Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 11:45   #3751
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość

geosmina świetne wieści Powodzenia!

Lidka99 Powodzenia!

MajWija oj beta rośnie, aż miło popatrzeć prześlij trochę dobrych fuidów i dla mnie

Prolaktyna tylko niewiele ponad normę, szybko to zbijesz nie przejmuj się bardzo Ja też tak reaguje na kolejne cudze ciąże... Cieszy mnie to,
że się komuś udało, ale żal, że to nie ja jest... Jeszcze jak dzwonie do mamy i za każdym razem informacja o nowej ciąży w rodzinie, aż mi się nie chce dzwonić do domu...Najlepsze przed świętami dzwonię do mamy, a ona, że moja "ulubiona" koleżanka, która jeszcze ze 3 msc wcześniej się wymądrzała mojej ciężarnej siostrze, że jak to tak szybko zaraz po ślubie ciąża. Że ona by się nie zdecydowała, że jeszcze nie teraz i takie tam, a tu proszę ciąża... Po prostu dobijające to jest.

U mnie 29 dc i @ nie ma, dziś tylko delikatne plamienie takie beżowe. Delikatnie czasem czuje jajniki. Powiem szczerze nie obrażę się jak nie przyjdzie :P Może u Ciebie owulacja była później i musisz poczekać na pozytyw?? Zrób jutro test

BlueBow WITAJ
Nie dziękuję

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wszystki Nowym mamusia Gratuluje ;* i zycze zdrówka .

Pewnie juz zapomnieliscie o mnie bo tyle czasu sie nie odzywalam .
Ale to przez ta nowa prace . Jestem bardzo z niej zadowolona .
No i starania poszly na bok . Tzn stwierdzilsmy co ma byc to bedzie . Juz nie śledze cyklu . Noe robie zadnych testow . Tylko poprostu nie uważamy . No ale i tak nic to nie daje . Bo jak narazie @ przychodzi co miesiac jak w zegarku . Powiem wam , teraz sama nie wiem czego chce . No , ale praca bardzo mi sie podoba . Umowe dostalam na caly etat na 2 lata . Wyplata fajna
No , ale mysle tez o dziecku bo boje sie moze nigdy nie zajde . Bo tyle miesiecy sie staralismy i nic ;/
Super że jesteś zadowolona z pracy, teraz jak jesteś trochę wyluzowana pewnie zajdziesz szybko

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już po.
Wylądowałam jednak na IP. Internista nie chciał wypisać nic tylko kazał jechać na IP.
Trafiłam na fajnego gina na dyżurze
Ogólnie to takie plamienia jak ja mam, czyli blado brązowe-beżowe mogą być kompletnie bez powodu i być całkowicie bezpieczne tym bardziej, że u mnie jest to termin okołomiesiączkowy. Może to być też jakieś utlenienie czegoś tam nazwał to swoją nazwą fachową i to też nie zagraża i jest normalne.
Może to być objaw niedoboru progesteronu, ale nie musi bo mówił, że nawet przy pięknym progesteronie są plamienia od tak po prostu
Jak on to nazwał te moje plamienia to jest "spoko i nic tragicznego" :P
Pytał, czy chcę się szarpac i robić USG, ale mówił, że nie ma szans żeby coś było widać na tym etapie ciąży i stwierdziliśmy, że bez sensu.
Oczywiście duphaston przepisał
Powiedział, że nie zaszkodzi.
Mam brać 2x1 a jakby plamienia za kilka dni nie ustąpiły to 3x1.
Jestem spokojniejsza
Dobrze że pojechałaś i okazało się że to nic strasznego

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Witajcie
Wczoraj testowałam i niestety negatywny.
Dziś jak na złość bolał mnie brzuch i dostałam lekkiego krwawienia. Ale to nie @. Dziwne to takie. Nie wiem ... chyba znów poroniłam

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
od samego zrobienia testu jestem na zwolnieniu
Jakoś nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w ciąży a w dodatku pracuję w hipermarkecie więc praca odpada

Żeby nie stracić kondycji chodzę na basen i od wiosny na fotness dla ciężarnych

Już wstawiam zdjęcie

Daj znać co lekarz powiedział

Ojej... Jakoś byłam pewna że Ci się udało Trzymam kciuki za dalsze starania

Jakoś zżyłam się tu z Wami ten wątek jest taki normalny i przyjazny

A tu moje maleństwo Ręka za głową, nogi ugięte, lekarz stwierdził że pozuje jak modelka
Jakie maleństwo cudowny widok

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Nikt nic nie wie?
Ja brałam od 16dc do 25 i faktycznie @ przyszła w terminie w 28dc ale tylko w jednym cyklu zadziałało tak jak powinno

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-03-18 o 11:56
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:08   #3752
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja właśnie wyszłam z labolatorium- badała prolaktyne i progesteron. Wyniki wieczorem. Mam nadzieję że będą dobre

Ja, jak na złość złapałam przeziębienie A, że mogę być lub nie być w ciąży wolę nie brać leków... Zrobiłam sobie sok z cebuli, czosnku, cytryny i miodu oraz kupiłam syrop Prenalen na przeziębienie... Oby szybko przeszło Boję się, że to zaszkodzi
Stary 2016-03-18, 12:21   #3753
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ehh, wredna @ Ja tez mam juz dość starań, rozczarowań, ale widocznie taki nasz los w tym temacie...

U mnie @ brak, dalej 1 kreska, brzuch przestał bolec, za to rano głowa prawie mi pękła, może ze stresu...

Nie wiem juz, chyba na razie odpuszczę betę, podejrzewam, ze @ niebawem sie zjawi.
Ja też tak miałam, a jak się spóźniała to miałam już taką nadzieję. A z pierwszą kroplą krwi wiedziałam, że nie ma co robić bety ;/

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ojej... Jakoś byłam pewna że Ci się udało Trzymam kciuki za dalsze starania
A tu moje maleństwo Ręka za głową, nogi ugięte, lekarz stwierdził że pozuje jak modelka
Jaka luzaczka
Dziękuję , też tak myślałam bo tyle co starałam się w tym miesiącu to chyba nigdy tak nie było. Jak widać co za dużo to nie zdrowo :P

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Miałam pisać, czy to aby na pewno nie @, ale doczytałam, że dostałaś. A więc raczej żadne poronienie!
Niestety @ przyszła. Małpa nad małpy
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:00   #3754
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam, a jak się spóźniała to miałam już taką nadzieję. A z pierwszą kroplą krwi wiedziałam, że nie ma co robić bety ;/
Ja się chyba boję robić bety. Już mam takie mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Kryształek pisała, że może miałam później owu i dlatego testy nie wychodzą, ale robiliśmy to tylko raz w 11 dc, więc plemniki by nie doczekały gdyby owu była później. Pozostaje mi czekać cierpliwie na @. I jak już przyjdzie i się skończy, to pójdę do gin, bo może mam jakąś torbiel czy coś, ten ból przedwczorajszy i wczorajszy był naprawdę trudny do zniesienia.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:07   #3755
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny wróce jeszcze do tematu Castagnusa - czy któraś z was brała go na własną rękę bez konsultacji z lekarzem? Nie wiem czy przy tej mojej prolaktynie kupić ten lek i brac go, czy poczekac do poniedziałku i skonsultować to z ginem ?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:26   #3756
Bodvilda
Przyczajenie

Muszę się pochwalić, że wczoraj o 7.00 zrobiłam badanie beta hcg i wynik wynosił 124, dziś ok 12.00 powtórzyłam, bo akurat przechodziłam koło labo :P i wynik wynosi 211!!! Jestem taka happy!!!!

(termin miesiączki mam jutro, mam nadzieję, że nic złego się nie stanie, trzymajcie kciuki, oby to nie biochemiczna ciąża była)

Edytowane przez Bodvilda
Czas edycji: 2016-03-18 o 14:27
Bodvilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:54   #3757
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wywolywany okres Duphastonem? Ile czasu czekalyscie na @? Mam brać 2 tabletki dziennie przez 10 dni.
Mi przyszedł 3 dnia od odstawienia
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:55   #3758
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Mi przyszedł 3 dnia od odstawienia
A czy potem już się uregulowal? Czy musiałaś brać to w następnych cyklach?
Stary 2016-03-18, 14:58   #3759
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bodvilda Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że wczoraj o 7.00 zrobiłam badanie beta hcg i wynik wynosił 124, dziś ok 12.00 powtórzyłam, bo akurat przechodziłam koło labo :P i wynik wynosi 211!!! Jestem taka happy!!!!

(termin miesiączki mam jutro, mam nadzieję, że nic złego się nie stanie, trzymajcie kciuki, oby to nie biochemiczna ciąża była)
częściej chwal sie takimi dobrymi wiadomościamii gratuluję raz jeszcze
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:00   #3760
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje! Trzymam kciuki!

U mnie się zaczęły bóle miesiączkowe, więc czekam, niech juz przyjdzie, to się przemęczę chociaż w weekend.
Stary 2016-03-18, 16:44   #3761
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Super
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:03   #3762
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić, że wczoraj o 7.00 zrobiłam badanie beta hcg i wynik wynosił 124, dziś ok 12.00 powtórzyłam, bo akurat przechodziłam koło laboi wynik wynosi 211!!! Jestem taka happy!!!!

Super!

A mi cały dzień jest tak słabo, że wstać nie mogę Każde wstawanie do łazienki kończy się tym że muszę bardzo powoli iść bo się zataczam i muszę uważać, żeby się nie przewrócić. I mam obraz spowolniony, teraz jak piszę na tel to aż oczy mrużę. Nie wiem, co mi się dzisiaj dzieje...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:07   #3763
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Super!

A mi cały dzień jest tak słabo, że wstać nie mogę Każde wstawanie do łazienki kończy się tym że muszę bardzo powoli iść bo się zataczam i muszę uważać, żeby się nie przewrócić. I mam obraz spowolniony, teraz jak piszę na tel to aż oczy mrużę. Nie wiem, co mi się dzisiaj dzieje...

A może powinnaś do lekarza jakiegoś jechać? A ciśnienie mierzyłaś?
Stary 2016-03-18, 17:22   #3764
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Trzymamy kciuki!

Dziewczyny co mi doradzicie na przeziębienie?
Zrobiłam syrop z cebuli, czosnku, cytryny i miodu oraz kupiłam syrop Prenalen... Czasami smaruję klatę vicksem, co mogę jeszcze robić? Oczywiście leki odpadają, żeby nie szkodzić...
Stary 2016-03-18, 17:39   #3765
Milagr0s
Raczkowanie

Odebrałam dzisiaj wyniki badań niezbędnych do badania drożności - wymazy z szyjki macicy na obecność rożnych wirusów i grzybów. 2 z 6 badań miałam dodatnie! Już się przestraszyłam ze nie będę mogła przystępowac do badania, zadzwoniłam do lekarza i uspokoił mnie ze to nic poważnego i ze mam do niego przyjechać dzisiaj do szpitala Kopernika w Krakowie po receptę (okazuje się ze pracuje tez na wydziale patologii ciąż). Przepisał mi globulki na 6 dni i jak skończę mam znowu zbadać te 2 wymazy. Ale dziwnie ze żadnych symptomów nie miałam i można nawet nie podejrzewać ze ma się aż 2 wirusy...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-03-18, 17:49   #3766
doooti
Zadomowienie

Migdałek-zależy co Cie boli, na mnie imbir jeszcze działa w herbacie z miodem i cytryna. A jak na gardło to mozna brać tandum verde, jest napisane na ulotce ze jest bezpieczny
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:53   #3767
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Super!

Może wezwij lekarza?
Stary 2016-03-18, 17:57   #3768
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj wyniki badań niezbędnych do badania drożności - wymazy z szyjki macicy na obecność rożnych wirusów i grzybów. 2 z 6 badań miałam dodatnie! Już się przestraszyłam ze nie będę mogła przystępowac do badania, zadzwoniłam do lekarza i uspokoił mnie ze to nic poważnego i ze mam do niego przyjechać dzisiaj do szpitala Kopernika w Krakowie po receptę (okazuje się ze pracuje tez na wydziale patologii ciąż). Przepisał mi globulki na 6 dni i jak skończę mam znowu zbadać te 2 wymazy. Ale dziwnie ze żadnych symptomów nie miałam i można nawet nie podejrzewać ze ma się aż 2 wirusy...

A jakie konkretnie badania robiłaś? Bo mnie być może też czeka hsg
Stary 2016-03-18, 17:58   #3769
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki!

Zrobiłam syrop z cebuli, czosnku, cytryny i miodu oraz kupiłam syrop Prenalen... Czasami smaruję klatę vicksem, co mogę jeszcze robić? Oczywiście leki odpadają, żeby nie szkodzić...
Bardzo dobry jest napar z imbiru z miodem. Sok z buraka jest dobry na kaszel. Na gardło skuteczna jest płukanka z soli. Może mleko z masłem i miodem lub czosnkiem?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:22   #3770
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Masz gorączkę? Ja miałam teraz grypę, ostrzegłam lekarza, ze mogę być w ciąży (na bete za wcześnie) i przepisał mi syrop prawoślazowy, na zbicie gorączki (pow 38) pyralgine, wapno z wit C i coś do ssania pomogło
Stary 2016-03-18, 18:32   #3771
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Bardzo dobry jest napar z imbiru z miodem. Sok z buraka jest dobry na kaszel. Na gardło skuteczna jest płukanka z soli. Może mleko z masłem i miodem lub czosnkiem?
Imbiru nie lubię :P Pije herbatki i z tym mlekiem to masz rację Muszę sobie zrobić... Dzisiaj zrobiłam rosołek, więc też pomógł

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Masz gorączkę? Ja miałam teraz grypę, ostrzegłam lekarza, ze mogę być w ciąży (na bete za wcześnie) i przepisał mi syrop prawoślazowy, na zbicie gorączki (pow 38) pyralgine, wapno z wit C i coś do ssania pomogło
Nie mam gorączki, ani jeszcze nie boli gardło, tylko delikatnie drapie oraz katar. Szybko chorobę zaatakowałam, bo jeśli mnie złapie, to będzie silna i długa a podejrzewałam, że po przemarznięciu na budowie, tak będzie, więc od razu działałam z cytrynką, Prenatalem i czosnkiem
Tylko bardzo się boję, że to przeziębienie może zepsuć ten cykl, a takie fajnie już miałam odczucia w podbrzuszu, jakby dobrze wróżące...Takie lekkie kłucia i ciągnięcia podobne do tych z pierwszej ciąży. może tym razem się uda dobrze zagnieździć i donosić...

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-03-18 o 18:36
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:37   #3772
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek
Dorzucę od siebie jeszcze na katar inhalacje z soli. Albo jeszcze z kropli z eukaliptusem - najczęściej biorę oba razem i szybciej przechodzi.

Cytat:
Napisane przez Bodvilda

Super! Gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
też mam wrazenie, ze jestem już wieki tu i co chwile ktos wpada, zachodzi a ja kwitne i kwitne... u mnie 7 cykl

nie chce wprowadzać depresyjnego nastroju, ale ja zdałam sobie sprawę, że właśnie nie wszystkim musi się udać.

Wczoraj miałam taki ciężki dzień, natknęłam się na blog o niepłodności, czytałam i czytałam i niestety jest masa dziewczyn, którym się nie udaje, nie wiedzieć czemu. maja czasami nawet po kilka prób in vitro i nić. Albo zachodzą i kończy się źle.

My tu sobie mówimy, ze każdej się uda, ale prawda jest taka, ze są pary, którym się nie udaje. do mnie to dotarło, przebeczałam te czytane historie i choć wiem, ze jeszcze trochę możliwości przed nami to gdzieś tam z tyłu głowy mam, ze możne się nie udać.

Myślałyściekiedyś co wtedy? In vitro? Adopcja? życie we dwoje?
Nie przejmuj się - też ostatnio miałam zwiechę jak się okazało, że to już rok i nic. No i do tego moja domniemana ciąża okazała się zaburzonym cyklem, a już zdążyłam się trochę nastawić, że się udało. A jeszcze mi mama mówiła, że kuzynka się też stara - coś czuję, że jej się uda szybciej niż mi, a jest starsza 2 lata. Niby nic, ale czasami potrafi dobić.

Ale jak się zaczęłam zastanawiać, to po prostu wiem, że musi nam się udać. Znajomi się chyba z 2 lata starali i się udało. Zresztą w zasadzie nie bardzo mam inne opcje - tutaj mieszkamy czasowo, więc adopcja prawdopodobnie nie wchodzi w grę ani tu ani w Polsce. Więc po prostu wiem, że musi się udać! Na razie zaczyna mnie brzuch boleć na @, więc są szanse, że przyjdzie w terminie. A jak następny cykl będzie normalny, to mam szansę się załapać na grudzień
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:50   #3773
jelonekhihi
Zakorzenienie

PaniMigdalek przypomniałam sobie jeszcze o soku z czarnego bzu. Jak moja córka miała katar to pomagała też maść majerankowa.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

W poprzednią ciążę zaszłam w cyklu, gdy byłam przeziębiona, więc się nie stresuj. Dobrze będzie!

Edytowane przez jelonekhihi
Czas edycji: 2016-03-18 o 18:51
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:55   #3774
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Odebrałam wyniki badań. Progesteron niestety tylko 5,5, prolaktyną 20. Ale przynajmniej już wiem co może być przyczyną niepowodzeń.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:57   #3775
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Imbiru nie lubię :P Pije herbatki i z tym mlekiem to masz rację Muszę sobie zrobić... Dzisiaj zrobiłam rosołek, więc też pomógł

Nie mam gorączki, ani jeszcze nie boli gardło, tylko delikatnie drapie oraz katar. Szybko chorobę zaatakowałam, bo jeśli mnie złapie, to będzie silna i długa a podejrzewałam, że po przemarznięciu na budowie, tak będzie, więc od razu działałam z cytrynką, Prenatalem i czosnkiem
Tylko bardzo się boję, że to przeziębienie może zepsuć ten cykl, a takie fajnie już miałam odczucia w podbrzuszu, jakby dobrze wróżące...Takie lekkie kłucia i ciągnięcia podobne do tych z pierwszej ciąży. może tym razem się uda dobrze zagnieździć i donosić...
Kochana, ja dwa dni przed zrobieniem testu nie miałam siły na nic, ból gardła, kaszel, katar, masakra, byłam pewna, że to grypa, naczytałam się w necie, że przeziębienie/grypa jest bardzo często objawem ciąży bo spada odporność, ale pomyślała, że pewnie nie u mnie, aż do męża powiedziałam, że niektóre kobiety mają takie objawy ciąży a On do mnie, że pewnie jestem, ja go wyśmiałam a za dwa dni blada kreseczka na teście
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:58   #3776
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość

a to coś powaznego?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 19:03   #3777
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Kochana, ja dwa dni przed zrobieniem testu nie miałam siły na nic, ból gardła, kaszel, katar, masakra, byłam pewna, że to grypa, naczytałam się w necie, że przeziębienie/grypa jest bardzo często objawem ciąży bo spada odporność, ale pomyślała, że pewnie nie u mnie, aż do męża powiedziałam, że niektóre kobiety mają takie objawy ciąży a On do mnie, że pewnie jestem, ja go wyśmiałam a za dwa dni blada kreseczka na teście
Ja miałam dokładnie tak samo, tez dwie kreski się pojawily dwa dni potem :P
Stary 2016-03-18, 19:05   #3778
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dokładnie tak samo, tez dwie kreski się pojawily dwa dni potem :P
Zauważam pewien schemat.. Przypadek??
Stary 2016-03-18, 19:07   #3779
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Zauważam pewien schemat.. Przypadek??
Przypadek ciążowy
Stary 2016-03-18, 19:08   #3780
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Przypadek ciążowy
Padłam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości