|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Uffd kupilam sobie xylozel jakie to Dobre (znajoma mi polecila) i faktycznie kataru doslownie 2% z nosa i oddycha czlowiek norlamnie a nie z psikaniem kroplami niedosc ze do gardla badziewie splywalo to g***no pomagalo
.Bylam dzis w przedszkolu kolo Domu ( 250metrow) hehe Dzwonie dzwi sie otwieraja paczam a tam moja Pani Dortka "Kasia a ciebie co tu sprowadza" (nie powiem ucieszylo mnie ze po 20latach mnie nadal pamieta hehe) mowie jej ze chcialam Zapisac mojego synka do przedszkola - a ona "to zapraszam do gabinetu porozmawiamy" lekko sie zdziwilam a dopiero potem mi mama powiedziala ze ona jest wiceDyrektorka hehe. Dostalam Wniosek przyjecia do przedszkola - oswiadczenie o samotnym wychowywaniu dziecka i wniosek Zameldowania pod tym samym adresem. Wypelnie i jutro zaniose. I moze sie uda od wrzesnia miejsce dostac - tylko mama Bedzie Miala MeGa zadanie odpieluchowanie Milusia Sorce wczoraj tata mi powiedziala ze mam siedziec nawet i 7miesiecy - ze oni sie zajma Milusiem ale " Masz wrocic bez Dlugu" tak wiec pas zacisnac dup...c...ie sprezyc i posplacac waszytsko bedac tam.
|
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia fajnie, ze masz wsparcie rodziców. A najlepszy sposób na odpieluchowanie dziecka to....zdjęcie pieluchy
podwójny zapas proszku do prania, zgrzewka ręczników papierowych i 2 zgrzewki cierpliwości i uda się. I nie czekaj na lato, ja Kacpra odpieluchowałam luty- marzec własnie Przeciez nie będzie mokry chodził pół dnia- nie zdazy zmarznać w domu
|
|
|
|
|
#993 |
|
MBZ♥
|
Kasia wiedziałam, że Dziadkowie nie puszczą Milusinskiego
będziesz tęsknić nieziemsko ale oni się nie dobiorą do Niego ![]() I słuchaj Klementajn ![]() Demeter i jak po bieganiu? ![]() U nas też było ciepło to zrobiłam 2 km więcej . Jak dzieci? I fakt, jesteś Laska ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Sorce, papiery złożone, tylko u nas naprawdę dużo 6 latków zostaje w Przedszkolu i lipa może być z 3 latkami:/ ale dzięki za wiarę ![]() Ja do cc też miałam makijer no tusz na rzędach, omiotana pudrem i błyszczyk Pani, Ty na swojego też nie możesz marudzić ![]() Dziś znów był mój dzień luzu po południu nawet wodę ciepłą miałam Cr, z tego co patrzyłam po jadlospisie teraz u nas w p. to mają kaszę ale nie w kazdym tygodniu. Może podpytaj czemu nie podają? ![]() Demeter ![]() Kwiatuszku a Tyś nie laska? Monika za ząbka
|
|
|
|
|
#994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedynie bylismy u lekarza - Z ma infekcje wirusową, mamy się duuużo inhalować. Własnie Kwiatuszek piękna kobitka Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2016-03-17 o 21:28 |
|||
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie dopisałam, ten ząb to u J.
dopiero piątki mu idą... Mam 2 zabkujacych dzieci Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia ogromne
dla Twoich rodziców, Ty potęsknisz, potyrasz zdrowo , spłacisz dług i będziesz z synkiem w swojej Ojczyźnie---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
bomba!---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Cytat:
Ale tak czy inaczej trzymam ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- A i wiecie co? - postanowiłam jeździć do pracy rowerem muszę tylko poczekać aby rano nie było przymrozków![]() Chłop musi mi sprzęta sprawdzić a że do pracy mam 5 km, to połączę przyjemne z pożytecznym (może zrzucę kilka kg do lata
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
I ja biegałam wczoraj- całe 3,5km
duma mnie rozpieraanikas ja mam ścieżkę rowerową pod sama szkołę tylko boje się,czy nie spocę sie za bardzo...potem jeszcze cały dzien w pracy.... no zobaczymy....kg u mnie stoja w miejscu, oponka na brzuhu jakby odrobinke mniejsza z 1cm....cięzki ze mnie przypadek... |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Kamilka sto latek! ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- klementyna brawa za bieganie Demeter zdrowka dla Zu ![]() BYou caly czas mysle o tych nieszczesnych 6-latkach - do szkoly chodzily przeciez tylko 1 czy 2 lata, i wycofali ta reforme - a wczesniej gdzie one byly? Za moich czasow byly tzw. zerowki dla 6-latkow, juz ich nie ma? i 6-latki upychaja w przedszkolach? Demeter troche mocny ten makijaz zrobila ta mama ![]() Dziecko zamiast cieszyc sie zapachem mamy, wdycha zapach kosmetykow kolorowych
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-03-18 o 08:25 |
|
|
|
|
#999 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się o przedszkole, Karol np bardzo dobrze się zaklimatyzował. NIe mieliśmy ani jednego dnia płaczu, czy problemu z rozstaniem, tak więc wierz że u was będzie tak samo Cytat:
cierpliwości I ode mnie spóźnione ale najlepsze życzonka dla Filipka, Lili, Florka i Kini
|
|
|
#1000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Macie jeszcze dużo czasu. Klementyna słusznie pisze
![]() A co do obiadów - jesli Wo się dostanie, to mam zamiar pogadać z przedszkolem, może np uda mi się zebrać kilkoro rodziców i uda się coś zmienić Cytat:
![]() Jakub chodzi do przedszkola czy w domu z Wami? Cytat:
Cytat:
![]() Wo tez gorzej śpi, jak w dzień działo się coś, co codziennie się nie dzieje. Przeżywa ![]() Planuję wycieczkę na 30 TŻ - lecimy do Budapesztu, wynajęłam właśnie mieszkanie nad samą rzeką z pięknym widokiem
|
|
|
#1001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co nie? ![]() Cytat:
Klementyna, brawo za bieganie! ![]() -------------- Sił potrzebuje dzis |
||
|
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Posyłam duuuuużo siły!
Zdrówka dla Z.! A właśnie, Demeter, znasz we Wrocławiu jakieś fajne miejsce, gdzie można zjeść smacznie i w rozsądnej cenie? Najlepiej regionalne potrawy, ale niekoniecznie.
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm nie znam niestety. Sama wiele razy szukałam info na internecie. Zawsze jednak konczyło się na Rynku w Sphinxie lub pizzerii
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Kamilka
![]() Tez bym chciala schudnac haha moze sie uda jak wroce ![]() Brawo Ja.... ide w pon na rozmowe do tego prywatnego przedszkola bo rozmawialam z pania dyr przez tele i jest szansa na zapisanie Milusia na Juz na 2 ew 3 dni do 5h czesne 355 plus 9zeta dziennie (obecnosc) na jedzenie. Wiec moze sie uda. A dzial tez ma zlobek wiec moze przejdzie z ta pielucha teraz oczywiscie wczoraj zaliczylam dume bo sikal do wc ale musial mnie przytulac haha inqczcej dupcia mu wpadala do klopa haha |
|
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Corka_rosy, to moje perfumy, wyrzynarka i tort niespodzianka na 30 tż to pikuś...aż mi głupio.
Kasia, a co z rzeczami Milusia w Bergen? Zabawki, ubranka itd. Demeter, siiiiiłyyyyy i mooooocy!
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
powiedzcie jakie buty (kapcie) lepsze do przedszkola pełne czy z odkrytymi paluszkami? Ps. Moje pytania odnośnie przedszkola dopiero się zaczną ...hehe
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ![]() A ten wyjazd to po 1. tylko trzydniowy, po 2. to też trochę taki prezent dla mnie, bo od pół roku błagam TŻ, żebyśmy gdzieś pojechali, a on, piecuch jeden, nie i nie - teraz nie będzie miał wyjścia, a i ja na tym skorzystam
|
|
|
#1008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W grupie Fi jest Jasiu, który chodzi w kierpcach - bosko wygląda ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1009 |
|
MBZ♥
|
Kamilku rośnij zdrowo, 100 lat
CR ożeń się że mną świetny pomysł.Sorce, ja też daję praktyczne prezenty także lovju Klementyna ![]() Demeter następnym razem |
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Ubrania, polskie ksiazki oraz co po niektore zabawki plus posciel moja i mlodego (juz mi mama liste napisala Co Ona Chce miec tutaj) posle busem co jezdzi na trasie Bergen Krakow (polska oblsuga "dzwi-drzwi") a reszte "fantow" bede probowala systematycznie spieniezyc a jak sie nie uda to dam znajomej ktora co roku organizuje u nas akcje-zbiorke ubran zabawek i tym podobnych rzeczy i zaworza do domu samotnej matki w Szczecinie
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
CR - do przedszkola J. chodzi.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Rżnij na zdrowie
![]() Ale Ty gotujesz!
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze siły pomogły!
![]() Jak tylko TZ przyjechał ja się wyszykowałam i na miasto - złożyłam CV (w czwartek rozmowa ), zrobiłam zakupki. Wracam - dzieci śpią, więc poszłam biegać! Pierwszy raz najcięższy, biegu moze ze 20 minut było Dzieciaki dalej śpią więc kawka i odpoczynek A humor mi poprawił młodziak co mnie na mieście podrywał i zapraszał na ciacho Chyba z 17,18 lat miał mooooże |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
tylko rżnij tak żeby efekty były
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam ciasto marchewkowe więc też będę musiała iść runingować. Tż jeszcze nie wrócił więc przebieram nogami już.
Dzis przyszło łóżko Filipa-wielkie!!!
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, Małpka, Kasia, Byou bardzo dziękujemy z Kamilkiem za życzenia
Cytat:
![]() Dziewczyny wracam już niedługo, jestem na 23 stronie i czytam i czytam troche się wykiwałam, bo miałam mieć nowy telefon i siedzieć ciągle na nietnącym wizazu ale wzięłam Nokie która ma windowsa i nie ma aplikacji wizaz ![]() Co do przedszkola to Kamil został przyjęty do prywatnego, a u nas to spory sukces bo nawet przyjęć w tym roku nie bylo, ale i tak mi się marzy niepubliczne Montessori bo jest dużo lepsze i tańsze (ma jeszcze parę plusów) ale TŻ musi mieć zatrudnienie żeby były szanse na przyjęcie a szef chce go zatrudnić od 1 kwietnia kiedy ja mogę donieść oświadczenie do 30 marca. Złośliwość ludzi żywych |
|
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczyny, nie chcecie stosowac takiej nakladki na kibelek? Wtedy dziecko nie wpadnie, i mysle, ze mu latwiej, i szybciej z checia bedzie chodzil dzwonilas do tego przedszkola, moze da sie zaswiadczenie doniesc ten dzien pozniej? Czy nie robia zadnych wyjatkow? ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- wielkie, tzn? 2 na 2? ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() ulala podryw
|
||
|
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Na 1.8m
Filip tej nakladki (z Ikei mamy) w ogóle nie chciał używać.
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
cudnie! Wojtus pojedzie z Wami? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
gorzej na spacerach ![]() ja nosilam przez jakis czas zawsze zapasowe spodnie i majteczki |
||
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna ja w Bergen mam taka nakladke tutaj u rodzicow musze jutro nabyc. ;-)
Troche sie wnerwilam bo mi mama zaczyna jaczyc ze po co do przedszkola (tego prywatnego na czas do wrzesnia) ze to ze tamto ze jaak bd deszcz to bd musiala z nim jechac 4przystanki autobusem (zapomnialam ze 3lata temu dali mi 835 spod domu na Katowice hehe) no i Najwazniejsze ze to bd KOSZTOWALO. Mowie jej choc ze mna w Pon na ta rozmowe przeciec nie musze go od razu zapisywac. Chcociaz mama taka ochote jak sie tylko ta pani zgodzi ze on dalej pamoersowy - nie chce zeby Zdziczal do tego wrzesnia bez towarzystwa dzieci a i moze jezyk Polski szybciej podszkoli przez te Pol roku. Dla mnie kasa to nie problem plus/minus bd to ok 500zeta zalezy na ile dni mi sie go da zapisac. Juz sie z Gosia umowilam ze jej tysiaka bd na konto posylac ona oplaci to prywatne da mamie 200zeta na zakupy a reszta bd sie odkladala. No chyab ze bd bardziej przy kasie to posle wiecej mloda nawet juz akrkusz w Exelu zrobila z tej okazji haha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

.

podwójny zapas proszku do prania, zgrzewka ręczników papierowych i 2 zgrzewki cierpliwości i uda się. I nie czekaj na lato, ja Kacpra odpieluchowałam luty- marzec własnie
no tusz na rzędach, omiotana pudrem i błyszczyk

za ząbka 

dopiero piątki mu idą... Mam 2 zabkujacych dzieci 

[/COLOR]

. Czy oby dobrze zrobiliśmy, czy nie za wcześnie, czy sobie poradzi i się odnajdzie...matko ale to trudne
05.07.2008