|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które brały clo, też tak czułyście jajniki?Dziś 3 dzień brania tak mi dziś grają że aż czasami boli, oby to był dobry objaw
|
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez juz nie wiem Może jeszcze faktycznie zrobię test jutro, a jak znowu nic to beta w sobotę...
|
|
|
|
|
#3664 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Raczej nie polecam gorących kąpieli jeśli nie wiesz czy jesteś w ciąży. Można w ten sposób łatwo poronić.Cytat:
![]() Ja nie ogarniam swojego organizmu, wczoraj rano miałam takie lekki różowy śluz jak korzystałam z łazienki. Myślałam że @ dostałam ale minęło 1,5 dnia i nic się nie pojawiło. A dzisiaj lub jutro powinnam niby dostać @. No nic, jeszcze trochę poczekam.. |
|||
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Wygląda na to, że ładnie
![]() Dziewczyny, powiedzcie czy czułyście jakieś "objawy" zapłodnienia? Albo może któraś z Was jest bardziej wyczulona i czuła jakieś "cosik" w podbrzuszu? ![]() Ogólnie wypowiedzcie się proszę na temat odczuć co do zapłodnienia, zagnieżdżania i pierwszych dni ciąży Odczucia fizyczne i psychiczne
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno szybko zbijesz lekami![]() Cytat:
Ale widać na Ciebie zadziałał
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza dziwna rzecz to kropla krwi (jedna!) mniej więcej parę dni przed spodziewana @, która nie nadeszła. Była to żywa czerwień, ale kropla. Potem, w terminie spodziwqnej @ bolące piersi, duuuuzo bardziej niż zwykle. Ból w podbrzuszu trwający kilka dni bez @. Ból raczej delikatny. Psychicznie trudno powiedzieć, ogólnie to miałam ciężki czas i ogromne stresy przez pracę. |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja byłam w ciąży to praktycznie wiedziałam o tym od momentu właśnie zagnieżdżenia. Miałam takie dość mocne kłucia jajnika z jednej strony. Potem za dużo się nie działo, brak @, po jakimś tygodniu od braku @ miałam już mdłości i w moim brzuchu jakieś rewolucje się działy, wszystko się przelewało. Dodatkowo cały czas trzymało mnie jakieś przeziębienie przez jakieś 3 tygodnie, non stop bym spała i miałam podwyższoną temperaturę.
Teraz też mnie jajniki bolały po owulacji i sama nie wiem czego się spodziewać.. Nie chcę jeszcze testować aby się nie rozczarować, a jutro mam termin @. Ten różowy śluz mnie zastanawia. |
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To mi wyglada na plamienie implantacyjne... ![]() Wezmę nospę na noc, wzięłam rano, ale nie pomogła za bardzo...Tylko ciepło pomaga, termofor. Nie sądzę bym była w ciąży, ale masz racje, więcej gorących kąpieli nie będzie. |
|
|
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
|
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kąpiele położna strasznie odradzała, powiedziała że należy się kąpać w ciepłej wodzie a nie gorącej. Cytat:
Ja też poczytywałam forum przez jakiś czas i się ujawniłam kilka dni temu.
|
||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Ja właśnie zamówiłam testy owulacyjne, chcę sprawdzić, czy faktycznie mam owu wtedy gdy mi się wydaje że mam (np. teraz - połowa cyklu i podbrzusze mnie pobolewa, czasem czuję ból jajnika też w połowie cyklu) ![]() Jutro przeczytam pare stron wstecz, żeby Was lepiej poznać Wasz wątek znalazłam dopiero dzić
|
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
geosmina świetne wieści Powodzenia!Lidka99 Powodzenia! MajWija oj beta rośnie, aż miło popatrzeć prześlij trochę dobrych fuidów i dla mnie ![]() Cytat:
Ja też tak reaguje na kolejne cudze ciąże... Cieszy mnie to,że się komuś udało, ale żal, że to nie ja jest... Jeszcze jak dzwonie do mamy i za każdym razem informacja o nowej ciąży w rodzinie, aż mi się nie chce dzwonić do domu...Najlepsze przed świętami dzwonię do mamy, a ona, że moja "ulubiona" koleżanka, która jeszcze ze 3 msc wcześniej się wymądrzała mojej ciężarnej siostrze, że jak to tak szybko zaraz po ślubie ciąża. Że ona by się nie zdecydowała, że jeszcze nie teraz i takie tam, a tu proszę ciąża... Po prostu dobijające to jest. Cytat:
BlueBow WITAJ
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
SUPER przyrost dbaj o Was ![]() Zobacz sobie tu http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Jasne że tak zapraszamy tylko uważaj bo to mocno płodny wątek i możesz mieć niespodziankę wcześniej niż myślisz
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz, kiedy wiedziałam kiedy była owulacja itd. byłam wyczulona na objawy i doszukiwałam się ich wszędzie ![]() Tydzień po stosunku miałam pomarańczowe plamienie (jeszcze tu na wątku marudziłam że chyba @ dostanę ) a to było pewnie to plamienie implantacyjne także taki miałam pierwszy objaw Ale nie czułam się jakoś inaczej, w sumie zrobiłam test bez większego przekonania - i potem dopiero doszły objawy typu mdłości ![]() Ale wiem że są kobiety które po prostu czują że coś jest na rzeczy od razu, jeszcze przed testem wiedzą że są w ciąży i już
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wszystki Nowym mamusia Gratuluje ;* i zycze zdrówka . Pewnie juz zapomnieliscie o mnie bo tyle czasu sie nie odzywalam . Ale to przez ta nowa prace . Jestem bardzo z niej zadowolona . No i starania poszly na bok . Tzn stwierdzilsmy co ma byc to bedzie . Juz nie śledze cyklu . Noe robie zadnych testow . Tylko poprostu nie uważamy . No ale i tak nic to nie daje . Bo jak narazie @ przychodzi co miesiac jak w zegarku . Powiem wam , teraz sama nie wiem czego chce . No , ale praca bardzo mi sie podoba . Umowe dostalam na caly etat na 2 lata . Wyplata fajna No , ale mysle tez o dziecku bo boje sie moze nigdy nie zajde . Bo tyle miesiecy sie staralismy i nic ;/
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchaj fajnie że jesteś zadowolona z pracy Może w międzyczasie warto zrobić jakieś badania, choćby TSH albo nasienie? Od kiedy się staracie? ![]() A już widzę, od września To jeszcze nie tak długo, podobno zdrowa para może się starać i rok
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-17 o 20:51 |
|
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
Takie niespodzianki są cudowne Czasem lepiej tak niż potem się spinać z testami owulacyjnymi, temperaturą itd Pełny spontan Ech dziewczyny wiecie że ja za 3 tygodnie mam połówkowe usg? Ale leci
|
#3686 | |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie nie wiem, wrzesień-październik może? Ja bym chciała w sumie nawet i wcześniej, ale tż bardzo się wczuwa w rolę ojca i chce się dobrz przygotować - zmienić pracę, kupić nowy samochód, skończyć studia (tzn obronić się bo tylko obrona mu została). Ale tak czy siak chce już się zabrać za siebie przed tą ciążą
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
A robiłaś sobie jakieś badanka? Tarczyca, prolaktyna itp
|
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać tego 30 :P
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No pewnie że tak Ja już czuję, że będę się spinać, napaliłam sie jakoś i chciałabym żeby się udało w 1 cs ![]() Połówkowe znaczy że jesteś w połowie ciąży? ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Nooo odpowiedzialny aż za bardzo czasami
|
||
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, to będzie 20 tydzień Czas leci jak głupi. Kurczę tak bym chciała żebyśmy wszystkie z wątku zaszły w szczęśliwe ciąże Tyle jest różnych problemów, utrudnień, kiedyś myślałam że to jest prostsze
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-17 o 21:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Ale nie mam całkowicie za darmo bo musiałam sama kupić piankę do badania za 250zl. 
Może zrób jutro rano test jeżeli nie przyjdzie?
Raczej nie polecam gorących kąpieli jeśli nie wiesz czy jesteś w ciąży. Można w ten sposób łatwo poronić.

A kąpiele położna strasznie odradzała, powiedziała że należy się kąpać w ciepłej wodzie a nie gorącej.
dbaj o Was