|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
- ivoclar - Bardzo bardzo dziekuje
co do fluoryzacji to mam w domku fluormex żel więc pewnie się przyda i zadbam o te moje ząbki i trójeczke bede miała na uważnej obserwacji jeszcze raz bardzo dziekuje |
|
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
nie ma problemu ale zaintrygowalas mnie ta 3 musze ten temat poglebic tak sama dla siebie no to ide szperac w madrych pismach hehe pozdrawiam
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
no dobra juz wiem byc moze ta twoja 3 ma inny tyb budowy szkliwa i zebiny i moze po prostu sie trudniej wybielac rada :po zakonczeniu wybielanie wszystkich zebow zakladaj zel do nakladki ,ale tylko na te 3 nie na wszystkie zeby ,dopoki dopoty jej nie wybielisz do zadawalajacego cie koloru no
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za kolejna rade chyba tak zrobie bo teraz bede ja omijac bo sie boje ze znow bedzie bolało a tak to przez ten okres przejdzie ta "nadwrażliwośc" Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie do IVOCLAR:
Chciałabym się dowiedzieć czy po kolejnych sesjach wybielania nakładkowego zęby stają się coraz bielsze? Wybielaiłam ząbki 1,5 miesiąca temu i kolor jest już podobny do naturalnego choć muszę przyznać, że podczas wybielania miałam śnieżno-biały. Chciałabym powtórzyć zabieg i jestem ciekawa czy efekty będą lepsze niż za pierwszym razem....tzn czy kolor ząbków będzie jaśniejszy.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
teoretycznie po kazdym wybieleniu zęby powinny miec odcień coraz bielszy ale to zalezy od budowy szkliwa no i oczywiscie od przestrzegania bialej diety jesli nie masz nadwrazliwosci to wybielaj nic nie szkodzi na przeszkodzie wazne zebys ty byla zadowolona
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie:
znacie może jakiegoś protetyka, technika, bądź innego specjalistę w Poznaniu, który wykona nakładki na zęby niezbędne do wybielania. W gabinetach stomatologicznych oferują tylko kompleksowe wybielanie, tzn. nakładki + żel, a ja mam żel ale nie mam go jak użyć :P |
|
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Chcialabym sie z Wami podzielic opinia na temat wybielania zębów. Otóz kilka miesiecy temu podjelam decyzje ze za jakis czas wezme sie za wybielanie zebow ( mimo ze swoje mam dosyc ladne i jasne). Jestem po pierwszym etapie wybielania nocnego, nakladkowego. Zeby wybielam preparatem OPALESENCE 15%. Nalozylam preparat wczoraj wieczorem i juz po kilkunastu minutach czulam niewielki ból. Przebudzilam sie o 5 rano bo zeby bolaly niemilosiernie. Rano, zaraz po sciagnieciu nakladek wzielam 2 tabletki przeciwbolowe, poniewaz nie moge wytrzymac bolu dolnych "jedynek" . Fakt faktem, po pierwszym dniu widze diameetralną roznice ale bol jest niesamowity. Zastanawiam sie czy dzis zakladac nakladki na ząbki czy po porostu wstrzymac sie do jutra. Nie wiem czy tylko ja odczuwam taki bol czy Wy takze Pozdrawiam
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: proste i białe ząbki
subskrybuje
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybielam zabki juz jakies 4 tyg z przerwami i mam 22%żel ale nakładam go na godz półtorej wczesniej trzymałam dłużej i też miałam podobny problem tylko z dolna trójka straszny ból i teraz ja pomijam przy wybielaniu zostawiam ja na koniec wybielania reszta ząbków teraz cierpi na nadwrażliwość ale to podobno norma ale jak jest tak jak piszesz to bedzie lepiej dla Ciebie jak zrobisz sobie przerwe dwu trzy dniowa i potem znów zacznij wybielanie tylko nie nakładaj tych nakładek z żelem na cała noc tylko na kilka godzin poprostu skróć czas wybielania.
|
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
mleko tylko mleko złagodzi nadwrazliwosc albo ketonal forte ale to juz inna bajka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie chyba odpuszcze to całe wybielanie... po pierwsze ze nadwrażliwość mam straszną i nie jestem w stanie nakładać zelu codziennie. całe dnie czuje się jak na torturach...
po drugie efektu żadnego, więc to zniechęca. na początku jakiś tam był a potem zęby same ściemniały mimo że starałam się nie jeść i nie pić niczego co mogłoby je zafarbować. i stan obecny jest identyczny z wyjściowym ![]() więc u mnie to tylko ból i pieniądze wywalone w błoto ![]() pewnie jeszcze popróbuje a przynajmniej zużyje te strzykawki co juz kupiłam ale nie wiem czy zdecyduje się na następną partię. jak po 8 strzykawkach nic nie widać to chyba nie mam sie co łudzić....
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was używała tzw. czarnej pasty? jakies efekty?
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że właśnie zaczynam romans z Biała Perłą
|
|
#1665 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Jak sadzicie czy przy wybielaniu zebow rozjasniaja sie takze plomby i doklejane zęby? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
wypelnienia licowkikompozytowe i korony kompozytowe(mam nadzieje ze juz nikt ich nie robi)rozjasniaja sie ale w niewielkim stopniu,,natomiast licowki porcelanowe i korony porcelanowe nie nie nie
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
aha czarna pasta je sklad nioe pozwala na profesjonalne wybielenie zębow gdyz nadaje sie tylko do usuwania osadu nikotynowego etc.sklada sie glownie z e skladnikow pochodzenia roslinnego wiec jesli ktos ma duzo osadu to moze jej uzywac pamietajcie ze po usunieciu nawt osadu zeby robia sie jasniejsze ale na pewno nie wybiela sie o kilka tonow
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Agacior 89-ja tez zaczelam, dzisiaj
. Z tym, ze ja juz kiedys jej uzywalam i efekt byl .
|
|
#1669 |
|
Przyczajenie
|
HEj! Jest tu kto?! mam pytanie ... mam 14 lat a czytałam że BIałą Perłę można uzywac dopiero od 16.... myślałam ze sie ukatrupie... ale czy to naprawde az tak niebezpieczne?prosze o odpowiwedż
)
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
teoretycznie podkreslam teoretycznie powinno sie uzywazc wybielczy od 16 r.z dlatego ze okolo 15-17 rz zakonczona jest mineralizacja szkliwa , a tak naprawde jesli wybielisz sobie teraz zeby a jestes bardzo mlodziutka na pewno oslabisz tym zeby,a tym samym szkliwo (po prostu zeby zaczna ci sie szybciej psuc a co gorsze dojdzie do pekniec szkliwa)zreszta w wieku 14 lat kollor szkliwa jest a2 lub a1 a to w nomenklaturze stomatologicznej najasniejszy kolor, tak wiec radze pozadnie umyc zeby z osadu a wybielac mozesz prosze bardzo ale na wlasna odpowiedzialnosc
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
ivoclar
witam ponownie i po raz kolejny zwracam sie z pytankiem a chodzi o to w jakim czasie od otwarcia strzykawki z żelem powinnam ja zużyć, ile czasu może leżeć otwarta z ta zatyczka? Zabki juz mam białe choc nie satysfakcjonuje mnie obecny odcien i została mi jeszcze jedna strzykawka i mysle że jeszcze jedna dwie aplikacje i zakonczyłabym wybielanie a reszte miałabym na nastepny raz tylko ile to może tak leżeć? Co do mojej trójki to nadal pobolewa w czasie wybielania choc juz nie tak mocno troszke inny ma odcien ale nie jest zle
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moje krzywuski przed i po wybielaniu
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotka- łaaał, róŻnica jest . Ja tez własnie cyknęłam fotkę swoim zębom przed kuracją i zobaczymy jak będzie po
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
migotka włoz strzykawki do lodowki i niech sobie leza byle by w zimnie do roku czasu na pewnoa potem po prostu ich dzialanie wybielajace moze byc tylko słabsze i nic wiecej ale ale zdecydowanie powinnas wybrac sie do ortodonty i zrobic cos z tym swoim zgryzem bez urazy ale nieciekawie to wyglada masz ciezka wade zgryzu albo przynajmniej prtetycznie sie zajac zabkami pozdrawiam
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
agacior89 życze zadowalajacyhc efektów wybielania
u mnie róznica naprawde jest duza tylko tak to jest ze sama tego nie widziałam jak sie patrzyłam w lustro dopiero na foto super efekt wyszedł jedna fotka z mocniejszym swiatłem to jeszcze bielsze zabki sa ![]() ivoclar po raz kolejny dzieki za rade co do moich krzywusków u ortodonty byłam przed rozpoczeciem wybielania marzą mi sie od kilku lat proste zabki i byłam juz zdecydowana na aparat bo wiem ze nie jest dobrze i powinnam sie tym juz dawno zajac mialam nawet kilka lat temu specjalnie usuwane dwie górne czwórki, jeden łuk podobno starczy na moje zabki żeby je wyprostowac plus dwa latka noszenia ale niestey musiałam na jakis czas znów to odłożyć bo fianasowo moge nie dac rady bo kredycik na mieszkanko wlasnie biore wiec zabki znów schodza na drugi plan protetycznie chciałam to zrobic tez sie dowiadywałam ale to podobno sie nie da bo w sumie musialabym cały przód robić i niby efekt by byl gorszy niz po aparacie pozatym kosztowałoby mnie to tyle co aparat i wizyty przez te dwa lata czyli jakies 4tys a własne zabki zostaja tak mi doradzono i chyba nic mi nie zostaje jak tylko czekac... asz wygram w totolotka |
|
|
|
|
#1676 |
|
Przyczajenie
|
Efekt wybielenia naprawdę wspaniały! A zęby wcale nie mają jakiegoś strasznego kształtu
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
spoko migotka pozdrawiam
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
marcin92 ivoclar
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja mam pytanie do Migotka81
. A Ty miałaś przed zabiegiem wybielania Z NATURY,od urodzenia taki kolor zębów??? Chciałabym się podjąć takiego zabiegu wybielania, ale nie wiem czy dałoby radę, bo już od urodzenia mam żółte zęby ... A widzę, że Tobie ślicznie wybielałyPozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
#1680 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie drogie Panie należy trzymac te strzykawki z żelem?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

co do fluoryzacji to mam w domku fluormex żel więc pewnie się przyda i zadbam o te moje ząbki i trójeczke bede miała na uważnej obserwacji jeszcze raz bardzo dziekuje 

w Poznaniu, który wykona nakładki na zęby niezbędne do wybielania. 

Pozdrawiam