![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
A ja mam pytanie odnośnie mierzenia miednicy przez Waszych lekarzy/położne. Czy u którejś z Was jest to praktykowane? Mi lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że następnym razem zmierzą z położną moją miednicę i przeanalizują USG, żeby sprawdzić, czy nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego.Wydaje mi się, że żadna z Was o tym tutaj nie pisała i jestem ciekawa jak to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje tak pieknej wizyty i wagi ![]() pogrubione--- BRAWO TY ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja polozna podczas ostatniego ktg wlasnie mowila o tym, ze przed porodem robią taki pomiar brzucha i wielkości dziecka- czy jest szansa na sn i żeby miednica nie pekla w trakcie.
![]() |
#2914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do pomiarów miednicy to już wcześniej o tym słyszałam, ale właśnie byłam ciekawa jak to w praktyce wygląda. Czy faktycznie to jest częsta praktyka, czy może jednak lekarze nie zawracają sobie tym głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Melduje sue i ja po wizycie.
Jestem przeszczesliwa! Nasza córka ma się dobrze, wszystko prawidłowo. Mamy skończony 35 tydzień i 2 dni księżniczka waży już 2 700g!!! 💖💖💖 W dwa tyg przybrała 700 g. Płuca wykształcone. Gin mówi że jest dumny że dotąd dotrwalam i że jesteśmy już bezpieczni. Szyjka skrócona i trzyma ją ten krążek. Czynność skurczowa macicy podwyższona ale ogólnie ok. Kolejna wizyta 8 kwietnia, wtedy sciagna krążek i pobiora GBS. Teraz mam powtórzyć badanie hbs i vassermana. Dostałam od mojego gin kontakt do położnej do szpitala, mam się z nią spotkać i porozmawiać. Jest w szpitalu wanna do porodu, ale jeżeli zdecyduje się na zzo to wtedy nie można rodzić w wannie. A i przy zzo jest wcześniej konsultacja z anestezjologiem. Super. Jestem bardzo zadowolona ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2918 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka też drobna i mały ponad 4 kg i od razu jej cc zrobili. Cytat:
Kurde piszecie o tych skurczach, bólach brzucha ja nic takiego nie mam. Mi twardnieje brzuch kilka razy dziennie, w nocy też ale to nie boli tylko takie napięcie czuje i brzuch jak kamień... Pewnie powinnam się cieszyć że nie boli a marudze... :-P pewnie każda z nas ma inaczej, dobrze myślę??
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
Patulinka gratulacje
![]() ![]()
#2921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zzo U mnie w szpitalu nie jest dostępne. Nawet bym nie chciała, boję się wkłucia (mojej koleżanki mama po znieczuleniu ma poważne problemy z kręgosłupem) i podobno przy zzo częściej się używa kleszczy. cloche dobra, to ja biorę niedzielę lub późniejsze dni ![]() patulinka super, że wszystko dobrze! ![]() Ja się dzisiaj męczę z mocniejszymi skurczami... Najgorzej było po 20, myślałam, że pojadę na IP. Jednak postanowiły ucichnąć ![]() Boję się jutra, powoli dzieje się coraz więcej. Oby jutro nie był to punkt kulminacyjny :O |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Salud mrozone owoce lesnie sa najlepsze
![]() ![]() ![]() ![]() Cloche pewnie bedzie tak jak mowisz, co nie zmienia faktu ze pomyslalam tylko o sobie...no ale zycie weryfikuje ![]() ![]() Anastazja u nas mierza w szpitalu dopiero choc jak juz tu dyskutowalysmy ta niewspolmiernosc plodowo-miednicowa (chyba dobrze napisalam) nie powinna byc przeciwskazaniem do porodu SN jesli ciaza przebiega okej i nie ma zadnch problemow ze spojeniem itp. Edit. Doczytalam ze raczek niewspolmiernosc glowkowo-miednicowa moze byc wskazaniem do CC. Tabaska na pewno chodzi w tym pomiarze o to zeby macica nie pekla? Edit: chyba bardziej o kosci miednycy chodzi? Czy sie myle? Patulinka super wiesci ![]() ![]() ![]() Smarrita bierz sie za meza, moze pomoze? ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-18 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
Iwoncia wiem jakie są bóle porodowe - syna rodziłam 12h, miałam bóle krzyżowe i okresowe. I zdania nie zmienię co do zzo.
Cloche nospy w końcu nie wzięłam bo bóle mi minęły, tylko czasami brzuch twardnieje. Myślę, że to straszaki ![]() Tabaska nie martw się na zapas! Myślę, że akcja Cię jeszcze może zaskoczyć ![]() Salud świetne wiadomości z wizyty ![]() Anastazja mi mierzyli poprzednio po przyjęciu na porodówkę miednicę tym cyrklem specjalnym, czy dam radę urodzić sn. Patulinka no to nie masz się już o co martwić! Super, że wizyta udana ![]()
MIKOŁAJ 12.11.2014 ![]() PIOTR 08.04.2016 ![]() Edytowane przez annihilate Czas edycji: 2016-03-18 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Mi też, czerwone najlepiej ![]() Cytat:
skoro mówisz ![]() Boli mnie brzuch jak na okres gdy mały się wypina, to normalne? Gratki za udane wizyty ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-18 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wsysło mi cytaty znowu... Patulinka Super wieści ![]() Przepowiadacze U mnie są bolesne niestety. Brzuch twardy, krzywy, boli i czuje w dole też takie dziwne uczucia. Za tymi skurczami po porodzie tęsknić nie bede na pewno. Kurde jak mnie pieprzło w kręgosłupie przed chwilą ! Cud będzie jak sie nie połamie w końcu. Spojenie dziś mnie tak rąbie że w kiblu to tylko klnę. Czekam na tżta jak wróci zbpracy co mi plecy wymasuje bo znowu bede sie po łóżku przewracać godzinami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Kejka no ja napisałam o kościach miednicy
![]() Oo tak jak annihilate pisze takim cyrklem to mierzą
#2931 |
Wtajemniczenie
|
ta jasne
![]() ![]() (ile ja się nabiegałam po schodach w pierwszej ciąży (mam w domu) a w końcu miałam wywoływanie po terminie. Masarz sutków z tego co pamiętam z sr to w trakcie porodu pomaga ale chyba nie wywoła (jak to jest dziewczyny atualnie chodzące na sr?) |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zzo jest dużo słabsze w dawce niż do cc. Ja normalnie chodziłam po zastrzyku. Oxy tez mi podawali, nc nie bolało. Martwię się tylko, żeby mały się dobrze wstawił ![]() ![]() Jednak rodząc powtórnie człowiek jest duzo mądrzejszy. Juz wiem co i jak ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Cloche - ublock zainstaluj, ja nawet nie wiedziałam ze są reklamy na wizażu poki nie przeniosłam sie na inna przegladarke i tam nie miałam ublocka.
Gratuluje udanych wizyta ![]() ![]() ![]() ![]() OKULISTA Melduje ze oczka zdrowe i moge rodzic bez obaw ![]() Dopiero teraz mnie przestała komórka tak bardzo razić :P Ale i tak razi troszkę to idę do wanny. Jutro mam gości, w ndz tez to mogę byc troszkę w tym z waszymi postami ![]() ![]()
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
Smarrita no to niezle
![]() ![]() Lulka mnie tez tak pobolewa ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Tabaska sorry...przeczytalam macica! Ja p i e r d o l e ![]() ![]()
#2936 |
Zadomowienie
|
Wybaczam Ci ten kalafior
![]() ![]()
#2937 |
Zadomowienie
|
Tabaska dobrze ze wszystko ok, a brakiem rozwarcia się nie przejmuj. Tak jak dziewczyny mówią wszystko może się dość szybko rozkręcić. U mnie nawet ostatnio przepowiadajacych brak. Ale nie będę się póki co nakręcac. Mamy jeszcze czas ☺
Patulinka super ze wszystko ok i jak ładnie Zosia przybrała na wadze. ☺ Kopycio myślałam że tylko ja jestem fanką kokosowego bojana. Każdego odrzuca jak mowie o kokosowym piwie. Sama też miałam opory żeby spróbować a okazało się pyszne ☺ Któraś pytała o mierzenie kości miednicy. Myślę że u mnie jeśli już to będzie dopiero w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
Salud i Patulinka--- gratuluje udanych wizyt i cieszę sie z dobrych wiadomości
![]() Seks na przyspieszenie--- tak jak Smarrita mam libido -1.000.000 przez ciężki brzuch, hemoroidy i rozstroje hormonalne ![]() ![]() Poli--- super wieści od okulisty ![]()
![]() |
#2939 |
Rozeznanie
|
Istnieje kokosowe piwo? :O dlaczego ja o tym nic nie wiem?
![]()
#2940 |
Zadomowienie
|
Istnieje istnieje i coraz częściej w sklepach można znaleźć ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.