecka nie zareagowali... Ja jestem dość nerwowa i pewnie bym sama wzięła dziecko ,,za szmaty" i do rodziców albo za drzwi Ale ja ogólnie nie mam problemu z tym żeby kogoś upomnieć jak robi coś wbrew prawu itp.
Stary 2016-03-17, 14:47   #649
Iskra14
Zakorzenienie

Paula a będą zaginane te zaproszenia czy nie? Jak nie to 300 może być

Idę do domu, bo usypiam na siedząco :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 14:47   #650
sunny0
PeeMa

Hej

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;57481906]
Ja pudełka na obrączki miec nie będę wiec z głowy [/QUOTE]
My też nie mamy A gdyby się okazało, że w kościele nie ma tej klasycznej tacki to weźmiemy w pudełeczku
Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam ogromną nadzieję, że żadnej z nas się coś takiego nie przytrafi
Ale lipa Ale dobrze, że wyszło teraz, a nie po dwudziestu latach małżeństwa, no i że dziewczyna jest ogarnięta

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
mam pytanie z innej beczki bo się trochę martwię.
Nie przejmuj się, ja tak mam regularnie Za pierwszym razem też się wystraszyłam, bo dostałam badania na już, ale to dobrze, że lekarze nie olewają takich spraw. Ostatnio nawet nie dość, że węzeł był powiększony, to jeszcze bolał mnie dość mocno
Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Macie jakiś sprawdzony domowy sposób na walkę z przebarwieniami?
Cytryna? Ogórek? Coś mi się tak kojarzy

Irytujące są te zachowania, które opisujecie, ale niestety kobieta kobiecie wilkiem i to się nie zmieni
Ja jeszcze zauważyłam, że jak jakiś facet mnie podrywa i mówię, że mam narzeczonego to on od razu się wycofuje i najczęściej jeszcze życzy szczęścia, to mi się w facetach podoba Jak zresztą wiele innych rzeczy, ogólnie wolę przebywać w towarzystwie facetów niż kobiet, np. w pracy tak miałam

Tija świetna relacja, i ta przygoda z sukienką, podziwiam za zimną krew!
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:48   #651
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was miała gramature zaproszeń 300? Wiem, że popularna jest 240, taką też chciałam ale oddaliśmy zaproszenia do druku i chcemy je na jutro i mają tylko 300 i nie wiem co robić boję się, żeby nie były zbyt sztywne a nie mam jak porównać
Jeżeli nie są zginane to powinno być ok

BLOG

Stary 2016-03-17, 14:50   #652
CrayOn
Wife!

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Powoli zbieram się do domu. Muszę jeszcze odebrać płytę z empiku do jogi. Jak dziś się ogarnę to zaczynam ćwiczyć. Ale bardziej chyba marzę o łóżku:P
O ja też ostatnio zajarana na maksa! Przygotowuję się merytorycznie może kiedyś przejdę do części praktycznej

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:50   #653
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
mam tak samo! Tż się ze mnie śmieje bo czasami mi się zdarzy, że się zapatrzę za długo na obrączkę u jakiegoś faceta no nic nie poradzę, że obrączki przyciągają mój wzrok

do mojego też zarywała jedna z roku, ale sam szybko ją spławił bo od razu wiedział co się święci na szczęście go jakiekolwiek bliższe relacje z innymi kobietami nie interesują
To chwała mu, że się zorientował Mój Tż nie potrafi zrozumieć, że to, że dziewczyna teoretycznie ma faceta wcale nie oznacza, ze już na bank nie będzie do niego podbijać Miał taką w pracy co ewidentnie szukała flirtu, a ten święcie przekonany, że nic się nie dzieje "bo przecież ona ma chłopaka" Ciekawe co by ten jej chłopak powiedział na smsy jakie wysyłała do mojego Tż

Stary 2016-03-17, 14:52   #654
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziwne, że zadowolona jak za darmo ma podwózkę Skoro z nią nie ustalił, że ma się dorzucać to już jego wina pogadajcie z nią niech się dorzuca
Właśnie ustalił dorzucała się przez miesiąc, teraz już nie i zawsze ma wymówkę.. Ale tż też już nie naciska bo Jej facet to Jego kumpel i robią razem interesy, ale dla mnie to żadne wytłumaczenie więc marudzę xd uważam takie zachowanie za nietaktowne ;p
Stary 2016-03-17, 14:54   #655
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ustalił dorzucała się przez miesiąc, teraz już nie i zawsze ma wymówkę.. Ale tż też już nie naciska bo Jej facet to Jego kumpel i robią razem interesy, ale dla mnie to żadne wytłumaczenie więc marudzę xd uważam takie zachowanie za nietaktowne ;p
A no to już inna sprawa Może to uwzględnili w tych interesach no bo faktycznie troche lipa, ze się nie poczuwa

Stary 2016-03-17, 14:55   #656
paula94_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Jeżeli nie są zginane to powinno być ok
właśnie zginane na pół
Stary 2016-03-17, 14:56   #657
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Paula ja mam 280 i są dość grube i jak zagielam to nie przylegaly ładnie tylko odstawaly o tak: w kopercie to jednak nie przeszkadza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458226598389.jpg (43,9 KB, 28 załadowań)
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:58   #658
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
To chwała mu, że się zorientował Mój Tż nie potrafi zrozumieć, że to, że dziewczyna teoretycznie ma faceta wcale nie oznacza, ze już na bank nie będzie do niego podbijać Miał taką w pracy co ewidentnie szukała flirtu, a ten święcie przekonany, że nic się nie dzieje "bo przecież ona ma chłopaka" Ciekawe co by ten jej chłopak powiedział na smsy jakie wysyłała do mojego Tż
niestety niektóre dziewczyny nie wiedzą gdzie jest granica z zawsze mógł przedstawić te wiadomości jej facetowi

Apropo wysyłania ciekawych rzeczy - Tż zajmuje się marketingiem jednej z firm z grami i czasami jak widzę co głównie dzieciaki mu wysyłają to głowa mała. Przykładowo wczoraj jakaś dziewczynka (z 10lat może miała?) mu wysłała swoje zdjęcie a'la kot ze Shreka z prośbą o jakieś tam kody, potem jeszcze jakieś inne zdjęcie z uśmiechem, że dostała to Ogólnie ile on się tam zdjęć naoglądał różnych dzieciaków.. A to nie tylko dziewczyny, bo chłopacy to też nie lepsi :P

BLOG

Stary 2016-03-17, 14:58   #659
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
ja też cały post nie jem słodyczy i aż nie wierzę, że to się dzieje naprawdę, bo do tej pory nie miałam w zyciu dnia bez słodyczy
Ja niestety złamałam się , ale i tak dużo mniej jem.

Piekna, 3 egzemplarze, ale jeden w urzędzie zostaje

Nie załatwiłam nic w ślubnych sprawach, ale remont idzie do przodu. Dziś Tż kupił drzwi i cegłę na ścianę. Własny kat coraz bliżej
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:59   #660
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zginane na pół
no to wydaje mi się, że za grube. zawsze możesz wydrukować jedno na próbę i sprawdzić jak będzie wyglądać

BLOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości