|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cloche z nieba mi spadłaś. Dzięki Ci za to.
Na szczęście, moje dziecko uwielbia dziadków mieszkających od nas 200 km., nie martwię się, że będzie u Babci, bo tam to Ona ma niebo. Martwię się, że to wszystko wydłuży się całe to oswojenie z drugim brzdącem, które pojawi się na świecie. Boję się, że przez to, że dość długo mnie nie będzie widziała i zobaczy mnie i dziecko to będzie za duże zderzenie z rzeczywistością. Dziewczynki i pchanie się szybciej na świat, jestem przykładem gdzie moja dwulatka za nic na świecie się nie wybierała na świat wręcz przeciwnie, została zmuszona do opuszczenia mojego brzucha, poprzez masowanie, cewnik Faleya, oksytocynkę a na końcu przebicie pęcherza. |
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozwarcia, na tym etapie i szczegolnie w nie-pierwszej ciazy to normalne, wiec nie mamy sie czym przejmowac w ten weekend ma byc cisza! ewentualnie jowita moze rodzic, bo u niej to juz sie rozkreca i rozkreca
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama zarówno mnie jak i siostrę przenosiła więc też nie bardzo wierzę w to, że dziewczynki bardziej się pchają na świat.
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez wolałabym w ten weekend nie rodzic jeszcze, to ostatnia sobota i niedziela kiedy mamy bardziej sprecyzowane plany. Na sobotę 50cioci i imieniny dziadka a w niedziele chcialabym pojechać jeszcze ostatni raz przed porodem do domu rodzinnego, bo tz ma skręcić komandor, a samego wole go nie puszczać bo jak cos sie zacznie dziać to chcialabym by byl ze mna
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny artykuł przyda sie na przyszłość 🏻Ciekawe czy któraś w weekend sie rozpakuje.... ![]() Dzień dobry i udanych wizyt Dziewczyny!
|
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
chyba nie ma reguły, moja mama całą czwórkę (2 dziewczyny, 2 chłopaków) urodziła przed terminami.
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Karbiela a tesciowa nie moze do ciebie przyjechac i sie wnuczka zajac? Na prawdę nie wiem czy to dobry pomysl aby potem dziecko wrocilo i zastalo juz mame w domu z nowym dzidziusiem. Ja mam 2 latke i wydaje mi sie ze dla niej bylby to szok tylko ze moja widzi babcie raz na 1-2 miesiace ok 3-4 godzin.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmykam, bo muszę podskoczyć do Lidla po foremki do babeczek na które chorowałam już jakiś czas temu, jeszcze muszę przed 12 ogarnąć trochę rzeczy w domu a na 12 lecę zajmować się 4 latkiem i może uda mi się zrobić te nieszczęsne palemki. Choć jak pomyślę, ile to roboty to aż mi się odechciewa, ale wiecie co jest najgorsze, że ja lubię taką robotę i jak już do niej przysiądę to nie będzie mi się chciało przestawać.
I weź tu zrozum kobietę w ciąży. ![]() Nie rodźcie jeszcze.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela no nieciekawa sytuacja. Ale dobrze że tz będzie miał jakąkolwiek pracę. Potem na pewno znajdzie coś lepszego
Też uważam tak jak dziewczyny że najlepiej aby ktoś do was przyjechał zająć się córka, jej będzie łatwiej w ten sposób zaakceptować że oprócz niej będzie jeszcze jedno dziecko. Tak mi się wydaje. Głowa do góry ☺ |
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurka, miałam tak ostatnio a przy tym lekki ból jak na okres... zdałam sobie sprawę, że jednak miałam skurcz Cytat:
Nie, to chłopcy się pchają Popatrz np. np. na marcówki. Moje koleżanki co miały dziewczynki rodziły tydzień, dwa po terminie ![]() Ale wiadomo, że róznie to bywa hehe i nie ma reguły, w każdym razie je dziewczynek wcześniaków nie znam. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Patulinka ja od kąd miałam podane sterydy, to ciągle odczuwam czkawkę Bartka Czytałam, że to świadczy o tym, że płuca się wykształciły ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KTG Zero, totalne zero skurczy. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą. Ostatnie tygodnie coś dziwnie dla mnie łaskawe są LUMPEK Uwaga, pierwszy raz w ciąży, babka chciała mnie przepuścić w kolejce. Kij z tym, że przed nią i tak było dużo ludzi i każdy udawał, że mnie nie widzi. Dobrze się czułam, to mogłam postać. Ostatnie łowy dla mojej mychy. Wszystko hm, next i George.
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam załączyć :p
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super zakupy moja koleżanka na ktg w piątek prawie brak skurczy, jakieś minimalne których nie czuła a we wtorek rano urodziła także może i cisza przed burzą
|
|
#2745 |
|
Winter is coming
|
piękne łowy MiniMonix
ale to nic, przejdę się jeszcze w następnym tygodniu ;]kurde za krótko dzisiaj spałam i jakąś zamułę mam, chyba muszę sobie kawę zapodać. Za to młoda jak najbardziej wyspana, bo szaleje.
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Minimonix piękne łowy
te buciki i bluzka z serduszkiem
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Odcieta od swiata, nadrobie posty w domu
ale wychodzimy! Cisnienie unormowali do 135,140/90 nizej u mnie to sie chyba nie da. Dawka 5 tabl. na dzien. Ale.... mam najaz lezenia w domu min. tydzien. Najlepiej dwa. Tak na maksa. Bo mam juz tylko 0,5CM szyjki i rozwarcie 1,5cm. Tylko teraz nie wiem, jak sobie mysle o tym, jak on rozwarcie widzi jak mam pesser. Takze ja chyba urodze szybko po zdjeciu krazka. W srode wizyta u mojej gin, zapytam kiedy sciagamy... cos mi sie wydaje ze szybko.pojdzie.Dzisiaj zaczelismy 36tc. Maluch we wtorek mial juz 2800 .
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Piękne! Sweterek z serduszkiem boski
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj współczuję... Minimonix super łowy Mój z rana jest zawsze leniwy w nocy spimy razem, potem ja wstaję, a jego muszę dobudzać.
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie ma to jak w domu ![]() Kurcze u mnie też krążek, szyjka od dawna się skracała. Zobaczymy co dzisiaj gin powie, wcześniej mówili że krążek będą ściągać w okolicy 37 tygodnia. |
|
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
MiniMonix super ciuszki
![]() A tak swoją drogą ja dzisiaj 39 tc zaczęłam
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Madzia szybko sie u Ciebie rozkręca
dobrze ze ciśnienie unormowane a kruszynka ładnie przybiera
|
#2754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze facet za duzo nie pomoze, ale przynajmniej zajmie sie córą i tak jak dziewczyny piszą to zawsze mniejszy szok bedzie związany z pojawieniem sie nowego czlonka![]() Cytat:
Jeju juz nie pamietam kiedy ostatnio piłam Puchatka, chyba za dzieciaka! Takie naturalne jest super U mnie dzis wczorajszy sledzik czas wstac z wyra, ogarnac Bożenę i na wizyte siup!Tż mnie wczoraj zaskoczył! Sam poszedł na sr a marudzi jak ma ze mna pójść Mam wrażenie, ze Neta dawno nie pisała.. Ciekawe co u niej
|
||
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
witam ze śniadankiem, dziś kanapki z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem miałam plan, ze wstanę dzis na badania, ale jakos nie mogłam się zebrac, zresztą podróż tramwajem z rana średnio mi się podoba, jutro powiem męzowi żeby mnie zawiózł Młody sobie właśnie jakąs dyskotekę w brzuchu urządza, a wcześniej okopywał mi żebra wiosna znów gdzieś uciekała, jest szaro, ale całe szczęście nie pada ![]() Kabriela kurcze, trudna sytuacja ze zmiana pracy męża akurat przed Twoim porodem co do córci to bałabym sie ze taki wyjazd do babci i powrót do domu w którym będzie juz siostra moze być dla niej szokiem jeśli masz taką możliwosć to lepiej byłoby gdyby teściowa przyjechała do Was, dla małej nie byłoby to taką ogromną zmianą i czasem babcia mogłaby się zająć młodszą wnuczką tak zebys miała choc chwile tylko dla starszej Tabaska nie wchodziłam wieczorem na forum a tu widze ciekawie się działo, posiedź jeszcze w dwupaku MoniMonix ale cudne zakupy co do przepuszczania w ciązy to lepiej późno niż wcale, u mnie tez dopiero 2 tygodnie temu się zdarzyło, ze mnie facet w kolejce przepuscił a kobieta ustąpiła miejsca w tramwaju |
|
|
|
#2756 | |||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno w ciągu ostatnich dwóch dni spadło ciśnienie - szybko i sporo. Wszyscy mają dziś mieć prawo być jak zombie. Nie mówiąc o dodatku smogu. U mnie masakra, mimo że spałam dość dobrze, to aż do 9 - zjadłam, wypiłam kawę i ciśnienie mam 104/70 Nażarłam się słodkiego i nadal nie mam siły się ruszyć.A wkrótce spotkanie u położnej i ćwiczenia - idę pierwszy raz na takie nowe, z relaksacją - jak tam nie usnę to cud będzie ![]() Robiłam badanie oczu z zakrapianiem ostatnio, ale nic mi okulistka nie mówiła żeby zamykać. A wydaje mi się, że taka zorientowana co w ciąży można a co nie. Smakowy jogurt ze sklepu to jadłam ostatnio chyba kilka lat temu A może potem mi się zdarzyło gdzieś na trasie jakąś pitną maślankę w kryzysowej sytuacji.---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Ale i tak szczypiorku nie miałam. Kupię na jutro, i awokado jeszcze, i serek twarożkowy - uwielbiam |
|||||
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso szkoda, że to ciśnienie nie działa na wszystkich
![]() Lucy ale pyszne kanapki. Ja na weekend robię pastę jajeczną Poli myszka zepsuta, sprawdzałam |
|
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jessuuuu jaki wspaniały ten sweterek!!
Ja chyba na kolejne zakupy to z wózkiem pojadę W ogóle cholernie mi głupio, że się tak szybko męczę i wyjście do sklepu to udręka. I że ciągle mi się chce spać. To przez to, że wcześniej miałam tryb życia na 100 % - cały dzień zapełniony i spędzony aktywnie. A teraz głupio mi bo czasem mam dni, że nic żywcem nic nie robię. Tłumaczę sobie, że organizm wie co potrzebuje heh, że to ostatnie takie chwile sama ze sobą. Cytat:
No to trzymam kciuki by się poród nie zaczął jeszcze tak minimum z dwa tygodnie! Cytat:
no to dobrze, a zwaliłam na biednego męża hehheheAle fakt jestem taka nietomna. Chyba się do pepco przejdę bo miałam kupić pare rzeczy i po drodze na kawke i może coś niedobrego słodkiego Ale nie wiem sama, jakoś nie wiem nie mam na nic ochoty. To po zakropieniu otworzyłaś oczy czy trzymałaś zamknięte? Bo wiem, że to właśnie o coś takiego babce chodziło hmhm. Ale skoro Twój Ci nic nie mówił to może to nie jest jakieś istotne. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Lepiej, że myszka niż żeby to coś nie tak było z laptopem So ... be happy!
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś oddać honorowo mocz ostatni raz i wyciągam kasę, a babka do mnie "a idź kobieto kup sobie pączka i kawę a nie za mocz będziesz tu płacić" ... jaki było moje zdziwienie, musiałybyście widzieć. Fakt, że ja wszystkie badania miałam w ciąży na NFZ i musiałam chodzić do szpitala do labo. I ostatnio po prostu poszłam z marszu i zapomniałam, że ten mocz jeszcze. I się umówiłam z babką, że ma wykreślić a ja w innym labo zrobię sobie odpłatnie. Poszłam do mojej przychodni, tam gdzie mam rodzinnego i taki szok
Cytat:
Tabaska czyli miałaś taką jazdę jak ja ostatnio, mąż też się mega wtedy stresował. Dobrze, że się chłopy nami przejmują. Co do skurczy, to mi się wydaje, że jeśli to przepowiadające to chyba nierealne, że Ci się takie "jajo" robi. Wg mnie to się Igor wypina...ja to mam z 10 razy dziennie i to zdecydowanie nie są te skurcz, które miałam. Wtedy niezależnie gdzie mały leżał brzuch miał regularny kształt po obu stronach. A co do weekendu, no obyś nie rodziła jeszcze W Twoim mieście już chyba nie ma porodówki bo większość do mnie przyjeżdża![]() MiniMonix fajne łupy Kabriela ja bym sprowadziła pomoc do domu, bo córa może nie ogarnąć i będzie kłopot... madzia2409 super że wychodzisz, oszczędzaj się! Swoją drogą ciekawe..pessar i widzi rozwarcie? Może to jest tak, że ten pessar nie trzyma tak mocno i gdyby nie on miałabyś już większe? Kopycio jakoś mnie to nie ciekawi ![]() Ineso nie mam o co walczyć bo ja będę mieć CC
|
|
#2760 |
|
Matka Smoka
|
Poli - miałam otwarte, nawet na początku jeszcze chwilę czytałam. Zamknęłam na korytarzu na chwilę, ale to bardziej z wewnętrznej potrzeby - wtedy miałam wrażenie, że mniej wypływa. W sumie jak się ma otwarte i wrażliwe to część Ci wypłynie, więc niby logicznie wtedy mniej do dziecka dociera? To tylko kilka kropli, a dzieciaki duże - myślę, że nie ma się co stresować. Trzymam kciuki, żeby było ok.
kejka - aaa fakt, tak mnie to zdziwiło, że zapomniałam że Ty masz cc
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-03-18 o 10:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

weekend mam już zaplanowany, w sobotę jedziemy na urodziny teścia, i teściowa mi już mówiła jakie dobroci szykuje to nie mogę odpuścić 
w ten weekend ma byc cisza! ewentualnie jowita moze rodzic, bo u niej to juz sie rozkreca i rozkreca 

przyda sie na przyszłość
🏻

w nocy spimy razem, potem ja wstaję, a jego muszę dobudzać.
No i nie ma to jak w domu
i tak jak dziewczyny piszą to zawsze mniejszy szok bedzie związany z pojawieniem sie nowego czlonka
a marudzi jak ma ze mna pójść
A może potem mi się zdarzyło gdzieś na trasie jakąś pitną maślankę w kryzysowej sytuacji.