Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 16:29   #991
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Uffd kupilam sobie xylozel jakie to Dobre (znajoma mi polecila) i faktycznie kataru doslownie 2% z nosa i oddycha czlowiek norlamnie a nie z psikaniem kroplami niedosc ze do gardla badziewie splywalo to g***no pomagalo .

Bylam dzis w przedszkolu kolo Domu ( 250metrow) hehe Dzwonie dzwi sie otwieraja paczam a tam moja Pani Dortka "Kasia a ciebie co tu sprowadza" (nie powiem ucieszylo mnie ze po 20latach mnie nadal pamieta hehe) mowie jej ze chcialam Zapisac mojego synka do przedszkola - a ona "to zapraszam do gabinetu porozmawiamy" lekko sie zdziwilam a dopiero potem mi mama powiedziala ze ona jest wiceDyrektorka hehe.
Dostalam Wniosek przyjecia do przedszkola - oswiadczenie o samotnym wychowywaniu dziecka i wniosek Zameldowania pod tym samym adresem. Wypelnie i jutro zaniose. I moze sie uda od wrzesnia miejsce dostac - tylko mama Bedzie Miala MeGa zadanie odpieluchowanie Milusia bo mlody chyba jako jedyne dziecko z naszycj dalej uzywa pampkow. Plus taki ze jak chodzi w domu bez to usiadzie na Nocniku albo powie (50-50%) gorzej z Kupa hehe. No ale lato idzie cieplo bedzie i mama mowi ze dadza rade i sie wyrioba. Wyniki dostania sie do przedszkola ok 15maja. Ufff

Sorce wczoraj tata mi powiedziala ze mam siedziec nawet i 7miesiecy - ze oni sie zajma Milusiem ale " Masz wrocic bez Dlugu" tak wiec pas zacisnac dup...c...ie sprezyc i posplacac waszytsko bedac tam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 20:09   #992
klementyna1
Zakorzenienie

Kasia fajnie, ze masz wsparcie rodziców. A najlepszy sposób na odpieluchowanie dziecka to....zdjęcie pieluchy podwójny zapas proszku do prania, zgrzewka ręczników papierowych i 2 zgrzewki cierpliwości i uda się. I nie czekaj na lato, ja Kacpra odpieluchowałam luty- marzec własnie Przeciez nie będzie mokry chodził pół dnia- nie zdazy zmarznać w domu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 21:16   #993
BYou
MBZ♥

Kasia wiedziałam, że Dziadkowie nie puszczą Milusinskiego będziesz tęsknić nieziemsko ale oni się nie dobiorą do Niego
I słuchaj Klementajn

Demeter i jak po bieganiu?
U nas też było ciepło to zrobiłam 2 km więcej.
Jak dzieci?
I fakt, jesteś Laska

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Sorce, papiery złożone, tylko u nas naprawdę dużo 6 latków zostaje w Przedszkolu i lipa może być z 3 latkami:/ ale dzięki za wiarę
Ja do cc też miałam makijer no tusz na rzędach, omiotana pudrem i błyszczyk
Pani, Ty na swojego też nie możesz marudzić
Dziś znów był mój dzień luzu po południu nawet wodę ciepłą miałam

Cr, z tego co patrzyłam po jadlospisie teraz u nas w p. to mają kaszę ale nie w kazdym tygodniu. Może podpytaj czemu nie podają?

Demeter

Kwiatuszku a Tyś nie laska?

Monika za ząbka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 21:27   #994
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Chociaż... tak myślę, że ona taka dziwna (ale sympatyczna) była, że może skupiła się nie na rodzeniu, a na utrzymaniu tuszu na rzęsach i poród sam wspomina np. bezboleśnie :P
O to, to, może tak jest

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Dostalam Wniosek przyjecia do przedszkola - oswiadczenie o samotnym wychowywaniu dziecka i wniosek Zameldowania pod tym samym adresem. Wypelnie i jutro zaniose. I moze sie uda od wrzesnia miejsce dostac - tylko mama Bedzie Miala MeGa zadanie odpieluchowanie Milusia bo mlody chyba jako jedyne dziecko z naszycj dalej uzywa pampkow. Plus taki ze jak chodzi w domu bez to usiadzie na Nocniku albo powie (50-50%) gorzej z Kupa hehe. No ale lato idzie cieplo bedzie i mama mowi ze dadza rade i sie wyrioba. Wyniki dostania sie do przedszkola ok 15maja. Ufff
Oby się udało wszystko

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Demeter i jak po bieganiu?
Jak dzieci?
I fakt, jesteś Laska

Kwiatuszku a Tyś nie laska?
Ach szkoda gadać - cały moj plan poszedł sie walić dziś Moze uda się jutro w koncu ruszyć
Jedynie bylismy u lekarza - Z ma infekcje wirusową, mamy się duuużo inhalować.

Własnie Kwiatuszek piękna kobitka

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2016-03-17 o 21:28
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 22:25   #995
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Chyba nie dopisałam, ten ząb to u J. dopiero piątki mu idą... Mam 2 zabkujacych dzieci

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 06:29   #996
anika_s
Wtajemniczenie

Kasia ogromne dla Twoich rodziców, Ty potęsknisz, potyrasz zdrowo , spłacisz dług i będziesz z synkiem w swojej Ojczyźnie

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Chyba nie dopisałam, ten ząb to u J. dopiero piątki mu idą... Mam 2 zabkujacych dzieci

bomba!

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Cytat:

Sorce, papiery złożone, tylko u nas naprawdę dużo 6 latków zostaje w Przedszkolu i lipa może być z 3 latkami:/ ale dzięki za wiarę
u nas w przedszkolu jest dokładnie ten sam problem i nawet nie składałam wniosków tylko poszłam do prywatnego.
Ale tak czy inaczej trzymam

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

A i wiecie co? - postanowiłam jeździć do pracy rowerem muszę tylko poczekać aby rano nie było przymrozków
Chłop musi mi sprzęta sprawdzić a że do pracy mam 5 km, to połączę przyjemne z pożytecznym (może zrzucę kilka kg do lata)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 07:35   #997
klementyna1
Zakorzenienie

I ja biegałam wczoraj- całe 3,5km duma mnie rozpiera
anikas ja mam ścieżkę rowerową pod sama szkołę tylko boje się,czy nie spocę sie za bardzo...potem jeszcze cały dzien w pracy.... no zobaczymy....kg u mnie stoja w miejscu, oponka na brzuhu jakby odrobinke mniejsza z 1cm....cięzki ze mnie przypadek...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 08:21   #998
Moderna
Zakorzenienie

Dla Kamilka sto latek!

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

klementyna brawa za bieganie

Demeter zdrowka dla Zu

BYou caly czas mysle o tych nieszczesnych 6-latkach - do szkoly chodzily przeciez tylko 1 czy 2 lata, i wycofali ta reforme - a wczesniej gdzie one byly?
Za moich czasow byly tzw. zerowki dla 6-latkow, juz ich nie ma? i 6-latki upychaja w przedszkolach?

Demeter troche mocny ten makijaz zrobila ta mama
Dziecko zamiast cieszyc sie zapachem mamy, wdycha zapach kosmetykow kolorowych

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-03-18 o 08:25
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 08:29   #999
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Przede wszystkim spóźnione życzenia dla kochanych trzylatków i dla Małpki i Sorce
]

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Martwi mnie tylko trochę fakt, że jak Mimi jednak się gdzieś dostanie i pójdzie do przedszkola to zacznie przynosić przedszkolne wirusy i zarazki a w domu będzie miesięczne niemowlę [/COLOR]
)
Nie martw się, Wojtek ma w domu i przedszkolaka i uczennicę i nie łapie nic, do tej pory miał raz katarek lekki tylko

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Imprezka udana. Dzieci jak z prądu wyłączone

Cytat:

Urodzinki odprawione. Najpierw torta dmuchał Filip i dzieciaki. Potem tort niespodzianka dla tż bo ma we wtorek trzydziechę. Umęczyłam się. Obsługiwanie gości, zabawianie Zofii i pilnowanie, żeby dzieci nie niszczyły zabawek mnie wykończyło.
Zofia ewidentnie nie lubi takich imprez... uryczała się noszona, potem, jak już goście poszli, dopiero za trzecim cycem usnęła.
[COLOR="Silver"]Ryczeć mi się chcę jak widzę jak kuzynostwo Fi wyciąga jego zabawki i rozrzuca, rozwla, depta - nie szanuje. Nienawidzę, NIENAWIDZĘ rozczłonkowanych gier, zabawek a oni wszystko otwierają i robią rozpierduchę. A mojemu Fifiem w to graj. Jak zobaczyłam rozpieprzone pod łóżkiem warcaby... a potem geomagi nowe... a potem usłyszałam, żeby ni eodkurzać pod kanapą bo są tam dwie głowy chłopków z lego... W☠☠☠☠ia mnie nie szanowanie przedmiotów, swoich, cudzych. Wiem, że to dzieci, ale na Boga! A już opieprzyłam (bo zwracałam uwagę do tej pory) jak zaczęli mi papierki rzucać po gumach na podłogę - dla kuzyna Fi to był naturalny odruch. Owszem, Fi nie zawsze idzie prosto do kosza, ale np odłoży papierek na miseczkę czy talerzyk, a tamto ryp - od razu na ziemię. Opisywać nie będę jak tygrysek z torta z masy cukrowej robił za ciastolinę i znalazł się na pożyczonym krześle...
też denerwuje mnie takie nieszanowanie zabawek

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Olka dziś w nocy przyszałała, najgorsza noc ever. jeszcze nigdy żadne moje dziecko nie wrzeszczało w nocy. w najgorszym przypadku budzą się i łazikują po łóżku 2 godziny. a dziś... od 23 do 3 ej darcie. pierwszy raz ever mój chłop przejął dziecko :/ i o 3ej wziął ją na kanapę. ciekawe jak dziś w pracy da radę. już nie wiem czy przebodźcowanie czy te nieszczęsne zęby czy chora... heh
najlepsze, że Michał nawet oka nie otworzył.
u nas Karol po mocno aktywnym dniu np jakieś urodziny zawsze gorzej śpi, tzn budzi się w nocy, niby powinen spac lepiej bo wymęczony a jednak tak to u niego nie działa

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Hej
budzę się odsuwam rolety a tam - ...śnieg... normalnie nie ogarniam tej pogody

---------------------------
No i stało się - O. od kwietnia idzie do przedszkola. Cieszę się i boje się. Czy oby dobrze zrobiliśmy, czy nie za wcześnie, czy sobie poradzi i się odnajdzie...matko ale to trudne
u nas też był śnieg ostatnio

Nie martw się o przedszkole, Karol np bardzo dobrze się zaklimatyzował. NIe mieliśmy ani jednego dnia płaczu, czy problemu z rozstaniem, tak więc wierz że u was będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

U nas masakra czasami brakuję mi sił na zachowanie Filipa... Już nie wiem co mam robić, jego zachowanie od mojego powrotu ze szpitala zmieniło się o 180st. Wiem, że strasznie przeżył moją nieobecność, nie jadł i nie spał podobno przez te 3 dni.
Strasznie się złości, krzyczy, nie słucha.
Jedyny plus to do brata ma bardzo fajne podejście ciągle mówi mój kochany braciszek, skarbek. Przytula go, rozmawia.
[/LEFT]
cierpliwości

I ode mnie spóźnione ale najlepsze życzonka dla Filipka, Lili, Florka i Kini i dzisiejsze dla Kamila
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 11:26   #1000
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko mama Bedzie Miala MeGa zadanie odpieluchowanie Milusia
Macie jeszcze dużo czasu. Klementyna słusznie pisze

Cytat:

A co do obiadów - jesli Wo się dostanie, to mam zamiar pogadać z przedszkolem, może np uda mi się zebrać kilkoro rodziców i uda się coś zmienić

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Jakub chodzi do przedszkola czy w domu z Wami?

Cytat:

A i wiecie co? - postanowiłam jeździć do pracy rowerem muszę tylko poczekać aby rano nie było przymrozków
Chłop musi mi sprzęta sprawdzić a że do pracy mam 5 km, to połączę przyjemne z pożytecznym (może zrzucę kilka kg do lata)
No i ekstra

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Nie martw się, Wojtek ma w domu i przedszkolaka i uczennicę i nie łapie nic, do tej pory miał raz katarek lekki tylko
Ideały masz, ideały....

Wo tez gorzej śpi, jak w dzień działo się coś, co codziennie się nie dzieje. Przeżywa

Planuję wycieczkę na 30 TŻ - lecimy do Budapesztu, wynajęłam właśnie mieszkanie nad samą rzeką z pięknym widokiem

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 11:38   #1001
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Demeter zdrowka dla Zu

Demeter troche mocny ten makijaz zrobila ta mama
Dziecko zamiast cieszyc sie zapachem mamy, wdycha zapach kosmetykow kolorowych
Dziekuje.
Co nie?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Planuję wycieczkę na 30 TŻ - lecimy do Budapesztu, wynajęłam właśnie mieszkanie nad samą rzeką z pięknym widokiem
Wow, zazdroszcze!

Klementyna, brawo za bieganie!

--------------
Sił potrzebuje dzis
Stary 2016-03-18, 11:52   #1002
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Sił potrzebuje dzis
Posyłam duuuuużo siły!
Zdrówka dla Z.!

A właśnie, Demeter, znasz we Wrocławiu jakieś fajne miejsce, gdzie można zjeść smacznie i w rozsądnej cenie? Najlepiej regionalne potrawy, ale niekoniecznie.

21.04.2013.
Stary 2016-03-18, 12:16   #1003
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Posyłam duuuuużo siły!
Zdrówka dla Z.!

A właśnie, Demeter, znasz we Wrocławiu jakieś fajne miejsce, gdzie można zjeść smacznie i w rozsądnej cenie? Najlepiej regionalne potrawy, ale niekoniecznie.
Dzieki. Dwójka chorujących dzieci przy pięknej pogodzie i siedzenie z nimi w domu to jakaś masakra
Hmmm nie znam niestety. Sama wiele razy szukałam info na internecie. Zawsze jednak konczyło się na Rynku w Sphinxie lub pizzerii
Stary 2016-03-18, 13:08   #1004
kasia86bgo
Zakorzenienie

Najlepszego dla Kamilka

Tez bym chciala schudnac haha moze sie uda jak wroce

Brawo Ja.... ide w pon na rozmowe do tego prywatnego przedszkola bo rozmawialam z pania dyr przez tele i jest szansa na zapisanie Milusia na Juz na 2 ew 3 dni do 5h czesne 355 plus 9zeta dziennie (obecnosc) na jedzenie. Wiec moze sie uda. A dzial tez ma zlobek wiec moze przejdzie z ta pielucha teraz oczywiscie wczoraj zaliczylam dume bo sikal do wc ale musial mnie przytulac haha inqczcej dupcia mu wpadala do klopa haha

Stary 2016-03-18, 13:30   #1005
Sorceresss
Wtajemniczenie

Corka_rosy, to moje perfumy, wyrzynarka i tort niespodzianka na 30 tż to pikuś...aż mi głupio.

Kasia, a co z rzeczami Milusia w Bergen? Zabawki, ubranka itd.

Demeter, siiiiiłyyyyy i mooooocy!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 14:02   #1006
anika_s
Wtajemniczenie

Dziewczynki powiedzcie jakie buty (kapcie) lepsze do przedszkola pełne czy z odkrytymi paluszkami?

Ps. Moje pytania odnośnie przedszkola dopiero się zaczną ...hehe
Stary 2016-03-18, 14:17   #1007
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Corka_rosy, to moje perfumy, wyrzynarka i tort niespodzianka na 30 tż to pikuś...aż mi głupio.
haha, nie wiem, czy mój by sie nie ucieszył bardziej właśnie z takich prezentów (pod waruniekm, że tort upieklaby jego mama, a nie ja)
A ten wyjazd to po 1. tylko trzydniowy, po 2. to też trochę taki prezent dla mnie, bo od pół roku błagam TŻ, żebyśmy gdzieś pojechali, a on, piecuch jeden, nie i nie - teraz nie będzie miał wyjścia, a i ja na tym skorzystam

21.04.2013.
Stary 2016-03-18, 14:46   #1008
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki powiedzcie jakie buty (kapcie) lepsze do przedszkola pełne czy z odkrytymi paluszkami?
ja mam bez palców, takie sandałki materiałowe dlatego, że w żłobie ciepło i Filipowi się nóżka pociła w pełnych. Czasami aż mokra skarpetka była.
W grupie Fi jest Jasiu, który chodzi w kierpcach - bosko wygląda

Cytat:
A ten wyjazd to po 1. tylko trzydniowy, po 2. to też trochę taki prezent dla mnie, bo od pół roku błagam TŻ, żebyśmy gdzieś pojechali, a on, piecuch jeden, nie i nie - teraz nie będzie miał wyjścia, a i ja na tym skorzystam
to jak ja z wyrzynarką - zamierzam nią rżnąć

Terry Pratchett
Stary 2016-03-18, 15:03   #1009
BYou
MBZ♥

Kamilku rośnij zdrowo, 100 lat

CR ożeń się że mną świetny pomysł.

Sorce, ja też daję praktyczne prezenty także lovju

Klementyna

Demeter następnym razem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 15:29   #1010
kasia86bgo
Zakorzenienie

Ubrania, polskie ksiazki oraz co po niektore zabawki plus posciel moja i mlodego (juz mi mama liste napisala Co Ona Chce miec tutaj) posle busem co jezdzi na trasie Bergen Krakow (polska oblsuga "dzwi-drzwi") a reszte "fantow" bede probowala systematycznie spieniezyc a jak sie nie uda to dam znajomej ktora co roku organizuje u nas akcje-zbiorke ubran zabawek i tym podobnych rzeczy i zaworza do domu samotnej matki w Szczecinie

Stary 2016-03-18, 15:40   #1011
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

CR - do przedszkola J. chodzi.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

Ps. Moje pytania odnośnie przedszkola dopiero się zaczną ...hehe
Paputki/ekotuptusie. Generalnie coś miękkiego, wygodnego bo to na ileś godzin dziennie ma być.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 15:42   #1012
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Rżnij na zdrowie

Cytat:
CR ożeń się że mną
Ale Ty gotujesz!

21.04.2013.
Stary 2016-03-18, 16:50   #1013
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Wasze siły pomogły!
Jak tylko TZ przyjechał ja się wyszykowałam i na miasto - złożyłam CV (w czwartek rozmowa ), zrobiłam zakupki. Wracam - dzieci śpią, więc poszłam biegać! Pierwszy raz najcięższy, biegu moze ze 20 minut było
Dzieciaki dalej śpią więc kawka i odpoczynek

A humor mi poprawił młodziak co mnie na mieście podrywał i zapraszał na ciacho Chyba z 17,18 lat miał mooooże
Stary 2016-03-18, 16:54   #1014
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

tylko rżnij tak żeby efekty były

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

A humor mi poprawił młodziak co mnie na mieście podrywał i zapraszał na ciacho Chyba z 17,18 lat miał mooooże
no to masz mamuśka branie !!!
Stary 2016-03-18, 17:49   #1015
Sorceresss
Wtajemniczenie

Zrobiłam ciasto marchewkowe więc też będę musiała iść runingować. Tż jeszcze nie wrócił więc przebieram nogami już.

Dzis przyszło łóżko Filipa-wielkie!!!

Terry Pratchett
Stary 2016-03-18, 17:56   #1016
Luna0
Zakorzenienie

Moderna, Małpka, Kasia, Byou bardzo dziękujemy z Kamilkiem za życzenia

Cytat:
Brawo Ja.... ide w pon na rozmowe do tego prywatnego przedszkola bo rozmawialam z pania dyr przez tele i jest szansa na zapisanie Milusia na Juz na 2 ew 3 dni do 5h czesne 355 plus 9zeta dziennie (obecnosc) na jedzenie. Wiec moze sie uda. A dzial tez ma zlobek wiec moze przejdzie z ta pielucha teraz oczywiscie wczoraj zaliczylam dume bo sikal do wc ale musial mnie przytulac haha inqczcej dupcia mu wpadala do klopa haha
Kasia mój też tak się trzymał, do póki nie zobaczył swojej koleżanki, od tamtej pory sam bierze krzesło, zaświeca światło, daje podnóżek i wchodzi na ubikacje a później znów krzesło i myje ręce i następnie krzesło i gasi światło. Troche zachodu z tym jest, ze dwa razy wpadł do kibelka ale jaki dumny! A jak mi zabrania pomagać

Dziewczyny wracam już niedługo, jestem na 23 stronie i czytam i czytam troche się wykiwałam, bo miałam mieć nowy telefon i siedzieć ciągle na nietnącym wizazu ale wzięłam Nokie która ma windowsa i nie ma aplikacji wizaz a taptalk mi się ciągle wyłącza więc zostaje komp i ciągnie się to strasznie

Co do przedszkola to Kamil został przyjęty do prywatnego, a u nas to spory sukces bo nawet przyjęć w tym roku nie bylo, ale i tak mi się marzy niepubliczne Montessori bo jest dużo lepsze i tańsze (ma jeszcze parę plusów) ale TŻ musi mieć zatrudnienie żeby były szanse na przyjęcie a szef chce go zatrudnić od 1 kwietnia kiedy ja mogę donieść oświadczenie do 30 marca. Złośliwość ludzi żywych

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 19:48   #1017
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kasia mój też tak się trzymał, do póki nie zobaczył swojej koleżanki, od tamtej pory sam bierze krzesło, zaświeca światło, daje podnóżek i wchodzi na ubikacje a później znów krzesło i myje ręce i następnie krzesło i gasi światło. Troche zachodu z tym jest, ze dwa razy wpadł do kibelka ale jaki dumny! A jak mi zabrania pomagać

Co do przedszkola to Kamil został przyjęty do prywatnego, a u nas to spory sukces bo nawet przyjęć w tym roku nie bylo, ale i tak mi się marzy niepubliczne Montessori bo jest dużo lepsze i tańsze (ma jeszcze parę plusów) ale TŻ musi mieć zatrudnienie żeby były szanse na przyjęcie a szef chce go zatrudnić od 1 kwietnia kiedy ja mogę donieść oświadczenie do 30 marca. Złośliwość ludzi żywych
wracaj

a dziewczyny, nie chcecie stosowac takiej nakladki na kibelek? Wtedy dziecko nie wpadnie, i mysle, ze mu latwiej, i szybciej z checia bedzie chodzil

dzwonilas do tego przedszkola, moze da sie zaswiadczenie doniesc ten dzien pozniej? Czy nie robia zadnych wyjatkow?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dzis przyszło łóżko Filipa-wielkie!!!
wielkie, tzn? 2 na 2?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Wasze siły pomogły!
Jak tylko TZ przyjechał ja się wyszykowałam i na miasto - złożyłam CV (w czwartek rozmowa ), zrobiłam zakupki. Wracam - dzieci śpią, więc poszłam biegać! Pierwszy raz najcięższy, biegu moze ze 20 minut było
Dzieciaki dalej śpią więc kawka i odpoczynek

kciuki za rozmowe o prace

ulala podryw
Stary 2016-03-18, 19:49   #1018
Sorceresss
Wtajemniczenie

Na 1.8m

Filip tej nakladki (z Ikei mamy) w ogóle nie chciał używać.

Terry Pratchett
Stary 2016-03-18, 19:55   #1019
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Na 1.8m

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

cudnie!
Wojtus pojedzie z Wami?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Kasia fajnie, ze masz wsparcie rodziców. A najlepszy sposób na odpieluchowanie dziecka to....zdjęcie pieluchy podwójny zapas proszku do prania, zgrzewka ręczników papierowych i 2 zgrzewki cierpliwości i uda się. I nie czekaj na lato, ja Kacpra odpieluchowałam luty- marzec własnie Przeciez nie będzie mokry chodził pół dnia- nie zdazy zmarznać w domu

gorzej na spacerach
ja nosilam przez jakis czas zawsze zapasowe spodnie i majteczki
Stary 2016-03-18, 19:55   #1020
kasia86bgo
Zakorzenienie

Moderna ja w Bergen mam taka nakladke tutaj u rodzicow musze jutro nabyc. ;-)

Troche sie wnerwilam bo mi mama zaczyna jaczyc ze po co do przedszkola (tego prywatnego na czas do wrzesnia) ze to ze tamto ze jaak bd deszcz to bd musiala z nim jechac 4przystanki autobusem (zapomnialam ze 3lata temu dali mi 835 spod domu na Katowice hehe) no i Najwazniejsze ze to bd KOSZTOWALO. Mowie jej choc ze mna w Pon na ta rozmowe przeciec nie musze go od razu zapisywac. Chcociaz mama taka ochote jak sie tylko ta pani zgodzi ze on dalej pamoersowy - nie chce zeby Zdziczal do tego wrzesnia bez towarzystwa dzieci a i moze jezyk Polski szybciej podszkoli przez te Pol roku. Dla mnie kasa to nie problem plus/minus bd to ok 500zeta zalezy na ile dni mi sie go da zapisac.
Juz sie z Gosia umowilam ze jej tysiaka bd na konto posylac ona oplaci to prywatne da mamie 200zeta na zakupy a reszta bd sie odkladala. No chyab ze bd bardziej przy kasie to posle wiecej mloda nawet juz akrkusz w Exelu zrobila z tej okazji haha

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości