|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Zrób sobie te rafaello z kaszy jaglanej, bo fajne wychodzą
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Wykrakalam bo 20 min po odlozebiu do lozeczka ryk :-D i cyc.. Ja nie wiem juz masakra
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaciorek- u mnie tak samo i tez wieczorami i nie czaję zupełnie, o co małemu chodzi
. Raczej nie o to, ze byt mocno leci, bo aż tyle mleka nie mam , raczej o traktowanie cyca jako smoczka, bo butlę z mm też tylko ciumka a nie ssie, więc wylałam wczoraj i dziś mm. I nie kolki, bo spokój jak dostanie smoczek .No własnie- Milan chyba wreszcie przestał traktować smoczek jako wroga nr 1 , nawet z nim zasypia, ale potem wypluwa na szczęście.Aga- wreszcie dałaś znak życia , same dobre wieści ogłaszasz .Marcia, wspólczuję, oby Zosia szycbciutko zasnęła i dała Ci odpocząć. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Aha- u nas dziś dwa swięta- po pierwsze Milanek skończył 4 tyg. i oficjalnie awansował na niemowlaka , wykorzystałam moment, ze mały spał 3 godz. więc kawa zdążyła sie ulotnić z mojego organizmu przed następnym karmieniem .I przymierzyłam dzis nową spódnicę i sukienkę, kupione w ciąży , ale rozmiar nie ciążowy , bo to S i są dobre, nawet luźne ale za to sukienka obcisła w biuście- szok jak dla mnie . W staniki z ciąży też się nie mieszczę, wszystko do wymiany.aha, nie chwaląc się, ale dżinsy sprzed ciaży załozyłam tydzień po porodzie , choc nadal moje ciało mi sie nie podoba, bo nie jest jeszcze do końca przed ciążowe, ale z dnia na dzień widac, jak wraca do siebie, ufff...Nadal czuję się kaszalotowato, ale po ubraniach tego nie widać .Aga, podziwiam, ze masz jeszcze siły i ochotę na cwiczenia . Twarda sztuka z Ciebie!
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Elena dobrze ze chociaz ze smokiem zasypia
u mnie nie ma szans smoczek ja rozwscoecza. A moze to kwestia smoczka, moze wiecie cos otym? Mam lovi day&night .A i elena super z tymi ubraniami
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Marcia czasem dziecku trzeba dobrać kształt tak pisaly dziewczyny już kiedyś
moja ma dwa rodzaje ale jeden woli bardziej
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak ale mam 2 jeden nuk i lovi . nuk tako klasyczny ksztalt a lovi jak sutek. I zadnwgo nie chce :-D
|
#2497 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny ogromnie za odpowiedzi co do Bożeny bardzo mnie uspokoilyscie
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdza się to co dziewczyny pisały ze każde dziecko inne u nas karmienie o 22 i śpi póki co...wiem ze u mnie taka sytuacja nie będzie wieczna ze da pospać ale jakoś damy rade...póki co po kąpieli czytam mu bajkę wieczorami i powoli zasypia wiem ze mały jeszcze ale jakoś tak chce go nauczyć ze będziemy czytać ![]() Cytat:
witamy w gronie niemowlaków no to ładnie jak weszła w ubrania u mnie też waga niby sprzed ciąży ale wygląd ciała to inna bajka od kwietnia ruszam z ćwiczeniami pomału bo juz czas coś zacząć robić do lata blisko tez bym się kawy napila od porodu mi się marzy ale przy kp jakoś omijam ją ![]() Cytat:
tzn Canpol i Avent tez weźmie ale jednak tamten jest ulubiony także ewidentnie nie każdy pasuje każdemu dziecku jak kiedyś mamusie pisały
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak rozpoznać, czy dziecko ma kolkę?
U mnie dzisiaj powtórka z rozrywki... to już 3ci dzień z rzędu jak Lilka nie może zasnąć i non stop darcia... pewnie zaśnie koło 3 tak jak wczoraj. Nie wiem, czy coś się jej przestawiło, czy może coś ją boli? Co chwilę muszę ją przekładać na inną pozycję i bujać. Do tego co jakis czas cyc i mokre bąki :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
My po kolejnym karmieniu. Mały pospal po kapieli 4h
ciekawe jak będzie teraz. Marcia mój babel tez lubi dynamiczny z lovi odrazu go polubił
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
My cycamy. Mały spał 3h 20min
wykapalismy go dzisiaj w oleju lnianym, mam nadzieję, że pomoże na tą suchą skorke
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Witamy znad cyca! To nasza druga pobudka juz
Jak dobrze, ze Artus spokojnie je w nocy ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis kolki niby u kazdego inaczej.. Najczesciej chyba właśnie podkurczarnie nozek i płacz w godzinach popołudniowych i wieczornych..
My tez cyckamy po 4h snu ;-) Ej Paula jak tam?
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez byly 4 godz przerwy, potem przed 1 cyc i teraz znów.
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko po ciężkim Nieprzespanym praktycznie dniu robi mamusi prezent w postaci przespanej nocki
|
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
A my pierwszą jupiii ale pospalismy
5 h Paula !! Nie cyckacie ? Czy robole przecieli kabel od neta ?
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u nas czwarta pobudka.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Aninis, dzieci czesto poprzez wieczorny placz rozladowuja napiecie po calym dniu, uklad nerwowy nie radzi sobie z nadmiarem badzcow. A moze to skok rozwojowy? Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejooo
![]() Nie wiem czy to zasługa jednego jjedynieFemaltikera wypitego wieczorem, ale mleko znowu mnie zalewa ![]() Cytat:
trzeba by zrobić odrębny wątek o tym![]() Cytat:
|
|
#2511 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się za siebie wzięłam i ćwiczę brzuszki w takzwanym MIĘDZYCZASIE ![]() Cytat:
I dlatego teraz nie zaglądam bo może jeszcze gorzej jest Dojdzie wszystko do siebie Cytat:
![]() PS> Ja też jakoś nie akceptuję swojego ciała po tej ciąży. Nie jest źle. Tłumaczę sobie, że jestem matką ale... coś mi się na mózgu zrobiło. No najgorsze te fioletowe rozstępy na brzuchu.
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Też myślę o ćwiczeniach, ale zabieram się jak pies do jeża. Niby waze mniej niz przed ciaza, ale wtedy troche miesnia mialam. Chodzilam na silke i sporo cwiczylam z Zuzka Light, nie wiem czy znacie. Na mnie bardzo dobrze działają różne planki i pompki. Pewnie też od kwietnia zaczne, ale tak mi się chce, że...
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;a mp; l t;3
Ech u mnie dalej 6 kg na plusie i brzuch jak 4 miesiąc :-o a ćwiczeń nie zaczne bez zielonego światła od lekarza, a wizyta dopiero 13.04. Moje hula hop kurzy się na szafie
zostały nam długie spacery na razie...Nocka średnia. Niby 2 pobudki, tyle ze jedna 2,5 h. Skończyłam opakowanie Delicolu i niestety bez wyraźnej poprawy Steka, pręży się i bulgocze jej w brzuszku, wiec zostaje nam Biogaia i Espumisany...Powiedzcie mi jakim cudem na diecie lekkostrawnej, po pochłanianiu jabłek, co prawda gotowanych lub pieczonych, ale na kilogramy i wypijaniu hektolitrów wody i rumianku na dokładkę, można mieć zaparcie :-o No jak? W ciąży nie mialam takich problemów jak teraz Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-18 o 09:26 |
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;a mp; l t;3
Cytat:
![]() A co do drugiego, to chyba kwestia tego, ze jelita mają teraz więcej miejsca po ciąży i są bardziej leniwe? Ja też z tym walcze, piję łyzkę oleju lnianego dziennie i chyba ciut lepiej. |
|
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Co do zaparć to nie pomoge, przeze mnie wszystko przelatuje z prędkością światła
![]() Sloneczka nie ma, ale mimo to niedługo wybywamy na spacer Dziś idziemy z małym do znajomych po południu, ale nie wiem czy to dobry pomysł z takim wisicycem? Najwyżej wrócę po polgodzinie.
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a Paula się odzywała? Ciekawe jak po wczorajszej wizycie...
Co do problemów trawiennych to na mnie działają jedynie suszone śliwki zalane wrzątkiem... Moze tego spróbujcie |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Lamia mam teb sam problem.
A w jaki sposob dawkujesz delikol i espumisan?ja sie dygam ze może za duzo w nia faszeruje..
|
#2518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra, to teraz ja mam pytanie- czy tylko mi na wątku jest mega zimno i przy 24'C muszę jeszcze polar zakładać? Wieczorem to się trzęsę a jak TŻ uchyla okno to jakby tam z -10'C było i zmykam z tego pomieszczenia.
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia mi znow goraco jak nie wien a poce sie masakrycznie. Ech te hormony.
Ja tez chce zaczac cwiczyc. Ale co tu cwiczyc po cc?dalej nie wiem :-( narazie jak pamietam to wzmacniam miesnie przykrwgoslupowe i to tyle..
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie z kolei jest cieplutko. Teraz siedze w topie na ramiaczkach przy 20 stopniach Hmmmm a może za mało jesz? Organizm tak często reaguje na deficyt kaloryczny.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Najpierw schodzi "opuchlizna" po wiekszym ukrwieniu w ciazy a potem dopiero sie to wszystko "zbiega" 

musze zaczac wiecej takich deserkow sobie robic bo mi slodycze to chyba nigdy nie zbrzydna
Zrób sobie te rafaello z kaszy jaglanej, bo fajne wychodzą 
. Raczej nie o to, ze byt mocno leci, bo aż tyle mleka nie mam
. Twarda sztuka z Ciebie!

i to tak konkretnie. Do tego jakby lechtaczka zniknęła 

zostały nam długie spacery na razie...