Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 08:53   #2731
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cloche z nieba mi spadłaś. Dzięki Ci za to.

Na szczęście, moje dziecko uwielbia dziadków mieszkających od nas 200 km., nie martwię się, że będzie u Babci, bo tam to Ona ma niebo. Martwię się, że to wszystko wydłuży się całe to oswojenie z drugim brzdącem, które pojawi się na świecie. Boję się, że przez to, że dość długo mnie nie będzie widziała i zobaczy mnie i dziecko to będzie za duże zderzenie z rzeczywistością.

Dziewczynki i pchanie się szybciej na świat, jestem przykładem gdzie moja dwulatka za nic na świecie się nie wybierała na świat wręcz przeciwnie, została zmuszona do opuszczenia mojego brzucha, poprzez masowanie, cewnik Faleya, oksytocynkę a na końcu przebicie pęcherza.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:06   #2732
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja Gosię przepuszczam spokojnie weekend mam już zaplanowany, w sobotę jedziemy na urodziny teścia, i teściowa mi już mówiła jakie dobroci szykuje to nie mogę odpuścić A w niedzielę do nas znajomi mają przyjść prosić nas na wesele. Tak więc nie ma innej możliwości jak w weekend jeszcze nogi zaciskać
u mnie podobnie - w niedziele urodziny w dobre 200km oddalonej od domu i mojego szpitala miescinie, a ja nie mam zamiaru ani w samochodzie, ani w obcym szpitalu rodzic
co do rozwarcia, na tym etapie i szczegolnie w nie-pierwszej ciazy to normalne, wiec nie mamy sie czym przejmowac w ten weekend ma byc cisza! ewentualnie jowita moze rodzic, bo u niej to juz sie rozkreca i rozkreca
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:10   #2733
madziara889
Zakorzenienie

Moja mama zarówno mnie jak i siostrę przenosiła więc też nie bardzo wierzę w to, że dziewczynki bardziej się pchają na świat.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:16   #2734
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez wolałabym w ten weekend nie rodzic jeszcze, to ostatnia sobota i niedziela kiedy mamy bardziej sprecyzowane plany. Na sobotę 50cioci i imieniny dziadka a w niedziele chcialabym pojechać jeszcze ostatni raz przed porodem do domu rodzinnego, bo tz ma skręcić komandor, a samego wole go nie puszczać bo jak cos sie zacznie dziać to chcialabym by byl ze mna
Stary 2016-03-18, 09:17   #2735
MaLoS
Rozeznanie

Fajny artykuł przyda sie na przyszłość 🏻

Ciekawe czy któraś w weekend sie rozpakuje....

Dzień dobry i udanych wizyt Dziewczyny!

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:18   #2736
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moja mama zarówno mnie jak i siostrę przenosiła więc też nie bardzo wierzę w to, że dziewczynki bardziej się pchają na świat.
chyba nie ma reguły, moja mama całą czwórkę (2 dziewczyny, 2 chłopaków) urodziła przed terminami.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:19   #2737
Smarrita
Wtajemniczenie

Karbiela a tesciowa nie moze do ciebie przyjechac i sie wnuczka zajac? Na prawdę nie wiem czy to dobry pomysl aby potem dziecko wrocilo i zastalo juz mame w domu z nowym dzidziusiem. Ja mam 2 latke i wydaje mi sie ze dla niej bylby to szok tylko ze moja widzi babcie raz na 1-2 miesiace ok 3-4 godzin.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:27   #2738
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny zmykam, bo muszę podskoczyć do Lidla po foremki do babeczek na które chorowałam już jakiś czas temu, jeszcze muszę przed 12 ogarnąć trochę rzeczy w domu a na 12 lecę zajmować się 4 latkiem i może uda mi się zrobić te nieszczęsne palemki. Choć jak pomyślę, ile to roboty to aż mi się odechciewa, ale wiecie co jest najgorsze, że ja lubię taką robotę i jak już do niej przysiądę to nie będzie mi się chciało przestawać.
I weź tu zrozum kobietę w ciąży.

Nie rodźcie jeszcze.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:29   #2739
patulinka94
Zadomowienie

Kabriela no nieciekawa sytuacja. Ale dobrze że tz będzie miał jakąkolwiek pracę. Potem na pewno znajdzie coś lepszego
Też uważam tak jak dziewczyny że najlepiej aby ktoś do was przyjechał zająć się córka, jej będzie łatwiej w ten sposób zaakceptować że oprócz niej będzie jeszcze jedno dziecko. Tak mi się wydaje.
Głowa do góry ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:40   #2740
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Hej wam, sorki ze nastraszylam. Zasnęłam po tej akcji i spalam do teraz, na szczęście w nocy nic juz się nie działo. Wkurzal mnie tz bo co chwile sie pytal czy jedziemy do szpitala a jeszcze na glos mi czytal symptomy zbliżającego sie porodu.

Jakie macie te skurcze? Tak wam dziwnie sie krzywy brzuch robi? Bo mi zawsze się na prawo wykrzywia, aż brakuje skory tak jest wszystko naciągnięte i boli. Wczesniej myslalam ze to maly ale to raczej niemożliwe..sama juz nie wiem

O kurka, miałam tak ostatnio a przy tym lekki ból jak na okres... zdałam sobie sprawę, że jednak miałam skurcz Nie widziałam...

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
GGI no mnie tak kluje miedzy nogami hahah ze sie zastanawiam jak to możliwe na leżąco by mnie tak kulo na chodzaco ok

PS: Podobno dziewczynki lubią sie wczesniej pchać na świat - juz dwie polozne mi to powiedziały. Ciekawe jak to u nas bedzie na wątku na razie jedna dziewczynkę mamy 💗 💖

Nie, to chłopcy się pchają Popatrz np. np. na marcówki. Moje koleżanki co miały dziewczynki rodziły tydzień, dwa po terminie

Ale wiadomo, że róznie to bywa hehe i nie ma reguły, w każdym razie je dziewczynek wcześniaków nie znam.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Patulinka ja od kąd miałam podane sterydy, to ciągle odczuwam czkawkę Bartka Czytałam, że to świadczy o tym, że płuca się wykształciły

kciuki za dzisiejsze wizyty
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:40   #2741
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Fajny artykuł przyda sie na przyszłość 🏻

Ciekawe czy któraś w weekend sie rozpakuje....

Dzień dobry i udanych wizyt Dziewczyny!
Zgłaszam się oczywiście na ochotnika do porodu. Moje dziecko jednak chyba nie chce :p

KTG

Zero, totalne zero skurczy. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą. Ostatnie tygodnie coś dziwnie dla mnie łaskawe są

LUMPEK

Uwaga, pierwszy raz w ciąży, babka chciała mnie przepuścić w kolejce. Kij z tym, że przed nią i tak było dużo ludzi i każdy udawał, że mnie nie widzi. Dobrze się czułam, to mogłam postać. Ostatnie łowy dla mojej mychy. Wszystko hm, next i George.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:41   #2742
MiniMonix
Zakorzenienie

Zapomniałam załączyć :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458290453095.jpg (75,7 KB, 34 załadowań)

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-18, 09:45   #2743
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
chyba nie ma reguły, moja mama całą czwórkę (2 dziewczyny, 2 chłopaków) urodziła przed terminami.
Też mi się tak wydaje.

Kabriela bałabym się wywieźć mała, bo potem może jeszcze gorzej zareagować.

Mam tak spuchnięte stopy, że aż bolą, jyż któryś dzień z rzędu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:47   #2744
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Zgłaszam się oczywiście na ochotnika do porodu. Moje dziecko jednak chyba nie chce :p

KTG

Zero, totalne zero skurczy. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą. Ostatnie tygodnie coś dziwnie dla mnie łaskawe są

LUMPEK

Uwaga, pierwszy raz w ciąży, babka chciała mnie przepuścić w kolejce. Kij z tym, że przed nią i tak było dużo ludzi i każdy udawał, że mnie nie widzi. Dobrze się czułam, to mogłam postać. Ostatnie łowy dla mojej mychy. Wszystko hm, next i George.

super zakupy
moja koleżanka na ktg w piątek prawie brak skurczy, jakieś minimalne których nie czuła a we wtorek rano urodziła także może i cisza przed burzą
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:48   #2745
velika
Winter is coming

piękne łowy MiniMonix ja żałuję, że wczoraj tak mało kupiłam, bo tanio było jak nie wiem ale to nic, przejdę się jeszcze w następnym tygodniu ;]
kurde za krótko dzisiaj spałam i jakąś zamułę mam, chyba muszę sobie kawę zapodać. Za to młoda jak najbardziej wyspana, bo szaleje.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:49   #2746
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
super zakupy
moja koleżanka na ktg w piątek prawie brak skurczy, jakieś minimalne których nie czuła a we wtorek rano urodziła także może i cisza przed burzą
To jest jakieś pocieszenie!

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-18, 09:49   #2747
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Minimonix piękne łowy te buciki i bluzka z serduszkiem
Stary 2016-03-18, 09:51   #2748
madzia2409
Raczkowanie

Odcieta od swiata, nadrobie posty w domu ale wychodzimy! Cisnienie unormowali do 135,140/90 nizej u mnie to sie chyba nie da. Dawka 5 tabl. na dzien. Ale.... mam najaz lezenia w domu min. tydzien. Najlepiej dwa. Tak na maksa. Bo mam juz tylko 0,5CM szyjki i rozwarcie 1,5cm. Tylko teraz nie wiem, jak sobie mysle o tym, jak on rozwarcie widzi jak mam pesser. Takze ja chyba urodze szybko po zdjeciu krazka. W srode wizyta u mojej gin, zapytam kiedy sciagamy... cos mi sie wydaje ze szybko.pojdzie.
Dzisiaj zaczelismy 36tc. Maluch we wtorek mial juz 2800.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:52   #2749
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Piękne! Sweterek z serduszkiem boski

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Patulinka ja od kąd miałam podane sterydy, to ciągle odczuwam czkawkę Bartka Czytałam, że to świadczy o tym, że płuca się wykształciły

kciuki za dzisiejsze wizyty
No ja też czkawkę ciągle czuję, najczęściej w
Stary 2016-03-18, 09:53   #2750
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje.

Kabriela bałabym się wywieźć mała, bo potem może jeszcze gorzej zareagować.

Mam tak spuchnięte stopy, że aż bolą, jyż któryś dzień z rzędu

Oj współczuję...

Minimonix super łowy

Mój z rana jest zawsze leniwy w nocy spimy razem, potem ja wstaję, a jego muszę dobudzać.
Stary 2016-03-18, 09:55   #2751
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Odcieta od swiata, nadrobie posty w domu ale wychodzimy! Cisnienie unormowali do 135,140/90 nizej u mnie to sie chyba nie da. Dawka 5 tabl. na dzien. Ale.... mam najaz lezenia w domu min. tydzien. Najlepiej dwa. Tak na maksa. Bo mam juz tylko 0,5CM szyjki i rozwarcie 1,5cm. Tylko teraz nie wiem, jak sobie mysle o tym, jak on rozwarcie widzi jak mam pesser. Takze ja chyba urodze szybko po zdjeciu krazka. W srode wizyta u mojej gin, zapytam kiedy sciagamy... cos mi sie wydaje ze szybko.pojdzie.
Super że ciśnienie unormowane! No i nie ma to jak w domu

Kurcze u mnie też krążek, szyjka od dawna się skracała. Zobaczymy co dzisiaj gin powie, wcześniej mówili że krążek będą ściągać w okolicy 37 tygodnia.
Stary 2016-03-18, 09:56   #2752
annihilate
Rozeznanie

MiniMonix super ciuszki kurczą na dziewczynkę zawsze są w lumpach najładniejsze

A tak swoją drogą ja dzisiaj 39 tc zaczęłam 2 tygodnie do terminu mi zostały

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:00   #2753
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Madzia szybko sie u Ciebie rozkręca dobrze ze ciśnienie unormowane a kruszynka ładnie przybiera
Stary 2016-03-18, 10:00   #2754
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
200 km dalej od nas. W ostateczności taki jest plan, że Ją tam wywiozę, ale mówię, że to jest w ostateczności, bo szczerze przeraża mnie fakt, że Ari przeżyje taki chyba ciut silniejszy szok, kiedy przyjadę po Nią już z Izą. Tak w domu, to jest w domu są przygotowania, ja Jej staram się gdzieś przemycać informację, że Iza niedługo się urodzi, że będzie spała w tym łóżeczku, że ubranka są prasowane dla Niej, nawet ostatnio układała. Ma fazy, że się przytuli do brzucha, oczywiście są też fazy, że nie chce dzidzi ( a teraz przerabiam, że Ona jest dzidzia).
Boję się, że jak nie będzie u siebie tylko w jeszcze innym miejscu to może to przeżyć jakoś silniej. Nie wiem, może to być moja paranoja również. Nie wiem wszystko jest takie na dwoje Babka wróżyła. Nic nie wiem, niczego nie jestem pewna.
Oj to daleko. Ściągaj tego tescia moze facet za duzo nie pomoze, ale przynajmniej zajmie sie córą i tak jak dziewczyny piszą to zawsze mniejszy szok bedzie związany z pojawieniem sie nowego czlonka

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Czas na śniadanko, mam ogromna ochote na kakao skonczyl mi sie puchatek wiec zrobię z naturalnego, będzie zdrowiej

Jeju juz nie pamietam kiedy ostatnio piłam Puchatka, chyba za dzieciaka! Takie naturalne jest super

U mnie dzis wczorajszy sledzik czas wstac z wyra, ogarnac Bożenę i na wizyte siup!

Tż mnie wczoraj zaskoczył! Sam poszedł na sr a marudzi jak ma ze mna pójść
Mam wrażenie, ze Neta dawno nie pisała.. Ciekawe co u niej
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:03   #2755
lucy111
Zadomowienie

Hej hej
witam ze śniadankiem, dziś kanapki z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem

miałam plan, ze wstanę dzis na badania, ale jakos nie mogłam się zebrac, zresztą podróż tramwajem z rana średnio mi się podoba, jutro powiem męzowi żeby mnie zawiózł

Młody sobie właśnie jakąs dyskotekę w brzuchu urządza, a wcześniej okopywał mi żebra

wiosna znów gdzieś uciekała, jest szaro, ale całe szczęście nie pada

Kabriela kurcze, trudna sytuacja ze zmiana pracy męża akurat przed Twoim porodem
co do córci to bałabym sie ze taki wyjazd do babci i powrót do domu w którym będzie juz siostra moze być dla niej szokiem
jeśli masz taką możliwosć to lepiej byłoby gdyby teściowa przyjechała do Was, dla małej nie byłoby to taką ogromną zmianą i czasem babcia mogłaby się zająć młodszą wnuczką tak zebys miała choc chwile tylko dla starszej

Tabaska nie wchodziłam wieczorem na forum a tu widze ciekawie się działo, posiedź jeszcze w dwupaku

MoniMonix
ale cudne zakupy
co do przepuszczania w ciązy to lepiej późno niż wcale, u mnie tez dopiero 2 tygodnie temu się zdarzyło, ze mnie facet w kolejce przepuscił a kobieta ustąpiła miejsca w tramwaju
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:07   #2756
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
U mnie podobno jak się idzie na ktg to się zostaje na oddziale 3 dni Tak samo jak szwagierka była w ciąży i zepsuło się ginowi usg, to kierował do szpitala i też te 3 dni trzeba było leżeć. Porażka.
I na to nfz wydaje bez sensu kasę, zamiast na potrzebne rzeczy. Nie mówiąc o zajmowaniu miejsc. Masakryczny mamy system

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Też jest ok. Ja brałam zwykły, a teraz biorę z gal, bo jest dużo tańszy i ma ten sam skład.
Też mam Gal.
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
U mnie niestety przy SN daja na 5 minut i pozniej zabieraja maluszka na max 20 minut. Pozniej dostajesz spowrotem. Prawdziwe skin to skin nie powinno byc dziecko zabierane od matki przez 2h z tego co wiem.
A czym to uzasadniają? Nie chcesz walczyć o dłużej? To jest w standardach opieki teraz, więc nikt łaski nam nie robi.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Och dzis bedzie fantastyczny dzien nie wiem czemu ale czuje sie cudownie <3

Dzis wieczorem mam okuliste i zakropia mi wczesniej oczy. Cos mi okulistka mowila żeby cos tam zamknąć szybko oczy i przytrzymać kanalinki lzowe chyba? Jej nie zapamiętałam !! A to na celu miało by tego planu do zakrapiania nie poszlo do dzieciaczka dużo. Ktos wie co się robi wtedy?

Ja za chwilkę zjem jogurt naturalny z konfiturka domową i bananami 8-) mrrrrr

Odkąd to wymyśliłam to nie smakują mi te sklepowe nafaszerowane cukrem jogurty
Ja też nie wiem czemu Podobno w ciągu ostatnich dwóch dni spadło ciśnienie - szybko i sporo. Wszyscy mają dziś mieć prawo być jak zombie. Nie mówiąc o dodatku smogu. U mnie masakra, mimo że spałam dość dobrze, to aż do 9 - zjadłam, wypiłam kawę i ciśnienie mam 104/70 Nażarłam się słodkiego i nadal nie mam siły się ruszyć.
A wkrótce spotkanie u położnej i ćwiczenia - idę pierwszy raz na takie nowe, z relaksacją - jak tam nie usnę to cud będzie

Robiłam badanie oczu z zakrapianiem ostatnio, ale nic mi okulistka nie mówiła żeby zamykać. A wydaje mi się, że taka zorientowana co w ciąży można a co nie.

Smakowy jogurt ze sklepu to jadłam ostatnio chyba kilka lat temu A może potem mi się zdarzyło gdzieś na trasie jakąś pitną maślankę w kryzysowej sytuacji.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Hej hej
witam ze śniadankiem, dziś kanapki z jajkiem, majonezem i szczypiorkiem
O, na takie miałam ochotę rano, ale zaczęłam odruchowo owsiankę gotować Ale i tak szczypiorku nie miałam. Kupię na jutro, i awokado jeszcze, i serek twarożkowy - uwielbiam
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:18   #2757
lulka19
Zakorzenienie

Ineso szkoda, że to ciśnienie nie działa na wszystkich

Lucy ale pyszne kanapki. Ja na weekend robię pastę jajeczną

Poli myszka zepsuta, sprawdzałam
Stary 2016-03-18, 10:26   #2758
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Jessuuuu jaki wspaniały ten sweterek!!
Ja chyba na kolejne zakupy to z wózkiem pojadę

W ogóle cholernie mi głupio, że się tak szybko męczę i wyjście do sklepu to udręka.
I że ciągle mi się chce spać.
To przez to, że wcześniej miałam tryb życia na 100 % - cały dzień zapełniony i spędzony aktywnie.
A teraz głupio mi bo czasem mam dni, że nic żywcem nic nie robię.
Tłumaczę sobie, że organizm wie co potrzebuje heh, że to ostatnie takie chwile sama ze sobą.

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
jeja! No to pięknie, że wychodzicie!!
No to trzymam kciuki by się poród nie zaczął jeszcze tak minimum z dwa tygodnie!

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem czemu Podobno w ciągu ostatnich dwóch dni spadło ciśnienie - szybko i sporo. Wszyscy mają dziś mieć prawo być jak zombie. Nie mówiąc o dodatku smogu. U mnie masakra, mimo że spałam dość dobrze, to aż do 9 - zjadłam, wypiłam kawę i ciśnienie mam 104/70 Nażarłam się słodkiego i nadal nie mam siły się ruszyć.
A wkrótce spotkanie u położnej i ćwiczenia - idę pierwszy raz na takie nowe, z relaksacją - jak tam nie usnę to cud będzie

Robiłam badanie oczu z zakrapianiem ostatnio, ale nic mi okulistka nie mówiła żeby zamykać. A wydaje mi się, że taka zorientowana co w ciąży można a co nie.

Smakowy jogurt ze sklepu to jadłam ostatnio chyba kilka lat temu A może potem mi się zdarzyło gdzieś na trasie jakąś pitną maślankę w kryzysowej sytuacji.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

O, na takie miałam ochotę rano, ale zaczęłam odruchowo owsiankę gotować Ale i tak szczypiorku nie miałam. Kupię na jutro, i awokado jeszcze, i serek twarożkowy - uwielbiam
Mówisz, że to ciśnienie? no to dobrze, a zwaliłam na biednego męża hehhehe
Ale fakt jestem taka nietomna. Chyba się do pepco przejdę bo miałam kupić pare rzeczy i po drodze na kawke i może coś niedobrego słodkiego
Ale nie wiem sama, jakoś nie wiem nie mam na nic ochoty.

To po zakropieniu otworzyłaś oczy czy trzymałaś zamknięte? Bo wiem, że to właśnie o coś takiego babce chodziło hmhm.
Ale skoro Twój Ci nic nie mówił to może to nie jest jakieś istotne.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poli myszka zepsuta, sprawdzałam
Lepiej, że myszka niż żeby to coś nie tak było z laptopem

So ... be happy!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:29   #2759
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Byłam dziś oddać honorowo mocz ostatni raz i wyciągam kasę, a babka do mnie "a idź kobieto kup sobie pączka i kawę a nie za mocz będziesz tu płacić" ... jaki było moje zdziwienie, musiałybyście widzieć. Fakt, że ja wszystkie badania miałam w ciąży na NFZ i musiałam chodzić do szpitala do labo. I ostatnio po prostu poszłam z marszu i zapomniałam, że ten mocz jeszcze. I się umówiłam z babką, że ma wykreślić a ja w innym labo zrobię sobie odpłatnie. Poszłam do mojej przychodni, tam gdzie mam rodzinnego i taki szok

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa dzisiejszych wizyt. Polowa marca i cisza poki co z porodami.
Tabaska to eyobraz sobie ze czasem trzeba isc z noworodkiem na badanie bilirubiny. Krew pobierali z zyly z główki. To jest ryk i test dla mamy:p
U nas na szczęście nie trzeba być wtedy z dzieckiem. Ja bym tego nie wytrzymała chyba

Tabaska czyli miałaś taką jazdę jak ja ostatnio, mąż też się mega wtedy stresował. Dobrze, że się chłopy nami przejmują. Co do skurczy, to mi się wydaje, że jeśli to przepowiadające to chyba nierealne, że Ci się takie "jajo" robi. Wg mnie to się Igor wypina...ja to mam z 10 razy dziennie i to zdecydowanie nie są te skurcz, które miałam. Wtedy niezależnie gdzie mały leżał brzuch miał regularny kształt po obu stronach.

A co do weekendu, no obyś nie rodziła jeszcze W Twoim mieście już chyba nie ma porodówki bo większość do mnie przyjeżdża

MiniMonix fajne łupy

Kabriela ja bym sprowadziła pomoc do domu, bo córa może nie ogarnąć i będzie kłopot...

madzia2409 super że wychodzisz, oszczędzaj się! Swoją drogą ciekawe..pessar i widzi rozwarcie? Może to jest tak, że ten pessar nie trzyma tak mocno i gdyby nie on miałabyś już większe?

Kopycio jakoś mnie to nie ciekawi dobrze, że chłop sam poszedł

Ineso nie mam o co walczyć bo ja będę mieć CC

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:29   #2760
Ineso
Matka Smoka

Poli - miałam otwarte, nawet na początku jeszcze chwilę czytałam. Zamknęłam na korytarzu na chwilę, ale to bardziej z wewnętrznej potrzeby - wtedy miałam wrażenie, że mniej wypływa. W sumie jak się ma otwarte i wrażliwe to część Ci wypłynie, więc niby logicznie wtedy mniej do dziecka dociera? To tylko kilka kropli, a dzieciaki duże - myślę, że nie ma się co stresować. Trzymam kciuki, żeby było ok.

kejka - aaa fakt, tak mnie to zdziwiło, że zapomniałam że Ty masz cc

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-03-18 o 10:30
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości